|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
ja jestem no to Ci napiszę. A więc jak Ci się skończy pakiet Premium to przede wszystkim wszystko się zrobi takie szare i smutne... Nie będzie Ci działał detektor płodności (nie pokaże Ci zielonego światełka jak będą dni płodne) i detektor oznak ciąży. No i nie będzie Ci wyznaczać owulacji i daty kolejnej miesiączki. Tzn nie będziesz miała "na przód" zaznaczonych dni płodnych, ale na wykresie normalnie Ci zaznaczy owulację jak już będziesz po. no będziesz mogła przeglądać tylko ostatnio dodane testy i wykresy w galerii. to chyba tyle. a co do objawów to jak wpisujesz swoje objawy to spójrz w to okienko i tam na dole masz "edytuj pole" i możesz sobie wybrać co chcesz. no to chyba tyle
29.08.2014 Game over Edytowane przez kw14tuszek Czas edycji: 2013-09-08 o 14:28 |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
O mnie to już pewnie zapomniałyście?
![]() Miałam być dostępna wczoraj, ale TŻ wpadł na szalony pomysł: wrócił o 4 nad ranem po kilkunastu godzinach pracy i stwierdził, że moglibyśmy gdzieś razem wyjść Więc o 4:30 rano ruszyliśmy na miasto Nie wiem jak on wytrzymał takie szaleństwo - zresztą ja też dość mocno byłam zmęczona, bo wróciłam z pracy koło północy, a później nie mogłam zasnąć - więc może z godzinę spałam Ale bardzo fajnie było - stwierdziliśmy, że to może być ostatnia szansa na takie szaleństwo, zanim zajdę w ciążę Super się bawiliśmy! ![]() Cytat:
Chcę przytyć!!!
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20
Cytat:
w 1 ciąży zaszłam na święta wielkanocne pod koniec miesiąca i urodziłam w drugiej połowie stycznia ![]() jak dla mnie masakra ja osobiście nie chciałabym obchodzić tak późno urodzin, jest się sporo do tyłu, lipa szczerze powiedziawszy
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zakładam, że zaciążę w ciągu najbliższych 3-4 miesięcy
Innej opcji nie ma Cytat:
Na dole tego okienka jest edytul pola i sobie zaznaczasz jakie objawy chcesz mieć. Max 30 zdaje się. Wystarczy sobie założyć kilka tymczasowych maili i podesłać zaproszenia. Za 100 pkt masz miesiąc premium :
|
|
|
#4836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heeej no i co żeście na mieście robili?? ale spontan też tak chcę
|
|
#4837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zastanawia mnie tylko dlaczego ovu skróciło mi cykl, wg mnie @ powinna być 16września a nie 15go ![]() Od następnego cyklu zacznę mierzyć temp. , choć po cichu marzę ze nie będzie kolejnego ![]() ![]() ![]() ![]() Lookałam termometry, pisałyście kiedyś i Microlife. Znalazłam taki http://allegro.pl/termometr-microlif...522853878.html myslicie ze ok? Nie za tani? mozna nim mierzyć dopochwowo? Bo wszędzie piszą "Metody pomiaru: rektalna, oralna lub pod pachą " |
||
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny jakie BMI jedz dużo słodyczy i kaloryczne dania - ryż, makaron, ziemniaki, smażone ![]() Ja mam BMI 21 z ciekawości zajrzałam ![]() Tylko ja przed ciążą to miałam niedowagę
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-09-08 o 14:45 |
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw poszliśmy do klubu - ja nie dowierzałam TŻ-owi, że o 5 rano coś jeszcze będzie otwarte, ale okazało się, że miał rację
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4841 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może być taki ja mam taki: http://allegro.pl/termometr-owulacyj...512382727.html---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Cytat:
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
Myślę ze za tydzień co drugi dzień TŻ w obroty pójdzie i nie będzie gadania ze astma dusi. Wziewy będzie brać i działać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje emotki przypomniały mi, że po tej porannej zabawie, było jeszcze większe szaleństwo: jedno długie 3-godzinne fikanie A później jeszcze 2 krótsze - tak wiec nowy cykl został otwarty z wielka pompą! No właśnie problem w tym, ze ja się staram jeść kalorycznie,a i tak nie wychodzi mi tycie
|
|
#4844 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20
Cytat:
|
|
#4845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A BMI zazdroszczę! Kiedyś miałam 18 przed ciążą i zaraz po też w tych okolicach. Niestety teraz już w okolicach 22,5 więc nie za dobrze. Norma, ale nie dla mnie Cytat:
Na razie zaczęłam mierzyć tempkę i dowiem się co z moją owulacją ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
A ja się właśnie zastanawiałam co tam u Ciebie tyle serduch wczoraj było
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas max to kiedyś może godzinę, półtorej bywają i też krótkie piłki nie więcej niż 5 minut ![]() A ile posiłków jesz dziennie? Fajnie by było przytyć, ale z 'głową'
|
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma czego zazdrościć
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile ważysz i maz wzrostu? Ja mam 172 cm i 61,8 kg, udało mi się schuc do mojego ideału 59-60 kg ale potem zaprzestałam ćwiczyć, bo jak zaczęłam się starać o drugie bobo to mnie nawalały jajniki. Teraz wiem dlaczego i wróciłam do ćwiczeń ![]() No tempka dużo mówi!!! |
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze to obrazuje - TŻ chciał mnie chyba wykończyć ![]() Staram się jeść 5 posiłków - czasem ciężko przez pracę zmianową, ale w sumie ostatnio już jakoś się przystosowałam i jem dość regularnie. Nie wiem, może ja czegoś nie przyswajam Wzięłam skierowanie do gastrologa, może zrobi mi testy na celiakię.---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- 47,4 kg przy wzroście 168 cm. Ale już i tak się utuczyłam, bo niedawno po infekcji wirusowej zeszłam poniżej 47
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, pora zrobić z tym porządek. Najlepiej nic nie rób. Zwolnij się z pracy. Jedz i leż. Leż i jedz. gwarantuję, że po tygodniu przybierzesz + 2kg Ja dzięki temu sposobowi upasłam się w ciąży +21 kg, ale leżałam trochę w szpitalu ze względu na zagrożoną ciążę, bo dziecko nie dostawało tyle żarcia ile było trzeba i pasłam... dziecko i siebie Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-09-08 o 15:07 |
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj to malutko ![]() Chętnie oddałabym Ci trochę kg ja niby jestem w normie ale chciałabym mieć mniej niż 24 chciałabym schudnąć jakies 5-7kg ale nie chcę teraz jakoś drastycznie starając się o maluszka, boję się że mi się wszystko rozreguluje. A jakoś tak powolutku nie idzie to chudnięcie Edytowane przez Jagatka_N Czas edycji: 2013-09-08 o 15:17 |
|
|
|
|
#4853 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Tez chce zrzucić 5-7kg i muszę się wziasc jak tylko bóle znikną bo tak ruszać się nie da.
Jutro się jeszcze zmuszeni zobaczyć w pobliskiej przychodni jakich lekarzy maja i kogoś trzeba wybrać. |
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
Chętnie zastosowałabym się do Twojej rady Ale co począć, skoro trzeba chodzić do pracy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie no jak się fika 4h dziennie to ja się nie dziwię... jak Ty kobieto chcesz przytyć hehe
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
Lecę na chwilę do biedronki, mam na coś ochotę ale nie wiem na co od 3 dni ciągle bym jadła, nic dziwnego ze schudnąć nie mogę...![]() Zaraz wracam
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście takie maratony, to tylko okazjonalnie :p Ja właśnie jade do pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4858 |
|
Rozeznanie
|
A ja tak sobie Was wczoraj trochę podczytywałam i widzę, że kłótnie były z TŻ-ami.
Na pocieszenie (aczkolwiek słabe) mogę Wam powiedzieć, że ze swoim TŻ- tem też się wczoraj pokłóciłam i to bardzo ostro. Po prostu do tego stopnia, że mam już dość i nawet mi się dziecka odechciało ...Myślę też o wyprowadzce ale nie bardzo mam gdzie, a na wynajęcie mieszkania mnie teraz nie stać niestety. Koszmar jakiś...
|
|
|
|
#4859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o matko, o co taka ostra kłótnia??????
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
I to pewnie tyle ze starań o dzidziusia...
Chyba się z Wami pożegnam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.

czy w podstawowym pakiecie bedzie mozna zaznaczyc testy owulacyjne i serduszka???

Więc o 4:30 rano ruszyliśmy na miasto
Chcę przytyć!!! 

Wzięłam skierowanie do gastrologa, może zrobi mi testy na celiakię.
...Myślę też o wyprowadzce ale nie bardzo mam gdzie, a na wynajęcie mieszkania mnie teraz nie stać niestety. Koszmar jakiś...