|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
My po drugim karmieniu
widzę, że pogoda się popsula. Od dziś staram się mniej nosić małą na rękach. Na razie karuzela i smoczek dają radę, bo moje ręce,a dokładnie nadgarstek muszą odpocząć.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#664 | |
|
Rozeznanie
|
Re: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Zapomnialam sie wczoraj pochwalic,ze zamowilam nosidlo. Czekam z niecierpliwoscia na przesylke musze odciazyc rece,bo moja przylepa nie chce sama spokojnie polezec np w gondoli czy na kocyku.---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Mam jeszcze pytanie,czy Waszym dzieciom tez strzelalo w stawach? Brzmi strasznie,ale czasami jak biore Mlodego,to slysze taki dzwiek brr |
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
a ja mam chyba kryzys laktacyjny od wczoraj wieczór, syn wyjada mi z obu piersi i się nie najada i patrze a tam susza
mam nadzieje, że przejdzie
|
|
|
|
#666 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Ja się trochę czuję dzisiaj jak wyrodna matka, ale wstaliśmy o 6, nakarmiliśmy się i prawie na siłę położyłam Artka obok siebie lub na sobie i prosiłam go, żeby usnął (tzn. nie siłowo, ale widziałam, że nie chciał za bardzo). Ale nie dałabym rady go nosić
Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;(Bel nie rób sobie wyrzutów, bo dla mnie akcja z opluciem Ciebie skreśla tego człowieka z Twojego życia... A takie groźby to z reguły szantaże emocjonalne. Czytam często wątki o takich ludziach na wizażu - wizażanki zawsze polecają zadzwonić na policję i jeśli delikwent nie ma zamiaru sobie nic zrobić, to też policja mu skutecznie wybija z głowy takie akcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
W pierwszej kolejności ogromne gratulacje dla Sarenki.
Wreszcie jesteśmy w komplecie. Tulcie się, całujcie i wpadajcie jak wypoczniecie z opisem porodu! ![]() ![]() Belushi- Bardzo mi przykro. Nie wiem nawet co napisać...Ważne żebyś prawnie uregulowała sprawy z ojcem dziecka. Ojcem dziecka...On nie zasługuje na takie określenie... Bardzo współczuję. Karolajn- A co Haneczce się dzieje? ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Uwaga! Będę się chwalić!!! Michaś kończy dziś 2 miesiące. ![]() Z okazji skończenia 2 miesięcy uściski dla Igorka! ![]()
|
||
|
|
|
#669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupyyy u mego chyba nie strzelało, ale nie zwracałam na to uwagi Cytat:
czekają Cie ciężkie chwile i musisz mieć teraz dużo siły dla Piotrusia, powodzenia życzę i niech wszystko sie ułoży jak najlepiej |
||
|
|
|
#670 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam od konca, ale dajecie czadu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jaki slodki puculek Cytat:
Cytat:
idzie przywyknac ![]() Cytat:
Cytat:
Tzn. faktem jest, ze ja sie tez postaralam poprzez wysokosc alimentow, zeby mocno i po kazdej wyplacie zalowal Belushi, dasz rade, tylko odetnij sie od patola raz na zawsze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Odetnij sie, zapomnij i okaz mu ewentualnie zimna pogarde i obojetnosc, jesli sdasz rade - w przeciwnym razie w ogole nic po sobie nie pokazuj, bo nie wart Twoich nerwow palant
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-09 o 09:05 |
||||||||
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Belushi- powiem krotko. Moja matka 32lata zyje z kims takim jak Ojciec Teojego dziecka.
I nigdy nie zrozumiem i po czesci mam do niej zal , ze od niego nie odeszla, ze zawsze pitolila jaka to ona silna bo musiala z 5 dzieci bez warunkow podstawowych, a nie zostawila Go. Przez niego mam zryta glowe ja i moje rodzenstwo. Moj brat jest identyko jak moj ojciec ![]() Takie teksty o zabijaniu sie slyszalm molion razy. Jak ojciec spuscil wpier*** mamie jak byla w ciazy- stracilam do niego szacunek. Chyba nikogo nie zdziwi, ze jak mowil, ze se cos zrobi to myslalam ze dobrze bo da nam spokoj. Nie daj sie. Bedzie lepiej jak Twoj syn nigdy go nie pozna. Jako, ze mam kontakt z AA to na 100 alkoholikow jeden sie wyleczy JEDEN tzn.przestanie pic bo jest to choroba nieuleczalna. KAROLAJN- HELP!!! Ty masz taka hustawke wahadlowa fishera . Pokaz fote jakie sa na tej karuzeli zabawki. Ja gdzies je posialam
|
|
#672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Roxi- zdrowka dla Norberta! A jak jego problemy laryngologiczne?
Cytat:
Cytat:
Ola tak nie ma, ale Wojtek mial. Nie pamietam kiedy to sie u niego zaczelo. Podobno to normalne ze wzgledu na wieksze luzy w stawach ![]() Cytat:
|
|
#673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam c.d.
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio nie bylo AR i moj madry maz nabyl Bebilon przeciw kolkom i wzdeciom zamiat "naszego". Efekt - ja zarzygana po tylek po kazdym odbiciu, Lilo zarzygana po piec razy w kazdej przerwie miedzy karmieniami. Co dziwne, jesli akurat uda nam sie NIE dokarmic w ogole mm, moim mlekiem mala az tak nie ulewa, choc rowniez podawane jest z butli. Tak ze ja polecam Bebilon AR jak najbardziej
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i bardzo smutne to, co piszesz, Sam, ale i bardzo optymistyczny fakt, ze TY jestes pomimo tej sytuacji tym, kim jestes
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Nic. Po prostu nie umiała żyć...
Oczywiscie ze nie ma co porownywac tego przypadku do syt Belushi, ale wiem z doswiadczenia ze czasem mowia i robia... Ostatnio uslyszalam i wpadłam: http://www.youtube.com/watch?v=0SEg695ce3k I chwalę się: Od rana cycolimy się bez większych problemów i oby tak dalej.
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Czasem tak bywa. Póki co przeglądam wnioski o separację, może to da mu do myślenia. Nie skreślam bo nie mogę z racji chociażby dziewczynek, daję szansę, ale tylko jedną.
Oliath myślałam, że Iza jest ze związku z twoim mężem. Nie wiedziałam, że jest inaczej. Ja też jestem z pierwszego małżeństwa mojej mamy, wychowywała mnie przez 4 lata sama, a potem poznała mojego ojczyma. Facet nie jest ideałem, bo jest mitomanem, ale dał mi wykształcenie, zapewnił dom, oboje dali mi moje najwspanialsze rodzeństwo, poczucie bezpieczeństwa, a po śmierci mojej mamy adoptował bo takie było jej życzenie. Z moim tatą mam bardzo dobry kontakt i teraz się wszyscy śmieją, że mam dwóch ojców, a mamy nie więc dziwnie to wygląda
|
#679 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny ja pierdziele.. Jak mozna tyle pisać w tak krótkim czasie ???!!!
Ja sie pytam- Kiedy mam niby to wszystko przeczytać?? I jeszcze odpowiedzieć.. Juz mi sie wszystko pomieszalo... Skylie - jak palec złamany to i tak sie nic nie robi sam sie zrasta.. Tylko cieżko chodzić w zabudowanych butach.. Wiem z autopsji Sarna-gratulacje kochana ![]() Belushi -witaj Dziękuje za słowa otuchy w sprawie dłoni... Juz lepiej ale noc po wydarzeniu nie mogłam nawet małego podnieść, a musiałam bo tz wrócił z imprezy osiedlowej nawalony jak sztucer Pogoda sie zepsuła, a mój starszak ma dzisiaj pierwszy raz basen ciekawe jak mu sie spodoba ..
|
|
|
|
#680 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka sliczna pyza Cytat:
Cytat:
mam w domu wiec chyba faktycznei zaczne podawac, dzieki za przypomnienie. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() zacny wiek
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to jest jak się czyta a nie cytuje...ech...
Mam dobry humor znowu ![]() Zwykle o tej porze to wracamy z porannego spaceru a dziś? Ech jeszcze się nie zebrałam ![]() ![]() ![]() Muszę wziąć się do roboty Dobra pogoda na umycie okien w dużym pokoju )Dotkaa kusi mnie co by się przespacerować do Bonarki Nie lubię jeździć z Małym autem bo Dziecię nie może wierzgać w foteliku...a wg znaków to tylko 5-6 km Choć optycznie wydaje mi się dalej?!![]() Belushi chyba musicie kwestię alimentów ustalić sądownie Przykro mi, że taki cudowny Skarb dał Ci taki nieodpowiedzialny facet![]() Dziecię mi sie obudziło To będzie tyle z nadrabiania![]() Brawa za wszystkie 2 miesięcznice
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-09-09 o 09:53 |
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzien dobry wszystkim
My sie karmimy (wlasciwie juz odbijamy ). Zaczynam zauwazac regularnosc posilkow Edzia, co mnie dosc cieszy bo latwoej bedzie sie do niego dostosowac.Elaine, u nas spacer to minimum godzinka, po ktorej maly moze spac i 1.5-2h. A na spacerze po 2h juz bylismy niedaleko domu Edek lubi spacery, o ile nie jest glodny jak wilk ![]() Roxy, Karolajn, zdrowka dla dzieci!! dla Michalka i Igorka na 2m-ce ![]() Belusia, ja kiedys tkwilam w zwiazku z takim typem. Szantaz byl niemal codziennie, dochodzilo do sytuacji w ktorej przystawial sobie noz do gardla na moich oczach lub rzucal sie na ulicy na ziemie i udawal, ze ma zawal serca.. Szkoda slow! Uciekaj od takiego jak najdalej. Tacy akurat sie nie zmieniaja, sa to ludzie z duzymi problemami psychicznymi, a po co one sa potrzebne Tobie i dziecku?! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Charcza jej gile w nosie i to gdzieś gleboko, odkasluje to a jak jej wkropilam sól do nosa to wykichala takie geste, biale gluty i ciagle kicha
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Karolajn- juz znalazam. Ufff syn by mi nie wybaczyl.
A co Hanulce jest? Bidulka niech szybko wraca do zdrowia ![]() Alunka- dla duzego synka ![]() Oliath- zgadzam sie z tym co napisalas ![]() Tz mnie dzis tzn. Wczoraj tak zjezyl, ze masakra. Czasem mysle ze bez kitu faceci to powinni tylko dac nasienie potem kase i niech spieprzaja. Z reszta oni sami do tego darza o tak sie zachowuja. Moj Tz biedny nie wie jak ma spedzic czas z synem? No katastrofa bym rzekla, chlop ma rozkmine. No, ale zeby tak mozgiem ruszyc i wpasc na pomysl, ze moze w koncu przebierac sie naucze syna, ze kapiel choc w weekend zrobie,ze na macie z nim pocwicze, pogugam, ale przeciez jakze by to skoro myslenie tak boli. Bol niesamowity. A ze np.mozna zone odciazyc i odkurzyc to gdziezby tam. Czekam tylko jak mi @ sie skonczy i pojde se na masaz do jakiegos spa i se zamowie jakiegos przystojniaka. Skoro Tz nie chce mnie pomasowac to niech placi za masazyste. Przylazi do mnie i dziabania szuka. Mowie nie nie moge, a ten ze mozemy inaczej, a ja pfff chyba zart ja mam @ . A ten to choc sie tak przytulimy, a ja to choc mi masaz zrob , a on sie zakrecil i poszedl spac. Cham i prostak Maly zasnal w salonie w bujaczku i ofc to ja spie na kanapie obok bujaczka. Swoja droga dobrze ze nie gdzies na podlodze obok bujaczka. Tz nigdy by na to nie wpadl, ze moze ja bede czuwal nad malym niech zona pospi- nie! To on jest wiecznie niewyspany NIECH ICH WSZYSTKICH SZLAK TRAFI!!!
|
|
#685 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42704578]Ja się trochę czuję dzisiaj jak wyrodna matka, ale wstaliśmy o 6, nakarmiliśmy się i prawie na siłę położyłam Artka obok siebie lub na sobie i prosiłam go, żeby usnął (tzn. nie siłowo, ale widziałam, że nie chciał za bardzo). Ale nie dałabym rady go nosić
Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;(Bel nie rób sobie wyrzutów, bo dla mnie akcja z opluciem Ciebie skreśla tego człowieka z Twojego życia... A takie groźby to z reguły szantaże emocjonalne. Czytam często wątki o takich ludziach na wizażu - wizażanki zawsze polecają zadzwonić na policję i jeśli delikwent nie ma zamiaru sobie nic zrobić, to też policja mu skutecznie wybija z głowy takie akcje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie jesteś wyrodną matką, ja swojego prawię nie noszę na rękach, bo raz że mam problemy z kręgosłupem a dwa i z kolanem, także też się tulimy głównie na leżąco i to żadna krzywda, bo przecież jesteś bliziutko i bobas wie, że jest najukochańszy dla Ciebie. Co do policji, to teraz nie mam co nigdzie dzwonić, bo musi minąć 72 godziny od tego jak sobie "zaginął" żeby oni palcem kiwnęli i mało ich obchodzi że coś powiedział, czy zrobił itd. Cytat:
także też gratuluję Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli od wczoraj daję bebilon AR. Mały uśmiecha się po jedzeniu. Odbija zaraz po podniesieniu. Baki idą cały czas, kupki piękne. Nie chcę zapeszac, ale jestem zadowolona. Nie ma odruchu wymiotnego i śpi spokojnie
Samantha to samo u mnie. Ja wiem, że Tż pracuje, ale przecież ja nie siedzę w domu z drinkiem! Kocham zajmować się Miśkiem, ale miło by było jakbym czasem ja sobie pospala... Bel, bo kto ma miękkie serce musi mieć twardą dooope. Ja też naprawiam cały świat:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-09-09 o 10:07 |
|
|
|
#687 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!!
|
|
|
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!!
Brawo za 2 miesiące! ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!!
brawa, czyli moj syn ma watkowego brata blizniaka
|
#690 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
)ANulka uprzedziłaś mnie swoim postem. Wszystkiego najlepszego dla Michasia!!!!! No i mój dzieć, jak już Anulka napisała też 2 miechy dzisiaj skończył Teraz od 2h śpi w chuście. Mam plan w tym tygodniu przyzwyczajać go do zasypia w dzień w łóżeczku... ale jakoś nie mogę się za to zabrac... ale masz avatarka - :P Hi five ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
współczuję sytuacjiz koleżanką. Nie obwiniajcię się, chodziła do lekarza.. a czasami po prostu się nie da temu zapobiec (((( i to niestety jest straszne i przerażające dla bliskich.Cytat:
przytulam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

widzę, że pogoda się popsula. Od dziś staram się mniej nosić małą na rękach. Na razie karuzela i smoczek dają radę, bo moje ręce,a dokładnie nadgarstek muszą odpocząć.
mam nadzieje, że przejdzie
i weź moje słowa do serca bo byłam obok podobnej sytuacji a może nawet gorszej
za rocznicę
i zeby norbert szybko wyzdrowiał
01.06.13 ->31
Jeszcze by mi spadł.... Teraz wstałam o 8, włożyłam go do łóżeczka, puściłam karuzelkę, a sama muszę wypić kawę i zjeść coś słodkiego, bo mam zero energii i czuję się jak zombie. Ale obiecuję, że po następnym karmieniu się ponosimy ;(

12.06.2010