|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
haha przypomniało mi się że wczoraj odwiedziłam mojego chrześniaka dwuletniego, i on wie że w brzuszku jest dzidzia i tak głaszcze, nagle patrzy na mnie i zagląda pod sukienkę, bo gdzie jest ta dzidzia
Cytat:
woow odkurzałaś..a mi się tak nie chce, mam warażenie że w kółko się kręcę tylko..musze się wybrać do sklepu po zakupy, bo zaraz lunie a nie mam nic na obiad, ale na samą myśl że muszę się jakoś ubrać... ![]() Po ostatnim praniu mam pełno prasowania też się dziś za to zabiorę. |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
ja ostatnio arbuza kupiłąm w Kauflandzie po 88 gr, środek był popękany ale taki dobry ze ojej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oklaski:super brzuszek
![]() Cytat:
żeby przepływy się poprawiły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
musicie obserować czy później też będzie miał takie zacie cie, bo to trzeba wykorzystać ![]() Cytat:
witaj z powrotem ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,Trochę mi to popsuło plany bo Olka ma dentystę w sobotę też w Lublinie i nie mam jak tego ustawić żeby nie jeździć 2 razy, ale cóż, mąż z nią pojedzie. Gdzieś mignęło mi o praniu i powiem Wam, że się zastanawiam czy nie prać w jakimś zwykłym proszku ubranek dziecięcych- nie wiem czy była jakaś różnica jak prałam Oli w Loveli a potem w jakimś zwykłym "dorosłym" proszku.[/QUOTE]a mówiłaś jej że przecież miałaś sie pokazywać cześciej? Nadrabiam Was pół godziny witam się w poniedziałek i już do Was wracam. Mężuś pracuje a ja znowu zostałam sam na sam z komputerem
|
||||
|
|
|
#1444 |
|
Raczkowanie
|
hej laseczki
![]() Śpieszę donosić, że w Kaufie jest promocja na pampersy te białe 1-78 szt za 37 zł. Chyba się opłaca, co nie? :P Lece nadrabiać
|
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jestem głupia...zamiast iść do sklepu jak nie padało to ja się wybieram teraz jak pada..
Może przeczekam to minie, ale się przynajmniej ubrałam połowa sukcesu |
|
|
|
#1446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gorzej z tż,bo nie ukrywam bardzo pokrzywdzony z tego względu,ale kochany i bardzo wyrozumiały jest w stosunku do mnie.Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczę,nie dam rady i już! |
||
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i takiego maluszka ci operowali? pewnie z badań markerów coś źle wyszło? ![]() Pocieszające jest to, że i jak nawet jak by zbadali to więcej niż pewne, że by nic nie ruszali podczas ciąży, ale wiadomo takich spraw trzeba pilnować
|
|
#1448 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma co się zmuszać, bo i przyjemność zerowa.
|
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem wkurzona, czekam na naklejkę na ścianę dla Zuzki, pisałam do sprzedającego już dwa razy kiedy mogę spodziewać się wysyłki, nawet nie chodziło mi o to że się spieszę ale o to że chciałabym wiedzieć bo to ma być kurierem więc ktoś w domu musi być.
A ten gość nie odpisał mi ani razu, nie ma podanego do niego numeru telefonu, więc tylko mailowo mogę próbować, denerwuje mnie taka olewka!!! A gościu codziennie jest na allegro więc napewno odczytuje moją wiadomość!!! Wrrrrr
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rodzice będą mieli super pamiątkę Ja myślałam o ramce tej z odbitą rączka lub nóżką i to tego nasze zdjęcie z brzuszkiem plus Młodego.3 w 1 ![]() Mają już taką potrójną ramkę z naszymi zdjęciami z sesji narzeczeńskiej i ze ślubu to teraz jeszcze będą mieć taka drugą
|
|
|
|
|
#1451 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To może hurtowo już niech Ryba wpisze i mojego Filipka ![]() Myślę, że już nie będzie zmian. Cytat:
![]() Ja właśnie ułożyłam włoski do sesji, czekam na męża, jeszcze umaluję się pięknie i spadamy z Fifim strzelać sobie foty ![]() Dodam tylko, że jak na złość noc miałam okropną. Męża o 3 w nocy ściągali do pracy, bo coś tam się działo i już od tej 3 nie mogłam spać. Mam nadzieje, że uda mi się to całe zmęczenie ukryć pod kilogramem tapety
|
|||
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zielone podobno są lepsze. |
|
|
|
|
#1453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam marchewkę a malutka szaleje
|
|
|
|
#1456 |
|
Wtajemniczenie
|
Lineczka gdzie znalazłaś info o tych pudełkach w lidlu???
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy na Wasze fotki (Kociak Twoje będą pierwsze chyba co?) ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1458 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja Ci odpowiem
![]() http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Za3GLa |
|
|
|
#1459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak to Mohito są jeszcze czerwone ale w czarnej jednak szczuplej wyglądałam. Ale ta czerwona tez jest ładna. |
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie mam trzeba przyznać, najgorsze że zawsze płacę od razu bo wtedy szybciej jest przesyłka
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
generalnie chodziło mi o te nocne kolorowe, ale one i tak są po 23 zł a nie 12... Nie wiem co mi się ubzdurało ![]() lubieolowki, nie przejmuj się gadaniem koleżanki! Co jej do tego, kiedy Ty śpisz i dlaczego ryba, przykro mi z powodu mamy. Też byłoby mi ciężko gdyby gdzieś moi najbliżsi wyemigrowali. No, ale pomyśl sobie, że będziesz mogła do niej ty pojechać w wakacje, czy jakieś ferie. A tak pozostaje skype czy telefon Ale mi się nic nie chce! Taka pogoda działa na mnie wyjątkowo destrukcyjnie
|
|
#1462 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwierz mi że ona to jeszcze tak w miarę olewco podchodzi, jej siostra jest o wiele gorsza, pewnie Wam pisałam o niej, to ta co ma HIV i jest w ciąży jak ostatnio posłuchałam co tamta wymyśla to myślałam że mi cycki opadną ![]() dokłądnie w tej gazetce co Kyte linka wrzuciła ![]() pozmywałam, wyniosłam śmieci i obierki do kompostownika i się umachałam jak dziki osioł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1464 |
|
Rozeznanie
|
masakra ile kasują. Kurcze ja mam wizytę u endokrynologa w środę robiłam badania i wyniki mam w normie i się zastanawiam czy iść bo lekarz popatrzy na wyniki chwilkę pogada i skasuje 120zł.
|
|
|
|
#1465 |
|
Zadomowienie
|
Dobra, wkleję Wam pierwszą część tych moich zdjęć
Później będą te z serii bardziej roznegliżowanych :P EDIT: zdjęcia usunięte z powodu dbałości o prywatność w razie czego można prosić to wyślę indywidualnie
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-09-16 o 22:12 |
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
super
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z przychodni. Czekam na wyjscie do położnej, ciekawe jak moje cidnienue. W domu idealne.
Odebrałam wyniki. Gkukoza na czczi 62.5 po 2 godz 68.6 ![]() Glodna jestem.niech mnue zważy i zjem cos :p |
|
|
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1469 | |
|
Raczkowanie
|
Jestem do tyłu ze wszystkim, więc nawet nie wiedziałam o tej promocji na pampersy
Puściłam pierwsze pranie w mleczku do prania Lovela, zobaczymy jak się wypierze, czy zapach mi podpasuje Śmiesznie to wyglądało, bo wziełam wszytskie ubranka z jednej półki, a tam sam róż, niby byly białe i zółte czy kolorowe, ale kurde rózowo, az mnie na mdłości wzięło. Zrobie fotke po praniu, to normalnie padniecie. Druga tura to będą ubranka synkowe tam już lepiej to wygląda ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Nie udało się dzisiaj zrobić, bo do 11 mogą pobierać
Jutro będę musiała iść ponownie.Za to byłam na USG i z maleństwem wszystko super
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

. Jak nie jedną to drugą stroną 

Zrobię fotki tych wyników co mi robili i najwyżej z nimi w sobotę pojedziemy do Dublina, bo bez nich to ona też guzik będzie wiedziała. To tyle jak narazie....Aaaa i jak się na maksa przepływy pogarszają to robią cesarkę...mam nadzieję, że wytrzymamy z Mają jak najdłużej i że podrośnie jeszcze trochę
żeby przepływy się poprawiły
]
w środę mam wizytę u GP więc też zobaczę co powie. Dostałam tabelę a której mam zaznaczać ruchy dziecka - zaczynam liczyć codziennie o godz.9 i jak doliczę do 10 ruchu to zaznaczam godzinę w tabeli. Jeśli w ciągu 2 dni nie uda mi się zliczyć do 10 ruchu to jechać na IP 

jak ostatnio posłuchałam co tamta wymyśla to myślałam że mi cycki opadną