Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 21:47   #1621
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dzięki za wszystkie gratulacje Co ciekawe moja znajoma urodziła córkę o wadze 1700g. Niezła kruszynka była, ale za parę miesięcy pięknie przybrała na wadze.

Lekarz powiedział, że bardzo ładnie przybiera, bo w 28 tygodniu ważyła 1100g, a teraz czyli 31/32 tydzień 1715g. Ciekawa jestem jaka będzie ostateczna waga. Mąż ważył ponad 4 kg , a ja koło 2,8 kg.

Pokazałam na blogu kilka ciążowych zestawów http://beautyhairandfashion.blogspot...i-o-kilku.html
Twoja córcia faktycznie świetnie rośnie!
Wspaniałe te zestawy ubraniowe - wyglądasz bardzo zgrabnie i sexi!

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
No dobra już nie narzekam
Narzekaj ile tylko chcesz, Kto jak nie kobieta w ciąży lepiej zrozumie drugą kobietę w ciąży.

Znowu zaczyna mi świat wirować przed oczami. Idę w kimę, bo jutro od rana przychodzi gipsiarz.

Dobranoc!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:00   #1622
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

U nas się rozpadało na dobre :/Ale nawet mnie to nie dołuje tylko daje power do roboty

Dzisiaj przy okazji załatwień wstąpiliśmy do sklepu bo chcieliśmy kupić komplet kołdrę i poduszkę na zaś dla małego.Po czym zobaczyłam pustkę w portfelu,a karta nie można płacić.Pojechaliśmy do bankomatu,cudem zdążyliśmy jeszcze do sklepu (otwarty do 17) kupiłam sobie kołdrę,wkładki,poduszkę,c zapeczkę i niedrapki a o komplecie dla małego zapomniałam z całego tego zamieszania

Alem roztrzepana i tz też bo się nie skapnął.Grunt to się uzupełniać.
Uświadomiłam sobie dopiero w domu

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Ale się najadłam

Piękne zdjęcia

mm pierogi z mięskiem ale bym zjadła
Pij dużo wody co byś się nie odwodniła.

Hm nie wiedziałam że trzeba się smarowac dwa miechy wcześniej..ba!ja nawet nie wiem czy będę miała pokarm, piersi niewiele urosły, i nic a nic nie leci jeszcze z nich
za 7 miesiąc!
Spokojnie wielkość piersi nie ma znaczenia.Będziesz mieć pokarm!
Moim zdaniem wszystko siedzi w głowie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Jakby mój M. skarpetki na podłodze zostawial, to.....

nigdy nie rozmawialiasmy o tym wcześniej,ale niektóre rzeczy same przez się powinny rozumieć takie jak brudy, odkładanie do zlewu naczyń, sprzątanie po sobie...

ja obiady robie i najczęściej zmywam

ale on za to podłogi myje i teraz odkurza najczęściej
Dokładnie
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
O, a gdzie studiujesz? Bo ja też będę jutro u siebie na uczelni A nuż wpadniemy na siebie

Lineczka, Domi, to ja Wam powiem lepiej. Moja Teściowa nauczyła wszystkie swoje dzieci tzw magicznego trójkąta.. Oni każdy brudny ciuch rzucali w róg pokoju. Łącznie ze skarpetkami. Ona zbierała to, prała, prasowała i chowała im do szafki. Ile ja się nawalczę z moim mężem czasem, żeby mu przypomnieć, ze po to kupiliśmy torby na brudne rzeczy i stoją koło pralki, by tam je wrzucał Wyobraźcie sobie, ze wstajecie rano i pierwsze co widzicie to spodnie, koszulka i skarpetki rzucone na środku pokoju... Idzie oszaleć
Cytat:
O czymś takim już nawet nie wspominam bo nie mam nerwów do mojego TŻta już. Prosiłam go tyle razy żeby brudne ubrania wrzucał do pralki... owszem wrzuci ale tylko majtki, cała reszta zawsze leży obok pralki albo obok wanny, zależy gdzie mu wygodniej rzucić... A jak przyjdzie z roboty i od razu się nie kąpie to wchodzi do naszego pokoju i rzuca brudne rzeczy obok stolika tak że jak się wejdzie to pierwszą rzeczą jaką widać są jego brudy rzucone na sam środek pokoju... Walczę z nim o to od kąd jesteśmy razem, myślę że już tego nawyku nie zmienię... Codziennie jest awantura o to samo, dziś też jak wróci to rzuci ubrania w łazience obok pralki albo u nas w pokoju
O ja bym dała skarpetki na środku pokoju i rzeczy rozrzucone obok pralki
Ale widzicie jak tak nauczeni to teraz trzeba prostować.I nie odpuszczać!

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Nie wiem jak mamusie, ale ja jako niania kilku dzieciaczków sama nie polecam chusteczek do pupy huggies. Jak dla mnie są beznadziejne, takie papierowe, źle się wyjmują. Chyba że się poprawiły. Pieluchy były ok, ale niestety jak widziałam te chusteczki to tylko się modliłam żeby się wreszcie skończyły
Ja mam zielone,kupiłam ze względu na skład.Muszę wypróbować
Tak jak Dzastin-wyjełaś mi to z ust

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
ojej, to poważnie, ale żeby tak od razu śmierć groziła to chyba nie, mi mówili że w takich przypadkach jest zagrożenie utraty jajnika

Ja jem normalnie jak odkurzacz ostatnio, żeby nie było że się opycham, to ciągle jestem głodna

Kurcze TŻ mnie zarejestrował na jutro do dentysty, pisałam wam ze ułamał mi się kawałek zęba, ale nawet nie widzę gdzie, tak mnie jakby trochę pobolewa, ale to żaden ból i nawet nie wiem czy to tak mi się nie wydaje żę mnie boli, często tak miałam, że szkliwo mi się obdrapało czy coś i po wizycie u dentysty od razu przestawało boleć, jak mi dentysta mówił że nic się nie dzieje

I nie wiem czy iść do tego dentysty jutro jakoś im nie ufam tutaj, i pewnie mnie wszystkie zęby rozbolą jak mi policzy za wizytę
Przypomniałaś mi że muszę iść do dentysty po pieczatkę i podpisik że mam zdrowe zęby,ginka ostatnio mi kazała Ale mi się chce,ciekawe kiedy na NFZ mnie przyjmie (nigdy jeszcze nie byłam )

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!
Powróciłam do żywych. Pół dnia przeleżałam i przespałam, a kolejne pół przesiedziałam na tyłku przed tv. Polepszyło mi się trochę, przynajmniej już mi się tak w głowie nie kręci. To chyba przez tą kijową pogodę dzisiaj.
Tak mnie naszły dzisiaj myśli ile i jakich ubranek będziecie mieć dla Dzidziola? Ja mam dopiero kilka sztuk i boję się, że to o wiele wiele za mało.
Dobrze że Ci się poprawiło.Mi też dzisiaj ból głowy sam przeszedł,raczej to migrena lekka była.Rzadko się zdarza żeby beż tablety przeszło.
Ja trochę uzbierałam,ale tak naprawdę to nie wiem ile dokładnie bo wszystko w worze na razie

Doszły moje koszule do karmienia nawet ładne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:10   #1623
ryba91
Zakorzenienie

Miki- super wyglądasz!

Kurde, ale zimno. ;( u mnie cały dzień dzisiaj padało i w sumie nadal pada.

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Trele się dzisiaj nie odzywała...
Stary 2013-09-09, 22:10   #1624
lusesita23
Zakorzenienie

Zamówiliśmy łóżeczko:jupi :
http://allegro.pl/lozeczko-szuflada1...477317547.html

i przy okazji dresy dla mnie

na ten miesiąc pozostały jeszcze koszule do karmienia, kosmetyki do kąpieli, wkładki laktacyjne i gacie siateczkowe i plan wypełniony
Stary 2013-09-09, 22:15   #1625
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
wymalowałam sobie właśnie pazury na czerwono od razu samoocena mi się poprawiła.

Jutro rano ide na badania, i zastanawiam się gdzie mam pojemnik na mocz juz nawet obmyśliłam że jak nie znajdę to kupie rano i nasikam w punkcie pobrania, bedzie poranny

Tylko żebyś doniosła mi się kiedyś ledwo udało

Rinco za wizytę .

Weronisiek Uświadom męża żeby się córa zajął a nie majsterkowaniem.A Ty sobie odpoczniesz.

Domi Fajna fotka

Paulina
Czyli jak rozumiem dalej będziesz chodzić na SR?

Miss Ale tam trzeba mieć dg żeby coś kupić czy taki szaraczek jak ja też może Napaliłam się na te zielone

Ryba

Miki Zastanawiałam się gdzie Twój brzuszek,dopiero jak stanęłaś bokiem to go zobaczyłam wyraźnie.

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:

na ten miesiąc pozostały jeszcze koszule do karmienia, kosmetyki do kąpieli, wkładki laktacyjne i gacie siateczkowe i plan wypełniony
Fajne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 22:20   #1626
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale dżamprezowo u Was ostatnimi czasy

W tym temacie to ja jestem przejedzona Libido zerowe
Gorzej z tż,bo nie ukrywam bardzo pokrzywdzony z tego względu,ale kochany i bardzo wyrozumiały jest w stosunku do mnie.Niestety pewnych rzeczy nie przeskoczę,nie dam rady i już!
i słusznie, nie ma co się zmuszać. potem tylko jakiś dziwny uraz wyjdzie a szkoda by było, bo to mimo wszystko ma być wyjątkowy czas

Cytat:
Zjadłam marchewkę a malutka szaleje
surową czy gotowaną? gotowana ma duże IG
Cytat:
Nie udało się dzisiaj zrobić, bo do 11 mogą pobierać Jutro będę musiała iść ponownie.

Za to byłam na USG i z maleństwem wszystko super Waży 1715 g
oczywiście z Twojej radości się cieszę i super, że super, ale ta waga to dla mnie.........

gratuluję wszystkich wizyt i miłych chwil kobiety;
i bardzo dziękuję za ciepłe słowa i myśli odnośnie mojej Mamy; to dla mnie bardzo ważny czas

plery mnie bolą

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:36   #1627
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jesyem juz po wizycie. Dzieciątko ułożone powodowo, wazy ok 810g - niby o tydz mniejsze dziecko, ale przy córce też ytal bylo.
plec? Hmm raczej cora, choc zle ułożona byla do potwierdzenia . Lekarz powiedzial ze widzi tem ziarenko kawy ;p
Mam pilnować wagi +4kg w miesiąc :sciana:
Gratuluję wizyty. Z wagą pewnie u mnie będzie podobnie, czyli dostanę ostrzeżenie

Cytat:
Hm nie wiedziałam że trzeba się smarowac dwa miechy wcześniej..ba!ja nawet nie wiem czy będę miała pokarm, piersi niewiele urosły, i nic a nic nie leci jeszcze z nich
za 7 miesiąc!
No własnie mnie też niewiele urosły i też nic nie leci A już kupiłam wkładki laktacyjne Swoją drogą jakie kupowałyście i w jakiej ilości?

Cytat:
Jutro rano ide na badania, i zastanawiam się gdzie mam pojemnik na mocz juz nawet obmyśliłam że jak nie znajdę to kupie rano i nasikam w punkcie pobrania, bedzie poranny
Chyba zrobię podobnie, bo też właśnie nie mam na jutro pojemnika

Cytat:
Jestem tak niecierpliwą osobą że choć wiem że jutro będę miała wszystkie zdjęcia z sesji na płycie to uprosiłam koleżankę żeby mi wysłała chociaż jedno zdjęcie. Troszkę niewyjściowe ale może być

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
Fajne, takie romantyczne. Nie kokietuj tu nas, że niby niewyjściowe

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej Ja jak zwykle jestem kilkadziesiąt stron do tyłu ale chciałam tylko zameldować, że jestem już po wizycie i wszystko OK Następna 30.09. o 13.15.
Gratuluję

Cytat:
Jaaa przypomniałaś mi że miałam kupić pojemniczek na jutro
Hahaha to jest nas już 3

Cytat:

Łóżeczko bardzo ładne i cena też w sumie atrakcyjna. Moje chyba na dniach przyjdzie, bo już jednego maila dostałam. Może to będzie jutro. Fajnie by było

A teraz przywitam się wieczornie
Byliśmy na sesji i nie chce zapeszać, ale wydaje mi się, że zrozumiałyśmy się z tą fotograf w 100%. Bardzo dużo było gry światłem i cieniem, a własnie na takich fotach mi zależało. Ogólnie kobieta super, widać że pojęcie ma niesamowite. Już nie mogę doczekać się efektów. Jeden minus był taki, że gdybym nie zapytała, to dostałabym te zdjęcia, razem ze zdjęciami noworodkowymi czyli za jakieś 3 miechy Ja jednak wolałabym przed porodem trochę popodniecać się tą sesją, bo później podniet to ja będę miała pod dostatkiem

Edytowane przez babku
Czas edycji: 2013-09-09 o 22:55
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:38   #1628
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tak niecierpliwą osobą że choć wiem że jutro będę miała wszystkie zdjęcia z sesji na płycie to uprosiłam koleżankę żeby mi wysłała chociaż jedno zdjęcie. Troszkę niewyjściowe ale może być

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
Super zdjęcie, naprawdę ślicznie wyglądasz

A co do proszku no wiesz to typowy facet jak powiesz tylko nie kupuj tego czy tamtego, to właśnie to kupi, bo to zakoduje
Cytat:
miałam ta paczke. pieluszki wzie;am do szpitala. nie sa idealne ale były ok

mniam mniam

maomami AAA jak pisałam o terminie porodu to miałam tez napisać że córa wcale mala nie była - 3770g i 54cm

nemosek zobaczymy co by nie było to i tak będzie kochane

lineczka1989, lusesita23 a no uparte dzieciatko, uparte

Anoula, domii29, kyte, lineczka1989, lusesita23, nemosek, maomami dzięki dziewczyny.. mam nadzieje, ze nikogo nie ominełam

Domii super zdjecie
No to córa faktycznie nie urodziła się mała. No nic zobaczymy ile nam jutro pan doktor powie że mała waży, ile jest młodsza i będziemy czekać
Cytat:

Ładne łóżeczko, za zakup

Ja zniknęłam popołudniu. Mama przyjechała z pracy i zaczęła się akcja gotowanie, bigos, gołąbki i dzisiaj pierogi ruskie gotowe, farsz na pierogi z mięsem gotowy ale lepić będziemy jutro.
A rano mam pobudkę bo muszę zawieźć brata do szkoły, chyba że się rozłoży bo coś zaczął kichać.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 22:39   #1629
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Gratuluję wizyty. Z wagą pewnie u mnie będzie podobnie, czyli dostanę ostrzeżenie

No własnie mnie też niewiele urosły i też nic nie leci A już kupiłam wkładki laktacyjne Swoją drogą jakie kupowałyście i w jakiej ilości?

Fajne, takie romantyczne. Nie kokietuj tu nas, że niby nie wyjściowe

Gratuluję

Hahaha to jest nas już 3

Łóżeczko bardzo ładne i cena też w sumie atrakcyjna. Moje chyba na dniach przyjdzie, bo już jednego maila dostałam. Może to będzie jutro. Fajnie by było
Ja mam na razie jedne z Babydream-tanie były
A dzisiaj kupiłam z TT-cena mnie zachęciła 14 zł.Podobno b.dobre,chyba nawet Dzidzia chwaliła

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-09, 22:51   #1630
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42716350]Ojj kilka moich koleżanek ma przez takie myślenie 2 dzieci, jedno po drugim. 1 zaszła w ciążę 2 miesiące po urodzeniu dziecka... więc w sumie od razu po połogu, dla mnie to niewyobrażalne...

Jejuuuu jaki ciężki dzień! Olka mi szaleje od rana, lata, szarpie kociaki za ogony, sypała piachem psu w oczy, nasza sunia jest grzeczna, ale się wkurza już o takie rzeczy i czasem warknie Oli przy twarzy. Ucieka mi na dwór na bosaka, a tam mój teść wyprowadził wszystkie przyczepy i traktory i nie patrzy, że dziecko biega...

Ja za nią ganiam calutki dzień i brzuch mam jak głaz Masakra!
Mężuś zamiast się nią zająć po pracy to sobie coś majstruje w garażu.. żeby to jeszcze było coś ważnego.. cholera no..[/QUOTE]

Matko co za ginka
Ale z Oleczki łobuziarka tatuś powinien za nią ganiać a Ty się wylegiwać

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej Ja jak zwykle jestem kilkadziesiąt stron do tyłu ale chciałam tylko zameldować, że jestem już po wizycie i wszystko OK Następna 30.09. o 13.15.

udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Wg dziewczyny proszę od jutra rana trzymać kciuki za moją premię. Muszę ją dostać bo inaczej jesteśmy w ciemnej d.upie i chyba w ciemniejszej to ino raz byliśmy. Tak więc od jutra licze na wasze kciuki ;P tak więc

zaciśnięte!!

Cytat:

Bardzo ładne to mało Ci już zostało dp kompletu

Cytat:

Paulina
Czyli jak rozumiem dalej będziesz chodzić na SR?
mam tylko nadzieję, że ta sama położna będzie prowadzić, bo super z niej babka i bardzo wyraźnie opowiadała w przeciwieństwie do tej, która była jak się zapisywałam w lipcu

Z ciekawszych rzeczy to kąpią dziecko dopiero po 24h i tylko raz jak się leży 3 dni, w domu zalecała kąpanie wg uznania...można co tydzień albo i codziennie to już zależy od rodziców, po urodzieniu chyba w drugiej dobie dziecko dostaje zastrzyk z witaminą k, w razie cc mąż też może być na sali w fartuchu i maseczce, co do pielęgnacji pępuszka to oni już od kilku lat zalecają tylko wietrzenie a jak się w kąpieli zamoczy to poprostu osuszyć. Chyba tyle z takich rzeczy o których nie wiedziałam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-09, 22:53   #1631
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam na razie jedne z Babydream-tanie były
A dzisiaj kupiłam z TT-cena mnie zachęciła 14 zł.Podobno b.dobre,chyba nawet Dzidzia chwaliła
Dzidzia dalej chwali . I widziała, że ceny baaaardzo im spadły, więc sama zamierza się zaopatrzyć, z czego jest megaszczęśliwa ;D. Jak ja rodziłam, to kosztowały 1zł za sztukę

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-09, 23:01   #1632
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Hahaha to jest nas już 3

Byliśmy na sesji i nie chce zapeszać, ale wydaje mi się, że zrozumiałyśmy się z tą fotograf w 100%. Bardzo dużo było gry światłem i cieniem, a własnie na takich fotach mi zależało. Ogólnie kobieta super, widać że pojęcie ma niesamowite. Już nie mogę doczekać się efektów. Jeden minus był taki, że gdybym nie zapytała, to dostałabym te zdjęcia, razem ze zdjęciami noworodkowymi czyli za jakieś 3 miechy Ja jednak wolałabym przed porodem trochę popodniecać się tą sesją, bo później podniet to ja będę miała pod dostatkiem

4 ja jutro mam wizytę u GP i też zapomniałam o pojemniczku u nas się na każdą wizytę zanosi i on sprawdza jakimś patyczkiem od razu ale, że siuśki nie muszą być z rana to kupię przed wizytą i zrobię

Super, że jesteś zadowolona czekamy na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dzidzia dalej chwali . I widziała, że ceny baaaardzo im spadły, więc sama zamierza się zaopatrzyć, z czego jest megaszczęśliwa ;D. Jak ja rodziłam, to kosztowały 1zł za sztukę
Oja ale były drogie ja chyba dałam coś koło 8euro za 50szt.

Stary 2013-09-09, 23:03   #1633
ktosiula
Wtajemniczenie

Jakoś cicho dzisiaj, szybko nadrobiłam.
Kupiłam aspirator do nosa Sopelek, któraś ma? Miałam brać fridę, ale jak ją oglądałam i rozłożyłam, żeby wyjąć filtr to później się jej nie dało złożyć, tzn. końcówka była za luźna i wypadała. Jakaś felerna sztuka chyba się trafiła.
I jeszcze podkłady na łóżko i sól fizjologiczna

Cytat:

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
Bardzo ładne, zapowiada się super sesja!

Cytat:
ktosiula- daj znać jak było na warsztatach
Jednym słowem ujdzie. Ale tak 1/2 czasu to nudne/reklamowe prezentacje. Najfajnieszy byl wykład z położną która pokazywała i omawiała kąpanie, pielęgnacje i przewijanie. Poza tym prezentacja fotelików maxicosi, wykład o śnie maluszka, pokaz "jak chłoną pieluszki pampers", prezentacja jakiegoś sklepu a w niej m.in. adaptery do pasów, poduszka rogal, kocyk-otulacz. Była jeszcze prezentacja o żywieniu prowadzona przez lekarza, ale za krótka i mało szczegółowa. Wystąpienie przedstawiciela firmy Enfamil (mleko) i OmegaMed (suplementy diety).
Wygrałam ręczniczek z kapturkiem No i dawali dużo "reklamówek" (ulotki, próbki JJ, Palmers, Pampers, 3 śliniaczki, skarpetki, gazeta Mama i Ja).
W sumie nie żałuję ale szału też nie było :P

Cytat:
Zadzwonił do mnie mój tatuśko, prosiłam go żeby mi kupił proszek "Dzidziuś", dzwoni i mówi mi tak
T: Kupiłem Ci proszek, nie mogłem się powstrzymać i kupiłem Ci do kolorów i do białego choć prosiłaś mnie tylko o jeden, tyle ich było że nie mogłem się zdecydować jaki wziąć
Ja: A jaki kupiłeś?
T: Jakiś bobini czy jakoś tak
Ja: Ahaa no ok (i tutaj ucieszyłam się że mam zakup proszku już z głowy)

Za 5 minut dzwoni, jak już wszedł do domu
T: ten proszek to LOVELA

Prosiłam go żeby kupił obojętnie jaki jak dzidziusia nie będzie mógł znaleźć byleby nie była to LOVELA... i weź tu wyślij faceta na zakupy Noo ale najważniejsze że proszki już mam
te chłopy! I dlatego lubię wszystkiego sama dopilnować

Cytat:

Dzisiaj przy okazji załatwień wstąpiliśmy do sklepu bo chcieliśmy kupić komplet kołdrę i poduszkę na zaś dla małego.Po czym zobaczyłam pustkę w portfelu,a karta nie można płacić.Pojechaliśmy do bankomatu,cudem zdążyliśmy jeszcze do sklepu (otwarty do 17) kupiłam sobie kołdrę,wkładki,poduszkę,c zapeczkę i niedrapki a o komplecie dla małego zapomniałam z całego tego zamieszania
Zdarza się, za to ile masz innych fajnych rzeczy!

Cytat:
Święta racja! Teraz Ci przyniosą więcej radości dobrze, że dopytałaś.

Do kiedy jest ta promocja w Makro? Ta cena to brutto czy netto bo tam w gazetkach to piszą taką wielką cenę netto a brutto maciupką, że prawie nie widać :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 23:34   #1634
nemosek
Zakorzenienie

Babku a jak po sesji?
Już doczytałam

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Super zdjęcie, naprawdę ślicznie wyglądasz

A co do proszku no wiesz to typowy facet jak powiesz tylko nie kupuj tego czy tamtego, to właśnie to kupi, bo to zakoduje

No to córa faktycznie nie urodziła się mała. No nic zobaczymy ile nam jutro pan doktor powie że mała waży, ile jest młodsza i będziemy czekać

Ładne łóżeczko, za zakup

Ja zniknęłam popołudniu. Mama przyjechała z pracy i zaczęła się akcja gotowanie, bigos, gołąbki i dzisiaj pierogi ruskie gotowe, farsz na pierogi z mięsem gotowy ale lepić będziemy jutro.
A rano mam pobudkę bo muszę zawieźć brata do szkoły, chyba że się rozłoży bo coś zaczął kichać.
Zapasy gotowe ?

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Matko co za ginka
Ale z Oleczki łobuziarka tatuś powinien za nią ganiać a Ty się wylegiwać

udanej wizyty

zaciśnięte!!

Bardzo ładne to mało Ci już zostało dp kompletu

mam tylko nadzieję, że ta sama położna będzie prowadzić, bo super z niej babka i bardzo wyraźnie opowiadała w przeciwieństwie do tej, która była jak się zapisywałam w lipcu

Z ciekawszych rzeczy to kąpią dziecko dopiero po 24h i tylko raz jak się leży 3 dni, w domu zalecała kąpanie wg uznania...można co tydzień albo i codziennie to już zależy od rodziców, po urodzieniu chyba w drugiej dobie dziecko dostaje zastrzyk z witaminą k, w razie cc mąż też może być na sali w fartuchu i maseczce, co do pielęgnacji pępuszka to oni już od kilku lat zalecają tylko wietrzenie a jak się w kąpieli zamoczy to poprostu osuszyć. Chyba tyle z takich rzeczy o których nie wiedziałam.

U mnie nie ma takiej możliwości

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Wow ale cena!

Niech Dzidzia chwali dalej to do dobre i polecane

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jakoś cicho dzisiaj, szybko nadrobiłam.
Kupiłam aspirator do nosa Sopelek, któraś ma? Miałam brać fridę, ale jak ją oglądałam i rozłożyłam, żeby wyjąć filtr to później się jej nie dało złożyć, tzn. końcówka była za luźna i wypadała. Jakaś felerna sztuka chyba się trafiła.
I jeszcze podkłady na łóżko i sól fizjologiczna

Bardzo ładne, zapowiada się super sesja!

Jednym słowem ujdzie. Ale tak 1/2 czasu to nudne/reklamowe prezentacje. Najfajnieszy byl wykład z położną która pokazywała i omawiała kąpanie, pielęgnacje i przewijanie. Poza tym prezentacja fotelików maxicosi, wykład o śnie maluszka, pokaz "jak chłoną pieluszki pampers", prezentacja jakiegoś sklepu a w niej m.in. adaptery do pasów, poduszka rogal, kocyk-otulacz. Była jeszcze prezentacja o żywieniu prowadzona przez lekarza, ale za krótka i mało szczegółowa. Wystąpienie przedstawiciela firmy Enfamil (mleko) i OmegaMed (suplementy diety).
Wygrałam ręczniczek z kapturkiem No i dawali dużo "reklamówek" (ulotki, próbki JJ, Palmers, Pampers, 3 śliniaczki, skarpetki, gazeta Mama i Ja).

te chłopy! I dlatego lubię wszystkiego sama dopilnować

Zdarza się, za to ile masz innych fajnych rzeczy!

Święta racja! Teraz Ci przyniosą więcej radości dobrze, że dopytałaś.

Do kiedy jest ta promocja w Makro? Ta cena to brutto czy netto bo tam w gazetkach to piszą taką wielką cenę netto a brutto maciupką, że prawie nie widać :P
Własnie sie zastanawiam nad aspiratorem? Większość chyba ma Fridę.
To masz następny do kolekcji ręczniczek no i próbeczki

Właśnie dostałam potwierdzenie na warsztaty bezpiecznego malucha
Chciałabym wygrać fotelik

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

ale jestem zakręcona.Patrzę teraz dokładnie i co widzę,kupiliśmy przecież w sklepie zestaw dla małego a o kołdrze dla siebie zapomniałam.
Dobrze że się skapnęłam bo kupiłabym drugi zestaw dla młodego

Chyba czas spać-kolejny dzień prawie że świra

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-09-09 o 23:16
Stary 2013-09-09, 23:43   #1635
paulinaizabela
Zakorzenienie

Właśnie powykreślałam z listy co dokupiłam i zostały mi już tylko 2 rzeczy z tych drobniejszych: krem do twarzy i nożyczki do paznokci i 2 z droższych: niania elektroniczna i łóżeczko turystyczne. Wczoraj widzieliśmy łóżeczko za pół ceny takie wypaśniejsze tylko kolor łososiowy taki blady i mdły - jeszcze poszukamy. Nianie też są w promocji i zastanawiamy się póki co nad dwiema...jedna z TT z czujnikiem ruchu a druga z Motoroli bez tego czujnika...zastanawiam się czy to przydatne

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
wygranej i fajnie, że dostałaś pełno próbek i gratisów nawet dlatego warto było

Cytat:
U mnie nie ma takiej możliwości

Mój mąż w razie co nie ma zamiaru skorzystać...mówi, że to już operacja i on się tam pchał nie będzie

Super
To trzymam kciuki za wygraną

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-09-09 o 23:44
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 23:52   #1636
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
te tunikowe sweterki to kupowałaś jako ciążowe czy normalne?
Normalne Chyba nic typowo ciążowego nie mam. Legginsy jedynie kupiłam takie z nieco wyższym stanem, ale też ciążowe nie są, na bazarze dorwałam za całe 20 zł

Cytat:
Twoja córcia faktycznie świetnie rośnie!
Wspaniałe te zestawy ubraniowe - wyglądasz bardzo zgrabnie i sexi!

Cytat:

Doszły moje koszule do karmienia nawet ładne
Super Też muszę jakąś kupić, o ile znajdę w swoim rozmiarze

Cytat:
Miki- super wyglądasz!

Kurde, ale zimno. ;( u mnie cały dzień dzisiaj padało i w sumie nadal pada.

U mnie rano było cieplutko, pod koniec dnia pogoda się zepsuła.

Cytat:

Świetne

Cytat:

Miki Zastanawiałam się gdzie Twój brzuszek,dopiero jak stanęłaś bokiem to go zobaczyłam wyraźnie.
Fakt, przodem na zdjęciach nie rzuca się mocno w oczy.

Cytat:

oczywiście z Twojej radości się cieszę i super, że super, ale ta waga to dla mnie.........

Siedzę i nie wiem co z nogami zrobić wrrr strasznie irytujące uczucie

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 01:19   #1637
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

WItam mamuśki
JA dziś cały dzień po za domem , u mamy byłam , internet w telefonie mi padł , nawet nie miałam jak pisać że my dalej w komplecie ale tak jak PAULA pisała , w razie W - bedeę się z nią kontaktować tel.
Więc nie siać mi tu paniki
Nocke dzisiaj miałam parszywa i zastanawiam się czy mój organizm nie przestawia się na tryb ; dziecko . POszłam spac o 00:00 , pierwsza pobudka 3;03 kolejna 6;24 no i przed 10;00 bylam już na nogach . Jakby popatrzeć to co 3 h pobudka Nadrobiłam , a z tego co pamiętam ;
Dzidzia - bardzo się ciesze , że mama dotała tak szybko odpowiedz czyli wszystko zmierza w dobra stronę .
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
uwierz mi że ona to jeszcze tak w miarę olewco podchodzi, jej siostra jest o wiele gorsza, pewnie Wam pisałam o niej, to ta co ma HIV i jest w ciąży jak ostatnio posłuchałam co tamta wymyśla to myślałam że mi cycki opadną
Hm
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dobra, wkleję Wam pierwszą część tych moich zdjęć
Później będą te z serii bardziej roznegliżowanych :P
Bardzo orginalna sesja jak na brzuszkową , ale mi się podoba
Sliczną masz sukienkę
Cytat:
Za to byłam na USG i z maleństwem wszystko super Waży 1715 g
To już nie taki emaleństwo
Cytat:
Dziewczyny powinnam zgłosić moją teściową do programu "perfekcyjna pani domu" wparowałam do kuchni i stwierdziłam że zrobię porządki, ogólnie z wierzchu wszystko wygląda idealnie ale jak otwieram szafki to aż mi się słabo robi... syf, syf i jeszcze raz syf... W owocach znalazłam tabletki, okulary, ulotki i worki na śmieci... W talerzach leżą rachunki a tam gdzie mąka, cukier itd znajduje się wszystko, gary, przeróżne sprzęty, słoiki itd Już ja tam zrobię porządek !
Miałam właśnie czytac czy tesciowa się nie zagotuje jak wroci , ale doczytałam że się ucieszyła . Musisz mieć fajną teściowa
Cytat:
Mój to nawet gary umyje.Lubi
Ale kufle po piwie to zostawia
Ja tez należę do tych szczęsciar gdzie chłop zmywa gary
Co do reszty bywa różnie , ale raczej jak poproszę to zrobi . Tylko że on tez dobrze trafił bo ja rzadko o cos proszę Wole sama ..
Cytat:
Jesyem juz po wizycie. Dzieciątko ułożone powodowo, wazy ok 810g - niby o tydz mniejsze dziecko, ale przy córce też ytal bylo.
]

Cytat:
Liczyłam na to że tym razem naprawdę się jej uda.
Moja teściowa zachowuje się dziwnie w stosunku do mnie i robi z tego wszystkiego ogromną tajemnice... Nie odzywa się do mnie ani słowem na temat szwagierki tylko szepcze do mojego TŻta wtedy jak ja nie słyszę (przynajmniej jej się wydaje że nie słyszę), od niego też muszę siłą jakiekolwiek informacje na temat szwagierki wyciągać... Stałam się intruzem i największym wrogiem. Przykro się robi w takiej sytuacji
A mi się wydaje że jesteś troszkę na tym punkcie przewrażliwiona ? Tz i teściowa może szepczą bo nie chcą jeszcze Tobie sprawiać przykrości , tymbardziej że Ty tez to na swój sposób przezywasz ?
A ona po tym co przeszla , też na pewno nie myśli przede wszystkim o Tobie i Twoim dziecku . Na pewno w jakims stopniu CI zazdrości ale nie wierze żeby życzyła Wam źle
Mi się wydaje , że jeszcze będzie wspaniałą ciocią dla Waszego Jasia
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że oni nie chcą Cię denerwować i stresować. Ja sama wolałabym chyba nie słuchać o takiej tragedii zbyt dużo - w ciąży jednak się takie rzeczy bardzo przeżywa.

Cytat:
A to trzeba poranny ? Ja zazwyczaj sikam na szybko , na miejscu :P
Cytat:
Właśnie powykreślałam z listy co dokupiłam i zostały mi już tylko 2 rzeczy z tych drobniejszych: krem do twarzy i nożyczki do paznokci i 2 z droższych: niania elektroniczna i łóżeczko turystyczne. Wczoraj widzieliśmy łóżeczko za pół ceny takie wypaśniejsze tylko kolor łososiowy taki blady i mdły - jeszcze poszukamy. Nianie też są w promocji i zastanawiamy się póki co nad dwiema...jedna z TT z czujnikiem ruchu a druga z Motoroli bez tego czujnika...zastanawiam się czy to przydatne
.
Ta płytka ( monitor oddechu ? ) Jest podobno wręcz zalecana przy wcześniakach ale jeśli nie ma wskazań to ludzie odradzają bo można ześwirować czsto wszczyna fałszywy alarm ? Nie wiem ile wtym prawdy
A łóżeczko turystyczne masz jakieś upatrzone ? Tez się póki co rozglądam ..

Ide nynu - ciekawe ile razy dziś pobudka ?
Dobranoc dwupaki

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 04:18   #1638
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Pilnowałam przez chwile 4 latke, w sumie sama sie bawiła, krótki spacerek a ja już nie mogłam, oddałam dziecko babci i teraz leże, no chyba te pierogi i stanie przy stole mi dowaliłoooooooo.
Hehe, ja to mam niestety codziennie

Cytat:
Malinko a ja się pewnie wybije-do lekarki czy jej kompetencji za wiele nie powiem bo każdy może sie pomylić ale jeśli chodzi o usg i innego lekarza-teraz na usg nic nie widać. Nawet dopochwowo nikt nie zobaczy jajnikow niestety.

Ryba, Lineczka myślę ze poki jest pogoda to można pojsc z niemowlakiem na koncert. Spojrzcie z innej perspektywy-Ci rodzice nie odmowili sobie przyjemności a więc nie zamykaja sie w 4 ścianach w desperacji bo maja Male dziecko. Jeśli Wszystkiego sobie odmowicie, to efekt będzie odwrotny do zamierzonego-pograzenie w samotnosci, bo jest dziecko. Odbije sie to na waszych związkach i dzieciach.
Pomyslcie ze może nie mieli z kim zostawić dziecka a zależało im na tym by wreszcie spędzić espopnie czas? Różnie w życiu bywa.
A halas? Widocznie dziecku nie przeszkadza skoro nie placze.

Maomami a ja nie miałam wyboru. Łukasz sie nie nadaje na rozsadne zakupy, ja sama nie mogłam bo rana swieza brzucha. Jezdzilismy na wspólne zakupy w markecie od 3 tygodnia życia Alisy. Tyle ze w gondoli i możliwie szybko.

Ja uważam ze izolacja od zarazkow jest zla. Lepiej żeby dziecko zlapalo infekcje od dużej ilości bakterii w markecie, bo dzięki temu lapie odpornosc, niz żeby stalo sie to z przegrzania, przewiania.
Ekspozycja, oczywiscie z glowa, jest lepsza niz izolacja.

Takie moje zdanie.

Ja chodzilam na zakupy od 4 doby po urodzeniu. Jestem tu sama, nikogo kto by z dzieckiem zostal, maz do wieczora w pracy albo w rozjazdach. Innej opcji nie bylo-nie poszlabym z malym na zakupy, nie mialabym co jesc Nie chorowal.

Nie spie od 2.Wszystko mnie swedzi. Maly sie rusza i mnie budzi. Kolejna noc kiedy przespala 2,5-3 godziny. A tu goscie i maly na glowie. Jeszcze mam isc z chrzestnym i malym do sali zabaw i sprawy pozalatwiac. Padne gdzies po drodze.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 06:49   #1639
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry
Wstalam ledwo zywa i obolala, musze zgonic TZta z lozka i musi mnie podwiezc przed praca do miasta bo dzis czeka mnie wizyta u lekarza choc okropnie nie chce mi sie tam isc . Pocieszajace jest jedynie to ze jak bede w miescie to wezme proszek dla Jaska od rodzicow i po powrocie do domu wezme sie za pranie tych malenkich rzeczy

Zycze milego dnia i trzymam za wizyty
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 07:42   #1640
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
super
Cytat:
Dziękuję
Jeśli tylko będziesz miała okazję i będziesz się dobrze czuła to pewnie że wybierz się na sesję brzuszkową, fajna sprawa - wiem co piszę

A co do linka... Dokładnie tak jest

Zadzwonił do mnie mój tatuśko, prosiłam go żeby mi kupił proszek "Dzidziuś", dzwoni i mówi mi tak
T: Kupiłem Ci proszek, nie mogłem się powstrzymać i kupiłem Ci do kolorów i do białego choć prosiłaś mnie tylko o jeden, tyle ich było że nie mogłem się zdecydować jaki wziąć
Ja: A jaki kupiłeś?
T: Jakiś bobini czy jakoś tak
Ja: Ahaa no ok (i tutaj ucieszyłam się że mam zakup proszku już z głowy)

Za 5 minut dzwoni, jak już wszedł do domu
T: ten proszek to LOVELA

Prosiłam go żeby kupił obojętnie jaki jak dzidziusia nie będzie mógł znaleźć byleby nie była to LOVELA... i weź tu wyślij faceta na zakupy Noo ale najważniejsze że proszki już mam
użyłaś magicznego słowa Lovela, więc Twój tato to zapamiętał i Ci kupił :P
Cytat:
Nie sądziłam, że tak te pieluchy szybko będą lecieć u bobasa. Trzeba się w nie porządnie zaopatrzyć.
Oczywiście będę trzymać mocno kciuki! Zobaczysz na pewno dostaniesz tą premię!
gdzieś ostatnio czytałam że idzie 60 pieluszek tygodniowo czy coś koło tego
Cytat:
Jaaa przypomniałaś mi że miałam kupić pojemniczek na jutro
dlatego ja na początku ciąży zrobiłam zapas, kupiłąm 10 pojemniczków i mam cały czas pod ręką
Cytat:
Do mnie jeszcze nikt nie przyszedł i jakoś się nie zapowiada żeby ktokolwiek przyszedł chyba, że wyraźnie kogoś zaproszę (ale nie liczę, że ktoś coś przyniesie), więc wolę być przygotowana, przynajmniej na pierwszy tydzień/dwa jak Maluszek będzie w domu z nami.
poczekaj jak się maleństwo urodzi to na pewno ktoś przyjdzie z pamperami
Cytat:
Dzięki za wszystkie gratulacje Co ciekawe moja znajoma urodziła córkę o wadze 1700g. Niezła kruszynka była, ale za parę miesięcy pięknie przybrała na wadze.

Lekarz powiedział, że bardzo ładnie przybiera, bo w 28 tygodniu ważyła 1100g, a teraz czyli 31/32 tydzień 1715g. Ciekawa jestem jaka będzie ostateczna waga. Mąż ważył ponad 4 kg , a ja koło 2,8 kg.

Pokazałam na blogu kilka ciążowych zestawów http://beautyhairandfashion.blogspot...i-o-kilku.html
jaki masz zgrabny brzuszek i fajne te zestawy, podobają mi się

mój TŻ ważył coś ponad 3 kg ja ok 4 więc zastanawiam się ile mała będzie ważyła jak się urodzi
Cytat:

podoba mi się!
Cytat:

i zostawiają to dziecko w maziach, krwii i wszytskim innym przez 24 godziny?! fuj
Cytat:

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

ale jestem zakręcona.Patrzę teraz dokładnie i co widzę,kupiliśmy przecież w sklepie zestaw dla małego a o kołdrze dla siebie zapomniałam.
Dobrze że się skapnęłam bo kupiłabym drugi zestaw dla młodego

Chyba czas spać-kolejny dzień prawie że świra
też bym chciała wygrać bo do mojego wózka pasował by MC albo bym go sprzedała
faktycznie jesteś zakręcona

jezu dziewczyny, prawie się zsikałam w nocy śniło mi się że sikałam i dobrze że zdążyłam się obudzić bo bym polała po nogach

w ogóle zaczynam dzisiaj 33/35 tydzień

chciałam włączyć kolejne pranie, ale pół nieba jest zachmurzone a pół się rozjaśnia więc jest szansa na pranko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-10 o 07:43
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:09   #1641
coralady
Wtajemniczenie

Witam z kawusią

Trele ja się budzę co 0,5/1h Gdybym co 3h to bym się może trochę wyspałaMam mdłości na zmianę ze zgagą,nie potrafię się ułożyć i co chwila chce mi się siku

De28,dzidziadziumdzia ja wychodziłam z Lilą do sklepu normalnie odkąd miała 3 tygodnie,nie izolowałam jej od zarazków i może dzięki temu jest odporna.Ile ona sierści z kota zjadła?Moja szwagierka strasznie dbała o czystość z córkę,mała ma mega alergię i teraz sama twierdzi,ze to może dlatego,ze nie dopuszczała do zarazków w pobliżu.

Nie ma co przesadzaćWiadomo taki noworodek jest szczególnie narażony,więc powinno się myć ręcę przed każdą czynnością typu karmienie itd.,ale później to myślę,ze na dobre wychodzi styczność z bakteriami i wszelkimi zarazkami

Miki pięknie wyglądasz.Macie już imię wybrane dla córeczki???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-09-10 o 08:14
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:12   #1642
daga 13
Raczkowanie

Witajcie ranne ptaszki
Zbieram się powolutku do pracy a przynajmniej się staram pozbierać
nie mam się w co ubrać bo moje jedyne spodnie ciążowe nie wyschły

Mam pytanko a mianowicie co sądzicie o baldachimach do łóżeczka i czy takowe zakupiłyście, ja mam zamiar kupić ale słyszałam różne opinie a mi się wydaje że dzidziusiowy kącik jest taki przytulny i cieplutki z baldachimem no i córa bardzo też chce i już sama nie wiem

aaaa i jeszcze jedno, macie może opłaconą położną co będzie z wami przy porodzie?

super macie te wózeczki łóżeczka i pokoiki, ja jeszcze w lesie
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:14   #1643
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
i dobrze,ze sie chalisz,bo zdjecie jest super...czekam na reszte

Cytat:

zestaw 2.-sliczny ten sweter !!!

Cytat:

Fajne to lozeczko,wyglada na porzadne

Co do elektronicznych niania,ja dostalam juz w maju jako prezent,taka nianie z TT, z czujnikiem oddechu,czy go zamontuje to nie wiem,bo faktycznie jak nie bedzie potrzebny to poprostu bedzie w pudelku.generalnie mieszkanie mam male i malego bez tej niani slychac na bank bedzie b.dobrze,ale jak jest i bez wydawania kasy to sie ciesze...baza ma jeszcze lampke taka ciemna,wiec na noc maly punkt swiatla tez bedzie.

Podnosze sie z lozka dzis wyjatkowo pozno jak na mnie-meza wygnalam rano z psem-niech sie przyzwyczaja,bo bedzie pewnie on musial po narodzinach malucha z nim wychodzic...zreszta co?nalezy mi sie czasem chwilka lenistwa.

Przerazacie mnie dziewczyny z tym praniemja jeszcze nic nie zaczelam,ale tego dzidziusia do kolorow nie mam i jakos trafic nigdzie u siebie na niego nie moge:/

Dobrego dnia,lece robic sniadanie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:33   #1644
ryba91
Zakorzenienie

Witam

Ale miałam ciężką noc.. najpierw bolał mnie żołądek i miałam zgagę, potem nie mogłam sie ułożyć a jak już zgaga przeszłą i sie ułożyłam to było mi zimno. Okna pozamykane a ja pod kołdrą i kocem bo tak mi zimno było.
Na moim termometrze, o ile sie nie popsuł. to wychodziło o 5 rano 6 stopni
Poza tym nadal pada :/ i obecnie termometr wykazuje 11,0 st
lusesita- śliczne łóżeczko
ktosiula- kurde szkoda że nie poszłam

wkładki laktacyjne mam tylko z babydream boakurat promo była ale nie wiem ile bedą mi potrzebne wiec na zapas nie kupowałam, najwyżej męza poprosze:P

Dzwonił do mnie o 7 rano kurier że on przyjedzie za 1,5tyg bo ma dużo zlecen mąż sie tak wkurzył, zadzwonił do niego i powiedział ze go to nie interesuje ze miała być dostawa najpóźniej środa potem nagle czwartek a teraz przyszły tydzień? i co? znalazł czas i bedzie dzisiaj w końcu!

Ogólnie ciśnienie przed tabletkami- czyli to nocne ciśnienie mam ok 130-140 / 80-90 a po tabletkach mi spada do 115-110/70. czuje sie wtedy taka słaba... wczesneij jak brałam tabletki to mi tak nie spadało, w sumie praktycznie przy jednej tabletce to miałam na codziec ok 130/...
a teraz jak mam zwiększoną dawkę to mi tak spada.. no ale widocznie tak musi być

za dzisiejsze wizytujące!
Stary 2013-09-10, 08:33   #1645
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Witajcie ranne ptaszki

Mam pytanko a mianowicie co sądzicie o baldachimach do łóżeczka i czy takowe zakupiłyście, ja mam zamiar kupić ale słyszałam różne opinie a mi się wydaje że dzidziusiowy kącik jest taki przytulny i cieplutki z baldachimem no i córa bardzo też chce i już sama nie wiem

aaaa i jeszcze jedno, macie może opłaconą położną co będzie z wami przy porodzie?

nie mam opłaconej położnej i opłacać nie będę

co do baldachimu, ja mieć nie będę bo uważam go za zbędny gadżet a poza tym to jest zbiorowisko kurzu
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Przerazacie mnie dziewczyny z tym praniemja jeszcze nic nie zaczelam,ale tego dzidziusia do kolorow nie mam i jakos trafic nigdzie u siebie na niego nie moge:/
trzeba korzytsac dopóki pogoda jest :P ja Dzidziusia na allegro kupowałam ale przy okazji większych zakupów u jednego sprzedawcy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-10, 08:39   #1646
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Witajcie ranne ptaszki

tu dziewczyny pisały ze baldachim to tylko kurz zbiera.. i w sumie chyba racja. Ale ladnie wygląda takie przybrane łózeczko, ale baldachim w sumie mało praktyczny. Ja jak będę ubierać łóżeczko po raz pierwszy to ząłoże, żeby stało takie zasłonięte, a jak wrócę z maluszkiem ze szpitala to będę go ściągać

co do położnej to ja nie mam nikogo opłaconego:P

pepper- to kup inny proszek ;P Tobie to też już niewiele zostało czasu:P
Stary 2013-09-10, 08:41   #1647
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Ktosiula a jak odbywala się zabawa z nagrodami? Jakis konkurs czy losowanie ?

My też już na nogach. Dziś przyjadą płyty i Łukasz bedzie robił regal do pokoju Alisy i polki w sypialni żebym miała gdzie wreszcie ubranka ułożyć .

Wole takie meble niż gotowce. A jutro jeszcze będziemy z Dziadzią projektować platformę/dostawkę do wózka dla Młodej. Tez będzie samodzielnie wykonana

. Witaj Kochanie

Stary 2013-09-10, 08:42   #1648
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny studiujące - chcę sobie załatwić, żeby od pazdzierika mieć indywidualny tok nauczania (żeby nie jezdzić na wszystkie zajęcia bo pewnie nie dam rady ) , powiedziano mi na uczelni, że mam złożyć wniosek i dołączyć załączniki np. opinię lekarza, badania itp.

Jak myślicie co najlepiej dołączyć jako załącznik? Poprosić lekarza o napisanie czegoś? Chciałabym, żeby było mocno wiarygodnie żeby sie nie stresować, że mi nie przyznają :/

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 08:47   #1649
lineczka1989
Zakorzenienie

Adosienka, dziwne, bo czy nie wystarczającym powodem dla którego chcesz indywidualny tok jest fakt że urodziłąś dziecko?
myślę, że powinnaś powiedzieć lekarzowi jaka jest sytuacja i on już Ci coś odpowiedniego napisze

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-10, 08:50   #1650
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Adosienka, dziwne, bo czy nie wystarczającym powodem dla którego chcesz indywidualny tok jest fakt że urodziłąś dziecko?
myślę, że powinnaś powiedzieć lekarzowi jaka jest sytuacja i on już Ci coś odpowiedniego napisze
No jak urodzę to pewnie już wystarczy akt urodzenia, ale termin mam na listopad, a chcę mieć indywidualny tok już od pazdziernika jak się zajęcia zaczną. więc na początku muszę pewnie jakiś kwit od doktorka załączyć...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości