|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1682 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Na wstepie dziekuje za gratulacje wszystkim i teraz moge je juz przyjąć
Beta wyszla 559 mIU/ml, co na mojej rozpisce daje 4 lub 5 tyg. Na usg nic nie widac, ale pojawila sieza to malenka paskuda torbiel na jajniku (cznnosciowa raczej). Ale ponoc mam sie nie martwic tym.Za 3 dni mam zrobic kolejna betę i przyjsc na usg za 12 dni. Cytat:
TZ no mial jakis wklad, ciezko mu odmowic hehe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nadal zcekam na taka wisniową kreche, ale cos nie chce wyjsc! Dzieki!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() nastepna musisz byc TY (I LINKA), bo teraz dziewczyny z endo zachodza, tak mowie JA, trzeci stopien endo i basta.Teraz oczywiscie sie boje wszystkiego, co za kobiecy los... |
||||||
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
iza jak wizyta?
teorema a moj watek ewidentnie przynosi szczescie!!! jestem z siebie dumna!!!![]() zjadlam pyszna pomidorowke, ale cos nie chce sie przyjac |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ze mnie gapa myślałam że już napisałam ![]() Powiedziała że wg niej wyniki są ok i nie trzeba insuliny.Że jakby wyniki przekraczały 140 to trzeba insuline.Wynik hemoglobiny glikowanej mam bardzo ładny.Następna wizyta w połowie pazdziernika.Oczywiście jakby nagle cukry się bardzo pogorszyły to nie czekać i przyjść od razu.Mam też zaliczyć wizyte u okulisty umówiłam się na 18 września.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1685 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za mną też pomidorówka chodziła. Nagotowałam w sobotę wielki gar i wszystko wciągnęliśmy jednego dnia. Mniam ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Oby tak dalej.
|
|
#1686 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarka powiedziała też że skoki mam naprawde sporadyczne i jak się zdarzy(tak do 130) to się nie stresować bo stres bardziej zaszkodzi dziecku niż ten skok.
|
|
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)No i oczywiście oficjalne gratulacje ![]() Lady
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2013-09-09 o 11:34 |
|
|
|
|
#1688 |
|
Zadomowienie
|
Lady przykro mi, ściskam się mocno Kochana!!!!
Teorema dajesz nadzieję, bardzo, bardzo się cieszę i gratulacje!!! ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Iza fajnie, że ok po wizycie
|
#1689 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wychodzi, ze dzis jest 32 dc 9 sierpnia byl 1 dc.Tak, ten watek jest niesamowity ![]() Dziękuję!!!!!! Cytat:
![]() dziekujęCytat:
![]() w takim razie jeszcze 3 endolaski do biegu start ![]() Cytat:
![]() Co wiecej lekarz rzekl, ze wynikami TZ to wlasciwie nie moglo sie udac, heh, ale pozniej, ze probka mogla byc niedoskonale pobrana ![]() W kazdym razie w okresie okoloowulacyjnym po raz pierwszy w tym cyklu codziennie sie staralismy, wczesniej co 2 dzien zwykle, bo TZ taki biedny w tej pracy i zmeczony i wraca o dzikich porach... ![]() a tym razem nie odpuscilam
|
||||
|
|
|
#1690 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:-(:-(:-( Witam kochane!:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Młody mi się kręci właśnie Czuć to już wyraźnie dość.A wczoraj to mi się usadowił gdzieś bardzo nisko, że aż kość łonowa mnie bolała.
|
|
#1692 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dniu ślubu miałam rozmiar 36 a teraz mam 38 a może nawet 40 tak .... tak słońce to przestaje być śmieszne... ZRÓB COŚ!!!!!!! a nie się dziwisz co miesiąc ![]() Cytat:
rośnie a potem spada przed terminem @ Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet nie wiem który stopień mam... Cytat:
Się witam , nie było mnie pare dni a tu takie rewelacje ![]() Z jednej strony daje mi to nadzieje ale z drugiej nadal jestem bardzo 'zwątpiała' i jakoś tak mnie sie wydaje ze to wszystko się z boku dzieje i mnie to szczescie nie dotknie..
|
|||||
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-09 o 13:08 |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Teorema!! Słońce gratuluję!!
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Re: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Ja chcialabym w ogole zastosowac blw, czyli od malego dziecie
przyzwyczajac do samodzielnego jedzenia, na poczatku raczkami, a pozniej powoli wprowadzac sztucce. Bardzo "brudna"vmetoda karmienia, ale oprocz samodzielnosci rozwija tez zmysly, bo dziecko poznaje rozne struktory jedzenia, rozne temperatury. Chyba dobra sprawa z tym jest ![]() a rece opadaja na takie historie. Rodzide chca jak najlepiej dla dziecka, a nie widza jak bardzo je krzywdza. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz pisze ale nie mialam glowy....mam nadzieje, że wybaczycie. Zatem oglaszam wszem i wobec , że nasza kruszynka przywitala swiat 5.09 o godz 12.10. Wazy 2640 i mierzy 52 cm. Porod naturalny... ok 10 godz skurczy i 20 min parcia
od wczoraj jestesmy w domku. Mala jest przesliczna,,,ma tyyyyle wlosow ![]() ![]() i nazywa sie Dominika
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale rzeczywiście kruszynka z malutkiej
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy Dominike
|
|
|
|
#1699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam w planach zacząć jeździć z małą od początku, odkładać ją do łóżeczka, żeby usypiała sama etc etc:P Teraz wygląda to tak: Pierwsze 3 tyg mała spała w wózeczku koło naszego łóżka, żebym od razu mogła zobaczyć, co się dzieje, bałam się , że jej nie usłysze i psychika trochę zadziałała, bo 5 dobie swojego życia tak żygła mlekiem, że aż się zakrztusiła(jak ją odłożyłam do spania) Od tamtej pory śpi w swoim łóżeczku, jeśli ją bierzemy do siebie, to tylko z rana. Ma już ponad 2,5 msc spała z nami 4 razy, jak miała straszne kolki do 3 w nocy. Usypianie: przy wieczornych kolkach zawsze usypiała na rękach. Przez dzień kładłam się obok niej, przytulałam, i tak zasypiała: zdarzyło się kilka razy sama. Od 3 dni: odkładam ją do łóżeczka, staram się wyłapywać, kiedy jest zmęczona. Jeśli ma problem z zaśnięciem i popłakuje trzymam ją za rękę, głaszcze po główce i jak się uspakaja wychodzę z pokoju. Dużo mi daje czytanie książki Tracy Hogg,,Język niemwląt" zamówiłam też zaklinaczke dzieci. Co do jazdy z dzieckiem: Nie jeździmy z nią za wiele, bo ona tak reaguje na zapach, że ciągle chce być u mnie na rękach, albo przy cycku, płacze jak się ją odkłada nie na swoje łóżko. Gadałąm ze znajomą psycholog i kazała z nią jeździć, ale powoli ją oswajać a nie na siłę, nie od razu gdzieś na noc. Mówi, że widocznie będzie,,wrażliwsza". A ja zaś uwielbiałam towarzystwo, imprezki itd. Przez dzień to wygląda tak, że muszę ugotować, trochę ogarąć, więc chcąc nie chcąc mała musi się zająć sobą: albo ma karuzelkę, albo pod matą, czasem leżaczek(uwielbia go). Nie raz marudzi, ale nie idę do niej, bo chcę coś skończyć, chyba, że zaczyna płakać, to podchodzę, zagaduję, głaszczę i jak się uspokoi wracam do swoich czynności:P Więc plany planami a życie pokazuje swoje. Ale wywód ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
|
|
#1700 |
|
Zadomowienie
|
Teorema jeszcze raz gratki!
wychowanie trudna rzecz,ale jedno jest pewne: zawsze latwiej wychowuje sie czyjes dzieci ![]() ale tak jak piszecie trzeba miec pewne granice,zeby dziecku nie zrobic krzywdy na cale zycie.Ja mam pod nosem syncia szwagierki,az mnie skreca jak jest w poblizu,taki rozpieszczony bachor.Rozpieszcza go,bo wychowuje go sama i sie boi,ze kiedys bedzie chcial do ojca A tak Cebula z tym spaniem dzieciatka w innym pokoju,to juz moge Ci powiedziec,ze na poczatku nie jest tak latwo.Ja tez zakladalam,ze Maly bedzie mial u nas swoje lozeczko tak do 3-4 miesiaca.Dzis ma juz prawie 9 i co ale to dlatego,ze nadal czesto budzi sie w nocy,a nie widze tego zebym miala jeszcze w nocy chodzic do drugiego pokoju.Tak to szybko biore Go i na cycka.Jakby byl na butli to i tak musialabym wstawc,zeby zrobic mleko,to wtedy 100 pro bylby drugi pokoj.Przeniose Go jak bedzie mi sie budzil juz tylko raz. Moge sie pochwalic,ze mojemu Lobuzowi wlasnie przebija sie druga dolna jedynka ![]() Isiu powiedz mi jak Twoje wlosy? Daly cos Tobie Twoje kuracje? Ja juz nie moge,znow mi leca te wlosy,sa wszedzie.Maly teraz coraz wiecej sie przemieszcza po podlogach i non stopa wyciagam Mu tylko z garstek czy ubran moje wlossssssy.Dostalam nawet juz pozowlenie od mojego TZta na sciecie.Tylko troche mi szkoda,bo wkoncu zapuscilam,ma tak do ramion.Nie wiem kiedy skoczy sie to wypadanie,podejrzewam,ze dopiero po odstawieniu Malego od cyca.No ale w planach kolejna ciaza,wiec..
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-09 o 13:58 |
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
lady malgo przykro mi
MYślałam, że i u Ciebie się udaDziewczyny, co do smodzielności, to zgadzam się, trzeba uczyć No ja tak miałam przez to zakrztuszenie, więc może temu
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie nosisz jej non stop, te 3x u Was w lozku tez jestem w stanie zrozumiec, bo przeciez jak dziecie placze dzien i noc, to rodzic w koncu tez pada na twarz wiec na moje oko masz bardzo zdrowe podejscie i nie widze, zebys za bardzo odbiegala od swoich planow![]() magbes!!! gratuluje malenstwa!!! kruszynka, ale na pewno piekna dostaniemy jakies focie?
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wychowywania dzieci, całkowicie się z Tobą zgadzam Teoria swoje, praktyka swoje Co prawda nie biorę Julki na każdy kwęk na ręce, ale kiedy widze, że nie umie się wyciszyć to ją biorę i przytulam. Albo jak zaczyna strasznie marudzić, to podchodzę do łóżeczka i mówię, że jestem
|
|
#1704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje Mamusiu Duzo zdrowka dla Was obu i duzo sili i cierpliwosci dla calej Rodzinki! Oczywiscie z checia popatrzymy na Dominisie |
|
|
|
|
#1705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1707 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I brawo za ząbka! ![]() Cytat:
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Tak czułam bo kilka dni cisza była y Twojej strony;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1709 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Super, gratulacje wielkie. Ale zaskoczyłaś nas, no szok!!!! Witaj na świecie Dominiczko, a dla Was gratulacje ![]() klas ki:![]() Santom - wpisuj ją do Mamusiek. Cytat:
![]() Włosy tragedia. Nigdy w życiu nie miałam ich tak mało. Aż wstyd spinac w kitkę, bo żałośnie to wygląda a jak rozpuszczę to wtedy widać prześwity Cytat:
Cytat:
. psuje dziecko, ale z lenistwa nie mam ochoty wstawać co 2-3 minuty aby jej podać smoczka, bo jej wypadł i marudzi. A jak nie podam to się albo wybudzi całkowicie albo zacznie płakać. Ale jeszcze trochę, bo mała zaczyna sobie sama powoli dawać radę ze smoczkiem.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||||
|
|
|
#1710 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurde, glupio ze nawet nie mam czasu teraz sie tym zajac.. a ja chcialam slub w wenecji w lato, ze tez w tym roku tego nie zrobilam, kurna no ![]() Linka, a myslisz, ze ja to inaczej mialam z tym wrazeniem? Tez tak sie czulam z boku, nie wierzylam, ze kiedykolwiek sie zalapie... kto jak kto, ale ja...? wszystko sie moze wydarzyc jak widac. Ty jestes swiezo po operacji, a mi lekarka mowila, ze wtedy z jednej strony jest najlepiej, bo jajowody drozne i endo wycieta, ale z drugiej organizm doznaje szoku, chce miec swiety spokoj i nie chce zachodzic, musi miec czas dojsc do siebie... Zasugerowala mi odpoczac na tabletkach anty i probowac pozniej, jak cialo i umysl przetrawią operację. Cytat:
jeden test wyszedl slabiej, to fakt, tzn pojawila sie przezroczyto-blada kreska, ktora uznalam za falszywy wynik.Chyba musze zrehabilitowac testy Unitest z Rossmanna Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

, dla Ciebie i dla TŻ oczywiście. Jakiś wkład w to miał
TZ no mial jakis wklad, ciezko mu odmowic hehe
) ale ja czuję ciążę na kilometr! 

smutne to takie troche, bo ja tego u siebie nie widze i bede prowadzila do samodzielnosci jak najszybciej. i nie mowie tutaj o zabieraniu dziecinstwa dziecku, bo mam w ogole w planach poswiecanie mu sporo czasu przez to, ze prawdopodobnie bedzie 2-3 jezyczne od malego, ale ktos musi malentwo tego nauczyc, ale chcialabym, zeby umialo sie tez samo zajac zabawa, kiedy ja bede musiala posprzatac czy ugotowac. bardzo tez bym chciala podrozowac od malego z malym i na pewno bede, chociazby przez wycieczki do Pl i tez nie chcialabym wlasnie mowic, ze gdzies nie pojade, bo dziecko. 

klas ki: