Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 10:48   #4801
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Nic nie chcę mówić ale ja nigdy plamień nie miałam a w tym miesiącu się zdarzyło przed @ i też było różowe na drugi dzień przyszła @ mam jednak nadzieję, że u Was będzie inaczej
nie no ja się juz nie łudzę wiem, że okres przyjdzie - to tylko kwestia 2 dni

no ale w następnym cyklu się uda

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 10:53   #4802
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
nie no ja się juz nie łudzę wiem, że okres przyjdzie - to tylko kwestia 2 dni

no ale w następnym cyklu się uda
Mi się bardzo podoba twój wykres, nic nie zapowiada @, ale niestety niektóre dziewczyny tak mają, że temperatura spada dopiero 1-2 dni przed okresem. Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby się udało I przesyłam fliudki

Masz jakiś ewentualny plan na kolejny cykl? Będziesz już wiedziała, kiedy jest mniej więcej owulacja, więc dobrze byłoby w tym czasie więcej serduszkować

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:01   #4803
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 201

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Niestety znowu I kreska

przykro mi, niedawno to samo przeżywałam

Cytat:
Napisane przez Mygda Pokaż wiadomość
Moja teściowa to by się strasznie cieszyła i nawet czasem się pyta czy czasem czegoś nie będzie.
Niestety dziś przyszła @ i boli mnie wszystko.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ojej a miałaś testować w poniedziałek. Następnym razem się uda

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Jakiś wysyp złych wieści ostatnio...

Stary 2013-09-08, 11:07   #4804
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Mi się bardzo podoba twój wykres, nic nie zapowiada @, ale niestety niektóre dziewczyny tak mają, że temperatura spada dopiero 1-2 dni przed okresem. Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby się udało I przesyłam fliudki

Masz jakiś ewentualny plan na kolejny cykl? Będziesz już wiedziała, kiedy jest mniej więcej owulacja, więc dobrze byłoby w tym czasie więcej serduszkować
niestety czasem o to ciężko, ponieważ ja pracuję o stałych porach, a TŻ ma takie zmiany, że często się mijamy
Łapię fluidki Widziałam na wykresie, że Ty plamiłaś w dniu spodziewanej miesiączki, nie?

Stary 2013-09-08, 11:14   #4805
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
niestety czasem o to ciężko, ponieważ ja pracuję o stałych porach, a TŻ ma takie zmiany, że często się mijamy
Łapię fluidki Widziałam na wykresie, że Ty plamiłaś w dniu spodziewanej miesiączki, nie?
To był taki jeden malutki skrzep na papierze toaletowym po wizycie w WC i lekko zabarwiony śluz po nim Może zagnieżdżenie zarodka, bo od tego czasu mam bóle miesiączkowe, co oznacza ponoć, że macica rośnie...

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:24   #4806
kw14tuszek
Raczkowanie

Cytat:
Witam

Widzę, że piszecie o reakcji teściów rodziców na wieść o ciąży..
U nas to wygląda tak, że gdy byliśmy na spotkaniu z moimi teściami (przylecieli do swojego rodzinnego miasta bo mieszkają zagranicą). Teść poruszył kwestię ciąży i dał mi dobitnie i wprost do zrozumienia, że nam dzieci nie są potrzebne teraz i on znowu dziadkiem zostać nie chce a ja mam w ciąże nie zachodzić..... taaa bo ja się o pozwolenie będę pytać...Za to moja mama nie może się już doczekać bo jeszcze babcią nie została (mam młodszego brata więc jestem najstarsza). A tak jak jagodzia nie mam za dobrego kontaktu z ojcem i chyba na początek powiem tylko mamie bo papla ojciec zaraz powie swojej mamuśce a ta puści plotkę w miasto

o to widzę, że twój teść i moja teściowa mogą sobie rękę podać zimą poruszyliśmy temat wymiany okien, i tż powiedział, że trzeba bo jak może kiedyś będzie dziecko to musi być ciepło, a teściowa na to "wy nie możecie mieć dzieci!" (to jeszcze zanim siostra tż zaszła i teściówka tylko czekała aż im się uda).. zresztą ona często coś palnie, a ja już przestałam na to zwracać uwagę.. teraz brat tż planuje ślub (ma 21lat a mój tż 27lat) i teściowa się podnieca a nas się nigdy nawet nie zapytała czy coś planujemy.. niech się buja, mam ją gdzieś... za to moi rodzice często mówią że już chcieliby zostać dziadkami, a jak przyjde do niech w nieco szerszej bluzce to już brzucha szukają hahah
Stary 2013-09-08, 11:24   #4807
Leine
Zakorzenienie

Hej

U nas nocka masakryczna. Co chwila córa mi się budziła z płaczem, smoka wypluwała, bo od razu odruch wymiotny
Musiałam wstać o 4 rano i zrobić jej coś do picia, więc tempka niby 'zakłócona' ale taka sama byłą jak wczoraj

Cytat:

Ojej Nadrobicie, a małej mam nadzieję, że przejdzie
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość

Kochana, jak córa po nocy? mam nadzieję, ze lepiej..
Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
Leine jak mała?
dziękuję
Niby lepiej w tym sensie, że nie wymiotowała, ale- zaczyna się choroba już ma katar- zaraziła się od swojego kolegi starszego o 4 miechy. Kaszlał, katar- jego siostra przyniosła to z przedszkola, a że my się kolegujemy to już się zaraziła
Oby tylko ten katar, a kaszlu nie miała, bo zakaszle tak, że odgłos taki jakby miała zaraz zwymiotować jutro postaram się iść do lekarza po leki...
Cytat:
Napisane przez Mygda Pokaż wiadomość
Moja teściowa to by się strasznie cieszyła i nawet czasem się pyta czy czasem czegoś nie będzie.
Niestety dziś przyszła @ i boli mnie wszystko.

strasznie mi przykro
Cytat:
Witam

Widzę, że piszecie o reakcji teściów rodziców na wieść o ciąży..
U nas to wygląda tak, że gdy byliśmy na spotkaniu z moimi teściami (przylecieli do swojego rodzinnego miasta bo mieszkają zagranicą). Teść poruszył kwestię ciąży i dał mi dobitnie i wprost do zrozumienia, że nam dzieci nie są potrzebne teraz i on znowu dziadkiem zostać nie chce a ja mam w ciąże nie zachodzić..... taaa bo ja się o pozwolenie będę pytać...Za to moja mama nie może się już doczekać bo jeszcze babcią nie została (mam młodszego brata więc jestem najstarsza). A tak jak jagodzia nie mam za dobrego kontaktu z ojcem i chyba na początek powiem tylko mamie bo papla ojciec zaraz powie swojej mamuśce a ta puści plotkę w miasto
co za gość... masakra. A co na to Twój tż? Zwrócił mu uwagę, czy nie było go przy tym?
Cytat:
już Cię przyjęłam
ja zwykle miałam brązowe plamienia, teraz jakieś dziwne różowe
A długo masz te różowe plamienie? brązowe, bądź lekko różowe mogą świadczyć o zagnieżdżeniu, bądź zbliżającej się @
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:25   #4808
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
To był taki jeden malutki skrzep na papierze toaletowym po wizycie w WC i lekko zabarwiony śluz po nim Może zagnieżdżenie zarodka, bo od tego czasu mam bóle miesiączkowe, co oznacza ponoć, że macica rośnie...
ja też miałam tylko rano malutki skrzep i 2 razy różowy śluz. Od tamtej pory cisza. Na majtkach nie ma zadnego śladu.
No, ale jestem już nastawiona na @

TŻ właśnie robi obiad i dał mi móją ulubioną część kapusty kiszonej - nalał do szklanki soku z niej

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2013-09-08 o 11:29
Stary 2013-09-08, 11:32   #4809
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ właśnie robi obiad i dał mi móją ulubioną część kapusty kiszonej - nalał do szklanki soku z niej
Oo soczek dobry na pozbycie się bakterii
Stary 2013-09-08, 11:35   #4810
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
o to widzę, że twój teść i moja teściowa mogą sobie rękę podać zimą poruszyliśmy temat wymiany okien, i tż powiedział, że trzeba bo jak może kiedyś będzie dziecko to musi być ciepło, a teściowa na to "wy nie możecie mieć dzieci!" (to jeszcze zanim siostra tż zaszła i teściówka tylko czekała aż im się uda).. zresztą ona często coś palnie, a ja już przestałam na to zwracać uwagę.. teraz brat tż planuje ślub (ma 21lat a mój tż 27lat) i teściowa się podnieca a nas się nigdy nawet nie zapytała czy coś planujemy.. niech się buja, mam ją gdzieś... za to moi rodzice często mówią że już chcieliby zostać dziadkami, a jak przyjde do niech w nieco szerszej bluzce to już brzucha szukają hahah
Dlatego bardzo się cieszę, że mieszkają daleko od nas i będziemy się widywać bardzo rzadko

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość
Hej

U nas nocka masakryczna. Co chwila córa mi się budziła z płaczem, smoka wypluwała, bo od razu odruch wymiotny
Musiałam wstać o 4 rano i zrobić jej coś do picia, więc tempka niby 'zakłócona' ale taka sama byłą jak wczoraj

dziękuję
Niby lepiej w tym sensie, że nie wymiotowała, ale- zaczyna się choroba już ma katar- zaraziła się od swojego kolegi starszego o 4 miechy. Kaszlał, katar- jego siostra przyniosła to z przedszkola, a że my się kolegujemy to już się zaraziła
Oby tylko ten katar, a kaszlu nie miała, bo zakaszle tak, że odgłos taki jakby miała zaraz zwymiotować jutro postaram się iść do lekarza po leki...

strasznie mi przykro

co za gość... masakra. A co na to Twój tż? Zwrócił mu uwagę, czy nie było go przy tym?

A długo masz te różowe plamienie? brązowe, bądź lekko różowe mogą świadczyć o zagnieżdżeniu, bądź zbliżającej się @
Biedne maleństwo

Tż akurat nie było ale wiesz..oni przyjadą pogadają zrobią swoje i pojadą a ja posłucham pogadam i zrobię po swojemu Jeszcze mi powiedział, że dzieci można mieć kiedy się tylko chcę ale teraz nie jest dobry moment Zresztą oni tak pierdaczą, że tego się słuchać nie da po 3 dniach miałam dość i za wszelką cenę powiedziałam, że wracamy do domu bo oni chcieli, żebyśmy jeszcze zostali..

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-09-08 o 11:37
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 11:40   #4811
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Oo soczek dobry na pozbycie się bakterii
a jaki pyszny

Stary 2013-09-08, 11:45   #4812
Leine
Zakorzenienie

Zubi czemu mówisz, że 4cs ostatni? Jak ja nie zajdę do grudnia to wtedy przekładam w czasie...
Stary 2013-09-08, 11:48   #4813
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Zubi czemu mówisz, że 4cs ostatni? Jak ja nie zajdę do grudnia to wtedy przekładam w czasie...
Bo ma być fasolka i koniec !!

Stary 2013-09-08, 11:49   #4814
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
czemu przekładasz?

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
takie podejście mi się podoba

Stary 2013-09-08, 11:49   #4815
vioris
Zakorzenienie

Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Ja dziś pierwszy raz tempkę o 7.00 zmierzyłam Oczywiście o 4.00 się obudziłam i spać nie mogłam jakiś czas. Nie wiem czy nie jest coś zaburzone, ale to pierwsza po @ więc chyba ok.
Obejrzałam właśnie Martyne Wojciechowską i teraz nie wiem co robić
Chyba dziś jakiś spacer bo piękna pogoda a od jutra mają być deszcze :banghead:
Stary 2013-09-08, 11:50   #4816
kw14tuszek
Raczkowanie

Cytat:
Życzę Ci fasolki w tym cyklu! ja też teraz zamierzam walczyć!

Cytat:

why??
Stary 2013-09-08, 11:51   #4817
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
czemu przekładasz?
bo nie chcę urodzić np. 30 grudnia rok w plecy max do września i koniec
A jeśli się nie uda to od kwietnia znów starania
Cytat:
myślałam, że masz jakiś gorszy powód
Nie no teraz się uda- tylko musisz dobrać odpowiednią taktykę!
A 2x dziennie to dla mnie za dużo i to nie jest dobre wg lekarzy- plemniki nie zdążą być na tyle silne aby zapłodnić jajo ja dobieram taktykę tą co zawsze- zawodną ale w dniu owu będę codziennie bo tak jeszcze nie próbowałam
Stary 2013-09-08, 12:05   #4818
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

myślałam, że masz jakiś gorszy powód
Nie no teraz się uda- tylko musisz dobrać odpowiednią taktykę!
A 2x dziennie to dla mnie za dużo i to nie jest dobre wg lekarzy- plemniki nie zdążą być na tyle silne aby zapłodnić jajo ja dobieram taktykę tą co zawsze- zawodną ale w dniu owu będę codziennie bo tak jeszcze nie próbowałam
Ja tam się nie patrze na nic bo jak widać nie wiadomo kiedy się uda także będziemy się starać aż zaskoczy

W tym cyklu będzie co drugi dzień bo nie mam pojęcia kiedy przyjdzie owu . Ale co zrobić jak mamy taką chcice, że 2 razy dziennie albo nawet codziennie no nic spróbujemy

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
Życzę Ci fasolki w tym cyklu! ja też teraz zamierzam walczyć!

why??
(nie) dziękuje ja Tobie też życzę fasolki w tym cyklu

Stary 2013-09-08, 12:12   #4819
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
No coś w tym jest
Moja siostra pierwsze dziecko urodziła 31 grudnia o 23.55
Nie dali się przekonać aby napisać że się urodziło 1 stycznia
Jak dla mnie chłopak całe życie będzie do tyłu. Choćby w szkole zawsze najmłodszy. Pójdzie do szkoły w wieku 5 lat
A te 3 miesiące u takiego dziecka to dużo.
Ja bym chciała urodzić max w sierpniu.
Jasne że najbardziej w maju chciałam albo w czerwcu no ale co ma być to będzie :tak:
Ale chyba będę się starać max do grudnia. Styczeń, luty,marzec i kwiecień sobie odpuszczę

Stary 2013-09-08, 12:33   #4820
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
No coś w tym jest
Moja siostra pierwsze dziecko urodziła 31 grudnia o 23.55
Nie dali się przekonać aby napisać że się urodziło 1 stycznia
Jak dla mnie chłopak całe życie będzie do tyłu. Choćby w szkole zawsze najmłodszy. Pójdzie do szkoły w wieku 5 lat
A te 3 miesiące u takiego dziecka to dużo.
Ja bym chciała urodzić max w sierpniu.
Jasne że najbardziej w maju chciałam albo w czerwcu no ale co ma być to będzie :tak:
Ale chyba będę się starać max do grudnia. Styczeń, luty,marzec i kwiecień sobie odpuszczę

Nie ma tragedii dziewczyny, ja urodziłam się 20grudnia i nie narzekam, byłam najmłodsza z w klasie zawsze ale to nic, nigdy nie miałam problemów z nauką(nawet świadectwa z czerwonym paseczkiem były ) A teraz, koleżanki z rocznika już dawno skończyły 28lat a ja czekam do grudnia

Ale swoją drogą to chyba zeby nie urodzić w grudniu trzeba wstrzymac sie ze staraniami od marca/kwietnia jeśli dobrze liczę
Ja nie odpuszczę, bedziemy próbować cały czas, aż się uda
Choć chciałabym zafasolkować w tym cyklu i urodzić w czerwcu, baaardzo
Jagatka_N jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 12:46   #4821
kw14tuszek
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Nie ma tragedii dziewczyny, ja urodziłam się 20grudnia i nie narzekam, byłam najmłodsza z w klasie zawsze ale to nic, nigdy nie miałam problemów z nauką(nawet świadectwa z czerwonym paseczkiem były ) A teraz, koleżanki z rocznika już dawno skończyły 28lat a ja czekam do grudnia

Ale swoją drogą to chyba zeby nie urodzić w grudniu trzeba wstrzymac sie ze staraniami od marca/kwietnia jeśli dobrze liczę

kurcze, zafasolkujmy wszystkie teraz i będzie problem z głowy, czemu to nie jest takie proste ja sie urodziłąm w sierpniu a i tak zawsze byłam najmłodsza bo rodzice wysłali mnie do szkoły o rok wcześniej, razem z bratem ehh jakoś to przeżyłam... ale teraz rodzice sobie plują w brodę, że mi skrócili dzieciństwo i wiem, że teraz już by tak nie zrobili. Ja też bym tego dziecku nigdy nie zrobiła.. wszyscy się bawili jak mieli 18 lat bo jeszcze chodzili do szkoły, a ja jak skończyłam liceum to jeszcze nie miałam 18stki a już musiałam iść do pracy za szybko, stanowczo...
Stary 2013-09-08, 13:22   #4822
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staracz

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość

Też bym chciała czerwiec
Ja jestem z końca października i jednak zawsze byłam jedną z najmłodszych. Teraz mi to pasuje, w dzieciństwie jakoś mniej :p

Żeby nie urodzić w grudniu trzeba by się wstrzymać w marcu i kwietniu :tak:
Ja mam plan wstrzymać się też w styczniu i lutym żeby nie rodzic październik, listopad. Pogoda jest wtedy zazwyczaj deszczowo-śnieżna i już wolę rodzić najwcześniej w lutym :tak:

Stary 2013-09-08, 13:23   #4823
agnieszkaK
Zadomowienie

fajnie by było gdybyśmy wszystkie teraz zafasolkowały
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:26   #4824
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staracz

Cytat:
Dobrze mówi, polać jej

Stary 2013-09-08, 13:39   #4825
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2013-09-08, 13:42   #4826
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Ojej ile smutnych wiadomości Ale plus jest taki, że nowy cykl to nowa szansa! I za to trzymam kciuki i fluidkuję
No własnie w tym problem, ze nie ma nowego cyklu

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 13:45   #4827
Jagatka_N
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! S

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Też bym chciała czerwiec
Ja jestem z końca października i jednak zawsze byłam jedną z najmłodszych. Teraz mi to pasuje, w dzieciństwie jakoś mniej :p

Żeby nie urodzić w grudniu trzeba by się wstrzymać w marcu i kwietniu :tak:
Ja mam plan wstrzymać się też w styczniu i lutym żeby nie rodzic październik, listopad. Pogoda jest wtedy zazwyczaj deszczowo-śnieżna i już wolę rodzić najwcześniej w lutym :tak:

Choćby lało, wiało czy deszczem czy sniegiem ja nie odpuszczam

Cytat:
byłoby extra

Lista ników na ovufriend ( piszcie na priv, bo za często mnie tu nie ma)

AgnieszkaK - bubus

debraM- esotiq
mloda0802 -Viera Yves
pacynka -
patka80
Karoloo- Karoloo

Moge prosić o dopisanie i mnie? nick taki jak tu Jagatka_N

Edytowane przez Jagatka_N
Czas edycji: 2013-09-08 o 13:47
Stary 2013-09-08, 13:56   #4828
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
No własnie w tym problem, ze nie ma nowego cyklu
ojj czemu?

Stary 2013-09-08, 14:08   #4829
agnieszkaK
Zadomowienie

jagatka dodałam i te, które mam w przyjaciółkach, bo nicki są chyba takie jak tu.

a teraz znikam, bo mam gości
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 14:18   #4830
Jagatka_N
Zakorzenienie

Cytat:
jagatka dodałam i te, które mam w przyjaciółkach, bo nicki są chyba takie jak tu.

a teraz znikam, bo mam gości
Thanks, miłego popołudnia

Mam nadzieję, że ktos tu jeszcze został i powiecie mi jak to jest z tym abonamentem Premium, mam go do 6października... jakie funkcje potem znikają, jakie Wy macie abonamenty. Poza tym u niektórych widzę objawy których nie mam możliwosci aby u siebie zaznaczyc np. ból brzucha, bol lewego/pr jajnika itp czy w podstawowym pakiecie bedzie mozna zaznaczyc testy owulacyjne i serduszka???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości