Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-08, 15:42   #4651
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Co do wypadajacych wlosow to jestem mistrz i jestem w pol lysa lekarz mowi ze to lysienie plackowatr i najlepiej sciac mega i smarowac czyms ale ja tylko sprytnie zaczesuje ;p
Straszne, 21lat i lysa

Wycieczka super, teraz kolejny spacer po wycieczce i naprawde milo choc jestem mega zmeczona :p
Ale zaliczylam grilla

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 15:49   #4652
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

to ja pochwalę się swoimi zakupami wszystko w stylu retro lub w pastelowych odcieniach, bo uwielbiam domki w klimacie shabby chic i lekko angielskim stylu. Na końcu wymarzona kanapa

aa i podobno w październikowym elle jest karta do h&m - przy zakupach za 50 zl odejmuja 20 zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3500339495.jpg (17,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3476837799.jpg (24,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3476848759.jpg (21,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3476848780.jpg (24,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3511366904.jpg (35,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3477402651.jpg (78,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_4173.jpg (124,6 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-09-08 o 16:18
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 16:34   #4653
prodiament
Raczkowanie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ślicznie i w ogóle jaką masz kruszynkę!!!

Obrać wybrać miąższ dokładnie, obrać skórę. Pokroić w kostkę, albo w bananki do torebki albo w folię spożywczą i do zamrażalnika.
dzięki dynia już przygotowana - pewnie jedna dynia wystarczy Julce na całą zimę, no bo ileż takie dziecię może zjeść

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
to ja pochwalę się swoimi zakupami wszystko w stylu retro lub w pastelowych odcieniach, bo uwielbiam domki w klimacie shabby chic i lekko angielskim stylu. Na końcu wymarzona kanapa

aa i podobno w październikowym elle jest karta do h&m - przy zakupach za 50 zl odejmuja 20 zł
słodka ta filiżanka z miseczką
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 17:01   #4654
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
happy blue - jakim cudem ogarnęłaś tak dużo przy dziecku? - zdolniacha z ciebie
Jakie ciacho robisz? - podrzucisz przepis?

zastanawiałam się co to są "skiety" - aż musiałam sprawdzić w necie, hehe

hahaha dibrze ze znalazlas heee

Cytat:

Super
Filizaneczki miodziooo
Axela duper zecwycieczks udana
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 17:31   #4655
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma kwadratową parasolkę do wózka? jak to się sprawuje??
my mamy okrągłą ale kwadratowe oglądałam, też są fajne

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziewczyny katowickie, orientujecie się może na jakim zjeździe mam zjechać z A4 żeby najlepiej dojechać na Uniwersytecką pod Qubus?
zjazd Francuska, jeśli dobrze pamiętam jak miniecie Ligotę trzeba się trzymać prawej i zaraz potem jest zjazd

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Jeszcze a propos wypadających włosów, to mi też strasznie lecą. Ostatnio umyłam głowę i się spieszyłam, więc nie posprzątałam łazienki, na co tż jest uczulony. Tż wrócił z pracy, chce się iść wykąpać i nagle woła mnie z tej łazienki jakby się paliło. "Chodź szybko! Zobacz, zobacz!" Lecę na złamanie karku. Wchodzę, a on wskazując mi na odpływ z wanny..."Zobacz! Zmiksowało wiewiórkę!".

Cytat:
piękności

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:54   #4656
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aukcje super! kombinezonki mnie kuszą bardzo....tylko kurka żebym ja wiedziała jaki one za miesiąc będą miały rozmiar... Albo w zimę...teraz mają 62. Za miesiąc pewnie 68. A może 74?
Ostatnio w hm były zimowe spodenki za 19.90 chyba i dupa. Nie mogłam się na rozmiar zdecydować i sobie darowałam...
ja obstawiam na zime 74 na koncowke może 80...chociaz na większości zdjec z allegro kombinezony 80 maja chodzące ok. roczne dzieci
Nelka nosi teraz 68 (ma 65cm). mnie urzekly te sukienki http://allegro.pl/sukienka-blizniacz...520607453.html (takie do przedszkola )
kożuszki z zary http://allegro.pl/kozuszki-dla-blizn...518194239.html i cudne kurteczki http://allegro.pl/dla-blizniaczek-i-...511421391.html szkoda, ze nie można kupic na sztuki aaa i kurtki z h&m http://allegro.pl/kurtki-hm-86-12-18...531713289.html

Cytat:
Dziewczyny. Tak mniej więcej z okresu moich dziewczyn. Banka, can, happy...ile ważą teraz wasze dzieciaki?
Bo mi wszyscy naokoło mówią że dziewczyny takie wielkie. Że 6 kg to dużo. No żesz kurka. One koło 10 centyla wypadają to jak duże?
No tak chciałam się mniej więcej zorientować jak to u innych jest
Nelka wazy 6180, a jest od Was 3 tyg. mlodsza. wydaje mi się, ze dziewczyny maja piekna wage jak na bliźniaki - wyrownaly już z innymi maluchami! może o to wszystkim chodzi? ze duże jak na bliźniaki? ale jak tak czytam forum to w okolicach 6kg jest naprawdę dużo maluchow, wiec sa średniakami hehe.

Cytat:
Ach no a poza tym choroba nadal we mnie kielkuje. Dziś wieczorem straciłam głos. Mąż się cieszy.
kuruj się kobieto. stara sprawdzona metoda na chrype i odzyskanie glosu - surowe jajco... kogel-mogel. albo woda z sola...

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Diabli no właśnie widzę że nastawiasz się na najgorsze. A przecież są tu dziewczyny co na codzien karmią odciagnietym mlekiem. A narkoza rzeczywiście może zatrzymać laktacje? Tak wynika z badań? mam trochę wrażenie, że teraz się zadreczasz I Juz oplakujesz kp a masz duże szansę na kontynuowanie laktacji. A sama wiesz jakie tu znaczenie ma nastawienie psychiczne I wiara we własne cyce trzymam kciuki!
Ash, masz racje temat mnie przytłacza trzy miesiące przymusowej przyjazni z laktatorem i hmm Nelce starczy to na hmm 2 tygodnie? sama narkoza pewnie laktacji nie zatrzyma, ale 4 dni bez malej pewnie trochę namieszają. w cyce wierze, ale przestaje wierzyc, ze dwie biopsje mogly się mylic dzisiaj tesciowa pytala ile mam zamiar karmic cycem i az się we mnie zagotowalo...ochota to czasem za mało. no nic musze chyba trochę zmienić nastawienie i jednak liczyc na cud.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 18:57   #4657
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
hejka
dziś Karolcia kończy 4 m-ce
z tej okazji zaczęła się przewracać z plecków na brzuszek. Dodatkowo wywinęła mamie numer: poszłam sobie zrobić śniadanie a Karolcia leżała w łożeczku pod karuzelą. W pewnym momencie słyszę huk! i co zrobiło moje genialne dziecko? tak napierniczała w łóżeczko nogami że udało jej się wyciągnąć szczebelek! nie wiem jak ona to zrobiła. Może był poluzowany czy co no ale nie ma to tamto łóżeczko odwracam w drugą stroną bo tam na całej szerokości jest ochraniacz.

Jeśli szukacie jakiś inspiracji zdjęciowych (i nie tylko) dla maluszków to polecam:
http://www.toxel.com/inspiration/201...sleeping-baby/
http://milasdaydreams.blogspot.com/s...&by-date=false
K. urocza

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i znow chwale moja corcie! kolejny raz była aniołem w urzędzie. ona jest tak grzeczna, ze o przepuszczaniu w kolece nie ma mowy oglada sobie swiatelka w suficie, kolorowe lampki (numerki), gaworzy, rozdaje usmiechy i grzecznie czeka na nasza kolej. przed nami było 10 osob i dala rade

Nelcia aniołek. za to I. w piątek urządził koncert w us, to nie dość że znalezlismy sie na początku kolejki, to jeszcze zostaliśmy obsłużeni w tempie ekspresowym

Cytat:
zapomniałam o najważniejszym - znajoma ma dostep do swojskich kurczakow, krolikow, wyrobow mięsnych (kaszanki, kilebaski, wędliny, salcesony, pasztety, necówki itd.), warzywek... już zlozylismy pierwsze zamówienia a w "prezencie pożegnalnym" dostałam duuuzo sliwek, buraczki, młode marchewki i najlepsze: gotowe powidła czekoladowe sloik otworzyłam juz w samochodzie ciesze się jak dzika swinka, bo nie miałam takiego pewnego zrodla, wiec co jakiś czas musielibysmy szukac wśród dalszych znajomych i kombinować jak to odebrać itd.

Vil - przykre, ze mama została bez pracy. młodzi nie mogą znaleźć pracy, a co dopiero starsi...niech mama walczy w urzędzie pracy o jakiś fajny kurs, bo pierwszeństwo maja 50+
powidła brzmią pysznie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
MYsia a ja kocham Ciebie, bo wczoraj poczytałam Tracy i uwaga:
moje dziecko i wczoraj i dziś zasnęło samo w łóżeczku
wczoraj usnęła o 22 to o 5 pobudka na jedzenie.
zazdroszczę, u nas wciąż 2 pobudki mimo zawijania

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
też mamy te plastikowe
cieszę się, że u Was Tracy działa u nas niestety drzemki dalej krótkie walczymy:P młody się budzi codziennie punkt 3.30 na żarcie, a wczoraj go dokarmiłam o 23.30 więc na pewno nie był głodny wg. Tracy to jets budzenie nawykowe i trzeba sobie ustawić budzić pół h wcześniej wybudzić trochę małego i podać smoka, dzisiaj próbujemy

lecimy na basen zaraz

i patrzcie co kupiłam :P
http://allegro.pl/show_item.php?item=3529611900
daj znać czy wcześniejsze wybudzanie podziałało
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 19:03   #4658
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Cumelek - u nas tak jest, ale wydaje mi się, że Zawadzkiej chodzi o starsze dzieci. Ja wychowana na smoczku i podobno szybko gadałam, a mój kuzyn smoczkowy i gada jak katarynka do dziś
U nas smoczek tylko do zaśnięcia, ale ciiii nie mówcie tatusiowi Paulinki, bo to moje dzieło, że odzwyczaiłam dziecko od smoczka na spacerach Teraz ciekawsza jest zawieszka od smoczka do zabawy i gryzienia.
tak chodzilo o większe dzieci, ale wrzuciłam tak ku przestrodze, bo tekst jednak daje do myslenia nasze babcie Nelkowe tak maja, ze kiedy mala ledwo zaczyna marudzić pierwsze co chca ja "zatkac" smoczkiem :P

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
no kochana przez ciebie musialak kilka poobserwowac aukcji rzwczy boskie cmokkk.
pochwal się jak cos uda się upolować

Cytat:
z cyckami dasz rade trzymam kciuki oby to nie raczek i zebys wrocila szybko do Nelci z wielkimi cycorami wypelnionymi mleczusiem hii.
oby tak było!

Cytat:
Moj jakies 2 tyg. Temu 7200-7300 teraz moze i z 7500 cos kolo tego pewnie.
wielki chlop Wy to na zime szukajcie 92 hehehe

Cytat:
Ooo ja tez dostane lada dzien bleee.
do mnie dzisiaj dotarlo, ze jeśli dostane okres w miare regularnie to wypada w dniu operacji...taaa ekstra. jeśli tak będzie to nie wiem czy nie będę tam musiala gnic dluzej

Cytat:
Pogoda od jutra do d...py ach i zacznie sie ubieranie .
tak wlasnie slyszalam, ze to ostatni piękny weekned. szkoda, bo i dzisiaj i wczoraj było cudnie!

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-09-08 o 22:58
Stary 2013-09-08, 19:07   #4659
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wiesz, mi też nie, ale lekarka sugerowała że można by spróbować. Wydaje mi się to zdrowsze niż czopki glicerynowe. Miałam obiekcje i moja mama mnie przekonała "w jej wieku to już zupki jadłaś, więc jak ma pomóc to spróbuj" no i podaję jabłuszko.
ja też to ciągle słyszę od mamy ale nie mam potrzeby ani chęci podawać mu niczego poza piersią i ona niestety tego nie potrafi zrozumieć
Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
oby jutro W dał radę w kościele i w restauracji ! 3majcie kciuki!
choć już za późno, mam nadzieję, że wszystko się udało

Cytat:
dziewczyny, przeczytajcie i zwroccie na to uwagę
(tekst z profilu fb d.zawadzkiej)

Cumelek ….

Bardzo często w pytaniach od młodych rodziców pojawiają się dwa problemy, na pierwszy rzut oka kompletnie niezależne od siebie.
„Moje dziecko słabo i mało mówi” i „nie mogę oduczyć dziecka od smoczka”.
Na wstępie napiszę, że nie jest to „wprost” zależność, ale jednak wieloletnie obserwacje i wywiady z rodzicami wskazują, że związek jest i to znaczny. Mało tego, większy niż by się nam z...
dawało.
Zwykle przyglądam się na ulicy, w sklepach i parkach małym dzieciom. Bardzo wiele z nich jest „zatkanych” smoczkami. Zawsze zastanawia mnie PO CO?
Po co dziecku na spacerze smoczek w buzi? Po co mu smoczek w buzi, gdy poznaje świat?
Dlaczego rodzice tak skwapliwie zatykają swoje dzieci? Dlaczego nie pozwalają im gruchać, głużyć i gaworzyć a potem mówić? Dlaczego nie pozwalają im zadawać pytań?
Często także widzę w domach, w trakcie zabawy, że dzieci mają w buzi smoczek. Nie wiem także w jakim celu? Pytam rodziców, ale nie umieją mi podać ŻADNEGO powodu.
Przed snem niemowlaki domagają się smoczka, są przyzwyczajone i inaczej nie zasną, no ale czemu śpią ze smoczkiem całą noc? Dlaczego rodzice dają smoczej do zasypiania dwu i trzylatkom? Na moje pytanie pada odpowiedz, „bo inaczej gadają długo”. A przecież mają zasypiać i spać. Szybko, bez słowa.
Zdaję sobie sprawę, że wiele mam zaprotestuje, ale może nim napiszecie „ja tak nie robię’’, zastanowicie się, czy aby na pewno.

a ja... ja tak nie robię i zgadzam się, jak widzę te dzieci na dworze ze smokiem w buzi to nie mogę na to patrzeć albo jak grzecznemu dziecku wpycha się smoka na siłę po co a później latają takie pięciolatki z nuplem Bartek dostawał smoka w wózku jak się darł (a nie był głodny), w aucie jak się darł i czasem do spania jak nie mógł zasnąć a matka już miała dość leżenia z cyckiem
Cytat:
Ja też nie wiem czym. Drugiego będziesz miała takiego Leonka.

też tak myślę
Cytat:

Dziewczyny. Tak mniej więcej z okresu moich dziewczyn. Banka, can, happy...ile ważą teraz wasze dzieciaki?
Bo mi wszyscy naokoło mówią że dziewczyny takie wielkie. Że 6 kg to dużo. No żesz kurka. One koło 10 centyla wypadają to jak duże?
No tak chciałam się mniej więcej zorientować jak to u innych jest

Ach no a poza tym choroba nadal we mnie kielkuje. Dziś wieczorem straciłam głos. Mąż się cieszy.
wg mnie to normalnie, Bartek miesiąc młodszy i waży ze 6,5kg

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma kwadratową parasolkę do wózka? jak to się sprawuje??

Mam już upatrzony komplecik torba+parasolka i od 2 tygodni rozkminiam czy kupić czy nie kupic, torba idealna ale parasolka kwadratowa.. No i męzu ze nie, że to będzie niepraktyczne i zeby bylo okrągła.. No a z okrągłymi parasolkami nie ma takiej torby jaką bym chciała 0 głównie o kolor chodzi.. no i nie wiem co robić...
ja w ogóle nie używam już parasolki bo mi pipa spadała
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

dzięki Motylkowi nabyłam też karuzelę Wyspa Marzeń
i...zapomniałam Wam napisać (jakby to była najważniejsza sprawa na świecie)- dostałam okres dwa dni temu
współczuję @

Cytat:
prodiament- mus to mus
ciasto - http://www.kwestiasmaku.com/blog-kul...sippi-mud-pie/
ziemniaczki- http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...m/przepis.html
klopsiki - http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...i/przepis.html
krem z pora- http://whiteplate.blogspot.com/2009/...pa-porowo.html

zupa się dusi, ziemniaki podgotowane i zamarynowane, ciasto stygnie, idę podsmażać klopsiki i potem namalować sobie jakąś twarz
jestem cyborgiem
mniam, mniam
a krzesło bardzo mi się podoba!!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:08   #4660
diabli
Zakorzenienie

i jesteśmy po kolejnych zajęciach na basenie! Nelcia zachwycona i co nas cieszy jeszcze odwazniejsza niż ostatnio. strach się bac co będzie za tydzień mala motoroweczka hehe.
dzisiaj polewaliśmy już buzie i plywalismy na pleckach zanurzając co jakiś czas uszka było ekstra.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bass.jpg (136,7 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-09-08, 19:11   #4661
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Tracy jedliśmy wczoraj o 6.45, 8.30 (ale tu z mojej inicjatywy bo na basen szliśmy), 11.30, 14.30,17.30, 20 i o 3.30 w nocy pobudka o 7 jestem dumna ze swojego dziecka, niestety ze spaniem walczymy dalej mimo wszystkich zaleceń mały ma kilka drzemek dziennie po 30-40 minut i wstaje zaspany ale nie idzie go dalej ułożyć no nic będziemy dalej walczyć, super, że jedzenie opanowaliśmy
Kusisz mnie tą książką oj kusisz
A jest cos o kupach
Cytat:
Dziewczyny katowickie, orientujecie się może na jakim zjeździe mam zjechać z A4 żeby najlepiej dojechać na Uniwersytecką pod Qubus?
Ja bym jechała, że tak to nazwę "od dupy strony" czyli zjazd za 3 stawy na warszawa/łódź, później powrót na katowice centrum i wjeżdżasz nie do tunelu tylko górą, ale nie masz korków. Nie wiem jak centrum, ale ja nie lubię się pchać tamtędy bo różnie bywa. Wolę jechać dalej niż stać, zwłaszcza z dzieckiem
Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
potrzebuje porady odnośnie karmienia piersią, bo nie jestem pewna czy robię to właściwie.

moja mała ma 5 tygodni i karmię na żądanie, wczoraj karmiłam ją tak:
8.00- 6 minut- prawa piers
10.00- 7 minut- lewa
13.00- 4 minuty- prawa
14.15- 10 minut- prawa
15.40- 4 minuty- lewa
17.10- 7 minut- lewa
17.30- 3 minuty- lewa
18.35- 5 minut- prawa
19.30- 7 minut- prawa
20.21- 15 minut- lewa

wychodzilo mi srednio co godzine.
powiedzcie mi czy ja za czesto zmieniam piers? i dlatego ona tak czesto placze o jedzenie i nie spi??

moze powinnam z jednej persi karmic dluzej, w sensie tak pol dnia, a pozniej zmienic na druga??

co ja robie zle?

mama lipcowa
Wydaje mi się, że za często karmisz, ale ja jestem "za" Tracy Hogg. Może jakbyś ją troszkę "zmusiła"do dłuższego jedzenia niż 3-4 minuty to byłoby lepiej, podobno początkowym pokarmem dziecko się nie najada. Spróbuj do 6 minut, po prostu jak zasypia to budź, bo nie wiem dlaczego tak krótko jecie, przypuszczam że zasypia. Moja najada się w 6-7 minut na 3h, ale ona tak ciągnie, że w pokoju obok słychać (jakby ją głodzili )

Cytat:
tak chodzilo o większe dzieci, ale wrzuciłam tak ku przestrodze, bo tekst jednak daje do myslenia nasze babcie Nelkowe tak maja, ze kiedy mala ledwo zaczyna marudzić pierwsze co chca ja "zatkac" smoczkiem :P
Mój mąż też tak ma

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:30   #4662
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Veroni truję Ci, ale gadałam dziś z mamą Kacperka od 1,5 msc leczą się z bakterii tej co miała Matylda i Wojtek marchewki tylklo u nich posiew jest wysoki. Co ich zaniepokoiło? Bóle brzuszka no i kupaaa, która była wodnista, ale robiona z trudem.
Zrób może badania kupsztala.
oo, a wiesz, ze ja sie zastanawiam wlasnie, czy u Florka nie to samo? ale wymaz wziety... jutro dzwonie do doktorka, ciekawe czy beda juz wyniki. niestety ale mlody przez ostatnie dni schudl, meczy go cos i boli, wiec chce jak najszybciej diagnoze!

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

aaaa, dziewczyny, mam pytanie... ile miesiecznie leci wam mega internetu na smartfonie? bo nie wiem, jaka taryfe sobie wziac... mam zamiar uzywac wiadomo - do wizazu, ale nie non stop. no i jakis messenger pewnie, czasem sprawdzic rozklad jazdy czy maile...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:42   #4663
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
i jesteśmy po kolejnych zajęciach na basenie! Nelcia zachwycona i co nas cieszy jeszcze odwazniejsza niż ostatnio. strach się bac co będzie za tydzień mala motoroweczka hehe.
dzisiaj polewaliśmy już buzie i plywalismy na pleckach zanurzając co jakiś czas uszka było ekstra.
super dzielna Nelcia

---
Pierwszy stopień odwagi:
O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Twoja żona stoi z miotłą w drzwiach, a ty pytasz:
-Zamiatasz czy odlatujesz?

Drugi stopień odwagi::
O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu.
Żona leży w łóżku nie śpi. Bierzesz krzesło i siadasz przy niej
Na pytanie: "Co to ma znaczyć?" Odpowiadasz:
-Chcę siedzieć w pierwszym rzędzie, jak zacznie się ten cyrk

Trzeci stopień odwagi:
Czuć od ciebie damskie perfumy, masz ślady szminki na kołnierzu.
Klepiesz żonę w tyłek i mówisz:
-Teraz twoja kolej!

Czwarty stopień odwagi:
O trzeciej nad ranem wracasz do domu pijany w towarzystwie dwóch ślicznotek
Stojącej żonie w drzwiach, mówisz:
-Stara, nie bądź świnia, powiedz, że jesteś siostrą...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:52   #4664
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Pierwszy stopień odwagi:
O trzeciej nad ranem wracasz pijany do domu. Twoja żona stoi z miotłą w drzwiach, a ty pytasz:

Trzeci stopień odwagi:
-Teraz twoja kolej!

Czwarty stopień odwagi:

popłakałam się ze śmiechu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:52   #4665
cloche
Zakorzenienie

vil
aa, moje dziecko jest juz ochrzczone. wypedzilismy diabelka i mam nadzieje, ze wraz z diablem ten bakcyl se poszedl precz, co mu w kiszkach aua zrobil...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 19:54   #4666
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Pytanie :Spicie przy otwartych oknach?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie, zamykam okno jak I. się kąpie, żeby go nie zawiało po kąpieli

Cytat:
łokej to ide na poszukiwania

tematy do nju watku:

1) We wrzesniu witaja Was niemowlaki, niegrzeczne dziewczynki i szalone chlopaki

2) w kolejnym watku witaja niemowlaki: malo spiace dziewczyny i glodne chłopaki

3) za nami trzy miesiace, wiec dzieci-niemowlaki, zaczynaja ze swych mam wypruwac pierwsze flaki
wypruwanie flaków de best

Cytat:
Przypomniało mi się, że któraś pisała, że dziecko ulewa więcej, czasami aż na podłogę. To przy kp czy mm?

u mnie tak jest przy kp

Cytat:
Halo

wczoraj mieliśmy aktywny dzień rano basen, potem grill, wieczorem zakupy i kolacyjka w restauracji

mały był bardzo grzeczny, tylko oczywiście musiał się obesrać po szyje jak czekaliśmy na jedzenie dobrze, że miałam zapasowe ciuszki no i jak zwykle karmiłam jak przynieśli moje jedzenie

dzięki Tracy jedliśmy wczoraj o 6.45, 8.30 (ale tu z mojej inicjatywy bo na basen szliśmy), 11.30, 14.30,17.30, 20 i o 3.30 w nocy pobudka o 7 jestem dumna ze swojego dziecka, niestety ze spaniem walczymy dalej mimo wszystkich zaleceń mały ma kilka drzemek dziennie po 30-40 minut i wstaje zaspany ale nie idzie go dalej ułożyć no nic będziemy dalej walczyć, super, że jedzenie opanowaliśmy

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

a i kończymy dzisiaj 3 miesiące
P. pięknie je

Cytat:
dziewczyny - będę właśnie przygotowywać dynię do zamrożenia na zimę dla Julki (teść mi przywiózł "ekologiczną") i nie do końca wiem, jak się za nią zabrać, bo nigdy nie kupowałam tego warzywka. Mam wyskrobać ze środka te pomarańczowe farfocle bardzo dokładnie, czy tak pobieżnie? i czy skórkę zewnętrzną obrać cienko - tylko tę zgrubiałą widoczną część, czy ciąć głębiej w miąższ? I jak to obieracie w ogóle? - bo już samo przecięcie jej na pół było masakrycznie ciężkie
ja wycinałam środek (pestki z takimi farfoclami miąższowatymi właśnie) i obierałam ze skórki krojąc na mniejsze kawałki w kształcie półksiężyców i potem ciachałam skórkę co z grubsza. ona ciężko odchodzi, ponoć jest łatwiej jak się dynie podpiecze w piekarniku i skórka zmięknie, ale tego nie próbowałam w tamtym sezonie a póki co się nie zabrałam za to bo mam pełną zamrażarkę

Cytat:
Jeszcze a propos wypadających włosów, to mi też strasznie lecą. Ostatnio umyłam głowę i się spieszyłam, więc nie posprzątałam łazienki, na co tż jest uczulony. Tż wrócił z pracy, chce się iść wykąpać i nagle woła mnie z tej łazienki jakby się paliło. "Chodź szybko! Zobacz, zobacz!" Lecę na złamanie karku. Wchodzę, a on wskazując mi na odpływ z wanny..."Zobacz! Zmiksowało wiewiórkę!".

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
potrzebuje porady odnośnie karmienia piersią, bo nie jestem pewna czy robię to właściwie.

moja mała ma 5 tygodni i karmię na żądanie, wczoraj karmiłam ją tak:
8.00- 6 minut- prawa piers
10.00- 7 minut- lewa
13.00- 4 minuty- prawa
14.15- 10 minut- prawa
15.40- 4 minuty- lewa
17.10- 7 minut- lewa
17.30- 3 minuty- lewa
18.35- 5 minut- prawa
19.30- 7 minut- prawa
20.21- 15 minut- lewa

wychodzilo mi srednio co godzine.
powiedzcie mi czy ja za czesto zmieniam piers? i dlatego ona tak czesto placze o jedzenie i nie spi??

moze powinnam z jednej persi karmic dluzej, w sensie tak pol dnia, a pozniej zmienic na druga??

co ja robie zle?

mama lipcowa
może za krótkie karmienie? albo mała ci przysypia i nie dojada? może to skok? a może potrzebuje bliskości (wtedy noszenie powinno wystarczyć) albo chce coś possać (wtedy zastąpić jej cyca smoczkiem)? na pewno zmiana piersi powinna być co karmienie (chyba że przerwa między karmieniami jest krótka)
Stary 2013-09-08, 19:54   #4667
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja obstawiam na zime 74 na koncowke może 80...chociaz na większości zdjec z allegro kombinezony 80 maja chodzące ok. roczne dzieci

Ash, masz racje temat mnie przytłacza trzy miesiące przymusowej przyjazni z laktatorem i hmm Nelce starczy to na hmm 2 tygodnie? sama narkoza pewnie laktacji nie zatrzyma, ale 4 dni bez malej pewnie trochę namieszają. w cyce wierze, ale przestaje wierzyc, ze dwie biopsje mogly się mylic dzisiaj tesciowa pytala ile mam zamiar karmic cycem i az się we mnie zagotowalo...ochota to czasem za mało. no nic musze chyba trochę zmienić nastawienie i jednak liczyc na cud.
My mamy jeden na 74 (i byłby na już i jeden na 80 i jest ogromny

a w cyce wierz! dacie radę, zobaczysz 4 dni to pestka w tym momencie przecież laktację można ponownie rozhulać nawet po paru miesiącach

Cytat:
fajnie! ilu macie instruktorów i oni też są w wodzie? widzę, że bardziej profesjonalnie niż u nas
my uszka moczyliśmy na pierwszych zajęciach

Cytat:
Pierwszy stopień odwagi:

Trzeci stopień odwagi:
-Teraz twoja kolej!

Czwarty stopień odwagi:

myślę, że mój małż mooooże by się na pierwsze odważył

Stary 2013-09-08, 19:55   #4668
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
super dzielna Nelcia

---
Pierwszy stopień odwagi:

Trzeci stopień odwagi:
-Teraz twoja kolej!

Czwarty stopień odwagi:

poplakalam się

cloche badania kalu podstawowe chyba 4dni. mam nadzieję że wam to się nie przyplatalo

diabli losiuuuuu będziesz karmić cycem i nie marudz z takim charakterem i taka werwą musi się udać a zdj zobaczę pozniej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 19:55   #4669
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
vil
aa, moje dziecko jest juz ochrzczone. wypedzilismy diabelka i mam nadzieje, ze wraz z diablem ten bakcyl se poszedl precz, co mu w kiszkach aua zrobil...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 20:16   #4670
karolina2121
siedzę i myślę

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

jak po paru miesiącach można rozhulac laktacje ? da się tak?

Stary 2013-09-08, 20:23   #4671
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
jak po paru miesiącach można rozhulac laktacje ? da się tak?

to wymaga cierpliwości i siły ale da się
nawet matki adopcyjne są w stanie karmić dziecko

Stary 2013-09-08, 20:38   #4672
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

czesc dziewczeta. przede wszystkim- Cloche i Veronic .za chrzty. mam nadzieje,ze wszystko poszlo zgodnie z planem.

Ada wspolczuje Ci skoku niemowlaka i buntu dwulatka za jednym zamachem. Trzymaj sie dzielnie.

Happy jak tam wizyta brata? Zostalas okrzyknieta perfekcyjna pania domu? Jestem pewna ze tak

Diabli jesli tylko uda sie uniknac jodowania to jesten pewna ze cyce bez problemu po 4dniach beda pieknie wciaz produkowac mleczko dla Nelci. A jesli bedzie potrzebny jod to jak to wyglada? od razu po terapii mozesz karmic czy musisz odczekac? mam wielka nadzieje, ze wszystko skonczy sie z jak najmniejszym uszczerbkiem na karmieniu. Jesli jednak okaze sie, ze czas na mm to Nelka i tak mozr byc dumna z mamy za ogromna determinacje i chec walki. I o.laktacje i.z rakiem

Cloche co.do internetu w kom. to mialam w Pl 2Giga i bylo akurat a sporo.korzystalam.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:00   #4673
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Diabli co z mrożonkami ? dlaczego szpital ma Ci zabierać kp ? a karm se babo do 3 lat, ktoś Ci broni ? nawet jak podasz mm na czas zabiegu, możesz wrócic do piersi. Oj i jestem pewna że Nelcia sobie z rozłąką poradzi lepiej niz Ty

pierwsze super będę glosować
i dodam coś od siebie:

We wrześniu witają Was niemowlaki, co matkom z głów wyrywają kłaki

w cholerę roboty przy tych przepisach, robić mi się nie chce a zjadłabym z chęcią

w cholerę niestety. klopsiki jednak polecam z czystym sumieniem- są doskonałe!

Cytat:
Happy super te krzesła ! świetnie by pasowały do mojego białego stołu tylko nie mogę się zdecydować czy liliowe czy miętowe
zdecydowanie miętowe ja teraz myślę nad pozostałymi i waham się między białymi a czarnymi, chyba zamówię białe i jedno takie ikeowskie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50058376/

Cytat:

te miseczki są z home&you?

Ash- dzięki, że pytasz o wizytę zjedli dzieciaczki tylko nie tknęły zupy i trochę ostre były dla nich klopsiki a ciasto według mojego bratanka za gorzkie
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-08, 21:07   #4674
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

cudna filiżanka i miseczka

Cytat:
dzięki dynia już przygotowana - pewnie jedna dynia wystarczy Julce na całą zimę, no bo ileż takie dziecię może zjeść
no to się trochę spóźniłam

Cytat:
Pierwszy stopień odwagi:

Trzeci stopień odwagi:
-Teraz twoja kolej!

Czwarty stopień odwagi:

Stary 2013-09-08, 21:12   #4675
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Happy a ja myślałam, że te krzesła są stworzone dla reszty Waszych krzeseł

http://allegro.pl/wyprzedaz-krzeslo-...507607170.html

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-09-08 o 21:13
Stary 2013-09-08, 21:15   #4676
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja lecę bo jutro trzeba znów wcześnie wstać, o 9:00 wyruszamy do Katowic

Stary 2013-09-08, 21:17   #4677
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Happy a ja myślałam, że te krzesła są stworzone dla reszty Waszych krzeseł

http://allegro.pl/wyprzedaz-krzeslo-...507607170.html
że co, że co? mam budyń w głowie, wolno myślę dziś?
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:17   #4678
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
świetna fotka muszę podpytać, czy w naszym aquaparku robią takie zajęcia, bo na ich stronie nie znalazłam informacji, a strasznie Wam zazdroszczę tych basenowych wypadów

---

dziewczyny - właśnie umyłam włosy i oczywiście masakrycznie wielki kłąb został w odpływie, aż się przeraziłam i wrzuciłam hasło w wyszukiwarkę. Wg tego artykułu może nam wylecieć do 30% włosów, co w moim przypadku oznacza, że zostanie mi 5 włosów na krzyż, bo i tak zawsze miałam ich mało - będę łysowatą mamuśką, buuuuu Jak Julka zapyta kiedyś, co chcę na urodziny/imieniny/na gwiazdkę, to chyba będę musiała powiedzieć "kup mi córciu perukę..."
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_35958.html
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-08, 21:17   #4679
karolina2121
siedzę i myślę

happy widziałam je w home& you ale kupiłam je na allegro bo sprzedawca miał jeszcze kilka fajnych rzeczy , z tej serii mam jeszcze mlecznik i kieliszki na jajka

Justi nawet jak nic już nie leci? super by było... domyślam się, że z piersi by nie chciał pić ale mogłabym odciągnąć narratorem

Stary 2013-09-08, 21:21   #4680
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
że co, że co? mam budyń w głowie, wolno myślę dziś?
albo ja tak piszę, Kali kochać Kali jeść

Chodziło mi o to, że te krzesła z linku stworzyli specjalnie dla Waszej kombinacji krzesełkowej Taka aluzjaaaaa

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości