|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Puscilam sobie Ugotowani I teraz jak nie będę miala racuchow to zjade
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
ale mieszkanko !
![]() Cytat:
ale racuchy bym zjadła
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Drugi to Bebecar, jest piekny, choc praktyczny znacznie mniej niz ten pierwszy - multifunkcyjny (Mamas&Papas), ale nie moglam sie oprzec... Kocham retro i on jest prawie idealny Bedzie super na krotkie spacery.
|
|
|
|
|
#1235 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Dzisiaj Was tylko nadrobiłam, cytować nie będę, bo padam na twarz ;p Piękne brzuchy, ciuszki, łóżeczka i pokoiki i wózki! Ja mam za sobą pranie całej wyprawki włącznie z prasowaniem Do wyprania zostały już tylko pieluchy tetrowe i flanelki. Pościel wyprana, wyprasowana. Pokrowiec na fotelik też Jak widać WSZYSTKO dzisiaj poprałam i posuszyłam Stwierdziłam, że nie ma co czekać jak taka ładna pogoda to wyschnie raz-dwa! Teraz leżę plackiem i oglądam sobie perfekcyjną panią domu
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak za taką cene to czemu nie brac :P Cytat:
![]() Hahahaha wiesz ile ja dzisiaj zjadłam????? Arbuza, 2 kajzerki, troche sałatki, kawałeczek sernika i winogrona Jedz spokojnie (a to dopiero 18sta:P)
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko przeczytalam kisiel i przyszla mi ochota na budyn
|
|
|
|
#1240 |
|
Zakorzenienie
|
budyyyyyyń
a już myślałam, że mi ochota na niego przeszła
|
|
|
|
#1241 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, ja dziś odpoczywam po weselu. Było fajnie ale wytrzymałam do 11, musieliśmy jechać bo nie dałam już rady usiedzieć. Brzuszek mi stwardniał i bolał. Musiałam się już położyć. Ale podjadłam dobroci posiedziałam z rodzinką i było milo. Nawet troszkę potańczyłam na początku. Teraz was ponadrabiam bo troszkę nastukałyście.
|
|
|
|
#1242 | |
|
Wtajemniczenie
|
jedna drugą nakręca
![]() wniosek jest taki, musimy po prostu dużo jeść ![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Kuurde .. chyba musze wstać i zrobić cos dobrego , bo teraz i kisiel mógłby być i budyń też ..
Nie pisałam jeszcze .. Dziś mi się śniło że urodziłam jako TRZECIA ! Rano jeszcze pamiętałam kto był pierwszy , teraz już wyleciało ..
|
#1244 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A mam nawet jedno zdjęcie z brzuszkiem. A się ze mnie podśmiewali że widać ze się przejadłam bo mam największe wzdęcie. |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wzdęcie to było w 3 miesiącu teraz to w ciąży ewidentnie jesteś
|
|
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
siostra zaproponowała mi drinka James Bond - wódka , martini + oliwki i stwierdziła że jak ma być bezalkoholowy dla mnie to mi same oliwki przyniesie
|
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szybko się zz tym uporalas ![]() ja biore się za pranie w tym tygodniu...niby jeszcze 3 miesiące,ale wole to już mieć za sobą ![]() sliczny ![]() Witam się po bardzo aktywnym weekendzie
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1249 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki mam pytanko
![]() Mialyscie problemy z dziąsłami w ciąży? Bolą mnie, tzn tylko jak dotkne w niektorych miejscach, jak nie dotykam to nie bolą. Czytałam gdzieś, że mogą być tkliwe w ciązy przy zapaleniu i teraz nie wiem czy moge czyms płukac czy co.. |
|
|
|
#1250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak to już z głowy Zaraz tylko nogę na nogę założę i będę czekać na maluszka Jeszcze tylko trzeba drobiazgi podokupywać ;p
|
|
#1251 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
tak piszecie o tym praniu i może i ja bym się powoli zabrała, tylko nie wiem czy to nie za szybko
|
|
|
|
#1253 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wróciliśmy niedawno...padam. W sumie nic nowego sie nie dowiedzieliśmy...ginka nie mogła sprawdzić przepływów, bo nie ma tu odpowiedzniego sprzętu i jak coś to trzeba jechac do Dublina. Szyjka u mnie ok i z tej strony to nie czas na rodzenie...na usg faktycznie wyszło, że mała ciut mniejsza, ale nie jest tak źle, bo waży 1258g i widocznie te przepływy dopiero niedawno się pogorszyły. Z łożyskiem i wodami wszystko ok. Przekręciła się i znów jest główką w dole. Jak sama powiedziała to jest do obserwacji i narazie się nie martwić. Zobaczymy co pokaże usg w piątek i wyniki badań, które mi zrobili. Uspokoiła mnie, że po jednym badaniu to nie podejmują decyzji co dalej i chcą obserwować i jakby się pogarszało to powinnam dostać leki...ciekawe tylko czy oni dają. Czekam na piątek, żeby coś więcej się dowiedzieć Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę ![]() Glukoza wyszła dobrze, ale jakie miała wartości to nie wiem, bo z tego wszystkiego zapomniałam ginki zapytać, tylko pielęgniarka mi powiedziała, że są dobre, bo sama dziś rano do karty wkładała ![]() Zakupki za to nam się udały Kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix za 99 euro z 169 Wyprawka prawie gotowa Jutro jadę na SR - trochę mi się nie chce |
|
|
|
#1254 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakos nie wyobrazam sobie tego-po kilku dniach pewnie dalibyscie spokoj,ale po drodze humorki pewnie bys sie popsuly przez to.Mi tam "nie wadzi" ustawienie rownolegle do lozka,a jak masz byc spokojniejsza,ze mala widzisz...ja bym przy tym obstawiala[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42695339]Zrobiłam małe zestawienie mojego brzucholka w ostatnich miesiącach ![]() Zobaczcie jak rozrósł się apartament Michaśka ![]() A na blogu właśnie napisałam o oliwce w żelu Bielendy- zapraszam[/QUOTE] fajne zestawienie,fajnie brzuszke rosnie ![]() ten drugi superCytat:
![]() okraglinekCytat:
postaraj sie nastepnym razem zapamietac jak mozesz ![]() super wesole zdjecie, az milo popatrzec |
|||
|
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
PAULA -
nadal trzymamy zeby wszystko bylo dobrze. A fotelik gdzie dorwalas w takiej promocji? Co do dziasel to mi krwawia nadal ale juz nie tak strasznie. Pomogla zmiana szczoteczki na bardzo miekka, choc dentystka polecala I elektryczna . Do tego mozna plukac plynem albo poprostu szalwia? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1258 |
|
Zadomowienie
|
Paulina
by Majeczka jak najdłużej w brzuszku była ![]() Ja się witam wieczornie. Wczoraj pół dnia przespałam, dziś mieliśmy gości i tak jakoś zleciało... Małż zamówił pizzę Miał jakiś kupon rabatowy i kosztowała go ona 6zł za 50cm Tak więc jutro obiadu nie muszę czynić ![]() Stopy mi tak "urosły", że musiałam dziś nowe buty kupić.. W dodatku takie wsuwane, bo wiązanych nie mam szans założyć.. Musiałby mi mąż wiązać W ogóle krucho z kasą w tym miesiąca i mam doła.. Bo nie wiem, czy stać nas będzie na wyprawkę całą.. Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-09-08 o 19:57 |
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina
zeby Majka jak najdluzej w brzuszku siedziala ![]() Wrocilam od rodzicow z dzialki najedzona jak bąk, chwilke poleze i jade z mezem do kolegi... stwierdzilam ze dzis nie dam mu tej satysfakcji i pojade z nim i to ja bede ustalac godzine powrotu do domu zeby znowu nie bylo tak ze wroci w srodku nocy...
|
|
|
|
#1260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorową porą
Cytat:
dowcipnisie! Bardzo ładnie wyglądałaśCytat:
skąd ja to znam trzymam kciuki, aby wszystko poszlo po Waszej myśli
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

KCIUKI DLA ANI 

Bedzie super na krotkie spacery.

Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę
skąd ja to znam