Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 20:28   #4021
mona1
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Ej, przecież do chłopczyka też pasuje żyrafka ja mam
osz kurde, to przepraszam w takim razie jakoś mi się tak z dziewczynką skojarzyła
Stary 2013-09-09, 20:28   #4022
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

mariolasl
Matko, ale się cieszę, że tu jesteś. Masz podobne poglądy do mnie, albo takie, które chciałabym mieć Z zakupami, kilogramami itd
A ten wózek to 3-kołowiec? Bo jakoś nie mogę dokładnie Twojego znaleźć. Moja koleżanka ma 3-kołowy i jest bardzo zadowolona, ale na internecie średnie o nich opinie, część osób twierdzi, że mniej stabilne.
(...)
Proszę bardzo Kupiłam dzisiaj też spodnie ciążowe, czarne rurki z H&M, ale się waham nad nimi, może mąż pomoże mi zdecydować.

Zyrafka fajna
gratuluje zakupow spodniowych

Tak to 3-kolowiec
Baby Jogger City Elite
i moj faworyt
Mountain Buggy Urban Jungle, tylko chce z czerwona buda z najnowszej kolekcji.
bardzo drogi, ale na mountain Buggy chorowalam juz w poprzedniej ciazy, w koncu kupilam spacerowke Bob Revolution, ktora moze pieknoscia nie grzeszy, ale spelnia wszystkie moje wymogi, jest wielka i ma ogromny kosz na zakupy, co jest duuuzym atutem jak sie ma male dziecko. Prowadzi sie leciutko, mozna sie zapakowac na caly dzien i jezdzic po klifach i plazach .

W koncu i tak wszystko bedzie zalezalo od kasy. W koncu pracuje ciezko i jestem w stanie odmowic sobie tego i owego, aby moje dziecko jezdzilo w moim wymarzonym wozku
Mialam iCandy Cherry i nie bylam zachwycona, jako spacerowke do samochodu najpierw mialam Maclarena XT i jest ok, ale Bob Revolution to przy nich mercedes, podobnie moim zdaniem Mountain Buggy.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2013-09-09 o 20:30
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:31   #4023
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
osz kurde, to przepraszam w takim razie jakoś mi się tak z dziewczynką skojarzyła
Równouprawnienie

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:31   #4024
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Coraz bliżej wizyta i podglądanie płci więc jakoś bardziej z mężem się namyśliliśmy na imiona więc dziewczynka na pewno Maja a chłopiec Filip . Chcemy mówić do brzucha po imieniu
No mòj TZ juz dawno mòwi ze w brzuszku rosnie Tosia
Ale uświadomiłam go ze moze tam jest chlopczyk i zeby nie bylo mu glupio jak sie tak mocno nastawi. Choc ja od poczatku czuje i mysle ze dziewczynka.

Na początku sam mi wmawial ze wie ze zmajstrowal synka ale teraz to juz nic innego nie mowi jak Tosia.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:33   #4025
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja wlasnie sie z mama poklocilam i staram sie uspokoic
Coś poważnego?

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
słodkie te ubranka a co jeśli będzie chłopczyk?
Na metce napisane, że chłopięce Mnie się wydaje, że unisex

Cytat:
Coraz bliżej wizyta i podglądanie płci więc jakoś bardziej z mężem się namyśliliśmy na imiona więc dziewczynka na pewno Maja a chłopiec Filip . Chcemy mówić do brzucha po imieniu
Ja dopiero 1 października i też się strasznie nie możemy z mężem doczekać Imiona wybraliście piękne MY chcemy do 20t mieć wybrane

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 20:35   #4026
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Zyrafka fajna
gratuluje zakupow spodniowych

Tak to 3-kolowiec
Baby Jogger City Elite
i moj faworyt
Mountain Buggy Urban Jungle, tylko chce z czerwona buda z najnowszej kolekcji.
bardzo drogi, ale na mountain Buggy chorowalam juz w poprzedniej ciazy, w koncu kupilam spacerowke Bob Revolution, ktora moze pieknoscia nie grzeszy, ale spelnia wszystkie moje wymogi, jest wielka i ma ogromny kosz na zakupy, co jest duuuzym atutem jak sie ma male dziecko. Prowadzi sie leciutko, mozna sie zapakowac na caly dzien i jezdzic po klifach i plazach .

W koncu i tak wszystko bedzie zalezalo od kasy. W koncu pracuje ciezko i jestem w stanie odmowic sobie tego i owego, aby moje dziecko jezdzilo w moim wymarzonym wozku
Mialam iCandy Cherry i nie bylam zachwycona, jako spacerowke do samochodu najpierw mialam Maclarena XT i jest ok, ale Bob Revolution to przy nich mercedes, podobnie moim zdaniem Mountain Buggy.
Jestem pod wrazeniem waszego obeznania w tych eozkach, nazwach i w ogole.
Ja jestem ciemna masa..
Moj wozek nie moze byc drozszy niz 1000 zl.
Wybieramy z TZ ale wiem ze i tak kuoie to na co bedzie nas stac. A nie bedzie raczej stan nas na wiele.
Stary 2013-09-09, 20:46   #4027
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ale uświadomiłam go ze moze tam jest chlopczyk i zeby nie bylo mu glupio jak sie tak mocno nastawi. Choc ja od poczatku czuje i mysle ze dziewczynka.

Na początku sam mi wmawial ze wie ze zmajstrowal synka ale teraz to juz nic innego nie mowi jak Tosia.
My jesteśmy nieśmiało nastawieni na dziewczynkę , ale trzeba być gotowym na wszystko

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-09, 20:50   #4028
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
My jesteśmy nieśmiało nastawieni na dziewczynkę , ale trzeba być gotowym na wszystko
No właśnie. Ja bardzo chcę còreczkę ale nie chcę też się tak mocno nastawiać bo jak okaże się że to chłopiec będzie mi ciężej to przyjąć.
I TZtowi mòwię żeby tak nie przyzwyczajał się. Ale wiecie jak die facet uprze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-09, 20:56   #4029
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Zakochałam się

Jak się dorobie to kupuję

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:02   #4030
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Paula, martorka - zdrówka Wam!!!

mam L4 do końca tygodnia, udało się uniknąć antybiotyku. jestem po rozmowie z dyrektorką, jest ok. szukają za mnie językowca na zastępstwo, ale coś czarno to widzę...

co do wózków, my mamy po Ewci Xlandera XA. właściwie tylko spacerówkę, bo gondolę i fotelik pożyczała nam kuzynka małża. musimy zapytać jej, czy jeszcze tym sprzętem dysponuje, jeśli nie, to będziemy kupować używaną gondolę albo kombinować, skąd pożyczyć jedno i drugie. XA świetnie nam się sprawdził, zimą latem, w lesie, na plaży, więc zostajemy mu wierni.
Dobrze, że bez antybiotyku
O masz Xlandera, mnie się własnie move podobał, ale jak zobaczyłam go w sklepie to masakra taki 'chiński' sie wydawał

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Hurra Hurra! Zapisali mnie do szpitala w którym chciałam rodzić Właśnie dostałam mejla z potwierdzeniem
Cieszę się, zaczynam ogarniać trochę tą ciążę i poród na emigracji Teraz w czwartek to usg (będzie pełne 12tc) a potem do lekarza, założą mi wreszcie kartę ciąży i jakoś to się będzie kręcić
Czyli będziesz miała full wypas
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
No i już po bólu... matoł a nie lekarz pasowały by teraz iść i powiedzieć mu żeby byki leczył a nie ludzi... lekarz i pielęgniarka zgodnie stwierdzili że to NAPEWNO nie jest ospa a reakcja alergiczna na pogryzienie... Dostałam leki fenistil gel, rhinophenazol no i wapno... Kamień z serca mi spadł...
całe szczęście aaaa to ten od stetoskopu

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Siemka Ciężarówki

Wysyłam Wam zdjęcie Kropka jak drapka się po buzce
O jaaa, jak zasłania buźkę

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Oh zyrafka brzmi słodko, ja dzis kupiłam pierwsza rzecz dla maluszka z sową (bodziak, spodenki i do tego byla czapeczka) z h&m, tak mi sie podobało, że musiałam wziąć

Widziałam te sowy

Wózek to bardzo indywidualna sprawa. Każdy ma inne wymagania itd.
Ostatnio widziałam babkę która miała tak nisko gondolę, że po pierwsze garbiła się, żeby dostać do 'rączek wózka', a po drugie jak chciała poprawić dziecku kocyk to kucała wózek jak dla dziewczynki, ale wyglądała na szczęśliwą
Stary 2013-09-09, 21:12   #4031
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam babkę która miała tak nisko gondolę, że po pierwsze garbiła się, żeby dostać do 'rączek wózka', a po drugie jak chciała poprawić dziecku kocyk to kucała wózek jak dla dziewczynki, ale wyglądała na szczęśliwą
hihi - a może miała wózek zabawkowy - co nie zmienia faktu że fajnie musiało to wyglądać

no i życzę wam zdrowia - i 3 mam mocno za fasolki - ciekawi mie czy to też będzie wątek męski - jak rok temu u nas

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:13   #4032
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Dokladnie
Dla mnie to np duze kolka, zwrotnosc, obszerna spacerowka i duzy kosz na zakupy sie licza.
U nas duzo mam nie ma gondoli, tylko przypina fotelik samochodowy do stelaza, ja np sobie tego nie wyobrazam lub maja tylko spacerowki rozkladane na plasko (to ze wzgledu na lagodny klimat chyba), ale tez jestem na nie.

Wiem, ze sporo mam kupuje uzywane wozki, niektore sa naprawde w swietnej kondycji. Ja tak np na ebayu kupilam mojego BOBa Revolution i dalam za niego ulamek tego, co kosztuje nowy i byl to najlepszy zakup wozkowy (jak do tej pory)

Po domu i czasami na krotkie spacery uzywalam chusty i bylam bardzo zadowolona. Teraz tez sobie kupie
Probowalam z nosidelkiem (bo dostalam), ale bylo mi niewygodnie i sie pocilam
Stary 2013-09-09, 21:35   #4033
mmhym
Zadomowienie

mariolasl

Ten Twój wymarzony wygląda jak wózkowy bolid - taki dynamiczny, sportowy, więc pewnie na Twoje podróże pewnie idealny W PL, te trójkołowce średnio sporo droższe...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Zakochałam się

Jak się dorobie to kupuję
Rzeczywiście "uroczy" (nienawidzę tego słowa, ale pasuje )
Jedynie ponoć tego typu bezpieczniejsze, że się nie bujnie do tyłu.

Drugie serce
Stary 2013-09-09, 21:36   #4034
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Coś poważnego?
Poszlo jak zawsze o ☠☠☠☠☠☠☠e tylko zabolalo mnie to ze chcialam do niej zadzwonic i o tym porozmawiac, a telefon odebrala siostra i powiedziala ze mama nie chce ze mna rozmawiac
Pewnie lada moment wszystko wroci do normy ale dzisiaj mi smutno ze tak sie zachowala

Cytat:
No właśnie. Ja bardzo chcę còreczkę ale nie chcę też się tak mocno nastawiać bo jak okaże się że to chłopiec będzie mi ciężej to przyjąć.
I TZtowi mòwię żeby tak nie przyzwyczajał się. Ale wiecie jak die facet uprze
Mam dokladnie tak samo z tym ze nie chce sie nastawiac i ze musze ciagle studzic zapal TZ - jedyna roznica to ze my na syna :p
Stary 2013-09-09, 21:36   #4035
23Paula23
BAN stały

Co do żelków pojechałam z moim na małe zakupy, on prosto po robocie więc nie wchodził do sklepu ja sobie raz dwa zrobiłam zakupy przy kasie mówię że chciałam jeszcze wypłacić 100zl więc ok, nabiła wszystko dałam kartę, wklepałam pin, spakowałam zakupy wzięłam kartę, paragon do widzenia i 2 kroki wprzód a kasjerka do mnie "a stu złoty Pani nie chce?" ja bordowa wróciłam się (było po 21) pełny sklep ludzi jakieś chłopaki za mną zaczęły chichotać że pewno drobnych nie zbieram i to dla tego normalnie wstyd na całego a tż się nie przyznałam bo do dziś by się ze mnie śmiał

W piątek wizyta może się wkońcu dowiem co zmajstrował tż wkoncu spodobało Nam się jakieś imię dla dziewczynki - Sara i może już tak zostanie bo negocjacje ciężko nam idą dla chłopca zastanawiam się może Radek/Radosław? niby mi się podoba ale jakoś nie czuje tego czegoś w tym imieniu
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:47   #4036
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TeQiba
Ja wlasnie sie z mama poklocilam i staram sie uspokoic
no widzisz, napiszę ci na pocieszenie że ja pożarłam się z Mamą ale mojego TŻ czyli ukochaną teściowąno ale tak na barrdzooo ostro poszło, co za baba, chyba menopałzę przechodzi. Ja jestem z tych charakterków co nie dadzą sobie dmuchać w kaszę a ona typ babki co jej każdy ustępuje, ale trafiła kosa na kamień. No i niestety w dodatku mieszkamy jeszcze pod jednym dachem, co na nieszczęście nie jest dobre dla obu stron ...

wsiadłam w samochód, zabrałam córcię i pojechałam na wieś do babci na cały dzień. Wróciłam na 22, a dziś z rana też wybyłam bo byłam umówiona z lekarzem córci i tak jakoś zleciał mi dzień. Nerwów się najadłam, co za baba, mówię wam dziewczyny

Odnośnie "kopniaka" do roboty to ja bym wam dziewczyny podrzuciła moją córcię. Jest niezła w te klocki. 4 latka ale ma taką gadkę że z łóżka wstaniesz i zrobisz to co trzeba. Miałam akwarium z rybkami wyczyścić jutro a mała: mamo wstawaj i czyść bo rybka zdechnie i będziesz musiała mi kupić nową a wiesz że dzidziusiowi trzeba ciuchy kupić, skąd pieniądze wieźmiesz jak rybki mi wyzdychają wszystkie ?? skąd u małego dzieciaka takie myśli w głowie. Zawsze coś znajdzie aby mne zmobilizować, wstałam i wyczyściłam a na siedziała zadowolona

Brzuchatka ja kupiłam dzisiaj pastę do zębów Ajona za 12 zł. Bardzo fajna,dajesz dosłownie kropelkę na szczoteczkę a zęby się świetnie myje. Mała tubka ale podobno bardzo wydajna, zobaczymy. Jak na 2 mycia dzisiaj to bardzo fajna, zobaczymy co będzie dalej.

któraś z Was pisała (przepraszam że nie pamiętam) że mama namawiała tż na skręcanie łóżeczka po tym jak się urodzi dzidzia. Więc ja dodam że mój TŻ skręcał łóżko jak mała była już w domu na naszym łóżku, no myślałam że go uduszę

Co do wózków to my dostaliśmy z gondolą od szwagra, fotelik kupiliśmy do 13 kg pierwszy i drugi większy od 12-25 kg. nowe bo uważamy z TŻ że bezpieczeństwo naszego dzieciaka to podstawa (tylko mnie źle nie zrozumcie) a że dużo podróżujemy samochodem to nam się wydawało najważniejsze aby fotelik był dobry. A spacerówkę kupiliśmy też nową. Nazw wam nie napiszę teraz choćbyście mnie zastrzeliły. Jutro wejdę na strych i popatrzę, napiszę ok. to tyle idę spać.

i za udane wizyty i za brak tej OSPY, co za lekarzja bym już do niego nie poszła
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 21:49   #4037
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ciekawi mie czy to też będzie wątek męski - jak rok temu u nas
ja bym się nie obraziła

Cytat:
Po domu i czasami na krotkie spacery uzywalam chusty i bylam bardzo zadowolona. Teraz tez sobie kupie
Probowalam z nosidelkiem (bo dostalam), ale bylo mi niewygodnie i sie pocilam
Ja właśnie zaczynam polować na porządną chustę
Stary 2013-09-09, 22:16   #4038
mariolasl
Zakorzenienie

Wlasnie przegladalam dzieciowe sklepy i przypomnialo mi sie
Moj Syn do czasu az sam wstawal i spacerowal w lozeczku spal tylko w takim spiworku KLIK
Tylko do tego trzeba wkladac od poczatku, bo starsze dzieci juz sie buntuja
Benefit z tego taki, ze Antos nigdy sie nie odkopuje. Sa rozne grubosci i wielkosci, dziecko sie w tym nie poci ani nie marznie
Normalna poduszke i kolderke kupilam mu dopiero pozniej , bo osobiscie uwazam, ze sa niebezpieczne dla maluszkow (ryzyko uduszenia) .
Stary 2013-09-09, 22:50   #4039
23Paula23
BAN stały

Mam 2 takie śpiworki i też chce dzidzi od początku do nich przyzwyczaić
Nie będę się musiala martwić o to że będzie się odkrywała

Usłyszałam dzis taką ciekawostke że w ciąży powinno się unikać napojów słodzonych asparganiem bo zwierzęta na których byly prowadzone testy zachorowały i zmarły na raka mózgu ?? Wie ktoś może coś na ten temat? Trochę mnie to przeraziło...
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 00:17   #4040
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:

Usłyszałam dzis taką ciekawostke że w ciąży powinno się unikać napojów słodzonych asparganiem bo zwierzęta na których byly prowadzone testy zachorowały i zmarły na raka mózgu ?? Wie ktoś może coś na ten temat? Trochę mnie to przeraziło...
Nie od dzis wiadomo, ze wszystkie rzeczy slodzone aspartamem sa niezdrowe. Nie tylko w ciazy nie powinno sie ich jesc/pic. Sama nigdy nie pijam ani nie jadam rzeczy typu light i nie tylko
O tutaj tak prosto napisane

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

A tutaj bardziej szczegolowo.

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2013-09-10 o 00:15
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 06:12   #4041
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Też kupilam paste Ajona ze wzgledu ze mi krwawią dziąsła. Jest bardzo wydajna. Kupiłam na allegro. A na dodatek mam implant zęba wiec musze podwòjnie uważać na zęby w ciąży.
W 5 tygodniu byłam u dentysty. Byłam zapisala od dawna i dzień przed wizytą się dowiedziałam o ciąży. Robiła mi zęba bez znieczulenia ale dziurka byla mala wiec nie bolalo. Powiedziala ze zasadniczo nie ma przeciwskazan do nie dawania znieczulenia. Wiadomo ze jak wyrwanie to ci nie zrobia na zywca.
Mam isc w październiku na kontrole.

Stary 2013-09-10, 07:03   #4042
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
No i już po bólu... matoł a nie lekarz pasowały by teraz iść i powiedzieć mu żeby byki leczył a nie ludzi... lekarz i pielęgniarka zgodnie stwierdzili że to NAPEWNO nie jest ospa a reakcja alergiczna na pogryzienie... Dostałam leki fenistil gel, rhinophenazol no i wapno... Kamień z serca mi spadł...
No to kamień spadł mi z serca. A ten lekarz to się do niczego nie nadaje

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Siemka Ciężarówki

Piszecie jak szalone, trudno za Wami nadążyc

Dziewczyny ja się może codzień nie udzielam ale Was stale czytam
Dzisiaj byłam u gina i oglądałam Dzidziaczka
Rośnie jak na drożdżach już ma ponad 9cm
A cwaniaczek mały nie chciał pokazać co ma miezy nóżkami hihi Gin próbował tak czy siak, ale Dzidziak uparciuch i nie zdradzi tajemnicy
według OM 14td5d a według USG 15t5d, ale gin stwierdzil ze przez to ze nie jestem kruszynka to i Dziec nie bedzie hih Serducho jak dzwon bije
Oglądaliśmy mózg i żoładek hih Czadowo tak Bobaska podgladac

Wysyłam Wam zdjęcie Kropka jak drapka się po buzce

pozdrowionka dla Wszystkich i kciukasy 3mam za wizyty
Mały wielkolud

Cytat:

Mój mówi to samo Też zwraca się do brzucha Tosia, a ja do niego, że może Franek

Mam już wyniki toksoplazmozy
Poprzednie:
IgM 1.8 COI (dodatni)
IgG 196,9 IU/ml (dod)
awidność 70 % (szara strefa - poniżej 70% niska, powyżej 80% wysoka)

Aktualnie:
IgG 213,3 IU/ml
awidność 70 %

Czyli powtórzenie wyników nic mi nie wniosło
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:14   #4043
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
no widzisz, napiszę ci na pocieszenie że ja pożarłam się z Mamą ale mojego TŻ czyli ukochaną teściowąno ale tak na barrdzooo ostro poszło, co za baba, chyba menopałzę przechodzi. Ja jestem z tych charakterków co nie dadzą sobie dmuchać w kaszę a ona typ babki co jej każdy ustępuje, ale trafiła kosa na kamień. No i niestety w dodatku mieszkamy jeszcze pod jednym dachem, co na nieszczęście nie jest dobre dla obu stron ...

wsiadłam w samochód, zabrałam córcię i pojechałam na wieś do babci na cały dzień. Wróciłam na 22, a dziś z rana też wybyłam bo byłam umówiona z lekarzem córci i tak jakoś zleciał mi dzień. Nerwów się najadłam, co za baba, mówię wam dziewczyny

No u mnie to na prawdę o takie nic poszło - bo byłam na chwilę u siostry coś wziąć i właśnie wychodziłyśmy na autobus, bo ona chciała mnie odprowadzić i w tym momencie moja mama wróciła z pracy i zapytała czy mnie podwieźć, więc powiedziałam że nie. I o to właśnie się obraziła

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Poprzednie:
IgM 1.8 COI (dodatni)
IgG 196,9 IU/ml (dod)

Aktualnie:
IgG 213,3 IU/ml
awidność 70 %

A w laboratorium nie skomentowali wyniku?
Stary 2013-09-10, 08:19   #4044
Rossa1988
Raczkowanie

Cytat:

Poprzednie:
IgM 1.8 COI (dodatni)
IgG 196,9 IU/ml (dod)

Aktualnie:
IgG 213,3 IU/ml
awidność 70 %

czyli, że co? leki nic nie pomagają?
ja czekam do 14.00... już nie wyrabiam;/
Rossa1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:27   #4045
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Po wyniki do laboratorium dopiero idę, te wzięłam już z internetu

A leki czy pomagają? Nie mam pojęcia Jutro chyba pojadę do Gdańska do szpitala może się tam czegoś dowiem. Może mnie w końcu zakwalifikują na te badania
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:39   #4046
Brzuchatka
Raczkowanie

Witam Dziewczyny!

Ja już po wizycie. Tak mnie wymęczyło (psychicznie), że od razu po powrocie do domu padłam. Ogólnie: 13tc (w końcu na pewno), Dzieć ma 6,7 cm, serducho jak dzwon, rączki i nóżki ok, kość nosowa i przezierność też.
W końcu wiem, że termin mam na 17.03.
Maleństwo będzie chyba zajmować się boksem (trzymało cały czas gardę, bo usg mu/jej się nie podobało) albo będzie skakać w dal/piłkarzem/piłkarką bo kopie aż miło. Aż się boję co to będzie jak będę to czuła.
Brzuchatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:57   #4047
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!

Ja już po wizycie. Tak mnie wymęczyło (psychicznie), że od razu po powrocie do domu padłam. Ogólnie: 13tc (w końcu na pewno), Dzieć ma 6,7 cm, serducho jak dzwon, rączki i nóżki ok, kość nosowa i przezierność też.
W końcu wiem, że termin mam na 17.03.
Maleństwo będzie chyba zajmować się boksem (trzymało cały czas gardę, bo usg mu/jej się nie podobało) albo będzie skakać w dal/piłkarzem/piłkarką bo kopie aż miło. Aż się boję co to będzie jak będę to czuła.
super wiadomosc
kopniaki to sama przyjemnosc, przynajmniej na poczatku
Stary 2013-09-10, 09:00   #4048
Niutka25
Raczkowanie

Cytat:
Wlasnie przegladalam dzieciowe sklepy i przypomnialo mi sie
Moj Syn do czasu az sam wstawal i spacerowal w lozeczku spal tylko w takim spiworku KLIK
Tylko do tego trzeba wkladac od poczatku, bo starsze dzieci juz sie buntuja
Benefit z tego taki, ze Antos nigdy sie nie odkopuje. Sa rozne grubosci i wielkosci, dziecko sie w tym nie poci ani nie marznie
Normalna poduszke i kolderke kupilam mu dopiero pozniej , bo osobiscie uwazam, ze sa niebezpieczne dla maluszkow (ryzyko uduszenia) .
Hej, ja tez ogromnie jestem za śpiworkami Moja Magda do momentu kiedy zaczęła sama wstawać też w takich spała a teraz kupuję jej takie:
http://www.dreamgenii.com/?section=s...ler_sleepsuits
śpiworki prawie takie same ale mają osobne nóżki Tak, żeby młoda pierwszych ząbków nie straciła:P
Niutka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:09   #4049
mmhym
Zadomowienie

Witam się w 14t

uparta8210
No widzisz, ja teściową mam bardzo fajną, za to teściu z tych tradycjonalistów, gdzie to ojciec rządzi w domu, lubi się wtrącać do wszystkiego, skomentować np coś z wychowaniem dzieci, a nieraz nawet popsioczyć do syna na synową Ja z tych, co po mnie takie rzeczy spływają, w sensie że skomentuję to jakoś i on zwykle przestaje i po prostu o tym zapominam, ale jeden brat Tż i jego żona, jacyś tacy wrażliwsi są, to z nimi konflikty co chwilę...
Ja zęby myję parodontax raz dziennie a raz dziennie zwykłą pastą I sprawdza się, w sensie krwawić mi dziąsła przestały.

Cytat:

Ja też chyba zdecyduję się na te śpiworki, bardzo duzo mam je poleca

Co do słodzików, to ja też jestem strasznie anty. Wolę kupić zwykłą colę i wypić pół szklanki. Ogólnie pijam tylko wodę mineralną.
I jeszcze co do Coli zero. Koleżanka była na "diecie" i przez 4 miesiące piła właśnie Colę Zero, 0,5l dziennie. Potem na szczęście jej przeszło, ale brzucha nie mogła doleczyc przez pół roku, nawracające bóle itd. Okazało się ma 2 wrzody...

Cytat:
Poprzednie:
IgM 1.8 COI (dodatni)
IgG 196,9 IU/ml (dod)

Aktualnie:
IgG 213,3 IU/ml
awidność 70 %

A IgM nie miałaś powtarzane? No żadna z nas się chyba nie zna na tym, na tyle, żeby Ci pomóc. Ja bym chyba pojechała do szpitala, jak mówisz.

Cytat:
Napisane przez Brzuchatka Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
Super, że wszystko w porządku

Drugie serce
Stary 2013-09-10, 09:13   #4050
Pralinka_90
Raczkowanie

Hej czujecie już ruchy dziecka? Jakieś bulgotanie, pukanie, przesuwanie?

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości