|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lady ale pietraszko zasuwa pieknie <3
|
|
#422 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Kubusia!! Moze cos sie ruszy do przodu Cytat:
![]() U mnie tez niedlugo koniec z warzywami... Cytat:
Witam nowa mame ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jaglana dla dzieci wsuwa jak szalony! Cytat:
Krzeselko bede miec drewniane, ale Kuba jeszcze nie siedzi, takze jeszcze troooooche poczekamy sobie. Co do warzyw eko - wiadomo, cale zycie nie bede tego podawac ![]() Ale wychodze z zalozenia, ze poki jest malutki to chce go jak najwiecej chronic przed swinstwami w zywnosci. Wrabalam cala tablicze czekolady z orzechami Znacie to uczucie jak przy kazdej kolejnej kostce/ciastku mowicie sobie, ze to ostatnia? ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
A tez chodze na nfz... |
|||||||
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yeaaaaaaaaaaaaaah, jestem niczym Leon Zawodowiec. Muchy poległy!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-09-09 o 18:12 |
|
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko co do tego uczucia przy czekoladzie ... znam je doskonale ... i jeszcze mysle nie jedz bo bedziesz gruba swinia ... i co ... jem dalej ...
a co do plomby moja tesciowa byla niedawno i mowila, ze musiala doplacic bo chcial jej taka srebrna wsadzic jak to kiedys byly ... moja.jeszcze spi o dziwo .. z cyckiem moim w paszczy i pierdzi ... oby kupa poszla bo 2 dzien dzis bez .... kurde laski mala jesc przestala .. no zaciela sie i po 2 lyzkach szczekoscisk i koniec jedzenia :/
|
|
#425 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
ja od farby
Za długo farbę przetrzymałam i wyszły siweeeee zamiast blondu Farba Loreal preference Cytat:
Cytat:
W ogóle gapa ze mnie : WITAJ NOWA MAMUSIU ! Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
aska Widzew a dokładniej Zarzew
a Ty?nafiyqa taka kupna jaglana? zagotowałaś z wodą i zblendowałaś tak? ja może jutro spróbuję, bo moje dziecko praktycznie je wszystko co Jej dam może jeszcze zetrę jabłek do tego
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
mam focha.
pocytowalam pieknie, przylazl Kubulencjusz i mi zamknal wizaz, wrrrrrrrrrrr ale i tak go kocham ![]() no to sie wyzalilam, czesc ![]() czesc nowa mamusiu! |
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Lenova a jaki dokladnie robilas kolor z ego loreal bo ja za max 2 tyg bede robic .. odrosty mam takie mysie standardowe ale farba mi rozjasnia do ciemnego blondu. chcialabym jasniejsze .. dodam ze farbe trzymalam. prawie 1,5 godz
|
|
#429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Już dawno miałam Ci mówić że dokładnie tak sobie wyobrażałam Twój głos
![]() a Piotruś super bystrzacha i jakie ma uśmieszki słodkie Cytat:
Cytat:
A jak Tosia? Cytat:
Mam kolor nr 92, zawsze taki brałam ale dziś Blanka mi się rozpłakała i musiałam dłużej siedzieć z farbą i wyglądam teraz jak przygłup. Musze dziś kilka razy włosy umyć to może zejdzie ta siwizna |
|||
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rada laurki najpierw namoczylam ja na noc. Rano odlalam wode i zalałam wrzatkiem, proporcje 1:3 (kasza:woda). Pogotowalam troche i zblendowalam. Na koniec wymieszalam z gruszką. I napotkalam mur w postaci szczekoscisku ![]() Ale dodalam malin i jezyn i sama wrabalam Pycha!blogerko, Ty z taka figura i 2 całe tabliczki mozesz zjesc
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-09-09 o 19:16 |
|
|
|
|
#432 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje dla przyjaciółki! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Przeciwciał jest dużo i są ważną pierwszą linią obrony organizmu. Ale ty to wiesz ![]() Cytat:
Szkoda gadać, powinni przejść porządne szkolenia, zwłaszcza Ci zajmujący się niemowlętami i ich matkami. Moja pediatra zawsze mnie pyta jak karmię Michałka i zawsze jest zachwycona jak mówię że piersią. No ale na emeryturę idzie ![]() Cytat:
Cudowne uczucie, nie? ![]() Widziałam że jeszcze Lady miała ciężką noc Wybaczcie, ale już się nie jestem w stanie wrócić, wszystkim dziękuję za pocieszenie Mam jeszcze trochę do nadrobienia. Poucinało mi cytaty. Pamiętam że Meneq pytała jak noc. A no tragedia, spałam wszystkiego może pół godziny, Misiowi jak się nosek zatykał to budził się z krzykiem. Cały dzień jak zombi. Mąż jak wrócił z pracy wziął małego i dał się przespać. Kupiłam maść rozgrzewającą i smaruję małemu klatkę, plecki i stopki. Oby katar się nie rozwinął w coś gorszego. Lecę czytać dalej. |
|||||||||
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
misiael, śliczne te chustki, które wkleiłaś
bąbel zasnął na noc chyba już, masakra, jestem....tak oklapła.... ehh i strasznie zniechęcona wszystkimale jutro jadę do przyjaciółki, potem druga do mnie przyjeżdża, może jakoś to będzie
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lenova, mi wydaje, ze taki kolor Ci pasuje. Z reszta mi się podoba taki siwy
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno wrócisz w lepszym humorze
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem co te nasze dzieciaki dopadło.... Ja cały dzień taki do Do tego całuje ją i sprawdza temp. chociaż ja sprawdzam co pół h. I oczywiście to, że idziemy DOPIERO jutro rano do lekarza, przecież trzeba od razu.Do tego TŻ do późna w pracy, on by to szybciutko ukrócił... Little współczuję mocno powrotu do pracy... |
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Amelka usnęła. Chcialam sobie herbe zrobić i gazu zabrakło ;]
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
Misiael wiedzialam ze jak soe.znajdzie jakas mamusia z Lodi to bedzie z 2 konca. ja baluty dokladnie limanka
![]() aaaaaa dostalam okres ... jeejjj laski jakie to dziwne uczucie po takim czasie ... ehhh ... a juz.mialam opieprzac tz ze uwalil przescieradlo czyms zanim sie skapowalam co to Blogerko z Twpja figura mozesz cala zgrzewke czekolady oszatkowac
|
|
#440 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Wróciłam na chwileczkę bo stary Krzysia kompie sasasas
Cytat:
Musi być cudowne uczucie mmmmm Cytat:
![]() Cytat:
ja też jestem stosunkowo nową mamą Mała Hania bosskaCytat:
Cytat:
Cytat:
SUPER !!! Cytat:
spadam papapapapapappapaap |
|||||||
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko..ten golfik a'la szanuj to gdzie wyniuchalas...praktyczne to to mi się zdaję...
A czaoe masz jakąś na oku bo mi zadna z Was nie odpisala..a szukam teraz zime i jesień..no i rękawiczki.
|
#442 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja dostałam @ od razu jak odstawiłam od cyca. i teraz jak w zegarku;p
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2013-09-09 o 19:58 |
|||
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ten uśmieszek, jak mu pieska pokazałaś -
Cytat:
![]() Cytat:
Misiael, witaj! Laurko, kolejna biedna Niech Misio zdrowieje ![]() ------------------- Ciulnia dziś Zrobiło się zimno i leje. O 18 już ciemno było ![]() Z tego wszystkiego Pola spała od 13 do 16 I teraz pospałyśmy godzinkę, bo bym chyba na siedząco zasnęła ![]() Jutro zostawiamy Połcjusza z babcią i wybywamy na mega zakupy. Cały ekwipunek dla tż na wyjazd, kilka rzeczy dla Poli, no a ja się zapisuję do fryzjera i tż obiecał, że tableta mi kupi On sobie laptopa bierze i się mamy kontaktować, jak pojedzie.
|
||
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeej.
Muszę się Wam pochwalić - moja mała zjadła dzisiaj trochę obiadku. Myślę, że z 20 łyżeczek (niepełnych, oczywiście). Nie do końca jej smakował, bo się krzywiła, ale jadła... Zrobiłam jej potrawkę z króliczka z cukinią i pomidorem. Do tego troszeczkę masełka dodałam. Jutro dam też jakiś obiadek domowy, kurczę, może jednak coś ruszy... Kaszkę też z początku niechętnie jadła, a teraz to już jest nasz poranny rytuał... Oby ruszyło.
|
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zdrówka!!!!
|
|
#446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, szalik pewnie tez, ale przy tkim maluchu to chyba niepraktyczne chyba, ze poproszę o taki 'zamknięt',tj sam golfik dla Kubusianieudane farbowanie widzę oby sie zmyło to upragnionego Ja zaraz mykne na watek fryzjerski podpytac, czy moje bordo da sie uczłowieczyć, czy z innym kolorem bedzie tylko gorzej ![]() Cytat:
![]() ja chciałam ale straaasznie długo sie gotowało.... ale widze, ze Nawijka rzuciła przepis postepowania, to i ja skorzystam ![]() Cytat:
a wiecie ostatnio czytałam, ze za słabe przybieranie moze odpowiadac nadmiar wid D |
|||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy pięknie Kubuś zjadł. Ja myślę o czymś takim zamiast szalika: http://www.hm.com/pl/product/91895?article=91895-F Siostra chłopakom takie kupowała, fajowe.
Debrah, my już kilkukrotnie Miśka po obiedzie kąpaliśmy, może pamiętasz zdjęcie na facebooku jak wyglądał po barszczyku Przy przebieraniu histeria, wije się jak piskorz jakbym mu krzywdę robiła.Szaja, buciki śliczne, my mamy mothercare zielone paputki krokodylki, uwielbiam je Zdrówka dla Dorci.Cała, jeśli chodzi o wybieranie warzyw, to np. na ryneczku szukać tych rosochatych, brzydkich i pokręconych nie pięknych spod linijki. Ja też w sklepie kupuję, jarzyny, teście mają ogród warzywny ale ja mam ich w du.pie tak jak oni nas. Eco kupuję jajka i owoce suszone do kaszki. Misiaeel tak, jest krzyk przy przebieraniu. Ja gotuję jaglaną, ale Michał do jedzenia ostatni. Niemniej gotuję dalej, mając nadzieję że wreszcie coś zje. Meduzza, tak może wyglądać przeziębienie. U nas katar, gorączki brak i okresowy marud. Współczuję nadgorliwej teściowej. Ja nie idę do lekarza, póki u nas sam katar. Bo jeszcze co gorszego złapie. Zobaczę jutro jak będzie się czuł. Ewik, Ezzo cieszę się że wszystko się udało! Lady, pięknie Pietraszko chodzi, jej jakie te nasze dzieciaki już duże Po co chcesz ważyć jedzenie? Ile zjada tyle zjada, zagłodzić się nie da Masze dzieciaczki muszą dojść do tego, że takim jedzeniem też mogą napełnić brzuszek, nie tylko mlekiem. Jak to zrozumią, od razu będą lepiej jadły.Nawijko, bardzo się cieszę że nie musicie iść do szpitala! Hje dziękujemy Ja w pepco kupiłam fajne krótkie gacie na lato bodziaki stamtąd fatalne. No i skarpetki stamtąd tez lubię. Rajstopki muszę kupić. Bo Michaś ze swoich z HM już wyrasta.Michał zjadł dziś 8 chrupek kukurydzianych! Ekscytuję się tak, bo on je wcześniej memłał i wypluwał. Dziś mąż mówił że wszamał wszystko! |
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka, wpadasz i wypadasz jak strzała
|
|
|
|
#449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
hello,
dziewczyny, moj Leo próbuje chodzić, nie da się go zostawić nawet na sekunde 3 m ode mnie bo ciągle się wywraca, przewraca, na wszystko reaguje strasznym krzykiem , jak mu coś nie pasuje to drze jape, że TZ mowi,że on krzyczy POLICJA nie mam na nic czasu, do kibla z nim chodzę ![]() Askaadopcje ja przez wiele lat używałam loreala ale coś mi się ten kolor zmieniał na głowie, żółkł, cholera wie co, teraz używam garnier nutrisse i moim zdaniem jest lepszy sto razy, przypomniałam sobie,że jeszcze w liceum go używałam a tak wogóle to po wakacjach tak mi włosy wyjaśniały,że mlodsza siostra TZ powiedziala,że wyglądam jak ze Szwecji jakaja pytałaś ostatnio o spotkanie, to może spotkamy się jakoś z Całąwdeszczu i z Blogerką, co Wy na to dziewczyny
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

dla Kubusia!! Moze cos sie ruszy do przodu 

Znacie to uczucie jak przy kazdej kolejnej kostce/ciastku mowicie sobie, ze to ostatnia?
ja bym sie nie odwazyla. tymbardziej ze i tak trzeba doplacic za zniecZulenie i biala plombe ...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Do tego całuje ją i sprawdza temp. chociaż ja sprawdzam co pół h. I oczywiście to, że idziemy DOPIERO jutro rano do lekarza, przecież trzeba od razu.

Zrobiło się zimno i leje. O 18 już ciemno było 
I teraz pospałyśmy godzinkę, bo bym chyba na siedząco zasnęła