|
|
#241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Ja jeszcze nie podaje wit C, ale od tego tyg bede małej dawac cebion 5 kropelek 2 razy w tygodniu. Jak Amelka byla mala to jedna lekarka kazala dawać codziennie a druga mi powiedziala ze organizm moze sie 'zakwasic' od takiej ilosci (ale juz nie wiem komu wierzyc) no i koniec koncow 2 -3 razy w tyg wystarczy. Oby.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale mialam wczoraj dzien i dzis noc. MASAKRA. Pobudek siedemsetosiemdziesiątdzi ewieć. Ledwo żyje. Tzta jeszcze musialam o 5 rano zawieźć do firmy.. ech... sajgon w domu straszny. . . . chyba w pizamie dzis pozostane..;] Poza tym bylam zrobić se tego zeba prywatnie no i super. A bylam tez na kase chorych zrobic szóstke.. i qrwa boli mnie teraz a nie bolała mnie !! w sumie nigdy mnie zeby nie bolały i tak dziwnie... ten ból taki jest jakbym sciskala zeby ;///// wkurzona jestem, co to ma byc, place podatki a tu takie coś :[ niepowazny kraj!! :[[[[[[[[
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
hej lasencje
no i wykrakałam- mały tak wył jak wychodziłam do pracy,że jeszcze w uszach słszę jego płacz tak bidulek się przywiązał do mamy przez wakacje, no i wogóle nie wiem co się dzieje,w pracy, w domu nie ogarniam potrzebuję jakąś lepę w pysk na odmulenie
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
jak to jest, ze człowiek cały tydz. czeka na weekend, który okazuje sie wielkim rozczarowaniem
Ciezko nam z tz spędzic 2 dni w zgodzie, milosci i ogolnej harmonii.Ide przeleciec, co pisałyscie, rzucajac okiem na masterchefa
|
|
|
|
#244 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() A na zakupy jednak nie idę, moja mama nie ma tyle czasu dziś, żeby z Ola zostać jadę tylko do szkoły i od razu wracam. Może będzie nam dane razem wyskoczyć na zakupy, hm hm ?? ![]() Cytat:
he he he jakie podsumowanie przynajmniej zapytał, a nie snuł teorie, ze co tam królik, czerwone mięso jest the best bo treściwe ![]() Cytat:
Marsi, fajnie, ze już jesteś, żałuj, ze Cie nie było, wiesz jakie tu bungowe tematy były?! |
|||
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Dziewczyny..ślepo apropo wagi..Antonio 18 kończy 7mcy..i waży teraz 9,5kg..klocuś mój
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Ja nienawidze niedzieli... Lubię piątek ...sobotę-ale co z weekendu jak trwa tak krótko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miał obudzić o 3,40 a obudziła nas wibracja tż tel o 4,45 chłopacy dzwonili bo mieli czekać o 4,30 i szybko dawaj, pomogłam się spakować i tż bez kawy wyszedł z domu
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Czyli 1 dorosly=1,5dziecka (5-2)=3 tyle nam zostaje miejsc wolnych w samochodzie pieciosobowym, w ktorym jest dwoch doroslych pasazerow. Jesli zamiast trzech doroslych chcemy posadzic dzieci, to mamy 3*1,5=4,5 Teraz sie rozjasnilo? |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po ... Ale było wielkie g.ów.no!
Właśnie czekam na autobus,fajnie słoneczko napitala. Ahh Głodna jestem ![]() Deli-ja już sobie wcześniej myślałam że codziennie to chyba za dużo dla takiego malucha. Będę dawać tak co trzy dni. Narazie dostał tylko jedną dawkę przedwczoraj więc następną dostanie jutro. I tyle.
|
#249 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od znajomej 4 wielkie reklamówki z ubrankami dla Darii
Fajnie bo już mi powyrastała z prawie wszystkich.
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż - dziwne tam mają prazepisy i tyle :P
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Hejka z rana mamuski ... No moze juz nie takie rano :P:
Meneq co do wagi i ruchliwosci malej nie pomyslalam o tym .. ona zje i odrazu przewrot na brzuch, na kolana i lecimy stawac ... czesto odwraca sie jeszcze z cyckiem w buzi i je na kleczkach robiac przy tym ruchy Dzejkoba, probujac wyrywac mi przy tym sutek Co do jogurtow ciekawe macie tam smaki, myslalam, ze napiszesz jeszcze ze sa jakies miesne lub rybne smaki ![]() A jesli chodzi o ilosc miejsc to dlaczego przemnaza sie te pozostale 3 wolne x 1,5 ?? dziecko do 12 lat liczy sie jakos inaczej ![]() Lady, Fewciu bardzo wspolczuje wam nocek Gochaa_P u mnie ten sam problem jest, przewijanie i ubieranie .. rozebrana zaraz mi spierdziela z golym tylkiem, jak ja lapie i na plecy daje tio sie wykreca znow na brzuch, drze sie w nieboglosy, masakra jest ... wczesniej probowalam ja czyms zabawic, ale teraz juz nie chce niczym sie zainteresowac tylko ucieka .. zasikala mi juz lozko, puzle pankowe, podloge, TZ Neti kochana Body wymiata
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, wczoraj byłam w HM i była promocja na wszystkie dziecięce rzeczy 20% a ja durna kupiłam mu tylko jedną bluzeczkę i skarpetki a teraz żałuję bo mogłam wziąć jakaś kurteczkę i dresiaki, ech a tu już dupa i po promocji |
|
|
|
|
#254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
gocha, aska kodeks zaklada, ze 3dzieci=2doroslych.
|
|
|
|
#256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego?
![]() Bo ja zdecydowanie nie wole ![]() Poza tym nie mam dojscia do innego miesa, a do niepryskanych warzyw mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj Kubeczek starszy, a ledwo 7100g ma. Cytat:
|
|||
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- hje jak uspie na noc Yae, to moge ja odlozyc i spi. Ale do 10minut pozniej przewraca sie na brzuch i wtedy musze byc przy niej i ja poklepac po pleckach, to spi dalej. Jesli bronilabym obrotu, na mur beton pobudka bylaby. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
A Yae mlodsza i moze ma tyle, co Kubus |
||
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mialam robic kleik, ale bede codziennie przygotowywac swiezy; znalazlam przepis na robienie w mikrofalowce i nie zajmie to wiecej niz 5minut.
W zamian za to przygotowalam ziemniaki. |
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Kojarzycie "Usavich"? Mam faze i 3 sezony pod rzad obejrzalam...
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Młoda ma 1 drzemkę, to piszę. Wczorajszy dzień upłynął na chowaniu kabli i rzeczy "nie dla dziecka" - T z kable super schował, wreszcie nie ma syfu pod biurkiem i Amelcia może sobie tak wchodzić - normalnie od razu lepiej!! Odkładałam wczoraj małe ciuszki, te najmniejsze, do paczki dla znajomej - rany, gdzie mój dzidziuś, takie toto maluteńkie było ![]() Wiecie, zgubiłyśmy wczoraj na spacerze bucik Młodej - muszę coś kupić, bo nie mam na teraz, tylko zimowe.Gdzie kupujecie, HM np dla niechodzącego dziecia? trampki czy co? Lady: wiem o czym piszesz, strasznie współczuje! U nas dziś noc lepsza na szczęście, gdyby było codziennie tak jak niedawno to bym padła ze zmęczenia, bo Mała nie ma długich drzemek w dzień, żebym mogła odespać, a sama jestem prawie do 18:00. |
|
|
|
#263 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
musze sprawdzic czy na spacerach jeszcze usypia bo otatnio chodzimy po drzemcemoim zdaniem powazniej, ale bardzo ładnie ![]() b. ładnie ![]() Ja mam we wt poprawkę farbowania, nie powiem dygam, co z tego wyniknie Cytat:
w skrócie ścierają się inne oczekiwania tego, jak powinno być z tym, co się faktycznie dzieje i tak mija weekend i w nienajlepszych humorach witamy nowy tydz![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- patrzycie na oznaczenia jajek, które podajecie dzieciom? Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-09-09 o 11:00 |
|||
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie dobrze! |
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam jajka ze wsi ![]() dzieć przypomniał sobie jak się pluje, dodatkowo lepiej mu idzie plucie bo z większym rozrzutem. Szkoda, że przypomniał sobie na marchewce z jabłkiem ![]() szukam krzesełka do karmienia.... |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
debrah - ja kupuje w tesco bo maja ladne i tanie
zwłaszcza dla chłopców, w H&M tez sa super ale drozsze ![]() a dla dziewczynek podobaja mi sie w tape o leil - to jakas nowa siec - buciki maja cudowne <3
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Pogoda z dupy, kurde.
Ani ciepło, ani zimno. Ani nie leje, ani słońce nie świeci. Taka nijaka
|
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak sobie mysle, ze moze bylby to sposob na watkowe niejadki... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.

to dawałam codziennie, czasami bardzo mało, ale jednak hm...

tak bidulek się przywiązał do mamy przez wakacje,
potrzebuję jakąś lepę w pysk na odmulenie
Ciezko nam z tz spędzic 2 dni w zgodzie, milosci i ogolnej harmonii.
Ale dziękuje za troskę