|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Dzień dobry!
Ale mam dzisiaj zły dzień i bardzo źle się czuję. W nocy jak wstawałam na siku to tak mi się strasznie kręciło w głowie, że musiałam się podtrzymywać ściany żeby się nie przewrócić. Teraz nie jest lepiej. Nie wiem od czego tak się może dziać. Idę zrobić śniadanie i może coś Was poczytam, chyba, że znowu zasnę. |
|
|
|
#1382 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Same witaminki.Dla mnie to samo dobro ![]() Nie słyszałam tej teorii o tyciu,chociaż owoce dużo cukru mają to fakt. ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widziałam ten przepis dziękuję! dzisiaj będę robić ![]() Cytat:
![]() powinnam się wziąć za robotę a nie chce mi się tyłka podnieść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie boli głowa od wczoraj ![]() Idź odpocznij! |
|
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ale mi się ryjek cieszy
. Moja Mama dostała telefon, że jutro zaczyna przygodę z leczeniem wzw. Od skompletowania dokumentow nie minęły 2 tygodnie a tu już zaczynają leczenie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Aaa, nie widziałam tego posta malinki, ale u mnie mówili na SR że jak się ma taki papier to na planowaną cesarkę trzeba umówić się na konsultacje z ordynatorem, który wydaje ostateczną zgodę. Miałam wrażenie, że tak wydzielali informacje i nie zachęcali, pewnie boją się tłumów okupujących gabinet ordynatora
|
|
#1388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie co we czwartek będę u położnej to się jej podpytam czy to prawda czy nie :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za sugestie co do tego roczku.. myślę,że damy 100 zł i będzie ok.
![]() Kociak, te lampki w Lidlu są po 28 zł z tego co widzę w gazetce... Poczekam na opinię Nasturcji i jak będzie wszystko ok to kupię jutro te z Biedry.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
Super mąż wrócił od laryngologa,90 zł za wizytę plus lekarstwa ponad 100 i za tydzień na kontrolę.
Zapalenie skóry w uchu
|
|
|
|
#1391 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Skończyłam prasować ![]() Dzwoniłam do taty żeby mi kupił proszek i płyn dzidziuś bo większość z Was go poleca Dziękuję dziewczyny za pomoc |
|||
|
|
|
#1392 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo powiedział cos na zasadzie : J- a co z Wagą? bo jak dobrze widzę jest za mała jak na wiek ciąży czy z USGczy z OM G- już Pani rodzi? nie.. wiec co sie pani tak martwi J- no bo jest poniżej 10tego centyla, to chyba nie jest zbyt dobrze..? G- to niech Pani je owoce jak sie pani tak martwi, najlepiej winogrona, po tym urośnie.. wiec sądze ze chciał zrobić ze mnie idiotkę . zreszta ja Was pytałam czy któraś to potwierdza :P i nikt nie odpisał chyba ;P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a moja mama mi dzisiaj powiedziała ze zostaje w DE na stałe
|
|
#1393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rybko,a czemu Twoja mam chce tam zostać na stałe( jeśli można wiedziec)? i co z mieszkaniem które Twoja mama dostała od miasta?rezygnuje z niego?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-09-09 o 11:19 |
|
|
|
|
#1394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba a twoja mama nie dostała tu jakiegoś mieszkania?
Dzidzia i widzisz dobrze że mama szybko leczenie zacznie![]() nemosek w twoim śnie to najlepszy jest ten alfons co wam się kochać kazał
|
|
|
|
#1396 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobił sobie nos bo miał tak okropny że Szczyt stwierdził że nigdy w życiu w ciągu całej swojej kariery takiego nosa to nie widział Ładnie mu zrobiłCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Dzastin08 ja również na roczek dawałam 100 zl. |
||||||
|
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był właśnie u mnie policjant sprawdzić czy rzeczywiście tu mieszkam, o 11 otworzyłam w szlafroku, więc lepiej być nie mogło
|
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
Ale dostał tyle leków że mam nadzieję że przejdzie.Musiał iść prywatnie bo go ucho rozbolało i raczej nie nadawało się do czekania :/ Trudno... ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- O widzisz super,czyli jednak się da! |
||
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i teraz ewidentnie tam już mieszkasz
|
|
|
|
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle Dzidzia super wiadomość !!
|
|
|
|
#1402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Objawia się bólem ucha Zakrapiał wcześniej jakimiś kropelkami,ale pomogły na chwilę.Raz go mocno bolało a raz tylko ćmiło.To się już ciągnie ze 2 tygodnie... Ale lekarka powiedziała że trzeba koniecznie wyleczyć bo grozi utratą słuchu. ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
A mnie dziś znów czekają pierogi, zostało ostatnio farszu na ruskie i z kapustą.
Ale z mama lepieć będę, więc szybciej pójdzie. Ale ja bym juz je zjadła
|
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Konto usunięte
|
Zaraz Was doczytam
Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,Trochę mi to popsuło plany bo Olka ma dentystę w sobotę też w Lublinie i nie mam jak tego ustawić żeby nie jeździć 2 razy, ale cóż, mąż z nią pojedzie. Gdzieś mignęło mi o praniu i powiem Wam, że się zastanawiam czy nie prać w jakimś zwykłym proszku ubranek dziecięcych- nie wiem czy była jakaś różnica jak prałam Oli w Loveli a potem w jakimś zwykłym "dorosłym" proszku. |
|
|
|
#1406 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Musiałam zrezygnować z basenu. Też coś dziwnego ze skórą mi się zrobiło w tym uchu ale dostawałam krople te co zwykle. Narazie mam spokój, ale nie wiem na jak długo.
|
|||
|
|
|
#1407 |
|
Raczkowanie
|
Jestem taka zła, że aż się muszę wygadać. Położyłam się na godzinkę, bo głowa mnie strasznie bolała i obudził mnie telefon od koleżanki. Ona też w ciąży (z trzecim maluchem - jest ode mnie 10 lat starsza) i dzwoni się spytać kiedy się w końcu widzimy. Powiedziałam jej, że teraz trochę nie myślę, bo właśnie mnie obudziła. Ta z oburzeniem powiedziała, że o godzinie 12 to nie spodziewała się, że będę jeszcze spać, bo ona to już dawno w pracy była (swoją drogą pracoholiczka - termin na początek listopada ma, a na zwolnienie chce iść dopiero jak będzie rodzić
) i nawet zadzwoniła po naszą wspólną koleżankę, która była u niej już o 7:30 żeby się zajęła córką! Na to jej powiedziałam, że jest dziwna, że pracuje mimo iż teraz już nie powinna (dodam w ogóle, że pracuje na uczelni, czyli raczej w stresie ;p), nasza wspólna koleżanka nie jest w ciąży i raczej nie męczy się teraz tak szybko jak ja, a poza tym jak się źle czułam to się położyłam no! Oczywiście wysłuchałam jaka to jestem leniwa i że w ogóle co to jest, że o godzinie 12 śpię... No ja nie mogę.Wiem, że to taka pierdoła, ale kurde. Zdenerwowała mnie;p
|
#1408 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja marchewką
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,Trochę mi to popsuło plany bo Olka ma dentystę w sobotę też w Lublinie i nie mam jak tego ustawić żeby nie jeździć 2 razy, ale cóż, mąż z nią pojedzie. Gdzieś mignęło mi o praniu i powiem Wam, że się zastanawiam czy nie prać w jakimś zwykłym proszku ubranek dziecięcych- nie wiem czy była jakaś różnica jak prałam Oli w Loveli a potem w jakimś zwykłym "dorosłym" proszku.[/QUOTE] Troszkę niepoważna ginka.. Na początku będę prała w dziecięcym ale później sądzę że normalnie będę prała w proszku..ale nie wiem po ilu miechach się na to zdecyduję. |
|
|
|
#1409 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak przeczytałam, że jakaś herbatka z malin ma właściwości przyspieszające poród. Ale to znaczy, że maliny i sok z malin też? Wychlałam wlasnie cały dzbanek soku malinowego
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego tż też zapytała czy chodzi na basen.Musiało go przewiać,po pracy bierze prysznic i pewnie do końca nie wytarł dobrze ucha i gotowe. Ja tak mam z zatokami,lubią wracać :/ Eh przypadłości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

Musiałam zrezygnować z basenu. Też coś dziwnego ze skórą mi się zrobiło w tym uchu ale dostawałam krople te co zwykle. Narazie mam spokój, ale nie wiem na jak długo.
) i nawet zadzwoniła po naszą wspólną koleżankę, która była u niej już o 7:30 żeby się zajęła córką! Na to jej powiedziałam, że jest dziwna, że pracuje mimo iż teraz już nie powinna (dodam w ogóle, że pracuje na uczelni, czyli raczej w stresie ;p), nasza wspólna koleżanka nie jest w ciąży i raczej nie męczy się teraz tak szybko jak ja, a poza tym jak się źle czułam to się położyłam no! Oczywiście wysłuchałam jaka to jestem leniwa i że w ogóle co to jest, że o godzinie 12 śpię... No ja nie mogę.
Zdenerwowała mnie;p