|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
Nie gadaj, ja mam teraz wszystko opuchnięte, myślałam,że to szybko zejdzie
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
ewacia teraz twoja kolej! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
|
|
|
|
#214 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
mnie tak naperdzielają pachwiny i btrzuch jak na @,
I'm not hating, I'm just telling you Edytowane przez Lolaaaaaaa88 Czas edycji: 2013-09-09 o 08:20 |
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam laktator Oby pospieszyli się z wysyłką.
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Jaki kupilas
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Medela Mini Electric.
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
jakas sflacząła dzis jestem, chyba mamy zmiane pogody (widac za oknem - juz nie ma slonca a caly weekend bylo ladnie) i spac sie chce, jakas smutna jestem i zla zarazem... zla na BAJKE i jej kota, bo kinia chciala go jogurtem poczestowac i jogurt wyladowal na podłodze
poza tym wezyk w kuchni od zmywary nam przecieka lekko, maz mnie nawet przytulac nie chce zeby nie uszkodzic ... jakis kiepski dzien mam dzisiaj.
|
|
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
|
|
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam,ale ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Medela Mini Electric. Miała mi pożyczyć ten sam. W sumie miałam zamiar na początku przetestować ten od niej i zobaczyć,czy faktycznie się przyda, ale jak tak czytam dziewczyny to widzę,że jednak to przydatna rzecz więc lepiej mieć od początku. Uznałam,że nie będę się prosić tylko kupię od razu. Mam nadzieję,że się pospieszą i przyjdzie do piątku.
|
|
#222 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jeszcze raz gratki dla waszej 3 ![]() Cytat:
GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() A tak w ogole to dzien doberek . |
||||
|
|
|
#223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli teraz pora na przerwę Ciekawe czy z moimi skurczami dam radę popijać jeszcze przez kolejny tydzień ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz już szybko dojdziesz do siebie ![]() Masakra... Jak się dzisiaj nie wyspałam. Znowu pół nocy bolał mnie brzuch jak na @, do tego skurczybyki takie lekko bolesne, więc co chwilę się budziłam... Zaraz jadę do poradni patologii ciąży, pewnie już ostatni raz (przynajmniej tak ostatnio mówił doktorek). Zobaczymy, czy jakieś skurczyki wyjdą na ktg. Może zbada mnie też na fotelu, to przy okazji się dowiem co z moim rozwarciem... Tym bardziej że w czwartek na wizycie mój doktorek powiedział, że u mnie poród to kwestia kilku dni, ale oprócz tych bóli @owych i lekko podbarwionego śluzu jakoś się nie zanosi... |
|||
|
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
niespodzianka w K.
![]() super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kupiłaś jednak? ![]() ja wczoraj robiłam próbę z laktatorem ale trochę mi się wylało mleka
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w nowym watku
![]() GRATULACJE DLA NOWYCH MAMUŚ ![]() U mnie dzis pogoda masakryczna, szaro, buro i pada.. nic tylko spac A jeszcze wczoraj nad jeziorkiem bylismy
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa.................... ......mowie to tz zeby powiedział ze bedziemy dzisiaj rodzic a on mi ;no bedziemy tak bez przekonania......ocrzanił am o a ten mi mowi bo wiesz adi ma jutro dentyste i wolałbym żebys ty z nim pojecała.....bo ja to nie moe zniesc teo jak on cierpi i sie zaplacze na smierc
no nic matka to matka dobija mnie ta klawiatura...sorki za bledy
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
gratuluje wszystkim nowym mamom. jestem pod wrazeniem porodow i ciesze.sie ze nam.sie dysproporcje zmniejszyly dzieki chloptasiom
![]() nie moge sie doczekac na opisy w krakowie 24wrzesnia ma byc 26stopni jak sie sprawdzi to bedzie idealny dzien na pierwszy spacer z dzidziem
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No kupiłam, a co miałam zrobić? Może okazać się niezbędny![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() No ródź dzisiaj
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
no tak pytam, bo chciałas pożyczyć
aaaa wczoraj zmieniliśmy w pokoju miejsce łóżeczka
|
#230 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I witam się poranną porą w dwupaku... Myślałam, że urodzę w nocy... Miałam tak silne skurcze, że jęczałam w łóżku, pachwiny mnie rwały na całego, brzuch się stawiał co chwilę - a ja należę do tych osób, które przez całą ciążę nie wzięły ani jednej tabletki przeciwbólowej - żadnej nospy, nic... Więc tak się męczyłam i męczyłam i teraz się mała uspokoiła. Zaciskam nogi, bo nie chcę jeszcze rodzić
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałam właśnie od rana,że ta koleżanka się nie odzywa, we wtorek coś pisałyśmy i nic, a wczoraj się przypomniałam i tez nic. A sama proponowała pożyczenie. Więc uznałam,że nie będę się już prosić ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Ważne,że no spa zadziałała.
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, nie gniewam sie, ale wole jak karmi tego kota np. paluszkami
![]() a teraz twierdzi ze "strazak sam sprzata chodnik" (pani ma taka odblaskowa kamizelke jak maja tez strazacy ). powiem wam ze dzieci to czasem kupa smiechu
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaśka super opis porodu. papuga Ty sie nami nie przejmuj, każda tak może napisać, że straszny poród i w ogóle, ale przeciez to nas nie uchroni przed niczym. agusia Ty masz dwa tygodnie do terminu, ja już na Twoim miejscu chciałabym rodzić.
|
|
#234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
no wlasnie w nocy juz mialam nadzieje ze to wlasnie to. polozylam podklad pod przescieradlo i pomyslalam ze w sam raz wyjdzie data 09.09 baardzo mi sie podoba
no ale uspokoilo sie. ciekawe ile.dni to moze trwac bo powiem wam ze te doznania traktuje juz w kategoriach hardcore nie chce mi sie jesc, waga spada, nie mam na nic sily tylko ciagnie mnie spania wszystko wyglada tak jakby sie organizm przygotowywal na wielkie bum dobrze ze tz naprawil telefon
|
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do rodzenia to cyba za bardzo na to czekam i dlateo mi misiek na zlosc robi i nie wycodzi
|
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Papuga właśnie, ty opisuj poród, a jak ktoś nie będzie chciał to nie przeczyta. Nawet jak będzie na czarno.
I tak jak pisałam kiedyś Ladan-to czy ktoś przeczyta czy nie i tak nie zmieni sytuacji i tego co się wydarzy,a urodzić trzeba. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
No widzisz, więc jednak doświadczasz tego, co rodzące sn ![]() Ja przy Twoich bólach i skurczach to już dawno byłabym na ip, bo gin kazała jechać jak coś się będzie działo. Ale póki co na szczęście mam pojedyncze bóle, więc się nie zanosi jak u Ciebie. ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
U mnie by to nie przeszło, po prostu robilibyśmy tak,żeby mąż pojechał. Ja jestem okropną panikarą jak widzę swoją krew lub męża, a co dopiero gdyby mojemu dziecku coś się działo, płakałoby... Ja z kotem też nie wchodzę na zastrzyki...Zawsze mój mąż. Raz jak Lilce wszczepiali chipa to poszłam z nimi, ale wet z mężem odesłali mnie na zewnątrz bo byłam taka roztrzęsiona i to tylko komplikowało sytuację.
|
|
#238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cię wzięło z zaskoczenia ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#239 |
|
Wtajemniczenie
|
nie pisałam wam jka mi odbija ostatnio
ale przyotowałam dla tż ubrania dla adieo do przedszkola na cały tydzien zestaw wisi na 5 wieszakac....spodnie koszulki...nawet majty i skarpetki.... tż dziwnie na mnie popatrzył że wie dzie nasze dziecko ma skarpetki i majty i smieje ze mnie ze jeszcze musze podpisac ktory zestaw na jaki dzien tyodnia a ja mu mowie ze już powiesiłam w odpowiedniej kolejności |
|
|
|
#240 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje kochana A ja się witam i zmykam, muszę się dziś pokulać do dzieciarni na chwile trzymajcie kciuki żeby Marcinowi nie zachciało się wyłazić, bo mam 40km do przejechania
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

ale znośne było

i mam 7,2kg na minus, czyli jeszcze kilogram
ale jeszcze mam wodę w organizmie bo stopy mam szersze od P.
strasznie mi wyskoczyła opuchlizna po porodzie 

klask i: dla naszyc dzielnyc dziewczyn .....nie dam rady pisac bo tż naprawiał komp /wiatrak w lapku i cos uszkodził i kilka uzikow w klawiaturze nie działa
trzeba bedzie cyba podpiąć jakaś inna ale trzeba ją najpierw miec

co do opisu to podobnie jak mówiła Ladan , będzie albo na biało albo jak wszystkie urodzą bo nie chce nikogo stresowac niepotrzebnie. Każdy poród wygląda inaczej, mi się niestety nie poszczescilo 
[/RIGHT]

wycodzi