![]() |
#841 |
BAN stały
|
Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Santom
Było tam coś niewyraźniego co może będzie zarodkiem ale serduszka nie było. Lekarz nic mi nie powiedział, bo oni nigdy nie przesądzają przedwcześnie i zawsze chcą za tydzień jeszcze raz zobaczyć, mi się wydaje że powinno bić już serduszko i albo ten sprzęt był słaby albo czeka mnie znów zabieg |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Mam nadzieje, ze jednak z dzidzia bedzie w porzadku wszystko, bede o Was myslec!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |
Raczkowanie
|
o matko, napisałyście tyle, że nie dam rady nadrobić
![]() Dzisiaj udałam się na badania beta-hcg i mój wyniki to 450 ![]() Jutro idę do ginki w sprawie wyników tej cytologii. Już nie mogę się doczekać bo niepewność jest straszna. Mignęło mi coś na temat objawów- u mnie praktycznie w tej ciąży objawów poza pobolewaniem podbrzusza nie ma. W pierwszej ciąży była masakra. ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Będzie Wam pewnie ciężko na początku, ale kurde taka mała różnica jest chyba najlepsza. Dzieci będą się "chowały" razem. U nas będzie 3,5letnia różnica, uważam, że to dużo. Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-09 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Witajcie z tej strony ciocia klocia.
Dziś byłam na usg i zacytuję Panią ultrasonograf "na dwoje babka wróżyła, albo będzie z tego wczesna ciąża albo miesiączka lada dzień", a tu 33dc (7 dni po terminie @), test w piątek negatywny, endometrum diś 13mm bardzo grube, ale biorę już 5 ty dzień Duphaston więc pewnie przez to.Jajniki bolą pioruńsko, nospa jż dziś była, schiz majtkowy też jest czyli sprawdzanie czy już jest czy nie ma małpy...ehh Jak ja bym chciała żeby to była ciąża ale Bóg jeden wie co przynesie los.
#848 |
Zakorzenienie
|
malinka, to zrob jeszcze jeden test jutro rano, to da Ci pewnosc, albo jeszcze lepiej bhcg, bo bez sensu zebys brala dupka bez ciazy i tylko sztucznie podtrzymywala cykl, to bez sensu jest. ginka Ci bety nie kazala robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi II kreski wyszły w dniu spodziewanej @. A masz zawsze regularne?? Jak tak t 7 dni po terminie oznacza tylko jedno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Zakorzenienie
|
Nie ginka oraz specjalista od ultrasonografii stwierdziły obie że mam brać dupka przez 10 dni czyli jeszcze 5 dni, @ jak ma przyjść to i tak przyjdzie nawet przy dupku tym bardziej przy takim grubym endo,a jak miała by być to ciąża to lepiej brać tym bardziej że progesteron w 20dc miłam ledwo powyżej 2.01
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Mam regularne co 26-27 dni, ale ten cykl niby bez owu, no i w 30dc test negatywny i ten ultraczuły więc ja nadzieii nie mam.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok ![]() 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-09-09 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zakorzenienie
|
troche nie kumam tego. po co faszerowac sie chemia, jesli mozna sprawdzic bete i miec pewnosc. jesli cykl byl bez owulacji faktycznie to tym bardziej ma prawo byc dluzszy niz normalnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
Jutro beta, co ma być to i tak będzie.
#853 |
Zakorzenienie
|
ilkas - masz 6 miesiaczna coreczke i już Ci się miesiączki wyrownaly po porodzie tak ze masz regularne?
![]()
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Jakby nie bylo bedziesz miala pewnosc w te lub we wte
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#855 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa..ale kurcze jakoś aż mi tak głupio...ale nie potrafię się jeszcze z tego cieszyć. Jestem póki co naprawdę przerażona. Przecież jak urodzę to moja córcia będzie miała rok i 3 miesiące..to bardzo mało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój synek ma 15 miesięcy i było by teraz cieżko zając sie malizna, chodź wiadomo nie ma rzeczy nie do zrobienia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Przyczajenie
|
wiola883 powodzenia trzymam kciuki
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- trzymam kciuki powodzenia
#858 |
Zadomowienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Hej dziewczyny!
Wrocilam! ![]() Ostatnie kilka dni bylo dla mnie stresujace... Ale juz wszystko dobrze... ufff Tz az sie oczka zaswiecily jak serduszko uslyszal... Zbieramy nasze malzenstwo do "kupy" wierze ze bedzie ok! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#859 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Pamiętam jak zobaczyłam jak bije, pierwszy raz na usg jak byłam z Emilką w ciąży..ehh.. ![]() ![]() Dziewczyny kiedy byłyście u lekarza pierwszy raz? Ile po spodziewanej @? Bo ja pamiętam, że właśnie w pierwszej ciąży poszłam za wcześnie..nic nie było widać..tylko pęcherzyk..ale nic nie było w środku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() i bardzo dobrze że walczycie o małżeństwo ![]() trzymam kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#861 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() Ilkas w pierwszej ciąży byłam w 5tc przez badanie nie stwierdził więc kazał przyjść za tydzień na USG (USG nie ma w gabinecie więc zawsze zapisuje na inny termin) więc byłam w 6t6d i widziałam tylko pęcherzyk. A potem już wizyty co 3 tygodnie. Teraz jestem też w 5 tc wizytę mam dopiero 3.10 , ale dzwonię dzisiaj aby szybciej mnie przyjął , bo wczoraj zemdlałam i od kilku dni podbrzusze mnie pobolewa. Wiem że jeszcze nic nie będzie widać. Ale trochę to przyśpieszę , bo pewnie najpierw zrobi mi zwykłe badanie stwierdzi że jeszcze ciąży nie widać i każe przyjść na USG za tydzień. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
BAN stały
|
Nikii89 uulala, to rodzice faktycznie dali czadu
![]() ![]() A w ogóle widzę na pierwszej stronie, że masz OM 7.08. Czyli jesteśmy blisko siebie. Ja OM miałam 9.08 ![]() Nie no, jeśli Cię boli podbrzusze to jasne, że idź wcześniej! Bo do października to jeszcze daleko ![]() Ja chyba tak się jakoś umówię żeby być w około 8 tyg ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem że jest dużo tutaj mamusiek z maluchami też, ale mi się wydaje że te podbrzusze boli też przez noszenie syna. Ma 17m i ok 12,5kg. Zawsze można nie nosić, ale jak się jest samemu i brzdąc się domaga to trudno odmówić, a wtedy mam taki wrzask że głowa boli. Chociaż udaje mi się już coraz częściej że pójdzie sam itp. Ale czasami ma takie zagrywki że na spacerek na nóżkach, do wózka nie pomyśli aby wsiąść bo ryk a w połowie spaceru mama dźwigaj bo inaczej nie pójdę. Też chciałam iść dopiero w 8tc ale wolę iść teraz i być spokojniejsza. Owszem chciałabym już usłyszeć serduszko, lecz najważniejsze teraz aby do tego dotrwać. Może i niepotrzebnie panikuję, ale lepiej iść za wcześniej niż potem żałować że poszło się za późno. A czasem wieczorem tak brzuch mnie boli że nawet nogą ruszyć nie można. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Ilkas to będziemy blisko siebie rodziły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
BAN stały
|
Nikii89 czyli jednak coś w tym jest z tą różnicą wieku
![]() Jeśli Cię tak boli to lepiej dmuchać na zimne i iść. Tym bardziej, że faktycznie raczej nie powinnaś dźwigać..choć zdaję sobie sprawę, że to nie łatwe. Moja Emilka waży dopiero 7 kg..ale już się boję co będzie pod koniec ciąży ![]() A siedzisz ze swoim synkiem w domu, czy wróciłaś do pracy po macierzyńskim? No i dokładnie - termin porodu będziemy miały koło siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Czy można się przyłączyć? W niedzielę wyszły nieśmiałe 2 kreseczki i z chęcią przyłączę się do wątku mamusiowego ![]() ![]() Om 10.08, wyliczony z kalkulatora TP 16-18.05 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak to mówią ciąża to nie choroba, moja znajoma miała dzieci rok po roku i nosiła , dźwigała i nic, zero jakichkolwiek bóli. Na ale każda ciąża jest inna. Dobrze chociaż że Oskar już chodzi to mozna trochę ograniczyć te noszenie, no ale wyeliminować całkowicie się niestety nie da. Mi termin porodu wychodzi na 14.05. Dzień przed urodzinami teściowej . ;/ Cytat:
![]() I gratuluję II kreseczek ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- ilkas co do różnicy wieku to właśnie dlatego my z TŻ postanowiliśmy że chcemy aby było max 2 lata różnicy. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Witam się poniedziałkowo
![]() Dzieć odprowadzony do przedszkola (od 7.30). Teraz siedzę sobie w pracy i popijam kawkę. Dzisiaj wizyta u gina i stresik już od rana. Witam wszystkie nowe koleżanki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A i w malzenstwie sie wyprostuje.. wkoncu kto bardziej nie scala jak maluszek.Wierze, ze wszystko sie ulozy ![]() Ja wczoraj sie masakrycznie czulam..w ost godz pracy takie wzdecie przylazlo ze masakra..zdazylam sie po drodze poklocic z Tż bo niestety na kims sie musialam wyzyc jak to mi zle i jakie to niesprawiedliwe i ze mam dosc tego samopoczucia i dolegliwosci itp..az sie poryczalam.Wrocilam do domu i prosto do wyrka..bylo mi niedobrze ale za malo by samoistnie zwymiotowac a to chyba jeszcze gorsze..no i od 21 do 24 sie tak meczylam bidnie sama..nie bylam wstanie luteiny pod jezyk wsadzic bo ten jej smak bleee.. Dzis przyszla kupa uf uf..Poszlam do lekarza na 2 czesc badan z krwi i na szczescie jutro bede miala wszystkie wyniki ![]() Do pracy na 16..oby dzis wieczor byl lepszy.. P.s. mam czasem dola bo chyba cos ze mna jest nie tak..albo jestem egoistka za duza albo bede okropna matka albo jeszcze cos rownie paskudnego..nie raz czytam jak to sie ktos cieszy z mdlosci czy tych wszystkich dolegliwosci..ze ciaza to taki wspanialy okres..ze dla maluszka wszystko itp..ja tego w ogole nie czuje, mam nie raz dosc i chcialabyk sie czuc dobrze w swoim ciele.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to że nie cieszysz się z tego że źle się czujesz to nie oznacza egoizmu itp. Wiele kobiet nie cieszy się z własnego wyglądu w ciąży, z tego że źle się czują nawet przeklinają ten stan, ale kochają swoje dzieci. A co to za fobia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 | ||||
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
kurxze zazdroszcze Wam tez mozliwosci pojscia sobie na usg i do lekarza. Ja musze czekac nie wiadomo ike, a boje sie, ze na koniec mi napisza, ze nie widza potrzeby robienia wczesniejszego usg i tyle sie naogladam malucha. Szlag by to trafil. No ale z drugiej strony jeki chodzi o dzidzie to tak naprawde to czy zrobimy usg czy nie nie ma wplywu na to czy bedziemy mogly pomoc dziecku, bo na tak wczesnym etapie nic nie mozna zrobic niestety. Jedynie to usg sluzy nam jako uspokajacz. No chyba, ze nie daj Boze dziecie martwe, a ciaza leci dalej i sie trzyma, to juz jest niebezpieczne;( Cytat:
![]() a co do roznicy wieku: ja chyba jakas inna jestem, bo bym chciala duza roznice, conajmniej 8 lat ![]() ![]() kasha super wiesci!!! ciesze sie, ze wszystko powoli sie uklada i ze z dzidzia ok!!! bo nam tutaj stracha napedzilas!!! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.