Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-) - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-07, 17:09   #1111
Linka07
Rozeznanie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Lila moja mama mówi, że na początku zawsze się chudnie

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

no właśnie nie, tak mnie wczoraj brzuch bolała że nie miałam siły, pewnie właśnie zachodziłam w ciążę
To ja chyba też tak w tym tygodniu zachodziłam w ciążę tylko że to było w 9 dc więc już sama nie wiem w jaki sposób się to odbywa

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość

Aha jeszcze Wam powiem, że dowiedziałam się, że górna granica TSH dla pierwszego trymestru dla ciężarnych wynosi 2,5. Ja mam niestety 3. Więc za dużo, czeka mnie więc wizyta u endokrynologa (nie wiem tylko kiedy a tu czas się liczy) i badania w poniedziałek rano na ft3 i ft4 bo niestety może nie być za ciekawie
Moim zdaniem nie jest to taki tragiczny wynik, pewnie dostaniesz leki i
będzie dobrze Być może, jeśli wcześniej miałaś jakies problemy z tarczycą, to właśnie wskutek ciąży teraz Ci się poprzestawiało.

Ale się dzisiaj nażarłam byliśmy na festiwalu jedzenia, więc próbowałam wszystkich możliwych dań, a potem jeszcze zjedliśmy obiad, który już mi uszami wychodził, czuję się jak piłka lekarska. Od poniedziałku zaczynam intensywny trening, na następny weekend mam warsztaty z tańca brzucha
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 19:59   #1112
ewccik
Zadomowienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
To ja chyba też tak w tym tygodniu zachodziłam w ciążę tylko że to było w 9 dc więc już sama nie wiem w jaki sposób się to odbywa

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Od poniedziałku zaczynam intensywny trening, na następny weekend mam warsztaty z tańca brzucha
Kurdę z tą ciążą lub nie jest tak beznadziejnie że nie można nic zaplanować. u nas od 20-tego zaczyna się 12 tyg cykl zajęć z zumbą - bardzo chętnie bym się zapisała ale jak się okaże że po 4 czy 8 tyg jestem w ciąży to kasa przepada a przecież bym nie mogła chodzić w ciąży i teraz nie wiem co robić

Madzia ja już zaczynam myśleć że mam coś z tarczycą, bo mi ciągle zimno nawet w upały i schudnąć nie mogę mimo diet, nie wiem ale chyba teraz podpytam ginki jakie badania zrobić w tym kierunku
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 20:21   #1113
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:

Kurdę z tą ciążą lub nie jest tak beznadziejnie że nie można nic zaplanować. u nas od 20-tego zaczyna się 12 tyg cykl zajęć z zumbą - bardzo chętnie bym się zapisała ale jak się okaże że po 4 czy 8 tyg jestem w ciąży to kasa przepada a przecież bym nie mogła chodzić w ciąży i teraz nie wiem co robić

Madzia ja już zaczynam myśleć że mam coś z tarczycą, bo mi ciągle zimno nawet w upały i schudnąć nie mogę mimo diet, nie wiem ale chyba teraz podpytam ginki jakie badania zrobić w tym kierunku
A ja bym sie zapisała w ciazy nie jestes a tak trochę sie poruszasz myśle ze nie ma co histeryzowac i odmawiać wszystkiego . Nie rób kochana wszystkiego pod ciaze ! Zablokujesz sie psychicznie i nigdy nie zaskoczysz mimo super wyników . Jak juz będziesz w ciazy to wtedy będziesz sie martwić a póki ci korzystaj z życia i tak sie nie spinac
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 07:37   #1114
ewccik
Zadomowienie

Natalyyya pewnie masz rację

a wiecie co ja głupia zrobiłam??

W pt był 15 dc i miałam bóle pewnie była owulacja a ja zamiast bałamucić Tż-ta to oglądałam z Nim TV i zasnęłam.
Wczoraj w 16 dc to samo. Masakra jakaś, ja jestem tak wymęczona codziennym wstawaniem przed 6 rano że padam przed 22
Stary 2013-09-08, 08:32   #1115
agi_82
Wtajemniczenie

hejooo laseczki
wczoraj już się wystraszyłam że na IP pojade bo tak mi się brzuch napinał co jakieś 15-20 minut że wystraszyłam się normalnie ale poleżałam i ustało po jakiś 5 razach
ewa
a dużo tej kasy za tą zumbę?? wiesz może dobrze byłoby zająć głowe czymś innym a z tymi przytulankami też tak miałam w cyklu w którym się udało
Natalka
u mnie bez większych zmian tak się cieszyłam że Marcela chętnie do szkoły chodzi a w piątek pod samochodem jak już stałyśmy powiedziała że już więcej nie pójdzie do szkoły - dostali do klasy jakąś dziewczynke która z mamą przeprowadziła się do naszego miasteczka w 3 dni, z jakiegoś patologicznego środowiska i z małą w szkole rady nie mogą dać jak się okazało, a buźke ma jak aniołek echhh więc moją Marcele uderzyła i pchneła i powiedziała że ją udusi a że córa wrażliwa bardzo na takie teksty i bierze do siebie to przerażona jest ale już dzwoniłam do Magdy ( wychowawczyni) i miałam długą rozmowe z Marcelą i jak na razie chce iść jednak także zobaczymy mam nadzieje że ok będzie

jutro muszę się zebrać i w końcu ten wózek i łóżeczko zamówić bo ciągle nie mam czasu przysiąść

Briliant
no może jak sis wróci to podziękuje kurde jaki niektórzy mają olewczy stosunek do życia - znam to skądś

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 08:57   #1116
magdziaS
Podróżniczka

Czesc dziewczyny.

Ewcik - mnie wlasnie strasznie telepie z zimna nawet w upaly mam dreszcze i wypadają mi wlosy.Na wszelki wypadek mozesz poprosic ginka żeby wypisal ci badania na tsh ft3 i ft4 będziesz wiedziala na czym stoisz bo wysokie tsh tez przeszkadza zajsc w ciaze

Natalia - no tesciowa mloda Teściu jest od niej jednak trochę starszy Ale przez to jest fajna, mlodiezowa i rezolutna

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 09:43   #1117
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

czesc dziewczyny..
dziś 27dc tempka mi poszła w góre i co i poleciałam zrobić test ba!! nawet zrobiłam dwa testy!! obydwa są negatywne!! K*U*R*W*A !!! już mi ręce opadają dziś pójde jeszcze do apteki kupie jeszcze jeden test na wtorek bo jutro mam ost dzien z progesteronem...
Kurde nie wiem ale ciągle mnie tam coś ciągnie kuje myślałam że to jest ale jak widać nie... jestem zła nawet nie smutna ale mam taka wqr że nam się nie udaje...

Magda Nie ważne ile teściowie mają lat ważne żeby mozna było z nimi żyć w zgodzie ) Jak zdrówko?

Agusia Ojej co to za beszczelna gówniara z tej dziewczynki ! jak się to powtórzy to może do dyrektorki ? Ty nas tu nie strasz IP bi ty masz jeszcze czas;P

Ewcik zapisz się na tą zumbę i oderwij troche myśli od ciąży Może plemniczki z poprzednich staranek przetrwały? Oby

Linka Jak wyjazd ? Jak Norwegia ładny kraj?? Heh co tam dobrego jadłas??

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

a jeszcze sobie tak pomyślałam że pewnie za wcześnie na test bo wczoraj miałam spadek tempki a dzis skok wiec wczoraj była implantacja wiec za wcześnie na test! ale sama siebie pocieszem co:P
Stary 2013-09-08, 10:06   #1118
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

witam po górach było fajnie, pogoda przepiekna i mam teraz zakwasiory trochę

lila: aż ciężko uwierzyć w takie rzeczy z tym porodem, że jeszcze się wydarzają

magdzia: ja bym chyba z tż weszła na Twoim miejscu nie ma się czego wstydzić

natalya: super, gratulacje rowerka . Na teścior to może być zdecydowanie za wcześnie nie myśl o tych testach negatywnych.

Ja skończyłam w czwartek clo , miałam bóle głowy po nim. Tak to kompletnie mnie nie boli podbrzusze i obawiam się , że mi nic nie pomogło . Bo przeciez jak pęcherzyk rośnie to są bóle podbrzusza. Przynajmniej ja tak miałam kiedy domniemaną owulację miałam
Stary 2013-09-08, 10:16   #1119
agi_82
Wtajemniczenie

madzia
moja teściowa ma 54 a zachowuje się jak nastolatka czasami z jednej strony fajnie ale czasami przesadza no i z ubiorem czasami szaleje ja nie miałąbym odwagi się tak ubrać mając te 31 latek
Natalka
może jednak za szybko z tymi teściorami co troszke cierpliwości kochana
dziewczyneczka
a idziesz na jakiś monitoring czy coś??
wrzuć jakieś fotki z gór ja w tamtym roku też byłam we wrześniu i było super

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-09-08, 10:25   #1120
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
witam po górach było fajnie, pogoda przepiekna i mam teraz zakwasiory trochę

lila: aż ciężko uwierzyć w takie rzeczy z tym porodem, że jeszcze się wydarzają

magdzia: ja bym chyba z tż weszła na Twoim miejscu nie ma się czego wstydzić

natalya: super, gratulacje rowerka . Na teścior to może być zdecydowanie za wcześnie nie myśl o tych testach negatywnych.

Ja skończyłam w czwartek clo , miałam bóle głowy po nim. Tak to kompletnie mnie nie boli podbrzusze i obawiam się , że mi nic nie pomogło . Bo przeciez jak pęcherzyk rośnie to są bóle podbrzusza. Przynajmniej ja tak miałam kiedy domniemaną owulację miałam
witaj po urlopie , fajnie że pogoda wam jednak dopisała i wypad udany Powiedz mi skoro masz potwierdzoną owulacje to po co bierzesz clo? w jakimś innym celu?
Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
madzia
moja teściowa ma 54 a zachowuje się jak nastolatka czasami z jednej strony fajnie ale czasami przesadza no i z ubiorem czasami szaleje ja nie miałąbym odwagi się tak ubrać mając te 31 latek
Natalka
może jednak za szybko z tymi teściorami co troszke cierpliwości kochana
dziewczyneczka
a idziesz na jakiś monitoring czy coś??
wrzuć jakieś fotki z gór ja w tamtym roku też byłam we wrześniu i było super
Może było za wcześnie a może nie ? Nie mam już nadziei szczerze mówiąc mam ochotę przestać się starać .... Właśnie mnie ciągnie w prawej pachwinie od jajnika w dół jakby...

Jak to jest czy mimo progesteronu moge mieć bóle miesiączkowe na kilka dni przed @? ZAkładając że nie jestem w ciąży?
Stary 2013-09-08, 11:03   #1121
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam ładną schizę, ubzdurałam sobie, że na pewno z ciążą jest coś nie tak, bo zmierzyłam temperaturę i miałam 35,5. Poczytałam jakieś głupoty w necie i kazałam zawieźć się Tżowi na IP. Początkowo dziwnie na mnie patrzyli, skoro nie plamię to na pewno wszystko ok, ale zobaczyli moją desperację i zrobili usg. Wszystko w porządku jest, a ja głupia narobiłam szumu. Moja przyjaciółka miała obumarłą ciążę w 12 tyg i ja schizuję
Cały dzień miałam pretensje do siebie, że taka panikara jestem... Więc z tego wszystkiego ryczałam i potem całe popołudnie przespałam i obudziłam się dopiero w nocy...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Natalka ja nie pomogę, nie znam się Ale poczekaj jeszcze z tym testem, wiem że trudno, bo sama zrobiłam chyba w 25 dniu i już wtedy była 2 niewidoczna kreska Ale czasami może nie wyjść od razu, a ciąża jest
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 11:10   #1122
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Wczoraj miałam ładną schizę, ubzdurałam sobie, że na pewno z ciążą jest coś nie tak, bo zmierzyłam temperaturę i miałam 35,5. Poczytałam jakieś głupoty w necie i kazałam zawieźć się Tżowi na IP. Początkowo dziwnie na mnie patrzyli, skoro nie plamię to na pewno wszystko ok, ale zobaczyli moją desperację i zrobili usg. Wszystko w porządku jest, a ja głupia narobiłam szumu. Moja przyjaciółka miała obumarłą ciążę w 12 tyg i ja schizuję
Cały dzień miałam pretensje do siebie, że taka panikara jestem... Więc z tego wszystkiego ryczałam i potem całe popołudnie przespałam i obudziłam się dopiero w nocy...

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Natalka ja nie pomogę, nie znam się Ale poczekaj jeszcze z tym testem, wiem że trudno, bo sama zrobiłam chyba w 25 dniu i już wtedy była 2 niewidoczna kreska Ale czasami może nie wyjść od razu, a ciąża jest
już tam od razu panikara po prostu martwisz się o fasolke i to w Twoim stanie jak dla mnie naturalne jest więc nic się nie martw
zresztą uważam że lepiej spanikować i sprawdzić jeśli się ma jakieś wątpliwości niż "olać" brzydko mówiąc a później mieć wyrzuty sumienia że nic się nie zrobiło także nic się nie martw i byle do przodu

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Natalka
ja też nie pomoge ztym progesteronem i tempką bo nie znaju się
a przypomnij mi kiedy lecicie??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-09-08, 11:54   #1123
ula_betula
Zadomowienie

lineczka Mam nadzieję moja Mama będzie mogła mi pomóc chociaż przy części wizyt

ewcik chciałabym się upewnić czy mogę już działać z tżtem, jestem ciekawa jak się goi wszystko, dopytać o poród (co mogło być przyczyną, że stało się tak a nie inaczej) no i kiedy mogę zacząć kolejne staranka

Dziewczyny, przepraszam, ale dosłownie Was po łebkach czytam Ostatnio łapię każdą wolną chwilę na jakieś działania w domu, drzemkę (bo pobudka nawet ostatnio była o 4:50 ) albo chwilę z TŻtem.

Trzymam kciuki za wszystkie!

ewcik Super, że jest pęcherzyk, mam nadzieję cykl będzie owocny

Natalyyya

Madzia jeju, mdłości, ale masz faaaajnie, tak miło wspominam ten etap ciąży, że Ci aż zazdroszczę
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 14:51   #1124
Linka07
Rozeznanie

Cytat:

Zapisałabym się na twoim miejscu też tak miałam, że nic nie robiłam bo cały czas myślałam co będzie jeśli zajdę w ciążę i przez to wszystko mnie omijało i kilogramy leciały w górę. Teraz się nie przejmuję, jeśli ma się udać to się uda, a jeśli nie to leżenie plackiem nic nie pomoże

Objawy masz typowo tarczycowe, tak jak Magdzia pisze powinnaś zrobić TSH, ft3 i ft4, może to coś wyjaśni.

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny..
dziś 27dc tempka mi poszła w góre i co i poleciałam zrobić test ba!! nawet zrobiłam dwa testy!! obydwa są negatywne!! K*U*R*W*A !!! już mi ręce opadają dziś pójde jeszcze do apteki kupie jeszcze jeden test na wtorek bo jutro mam ost dzien z progesteronem...
Kurde nie wiem ale ciągle mnie tam coś ciągnie kuje myślałam że to jest ale jak widać nie... jestem zła nawet nie smutna ale mam taka wqr że nam się nie udaje...

Linka Jak wyjazd ? Jak Norwegia ładny kraj?? Heh co tam dobrego jadłas??

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

a jeszcze sobie tak pomyślałam że pewnie za wcześnie na test bo wczoraj miałam spadek tempki a dzis skok wiec wczoraj była implantacja wiec za wcześnie na test! ale sama siebie pocieszem co:P
Nie znam się na tych wzrostach i spadkach temperatury, ale mam nadzieję, że faktycznie wczoraj była implantacja

Norwegia bardzo ładna i pogoda tez właściwie dopisała, ale już chcem do domu Pozwiedzaliśmy, pooglądaliśmy krajobrazy i pora wracać. Jedliśmy ryby w różnych postaciach, owoce morza, sery - takie ich lokalne produkty, i śledziki na słodko uwielbiam, wzięłam ze sobą dwa słoiki, ale muszę się z mamą podzielić. I byliśmy na takim ich jakby narodowym daniu tzn. baranina z kluskami i taką papką z brukwi i marchwi - tylko ta papka w miarę mi smakowała, ale generalnie nie była to dla mnie jakaś rewelacja i nie chcę tego powtarzać. Poza tym tutaj jakoś nie mam apetytu tutaj.

Dziewczyneczka nie u każdej kobiety owulacja objawia się bólem, może ty po prostu tego tak intensywnie nie odczuwasz.
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-08, 15:10   #1125
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

agi: ide dopiero we wtorek na monitoring niestety w górach nie robiliśmy fotek ,bo nie braliśmy kamerki ze sobą

natalya: lekarz stwierdził, że mogę mieć niektóre cykle bezowulacyjne, bo ostatnio płynu w tej zatoce douglasa nie miałam . chyba to o to chodzi

lila: lepiej dmuchac na zimne

linka: tylko, że zawsze odczuwałam w tych cyklach owulacyjnych bóle jajników . może to jeszcze nie pora
Stary 2013-09-08, 16:06   #1126
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Aguś lecimy 22go wrzesnia za 2 tyg dokładnie!!

Linka fajnie jest popróbować lokalnych przysmaków ja jednak jestem bardzo ostrożna z jedzeniem czegoś czego nie znam nie tknę:P Pewnie wszędzie dobrze ale w domu najlepiej)

Dziewczyneczka a który masz dzień cyklu teraz? Bo przy clo owulacja zazwyczaj jest wcześniej
Stary 2013-09-08, 18:41   #1127
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

natalya: dzisiaj mam 12 dzień ...
Stary 2013-09-08, 19:25   #1128
Lila_27
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Za to że nie uznałyście mnie za wariatkę, ale ja na prawdę miałam czarne myśli... Idę zrobić jakąś kolację i na Must be the music Do jutra kochane
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 07:37   #1129
ewccik
Zadomowienie

Lila wcale sie nie dziwie ze spanikowalas. lepiej pojechac kilka razy za duzo niz raz za malo.
Agi zumba kosztuje 120zl za 12 zajec.
Madzia a te bad tsh sa platne czy mozna jakies skierowanie na nie dostac?
Natalyyya wiesz poki nie ma @ ciagle jest nadzieja.
Dziewczyneczka jak to nie masz zdjec? no no
Lineczka ale Ci fajnie tam ponoc takie cudne widoki sa
Milego dnia
Stary 2013-09-09, 10:24   #1130
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hejo

Ja witam się po weekendzie, najpierw leniwym a potem znowu leniwym

magdzia - ja znalazłam na wynikach z mojego lab, że w I trym TSH ma niby być do 2,5. Tylko mi endo nigdy nie kazał badać ft4 w ciąży.... A czytałam w necie, że to o to chodzi w ciąży żeby to w ryzach utrzymać. Chyba, że wyszedł z założenia że było ok przed ciążą to potem nie ma potrzeby kontrolować

lila - lepiej dmuchać na zimne niż potem na prawdę żałować, że się nic nie zrobiło

ula - rozumiemy Fajnie, że choć na chwilkę do nas wpadasz

linka - fajnie, ze urlop się udał
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 10:28   #1131
lineczka1989
Zakorzenienie

hej

Natalka, było poczekać z tym testem jeszcze, albo powtórz

wstawiłam dzisiaj pierwsze pranie dla Nelki kupa roboty mnie czeka. eeeh
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 10:36   #1132
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Hej laski ) u mnie dziś 28 dc tempka 37.0 no i jutro znowu testuje co by wiedzieć czy brać progesteron czy nie ... Mam jednak przeczucie ze nic z tego nie wyszło . Generalnie wczoraj dużo o tym myślałam i doszłam do tego ze daje nam czas do końca roku jak nic nie wyjdzie to polece do polski na badanie hsg i zaczniemy przygotowanie do iui... Dziś idę do lekarza pierwszego kontaktu zapytać go jak to tutaj wyglada czy jest tu to odpłatne czy moze za darmo ... No nic taki mam plan z Tż nawet nie gadam na ten temat bo on mówi jedno i to samo ze jesteśmy oboje zdrowi i tylko czasu potrzebujemy , nie kumam jego toku myślenia ...

dziewczyneczka to owu powinna być lada dzien , jak dobrze pamietam dzisiaj masz monitoring ?? : kciuki:

ewa zapisuj sie na ta zumbe i korzystaj z życia ) lekarz pierwszego kontaktu pewnie Ci wypisze skierowanie

brilliant fajnie ze weekend udany mimo ze leniwy )
Stary 2013-09-09, 11:39   #1133
magdziaS
Podróżniczka

Cześć dziewczyny Rano byłam już na badaniach tsh, ft3 i ft4 - mam nadzieję, że jednak wyniki będą w normie. Jutro ostatni dzień L4, dzisiaj jednak uderzam do ginka na wizytę i USG no i liczę, że zobaczę serduszko Trzymajcie proszę kciuki, żeby wszystko było ok.

Brilliant - no właśnie to ponoć chodzi o ft4 bo to z niego pobiera fasolka, jeśli ono jest w normie to tsh właściwie nie ma większego znaczenia choć należy kontrolować by nie było za wysokie i w razie czego podawać leki. Dziwne, że endo nie kazał Ci robić tego ft4 w końcu powinien się na tym znać

Natalka - trzymam mocno za testa i II krechy!! Możliwe że spadek tempki oznaczał implantację Więc test po wzroście wyjdzie pozytywny dopiero po min 3 dniach
A poza tym czuje się dobrze, dzięki Cały czas lekkie mdłości, ale powoli sobie z nimi radzę, przegryzam rano biszkopty i popijam multiwitaminą i jest lepiej.

Linka - fajnie, że wypad się udał i teraz pora wracać i zabierać się za staranka

Ewcik - na NFZ można zrobić te badania. Wystarczy skierowanie od rodzinnego albo ginka. Prywatnie koszt u mnie za komplet 66 zł.

Dziewczyneczka - nie zawsze odczuwa się pracę jajników, także jeżeli po clo nic nie czujesz to nie znaczy, ze nic się nie dzieje

Byliśmy wczoraj na żużlu bo nasza drużyna jeździła o awans do finału do walki o złoto. Mecz był taki dramatyczny, w życiu się tak nie emocjonowałam i nie darłam TŻ co chwila się martwił, żebym nie przesadzała z tym kibicowskim stresem Pewnie wyrośnie nam mały kibic. Niestety drużyna przegrała w samej końcówce i prawie się popłakałam Normalnie hormony buzują

Stary 2013-09-09, 12:00   #1134
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

magdzia - no właśnie jedne dziewczyny kontrolowały inne nie... Mi nie kazał, ale może przez to, że było ok a ja byłam na leku już... Teraz już się nie dowiem, czekam na info od koleżanki do kogo chodzi bo polecała mi a ja zapomniałam nazwiska

Daj koniecznie znać jak po wizycie o której masz??

lineczka - no to teraz jak wpadniesz w wir prania to skończysz pewnie przed TP
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 12:10   #1135
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się z urlopu, wpadłam tylko na chwilkę. Tydzień siedzieliśmy nad morzem a teraz jesteśmy u rodzinki w szczecińskim. Nie chce mi się teraz was nadrabiać jedyne co zauważyłam to to że teraz Natalka testuje, trzymam kciuki z całego serducha...... W środę wracam to już będę na bieżąco.
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-09, 12:23   #1136
magdziaS
Podróżniczka

Brilliant - no tak jak juz byłaś na lekach to pewnie lekarz był spokojny

Dominika - to udanej dalszej części wypoczynku

Stary 2013-09-09, 12:30   #1137
agi_82
Wtajemniczenie

hejo
coś mi ostatnio net szwankuje

Dominika
to wypoczywaj jeszcze i wracaj do nas szybciutko
ewuś
więc zapisuj się na tą zumbe odstresujesz się trochę i przestaniesz może myśleć o starankach i ujrzysz wtedy II krechy
ula
wpadaj tak często jak to będzie możliwe ja potrzebuje troche rad więc licze że będziesz zaglądać
madzia
o której tawizyta?? oczywiście już zaciskam wszystkie paluszki jakie mm
na pewno zobaczysz serduszko i usłyszysz serduszko
Natalka
ależ ja nie zasne teraz przez Ciebie kurcze tak bardzo chciałabym żebyś jutro z uśmiechem do Nas zajrzała
a tz może tak mówi bo myśli że w jakimś stopniu podbuduje Cie i da więcej wiary w to że w końcu się uda choć wiem jak jest i domyślam się jak musi Cie to gadanie irytować
lineczka
ja już mam za sobą 4 automaty i wiecznie coś przybywa normalnie to jest jak "niekończąca się opowieść"

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-09-09, 12:33   #1138
magdziaS
Podróżniczka

Brilliant, Aga wizyta o 17stej, ale jest kto pierwszy ten lepszy więc pewnie się naczekam

Stary 2013-09-09, 13:11   #1139
ewccik
Zadomowienie

Madzia trzymam kciuki za wizyte. ja mam po 18 monitoring zeby spr czy pekly pecherzyki. zapisalam sie na zumbe. ale pierwsze zajecia 20-egow dzien testowania lub @ wiec juz troche bede wiedziala na czym stoje
Stary 2013-09-09, 14:20   #1140
agi_82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Brilliant, Aga wizyta o 17stej, ale jest kto pierwszy ten lepszy więc pewnie się naczekam
oj to pewnie troche szybciej pójdziesz jeju daj znać co i jak aż Ci zazdroszcze tego momentu pierwszego widoku na bijące serduszko - niezapomniane przeżycie dla mnie

Cytat:
Madzia trzymam kciuki za wizyte. ja mam po 18 monitoring zeby spr czy pekly pecherzyki. zapisalam sie na zumbe. ale pierwsze zajecia 20-egow dzien testowania lub @ wiec juz troche bede wiedziala na czym stoje
no i brawo teraz czekamy na 20 go i pierwsze zajęcia zumby

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości