Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 12:47   #481
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
No nie wiem, z chemii cienka jestem jak dupa węża. W-F to jest coś, co nam towarzyszy na co dzień: dzieci od małego skaczą, biegają i grają w piłkę. Dla mnie samo bieganie nie było niczym z kosmosu, a zapis reakcji chemicznej to jak walnięcie obuchem w głowę.

Nikt nie kazał się nauczyć czegoś tam w ciągu tygodnia. Do czego zmierzam? Nie powinno się oceniać za same chęci i zaangażowanie (a tak w ogóle jak to zmierzyć? przyniesienie stroju to już zaangażowanie? w końcu nie wszyscy noszą). Bo jak? Kasia ma umiejętności i jest bardzo zaangażowana. Aga nie ma umiejętności, ale jest bardzo zaangażowana. Kasia dostaje 6, a Aga 5?

Weź. Gimnazjum to popier.....a szkoła.
A bieganie na ściśle określony w książeczce czas? Bo dla mnie to był kosmos.
U mnie kazali, jak były dwie godziny to na jednej ćwiczyliśmy stanie na głowie a na drugiej zaliczaliśmy i tak było z resztą zaliczeń. A Aga w tym wypadku powinna dostać 4.
Z tym się zgodzę.
05872c226b72f809f533e1be5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f2b5f9d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:48   #482
201607111040
Konto usunięte

Jeśli chodzi o wf to ja jeszcze powiem że szkoły nie są dobre przygotowane. Na jednej sali gimnastycznej lekcje mają czasem nawet 4 klasy więc jest strasznie ciasno. Chodzi jeszcze o to że jak np na wf się człowiek spoci to musi potem cały dzień siedzieć brudny i śmierdzący, bo pryszniców nie ma. Dochodzą do tego jeszcze nauczyciele którzy nie rozumieją że sport to ma być przyjemność. Tylko wymagają od swoich uczniów umiejętności jakby ci chodzili do SMSow. Jeszcze są koledzy którzy nieraz śmieją się z mniej zdolnych.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:48   #483
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość

Jeśli tak to wg mnie nie powinno być ocen z wfu, ale z drugiej strony 3/4 by sobie olewała i nie chodziła bo co nauczyciel mi może zrobić? Ja uważam, że system oceniania jest dobry, ☠☠☠☠ica mnie łapała na wfie jak w drużynie mieliśmy 2-3 osoby które stały oparte o drabinki i poprawiały włosy podczas gdy reszta biegała i próbowała zdobyć punkty. Jeśli taka ma mieć 5 z wfu i ja też to sory, ale pobiegać za piłką mogę sobie z grupą znajomych.

jak nie chodzisz, to nie masz pozytywnej oceny, proste.
jak poprawiasz włosy przy drabince zamiast włączyć się w grę, to zaangażowanie jest zerowe.
Stary 2013-09-08, 12:52   #484
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monicar Pokaż wiadomość
To się tyczy każdego innego przedmiotu. Przedmiot to przedmiot. Przecież każdy nauczyciel powinien prowadzić zajęcia tak by zachęcić dzieciaki do przedmiotu.

Nie wiem ja chodziłam chyba do dziwnej szkoły, w której zwolnienia miały tylko lenie i krętacze. Pewnie, były osoby bardziej sprawne i mniej, ale to jak w życiu i na każdym przedmiocie. Śmialiśmy się z fajtłapy na wf, a potem ta fajtłapa śmiejąc się tłumaczyła gamoniom wzory z matmy.

Pewnie Co do ocen się nie zgadzam, dla mnie to niesprawiedliwe. Ocenianie powinno być inne, ale sam fakt "bycia" to za mało.
Z tym się zgadzam.

Tak, chodziłaś do dziwnej szkoły. Serio. Osoby, które były "sierotami" na wuefie były szykanowane. Nikt nigdy nie dokuczał tak osobom, które były słabe z matmy czy chemii (czy czegokolwiek innego).

Też tak uważam.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:55   #485
uUuAsissuUu
Zakorzenienie

Wtrynię się w wątek ale mnie coś trafi za moment

Nie mam bierzmowania. Powód? Tydzień przed bierzmowaniem proboszcz stwierdził że jakiejś regułki nie mam zaliczonej(moja parafia wprowadziła indeksy, dwa spotkania w miesiącu, zaliczanie materiału, obowiązkowe msze, wsyztskei święta itd) Na początku wiadomo, burza w domu, że jak to?! ja bez bierzmowania? Prośby żebym poszła w następnym roku, a ja ani myślałam. Tyle się przygotowywałam i nie wyszło, więc dlaczego w kolejnym roku miałabym znowu "tracić czas"? Zwłaszcza, że dostałam się do bardzo dobrego liceum.
Otoczenie zrozumiało, że ja tego nie potrzebuję, nie chodze do kościoła, nie bywam w domu jak jest kolęda. Szanuję tych co chodzą, ale mnie się nie zaciągnie. I miałam spokój przez 4 lata
Sąsiadka chce iść ze mną do koścoła w niedzielę, bo jest nowy, świetny ksiądz. Ona rozmawiała z nim na temat bierzmowania (dla swojego syna i dla mnie).
Przed chwilą dzwoniła, że ma nadzieję że mądrze wybiorę i mam słuchać uważnie. Dziś w kościele jest spotkanie dla dorosłych bez bierzmowania, nie będzie żadnego zaliczania, jedynie 4 spotkania w roku. Podziękowałam.

Naprawdę niezbędne jest bierzmowanie do normalnego życia? Nie zamierzam brać ślubu kościelnego, być matką chrzestną, świadkiem itd. A jeśli mi się odwidzi- będe się martwić później.
uUuAsissuUu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:00   #486
201708160922
Konto usunięte

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42693028]A bieganie na ściśle określony w książeczce czas? Bo dla mnie to był kosmos.
U mnie kazali, jak były dwie godziny to na jednej ćwiczyliśmy stanie na głowie a na drugiej zaliczaliśmy i tak było z resztą zaliczeń. A Aga w tym wypadku powinna dostać 4.
Z tym się zgodzę.[/QUOTE]

No niestety.
Stanie na głowie chyba też, ale biegi były przez jakiś czas.

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o wf to ja jeszcze powiem że szkoły nie są dobre przygotowane. Na jednej sali gimnastycznej lekcje mają czasem nawet 4 klasy więc jest strasznie ciasno. Chodzi jeszcze o to że jak np na wf się człowiek spoci to musi potem cały dzień siedzieć brudny i śmierdzący, bo pryszniców nie ma. Dochodzą do tego jeszcze nauczyciele którzy nie rozumieją że sport to ma być przyjemność. Tylko wymagają od swoich uczniów umiejętności jakby ci chodzili do SMSow. Jeszcze są koledzy którzy nieraz śmieją się z mniej zdolnych.
Niestety racja.
Stary 2013-09-08, 13:01   #487
asioollka
Zakorzenienie

U mnie w liceum było coś takiego jak punkty za aktywność. Za jedną lekcję były 4 punkty. Jak ktoś się spóźnił to mu odejmowano 1 punkt, jak ktoś nie miał stroju, ale przyszedł to dostawał połowę (przy czym można było być nieprzygotowanym 2 razy w semestrze). Prowadząca rozgrzewkę dostawała 2 punkty. Gdy były jakieś pytania o technikę to też jakiś dodatkowy się dostawało. Gdy ktoś się obijał to odejmowało. Gdy np. grałyśmy w siatkę to zwycięska drużyna dostawała też jakieś punkty. Po iluś lekcjach było podsumowanie, ta która miała najwięcej dostawała 6, następnych ileś 5+, a trzeba było mieć ileś punktów by dostać 5. To był moim zdaniem bardzo dobry system, każdy chciał wtedy prowadzić rozgrzewki i odpowiadać na te pytania, starałyśmy się by wygrać w meczu itp.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:11   #488
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem co odstrasza dzieci od wfu to to, że nadal w wielu szkołach ze sprawdzianu typu bieg na 60 metrów są oceny uzależnione od wyniku. Dzieciak się stara, no ale nie umie szybko biegać i dostaje za to 2 - nie dziwię się, że w takiej sytuacji chce mieć zwolnienie z wfu. W moim gimnazjum system był taki, że trzeba było po prostu zaliczyć wszystkie sprawdziany z lekkoatletyki, a wyniki były tylko do tego, żeby sprawdzić kogo wysłać na zawody. Oceniane za to były takie rzeczy jak dwutakt czy serwis w siatkówce, co było sprawiedliwe, bo tu się liczy technika, a nie szybkość.
W liceum z kolei miałam oceny z lekkoatletyki uzależnione od wyników, ale większą różnorodność na zajęciach. Miałam w klasie dziewczynę, która trenowała taniec towarzyski i uczyła nas tańczyć na zajęciach albo miałyśmy aerobik, więc było bardzo fajnie.
Zgadzam się.
Ja w gimnazjum marzyłam o tym, żeby mieć aerobik.

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Tylko czekałam na taki komentarz Moim zdaniem jest to kompletnie co innego, program chemii na podstawie jest na tyle prosty, że jak ktoś przysiądzie to się nauczy.
Jejku ale wf to co innego... Nikt matury z tego zdawał nie będzie. Wf powinien zachęcać do aktywności, a nie zniechęcać.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Jak chcą zachęcać do WFu to niech sobie darują takie "kampanie", a zamiast tego niech się porządnie wezmą za to co się na tym WFie dzieje
Też tak myślę. Tym bardziej, że prawie każdy z tych sportowców mówi, że zwalniać się z wf to wstyd, że jak się zwalniasz to jesteś kaleka, bo tak było w jego czasach itp. No sorry, mnie to by nie zachęciło.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:12   #489
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Miałam zwolnienie z wf od 4 klasy szkoły podstawowej. Po pierwsze mam chorobę serca, po 2 po prostu nigdy nie lubiłam sportu i ćwiczeń. W gimnazjum miałam raz w tygodniu 2 wf pod rząd. Prysznica niet, więc laski, które ćwiczyły śmierdziały do końca lekcji potem. W liceum - ostatniej klasie to samo, dwie godziny pod rząd, a pani kazała nosić dziewczynom dwie bluzki i 2 pary skarpetek. Plus osobne buty po szkole, osobne na wf i osobne do domu, a szatni u nas w szkole nie było, i człowiek tak chodził objuczony.
A co do zaangażowania, to uważam, że nie powinno być oceniane. Miałam taką Wiolę - szatan sportu nie kobieta, chłopczyca typowa, ale fajna, piłka nożna, siatkówka, biegi, zawody - 5 na koniec, bo pani się nie podobało, że Wiola umie lepiej od niej. I miałam też opóźnioną w rozwoju Madzię. Madzia na początku w ogóle nie ćwiczyła, aż jej przez 2 lata groziła 1 na koniec (teoretycznie powinna to odrabiać na lecjach wf u innej klasy, ale przecież ona ma traumę po śmierci ojca, i nie musiała). Pani stawiała 2. A w 3 klasie Madzia przebierała się na wf, robiła rozgrzewkę, a potem bolał ją brzuch/noga/głowa/niedobrze jej/słabo jej i siedziała 45 minut na koniec - 3

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:15
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:12   #490
201607111040
Konto usunięte

Moje traumy z wf w gimnazjum
-skakanie przez skrzynię i przez kozła. Babka nie rozumiała że ja po prostu nie dam rady choć próbowałam na milion sposobów.
- skok w wzwyż wiadomo że lepiej to wychodzi wyższym osobą. Ja nie miałam wtedy nawet 160
-siatkówka. Na każdej lekcji odbijanie,serwowanie itp. Nigdy ie graliśmy tylko trenowaliśmy. Idąc do gimnazjum siatkówkę kochałam, wychodząc nienawidziłam.
Oceny dla tych co ćwiczyły na każdej lekcji 2 lub 3 bo nie radziły sobie z siatkówką.
A i jeszcze liczenie kiedy miałaś miesiączkę. Zgłosiłaś 24 dni temu. Bach jedynka, przecież miesiączkę ma się co 28 dni! I to wszystko od jednej nauczycielki

Edytowane przez 201607111040
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:25
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:16   #491
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Ale jak zmierzysz zaangażowanie gdy jest bieg na 100m? Co, jak biegasz i nie przewracasz oczami w trakcie to masz 5, a jak przewrócisz to masz 3?
Np. obserwując i zapisując postępy.

Stary 2013-09-08, 13:16   #492
zlosliwe_straszydelko
Raczkowanie

Dla mnie Wf to była straszliwa nuda. W podstawówce jakieś przewroty , skoki przez kozła, układy z szarfą i woreczkiem, bieganie. Ja byłam spokojnym dzieckiem wolałam siedzieć w książkach niż biegać po podwórku i Wf to była dla mnie straszna strata czasu
do tego kompletnie nie rozumiałam idei gier zespołowych ( w sumie nadal nie rozumiem ) i bieganie za piłką żeby ją wrzucić do kosza albo żeby kopnąć ją do bramki to była jakaś abstrakcja. Zwłaszcza że niektóre dziewczyny wpadały w jakiś szał i potrafiły rzucić się z pazurami żeby odebrać mi piłkę
W liceum była głownie siatka - wiec już zupełnie straciłam zainteresowanie ... miałam cichą umowę z resztą klasy że stoję na boisku ale mnie nie ma i proszę do mnie nie podawać W końcu nauczyciel się poddał i miałam 4 bo on brał dziewczyny na salę a mnie wpuszczał na siłownię i sobie ćwiczyłam co chciałam.
Rozumiem ideę WF bo ruch jest ważny i potrzebny ale nie rozumiem po co zmuszać wszystkich do jednej aktywnosci fizycznej. Powinien być wybór tak jak na studiach mogliśmy wybrać fittnes/ basen/ wiem że można było w ramach Wf jeździć konno - tyle że za opłatą. Każdy mógł wybrać co lubi i to robić a nie jakieś gry zespołowe na siłę bo u mnie na 24 osoby w klasie siatkę lubiły 4 osoby
A już fakt braku prysznica to zupełna porażka zwłaszcza że u mnie Wf był zwykle na pierwszej lekcji i poźniej trzeba było śmierdzieć cały dzień ...
bo to mezalians byłby dla psa."

Edytowane przez zlosliwe_straszydelko
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:19
zlosliwe_straszydelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:22   #493
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
analogicznie - "dla ciebie prosty dla innego nie". Skoro ktoś nie potrafi zapamiętać symboli pierwiastków czy napisać prostej reakcji na kwas siarkowy (czyli po prostu wykuć ją na pamięć), to z człowiekiem jest chyba coś nie halo.
Zresztą takich rzeczy można uczyć się w domu. A do sprzętów typu piłka lekarska, kozioł raczej nie masz dostępu w domu, żeby ćwiczyć.
Poza tym mała chuda osoba choćby ćwiczyła i przez 3 tygodnie codziennie nie rzuci tą piłką daleko, choćby się ze**ła. Nie ma opcji.

Cytat:
ja akurat miałam 5 z wfu, z biegów wytrzymałościowych zawsze 6, być może trafiałam na fajnych nauczycieli, ale wg mnie ocenianie na wf powinno odbywać się inaczej.
Po prostu miałaś do tego zdolności czy tam odpowiednią budowę, itp. Nie każdy je ma, nie każdy jest w stanie je wyrobić, a nawet jeśli jest to zajmie mu to... długo.

Stary 2013-09-08, 13:24   #494
mary_poppins
sissy that walk

Ja wf polubiłam na chwilę w gimnazjum, gdzie miałam od tego przedmiotu bardzo fajną babkę - stawała na głowie żeby nam urozmaicić zajęcia, więc była i znienawidzona siatkówka i koszykówka, ale i aerobik, pilates, cheerleading, skoki w dal, biegi z przeszkodami i takie tam. I na wfie ćwiczył każdy, bo wiedział, że na zajęciach trafi się też coś dla niego; zresztą nie miałam szajbniętych koleżanek które wygraną w siatkówkę traktowały jak sens swojego życia. W liceum już była masakra - sama siatkówka, latem jakieś biegi od czasu do czasu, i kilka zajęć z koszykówki na zaliczenie. Na szczęście przez większość liceum miałam zwolnienie z wfu, bo jakbym miała dalej znosić te krzywe spojrzenia domorosłych siatkarek, to bym jeszcze "chętniej" na tę koszmarną siatkówkę chodziła. Oczywiście przez 12 lat kariery szkolnej grałam w siatkę dziesiątki razy, ale ani razu (powtórzę: ani razu) żaden nauczyciel nie wyjaśnił mi, jak się chociażby w prawidłowy sposób serwuje piłkę. Dzięki temu zbierałam nieraz cięgi po przegranym meczu albo patrzyłam na ironiczne uśmieszki w swoim kierunku, a komentarzem nauczyciela na "nie umiem" było "to ćwicz po szkole" Nienawidzę wfu.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Zresztą takich rzeczy można uczyć się w domu. A do sprzętów typu piłka lekarska, kozioł raczej nie masz dostępu w domu, żeby ćwiczyć.
Poza tym mała chuda osoba choćby ćwiczyła i przez 3 tygodnie codziennie nie rzuci tą piłką daleko, choćby się ze**ła. Nie ma opcji.
To fakt, na kilka prób zawsze miałam najgorszy wynik i nawet na 3 nie dorzucałam, miałam tylko "zaliczone" ćwiczenie. No ale, ocenianie dziewczynki mierzącej 150 i ważącej ledwo ponad 40 kg równą skalą z mocarną 175 ważącą 60-70 kg jest faktycznie motywujące

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:27
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:25   #495
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Bo jak? Kasia ma umiejętności i jest bardzo zaangażowana. Aga nie ma umiejętności, ale jest bardzo zaangażowana. Kasia dostaje 6, a Aga 5?
Właśnie tak.

Stary 2013-09-08, 13:28   #496
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
A i jeszcze liczenie kiedy miałaś miesiączkę. Zgłosiłaś 24 dni temu. Bach jedynka, przecież miesiączkę ma się co 28 dni! I to wszystko od jednej nauczycielki

ciri15, może i matury się nie zdaje, ale są kierunki studiów/są zawody, w których warto być sprawnym fizycznie, a jakkolwiek wuef jest do , to trochę tę sprawność ćwiczy.
Stary 2013-09-08, 13:34   #497
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
jak poprawiasz włosy przy drabince zamiast włączyć się w grę, to zaangażowanie jest zerowe.
No dokładnie, zaangażowanie moim zdaniem, łatwo ocenić.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:

ciri15, może i matury się nie zdaje, ale są kierunki studiów/są zawody, w których warto być sprawnym fizycznie, a jakkolwiek wuef jest do , to trochę tę sprawność ćwiczy.
No super i chodzą tam Ci, którzy są mega sprawni. Studia to wybór i nie mają nic do rzeczy. Tak jak Ty nie pójdziesz na chemię, bo nie umiesz, tylko wybrałaś coś, co lubisz.

Stary 2013-09-08, 13:37   #498
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
No weeee:-(
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:47   #499
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Dla mnie wf w szkole to też był koszmar. Nigdy nie byłam specjalnie sprawna fizycznie, ani szybka, ani zwinna, zawsze byłam łamagą, chociaż się starałam jak cholera, no to nie dałam rady mieć takich wyników jak inne dziewczyny. Przez to przez całe gimnazjum i pół podstawówki byłam szykanowana i wyśmiewana, dziewczyny się na mnie wkurzały jak przegrywały, nauczycieli miałam też tragicznych, nauczycielka w podstawówce się ciągle na mnie wydzierała, a nauczyciele w gimnazjum otwarcie wyśmiewali. Zresztą w gimnazjum miałam zagrożenie z wf, chociaż chodziłam na wszystkie lekcje i starałam się chyba najmocniej ze wszystkich, ale zwyczajnie nie miałam predyspozycji. Nigdy nie trafiłam na nauczyciela, który potrafił nam dobrze objaśnić jak się wykonuje ćwiczenie, a gdy nagle robiłam je źle, to dostawałam pałę Ile ja się nadenerwowałam, upłakałam przez ten wf... W liceum już miałam zwolnienie, nie tylko z powodu wspomnień z wcześniejszych szkół, ale głównie z powodu kontuzji kolana i było mi o wiele lżej, nie dostawałam już ataku paniki przed sprawdzianem z biegu na 1000m, czy rzutu piłką lekarską . Dlatego wcale mnie nie dziwi, że niektóre dzieciaki błagają rodziców o zwolnienia, mnie też się to kilka razy zdarzyło. Dziwi mnie za to ta akcja, zamiast przeciwstawiać się zwolnieniom, ktoś powinien przyjrzeć się temu jak wf wygląda w większości polskich szkół.
Donatella_Rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:51   #500
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość

Cytat:

sprawność fizyczną powinno się ćwiczyć przede wszystkim we własnym zakresie, czyli np. biegać sobie wieczorami, jeździć na rowerze, wykonywać cardio 40 minutowe z 3 razy w tygodniu. Kondycji fizycznej nie poprawi wf, który wygląda tak: 45 minut lekcji= w ramach rozgrzewki przebiegnie się dwa razy salę, potem od razu piłka i grajcie sobie, czyli= stoisz przez pół godziny na boisku i jak leci w Twoją stronę piłka, to starasz się odbić. Tak wyglądają lekcje wf w większości szkół.
poza tym, ktoś dobrze zauważył - tak jak Ty nie poszłaś na chemiczny kierunek, tak samo ktoś z zerową kondycją nie pójdzie na AWF.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No weeee:-(
Stary 2013-09-08, 13:55   #501
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez saane Pokaż wiadomość
jak Wy znajdujecie tutaj swoje znajome?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mi się rzucił w oczy avatar (miała swoje zdjęcie na nim) a druga miała charakterystyczny nick.

Ja na wuefie mogłam robić wszystko, byle nie biegać. Na szczęście miałam takiego farta, że nie ćwiczyłam na większości sprawdzianów z biegów na 60m/100m/biegów wytrzymalościowych i nie musiałam ich poprawiać.
a tak to mogłam fikać koziołki, skakać, rzucać dyskiem i grać w siatkówkę (mimo iż nie potrafię serwować )

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:58
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:59   #502
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ja jestem bardzo łatwa do rozpoznania i podejrzewam, że część wizażanek ze Śląska mnie już gdzieś na mieście widziała
Jeździsz na lamie?

Cytat:
Napisane przez karinkowa Pokaż wiadomość
Trauma mojego zycia, to fikolki i jakies dziwne uklady gimnastyczne na ocene, do tej pory nie umiem np stanac na glowie
To samo

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692531]No tylko ja się an przykład w podstawówce nie migałam od w-f a mimo wszystko nie potrafiłam odbić tej cholernej piłki, ćwiczyłam te odbijanie, aż całe ręce miałam posiniaczone i chała, nie miałam tyle sił żeby to zrobić.
I w porządku, każdy może znaleźć coś dla siebie pod warunkiem, że na zajęciach będzie coś więcej niż macie piłkę i grajcie lub dzisiaj będziemy zaliczać biegi na czas. To, że ja wolałam pograć w koszykówkę gdy reszta dziewczyn w siatkówkę nic nie znaczyło dla nauczycielki.

Nie ma to jak sport, który uprawia się tylko dla siebie. Uwielbiam swoje marsze, bo wiem, że nikt na mnie się nie rozedrze, że szłam wolniej niż zwykle.[/QUOTE]

Też wolałam kosza, ale w niego nie graliśmy, bo tylko 2 osoby chciały. Reszta bała się o tipsy

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
dokładnie! ja również nigdy nie migałam się od aktywnosci fizycznej samej w sobie, cieszyłam się jak raz na ruski rok robiłyśmy co innego, chociażby wychodziłyśmy na dwór i można było zagrać w głupiego badmintona. a z siatkówką byłam na tyle zdesperowana, że ćwiczyłam ją także z tatą podczas wakacji - no ok, nauczyłam się jako tako prostych odbić, ale do dzisiaj nie potrafię na przykład przebić piłki przez siatkę przy serwowaniu. z trafianiem do celu też mam problem
O, to ja tylko serwować umiem

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:04   #503
201604200942
Konto usunięte

ja też u siebie widziałam nierówności jeśli chodzi o oceny. Najlepsze były laski, które nie ćwiczyły (tzn. przebierały się i siadały na ławce, bo "one nie będą grać w siatkówkę"), a pod koniec roku prosiły go o 6 (!!!!!) bo im brakuje do paska (!!!)
Nie wiem, czy im wystawił jakąś wyższą ocenę, ale mi powiedział (dobre układy z wuefistą to podstawa obijania się na wuefie ;D ), że chyba je pogięło.
Stary 2013-09-08, 14:18   #504
201708160922
Konto usunięte

Cytat:

sprawność fizyczną powinno się ćwiczyć przede wszystkim we własnym zakresie, czyli np. biegać sobie wieczorami, jeździć na rowerze, wykonywać cardio 40 minutowe z 3 razy w tygodniu. Kondycji fizycznej nie poprawi wf, który wygląda tak: 45 minut lekcji= w ramach rozgrzewki przebiegnie się dwa razy salę, potem od razu piłka i grajcie sobie, czyli= stoisz przez pół godziny na boisku i jak leci w Twoją stronę piłka, to starasz się odbić. Tak wyglądają lekcje wf w większości szkół.
poza tym, ktoś dobrze zauważył - tak jak Ty nie poszłaś na chemiczny kierunek, tak samo ktoś z zerową kondycją nie pójdzie na AWF.

Nie rozumiecie mnie. Tak, jak osobie, która chce iść na kierunek chemiczny potrzebna jest chemia, tak samo osobie idącej na AWF potrzebny jest WF (wiem i rozumiem, że jak chcesz coś osiągnąć-czy to w chemii czy w sporcie-musisz ćwiczyć sam, ale-jak ktoś już zauważył, chyba nikt nie ma w domu kozła). I nie przemawia do mnie argument, że nie każdy ma możliwości. Nikt nie ma możliwości i zdolności do wszystkiego. Bzdurą jest mówienie, że każdego przedmiotu można się nauczyć na piątkę, a WF nie. Nie, nie można. Nigdy nie mamy równych szans. Czy jeśli ja miałam dwóję z matmy mam jęczeć i płakać, że nie mam takich zdolności jak moja koleżanka z ławki i dostaję słabe oceny? Naprawdę?

Ja naprawdę zgadzam się z Wami, że WF jest realizowany beznadziejnie, system oceniania jest do bani, a większość wuefistów to konowały, ale po prostu ta argumentacja do mnie nie trafia.
Stary 2013-09-08, 14:22   #505
201604200942
Konto usunięte

no ja miałam 3, bo byłam zwyczajnie lebiodą i leniem ale zgadzam się z CzasKomety. Przedmiot jak przedmiot, jak ktoś nie jest dobry z matematyki, to nie narzeka, że dostaje 3, a jak dostanie 3 z wfu to już jest koniec świata.
Stary 2013-09-08, 14:27   #506
WhiteCherry
Zakorzenienie

wydaje mi się, że większość przede wszystkim ma ''traumy'' związane z wf z powodu wyśmiewania oooo boszeee, znowu nie odbiłaś, przez ciebie straciłyśmy punkty!, osoby nielubiane zazwyczaj wybierane były na końcu do drużyn i tak dalej.

A matma? nawet jak ktoś nie umiał czegoś obliczyć przy tablicy, to nikt nie wyśmiewał, bo większość sama się bała, żeby do tej tablicy nie być wywołanym raczej było to normalne, że ktoś matmy nie ogarnia, chemii albo przy odpowiedzi z polskiego od razu z ławki mówi, że nie umie. A nie przeskocz na wf przez kozła (gdy cała klasa patrzy) albo nie zrób dobrze przewrotu - od razu śmiech i docinki
Stary 2013-09-08, 14:31   #507
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
no ja miałam 3, bo byłam zwyczajnie lebiodą i leniem ale zgadzam się z CzasKomety. Przedmiot jak przedmiot, jak ktoś nie jest dobry z matematyki, to nie narzeka, że dostaje 3, a jak dostanie 3 z wfu to już jest koniec świata.
Tak właśnie jest.

Cytat:
wydaje mi się, że większość przede wszystkim ma ''traumy'' związane z wf z powodu wyśmiewania oooo boszeee, znowu nie odbiłaś, przez ciebie straciłyśmy punkty!, osoby nielubiane zazwyczaj wybierane były na końcu do drużyn i tak dalej.

A matma? nawet jak ktoś nie umiał czegoś obliczyć przy tablicy, to nikt nie wyśmiewał, bo większość sama się bała, żeby do tej tablicy nie być wywołanym raczej było to normalne, że ktoś matmy nie ogarnia, chemii albo przy odpowiedzi z polskiego od razu z ławki mówi, że nie umie. A nie przeskocz na wf przez kozła (gdy cała klasa patrzy) albo nie zrób dobrze przewrotu - od razu śmiech i docinki
Tak było i jeszcze na przerwie komentarze.
Stary 2013-09-08, 14:31   #508
201604181004
Konto usunięte

Kicham na wf, miałam zwolnienie, ten temat był tu 1500 razy, nic mnie do wfu nie przekona, ple ple ple xD tak jak zmuszaniem dzieci do czytania Potopu pod karą chłosty nie zachęci ich do czytania książek, tak maglowanie żygających dzieci by biegły na 2 km nie zachęci je do sportu. Wf w polskich szkołach leży i kwiczy, nauczyciele jak w wielu przypadkach się do roboty nie nadają, mnie np wfu uczyła emerytka co ledwo drzwi sobie otwierała.
No co zrobić panie.
Stary 2013-09-08, 14:34   #509
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Kicham na wf, miałam zwolnienie, ten temat był tu 1500 razy, nic mnie do wfu nie przekona, ple ple ple xD tak jak zmuszaniem dzieci do czytania Potopu pod karą chłosty nie zachęci ich do czytania książek, tak maglowanie żygających dzieci by biegły na 2 km nie zachęci je do sportu. Wf w polskich szkołach leży i kwiczy, nauczyciele jak w wielu przypadkach się do roboty nie nadają, mnie np wfu uczyła emerytka co ledwo drzwi sobie otwierała.
No co zrobić panie.
O to jest prawda, właśnie mi przypomniałaś dobry przykład z biegami wytrzymałościowymi - jak dzieciak nie daje rady i aż zwymiotuje z wysiłku to pałę mu dać, bo nie wykonał zadania? Bo tak analogicznie byłoby na matmie czy na czymś tam

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:35   #510
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez werty Pokaż wiadomość
Pomyślcie tylko, jaki wizaż byłby zabawny-

"Znów idzie lodowiec-jak przetrwać? Wasze pomysły, rady IX"

"Iść na chemię? Warto? Moje wątpliwości..."
- a wątek założony przez Marysię Salomeę Skłodowską

"Mąż nie może zdjąć zbroi! PILNE!! Help"

"Włosy pod pachami- pielęgnacja "

"W podziemiu siedzimy, germańców się nie boimy! "

"Tur zdeptał aktówkę męża- k..wa, co robić dziewczyny?"

"Amunicja, granaty ręczne, pociski- WĄTEK WYMIANKOWY część IV"

"Pewex- produkty godne polecenia"

"Nie mam już siły- znów płonie mi strzecha"

"Relikwie (foto)- sprawdź czy są oryginalne!!! WERYFIKACJE, LISTA OSZUSTÓW"

Dział Emigrantki:
"Na Sybir zesłane, życiem zmordowane"

Dział dermatologia"
"Dziwne objawy, lekarz sugeruje DŻUMĘ- czy to groźne..?"
umarłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości