Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 15:47   #301
Maglena89
Raczkowanie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

vixena jasne zgłaszaj się, z miłą chęcią pomogę, bo te wszystkie ślubne sprawy sprawiają mi ogromną radość także jak upatrzysz coś to daj znać, pomogę przy projekcie
Maglena89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:51   #302
Lemon_Drop
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Wyszło u mnie słoneczko, więc postanowiłam skorzystać i zrobić zdjęcia zaproszeń dla rodziców. Dla gości są takie same, tylko oczywiście treść w środku inna i nie są w pudełkach tylko w kopertach perłowych ecru takich jak kolor papieru wykorzystany do zaproszeń. W dalszym ciągu brak magnesu, który będzie włożony za wstążką w środku oraz karteczki-wkładki, na której z jednej strony będzie wierszyk proszący o pieniążki, a z drugiej prośba o potwierdzenie przybycia do 31 maja i kontakt do nas.
Zdolniacha z Ciebie! śliczne są te zaproszenia
Stary 2013-09-08, 16:01   #303
vixena
Rozeznanie

Maglena89, naprawdę podobają mi się te twoje zapro - są bardzo eleganckie i bez niepotrzebnych pierdółek, bardzo w moim stylu
Stary 2013-09-08, 16:06   #304
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vixena Pokaż wiadomość
Maglena89, naprawdę podobają mi się te twoje zapro - są bardzo eleganckie i bez niepotrzebnych pierdółek, bardzo w moim stylu
i bardzo proste do wykonania wszystko składa się z kwadratów, cięte nożykiem wzdłuż linijki, kwadraty najpierw sobie robiłam w wordzie, żeby miały delikatną jaśniutką ramkę, żeby dobrze się cięło i nie trzeba było każdego kwadratu malować i mierzyć ręcznie. Potem tylko wszystko do kupy posklejać. Bardzo uniwersalne zaproszenie, bo wystarczy zmienić kolor wstążki i cyrkonii i już powstaje zupełnie nowe zaproszenie Pięknie byłoby jakby wstążka była w kolorze szampańskim lub granacie, ale mój motyw przewodni to fuksja więc jej się trzymałam. Do ecru zresztą spasuje każdy kolor. Jak zdecydujesz się takie wykonać to mogę przesłać wszystkie wymiary i wsio co potrzeba i pozmieniać pod Ciebie treść i przody
Stary 2013-09-08, 16:06   #305
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
a ja wracam do Was! Mialam brac slub w 2015 a nawet 16 bo D. chcial za wszystko placic sam. Ale Tesciowa "pogadala" z Nim i szybko cofnal decyzje tylko zmienilismy date z 7.06 na 30.08 lub 6.09 bo tak maja wolne nasze sala we wtorek jedziemy je obejrzec i zaklepac termin od razu (mamy 2sale do wyboru). No i pozniej fotograf, kamerzysta, samochod i do ksiedza na dniach polecimy
super, gratuluję

Cytat:
Wyszło u mnie słoneczko, więc postanowiłam skorzystać i zrobić zdjęcia zaproszeń dla rodziców. Dla gości są takie same, tylko oczywiście treść w środku inna i nie są w pudełkach tylko w kopertach perłowych ecru takich jak kolor papieru wykorzystany do zaproszeń. W dalszym ciągu brak magnesu, który będzie włożony za wstążką w środku oraz karteczki-wkładki, na której z jednej strony będzie wierszyk proszący o pieniążki, a z drugiej prośba o potwierdzenie przybycia do 31 maja i kontakt do nas.
cudowne, eleganckie, piękne masz talent!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:08   #306
Maglena89
Raczkowanie

Projekt winietek też już mam, ale muszę domówić papiery, bo zamówiłam tylko po jednej paczce na próbę czy w ogóle uda mi się coś stworzyć, jak widać coś tam się udało i jesteśmy zadowoleni więc muszę dziś ogarnąć co i ile mi jeszcze potrzeba i zamówić już pozostałą ilość.
Stary 2013-09-08, 16:12   #307
vixena
Rozeznanie

Cytat:
i bardzo proste do wykonania wszystko składa się z kwadratów, cięte nożykiem wzdłuż linijki, kwadraty najpierw sobie robiłam w wordzie, żeby miały delikatną jaśniutką ramkę, żeby dobrze się cięło i nie trzeba było każdego kwadratu malować i mierzyć ręcznie. Potem tylko wszystko do kupy posklejać. Bardzo uniwersalne zaproszenie, bo wystarczy zmienić kolor wstążki i cyrkonii i już powstaje zupełnie nowe zaproszenie Pięknie byłoby jakby wstążka była w kolorze szampańskim lub granacie, ale mój motyw przewodni to fuksja więc jej się trzymałam. Do ecru zresztą spasuje każdy kolor. Jak zdecydujesz się takie wykonać to mogę przesłać wszystkie wymiary i wsio co potrzeba i pozmieniać pod Ciebie treść i przody
no ja chciałabym wstążkę bordo, bo mam takie elementy na sali, więc winietki w podobnej kolorystyce. znalazłam już tez cyrkonie bordo na all. musze jeszcze TZ pokazać, ale na pewno mu się spodoba
jeśli możesz mi przesłać wymiary i all na pw. będę bardzo wdzieczna

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Projekt winietek też już mam, ale muszę domówić papiery, bo zamówiłam tylko po jednej paczce na próbę czy w ogóle uda mi się coś stworzyć, jak widać coś tam się udało i jesteśmy zadowoleni więc muszę dziś ogarnąć co i ile mi jeszcze potrzeba i zamówić już pozostałą ilość.
to też koniecznie pokaż i pochwal się kochana
Stary 2013-09-08, 16:14   #308
say-hello
Zakorzenienie

Magdalena a powiedz jak mniej więcej cenowo wyszło ci takie jedno zaproszenie? chodzi mi o materiały oczywiście bo drukowałaś na własnej drukarce, tak?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:18   #309
misia880
Zakorzenienie

magdalena piękne zaproszenia
zrób mi takie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:18   #310
velika
Winter is coming

Cytat:
prześliczne takie mogłabym mieć! Proste i eleganckie, bardzo mi się podobają sama robić nie będę, bo nie mam czasu ani talentu, ale gratuluję świetnej roboty
My już po naukach, na szczęście ksiądz prowadzący był bardzo spoko, konkretnie i szybko poszło Jeszcze 8 spotkań i poradnia...

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:29   #311
ParisParisienne
Rozeznanie

Maglena89 cudowne moglabys zrobic z tego biznes ja juz postanowilam, ze zaproszenia zamawiam, ale winietki, menu i reszte "papierkowej" roboty robie sama mysle, ze taniej wyjdzie i tez ladnie.
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:33   #312
misia880
Zakorzenienie

http://www.inblanco-gorlice.pl/zapro...proszenie.html
ja będę chyba zamawiała takie. Tzn. taki kolor wstążki.. ale będą w pionie i na pierwszej stronie bedzie pisało tylko ZAPROSZENIE no i imiona i data.

Stary 2013-09-08, 16:49   #313
Maglena89
Raczkowanie

vixena daj znać czy doszła wiadomość PW.

say-hello
Papier perłowy ecru A4: 7,90zł/20szt.
Papier prążkowany ecru A4: 5,79zł/20szt.
Wstążka 1m ok.: 1,20zł
Cyrkonie 176 sztuk ok. 5-6zł

Na jedno zaproszenie 1 kartka prążkowanego czyli niecałe 30gr, z reszty robiłam kwadraty także ciężko to ocenić. Na jednym perłowym drukowałam środek, ale z reszty też kwadraty także nic się nie marnuje

Wstążki na jedno zaproszenie potrzeba 25cm.

Więc pewnie koszt to max 2zł/szt.

misia880 a ile Ci potrzeba ?

Dzięki dziewczyny za wszystkie pochwały, aż się czerwienię

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja będę chyba zamawiała takie. Tzn. taki kolor wstążki.. ale będą w pionie i na pierwszej stronie bedzie pisało tylko ZAPROSZENIE no i imiona i data.
Ładne i proste do wykonania samemu!! Bierz się do roboty, wiesz jaka to frajda ;d

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Maglena89 cudowne moglabys zrobic z tego biznes ja juz postanowilam, ze zaproszenia zamawiam, ale winietki, menu i reszte "papierkowej" roboty robie sama mysle, ze taniej wyjdzie i tez ladnie.
Myślałam o tym, jednak konkurencja jest tak duża na all... i nie tylko, że ciężko byłoby się przebić. Samo wyprodukowanie to ok.2zł + czas + personalizacja jeśli ktoś sobie zażyczy + wydruk, więc nie wiem jaka miałaby być tego cena. Na all... zaproszenia można już kupić za 1 zł, a bawić się w to i mając zysku 20 gr czy ile na zaproszeniu to bez sensu, nie każdy docenia takie prace handmade, dla większości liczy się przede wszystkim cena.
Stary 2013-09-08, 17:00   #314
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:

Myślałam o tym, jednak konkurencja jest tak duża na all... i nie tylko, że ciężko byłoby się przebić. Samo wyprodukowanie to ok.2zł + czas + personalizacja jeśli ktoś sobie zażyczy + wydruk, więc nie wiem jaka miałaby być tego cena. Na all... zaproszenia można już kupić za 1 zł, a bawić się w to i mając zysku 20 gr czy ile na zaproszeniu to bez sensu, nie każdy docenia takie prace handmade, dla większości liczy się przede wszystkim cena.
Wiesz, moglabys pojsc w strone Projekt Slub i wtedy bys miala lepszy zysk Jak ktos ma smykalke to wlasciwie mozliwosci sa nie ograniczone....

Ja bym chciala miec zaproszenia gotowe na Boze Narodzenie, ale rozdawac nie wiem kiedy bede. Slub z polowie sierpnia, wiec ogolnie mam sporo czasu
Stary 2013-09-08, 17:06   #315
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Wiesz, moglabys pojsc w strone Projekt Slub i wtedy bys miala lepszy zysk Jak ktos ma smykalke to wlasciwie mozliwosci sa nie ograniczone....

Ja bym chciala miec zaproszenia gotowe na Boze Narodzenie, ale rozdawac nie wiem kiedy bede. Slub z polowie sierpnia, wiec ogolnie mam sporo czasu
Zaproszenie od 10 zł w górę to znowu dla mnie przesada, sama takiego bym nie kupiła, więc oferować coś na co samemu by się nie zdecydowało? Ja też chcę mieć zaproszenia gotowe w tym roku i wszystko inne także, bo rozdawać będziemy ok. lutego a ślub mam 08.sierpnia.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

ParisParisienne jakie sporo czasu? czas leci jak z bicza ;d albo z pejcza? jakoś tak to było ;d Jak rezerwowaliśmy salę to było półtora roku do ślubu, a teraz już niecały rok, do świąt zleci a od stycznia to już masakrycznie poleci z górki i ani się nie obrócimy a już będzie lipiec! A ja z dietą jestem w d**** a w styczniu planuję szukać sukni.
Stary 2013-09-08, 17:16   #316
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:

ParisParisienne jakie sporo czasu? czas leci jak z bicza ;d albo z pejcza? jakoś tak to było ;d Jak rezerwowaliśmy salę to było półtora roku do ślubu, a teraz już niecały rok, do świąt zleci a od stycznia to już masakrycznie poleci z górki i ani się nie obrócimy a już będzie lipiec! A ja z dietą jestem w d**** a w styczniu planuję szukać sukni.
np racja ze od swiat to juz poleci... no ale mysle, ze jak w grudniu juz beda gotowe piekne i wydrukowane to bedzie w sam raz
Oj mnie ta kiecka tak zmotywowala, ze teraz na czekolade nawet nie spojrze ja wiedzialam, ze jedyne co mnie zmusi do schudniecia to moj wlasny slub
Stary 2013-09-08, 17:24   #317
misia880
Zakorzenienie

Maglena89 ja w ogole nie mam talentu do takich rzeczy :P nawet nie wiem od czego miałabym zacząć :P no i porządnej drukarki brak

Stary 2013-09-08, 17:28   #318
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Oj mnie ta kiecka tak zmotywowala, ze teraz na czekolade nawet nie spojrze ja wiedzialam, ze jedyne co mnie zmusi do schudniecia to moj wlasny slub
Masz już wybraną suknię? bo jak tak to przeoczyłam no mnie motywuje to, że w styczniu trzeba będzie się rozglądać i coś już kupić także do stycznia Projekt Dieta ;d
Stary 2013-09-08, 17:32   #319
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Nie było mnie 3 dni a tu nowy wątek i to jeszcze tyle stron że szans nie mam nadrobić Misia bardzo ładne masz te zaproszenia i cenowo też tragedii nie ma, u mnie też z talentem do takich rzeczy ciężko i będę zamawiała gotowe.
W kwestii sukni chcę jeszcze dodać, że w weekend byłam w kilku salonach i oglądałam suknie "nieznanych autorów" czyli takie nie firmowe. Powiem szczerze że mocno się zastanawiam, bo jak opowiedziałam Pani co bym chciałą i z tymi moimi "zachciankami" w każdym salonie usłyszałam że spokojnie do 2500zł (przy firmowej powiedzieli 5600zł) to doszłam do wniosku że nie potrzebuje tej metki pod spodem za tyle kasy. Sprzedać i tak by było ciężko (zresztą jestem sentymentalna i nie wiem czy w ogóle bym sprzedała ). A wy moje drogie stawiacie na "markowe" suknie czy nie ??
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 17:33   #320
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Masz już wybraną suknię? bo jak tak to przeoczyłam no mnie motywuje to, że w styczniu trzeba będzie się rozglądać i coś już kupić także do stycznia Projekt Dieta ;d
no wlasnie nie mam a chce miec taka wymarzona, a nie taka, w ktora sie zmieszcze jezeli wiem, ze jestem w stanie troche schudnac, to chce to zrobic. To nie jest dla mnie latwe, bo ja lubie sobie podjesc, no ale coz...
Stary 2013-09-08, 17:35   #321
misia880
Zakorzenienie

"markowe" każda suknia ma jakąś marke
ja kupiłam suknie http://www.fasson.pl/ tutaj, Pani która ma salon sama je projektuje w wiekszosci wiec moge powiedziec ze mam od projektanta
a kupiła za 1200 zł

Stary 2013-09-08, 17:37   #322
vixena
Rozeznanie

maglena dzikei stokrotne za PW , jak coś wymotamy z TZ to pokaze

widze ze mamy podobne problemy co do kupna sukni, mi jeszcze do zrzucenia z 5 kg zostało (5 już zeszło ), ale już chce we wrześniu pochodzić i poogladac i poprzymierzać - nie mogę się już doczekać
Stary 2013-09-08, 17:42   #323
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
ja kupiłam suknie http://www.fasson.pl/ tutaj, Pani która ma salon sama je projektuje w wiekszosci wiec moge powiedziec ze mam od projektanta
a kupiła za 1200 zł
Przepraszam, rzeczywiście trochę się dziwnie wyraziłam, chodziło mi o to, czy szyjecie suknie lub kupujecie tak jak Ty Misia (swoją drogą zazdroszczę Ci że kupiłaś tak tanio-pokażesz kiecuchnę?? ) czy może kupujecie takich marek gdzie ceny zaczynają się od 3-4 tys.zł
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 17:48   #324
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
a kupiła za 1200 zł
Ja też pierwsze swoje kroki skieruję do Pani Doroty Nie przypominaj mi Twojej pięknej sukni i Twojej figury!!! i ceny!!!!

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
no wlasnie nie mam a chce miec taka wymarzona, a nie taka, w ktora sie zmieszcze jezeli wiem, ze jestem w stanie troche schudnac, to chce to zrobic. To nie jest dla mnie latwe, bo ja lubie sobie podjesc, no ale coz...
Mam tak samo. Też chcę schudnąć trochę skoro wiem, że mogę. Nie chce potem iść do salonu i szukać czegoś co do mnie pasuje albo zakryje moje niedoskonałości. To przepiękny jedyny dzień w życiu i też chcę iść i wybrać to co chcę, co mi się podoba, a nie to co zakryje moje mankamenty U mnie przedwczoraj dali do skrzynek kupony do Mc'Donalda

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

vixena spoko, nie ma za co. Czekam na efekty!! :d
Stary 2013-09-08, 18:01   #325
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
Ja też pierwsze swoje kroki skieruję do Pani Doroty Nie przypominaj mi Twojej pięknej sukni i Twojej figury!!! i ceny!!!!

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Mam tak samo. Też chcę schudnąć trochę skoro wiem, że mogę. Nie chce potem iść do salonu i szukać czegoś co do mnie pasuje albo zakryje moje niedoskonałości. To przepiękny jedyny dzień w życiu i też chcę iść i wybrać to co chcę, co mi się podoba, a nie to co zakryje moje mankamenty U mnie przedwczoraj dali do skrzynek kupony do Mc'Donalda

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

vixena spoko, nie ma za co. Czekam na efekty!! :d
McDonald to zloooooo od razy spalic i wyrzucic!! u mnie tez juz kilka kg poszlo, ale to nie koniec.... jesze kilka chce sie pozbyc, a potem utrzymac wage to dla mnie wyzwanie
Stary 2013-09-08, 18:04   #326
martucha0205
Rozeznanie

czes nadrobilam juz wszystko mialam super dzien caly dzien chazalismy po gorach z tz i naszymi psami super odpoczynek

co do zaproszen my chcemy dawac juz w grudniu gora styczen zeby pozniej nie bylo ze wiekszosc gosci nie przyjedzie bo za drogie bilety...

zaproszenua sa sliczne takie delikatne ja sama tez bym chciala zrobic sle brak czasu

u nas tez bedzie wiejski stol bardzo mi sie podobs i koszt nie jest zly jaj bysmy brali sam stol to 800zl a jak dobierzemy do tego fontanne czekoladowa to 600zl a wiec na pewno biezemy

samochod chcemy kupic zanim pojedziemy do polski mamy teraz jaguara 2009 rocznik tyle o nim wiem ale chcielismy audi a6 2012 strasznie nam sie podoba i chcielismy jechac nimdo slubu

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:06   #327
velika
Winter is coming

mnie do maca nie ciągnie wcale (ostatnio chyba byłam w gimnazjum), ale pizza i zapiekanki No i w lidlu tydzień meksykański, a wraz z nim pyszne sosy do chipsów, kupiłam 4 opakowania, zjadłam już 2,5 i 2 opakowania chipsów do tych sosów
A schudnąć też muszę, do lutego do prawda z 5 kilo styknie, ale i tak to będzie droga przez mękę... jak byłam młodsza, to miałam silniejszą wolę, nie jadłam po 18 i dużo ćwiczyłam, a teraz już mi się nie chce.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:08   #328
ana909
Erudycja

Cytat:
Też mam problem ze świadkami. Rodzice TŻ są przekonani, że będzie to TŻta brat i moja siostra. Ja jednak mam mieszane uczucia. Chciałabym aby świadkowa towarzyszyła mi we wszystkich przygotowaniach, a podczas ślubu była moją prawą ręką. Problem jest taki, że siostra mieszka za granicą i przyjedzie na sam ślub, może kilka dni wcześniej... Brat TŻta z kolei kompletnie mi nie pasuje do tej roli, cichy, skryty, wstydliwy... a chciałabym, aby chodził, zapraszał gości do zabawy itd. a nie siedział i się nie odzywał... Ehh może przesadzam, ale nie chcę mieć w dniu ślubu wszystkiego na swojej głowie, a lubię gdy wszystko jest dopilnowane i zapięte na ostatni guzik... Wiem też, że jak nie wybierzemy ich na świadków to na pewno się obrażą, bo oboje na to liczą, że to oni nimi zostaną. Może w tym wypadku poprosić dodatkowo jakąś koleżankę/przyjaciółkę o pomoc aby wszystkiego pilnowała?
u nas swiadkowie oboje sa z mojej strony, na dodatek świadek musi przejechac pol polski i tez go nie bedzie wczesniej niz na dzien-dwa przed weselem. Swiadkowa mieszka duzo blizej ale ja jakos nie potrzebuje zeby mnie trzymala za rączkę w czasie przygotowan, wlascieiwe oboje z Tżtem wolimy sami wszystkiego dopilnowac. Fakt ze w trakcie wesela moge liczyc na oboje swiadkow bo sa to osoby dość hmm śmiałe, ktore nie beda sie wstydzic. Ale tot ylko w dniu slubu, wczesniej dam sobie rade sama Na szczescie bo swiadkowa nawet sie nie garnie dp przygotowań jest moją swiadkową bo nie mialam kogo innego wziasc i mysle ze ona zdaje sobie z tego sprawe.

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie do dziewczyn kupujących suknie na wyprzedażach, za ile kupiłyście tą jedyną?
moja za 1000 zł plus halka za okolo 100.

Cytat:

tez mam kupony ja zaniechalam narazie cwiczen, niestety Chodakowska szybko mi się znudzila... poza tym dwa tyg cwiczen nie daly mi zadnej roznicy w cm i w wadze. Duzo bardziej sprawdzil sie u mnie orbitrek i kiedy wrocimy do tesciowej za 3 miesiace, biorę się ostro za jazdę. Teraz najwazniejsze zebym utrzymala wage do czasu cwiczen.
A moja sukienka na szczescie dopasuje sie do sylwetki dzieki wiązanemu gorsetowi
Stary 2013-09-08, 18:14   #329
martucha0205
Rozeznanie

my mamy moja siostre i tz brata za swiadkow co prawda brata tz nie bedzie przyjedzie dopiero 2 dni przed slubem moja siostra jest mloda w tym roku pisze mature ale nie oczekujemy od nich duzej pomocy maja byc na slubie i to co maja tam robic dobrze wiedzaa wiec o to sie nie martwie

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:19   #330
Maglena89
Raczkowanie

martucha0205 my też planujemy dać zaproszenia w okolicach lutego, nawet rozważam styczeń, bo duża część rodziny przyjezdna z zagranicy, więc też chciałabym uniknąć sytuacji, że zostali zaskoczeni, albo po prostu 3 miesiące przed to dla nich za późno, żeby zabukować tani lot lub zaoszczędzić na wyjazd do Polski, bo jednak to są koszta, nikt nie przyjedzie na 2 dni, tylko to wymaga zaplanowania urlopu.

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
my mamy moja siostre i tz brata za swiadkow co prawda brata tz nie bedzie przyjedzie dopiero 2 dni przed slubem moja siostra jest mloda w tym roku pisze mature ale nie oczekujemy od nich duzej pomocy maja byc na slubie i to co maja tam robic dobrze wiedzaa wiec o to sie nie martwie
My chyba też zostaniemy przy rodzeństwie. Nie chciałabym, aby poczuli się urażeni lub się obrazili, że to nie ich wybraliśmy. Dopytam ich tylko czy są gotowi na tą rolę ;d Przygotowania i wszystko w sumie ogarniamy oboje z TŻtem i tak chyba jest nam wygodnie. Siostrze prześlę mailem plan przebiegu całego dnia ślubno-weselnego, aby mogła się zapoznać i dzień przed zabiorę ją na salę, żeby wiedziała co ma do ogarnięcia. Zrobię dla nich "listę" za co są odpowiedzialni i zgadzając się na świadkowanie, będą winni jej przestrzegać Brat TŻta skończył 18nastkę w tym roku także dopiero się rozkręca chłopak, więc mam nadzieję, że tylko ja widzę wszystko w ciemnych barwach
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości