Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-09, 17:44   #1561
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Moja szwagierka już jest po zabiegu...
W sobotę mówiła że jeszcze nie wie kiedy się do szpitala zgłosi, nie chciała się nikomu przyznać kiedy idzie... zgłosiła się dzisiaj rano i jutro już wychodzi
Mogę sobie tylko wyobrazić co ona teraz czuje... :-(

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:48   #1562
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Mogę sobie tylko wyobrazić co ona teraz czuje... :-(
Liczyłam na to że tym razem naprawdę się jej uda.
Moja teściowa zachowuje się dziwnie w stosunku do mnie i robi z tego wszystkiego ogromną tajemnice... Nie odzywa się do mnie ani słowem na temat szwagierki tylko szepcze do mojego TŻta wtedy jak ja nie słyszę (przynajmniej jej się wydaje że nie słyszę), od niego też muszę siłą jakiekolwiek informacje na temat szwagierki wyciągać... Stałam się intruzem i największym wrogiem. Przykro się robi w takiej sytuacji
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:52   #1563
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja teściowa zachowuje się dziwnie w stosunku do mnie i robi z tego wszystkiego ogromną tajemnice... Nie odzywa się do mnie ani słowem na temat szwagierki tylko szepcze do mojego TŻta wtedy jak ja nie słyszę (przynajmniej jej się wydaje że nie słyszę), od niego też muszę siłą jakiekolwiek informacje na temat szwagierki wyciągać... Stałam się intruzem i największym wrogiem. Przykro się robi w takiej sytuacji
ja na twoim miejscu napomknełabym TŻtowi i teściowej że jest ci przykro że cie tak traktują, wiem że szwagierka straciła dziecko i to faktycznie jest dla niej tragedia, ale czemu teraz tak cię traktują? stało się coś strasznego ale nie z twojej winy ani winy Jaśka.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:53   #1564
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie rozumiem jej zachowania...
Ty nie jesteś niczemu winna więc po co robią z tego tajemnice?

Przecież prędzej czy później dojdzie do Twojego spotkania z Jaśkiem i szwagierką?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-09-09, 17:53   #1565
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja na twoim miejscu napomknełabym TŻtowi i teściowej że jest ci przykro że cie tak traktują, wiem że szwagierka straciła dziecko i to faktycznie jest dla niej tragedia, ale czemu teraz tak cię traktują? stało się coś strasznego ale nie z twojej winy ani winy Jaśka.
TŻtowi się wydaje że jak mi coś napomknie na ten temat to będę to przeżywać, chciałby mnie uchronić przed złem tego świata. A teściowej nie wiem o co chodzi...
Stary 2013-09-09, 17:54   #1566
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Ja myślę, że oni nie chcą Cię denerwować i stresować. Ja sama wolałabym chyba nie słuchać o takiej tragedii zbyt dużo - w ciąży jednak się takie rzeczy bardzo przeżywa.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:54   #1567
daga 13
Raczkowanie

Witam was!
Znowu chwile nie pisałam ale nadrobiłam wszystko, ledwo dałam radę ale udało się

co do tz -eta to narzekać nie powinnam, zmywa prasuje nawet czasem ugotuje (zresztą kucharz z zawodu to łachy nie robi)

córa poszła do gimnazjum i zaczyna się koszmarek zadaniowy , jak ja fizyki i chemii nie lubię to szok

ja z praniem prasowaniem muszę się wstrzymać bo będziemy jeszcze salon remontować to się nakurzy więc muszę poczekać ale w przyszłym tyg może zacznę

ja jeszcze trochę pracuję to czasu na forum niewiele

niuniu mi się wierci ostatnio niemiłosiernie

gin zapytał ostatnio czy mam zgagę ja że nie, synek będzie łysy a lekarz że zaraz sprawdzimy i na usg szukał włosów, coś tam znalazł ale sam mówił że niewiele

A tak w ogóle to pozdrawiam was, wiele rzeczy się od was dowiedziałam i na pewno wiele ciekawych rzeczy się jeszcze dowiem i może w końcu uda mi się udzielać częściej

RYBKO wpisz mi proszę wagę synka 29tydz - 1118g
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 17:58   #1568
89Beatka
Wtajemniczenie

Trudnooo widzę cie napisz co u Ciebie, zalatana pewnie jesteś i mało czasu masz ?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
TŻtowi się wydaje że jak mi coś napomknie na ten temat to będę to przeżywać, chciałby mnie uchronić przed złem tego świata. A teściowej nie wiem o co chodzi...
więc powiedz im ze ty to odbierasz inaczej niz jako chęć chronienia przez złymi wiadomościami, bo teraz jest ci przykro podwójnie, współczyjesz szwagierce a po drugie za to jak cię traktyję mąz i teściowa. Poprostu im to powiedz, choćby raz
Stary 2013-09-09, 17:59   #1569
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś ciężko mi w to uwierzyć że dopiero zapewniałam ją że wszystko będzie dobrze, że tym razem się uda a teraz już nie jest w ciąży... głaszczę się cały czas po brzuchu i chce mi się wyć... Nie wyobrażam sobie że mogłabym stracić moje dziecko...
Nie nakręcaj się, nie myśl w taki sposób bo takie myślenie jest niepotrzebne. Sądzę że tak się zachowują bo myślą i słusznie jak widać że będziesz to przeżywać.Nie chcą Ciebie zamartwiać.Powiedz im że to przynosi odwroty skutek.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Trudnooo widzę cie napisz co u Ciebie, zalatana pewnie jesteś i mało czasu masz ?

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

więc powiedz im ze ty to odbierasz inaczej niz jako chęć chronienia przez złymi wiadomościami, bo teraz jest ci przykro podwójnie, współczyjesz szwagierce a po drugie za to jak cię traktyję mąz i teściowa. Poprostu im to powiedz, choćby raz
Zgadzam się z Beatką
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 18:03   #1570
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Zgadzam się.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-09-09, 18:05   #1571
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:

nie przejmuj się teściową...
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 18:22   #1572
Miss Triss
Zadomowienie

Hej dziewuszki!
Powróciłam do żywych. Pół dnia przeleżałam i przespałam, a kolejne pół przesiedziałam na tyłku przed tv. Polepszyło mi się trochę, przynajmniej już mi się tak w głowie nie kręci. To chyba przez tą kijową pogodę dzisiaj.
Tak mnie naszły dzisiaj myśli ile i jakich ubranek będziecie mieć dla Dzidziola? Ja mam dopiero kilka sztuk i boję się, że to o wiele wiele za mało.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 18:31   #1573
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki!
Powróciłam do żywych. Pół dnia przeleżałam i przespałam, a kolejne pół przesiedziałam na tyłku przed tv. Polepszyło mi się trochę, przynajmniej już mi się tak w głowie nie kręci. To chyba przez tą kijową pogodę dzisiaj.
Tak mnie naszły dzisiaj myśli ile i jakich ubranek będziecie mieć dla Dzidziola? Ja mam dopiero kilka sztuk i boję się, że to o wiele wiele za mało.
ja się nie wypowiem, bo mam o wiele za dużo

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 18:35   #1574
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam popołudniowo
Na SR było fajnie. Położna super prowadziła zajęcia, było o pierwszych chwilach dziecka na świecie, ubieraniu, kąpaniu i wyzyta na porodówce. Sale wszystkie są jednoosobowe i jest ich 8. Ładnie, czysto i schludnie. Za tydzie ma by fizjoterapeutka i ma opowiadać co się dzieje z ciałem podczas porodu, a później położna będzie mówia o karmieniu piersią. Było w sumie 5 par i 4 dziewczyny same.

Tradycyjnie przeszłam się na miasto i kupiłam sobie szlafrok, kapcie, sweterek i 2 pary gaciochów Dla małej wzięłam kombinezonik na wyjście taki średnio-gruby w TkMaxxie.

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42707587]Zaraz Was doczytam Witam się tylko i informuję, że dzwoniła do mnie przed chwilą pani dr i przełożyła mi wizytę na 16.09 na 17:15. Chciała w ogóle na jeszcze kolejną sobotę (utwierdza mnie to w przekonaniu, że ona nie pamięta swoich pacjentem zbyt dobrze... kazała mi się teraz pokazywac co 2 tygodnie, bo przecież szyjka się skraca.. A tu proponuje wizytę po miesiącu..).
Zamierzam po tej ciąży już zmienić lekarza- z kilku względów (m.in. odległość), ale głównie dlatego, że moja pani dr wciąż namawia pacjentki na kolejne dzieci To dla niej extra kasa Pytając o antykoncepcję można walić u niej głową w mur... A więcej dzieci nie planuję,[/QUOTE]

No niepoważna jakaś...powinnaś być pod częstą obserwacją

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Jestem taka zła, że aż się muszę wygadać. Położyłam się na godzinkę, bo głowa mnie strasznie bolała i obudził mnie telefon od koleżanki. Ona też w ciąży (z trzecim maluchem - jest ode mnie 10 lat starsza) i dzwoni się spytać kiedy się w końcu widzimy. Powiedziałam jej, że teraz trochę nie myślę, bo właśnie mnie obudziła. Ta z oburzeniem powiedziała, że o godzinie 12 to nie spodziewała się, że będę jeszcze spać, bo ona to już dawno w pracy była (swoją drogą pracoholiczka - termin na początek listopada ma, a na zwolnienie chce iść dopiero jak będzie rodzić ) i nawet zadzwoniła po naszą wspólną koleżankę, która była u niej już o 7:30 żeby się zajęła córką! Na to jej powiedziałam, że jest dziwna, że pracuje mimo iż teraz już nie powinna (dodam w ogóle, że pracuje na uczelni, czyli raczej w stresie ;p), nasza wspólna koleżanka nie jest w ciąży i raczej nie męczy się teraz tak szybko jak ja, a poza tym jak się źle czułam to się położyłam no! Oczywiście wysłuchałam jaka to jestem leniwa i że w ogóle co to jest, że o godzinie 12 śpię... No ja nie mogę.
Wiem, że to taka pierdoła, ale kurde. Zdenerwowała mnie;p
Olej gadanie koleżanki - masz ochotę spać to śpij i nic jej do tego

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Rybko wpisz mi imię synka Fifuś Lili się mega podoba Znaczy się Filip wpisz
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Piękne imię To może hurtowo już niech Ryba wpisze i mojego Filipka
Myślę, że już nie będzie zmian.
Filipków!

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dobra, wkleję Wam pierwszą część tych moich zdjęć
Później będą te z serii bardziej roznegliżowanych :P
świetne foty, pięknie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Za to byłam na USG i z maleństwem wszystko super Waży 1715 g
super, że wszystko ok i duży już dzieciaczek

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ja wiem że bede mogłą z mamą gadać przez skypa czy telefon, ale jednak jakoś to inaczej, moze wydać sie głupie ale ja jestem na prawdę z nią mega zżyta i nie wyobrażam sobie np. że w ciągu tygodnia nie pogadam z nią przez telefon chociażby

Kur.wa ja sie chyba czymś strułam. Nawet wodą wymiotuje :/
Może uda jej się wpaść czasem przy okazji dłuższych weekendów lub jakichś świąt.

współczuję bidulko się męczysz

Cytat:
Ale jestem szczęliwaaaaaaaaaaaa

Do zaliczenie sesji został mi jeden przedmiot, a że brakowało mi tylko jednego punktu do zaliczenia, pisałam do wykładowcy co mogę zrobic żeby mi zaliczył na 3. i napisał ze mi daruje ten punkt i będę mieć 3 a nawet nie wie że w ciąży jestem, dopiero zobaczy jak pójdę prosić o podpis na indywidualnym toku zajęć.

Więc jutro jadę do Krakowa złożyć dokumenty o zmiane nazwiska i właśnie prośbe o Indywidualny tok nauki
brawa dla wykładowcy

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Jesyem juz po wizycie. Dzieciątko ułożone powodowo, wazy ok 810g - niby o tydz mniejsze dziecko, ale przy córce też ytal bylo.
plec? Hmm raczej cora, choc zle ułożona byla do potwierdzenia . Lekarz powiedzial ze widzi tem ziarenko kawy ;p
Mam pilnować wagi +4kg w miesiąc :sciana:

[color="red"]
[b]Rybko[\b] mozesz wpisac wage: 27t3d 810g
[b]Anoula[\b] wpisz mi wizytę 30.09.13 o 14 z USG
[\color]
udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Angie_gg Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
mąż dziś kupił kartonik wyprawkowy Huggies: pieluszki Newborn 27sztuk, miękkie Bawełniane ręczniki, Chusteczki nawilżane 64 szt. Wszystko w ładnym kartoniku, akurat poręczny do zabrania do szpitala. Cena: 27zł, miejsce: Intermarche.
Fajny zestawik
Stary 2013-09-09, 18:40   #1575
nasturcja7667
Zadomowienie

Hmmm.. a Trele milczy
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 18:46   #1576
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewuszki!
Super, że już lepiej sie czujesz
Ja mam sporo, nawet nie liczę

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hmmm.. a Trele milczy
Jak by się coś działo to ma do mnie pisać póki co cisza...
Stary 2013-09-09, 18:53   #1577
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Super, że już lepiej sie czujesz
Ja mam sporo, nawet nie liczę

Jak by się coś działo to ma do mnie pisać póki co cisza...
Ja właśnie zisiaj przejrzałam ubranka. które zakupiłam do tej pory i mam ich bardzo malutko, aż za mało. Od nikogo nie dostałam i nie dostanę więc powinnam jakieś jeszcze dokupić.
Stary 2013-09-09, 19:04   #1578
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie zisiaj przejrzałam ubranka. które zakupiłam do tej pory i mam ich bardzo malutko, aż za mało. Od nikogo nie dostałam i nie dostanę więc powinnam jakieś jeszcze dokupić.
My też wszystko sami kupowaliśmy, ale uzbierało się tego sporo
Stary 2013-09-09, 19:05   #1579
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
my też, ale jak zaczęłam to ciężko było skończyć

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 19:10   #1580
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
my też, ale jak zaczęłam to ciężko było skończyć

Ja do tej pory mam ochotę coś kupować ale już mam tyle ciuszków że zdecydowanie wystarczy, do tego szwagierka cały czas szaleje i dokupuje wciąż nowe rzeczy Ale sama przyznała że kupuje raczej większe rzeczy żeby były na później . O mojej mamie i jej szaleństwach zakupowych dla Jaśka nawet nie wspominam, ostatnio nawet 2 butelki kupiła i stwierdziła że zostawi je sobie w domu bo jak Jaśka jej będę podrzucać to będzie miała własne butelki dla niego
Stary 2013-09-09, 19:12   #1581
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
wiesz, ja mogę gadać, gadać, gadać, gadać i gadać i jednego dnia dotrze a na drugi dzień już zapomina o tym i ja gadam w kółko. Ale się za niego wezmę dzisiaj
Ja na mojego miałam jeszcze jeden sposób oprócz gadania
Powiedziałam mu (jeśli chodzi o skarpetki przynajmniej), że jak będzie te skarpetki zostawiał to będę je albo wyrzucać przez balkon i będzie je musiał zbierać albo będę je wsadzać do jego torby do pracy
Stary 2013-09-09, 19:14   #1582
89Beatka
Wtajemniczenie

wymalowałam sobie właśnie pazury na czerwono od razu samoocena mi się poprawiła.

Jutro rano ide na badania, i zastanawiam się gdzie mam pojemnik na mocz juz nawet obmyśliłam że jak nie znajdę to kupie rano i nasikam w punkcie pobrania, bedzie poranny
Stary 2013-09-09, 19:14   #1583
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja na mojego miałam jeszcze jeden sposób oprócz gadania
Powiedziałam mu (jeśli chodzi o skarpetki przynajmniej), że jak będzie te skarpetki zostawiał to będę je albo wyrzucać przez balkon i będzie je musiał zbierać albo będę je wsadzać do jego torby do pracy
podziałało?
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 19:15   #1584
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jej zachowania...
Ty nie jesteś niczemu winna więc po co robią z tego tajemnice?

Przecież prędzej czy później dojdzie do Twojego spotkania z Jaśkiem i szwagierką?
Przeoczyłam Twojego posta.
Moja szwagierka zapowiedziała że nie będzie nas odwiedzać... Trochę to wszystko dziwne, jesteśmy rodziną a ona po prostu nas przekreśliła bo my będziemy mieć dziecko a ona nie. Zastanawiam się czy jak przypadkiem spotkamy się na ulicy to mam udawać że jej nie znam ?. Dziwne zachowanie bo jakby nie było jesteśmy rodziną i rzeczywiście prędzej czy później do spotkania dojdzie. Nie wierzę że w święta też nie przyjedzie bo nie będzie chciała nas widzieć, albo jak przyjedzie to mi zabronią z Jaśkiem z pokoju wychodzić bo Basia przyjechała... dziwne to wszystko
Stary 2013-09-09, 19:17   #1585
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
150 zł to b.dużo rzeczywiście.
Teoretycznie nie zajdziesz ale natura to natura.
Nam połozna mówiła że jeśli jest min 6 karmień na dobę mamy gwarancję niepłodności, ale ja tam wolę nie testować
Ojj kilka moich koleżanek ma przez takie myślenie 2 dzieci, jedno po drugim. 1 zaszła w ciążę 2 miesiące po urodzeniu dziecka... więc w sumie od razu po połogu, dla mnie to niewyobrażalne...

Jejuuuu jaki ciężki dzień! Olka mi szaleje od rana, lata, szarpie kociaki za ogony, sypała piachem psu w oczy, nasza sunia jest grzeczna, ale się wkurza już o takie rzeczy i czasem warknie Oli przy twarzy. Ucieka mi na dwór na bosaka, a tam mój teść wyprowadził wszystkie przyczepy i traktory i nie patrzy, że dziecko biega...

Ja za nią ganiam calutki dzień i brzuch mam jak głaz Masakra!
Mężuś zamiast się nią zająć po pracy to sobie coś majstruje w garażu.. żeby to jeszcze było coś ważnego.. cholera no..
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 19:22   #1586
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja szwagierka zapowiedziała że nie będzie nas odwiedzać... Trochę to wszystko dziwne, jesteśmy rodziną a ona po prostu nas przekreśliła bo my będziemy mieć dziecko a ona nie. Zastanawiam się czy jak przypadkiem spotkamy się na ulicy to mam udawać że jej nie znam ?. Dziwne zachowanie bo jakby nie było jesteśmy rodziną i rzeczywiście prędzej czy później do spotkania dojdzie. Nie wierzę że w święta też nie przyjedzie bo nie będzie chciała nas widzieć, albo jak przyjedzie to mi zabronią z Jaśkiem z pokoju wychodzić bo Basia przyjechała... dziwne to wszystko
Domi nie zachodź w głowe i daj jej czas, możliwe że ona nie myśli jest rozgoryczona i zła, i się wcale nie dziwie, ona próbuje zajść w kolejną ciążę i ciągle poronienia a tobie się od razu udało, widzisz Tobie a nie wam, o Damiana jej nie chodzi, tylko o tą naszą kobiecą możliwość zajścia w ciążę i jej utrzymania.
takę zajmij się Jaśkiem , swoim mężem a o niej myśl ale pozytywnie, będzie trudno ale ona musi sama sprawę przemyśleć, pożalić się, i dojśc do jakiegoś spokoju wewnętrznego, ale to sama musi zrobić.
A noż jak się Jaśko urodzi sama zechce go odwiedzić, nam hormony szaleja i jej też, wszystko poprostu musi przemyśleć.
A jak mówiłam wcześniej powiedz teściowej i mężowi że ci przykro i że ja w pewnym sensie rozumiesz, ty ze swojej strony karty masz czyste
Stary 2013-09-09, 19:23   #1587
domii29
Zakorzenienie

Jestem tak niecierpliwą osobą że choć wiem że jutro będę miała wszystkie zdjęcia z sesji na płycie to uprosiłam koleżankę żeby mi wysłała chociaż jedno zdjęcie. Troszkę niewyjściowe ale może być

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2014-03-19 o 19:39
Stary 2013-09-09, 19:23   #1588
rinco
Wtajemniczenie

Hej Ja jak zwykle jestem kilkadziesiąt stron do tyłu ale chciałam tylko zameldować, że jestem już po wizycie i wszystko OK Następna 30.09. o 13.15.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-09, 19:25   #1589
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem tak niecierpliwą osobą że choć wiem że jutro będę miała wszystkie zdjęcia z sesji na płycie to uprosiłam koleżankę żeby mi wysłała chociaż jedno zdjęcie. Troszkę niewyjściowe ale może być

UWAGA CHWALĘ SIĘ !!
jak ja lubię takie romantyczne zdjęcia

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Hej Ja jak zwykle jestem kilkadziesiąt stron do tyłu ale chciałam tylko zameldować, że jestem już po wizycie i wszystko OK Następna 30.09. o 13.15.
pooglądałaś malucha?
Stary 2013-09-09, 19:26   #1590
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się, że troszkę za bardzo dosłownie to wszystko odbierasz. Ona na pewno Was nie przekreśliła i na pewno będzie Was odwiedzać, ale póki co ta sprawa jest dla niej bardzo świeża i na razie chciałaby zostać sama, żeby ochłonąć, nie denerwować się i wyciszyć.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42716350]Ojj kilka moich koleżanek ma przez takie myślenie 2 dzieci, jedno po drugim. 1 zaszła w ciążę 2 miesiące po urodzeniu dziecka... więc w sumie od razu po połogu, dla mnie to niewyobrażalne...

Jejuuuu jaki ciężki dzień! Olka mi szaleje od rana, lata, szarpie kociaki za ogony, sypała piachem psu w oczy, nasza sunia jest grzeczna, ale się wkurza już o takie rzeczy i czasem warknie Oli przy twarzy. Ucieka mi na dwór na bosaka, a tam mój teść wyprowadził wszystkie przyczepy i traktory i nie patrzy, że dziecko biega...

Ja za nią ganiam calutki dzień i brzuch mam jak głaz Masakra!
Mężuś zamiast się nią zająć po pracy to sobie coś majstruje w garażu.. żeby to jeszcze było coś ważnego.. cholera no..[/QUOTE]
Też słyszałam takie opowieści, że jeśli się karmi piersią to nie można zajść w ciążę, ale jakoś w to nie wieżę. Moi znajomi na "tej metodzie" mają dwoje dzieci z jednego roku. Akurat ona dostała pierwszą owulację po połogu i on się wstrzelił.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości