Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 23:17   #3511
Blondyna66
Zadomowienie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Ojj tak co my się z nimi mamy Ciekawe co by mój TŻ powiedział, jakby zobaczył mnie ociekającą olejem - takiej przyjemności jeszcze nie zaznał

Odżywki z Kaufa - przeczytałam na którymś blogu, który podała Baryłka - i powiem, że strasznie mnie zaciekawiły Będę musiała tam pobuszować. Myślę, że nie będą wcale gorsze od tych Isany.
Kaufland też jest niemiecki, a na ich produktach jeszcze się nie zawiodłam
Mnie też jeszcze nie widział :P
Rozejrzę się za nimi

Cytat:
Napisane przez annsia Pokaż wiadomość
Z Kaufa sprawdzona Repair&Care, żółta wersja
Z pantenolem i olejem makadamia, ale ma tam też masę innych emolientów i humektantów.
Warto spróbować i nie oglądać się na SLS i alkohol izopropylowy, które są na szarym końcu składu i nie mają prawa skrzywdzić żadnych sucharków przy takiej ilości kondycjonerów
Cena śmieszna - 4zł / 300ml

Się wtryniłam bez przywitania.
Hej, fajnie, że napisałaś, co warto kupić
Jest u Ciebie recenzja na blogu tej odżywki ?
Stary 2013-09-10, 02:18   #3512
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam dokładnie to samo Rajstop nie zniosę - wystają, są niewygodne i w ogóle utrudniają życie
Co do czapek, to mam tylko jedną, w której wyglądam jako tako i już chyba 3ci sezon będzie mi towarzyszyła, ale oczywiście tylko rano jak będzie mróz
A z czego masz czapkę?
To pytanie również do innych dziewczyn jaki materiał nie będzie elektryzował włosów?
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Cena olejku arganowego mnie przerosla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Niestety czysty jest drogi.
Cytat:
Napisane przez Isfet Pokaż wiadomość
O zaintrygowałaś mnie tym szarym mydłem Możesz coś więcej napisać?

Ja pamiętam że moja Mama do 10 roku życia myła mi włosy właśnie szarym mydłem i płukała pokrzywą/rumiankiem. Był to czas kiedy miałam najpiękniejsze i najgęstsze włosy w całym swoim życiu. Chciałam teraz wrócić do tego ale naczytałam się negatywnych opini na temat szarego mydła i zarzuciłam pomysł

Choć ostatnio widziałam w rosmanie jakieś nowe szare mydła (z słonecznikiem, otrębami, nagietkiem) i się zastanawiam czy nie byłyby dobre do mycia włosów.

A tak w ogóle to chciałam się przywitać
Cześć dziewczyny, jestem Iza, jestem włosomaniaczką od 4 miesięcy
Dziś zaczełam dodawać wpisy w swoim profilu odnośnie mojej codzienniej pielęgnacji, w moim albumie znajdziecie też porównanie moich kłaków
Cześć Ładne włosy
Cytat:
Mleczko jest okej - jak na 100% naturalny kosmetyk, dla mnie jednak za dużo jedwabiu działa zbyt wysyszając. Stosuję go 1-2razy w tyg i zawsze dodaje żel aloesowy albo żel hialuronowy - inaczej mam szorstkie włosy. Za to na moich włosach świetnie się sprawdzi w roli mleczka do modelowania, świetnie zabezpiecza, włosy są miękkie, sypkie, jedwabiście błyszczące, a fryz trzyma się spokojnie 2 dni

Co do włosków, to jak widzę się rano w lustrze to tak dobrze nie wyglądają, jak zobaczyłam zdjęcie z tyłu byłam w szoku - ale to chyba dlatego że zdjęcie było robione po szczotkowaniu...

Nadal mam zniszczone włosy ale dbam o nie i mam nadzieję że kiedyś odzyskają dawną kondycję i blask
Już na gotową fryzurę nakładasz? Usztywnia trochę, czy na czym polega jego działanie?
Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Sukienka ma kolor koralowy nie czerwony-prezent od TŻ na urodziny, czółenka są jasne "nude" z czasnabuty, jakieś 13cm mają ale są wygodne bo mają platformę
Bardzo ładna sukienka
Cytat:
Napisane przez Blondyna66 Pokaż wiadomość
Ale masz figurkę I dłuugaśne nogi, oddaj
Ślicznie wyglądałaś

Ja właściwie na wesele będę ubrana tak jak na studniówkę, więc też mogę teraz fotę wkleić ''ałtfitu''

Brak tylko chabrowej kopertówki
Rety, JAKIE nogi

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Też mnie zaciekawiło to szare mydło. Ono robi coś dobrego z włosami prócz oczyszczania? A to że otwiera łuski, to chyba dobrze, lepiej wchłoną potem maski

Ja właśnie nałożyłam na skórę głowy olej GP z czerwoną papryką, włosy zwilżyłam i nałozyłam na nie podgrzany olej z pestek winogron i stapiz z jedwabiem. Za jakąś godzinkę mycie BDFM i pewnie NaturVital. A potem standardowo Isana bawełniana ( nakłądam chociaz ona chyba z moimi włosami nie robi nic) i olejek GP. Kurde moich włosów chyba się nie da obciążyć.
Zazdroszczę

Cytat:
Oo tak, te blogi najczęściej odwiedzam, jeszcze Eve, ma cudowne włosy Nigdy się takich nie dorobię

Faktycznie Szkoda że bliżej nie mieszkasz Szkoda nie mam wśród znajomych żadnej "włosomanki", jak zaczynam im tłumaczyć co robię z włosami to się dziwnie patrzą i omijam ten temat już
Ja niestety mam tak samo...

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 05:47   #3513
201708160922
Konto usunięte

Odp: Początkujące włosomaniaczki :)

Mam w kozieradke. Olalam ja i wczoraj umylam wlosy innym szamponem.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 05:49   #3514
Isfet
Rozeznanie

Aysell mleczko jedwabne nakładam przed modelowaniem zamiast pianki/żelu. Ono ma białą płynną konsystencję, wylewam troszkę na rękę (około 10-20ml), rozcieram w rękach i wgniatam w włosy (zwłaszcza w końcówki). Potem modeluje albo zakładam papiloty. Poza tym że czuję że włosy są zabezpieczone, to fryzura się później świetnie trzyma

Tu masz linka do tego mleczka:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html
Isfet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 06:09   #3515
_Angelina_
Wtajemniczenie

hej

u was tez pada;/?
rozpoczynam wielkie poszukiwania kosmetyku, który ujarzmi moje włosy w takaą pogodę.
puch i fale - żegnajcie
_Angelina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 06:12   #3516
barylka666
Zadomowienie

Witam was wszystkie, dzień dobry

U mnie także pochmurno

Edytowane przez barylka666
Czas edycji: 2013-09-10 o 06:17
barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 06:25   #3517
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:

U mnie także pochmurno
dzien dobry milego dnia wszystkim
u mnie pochmurno tez
uciekam do pracy
Stary 2013-09-10, 06:57   #3518
201708160922
Konto usunięte

U mnie w nocy padalo, ale teraz wychodzi slonce (choc nadal jest chlodno).

Stary 2013-09-10, 08:18   #3519
Figlak
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
Zazdroszczę
uwierz kochana nie ma czego

Cytat:
Napisane przez _Angelina_ Pokaż wiadomość
hej

u was tez pada;/?
rozpoczynam wielkie poszukiwania kosmetyku, który ujarzmi moje włosy w takaą pogodę.
puch i fale - żegnajcie
u nie od rana słonecznie, ale puch i fale mam na codzień
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:45   #3520
xdarling
Raczkowanie

Hej ;* dawno mnie nie bylo ale troche duzo sie dzialo

u mnie pada, pochmurno a ja siedzę na glowie z serum olejowym w ramach akcji anwen coby miec jakas motywacje bo ostatnio slabo z tym u mnie ...
xdarling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:40   #3521
mandarynka882
Rozeznanie

cześć Wam
u mnie nawet ładna pogoda
zrobiłam włosowe zakupy tzn kupiłam miód i siemię lniane, zamówiłam na allegro mały słoik kallos latte, w czwartek mam fryzjera

no i tu mam do Was pytanie, do jakiej maski/odżywki najlepiej dodawać miód i tego glutka?? (oprócz nakładania go solo)
mandarynka882 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 10:56   #3522
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Z pantenolem i olejem makadamia, ale ma tam też masę innych emolientów i humektantów.
Warto spróbować i nie oglądać się na SLS i alkohol izopropylowy, które są na szarym końcu składu i nie mają prawa skrzywdzić żadnych sucharków przy takiej ilości kondycjonerów

Witamy! fajnie, że nasze grono się powiększa, jest z kim pogadać o włosach (i nie tylko ) i to jest uznawane za całkiem normalny temat
To Twojego bloga przewertowałam od dechy do dechy! Masz piękne włosy, oddaj Natknęłam się na tę odżywkę i kusi, oj jak kusi
Niestety auto mi się rozkraczyło, na 2 tygodnie jestem uziemiona, a Kauf jest na drugim końcu miasta i trochę nie po drodze Jak tam wpadnę, to się obkupię. Mam chociaż motywację do zużywania zapasów i nie kupowania nowych rzeczy.
Silikonów moje włosy nigdy się nie bały A cena na prawdę jest śmieszna, mam nadzieję, że ta odżywka (i inne) urwie mi a nie włosy
Cytat:
A z czego masz czapkę?
To pytanie również do innych dziewczyn jaki materiał nie będzie elektryzował włosów?

Niestety czysty jest drogi.
Mam dla Ciebie skład mojej czapy, na szczęście tym razem nei urwałam metki
Nylon - 41,4%
Akryl - 40, 9%
Poliester - 9,2%
Królicza sierść - 8,5% ()
Nie elektryzuje mi włosów, może to zasługa tych biednych królików. Albo mojej mamy - jak uczyłam się do egzaminów to mi ją po kryjomu uprała Aa, dopiero mi się przypomniało - przez 2 sezony psikałam ją od czasu do czasu odżywkami w sprayu - koleżanka mi to poleciła na elektryzowanie.

O czystym olejku arganowym mogę tylko pomarzyć, kiedyś jak będę sr*ła pieniędzmi to go kupię Póki co używam tego od Bielendy i też jest dobry

Cytat:
hej

u was tez pada;/?
puch i fale - żegnajcie
Od rana nie pada ale prognoza mówi, że niedługo zacznie Jak ja nienawidzę deszczu...

Coś mi strzeliło do głowy i chciałabym mieć blond włosy. To pewnie wpływy wszystkich blondynek stąd Ale na pewno jest to przejściowa zachcianka, więc się wstrzymam. Poza tym, TŻ by mi na to nie pozwolił, a po ewentualnym farbowaniu znowu bym chciała rude

Przeszła mi chęć na zakupy w BingoSpa, przytłoczyła mnie ilość kosmetyków do zużycia

Znowu katowałam włosy OMO (Isana różowa - szampon z zieloną herbatą BingoSpa - Kallos Color). Wyleciała mi garść włosów, nie wiem czego to zasługa

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:07
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:08   #3523
201708160922
Konto usunięte

A ten Bielendy to gdzie kupic i z czym jest mieszany?

Stary 2013-09-10, 11:15   #3524
_ruDzik
Raczkowanie

CzasKomety, można go dostać w Rossmannie (ok. 20zł) i w Naturze (+/- 22zł).
Tutaj masz link do KWC i skład produktu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html
Powiem Ci jeszcze, że podoba mi się to, że po otwarciu zalecane jest zużycie go w ciągu 3 miesięcy - czyli nie ma w sobie dużo syfu Ale niemożliwe jest zużycie 150 ml produktu w takim czasie, więc ja do zaleceń się nie zastosuję. Poza tym, produkty kosmetyczne czy spożywcze zawsze mają zaniżoną datę ważności.

Pani filolog
Stary 2013-09-10, 11:31   #3525
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:
A z czego masz czapkę?

Rety, JAKIE nogi

Ja niestety mam tak samo...
Moja czapka ma tylko metkę z nazwą firmy a składu nigdzie nie podano, ale w środku jest polar

Ej, zawstydzasz mnie tu :P Dziękuję

Witaj w klubie tych, co nie mają obok siebie włosomaniaczki żeby pogadać ech

Cytat:

U mnie także pochmurno
Heejaa U mnie rano było bardzo pochmurno i mgła, a teraz jest słoneczko

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
cześć Wam
zrobiłam włosowe zakupy tzn kupiłam miód i siemię lniane, zamówiłam na allegro mały słoik kallos latte, w czwartek mam fryzjera

no i tu mam do Was pytanie, do jakiej maski/odżywki najlepiej dodawać miód i tego glutka?? (oprócz nakładania go solo)
Do miodu polecam maskę Alterry Granat i Aloes a do glutka maski nie dodaję

Cytat:

Nylon - 41,4%
Akryl - 40, 9%
Poliester - 9,2%
Nie elektryzuje mi włosów, może to zasługa tych biednych królików. Albo mojej mamy - jak uczyłam się do egzaminów to mi ją po kryjomu uprała Aa, dopiero mi się przypomniało - przez 2 sezony psikałam ją od czasu do czasu odżywkami w sprayu - koleżanka mi to poleciła na elektryzowanie.

Coś mi strzeliło do głowy i chciałabym mieć blond włosy. To pewnie wpływy wszystkich blondynek stąd Ale na pewno jest to przejściowa zachcianka, więc się wstrzymam. Poza tym, TŻ by mi na to nie pozwolił, a po ewentualnym farbowaniu znowu bym chciała rude

Królik w czapce ? Kto go tam umieścił, wstać
Ja chyba swoją musze wyprać, chociaż nie zwracałam uwagi czy miałam ''Szopena'' na głowie po jej zdjęciu :P

Ja nigdy nie miałam chęci farbowac włosów, ale pare razy udało mi się nastraszyć koleżankę, że blond zamieniłam na czarne..TŻ by chyba się załamał

Ogółem to dzień dobry

Edytowane przez Blondyna66
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:33
Blondyna66 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 11:59   #3526
Figlak
Zadomowienie

Są tu jakieś dziewczyny z Krakowa?
Planuję większe zamówienie kosmetyków i jakby któraś chciała się dołączyć to mogę coś dla Was tez zamówić
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:09   #3527
Aysell
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Wczoraj nie przeczytałam wszystkiego, bo już późno się zrobiło i równie późno to zauważyłam

Cytat:
[...]

TŻ będzie miał dość Rzepy, bo niedługo zaczynam kurację :P
Ostatnio koleżance poleciłam kurację Rzepę na włosy. W sobotę przyjechała ze swoim chłopakiem i mi mówi, że zaczęła już ją stosować, na co jej chłopak do mojego TŻ ''Człowiekuuu, jak to śmieeerdzi..''
Haha
Haha

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Ja wkladam bluzkę/podkoszulke w spodnie, sweter jest dlugi takze dla mnie to nie problem ze rajtki sa dlugie bo tego nie widac.
czasami ubieram legginsy pod spodnie, są lepsze, w stopy bynajmiej nie jest gorąco ;-)
Aha, rozumiem z tą bluzką u mnie nie wyjdzie, bo ja zakładam tylko sweter ale legginsy to nie jest zły pomysł, nie wpadłam na to
Cytat:
Napisane przez Jace Pokaż wiadomość
[...]
Przyszła moja paczka z Waxem, ale listonosz jak zwykle się przyczaił i zostawił awizo w skrzynce, chociaż byłam w domu przez cały dzień
Dzisiaj nie robiłam nic z włosami, bo mi się zwyczajnie nie chciało. No nic, przynajmniej wypróbuję sobie jutro Waxa.

A co do tej rzepy... to serio tak śmierdzi? Jestem wrażliwa na zapachy, a planowałam wypróbować jak skończę Jantar.
Mój to samo robi Nawet lepiej, potrafi jeszcze czasem awiza nie zostawić Dobrze, że wiem co kupuję i kiedy ma przyjść, to sama idę na pocztę i pytam, czy czasem szanowny pan nie odniósł, a mi nie raczył wrzucić do skrzynki awiza

Cytat:

Cześć Ładne włosy
Cytat:
Aysell mleczko jedwabne nakładam przed modelowaniem zamiast pianki/żelu. Ono ma białą płynną konsystencję, wylewam troszkę na rękę (około 10-20ml), rozcieram w rękach i wgniatam w włosy (zwłaszcza w końcówki). Potem modeluje albo zakładam papiloty. Poza tym że czuję że włosy są zabezpieczone, to fryzura się później świetnie trzyma

Tu masz linka do tego mleczka:
http://www.biochemiaurody.com/sklep/milk-silk.html
Bardzo dziękuję kupię sobie to cudo

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Dzień dobry

uwierz kochana nie ma czego

u nie od rana słonecznie, ale puch i fale mam na codzień
No jak to, mi coś obciąży włosy i mam przyklap stulecia
Cytat:
[...]

Nylon - 41,4%
Akryl - 40, 9%
Poliester - 9,2%
[...]
O, dzięki Może sobie kupię jakąś czapkę w tym roku... I też będę psikać odżywkami
Cytat:
Moja czapka ma tylko metkę z nazwą firmy a składu nigdzie nie podano, ale w środku jest polar
[...]
O, polar, chyba faktycznie nie elektryzuje włosów, kiedyś miałam taką chustkę. Dzięki

Kupiłam Kallosa Color, muszę za niego zaraz zapłacić

Stary 2013-09-10, 12:14   #3528
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Królik w czapce ? Kto go tam umieścił, wstać
Ja chyba swoją musze wyprać, chociaż nie zwracałam uwagi czy miałam ''Szopena'' na głowie po jej zdjęciu :P

Ja nigdy nie miałam chęci farbowac włosów, ale pare razy udało mi się nastraszyć koleżankę, że blond zamieniłam na czarne..TŻ by chyba się załamał

Ogółem to dzień dobry
Dziwnie się nosi tę czapkę, jak już się dowiesz, że jest w niej królik
Mi już trochę przechodzi ten blond, a już miałam ochotę lecieć po farbę TŻ chyba by zwariował

Cytat:
Kupiłam Kallosa Color, muszę za niego zaraz zapłacić
Bardzo dobry wybór Uwielbiam tę maskę Daj znać jak się spisuje

Pani filolog
Stary 2013-09-10, 12:18   #3529
Lana Del Rey
Rozeznanie

Mnie z Kallosa pasuje jednak tylko Latte, który kupiłam dopiero po wypróbowaniu prawie wszystkich innych
Wczoraj olejowałam włosy, wypróbowując metodę spodeczkową i jestem zachwycona... Bałam się, że nie wystarczy oleju (mieszanka brzoskwiniowego + z wiesiołka), a tu jeszcze zostało, jak sobie uświadomiłam jakie ilości olei zmarnowałam przez wylewanie na rękę i wcieranie to...
Lana Del Rey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:37   #3530
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
[...]
Bardzo dobry wybór Uwielbiam tę maskę Daj znać jak się spisuje
Dam znać zaraz jeszcze kupię Scandic bananową
Cytat:
Napisane przez Lana Del Rey Pokaż wiadomość
Mnie z Kallosa pasuje jednak tylko Latte, który kupiłam dopiero po wypróbowaniu prawie wszystkich innych
Wczoraj olejowałam włosy, wypróbowując metodę spodeczkową i jestem zachwycona... Bałam się, że nie wystarczy oleju (mieszanka brzoskwiniowego + z wiesiołka), a tu jeszcze zostało, jak sobie uświadomiłam jakie ilości olei zmarnowałam przez wylewanie na rękę i wcieranie to...
Dokładnie i dziwiłam się, że oleje mi idą jak woda

Stary 2013-09-10, 12:52   #3531
Leili
Rozeznanie

Ja ostatnio kupiłam ten nowy Kallos keratin, przy spłukiwaniu wlosy lejące, miękkie itd., ale po wysuszeniu końcówki moich włosów jakoś są suche mimo nałożeniu serum biovaxu, jakoś mi niezbyt pasuje... a kupiłam jej cały litr. chyba ogólnie proteiny mi nie służą bo nawet maska z biovaxu z keratyna i jedwabiem mi nie podpasowała. A jak ten kallos Color jest nawilżający?
Leili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:56   #3532
Lana Del Rey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Leili Pokaż wiadomość
Ja ostatnio kupiłam ten nowy Kallos keratin, przy spłukiwaniu wlosy lejące, miękkie itd., ale po wysuszeniu końcówki moich włosów jakoś są suche mimo nałożeniu serum biovaxu, jakoś mi niezbyt pasuje... a kupiłam jej cały litr. chyba ogólnie proteiny mi nie służą bo nawet maska z biovaxu z keratyna i jedwabiem mi nie podpasowała. A jak ten kallos Color jest nawilżający?
Ja mam cztery maski Biovaxu, ale moim KWC jest zdecydowanie ta z proteinami mlecznymi, będę kupowała tę maskę litrami
Stary 2013-09-10, 13:01   #3533
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam cztery maski Biovaxu, ale moim KWC jest zdecydowanie ta z proteinami mlecznymi, będę kupowała tę maskę litrami
Mi mleczna obciążała włosy, z keratyną miałam sianko, a najlepsza dla mnie jest do włosów blond Wymiata... włosy nawilżone miękkie, błyszczące i sypkie ideał kupuję już ją w opakowaniach 500 ml, bo tak szybko mi znika

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 13:05   #3534
Lana Del Rey
Rozeznanie

Cytat:
Mi mleczna obciążała włosy, z keratyną miałam sianko, a najlepsza dla mnie jest do włosów blond Wymiata... włosy nawilżone miękkie, błyszczące i sypkie ideał kupuję już ją w opakowaniach 500 ml, bo tak szybko mi znika
Po mlecznej mam mega miękkie jak z reklamy włosy, ta z olejami też fajna (co ciekawe moje włosy nie lubią oleju kokosowego solo), ta do włosów ciemnych z henną też nawet dobra, a ta z keratyną na odbudowanie nie jest zła, ale za pierwszym razem mi obciążyła. A jak jest z ceną pomiędzy 250 a 500ml?
Stary 2013-09-10, 13:06   #3535
kropelkaa
Zakorzenienie

dzień dobry
u mnie trochę pochmurno, ale na razie nie pada chociaż

Cytat:
Mam nadzieję, że w moim coś fajnego będzie. Kup teraz na zapas
daj znać co upolowałaś pewnie i tak kupię jak będę tam przy okazji chociaż miałam teraz już nic nie kupować i zacisnąć pasa

Cytat:
Bym się bala spać z żabkami, że będa uwierać czy coś Chociaz kiedyś nie odpięłam i jakoś sie spało :P Ja stwierdziłam, że koczek to nie dla mnie, bo rano po rozpuszczeniu sa pokręcone, po warkoczu falowane, czego nie lubię, więc szukam fryzury dalej
ja też cały czas szukam swojej fryzury do spania, po koczku nie mam ładnych fal tylko spuszone włosy sterczące każdy w swoją stronę

Cytat:

może być ciekawa szkoda, że to Kauflanda mam daleko przy okazji bardzo fajny blog

Cytat:
hej
u was tez pada;/?
puch i fale - żegnajcie
też coś takiego szukam moje włosy okropnie reagują na wilgoć, jutro akurat ma caly dzień padać i muszę jakoś ogarnąć te włosy, bo już wiem co się będzie działo na dworze

Cytat:
Napisane przez mandarynka882 Pokaż wiadomość
cześć Wam
nie wiedzialam, że Latte jest też w małych słoiczkach

Cytat:
CzasKomety, można go dostać w Rossmannie (ok. 20zł) i w Naturze (+/- 22zł).
Tutaj masz link do KWC i skład produktu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...owy-3-w-1.html
Powiem Ci jeszcze, że podoba mi się to, że po otwarciu zalecane jest zużycie go w ciągu 3 miesięcy - czyli nie ma w sobie dużo syfu Ale niemożliwe jest zużycie 150 ml produktu w takim czasie, więc ja do zaleceń się nie zastosuję. Poza tym, produkty kosmetyczne czy spożywcze zawsze mają zaniżoną datę ważności.
teraz w Naturze będzie w promocji za 14,99
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:15   #3536
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Dam znać zaraz jeszcze kupię Scandic bananową

Dokładnie i dziwiłam się, że oleje mi idą jak woda
Będę czekać na relację Też zacieram rączki na tego Scandica ale odwlekam te plany na dalszą przyszłość i oszczędzam pieniążki

Cytat:
Tak, świetnie nawilża włosy

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
teraz w Naturze będzie w promocji za 14,99
Bardzo dobra cena szkoda, że nie trafiłam wcześniej na taką promocję
Będzie jeszcze coś ciekawego? Gazetka w necie pojawi się dopiero jutro i się trochę niecierpliwię

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:16
Stary 2013-09-10, 13:26   #3537
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Po mlecznej mam mega miękkie jak z reklamy włosy, ta z olejami też fajna (co ciekawe moje włosy nie lubią oleju kokosowego solo), ta do włosów ciemnych z henną też nawet dobra, a ta z keratyną na odbudowanie nie jest zła, ale za pierwszym razem mi obciążyła. A jak jest z ceną pomiędzy 250 a 500ml?
A jaki kolor włosów masz? Ta z olejami faktycznie nie kiepska ale nie najlepsza, jakoś ciężko mi po niej rozczesać włosy, dobra jest też ta do wypadających bardzo bardzo mięciuskie włosy sa po niej... aż za miękkie a cenowo no jest różnica jak za 250 ml płacę koło 17 zł w aptece a 500ml 23 zł no to jest ale jak jest promocja w superpharm to tez tam małe kupuje tylko akurat mam z 30 km do najbliższego więc tylko czsami tam jestem.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Będę czekać na relację Też zacieram rączki na tego Scandica ale odwlekam te plany na dalszą przyszłość i oszczędzam pieniążki

Tak, świetnie nawilża włosy

Będzie jeszcze coś ciekawego? Gazetka w necie pojawi się dopiero jutro i się trochę niecierpliwię
Ja kupiłam dosyć dawno scandica i zapach obłędny tak jak piankowe żelki bananki szkoda tylko, że zapch po zmyciu już się nie utrzymuje. No i co mi w niej przeszkadzało to to że jest strasznie lejąca... jak rzadka odżywka, u mnie szału nie zrobiła... Miałam coś w rodzaju przyklap na górze a piórka na dole, ale nie jest zła...

To mi narobiłaś smaka na tego kallosa, a włoski po nim trochę dociążone czy lekkie?
Stary 2013-09-10, 13:30   #3538
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
na wątku Drogierii Natura jest : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=596414&page=137 post 4093
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:41   #3539
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Ja kupiłam dosyć dawno scandica i zapach obłędny tak jak piankowe żelki bananki szkoda tylko, że zapch po zmyciu już się nie utrzymuje. No i co mi w niej przeszkadzało to to że jest strasznie lejąca... jak rzadka odżywka, u mnie szału nie zrobiła... Miałam coś w rodzaju przyklap na górze a piórka na dole, ale nie jest zła...

To mi narobiłaś smaka na tego kallosa, a włoski po nim trochę dociążone czy lekkie?
Ale my się kusimy wzajemnie Uwielbiam bananowy smak i zapach to dla mnie w ogóle trudnością będzie powstrzymywanie się od kupna ale będę twarda
Po Kallosie Color mam nawilżone, dociążone ale jednocześnie sypkie włosy, z moich ostatnich obserwacji wynika, że się nie elektryzują, chociaż zimą może być inaczej bo zaczną się czapki, szaliki, grube swetry, etc. Ważne jest też, że nie przetłuszcza, nie oblepia i nie obciąża włosów. Pisałam już wcześniej, że moja mama i babcia przerzuciły się na tego Kallosa. Używały wcześniej Syossa niebieskiego i białego. Mama zauważyła, że Kallos opanował jej strzechę - po wysuszeniu ma wygładzone, dociążone i ujarzmione włosy, i nie musi ich prostować, a Syoss robił piękne siano i każdy włos sterczał w swoją stronę.
U mnie najlepiej ten Kallos sprawdza się przy metodzie OMO wraz z różową Isaną przy pierwszym O

Kropelko, dziękuję bardzo

Pani filolog
Stary 2013-09-10, 13:53   #3540
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Ale my się kusimy wzajemnie Uwielbiam bananowy smak i zapach to dla mnie w ogóle trudnością będzie powstrzymywanie się od kupna ale będę twarda
Po Kallosie Color mam nawilżone, dociążone ale jednocześnie sypkie włosy, z moich ostatnich obserwacji wynika, że się nie elektryzują, chociaż zimą może być inaczej bo zaczną się czapki, szaliki, grube swetry, etc. Ważne jest też, że nie przetłuszcza, nie oblepia i nie obciąża włosów. Pisałam już wcześniej, że moja mama i babcia przerzuciły się na tego Kallosa. Używały wcześniej Syossa niebieskiego i białego. Mama zauważyła, że Kallos opanował jej strzechę - po wysuszeniu ma wygładzone, dociążone i ujarzmione włosy, i nie musi ich prostować, a Syoss robił piękne siano i każdy włos sterczał w swoją stronę.
U mnie najlepiej ten Kallos sprawdza się przy metodzie OMO wraz z różową Isaną przy pierwszym O

Kropelko, dziękuję bardzo
Zapach bananowy ma... mega

Różowa Isana??? No nie mów że masz jeszcze moją ukochaną z babasuu? Czemu oni ja wycofali... To była jedyna drogeryjna odżywka po której miałam śliczne proste włoski bez prostowania...

A do drugiego O co używasz?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości