|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Cytat:
U mnie kazali, jak były dwie godziny to na jednej ćwiczyliśmy stanie na głowie a na drugiej zaliczaliśmy i tak było z resztą zaliczeń. A Aga w tym wypadku powinna dostać 4. Z tym się zgodzę.
|
|
|
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o wf to ja jeszcze powiem że szkoły nie są dobre przygotowane. Na jednej sali gimnastycznej lekcje mają czasem nawet 4 klasy więc jest strasznie ciasno. Chodzi jeszcze o to że jak np na wf się człowiek spoci to musi potem cały dzień siedzieć brudny i śmierdzący, bo pryszniców nie ma. Dochodzą do tego jeszcze nauczyciele którzy nie rozumieją że sport to ma być przyjemność. Tylko wymagają od swoich uczniów umiejętności jakby ci chodzili do SMSow. Jeszcze są koledzy którzy nieraz śmieją się z mniej zdolnych.
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak poprawiasz włosy przy drabince zamiast włączyć się w grę, to zaangażowanie jest zerowe.
|
|
#484 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, chodziłaś do dziwnej szkoły. Serio. Osoby, które były "sierotami" na wuefie były szykanowane. Nikt nigdy nie dokuczał tak osobom, które były słabe z matmy czy chemii (czy czegokolwiek innego).Też tak uważam. |
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Wtrynię się w wątek ale mnie coś trafi za moment
Nie mam bierzmowania. Powód? Tydzień przed bierzmowaniem proboszcz stwierdził że jakiejś regułki nie mam zaliczonej(moja parafia wprowadziła indeksy, dwa spotkania w miesiącu, zaliczanie materiału, obowiązkowe msze, wsyztskei święta itd) Na początku wiadomo, burza w domu, że jak to?! ja bez bierzmowania? Prośby żebym poszła w następnym roku, a ja ani myślałam. Tyle się przygotowywałam i nie wyszło, więc dlaczego w kolejnym roku miałabym znowu "tracić czas"? Zwłaszcza, że dostałam się do bardzo dobrego liceum. Otoczenie zrozumiało, że ja tego nie potrzebuję, nie chodze do kościoła, nie bywam w domu jak jest kolęda. Szanuję tych co chodzą, ale mnie się nie zaciągnie. I miałam spokój przez 4 lata ![]() Sąsiadka chce iść ze mną do koścoła w niedzielę, bo jest nowy, świetny ksiądz. Ona rozmawiała z nim na temat bierzmowania (dla swojego syna i dla mnie). Przed chwilą dzwoniła, że ma nadzieję że mądrze wybiorę i mam słuchać uważnie. Dziś w kościele jest spotkanie dla dorosłych bez bierzmowania, nie będzie żadnego zaliczania, jedynie 4 spotkania w roku. Podziękowałam. Naprawdę niezbędne jest bierzmowanie do normalnego życia? Nie zamierzam brać ślubu kościelnego, być matką chrzestną, świadkiem itd. |
|
|
|
#486 | |
|
Konto usunięte
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42693028]A bieganie na ściśle określony w książeczce czas? Bo dla mnie to był kosmos.
U mnie kazali, jak były dwie godziny to na jednej ćwiczyliśmy stanie na głowie a na drugiej zaliczaliśmy i tak było z resztą zaliczeń. A Aga w tym wypadku powinna dostać 4. Z tym się zgodzę. [/QUOTE]No niestety. Stanie na głowie chyba też, ale biegi były przez jakiś czas. Cytat:
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w liceum było coś takiego jak punkty za aktywność. Za jedną lekcję były 4 punkty. Jak ktoś się spóźnił to mu odejmowano 1 punkt, jak ktoś nie miał stroju, ale przyszedł to dostawał połowę (przy czym można było być nieprzygotowanym 2 razy w semestrze). Prowadząca rozgrzewkę dostawała 2 punkty. Gdy były jakieś pytania o technikę to też jakiś dodatkowy się dostawało. Gdy ktoś się obijał to odejmowało. Gdy np. grałyśmy w siatkę to zwycięska drużyna dostawała też jakieś punkty. Po iluś lekcjach było podsumowanie, ta która miała najwięcej dostawała 6, następnych ileś 5+, a trzeba było mieć ileś punktów by dostać 5. To był moim zdaniem bardzo dobry system, każdy chciał wtedy prowadzić rozgrzewki i odpowiadać na te pytania, starałyśmy się by wygrać w meczu itp.
|
#488 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja w gimnazjum marzyłam o tym, żeby mieć aerobik. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Też tak myślę. Tym bardziej, że prawie każdy z tych sportowców mówi, że zwalniać się z wf to wstyd, że jak się zwalniasz to jesteś kaleka, bo tak było w jego czasach itp. No sorry, mnie to by nie zachęciło.
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
Miałam zwolnienie z wf od 4 klasy szkoły podstawowej. Po pierwsze mam chorobę serca, po 2 po prostu nigdy nie lubiłam sportu i ćwiczeń. W gimnazjum miałam raz w tygodniu 2 wf pod rząd. Prysznica niet, więc laski, które ćwiczyły śmierdziały do końca lekcji potem. W liceum - ostatniej klasie to samo, dwie godziny pod rząd, a pani kazała nosić dziewczynom dwie bluzki i 2 pary skarpetek. Plus osobne buty po szkole, osobne na wf i osobne do domu, a szatni u nas w szkole nie było, i człowiek tak chodził objuczony.
A co do zaangażowania, to uważam, że nie powinno być oceniane. Miałam taką Wiolę - szatan sportu nie kobieta, chłopczyca typowa, ale fajna, piłka nożna, siatkówka, biegi, zawody - 5 na koniec, bo pani się nie podobało, że Wiola umie lepiej od niej. I miałam też opóźnioną w rozwoju Madzię. Madzia na początku w ogóle nie ćwiczyła, aż jej przez 2 lata groziła 1 na koniec (teoretycznie powinna to odrabiać na lecjach wf u innej klasy, ale przecież ona ma traumę po śmierci ojca, i nie musiała). Pani stawiała 2. A w 3 klasie Madzia przebierała się na wf, robiła rozgrzewkę, a potem bolał ją brzuch/noga/głowa/niedobrze jej/słabo jej i siedziała 45 minut na koniec - 3
Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2013-09-08 o 13:15 |
|
|
|
#490 |
|
Konto usunięte
|
Moje traumy z wf w gimnazjum
-skakanie przez skrzynię i przez kozła. Babka nie rozumiała że ja po prostu nie dam rady choć próbowałam na milion sposobów. - skok w wzwyż wiadomo że lepiej to wychodzi wyższym osobą. Ja nie miałam wtedy nawet 160 -siatkówka. Na każdej lekcji odbijanie,serwowanie itp. Nigdy ie graliśmy tylko trenowaliśmy. Idąc do gimnazjum siatkówkę kochałam, wychodząc nienawidziłam. Oceny dla tych co ćwiczyły na każdej lekcji 2 lub 3 bo nie radziły sobie z siatkówką. A i jeszcze liczenie kiedy miałaś miesiączkę. Zgłosiłaś 24 dni temu. Bach jedynka, przecież miesiączkę ma się co 28 dni! I to wszystko od jednej nauczycielki Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2013-09-08 o 13:25 |
|
|
|
#491 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 12
Np. obserwując i zapisując postępy.
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie Wf to była straszliwa nuda. W podstawówce jakieś przewroty , skoki przez kozła, układy z szarfą i woreczkiem, bieganie. Ja byłam spokojnym dzieckiem wolałam siedzieć w książkach niż biegać po podwórku i Wf to była dla mnie straszna strata czasu
do tego kompletnie nie rozumiałam idei gier zespołowych ( w sumie nadal nie rozumiem ) i bieganie za piłką żeby ją wrzucić do kosza albo żeby kopnąć ją do bramki to była jakaś abstrakcja. Zwłaszcza że niektóre dziewczyny wpadały w jakiś szał i potrafiły rzucić się z pazurami żeby odebrać mi piłkę W liceum była głownie siatka - wiec już zupełnie straciłam zainteresowanie ... miałam cichą umowę z resztą klasy że stoję na boisku ale mnie nie ma i proszę do mnie nie podawać Rozumiem ideę WF bo ruch jest ważny i potrzebny ale nie rozumiem po co zmuszać wszystkich do jednej aktywnosci fizycznej. Powinien być wybór tak jak na studiach mogliśmy wybrać fittnes/ basen/ wiem że można było w ramach Wf jeździć konno - tyle że za opłatą. Każdy mógł wybrać co lubi i to robić a nie jakieś gry zespołowe na siłę bo u mnie na 24 osoby w klasie siatkę lubiły 4 osoby ![]() A już fakt braku prysznica to zupełna porażka zwłaszcza że u mnie Wf był zwykle na pierwszej lekcji i poźniej trzeba było śmierdzieć cały dzień ...
"Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci przytyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię ***ał, bo to mezalians byłby dla psa." Edytowane przez zlosliwe_straszydelko Czas edycji: 2013-09-08 o 13:19 |
|
|
|
#493 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Poza tym mała chuda osoba choćby ćwiczyła i przez 3 tygodnie codziennie nie rzuci tą piłką daleko, choćby się ze**ła. Nie ma opcji. Po prostu miałaś do tego zdolności czy tam odpowiednią budowę, itp. Nie każdy je ma, nie każdy jest w stanie je wyrobić, a nawet jeśli jest to zajmie mu to... długo.
|
|
#494 | ||
|
sissy that walk
|
Ja wf polubiłam na chwilę w gimnazjum, gdzie miałam od tego przedmiotu bardzo fajną babkę - stawała na głowie żeby nam urozmaicić zajęcia, więc była i znienawidzona siatkówka i koszykówka, ale i aerobik, pilates, cheerleading, skoki w dal, biegi z przeszkodami i takie tam. I na wfie ćwiczył każdy, bo wiedział, że na zajęciach trafi się też coś dla niego; zresztą nie miałam szajbniętych koleżanek które wygraną w siatkówkę traktowały jak sens swojego życia. W liceum już była masakra - sama siatkówka, latem jakieś biegi od czasu do czasu, i kilka zajęć z koszykówki na zaliczenie. Na szczęście przez większość liceum miałam zwolnienie z wfu, bo jakbym miała dalej znosić te krzywe spojrzenia domorosłych siatkarek, to bym jeszcze "chętniej" na tę koszmarną siatkówkę chodziła. Oczywiście przez 12 lat kariery szkolnej grałam w siatkę dziesiątki razy, ale ani razu (powtórzę: ani razu) żaden nauczyciel nie wyjaśnił mi, jak się chociażby w prawidłowy sposób serwuje piłkę. Dzięki temu zbierałam nieraz cięgi po przegranym meczu albo patrzyłam na ironiczne uśmieszki w swoim kierunku, a komentarzem nauczyciela na "nie umiem" było "to ćwicz po szkole"
Nienawidzę wfu.Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-09-08 o 13:27 |
||
|
|
|
#495 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Właśnie tak.
|
#496 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ciri15, może i matury się nie zdaje, ale są kierunki studiów/są zawody, w których warto być sprawnym fizycznie, a jakkolwiek wuef jest do |
|
|
|
|
#497 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- No super i chodzą tam Ci, którzy są mega sprawni. Studia to wybór i nie mają nic do rzeczy. Tak jak Ty nie pójdziesz na chemię, bo nie umiesz, tylko wybrałaś coś, co lubisz.
|
|
#498 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie wf w szkole to też był koszmar. Nigdy nie byłam specjalnie sprawna fizycznie, ani szybka, ani zwinna, zawsze byłam łamagą, chociaż się starałam jak cholera, no to nie dałam rady mieć takich wyników jak inne dziewczyny. Przez to przez całe gimnazjum i pół podstawówki byłam szykanowana i wyśmiewana, dziewczyny się na mnie wkurzały jak przegrywały, nauczycieli miałam też tragicznych, nauczycielka w podstawówce się ciągle na mnie wydzierała, a nauczyciele w gimnazjum otwarcie wyśmiewali. Zresztą w gimnazjum miałam zagrożenie z wf, chociaż chodziłam na wszystkie lekcje i starałam się chyba najmocniej ze wszystkich, ale zwyczajnie nie miałam predyspozycji. Nigdy nie trafiłam na nauczyciela, który potrafił nam dobrze objaśnić jak się wykonuje ćwiczenie, a gdy nagle robiłam je źle, to dostawałam pałę
Ile ja się nadenerwowałam, upłakałam przez ten wf... W liceum już miałam zwolnienie, nie tylko z powodu wspomnień z wcześniejszych szkół, ale głównie z powodu kontuzji kolana i było mi o wiele lżej, nie dostawałam już ataku paniki przed sprawdzianem z biegu na 1000m, czy rzutu piłką lekarską . Dlatego wcale mnie nie dziwi, że niektóre dzieciaki błagają rodziców o zwolnienia, mnie też się to kilka razy zdarzyło. Dziwi mnie za to ta akcja, zamiast przeciwstawiać się zwolnieniom, ktoś powinien przyjrzeć się temu jak wf wygląda w większości polskich szkół.
|
|
|
|
#500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza tym, ktoś dobrze zauważył - tak jak Ty nie poszłaś na chemiczny kierunek, tak samo ktoś z zerową kondycją nie pójdzie na AWF.
|
|
#501 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja na wuefie mogłam robić wszystko, byle nie biegać. Na szczęście miałam takiego farta, że nie ćwiczyłam na większości sprawdzianów z biegów na 60m/100m/biegów wytrzymalościowych i nie musiałam ich poprawiać. a tak to mogłam fikać koziołki, skakać, rzucać dyskiem i grać w siatkówkę (mimo iż nie potrafię serwować )
Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-09-08 o 13:58 |
|
|
|
|
#502 | |||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;42692531]No tylko ja się an przykład w podstawówce nie migałam od w-f a mimo wszystko nie potrafiłam odbić tej cholernej piłki, ćwiczyłam te odbijanie, aż całe ręce miałam posiniaczone i chała, nie miałam tyle sił żeby to zrobić. I w porządku, każdy może znaleźć coś dla siebie pod warunkiem, że na zajęciach będzie coś więcej niż macie piłkę i grajcie lub dzisiaj będziemy zaliczać biegi na czas. To, że ja wolałam pograć w koszykówkę gdy reszta dziewczyn w siatkówkę nic nie znaczyło dla nauczycielki. Nie ma to jak sport, który uprawia się tylko dla siebie. Uwielbiam swoje marsze, bo wiem, że nikt na mnie się nie rozedrze, że szłam wolniej niż zwykle.[/QUOTE] Też wolałam kosza, ale w niego nie graliśmy, bo tylko 2 osoby chciały. Reszta bała się o tipsy ![]() Cytat:
|
|
|
#503 |
|
Konto usunięte
|
ja też u siebie widziałam nierówności jeśli chodzi o oceny. Najlepsze były laski, które nie ćwiczyły (tzn. przebierały się i siadały na ławce, bo "one nie będą grać w siatkówkę"), a pod koniec roku prosiły go o 6 (!!!!!) bo im brakuje do paska (!!!)
Nie wiem, czy im wystawił jakąś wyższą ocenę, ale mi powiedział (dobre układy z wuefistą to podstawa obijania się na wuefie ;D ), że chyba je pogięło. |
|
|
|
#504 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja naprawdę zgadzam się z Wami, że WF jest realizowany beznadziejnie, system oceniania jest do bani, a większość wuefistów to konowały, ale po prostu ta argumentacja do mnie nie trafia. |
|
|
|
|
#505 |
|
Konto usunięte
|
no ja miałam 3, bo byłam zwyczajnie lebiodą i leniem ale zgadzam się z CzasKomety. Przedmiot jak przedmiot, jak ktoś nie jest dobry z matematyki, to nie narzeka, że dostaje 3, a jak dostanie 3 z wfu to już jest koniec świata.
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się, że większość przede wszystkim ma ''traumy'' związane z wf z powodu wyśmiewania oooo boszeee, znowu nie odbiłaś, przez ciebie straciłyśmy punkty!, osoby nielubiane zazwyczaj wybierane były na końcu do drużyn
i tak dalej. A matma? nawet jak ktoś nie umiał czegoś obliczyć przy tablicy, to nikt nie wyśmiewał, bo większość sama się bała, żeby do tej tablicy nie być wywołanym raczej było to normalne, że ktoś matmy nie ogarnia, chemii albo przy odpowiedzi z polskiego od razu z ławki mówi, że nie umie. A nie przeskocz na wf przez kozła (gdy cała klasa patrzy) albo nie zrób dobrze przewrotu - od razu śmiech i docinki
|
#507 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#508 |
|
Konto usunięte
|
Kicham na wf, miałam zwolnienie, ten temat był tu 1500 razy, nic mnie do wfu nie przekona, ple ple ple xD tak jak zmuszaniem dzieci do czytania Potopu pod karą chłosty nie zachęci ich do czytania książek, tak maglowanie żygających dzieci by biegły na 2 km nie zachęci je do sportu. Wf w polskich szkołach leży i kwiczy, nauczyciele jak w wielu przypadkach się do roboty nie nadają, mnie np wfu uczyła emerytka co ledwo drzwi sobie otwierała.
No co zrobić panie. |
|
|
|
#509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo tak analogicznie byłoby na matmie czy na czymś tam
|
|
#510 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Serio. Osoby, które były "sierotami" na wuefie były szykanowane. Nikt nigdy nie dokuczał tak osobom, które były słabe z matmy czy chemii (czy czegokolwiek innego).

Moim zdaniem jest to kompletnie co innego, program chemii na podstawie jest na tyle prosty, że jak ktoś przysiądzie to się nauczy.

na koniec - 3
Nienawidzę wfu.

Bo tak analogicznie byłoby na matmie czy na czymś tam
PILNE!! Help"