|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Zmykam dziewczynki póki co na zakupy spożywcze, bo mama dzisiaj ma plan gotować bigos, robić gołąbki, pierogi i inne takie na zimę do zamrażalnika, odezwę się później
|
#1352 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Dzidzia, no tak u Was pewnie więcej kasy dawali jako podwójna uroczystośc..
Ja myslałam żeby dać tak 100-150 zł.. (więc z tego co Basiula piszesz, chyba będzie ok?) A jeszcze miaąłm pytać kupiła/kupuje któraś z Was te lampki Led z Biedry? Jeśli tak to proszę o opinie bo się na nie czaje.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
w ogóle teraz jest tak że jak nie masz historii to cie nie wezmą do programu, koleżanka się starala do szczyta bo ma takiego wielkiego zylaka i się zainteresowali nią ale w kolejnym etapie miała opowiedzieć jaką ma traumatyczna historię w swoim życiu.. nie miala i ją nie wzięli..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Idę dzisiaj na USG i na ten posiew w kierunku GBS
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- będzie dobrze!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do marketów, ja nie czaaje ludzi którzy tak jak maomami napisała spędzają niedziele w marketach na oglądaniu nowych kolekcji itd. jak jeszcze pracowałam to widziałam jak ludziom sie spieszyło robić zakupy, zwłaszcza tym z dziećmi... w każdym sklepie po 30 minut a dziecko w foteliku... dlatego jak bede miała isc do sklepu tto owszem ale na szybko.
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam dziewczyny bo czeka mnie sterta prasowania i chciałabym to ogarnąć żeby mieć spokój
Na moje szczęście wczoraj prasując koszulkę TŻtowi poprasowałam kilka rzeczy z tej kupki więc dziś już mam mniej
|
|
|
|
#1358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a jeśli chodzi o kasę, to moja córa dostała 50-150 od ciotek i wujków hm wydaje mi się, że trochę za wcześnie CIę lekarz na to badanie wysłał. kurde pada... robie troche porządków.. teściowa mi z córą będzie siedzieć jak pojadę do lekarza... eh. jeszcze z córą po mleko muszę iść i zapytać się o niejedzenie mojego dziecka. w sumie nie chce jeść obiadków |
||
|
|
|
#1359 |
|
Wtajemniczenie
|
DZień dobryyyyyyyyyyyyyyyy:0
a ja znów miałam sen o porodzie śniło mi się że urodziłąm bliźniaki,u mnie na podrórku ![]() ale to nie wszystko, dzieci jako tako nie widziałam, od razu byłam na chodzie, nic mnie nie bolało i pamiętam że ważną rzeczą zanim przyjedzie pogotowie to ściągnąć mleko laktatorem, z jednej piersi tak mi dobrze szło że miałam od razu cała butelkę i mówie do kuzynki że ja to nie mam problemu z produkcją mleka z 2 piersi ściągam trochę mniej i zaczęłam się zastanawiać ile takie mleko może stać zanim dzieciom je podampotem przyjechało pogotowie i mnie badali, i koniec, a dzieci dalej nie widziałam |
|
|
|
#1360 |
|
Wtajemniczenie
|
Miki, 3mam kciuki za wizytę!
![]() A ja się muszę ubrać,uczesać itd ogólnie ogarkę zrobić
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Witam poniedziałkowo
Zbieram się zaraz na SR...nie chce mi się już mam dość jeżdzenia wkółko do szpitala i lekarza...no ale może będzie fajnie ![]() Ciśnienie mi spadło ![]() za dzisiejsze wizyty!Malinko - zmień lekarza jak masz być spokojniejsza Dzastin - Cytat:
dla niej. Teraz leż i wypoczywaj Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Tż pojechał do laryngologa więc ma trochę czasu na pisanie ![]() Mnie od wczoraj coś głowa boli,wzięłam Apap na noc i przeszło ,a dzisiaj znowu od rana. Piję kawkę ![]() za dzisiejsze wizytującePaulina daj znać jak po SR Cytat:
Tylko co potem z butami? Domi To bravissimo dla męża ![]() Polecam Ci Dzidziusia,ja mam balsam nie proszek.Dal mnie zapach cudny.Wpadł mi w nos od razu ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
Rockandrollowiec ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słuchajcie... kiedyś któraś mi podawała linka do piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim, nie pamiętam która to była, ale może ma któraś z Was jakiś sprawdzony przepis?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę Ci dobrego rozwiązania sprawy ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1366 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Ja mam właśnie torbiel na jajniku i co do tego USG, to nie za bardzo rozumiem jaki jest problem? Ja miałam zawsze jakieś kody na skierowaniu na badanie , nawet nie wiem czy w tym kodzie było jakieś wskazanie do badania jajnika również, ale zawsze przy okazji dziecka torbiel była badana i mierzona Co do zmiany lekarza to ja mam akurat złe doświadczenia z prywatnymi wizytami, byłam raz, siedział jakiś znudzony piernik, coś tam leniwie zbadał i wyprosił z gabinetu, jak chodzę na NFZ to mam wrażenie że mają większą wiedzę, są ambitni i zainteresowani, no ale ja chodziłam do specjalistycznego szpitala, więc pewnie to też zależy od miejsca Cytat:
Cytat:
To ciekawe, ja mam za każdym razem badany jajnik, nawet ostatnio w 30 tygodniu nowy lekarz torbiel namierzył i zmierzył ![]() Co do proszków to też się zastanawiam nad takim rozwiązaniem, nawet patrzyłam tu w sklepach i nic nie widzę specjalnego dla dzieci może oni nie używają ?Jak mi się nic nie chce, zawsze przez weekend mnie TŻ zamęcza- twierdzi, że musimy wykorzystać ostatnie chwile, kiedy jesteśmy tylko we dwoje, więc po całych dniach chce gdzieś jeździć, coś robić, a ja po kilku godzinach umieram, teraz pewnie będę dochodzić do siebie przez dwa dni ![]() Poza tym ułamał mi się kawałek zęba, nawet nie wiem w którym miejscu- znalazłam w budzi kawałek
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-09-09 o 10:40 |
|||
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że dam radę, chociaż jakoś stresuję się od rana
Mąż ze mną idzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastrzyki na rozwój płuc tak nic nie przekręciłam dali Ci na wszelki wypadek?Nie widziałam wcześniej Twojej odpowiedzi---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Dla przyjaciółki myślę że 100 zł wystarczy. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Daj znać po jak to wyglądało ![]()
|
||
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się przypomniało jak Rybka pisała o tym że lekarz jej powiedział że od owoców dziecko sporo przybiera na wadze, powiedzcie mi czy to jest prawda? Bo tak wczoraj z TŻ rozmawiałam i mu o tym powiedziałam to się śmiał ze naze dziecko będzie z 5 kg ważyło, bo ja ciągle owoce jem, za każdym razem na zakupach kupuję 2 kg bananów, 2 kg nektarynek dodatkowo jeszcze arbuz i czasani winogrona
|
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Te zastrzyki dają, gdyby był wcześniak, wtedy malec sam oddycha, bo ma płuca dojrzałe. Ja dostałam dwie dawki w tyłek domięśniowo i na trzecią dobę Majcia miała płucka jak w 9 miesiącu. |
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem w domku!
Wyniki miałam dobre wszystkie, mały się rusza i pięknie mu serduszko bije. Wszystko więc jest okej. A te bóle brzucha to jak mam pewnie mi synuś urządza bo kopie mi po narządach i wypycha się na wszystkie strony w środę mam wizytę u GP więc też zobaczę co powie. Dostałam tabelę a której mam zaznaczać ruchy dziecka - zaczynam liczyć codziennie o godz.9 i jak doliczę do 10 ruchu to zaznaczam godzinę w tabeli. Jeśli w ciągu 2 dni nie uda mi się zliczyć do 10 ruchu to jechać na IP ![]() Nie wiem czy wszystko nadrobię, ale będę się starać. Zaraz zaczynam... i jeszcze raz dzięki za miłe słowa od Was - od razu lepiej sie poczułam!
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dam znać ![]() ALE MI SIĘ NIE CHCE.... Piszę esej na zaliczenie, muszę go złożyć w piątek nim do ustnego egzaminu podejdę [wcześniej przez całe wakacje mi się nie chciało ] Nudne to jak flaki z olejem.... Pogoda ciemna i bura, światła pozapalane w domu i czuję się jak w listopadzie Jeszcze tylko ten tydzień i będę mogła się skupić na praniu i prasowaniu ubranek dzieciowych [które mam nadzieję, w weekend od siostry TŻ przywiozę, bo jak nie, to nie mam za bardzo czego prasować Garderoba Bejbziola to raptem 11 rzeczy póki co ]
|
||
|
|
|
#1375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale taka prawda jak nie masz odp historii to cie nie wezmą, ją już mam dość tych programów bo w prawie każdym takie jazdy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1376 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1377 | |||
|
Zadomowienie
|
witam się w ten pochmurny poranek
![]() Cytat:
Ja cały czas obrabiam sobie jeszcze sama te zdjęcia, co mi mąż robił. Ale myślę, że już niedługo będę mogła Wam pokazać efekty. Cytat:
domi, ja kupiłam proszek z Loveli, ale później wyczytałam, że płyn do płukania z tej firmy jest kiepski i płyn do płukania już kupiłam z Dzidziusia. Ale generalnie to wolałabym kupić wszystko z jednej firmy. Ten płyn z Dzidziusia pachnie całkiem ładnie jak dla mnie. Ale teraz jest też jakaś promocja w Tesco na Jelpa, więc też można Jelpa próbować. Ja więcej nie kupuję, bo mam zamiar szybko zacząć normalny proszek używać. malinka, ja się nie znam dokładnie, ale na Twoim miejscu skoro masz wątpliwości poszłabym do tego ordynatora w szpitalu. Niekoniecznie od razu zmieniała lekarza prowadzącego. ale sobie sama kraczesz :P Dzastin08, na Twoim miejscu na ten roczek dałabym 100 zł. Myślę, że to w zupełności wystarczająca kwota. A co do lampek z Biedronki - ja chyba jednak kupię te z Lidla (mają być od 12.09 za 12 zł chyba), bo tu dziewczyny pisały, że lepsze. Cytat:
http://szpinakozerca.blogspot.com/20...cuskim-ze.html Masz tutaj. Tylko, ja osobiście robiłam to trochę inaczej. W kurczaku robiłam kieszonkę i do niej wkładałam szpinak. A sam szpinak robię też po swojemu Tzn ja daję sam szpinak i do niego dodaję trochę śmietany/jogurtu naturalnego, czosnek i ser lazur (teraz w ciąży zastąpiłam lazura zwykłym żółtym serem). Miałam dzisiaj zacząć to pranie, ale taka pogoda, że chyba poczekam na lepszą. A tymczasem zmykam do przeróbki zdjęć
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomniałaś mi ja dzisiaj w nocy uprawiałam dzikkkką orgię z mężulem!!!!!!Ale jaka dziką Rany na podłodze, na krześle.Turlanie,skakanie ![]() Dobrze że to chociaż z mężem było ![]() Jak to rano opowiedziałam TZ to tylko mruknął że szkoda że rzeczywistość jest inna |
|
|
|
|
#1379 |
|
Zadomowienie
|
A... zapomniałam! Siostra mi podrzuciła rano swoją starą kurtkę, która ma formę "grzybka" więc się mieszczę!
|
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaa zapomniała
![]() w Lidlu od 16 września będą pojemniki do przechowywania 2 zt, wymiary ok 35,5x17x30 w... sówki po 27,99 ![]() będą jeszcze inne wzory tych pudełek ![]() zastanawiam się na co bym je przeznaczyła bo ostatnio coś myślałam ze tam bym włożyła i teraz zapomiałam a TŻ twierdzi ze chce je kupić bo są z sówkami :P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Ślub 25.08.2012

Na moje szczęście wczoraj prasując koszulkę TŻtowi poprasowałam kilka rzeczy z tej kupki więc dziś już mam mniej 

już mam dość jeżdzenia wkółko do szpitala i lekarza...no ale może będzie fajnie
dla niej. Teraz leż i wypoczywaj 
a jak nie to mi zostaje to ostatnie usg ..dzieki laski
dali Ci na wszelki wypadek?Nie widziałam wcześniej Twojej odpowiedzi