|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 |
BAN stały
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 |
Zadomowienie
|
Ospa to chrostki, a ty masz otoczki czerwone, nie drap i idź jutro do lekarza.
Wróciłam z Jasnej Góry, wymodliłam się również za was i mamę Kefii , także będzie dobrze i urodzimy zdrowe dzieciaczki ![]() Tym bardziej, ze ktoras jest tu Jezusem ![]() Padam ... |
![]() ![]() |
![]() |
#3813 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać co jutro stwierdzi lekarz. Albo może prywatnie idź do jakiegoś dermatologa? Zaznacz, że pilna sprawa bo jesteś w ciąży to przyjmą Cię od ręki ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- p.s. a może posmaruj to czymś na ukąszenia komarów chociażby, żeby tak nie swędziało
![]() |
#3814 |
Zadomowienie
|
Zachciało mi się dzisiaj alkoholu i ..... opędzlowałam całe Piccolo
![]() Wasze zdrowie! ![]() Paula mnie też się wydaje, że to na ospę nie wygląda. Idź jutro na spokojnie do internisty i może się wyjaśni ![]()
![]() |
#3815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę sie wierciła, nie mocno ale czuć było i przestawała jak wstawałam, chodziłam albo tańczyłam. Ogólnie potańczyłam tak na pół gwizdka bo nie "dałam z siebie wszystkiego"- wiadomo bez przesady. Do tego w kościele podczas mszy jak organista grał na organach to miałam w brzuchu rewolucje ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
widać taneczne dzieciaki mamy w brzuchach i tyle ![]() zastanawiałam się, że może wie, że ja lubię tańczyć i sprawia mi to bardzo dużą przyjemność i może czuje że ja się cieszę- nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
a może faktycznie to jakaś alergia na jakieś pogryzienie...
![]() |
#3816 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najwazniejsze,ze to nie ospa. A moze to alergia na cos w tym lesie?
![]() |
#3817 |
Zakorzenienie
|
epidemiologiem nie jestem ale mi to na ospę nie wygląda... miałam jak byłam mała i pamiętam że krochy były inne. To wygląda jakby Cię jakaś mrówa pocięła
![]() |
#3818 |
Rozeznanie
|
Isia4891, dzięki!
![]() ![]() 23Paula23, ja miałam podobnie wyglądającą pokrzywkę alergiczną. Może to reakcja na jakiś składnik z jedzenia?
![]() |
#3819 |
Rozeznanie
|
Paula ja sama przechodzilam ciezko i nietypowo ospe ale to raczej jej nie przypomina..
Shiloh slodki ten kosz, bardzo mi sie podoba ![]() ![]() ![]() Emma a co robi Twoj maz jesli mozna zapytac?
![]() |
#3820 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Mnie wysypalo dzien pozniej jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy. Wysypka utrzymywala sie 2 tyg.- byly rzuty, szczegolnie wieczorem. Pomagalo wapno. Lekarze tez nie wiedzieli od czego, kazali pic tylko wapno. W ciazy organizm reaguje inaczej, wiele rzeczy moze uczulac, nawet te ktore dotychczas stosowalismy i nic nie bylo. U mnie wysypka zniknela, a z malym wszystko ok. Ale wapno mam w zapasach w razie czego. Ja wtedy bralam luteine i byc moze po niej, albo to byly pylki roslin bo wtedy wszystko kwitlo. Ostatnio odstawilam wiele kosmetykow ktore mnie uczulily w ciazy a wczesniej uzywalam ich od lat i byly ok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3821 |
BAN stały
|
Hm... no może i jakaś alergia na coś albo na pogryzienie... ja jedzenie napewno nie bo nic "nowego" nie jadlam ostatnimi czasy... Pije wapno smaruje tym alantanem i nic
![]() Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-09-08 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3822 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po prostu koleżanka dała mi warunek. Daje Ci wózek, ale kosz też zabierasz ![]() Po prostu miała dwa kosze, a wózek kupuje nowy bo czeka na córeczkę, a ten jest ciemny dość. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3824 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Po pierwsze testy zleca zawsze alergolog, a po drugie nie robi się ich w ciazy. Niezależnie na co to alergia, to schemat postępowania na razie bedzie taki sam.
#3825 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() kosz świetny, ale chyba u nas nie przejdzie (racjonujemy wydatki a to jednak byłaby mała fanaberia... chyba że przekonam że do przychodzenia tu do mamy, albo do teściów, żeby małe nie spało w foteliku. hmm... on w miarę mobilny jest?) myślicie że jakieś używane można kupić taniej? ja lubię takie bajery, ale musiałabym mieć argumenty ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
![]() nie wiem, czy mi bezkofeinowa latte (=sama chemia) zaszkodziła, czy odezwały się znów jelita czy może dzieciak daje czadu, ale tak mnie od popołudnia boli brzuch (ale tuż po tym jak zjem), że ledwo daję radę i dzień przespałam... zastanawiam się nad kontaktem z internistką, bo to już kolejny raz w przeciągu kilku dni i za każdym razem mam tak mocniej i dłużej, co myślicie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak go zobaczyłam na żywo to wcale nie jest taki mały, jak gondola od wózka, spokojnie do 5 miesiąca powinien starczyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3827 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zresztą piszą, że dzieci lubią taniec (=kołysanie) więc pewnie maleństwu też frajdę zrobiłaś ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() a jeszcze wybacz, że Cię męczę- ciężki jest?
![]() |
#3828 |
Gang Iren
|
Ale jak to żeby nie spało w foteliku? W domu?
#3829 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spoko, pytaj - i tak się nudzę co wieczór sama ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3830 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3831 |
Zadomowienie
|
tak, ale nie u nas
![]() ![]()
#3832 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Właśnie was nadrobiłam
![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie połówkowe w nadchodzącym czasie ![]() Paula nie stresuj się, to pewnie jakieś uczulenie albo coś cię dziabnęło, ważne że nie ospa. Hosenka sen o Jezusie powalający, uśmiałam się ![]() Akkma też uważam że wiek nie usprawiedliwia zachowania twojej babci i współczuje ci takich sytuacji ale wiadomo że ona na pewno się juz nie zmieni więc najlepiej unikaj tych osób które mogą cie wkurzać, teraz najważniejsze zdrowie twoje i dziecka a na resztę trzeba wziąć poprawkę. I pij Picollo na zdrowie ![]() ![]() Em ma u mnie termin wg usg na 17 grudnia. Więc ty jesteś pierwsza ![]() Ok, zmykam spać. Pozdrawiam was wszystkie ![]() My jutro zaczynamy zajęcia w szkole rodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3833 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3834 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Hmmm. Od wózka to gondola jest i w niej dziecku myślę,że wygodnie,jak gdzieś szliśmy to tak Młody spał "w gościach". A fotelik to jest samochodowy do przewożenia dziecka w samochodzie i nie nadaje się do spania,tzn wiadomo że jak dziecko zaśnie w aucie to śpi,ale poza autem ![]()
![]() |
#3835 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Wpadam na chwilę i proszę o kciuki dziś połowkowe ![]() zazdroszczę Wam weselich ![]() ![]() miłego dnia Wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3836 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ból podbrzusza promieniuje mi aż na lewe udo...
Macie pomysł dlaczego tak się dzieje??? Wizytę mam w czw. więc niedługo, ale mnie to trochę martwi.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3837 |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3839 |
Zadomowienie
|
Shiloh Bardzo mi się ten kosz podoba
![]() ![]() ejani myślę, że w Twoim przypadku kosz nie jest takim złym rozwiązaniem. Ja rozglądam się za używanymi na allegro i tablicy, i ceny nie są takie złe. My wczoraj mieliśmy mocno zajęty dzień. Była ładna pogoda, więc musiałam pojeździć po mieście porobić zdjęcia na firmową stronę www, a potem Tż zabrał mnie na oglądanie aut, ponieważ stwierdził, że te, które mamy nie nadają sie na długie trasy z dzieckiem. Miesięcznie robimy ok 2000 km, więc auto musi być solidne. Podejrzewam, że teraz ja będę ogarniała wyprawkę a on kupował auto. Dziewczyny a co sądzicie o wózku x lander xmove? Trochę waży, ale ja dół wózka będę zostawiać w garażu. Jakieś mądre spostrzeżenia są mi potrzebne... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja bym miała teraz wesele kolegi z pracy, ale stwierdziłam, że jak ledwo daję radę na zakupach, to nie ośmielę się na bal ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
a to masz kiedy stoisz, chodzisz, leżysz? może po prostu trzeba odpocząć?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.