|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
vixena jasne zgłaszaj się, z miłą chęcią pomogę, bo te wszystkie ślubne sprawy sprawiają mi ogromną radość także jak upatrzysz coś to daj znać, pomogę przy projekcie
|
|
|
|
#302 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
śliczne są te zaproszenia
|
|
#303 |
|
Rozeznanie
|
Maglena89, naprawdę podobają mi się te twoje zapro - są bardzo eleganckie i bez niepotrzebnych pierdółek, bardzo w moim stylu
|
|
#304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystko składa się z kwadratów, cięte nożykiem wzdłuż linijki, kwadraty najpierw sobie robiłam w wordzie, żeby miały delikatną jaśniutką ramkę, żeby dobrze się cięło i nie trzeba było każdego kwadratu malować i mierzyć ręcznie. Potem tylko wszystko do kupy posklejać. Bardzo uniwersalne zaproszenie, bo wystarczy zmienić kolor wstążki i cyrkonii i już powstaje zupełnie nowe zaproszenie Pięknie byłoby jakby wstążka była w kolorze szampańskim lub granacie, ale mój motyw przewodni to fuksja więc jej się trzymałam. Do ecru zresztą spasuje każdy kolor. Jak zdecydujesz się takie wykonać to mogę przesłać wszystkie wymiary i wsio co potrzeba i pozmieniać pod Ciebie treść i przody
|
|
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#306 |
|
Raczkowanie
|
Projekt winietek też już mam, ale muszę domówić papiery, bo zamówiłam tylko po jednej paczce na próbę czy w ogóle uda mi się coś stworzyć, jak widać coś tam się udało i jesteśmy zadowoleni więc muszę dziś ogarnąć co i ile mi jeszcze potrzeba i zamówić już pozostałą ilość.
|
|
|
|
#307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeśli możesz mi przesłać wymiary i all na pw. będę bardzo wdzieczna ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Magdalena a powiedz jak mniej więcej cenowo wyszło ci takie jedno zaproszenie? chodzi mi o materiały oczywiście
bo drukowałaś na własnej drukarce, tak?
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
magdalena piękne zaproszenia
zrób mi takie ![]() ![]()
|
|
|
|
#310 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() My już po naukach, na szczęście ksiądz prowadzący był bardzo spoko, konkretnie i szybko poszło Jeszcze 8 spotkań i poradnia...
|
|
#311 |
|
Rozeznanie
|
Maglena89 cudowne
mysle, ze taniej wyjdzie i tez ladnie.
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.inblanco-gorlice.pl/zapro...proszenie.html
ja będę chyba zamawiała takie. Tzn. taki kolor wstążki.. ale będą w pionie i na pierwszej stronie bedzie pisało tylko ZAPROSZENIE no i imiona i data. |
|
|
|
#313 | |
|
Raczkowanie
|
vixena daj znać czy doszła wiadomość PW.
say-hello Papier perłowy ecru A4: 7,90zł/20szt. Papier prążkowany ecru A4: 5,79zł/20szt. Wstążka 1m ok.: 1,20zł Cyrkonie 176 sztuk ok. 5-6zł Na jedno zaproszenie 1 kartka prążkowanego czyli niecałe 30gr, z reszty robiłam kwadraty także ciężko to ocenić. Na jednym perłowym drukowałam środek, ale z reszty też kwadraty także nic się nie marnuje ![]() Wstążki na jedno zaproszenie potrzeba 25cm. Więc pewnie koszt to max 2zł/szt. misia880 a ile Ci potrzeba ?Dzięki dziewczyny za wszystkie pochwały, aż się czerwienię ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Myślałam o tym, jednak konkurencja jest tak duża na all... i nie tylko, że ciężko byłoby się przebić. Samo wyprodukowanie to ok.2zł + czas + personalizacja jeśli ktoś sobie zażyczy + wydruk, więc nie wiem jaka miałaby być tego cena. Na all... zaproszenia można już kupić za 1 zł, a bawić się w to i mając zysku 20 gr czy ile na zaproszeniu to bez sensu, nie każdy docenia takie prace handmade, dla większości liczy się przede wszystkim cena.
|
|
|
#314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak ktos ma smykalke to wlasciwie mozliwosci sa nie ograniczone.... Ja bym chciala miec zaproszenia gotowe na Boze Narodzenie, ale rozdawac nie wiem kiedy bede. Slub z polowie sierpnia, wiec ogolnie mam sporo czasu
|
|
|
|
|
#315 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- ParisParisienne jakie sporo czasu? czas leci jak z bicza ;d albo z pejcza? jakoś tak to było ;d Jak rezerwowaliśmy salę to było półtora roku do ślubu, a teraz już niecały rok, do świąt zleci a od stycznia to już masakrycznie poleci z górki i ani się nie obrócimy a już będzie lipiec! A ja z dietą jestem w d**** a w styczniu planuję szukać sukni.
|
|
|
#316 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj mnie ta kiecka tak zmotywowala, ze teraz na czekolade nawet nie spojrze ja wiedzialam, ze jedyne co mnie zmusi do schudniecia to moj wlasny slub
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
Maglena89 ja w ogole nie mam talentu do takich rzeczy :P nawet nie wiem od czego miałabym zacząć :P no i porządnej drukarki brak
|
|
|
|
#318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no mnie motywuje to, że w styczniu trzeba będzie się rozglądać i coś już kupić także do stycznia Projekt Dieta ;d
|
|
|
#319 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W kwestii sukni chcę jeszcze dodać, że w weekend byłam w kilku salonach i oglądałam suknie "nieznanych autorów" czyli takie nie firmowe. Powiem szczerze że mocno się zastanawiam, bo jak opowiedziałam Pani co bym chciałą i z tymi moimi "zachciankami" w każdym salonie usłyszałam że spokojnie do 2500zł (przy firmowej powiedzieli 5600zł) to doszłam do wniosku że nie potrzebuje tej metki pod spodem za tyle kasy. Sprzedać i tak by było ciężko (zresztą jestem sentymentalna i nie wiem czy w ogóle bym sprzedała |
|
|
|
|
#320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chce miec taka wymarzona, a nie taka, w ktora sie zmieszcze jezeli wiem, ze jestem w stanie troche schudnac, to chce to zrobic. To nie jest dla mnie latwe, bo ja lubie sobie podjesc, no ale coz...
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
"markowe" każda suknia ma jakąś marke
![]() ja kupiłam suknie http://www.fasson.pl/ tutaj, Pani która ma salon sama je projektuje w wiekszosci wiec moge powiedziec ze mam od projektanta ![]() a kupiła za 1200 zł
|
|
|
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
maglena dzikei stokrotne za PW
![]() widze ze mamy podobne problemy co do kupna sukni, mi jeszcze do zrzucenia z 5 kg zostało (5 już zeszło
|
|
#323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) czy może kupujecie takich marek gdzie ceny zaczynają się od 3-4 tys.zł
|
|
|
|
|
#324 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie przypominaj mi Twojej pięknej sukni i Twojej figury!!! i ceny!!!! ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
U mnie przedwczoraj dali do skrzynek kupony do Mc'Donalda ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- vixena spoko, nie ma za co. Czekam na efekty!! :d
|
|
|
#325 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
od razy spalic i wyrzucic!! u mnie tez juz kilka kg poszlo, ale to nie koniec.... jesze kilka chce sie pozbyc, a potem utrzymac wage to dla mnie wyzwanie
|
|
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
|
czes nadrobilam juz wszystko mialam super dzien caly dzien chazalismy po gorach z tz i naszymi psami super odpoczynek
co do zaproszen my chcemy dawac juz w grudniu gora styczen zeby pozniej nie bylo ze wiekszosc gosci nie przyjedzie bo za drogie bilety... zaproszenua sa sliczne takie delikatne ja sama tez bym chciala zrobic sle brak czasu ![]() u nas tez bedzie wiejski stol bardzo mi sie podobs i koszt nie jest zly jaj bysmy brali sam stol to 800zl a jak dobierzemy do tego fontanne czekoladowa to 600zl a wiec na pewno biezemy ![]() samochod chcemy kupic zanim pojedziemy do polski mamy teraz jaguara 2009 rocznik tyle o nim wiem ale chcielismy audi a6 2012 strasznie nam sie podoba i chcielismy jechac nimdo slubu
|
#327 |
|
Winter is coming
|
mnie do maca nie ciągnie wcale (ostatnio chyba byłam w gimnazjum), ale pizza i zapiekanki
i 2 opakowania chipsów do tych sosów ![]() A schudnąć też muszę, do lutego
|
#328 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
Na szczescie bo swiadkowa nawet sie nie garnie dp przygotowań jest moją swiadkową bo nie mialam kogo innego wziasc i mysle ze ona zdaje sobie z tego sprawe. Cytat:
Cytat:
ja zaniechalam narazie cwiczen, niestety Chodakowska szybko mi się znudzila... poza tym dwa tyg cwiczen nie daly mi zadnej roznicy w cm i w wadze. Duzo bardziej sprawdzil sie u mnie orbitrek i kiedy wrocimy do tesciowej za 3 miesiace, biorę się ostro za jazdę. Teraz najwazniejsze zebym utrzymala wage do czasu cwiczen.A moja sukienka na szczescie dopasuje sie do sylwetki dzieki wiązanemu gorsetowi
|
|
#329 |
|
Rozeznanie
|
my mamy moja siostre i tz brata za swiadkow co prawda brata tz nie bedzie przyjedzie dopiero 2 dni przed slubem moja siostra jest mloda w tym roku pisze mature ale nie oczekujemy od nich duzej pomocy maja byc na slubie i to co maja tam robic dobrze wiedzaa wiec o to sie nie martwie
|
#330 | |
|
Raczkowanie
|
martucha0205 my też planujemy dać zaproszenia w okolicach lutego, nawet rozważam styczeń, bo duża część rodziny przyjezdna z zagranicy, więc też chciałabym uniknąć sytuacji, że zostali zaskoczeni, albo po prostu 3 miesiące przed to dla nich za późno, żeby zabukować tani lot lub zaoszczędzić na wyjazd do Polski, bo jednak to są koszta, nikt nie przyjedzie na 2 dni, tylko to wymaga zaplanowania urlopu.
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Cytat:
Brat TŻta skończył 18nastkę w tym roku także dopiero się rozkręca chłopak, więc mam nadzieję, że tylko ja widzę wszystko w ciemnych barwach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

śliczne są te zaproszenia

tylko zmienilismy date z 7.06 na 30.08 lub 6.09 bo tak maja wolne nasze sala
we wtorek jedziemy je obejrzec i zaklepac termin od razu (mamy 2sale do wyboru). No i pozniej fotograf, kamerzysta, samochod i do ksiedza na dniach polecimy

Jeszcze 8 spotkań i poradnia...

no mnie motywuje to, że w styczniu trzeba będzie się rozglądać i coś już kupić także do stycznia Projekt Dieta ;d

od razy spalic i wyrzucic!! u mnie tez juz kilka kg poszlo, ale to nie koniec.... jesze kilka chce sie pozbyc, a potem utrzymac wage
i 2 opakowania chipsów do tych sosów