|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
czy ktoś używa pampersów z lidla Toujours ???
kaząłam kupić Tztowi bo musze coś znaleźć bo te pampersy 3 za duze sa i kupki uciekaja górą |
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiecie, ze moje Dziecko nie umie trzymać smoczka w ustach? On nawet jak leży na plecach to mu zaraz wypada, a co dopiero jak się Go podniesie... Smoczka ma tylko do spania jak leży na bogu a z drugiej strony mu pielucha przytrzymuje![]() ha ha ha
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
nasz dzieć też nie zgłoszony ... zapomnieliśmy
![]() dziś mi mąż uświadomił, że z racji posiadania dziecka będziemy musieli się wykosztować ma prezenty dla dzieci bo moja bratowa kupuje dzieciom i nie wypada jak nasz cos dostanie to i nam trzeba, a mam 3szt więc wymyśliłam że zaczne wcześniej prezenty gromadzić i tak oto wpadło mi w oko coś takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=3491755416 |
|
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spał w nich i się z dupciom nic nie podziało![]() Ale 3 są bardzo duże ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
![]() Ale to trzeba mieć z kim zagrać
|
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś kiedyś kupowała te małpki dla kogoś w prezencie u nas na wątku, ale nie pamiętam kto. Cytat:
|
||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zartuj ze są b. duże bo ja juz nie wiem czy zakładać przyciasne pampki czy luźne; i jedne i drugie przeciekaja
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Gratulujemy i życzymy miłego spacerowania Zmęczona jestem odkąd Mały się urodził tylko 3 razy byłam w ciągu dnia zmęczona... dziś jest 4 a nic nie robię ha ha ha
|
|
#789 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Rocky kciuki za kaukazika
![]() Oli Lilo juz podbija męskie serca ![]() Surka fajnie, że chrzciny takie udane i pogoda dopisała Agrafka super, że zmiana mm tak dobrze działa na Michasia Kejt, Misiaczka wszystkiego naj z okazji rocznic Kejt jeszcze osobne gratulejszyn za artykuł i brawa dla męża za prezent ja tez tak sobie wymysliłam, że za Kubę i na rocznicę małż mógłby mi kolczyki kupić, pazerna nie jestem, niech będzie 2w1 i kciukam za kpMela fajnie, że wracacie do piersi Katarzynka za odzwyczajanie od noszeniaEnle szkoda tel ![]() Teso nasz mały jak Margosi Piotruś śpi tylko na boczku, na pleckach nie umie Margo pięknie opisałaś co czujesz do Tż i maluszka ![]() Czarownica Ty i deprecha? no way Fiazo ale schiza z tą rączką Witam nowe mamusie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Roxi Wam też życzenia zdrowia Cytat:
ale włocholek śliczny ![]() Cytat:
Wiecie co, pierwsza skaza na przychodni, którą wybrałam - nie ma dni kiedy przyjmują zdrowe dzieci |
||||||
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Neni myślałam, że moje Dziecko ma wyrodnych rodziców... ale Twoje to dopiero wymiata
Nnie dość, że w klatce to jeszcze pustą butlę Dziecku podawać i mieć z tego radochę ha ha ha ha
|
#791 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
a tort wygląda bardzo smakowicieCytat:
Cytat:
żeby sie wszystko ułożyło [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42712834] Mój Synio zasnął w łóżeczku, sam! Nie na rąsiach, tylko w swoim łóżeczku Muszę go powoli eksmitować tam, bo jesienią i zimą nie będę się nakrywała kocem, a z Małym to się boję w pełnej pościeli spać.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
zmieniliśmy i jest ok, a teraz zaciąga go i mam wrażenie, że za chwile go połknie ![]() Hej ![]() Zaraz resztę nadrobię Zaliczyliśmy dziś sporo spacerków, Franuś na szczęście przespał w większości ![]() Z wieści wizytowych - Robaczek waży 6800g wszystko inne w normie i znalazła się przyczyna niejedzenia - ząbkujemy ![]() Chyba osiwieje Pediatra podniósł górną wargę i pokazał mi prześwitujące białe ząbki choć powiedział, że będą szły najpierw dolne, tylko te górne bardziej go swędzą i smoczek butelkowy (mamy tt) jest okrągły i twardszy od smoczka, który mamy płaski i dlatego woli go ssać.Także.... mamy przerąbane
|
||||
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak są szczepienia? To jak?
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana próbuję napisać Dzień Dobry! teraz to już Dobry wieczór można powiedzieć
Mały cały dzień marudny.. jeśli usnie to na chwilę.. dopiero niedawno padł na dłużej, a ja razem z nim.. sama kiepski mam dzień..śpiąca i zmęczona..brak mi energii. Mały wstał, teraz na cycu drugi raz wisi, pomiędzy płacz..gratuluję okrągłych miesięcznic dzieciaczków ![]() misiaczka, kejt z Tztami ![]() surka za udane chrzciny...tort apetyczny!kciuki za powroty do zdrowia dla naszych chorowitych dzieciaczków oraz mamusie chcialam tyle jeszcze napisać, ale z małym na rekach nie dam rady..juz ryk |
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!!!
nadrobiłam nareszcie, macie baaardzo grzeczne dzieci, że tyle nadajecie, szalone my wczoraj u teściów, dziś znów cały dzień w domku bo padało cały czas. Udało mi się zamówić zaproszenia na chrzciny i możliwe, że nawet znalazłam restaurację na przyjęcie Za obiad, napoje i zimną płytę Pani powiedziała 65zł/osoba więc cena akceptowalna, na dodatek można przynieść wlasnego torta i własny alkohol, co mnie ucieszyło bo torta chciałam sama upiec, a alko - zgodnie z tradycją trzeba wypić butelkę z wesela. Więc pojedziemy jeszcze obejrzeć ten lokal i możliwe, że się zdecydujemy, a czasu nam juz niewiele zostało.Teraz trzeba się rozejrzeć za strojem dla naszego Księcia ![]() A ja nie wiem czy Wam pisałam, ale z czwartkowych zakupów wróciłam z 2 sukienkami, w tym jedną białą, specjalnie na chrzciny, więc strój dla siebie juz mam ![]() aha i jeszcze muszę się pochwalić - wczoraj jeździłam 1 raz samochodem - pojechałam kilka kilometrów wiejskimi drogami do sklepu i wróciłam i udało mi się, nie było żadnych niebezpiecznych sytuacji, dobrze się czułam, nie bolała mnie głowa, żadnych zawrotów itp więc może niebawem wrócę za kierownicę Koniec chwalenia - Tymuś się budzi
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę ![]() ...No i zaczęła się zabawa Smoka nie zmieniamy, jak się nie nauczy zaciągać to może łatwiej będzie wyrzucić ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
generalnie za wszystkoEch... a to moje tylko śpi i nie chce się obudzić wredne Dziecko
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A strojem musisz się koniecznie pochwalić ![]() Ostatnio wybrałam sie do kancelarii żeby coś jeszcze ustalić, a ksiądz mi mówi, że tego dnia i o tej godzinie będzie 10 chrzcin Przecież spędzimy w tym kościele wieczność
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Mały wydarł się w bujaczku, nie miałam siły go nosić... a chwilę potem zasnął..gdzie raczej mu się nie zdarza w nim spać, raz czy 2 się zdarzyło lub ewentualnie przysypiał, ale po dłuższym czasie.. Dziwny dzisiaj jest.. jakby cały dzień nie dosypiał..z płaczem wstaje, funkcjonuje i zasypia.. to normalne?
|
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
My zgłaszaliśmy Kubę do spółdzielni, czynsz wzrósł o ok 25-30 zł - za smieci i użytkowanie windy mamy więcej
sprawdźcie jak jest u Was bo u nas jak ktoś "życzliwy" doniesie to zwraca się spółdzielni za wszystkie miesiące tę różnicę, więc po kilku latach może być sporo
|
|
|
|
#799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42705698]Aaaa i okropna jestem.. Moj młodszy syn wczoraj skończył 2 miesiące !!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Mój na chwilę znów przysnął więc jeszcze uda mi sie trochę odpisać
![]() Surka - super cieszę się, że chrzciny udane i Lila grzeczna. A tort wspaniały ![]() Ona - Ale Twój Synuś rośnie, piękna waga i już tak szybciutko pierwsze ząbki, wow Trzymamy kciuki aby w miarę delikatnie i spokojnie przeszedł ten ważny etap rozwojowy. A o smoczkach było - nasz Tymuś nie chce smoczków z Aventu, ma jeden swój ulubiony tommee tipee Air, ma też smoczek z kolekcji pure, ale mniej go lubi, ten z kolekcji air to jego zdecydowany faworyt, wszystkie inne smoczki szybko wypluwa i krzyczy.
|
|
#801 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ksiądz zaliczy utarg
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby zobaczyć, czy nie mylą się w diagnozie i niestety trafny był ten prywatny
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
ona o rany! już ząbkujecie
chyba gratki dla Maluszka się należą ![]() ![]() A ja nie byłam z Małym na spacerze w ogóle.. czuję się trochę jak wyrodna matka..zamiast Malego hartować, to my tylko w ładną pogodę wychodzimy.. ale nie mamy folii na wózek i poza tym gdy on taki płaczący, to nie uleży w wózku.. |
|
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tż też niezgłoszony ha ha ha ha
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
Aha w sprawie Pampersów - mieliśmy Toujours z lidla 3, kilka sztuk dostaliśmy z prezentem, nie były za duże na Tymusia, jednak mam takie spostrzeżenie, że bardziej nadają się na dzień, kiedy często zmienia się pieluszki bo nie są tak chłonne jak pampersy. Z moich doświadczeń najlepsze są Pampersy premium care - najbardziej chłonne, aktualnie używamy 3 i jesteśmy z nich najbardziej zadowoleni, jak się je dobrze założy i zapnie to nic nie przecieka, nie są za duże i nawet wielkie kupki łapią. Pampersy Sleep&joy sklasyfikowałabym na 2 miejscu, zakładamy je na noc zazwyczaj i Tymuś śpi w nich po 7 godzin, mimo że dużo sika i kupkuje to nic nie przecieka i nie ma żadnych odparzeń. Na ostatnim miejscu zdecydowanie Pampersy te zielone active baby - jakieś takie papierowe i śmierdzące są, dostałam cały duży karton tych pampersów więc w dzień ich używamy.
Dad jeszcze nie próbowalam więc nie mam zdania.
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulacje
chociaż wolałabym, żeby przyszedł ten etap w swoim czasie, bo jednak to jest wcześniej nić powinno. Iwona - u nas też ślina idzie, rączki pcha, i mimo tak jak było tu pisane, że to etap rozwojowy z tymi rączkami, to jednak mogą świadczyć o czymś innym. Zmykam, będę podczytywać na telefonie
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas było 6 maluszków i wszystko przebiegło szybko i sprawnie ![]() A i Lilka dostała szkatułkę na swoje drobiazgi ze swoim zdjęciem
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Smoczka ma tylko do spania jak leży na bogu a z drugiej strony mu pielucha przytrzymuje
spał w nich i się z dupciom nic nie podziało

ja tez tak sobie wymysliłam, że za Kubę i na rocznicę małż mógłby mi kolczyki kupić, pazerna nie jestem, niech będzie 2w1 

wredne Dziecko
nie wiem, może to i kolki ale żeby aż tak...