|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Co za koszmarny dzień. Nie mogę wstać z łóżka bo tak mnie mdli. W pierwszej ciąży nie wiedziałam co to znaczy. Jak mi się 9 tydzień zaczął to doszły mdłości. A myślałam że mnie to ominie. Teraz juz wiem o czym piszecie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Ale jest plus tego leżenia. Mogłam sobie buszować bezkarnie w internecie. Rozglądałyście się już za wózkami? Ja juz kilka razy. I najbardziej mi się podoba Camarelo carera. Co o nim myślicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja tez jutro powinnam mieć powtórzone wyniki i strasznie się denerwuję ![]() Cytat:
![]() Ooo... ja już przytyłam chyba z 4 kg ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Przyznaję się ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę, bo ja już 5 na plusie. Ale na własne życzenie tak mi smakują słodycze i fast foody ![]()
![]() |
#3904 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na razie przytyłam może pół kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do wózków - jeszcze tyle czasu, że ciągle wszystko odkładam do stycznia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas wróciła wiosna, cudowny weekend tak szybko minął, że sama nie wiem kiedy. Ktoś pisał o bólach macicy - ja się nimi wcale nie przejmuję, mam je codziennie odkąd wiem, że jestem w ciąży - ukłucia, ciągnięcie, jakieś małe skurcze; przy czym nie plamię i nigdy nie plamiłam, więc uznaję je jako objawy pracującej macicy. Kto wie, skoro jesteśmy tak wyczulone, to szybciej poczujemy ruchy dziecka ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Wtajemniczenie
|
Elunka serdecznie gratuluję synka
![]() Amelka ty zaczynasz mdłości a mnie się nagle skończyły. To bardzo dziwne, bo jutro dopiero wchodzę w 3 miesiąc i dlatego też się niepokoję trochę. Któraś z was pisała, że odrzuciło ją od mięsa. Mnie może nie tyle odrzuciło całkiem, co nie mam na mięso wcale ochoty, a jestem człowiek mocno mięsożerny, typ: śniadanie kanapka z szynką, obiad kawał kotleta, kolacja jajecznica na boczku z parówkami. Teraz na kupne wędliny patrzeć nie mogę. Po kolejnym bezmięsnym tygodniu stwierdziłam, że trzeba dziecku jednak coś dostarczyć, więc upiekłam kawałek schabu i mam na kanapki choć. Rośnie mi w brzuchu mały jarosz lub mała wegetarianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- [QUOTE=baja_86;42696603]Ma fajną dużą gondole, zapiszę go sobie do kolejnej weryfikacji ![]() W tym wózku gondola mierzy 85 cm. Wydaje się solidny, a przy tym lekki. Dosyć łatwo się składa. Spacerówka ma pozycję w pełni leżącą. I dość dużo różnych funkcji. No i kolorystyka bardzo mi się podoba. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3909 |
Zakorzenienie
|
152d
![]() Oby się ustabilizowało. Kupuję wagę na dniach i się kontroluję ![]()
#3910 |
Zadomowienie
|
I niedziela minęła. Mąż mi niestety nie wrócił więc nadal siedzę sama =(
Na obiad miałam spagetti. Coś co mogłam kiedyś jeść tonami. Nigdy w życiu nie odmówiłabym makaronu z sosem. I przyznam że dzisiaj zjadłam na siłę. Wcale mi nie smakowało i nawet porcję wzięłam połowę mniejszą niż zwykle. Co do wózków to się nie rozglądałam nawet. Za jakiś czas się tym zajmę. Poprzednim razem jak się dowiedziałam o ciąży to pierwsze co pomyślałam- jeju gdzie ja tu łóżeczko wstawię?????? Miarka poszła w ruch chwilę pomyślałam i kącik wygospodarowałam. Nie przydał się. Teraz wybudowaliśmy domek i na razie nie chcę się zastanawiać jakie kupie meble dla dziecia. Mi też wymioty minęły i oczywiście od razu zaczęłam się martwić. jak były to marudziłam że mnie męczy, nie ma ich to też źle. Oj kobiecie nigdy się nie dogodzi. Wizyta w czwartek więc muszę jakoś wytrzymać. Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Piszecie o tym usg genetycznym. Wiem po co się je wykonuje ale dopytam o to jeszcze gina. To nie jest takie standardowe badanie wykonywane przez każdego gina? Przepraszam za głupie pytanie, ale mieszkam w małym miasteczku i coś mi się kiedyś obiło o uszy że koleżanka jeździła to naszego miasta wojewódzkiego po to. Mój gin nie ma jakiegoś super sprzętu i tak się zastanawiam czy nie będę musiała się też wybrać na dalszą przejażdżkę. Czy myślicie że badania comiesięczne wystarczają? Sama już nie wiem...
#3911 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a Ty od którego tygodnia przyjmowałaś antybiotyk i jakie miałaś dokładnie wyniki bo nie mam siły wertować Twoich wiadomości...
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale np. mi robiła moja ginka standardowym usg, sprawdzała wtedy m.in. fałd karkowy, nosek itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zadomowienie
|
U mnie tak samo Gin popatrzył przy normalnym USG.
w ogóle zaczęłam dziś 16 tydzień.. ale ten czas leci. Jutro idę na krótką wizytę po zwolnienie do końca ciąży, potem planowana przeprowadzka, także tydzień intensywny będzie. Koziemleko, Rossa- trzymam kciuki za wyniki tokso
#3914 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Czyli nie ma co wymyślać. Fajnie.
Nie mogę się już doczekać czwartku ![]()
#3915 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
No w tym tygodniu 5kg to chyba nic nienormalnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Usg genetyczne jest jednym z badań prenatalnych, ma na celu pomiar kości nosowej, przezierności karkowej i pomiar przepływów i jakiś tam markerów genetycznych. Zwykłe usg ma na celu sprawdzić rozwój płodu. USG genetyczne powinien wykonywać tylko specjalista w ultrasonografii bo ryzyko pomyłki jest ogromne, dobrze żeby miał też odpowiedni certyfikat (lista lekarzy z certyfikatem na pierwszej stronie).
![]() |
#3918 |
Zakorzenienie
|
hej
tez mam mdlosci, ale nie cco dzien nic narazie nie przytylam niestety...a waze 44,5 kilo wiec napawde bym chciala...martwi mnie to bo w poprzedniej ciazy przytylam w tym czasie juz 2 kilo...ale wtedy nie latalam za synkiem tylko wciaz spalam ![]() ja mam czasem okropne odruchy wymiotne i straszne zachcianki-rok temu tak nie mialam...naprawde nie moge czytac przepisow a jak widziałam na necie odcinek Masterchefa o polnocy to prawie ryczalam ze nie mam skladnikow by zrobic żeberka ![]() ja o rzeczach typu wózek itd pokoik myslalam ostatnio dopiero pod koniec 2 trymestru |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Czesc
![]() Co do genetycznego to ja zdecydowalam sie zaufac mojemu lekarzowi - nie ma co prawda certyfikatu ale ma doswiadczenie. Postanowilam ze juz dosyc paniki przez dr google. Najchetniej kompletnie bym zrezygnowala z dostepu do internetu, ale za bardzo Was lubie ![]() Jesli chodzi o wozki, ciuszki i inne to ja jeszcze jakos o tym nie mysle - na razie najbardziej mnie martwi gdzie wstawic lozeczko i jakas komode... |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewczynki
![]() Dzisiaj cały dzień poza domem spędziliśmy ![]() ![]() ![]() Swoją drogą chyba cały rozum mi gdzieć ucieka tż mówi odłącz od ładowarki telefon i mi podaj, a ja owszem odłączam i podaje mu ładowarke ![]() Aaaa i jeszcze jedno doszliśmy do porozumienia że córkę nazwiemy Majka ![]() ![]() A i mój brzuch rośnie coraz większy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
ja mam na plusie jakieś pół kilo dopiero. poprzednio w całej ciąży przytyłam 18,5kg, ale startowałam z niedowagą. ciekawe, jak to będzie tym razem.
poryczałam się dziś. wiecie, że jestem chora. na jutro mam jeszcze wypisaną opiekę na dziecko, od wtorku chciałam wrócić do końca tygodnia popracować, żeby pozamykać sprawy, uzupełnić papiery, ze spokojnym sumieniem iść na L4 od gina od 16 września. od rana małż mi ględzi, że jestem nieodpowiedzialna, ryzykuję życiem maluszka, że przekładam pracę nad zdrowie i wygania mnie jutro do ogólnego na kontrolę i po zwolnienie. zapieram się jak mogę, bo lekarka mi mówiła, że jak wrócę, to dostanę antybiotyk, a wolałabym tego uniknąć. zwyczajnie nie widzę potrzeby aplikowania mi go, bo umierająca nie jestem. do tego moja mama stanęła po stronie małża, co mnie jakoś tak zabolało. mam jakieś poczucie dziwne, że zostanie to odebrane, jak gdybym się wymigiwała od pracy, moje poczucie obowiązku mi na to nie pozwala. a z drugiej strony doskonale wiem, że jestem chora i mogę pozarażać podopiecznych, sama sobie i dzidkowi zaszkodzić. do tego ta anemia. pójdę niedoleczona i wrócę z czymś gorszym jeszcze. ale mimo tych argumentów, rozdarta jestem, nie umiem się z tym pogodzić, że w jakimś sensie nawalam. i tak mi wszystko siadło, dołek itp. i dopiero jak próbowałam czytać córce na dobranoc i gardło mi odmówiło posłuszeństwa, to jestem trochę bardziej na tak za pójściem do lekarza jutro. głupie to wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3924 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pewnie nie, ale ja nosiłam zawsze rozmiar 34 więc teraz przymierzając 38 źle się czuje ![]() Cytat:
I wcale nie uważam żeby chodzenie do pracy jest ryzykowaniem życia maluszka - poza osobami, które mają bezwzględny zakaz leżenia. Pewnie jak jutro przyjdę po pracy to będzie nowy wątek ![]()
![]() |
#3925 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
nie bo mam wózek wrócił do mnie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
kochana nie głupie poprostu martwia sie o ciebie tymbardziej ze a masz anemie b martwia sie o dzidka i sama wiesz dlaczego c lepiej wziasc antybiotyk niz potem próbowac leczyc powiklania , które moga wpłynac na dzidka i na ciebie .... nie dołuj sie powinnas sie cieszyc ze jest wokoło tylu ludzi którzy martwia sie o twoje zdrówko ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- w 1 ciazy przybrałam okolo 18 kg ale startowalam z 45 kg oj ale ja wtedy miałam apetyt i o dziwo w ciagu niecałego roku po porodzie wszystko pieknie poszło karmiłam mloda piersia przez 15 ms wiesz ze mnie wyssała nadmiar kg ![]() teraz startowałam z wago około 55 i na bank albo waga bedzie stała albo bedzie kg mniej ......................... ......................... ......................... ..... wczoraj bylismy na festyni z okazji 130 lecia kopalni i mi sie omdlało usiadłam na srodku ulicy ![]() ![]() ![]() za to moja pierworodna zasneła mi w wózku i jak wracalismy trche ja przewiało dzis pokasłuje ![]() dzis padła po must by the music czy jakos tak ![]() pewniak ze jutro 7 rano bedzie pobudka ![]() co do imion nie wiem mnie sie podoba hania zosia laura do chłopaków trudno ale kiedys podobało mi sie franek antek błazej kajetan cyprian połowa została zdegradowana przez tz ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- POLECANI SPRZEDAWCY: Rodzyneczki r_p77 strefa_smyka babymarket_eu MEA_JA wasal83 robertfrankowski e-fifiannapl JustineX rajrodzica-pl my-baby-love kewis777 ABBY-pl sorki ale ukradłam z innego watku przypominam sobie ze u paru z tych nikow kupowałam na allegro i sa rewelka mozna by wpisac do listy
![]() |
#3926 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
[QUOTE=Edzia400;42702934]ciesz sie ze nie zwracasz cos okropnego ja w 1 tez nie wiedziałam co to zle znosic ciaze
Ja bym chciała zwrócić. Cały czas mnie rwie na wymioty. Ale zwrócić nie mogę. A tu zaraz do pracy trzeba iść. |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Moje poprzednie wyniki: IgM 1.8 COI (wynik dodatni powyżej 1.0) IgG 196,9 IU/ml (dodatni) Zrobię tam aferę jak ich dziś nie będzie ![]() Poza tym muszę skonsultować wyniki z lekarzem. Antybiotyk - rovamycynę biorę od 12.08 to był jakoś 12 tydzień ciąży ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, niestety poniedziałkowo
![]() coraz mniej mi się chce chodzić do tej pracy. Dobrze że za 5 dni weekend ![]() miłego dnia wszystkim ![]()
#3929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My też wczoraj mieliśmy piękny dzień. Byliśmy nad wodą. Małż znęcał się nad nami ze swoim nowym aparatem fot. Męczył mnie o niego dwa lata, ja się nie zgadzałam, bo mamy i to całkiem dobry, ale w końcu uległam mamiona wizjami pięknych zdjęć Maluszka. Przy okazji na zdjęcia na łonie natury załapał się mój brzuch, jak na początek 3 miesiąca dość imponujący ![]() W poprzedniej ciąży do piątego miesiąca przechodziłam w dżinsach, teraz mogę w nich chodzić, ale nie zapięte i z rozwalonym suwakiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.