|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
![]() taaak, katarek, ale chyba balabym sie urzywac przy takim maluszku, my kupilismy jakos z rok temu (ada ma 3)ale super sprawa, extra wyciaga |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Matal, możesz podesłać jakiegoś linka do wiesiołka? to ten oeparol, tak? Taki może być? http://oeparol.pl/index.php?page=opis-13
|
#333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesiołka łykasz bez przerwy??? Cytat:
Super!!!
|
|
#334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mam neta
moge spamowac Cytat:
w koncu nie trzymalas go nie wiadomo ile a upalow w nocy na pewno nie bylo ![]() Cytat:
tym bardziej ze ja sama nie wiem co kupic...musze isc poczytac i cos wybrac ![]() ja tez... a najbardziej na ciasteczka i czekoladki....a termin niby za 2 dni
|
||
|
|
|
#335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie i je mozna przeprać bo to tylko gąbkapoza tym moje dzieci wiecej wyją przy wyciaganiu kataru frida wiec ja po kindze wyrzucilam. wole zwyczajnie zrobic inhalacje, posmarowac mascia majerankowa pod nosem czy pulmexem klate i czekac niz wyciagac tym ustrojstwem. ponoc katarek (ten co sie podlacza do odkurzacza) jest lepszy ale nie wypowiem sie bo nie mialam. a gruszki to wogole u mnie byl niewypal wiec tym bardziej nie polecę. amarimer polece nie aspirator a sol morska - ponoc najlepiej ta z manganem dziala na sluzówke |
|
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
a wlasnie mialam pytac... dlaczego robi sie przerwy w piciu herbaty z lisci malin??
ja pije od 1,5 tyg bo wczesniej sie balam ze wzgledu na przeprowadzke i grozbe wczesniejszego porodu... teraz do terminu zostaly 2 dni wiec chyba jeszcze te 2 dni moge wypic i nic sie nie stanie?? z tym ze ja pije filizanke dziennie, na mojej herbacie jest napisane i na szkole rodzenia mowili aby nie przekraczac tej dawki... |
|
|
|
#337 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem czytam was cały weekend, zawsze mi aktywność spada jak stary w domu i w ogóle chwilowy dołek był... Cytat:
Bajka pisałaś ostatnio że jesz belriso i wczoraj o 5 rano to przeczytałam i wstałam robić ryż na mleku z wanilią i cynamonem Gratuluję najświeższym mamusiom ![]() Mówiłam tżtowi wczoraj rano, że wysyp na forum będzie i chyba z 5 razy w ciągu dnia się pytał jak tam postępy ![]() A dzisiaj dzwonił do niego kolega z PL i mówi, że jego żona na porodówce ale nie może być z nią bo trzy dziewczyny na sali razem z nią rodzą nie wiem o co chodzi, że takie obłożenie w ostatnim czasie![]() a wracając do mnie to w urzędzie załatwiłam ale decyzji jeszcze nie mam, czekam... tak mnie ten urząd i spotkanie z szefową wkurzyło że w piątek w nocy prawie nie spałam, skurcze 3 godziny miałam, tż aż się trząsł, a dzisiaj polewa z kumpla że się jąkał z nerwów. A ten jełop będzie stał koło mnie a nie na korytarzu, ciekawe jak on się będzie jąkał... wczoraj mi powiedział że się boi porodu niech mnie tylko dowiezie do szpitala a potem niech mdleje, potem będzie żałował do końca życia że go nie było przy córce... on się boi, a ja co? może mam go k..wa pocieszyć? ![]() dzwoni wczoraj do mnie koleżanka i z żalem w głosie o mnie jak się czuję, i pociesza mnie, że już niedługo itp. A ja generalnie nie żalę się żadnym znajomym jak mi coś źle, tylko choćbym miała uśmiechać się przez łzy to mówię, że jest super i kij im w oko. Więc się pytam, skąd jej przyszło do głowy, że coś mi jest a ona, że gadała z moją kochaną SZEFOWĄ ej... podejtrzewam że jest na świecie wiele osób które chciałyby znosić ciąże tak jak ja a ta tępa dzida jakieś pierdy po ludziach opowiada... ale mam ją totalnie w dupie... nie dorasta mi do pięt i zazdrośc jej się uszami wylewa. a tż stwierdził, że ona taka złośliwa bo dawno tegiego ch..a nie zaznała i od wczoraj rana mam parcie na odbyt, nawet zaraz po tym jak zrobię kupkę normalne to?
09 października 2013 18:45 Ninka |
||
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Jej ile maluchów
![]() Snow, Papuga, Angel, Gorgulek gratuluje Ja odezwe się później. Byliśmy z Małym na pobraniu krwi i za niedługo jedziemy do pediatry. A tak w ogóle to witam w nowym wątku
|
|
|
|
#339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Stoisko 125 - jak napisałam duzy napis Triumph, tel. poszedł na priva ![]() Cytat:
![]() U nas na SR położna mówiła, że gruszka niby najłatwiejsza w obsłudze, ale jeśli ktoś nie umie, to można krzywdę zrobić wkładając za głęboko, wiec też się raczej nie piszę ![]() Cytat:
Cytat:
tassia, dziękuję za info - muszę się przejść do H&M i obadać
|
|||
|
|
|
#340 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy pieknie
Jak jechalam ze skurczami to sobie pomyslalam - masz co chcialas (chcialam 09.09) ![]() ewacia ja przygotowalam na 7 dni Tylko u mnie kolejnosc dowolna Mnie beda podnosic pod wieczor juz. |
|
|
|
#341 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
): http://www.zielarnia24.pl/upload/wiesiolek.jpgTak, nigdzie nie pisali, że trzeba robić ![]() Do tego poprawiła mi się skóra, włosy, paznokcie od niego ![]()
|
|
|
#344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za mnie wybrał mąż dałam mu kilka do wyboru. tylko ja byłam pewna,że chcę motyw safari i o tyle było prościej. Ja chyba też zrobię,jesli się zbiorę. Jestem nietomna...pojechałam do rodziców nakarmić zwierzęta, miałam dreszcze,drgawki i oblały mnie zimne poty...i dale jest mi dziwnie
|
|
#345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszędzie piszą o tych tygodniowych przerwach. I podobno mniej niż 4 dziennie też bez sensu, chociaż na opakowaniu każą 1-2.
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
nena ty to chyba jestes moja bratnia dusza
jak cie czytam to mam wrazenie ze to ja pisalam a ryz taki fajny gesty ci wyszedl? ![]() boze jak mnie glowa napitala od 3 dni... odbiera mi to checi do zycia czego skutkiem znow jest syf w domu do tego Blanka sie przeziebila i zostala w domu i teraz ciagle meczy bule ze chce cos zjesc bo ona jest bardzo glodna a jadla juz dwa sniadania. jak pytam co chce zjesc to oczywiscie odpowiada tylko dwie gumy wykoncza mnie te slodycze
|
|
|
|
#347 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Większość ludzi uważa "jesteś w ciąży=musisz się źle czuć, masz już tego dość, chcesz w tej sekundzie urodzić", jakoś do nich nie dociera, że może spokojnie sobie czekamy na tp i mimo, ze dolegliwości są, to to piękny czas, no i przede wszystkim, że to nasze życie!
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl, że jeszcze tylko kilka dni i wszystko się zmieni Aczkolwiek nietomna pewnie pozostaniesz
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
co do aspiratora to przerabialam i gruche badziew i fride ktora do placzu tylko mloda doprowadzala i z marimeru tez mialam a teraz jedziemy na katarku i uwazam ze jest super. to ze odkurzacz to nie znaczy ze mozg wysysa
jest tak zbudowany ze niweluje odkurzaczowy ciag do odpowiedniej sily ssania no i co najwazniejsze ani jedna ani druga nie ryczala przy odciaganiu babolcow.
|
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Przywlekłam kartony z ciuszkami po Filipie i mało się nad tym nie rozryczałam. Nie wiem jak to posegregować. Tyle tego jest, że do porodu nie ogarnę a dodatkowo te rozmiary poryte całe, niektóre bez metek a inne wyglądają jakby moje dziecko wycierało nimi wrocławskie ulice. Czemu ja tego wcześniej nie posegregowałam
|
|
|
|
#351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co za tępa pipa Wyjątkowo z TŻem się zgadzam ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Oto skromny Zuzinkowy kącik.
Brakuje literek nad łóżeczkiem i choć odrobiny wolnego miejsca...
|
#353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak serio- ja tez zrobilam przesiew ciuchow i czesto dopasowywalam jedne do drugich bo albo metki niet, albo rozmiar rozmiarowi nierowny i mase rzeczy wyrzucilam bo albo poplamione (te wieksze od marchewki, te mniejsze od ulewania czasmi przy szyi, jakies niedoprane) albo takie poszarzałe. dasz rade! |
|
|
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() madziuchna cierpliwość ja to nie wiem ci ludzie jacyś dzicy są... jedna mądra na kursie ostatnio zaczęła mi opowiadać że jej znajoma przenosiła i miała potem ciężki poród i dziecko się udusiło i w NO mają straszne podejście do ciąży i porodu, a w naszym szpitalu do już całkiem lipa i samo zuoooo.... A ja jej wypaliłam 'po jakiego ciula mówisz to kobiecie na kilka tygodni przed terminem?' Takie rzeczy zdarzają się na całym świecie z tego co się orientuję... następna bezcietna, stara panna z tysiącem rad i ostrzeżeń angel kaśka fajne opisy i fajnie wam poszło
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a na opakowaniu zalecają 1 -2 ale na przemiane materi, bo ta herbatka generalnie na to jest a to że my znamy jej inne zastosowanie to przynajmniej na moim opakowaniu słowa o tym niema http://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
brzuch mi opadl
no kurde kosmos mlody od rana nie daje znaku zycia zaczynam sie denerwowac co do tych aspiratorow to ja cyba najpierw kupie fride a jak os to ten katarek tesciowa mnie wpienia cala ciaze sie nagadala jak mi to nie pomoze i w ogole co ona to nie bedzie robic dzwoni zapytac jak.sie czuje to jej mowie ze nawet nie mam.sil.kubka po herbacie do kuchni odniesc a ona na to" oj bidusiu musi byc ci ciezko, lez sobie, odpoczywaj, nie odnos tego kubka. lez lez. jestem.w galerii szukam sobie butkow na jesien, plaplpapla" obiecywala pomoc mi posprzatac przed porodem to mi dzis powiedziala ze.juz niedlugo, nie bede miala brzucha to bede mialas.ily na sprzatanie. psa nie wezmie na te pare dni jak.bede w.szpitalu bo ona na silownie sie zapisala w dupie mam.wszystko niech tylko przyjdziedo.szpitala to po 30minutach powiem.pielegniarkom zeby ja wyprosily bo nie.chce jej pomocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta Twoja szefowa to jest poje.bana! Ja bym w życiu nie mówila komuś, że jakaś ciężarna jest gruba, strasznie wygląda itp!! choćby nie wiem jaka prawda była! Cytat:
|
||
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na półce macie już tyle książeczek dla dzieci?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

, zwlaszcza ze w czwartek wieczorem przylatuje moja sister to ja jeszcze z lotniska odbiore i od rana bedzie mogla byc ze mna w klinice
cale szczescie ze maz moze byc ze mna
w koncu nie trzymalas go nie wiadomo ile a upalow w nocy na pewno nie bylo 
w sumie i je mozna przeprać bo to tylko gąbka
nie wiem o co chodzi, że takie obłożenie w ostatnim czasie