|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
osz kurde, to przepraszam w takim razie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zyrafka fajna ![]() gratuluje zakupow spodniowych Tak to 3-kolowiec Baby Jogger City Elite i moj faworyt Mountain Buggy Urban Jungle, tylko chce z czerwona buda z najnowszej kolekcji. bardzo drogi, ale na mountain Buggy chorowalam juz w poprzedniej ciazy, w koncu kupilam spacerowke Bob Revolution, ktora moze pieknoscia nie grzeszy, ale spelnia wszystkie moje wymogi, jest wielka i ma ogromny kosz na zakupy, co jest duuuzym atutem jak sie ma male dziecko. Prowadzi sie leciutko, mozna sie zapakowac na caly dzien i jezdzic po klifach i plazach ![]() W koncu i tak wszystko bedzie zalezalo od kasy. W koncu pracuje ciezko i jestem w stanie odmowic sobie tego i owego, aby moje dziecko jezdzilo w moim wymarzonym wozku ![]() Mialam iCandy Cherry i nie bylam zachwycona, jako spacerowke do samochodu najpierw mialam Maclarena XT i jest ok, ale Bob Revolution to przy nich mercedes, podobnie moim zdaniem Mountain Buggy.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-09 o 20:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4024 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Ale uświadomiłam go ze moze tam jest chlopczyk i zeby nie bylo mu glupio jak sie tak mocno nastawi. Choc ja od poczatku czuje i mysle ze dziewczynka. Na początku sam mi wmawial ze wie ze zmajstrowal synka ale teraz to juz nic innego nie mowi jak Tosia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Zadomowienie
|
![]() Na metce napisane, że chłopięce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem ciemna masa.. Moj wozek nie moze byc drozszy niz 1000 zl. Wybieramy z TZ ale wiem ze i tak kuoie to na co bedzie nas stac. A nie bedzie raczej stan nas na wiele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I TZtowi mòwię żeby tak nie przyzwyczajał się. Ale wiecie jak die facet uprze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Zakochałam się
![]() Jak się dorobie to kupuję ![]()
#4030 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O masz Xlandera, mnie się własnie move podobał, ale jak zobaczyłam go w sklepie to masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() O jaaa, jak zasłania buźkę ![]() Cytat:
![]() Wózek to bardzo indywidualna sprawa. Każdy ma inne wymagania itd. Ostatnio widziałam babkę która miała tak nisko gondolę, że po pierwsze garbiła się, żeby dostać do 'rączek wózka', a po drugie jak chciała poprawić dziecku kocyk to kucała ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i życzę wam zdrowia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4032 |
Zakorzenienie
|
Dokladnie
![]() Dla mnie to np duze kolka, zwrotnosc, obszerna spacerowka i duzy kosz na zakupy sie licza. U nas duzo mam nie ma gondoli, tylko przypina fotelik samochodowy do stelaza, ja np sobie tego nie wyobrazam ![]() Wiem, ze sporo mam kupuje uzywane wozki, niektore sa naprawde w swietnej kondycji. Ja tak np na ebayu kupilam mojego BOBa Revolution i dalam za niego ulamek tego, co kosztuje nowy i byl to najlepszy zakup wozkowy (jak do tej pory) Po domu i czasami na krotkie spacery uzywalam chusty i bylam bardzo zadowolona. Teraz tez sobie kupie ![]() Probowalam z nosidelkiem (bo dostalam), ale bylo mi niewygodnie i sie pocilam ![]()
#4033 |
Zadomowienie
|
mariolasl
Ten Twój wymarzony wygląda jak wózkowy bolid - taki dynamiczny, sportowy, więc pewnie na Twoje podróże pewnie idealny ![]() ![]() Rzeczywiście "uroczy" (nienawidzę tego słowa, ale pasuje ![]() Jedynie ponoć tego typu bezpieczniejsze, że się nie bujnie do tyłu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Moderator
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Poszlo jak zawsze o ☠☠☠☠☠☠☠e tylko zabolalo mnie to ze chcialam do niej zadzwonic i o tym porozmawiac, a telefon odebrala siostra i powiedziala ze mama nie chce ze mna rozmawiac
![]() Pewnie lada moment wszystko wroci do normy ale dzisiaj mi smutno ze tak sie zachowala ![]() Mam dokladnie tak samo z tym ze nie chce sie nastawiac i ze musze ciagle studzic zapal TZ - jedyna roznica to ze my na syna :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
BAN stały
|
Co do żelków
![]() ![]() ![]() W piątek wizyta może się wkońcu dowiem co zmajstrował tż ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() wsiadłam w samochód, zabrałam córcię i pojechałam na wieś do babci na cały dzień. Wróciłam na 22, a dziś z rana też wybyłam bo byłam umówiona z lekarzem córci i tak jakoś zleciał mi dzień. Nerwów się najadłam, co za baba, mówię wam dziewczyny ![]() Odnośnie "kopniaka" do roboty to ja bym wam dziewczyny podrzuciła moją córcię. Jest niezła w te klocki. 4 latka ale ma taką gadkę że z łóżka wstaniesz i zrobisz to co trzeba. Miałam akwarium z rybkami wyczyścić jutro a mała: mamo wstawaj i czyść bo rybka zdechnie i będziesz musiała mi kupić nową a wiesz że dzidziusiowi trzeba ciuchy kupić, skąd pieniądze wieźmiesz jak rybki mi wyzdychają wszystkie ?? skąd u małego dzieciaka takie myśli w głowie. Zawsze coś znajdzie aby mne zmobilizować, wstałam i wyczyściłam ![]() ![]() Brzuchatka ja kupiłam dzisiaj pastę do zębów Ajona za 12 zł. Bardzo fajna,dajesz dosłownie kropelkę na szczoteczkę a zęby się świetnie myje. Mała tubka ale podobno bardzo wydajna, zobaczymy. Jak na 2 mycia dzisiaj to bardzo fajna, zobaczymy co będzie dalej. któraś z Was pisała (przepraszam że nie pamiętam) że mama namawiała tż na skręcanie łóżeczka po tym jak się urodzi dzidzia. Więc ja dodam że mój TŻ skręcał łóżko jak mała była już w domu na naszym łóżku, no myślałam że go uduszę ![]() Co do wózków to my dostaliśmy z gondolą od szwagra, fotelik kupiliśmy do 13 kg pierwszy i drugi większy od 12-25 kg. nowe bo uważamy z TŻ że bezpieczeństwo naszego dzieciaka to podstawa (tylko mnie źle nie zrozumcie) a że dużo podróżujemy samochodem to nam się wydawało najważniejsze aby fotelik był dobry. A spacerówkę kupiliśmy też nową. Nazw wam nie napiszę teraz choćbyście mnie zastrzeliły. Jutro wejdę na strych i popatrzę, napiszę ok. to tyle idę spać. i ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4037 | |
Zakorzenienie
|
ja bym się nie obraziła
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie przegladalam dzieciowe sklepy i przypomnialo mi sie
![]() Moj Syn do czasu az sam wstawal i spacerowal w lozeczku spal tylko w takim spiworku KLIK Tylko do tego trzeba wkladac od poczatku, bo starsze dzieci juz sie buntuja ![]() Benefit z tego taki, ze Antos nigdy sie nie odkopuje. Sa rozne grubosci i wielkosci, dziecko sie w tym nie poci ani nie marznie ![]() Normalna poduszke i kolderke kupilam mu dopiero pozniej ![]()
#4039 |
BAN stały
|
Mam 2 takie śpiworki i też chce dzidzi od początku do nich przyzwyczaić
![]() Nie będę się musiala martwić o to że będzie się odkrywała ![]() Usłyszałam dzis taką ciekawostke że w ciąży powinno się unikać napojów słodzonych asparganiem bo zwierzęta na których byly prowadzone testy zachorowały i zmarły na raka mózgu ?? Wie ktoś może coś na ten temat? Trochę mnie to przeraziło... |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O tutaj tak prosto napisane ---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- A tutaj bardziej szczegolowo.
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-10 o 00:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Też kupilam paste Ajona ze wzgledu ze mi krwawią dziąsła. Jest bardzo wydajna. Kupiłam na allegro. A na dodatek mam implant zęba wiec musze podwòjnie uważać na zęby w ciąży.
W 5 tygodniu byłam u dentysty. Byłam zapisala od dawna i dzień przed wizytą się dowiedziałam o ciąży. Robiła mi zęba bez znieczulenia ale dziurka byla mala wiec nie bolalo. Powiedziala ze zasadniczo nie ma przeciwskazan do nie dawania znieczulenia. Wiadomo ze jak wyrwanie to ci nie zrobia na zywca. Mam isc w październiku na kontrole. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam już wyniki toksoplazmozy ![]() Poprzednie: IgM 1.8 COI (dodatni) IgG 196,9 IU/ml (dod) awidność 70 % (szara strefa - poniżej 70% niska, powyżej 80% wysoka) Aktualnie: IgG 213,3 IU/ml awidność 70 % Czyli powtórzenie wyników nic mi nie wniosło ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() No u mnie to na prawdę o takie nic poszło - bo byłam na chwilę u siostry coś wziąć i właśnie wychodziłyśmy na autobus, bo ona chciała mnie odprowadzić i w tym momencie moja mama wróciła z pracy i zapytała czy mnie podwieźć, więc powiedziałam że nie. I o to właśnie się obraziła ![]() A w laboratorium nie skomentowali wyniku? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli, że co? leki nic nie pomagają? ja czekam do 14.00... już nie wyrabiam;/
![]() |
#4045 |
Zakorzenienie
|
Po wyniki do laboratorium dopiero idę, te wzięłam już z internetu
![]() A leki czy pomagają? Nie mam pojęcia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny!
Ja już po wizycie. Tak mnie wymęczyło (psychicznie), że od razu po powrocie do domu padłam. Ogólnie: 13tc (w końcu na pewno), Dzieć ma 6,7 cm, serducho jak dzwon, rączki i nóżki ok, kość nosowa i przezierność też. W końcu wiem, że termin mam na 17.03. ![]() Maleństwo będzie chyba zajmować się boksem (trzymało cały czas gardę, bo usg mu/jej się nie podobało) albo będzie skakać w dal/piłkarzem/piłkarką bo kopie aż miło. Aż się boję co to będzie jak będę to czuła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kopniaki to sama przyjemnosc, przynajmniej na poczatku ![]()
![]() |
#4048 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://www.dreamgenii.com/?section=s...ler_sleepsuits śpiworki prawie takie same ale mają osobne nóżki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |||
Zadomowienie
|
Witam się w 14t
![]() uparta8210 No widzisz, ja teściową mam bardzo fajną, za to teściu z tych tradycjonalistów, gdzie to ojciec rządzi w domu, lubi się wtrącać do wszystkiego, skomentować np coś z wychowaniem dzieci, a nieraz nawet popsioczyć do syna na synową ![]() Ja zęby myję parodontax raz dziennie a raz dziennie zwykłą pastą ![]() Cytat:
![]() Co do słodzików, to ja też jestem strasznie anty. Wolę kupić zwykłą colę i wypić pół szklanki. Ogólnie pijam tylko wodę mineralną. I jeszcze co do Coli zero. Koleżanka była na "diecie" i przez 4 miesiące piła właśnie Colę Zero, 0,5l dziennie. Potem na szczęście jej przeszło, ale brzucha nie mogła doleczyc przez pół roku, nawracające bóle itd. Okazało się ma 2 wrzody... Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:34.