Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 3 5,45%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 14 25,45%
Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! 3 5,45%
Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami 2 3,64%
Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje 11 20,00%
Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? 6 10,91%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 16 29,09%
Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? 0 0%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 09:05   #811
Figulina987
Zadomowienie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

coś ostatnio wstaję razem z mężem i potem już spać nie mogę
dziś dodatkowo jeszcze musiałam go do pracy zawieźć, bo stwierdził, że za zimno na rower, a ja mu auta nie chciałam dać, bo mi potrzebne

u mnie dokładnie to samo, choć mój jeszcze nie narzeka na temperatury. Nawet wczoraj jak lało pojechał rowerem, bo wiedział, że chcę na zakupy jechać czasem m go żal, ale co tam - trzeba korzystać ze swojego stanu

A ja miałam dzisiaj jakiś okropny sen o operacji tarczycy a obudziłam się cała przerażona, bo ni chciałam wdychać środka usypiającego z maski w ciąży mam najgłupsze sny jakie w życiu miałam do tej pory i jeszcze w dodatku je pamiętam

Ja mimo, że się nie wyspałam, bo wczoraj do 24 robiłam ciasto, a spać poszłam po 1.00 to i tak całkiem nieźle się czuję. Już jestem po śniadanku, prysznicu i wybywam na zakupy po mięsko na obiad.

I mam może głupie pytanie: bierzecie kapcie do szpitala czy tylko klapki które będą też służyły pod prysznic

Laryska i Angel - bardzo fajne opisy porodów eh, może to dziwne, ale czasem żałuję, że ja takich przeżyć nie będę miała. Choć jak to mi lekarz na moje jojczenie ostatni powiedział: nie chodzi o to żeby poród zaliczyć, tylko żeby dziecko i mama były zdrowe
Figulina987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:09   #812
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
no właśnie kto rodzi
może tassia?

ja na pewno nie
nie rodze
dzis mialam pierwsza spokojna noc od piatku, takie normalne skurczybyki wieczorem i pare troche wiekszych o 5rano ale chyba dziec sie tak naprezyl ze troszke bolalo
za to jestem.wyspana , usnelam wczoraj zaraz po ostatnim.poscie i obudzilam sie 20minut temu wiec spalam 8h!!!!
dzis w planie prasowanie, troche pracy i chyba jakas niespodzianke dla tz przygotuje za wczoraj

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Nikt nie rodzi cisza na froncie. Moze jskies wizyty dzis przynajmniej i newsy.

Co zrobic na obiad dla 12 osob zeby niestac i niesmazyc kotletow jsk juz goscie przyjda? Ile kg ziembiakow dla 12 osob w tym 4 mezczyzn?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Skad Ty bierzesz te teksty? Trabant na mrozie padlam

najlepiej jakas pieczen jesli ma byc po polsku, zrobisz wczesniej, malo roboty, a potem.tylko z piekarnika wyciagnieaz
do tego mizeria i ziemniaki
albo.gotowe buraczki ze.sloika
ziemniaki 3,5szt na osobe lub jesli to same chlopy to 4-5

a jak.nie musi byc typowo po polsku to 3paczki makaronu i jakis sos
tutaj mozna zaszalec

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Po trzy - jak Ty jestes w stanie zapierniczac do roboty na 10 dni przed tp, to albo jak Kaśkę złapie Cię nagle (chlusną wody i po zawodach), albo też bedziesz latać z tym brzuchem po czasie.

bylam wczoraj u babci i mi opowiadala o swoim porodzie
i powiem wam ze chwala bogu ze zyjemy w takich czasach jak zyjemy

generalnie to oczywiscie pracowala do dnia porodu, wracajac z pracy siedziala na koncu autobusu i ja paskudnie wytrzeslo, wiec jak wrocila do domu to odeszly jej wody.
w szpitalu tracila przytomnosc pare razy, dawali jej ta maseczke
opowiadala ze lezala na tym.lozku jak miala skurcze i naturalnym bylo dla.niej usiasclub kucnac, a jak chciala sie podniesc to dwie polozne trzymaly ja za rece i kazaly lezec na plasko
byla tak.wykonczona ze jak przyszly parte to lekarz lokciem wyciskal dziecko
wtedy obiecala sobie ze nigdy wiecej

i tak moj ojciec jest jedynakiem

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2013-09-10 o 09:14
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:13   #813
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

Cytat:
jak widać moja macica ma inne plany

Widzę, że dziś wszystkie wyspane, tylko nie ja...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:15   #814
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Spakuj, spakuj. A jak coś, to jedź na IP, niech wyciszą skurcze, to za wcześnie!
wiem, wiem.
Na razie po paru no-spach i całym fenku przeszło.
Plecy mnie bolą od tych skurczy.
A młody po śniadaniu nawet spokojny.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:16   #815
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

generalnie to oczywiscie pracowala do dnia porodu, wracajac z pracy siedziala na koncu autobusu i ja paskudnie wytrzeslo, wiec jak wrocila do domu to odeszly jej wody.
opowiadala ze lezala na tym.lozku jak miala skurcze i naturalnym bylo dla.niej usiasclub kucnac, a jak chciala sie podniesc to dwie polozne trzymaly ja za rece i kazaly lezec na plasko

Moja teściowa przy pierwszym dziecku miała dokładnie tak samo. Opowiada to za każdym razem Jeszcze mówiła, że nawrzeszczała na babkę w autobusie, która coś jej chciała tam pomóc

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:23   #816
bajka1807
Zakorzenienie

kotek albo mis my w piatek sesyjke zalatwiamy bo poki co fotograf lansuje sie w tunezji

Cytat:

zajadam się właśnie Belriso z malinami - nie jadłam go chyba ponad rok
przez ciebie polzlam do lodowki do mojego zapasu malinowego berliso i teraz jem

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej witam się po cięzkiej nocy.

Miałam skurcze co 10 minut, bolesne i regularne, na dodatek mały się tylko parę razy przeciągnął od tego czasu i cisza.
A jeszcze mnie przeczyściło nad ranem.
Mam schiza jak stąd do Australii.

No i chyba spakuję dzisiaj torbę.
no no zebys sie inwersji w kolejke nie wbila
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:24   #817
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
nie rodze
dzis mialam pierwsza spokojna noc od piatku, takie normalne skurczybyki wieczorem i pare troche wiekszych o 5rano ale chyba dziec sie tak naprezyl ze troszke bolalo
za to jestem.wyspana , usnelam wczoraj zaraz po ostatnim.poscie i obudzilam sie 20minut temu wiec spalam 8h!!!!
dzis w planie prasowanie, troche pracy i chyba jakas niespodzianke dla tz przygotuje za wczoraj

najlepiej jakas pieczen jesli ma byc po polsku, zrobisz wczesniej, malo roboty, a potem.tylko z piekarnika wyciagnieaz

tutaj mozna zaszalec

no moja matka przed urodzeniem mnie tak zaszalała z jazdą na końcu autobusu i też nastepnego dnia się zaczęło. 2tyg przed tp.

ja w ogóle uważam,że wtedy kobiety były twarde jak skały, że tak dawały radę. najpierw w pracy, potem taki poród. w dzisiejszych czasach gdyby tak wyglądały porody, to byłyby plagi zgonów. my już nie jestesmy tacy silni. inne czasy, sposób życia, jego jakość.

swoją drogą, jak nawet w tym zakresie jest taki postęp, to jak to będzie za te kolejne 30 czy 50 lat...

tassia, coś czuję, że Ty tą cesarkę masz na prawde niedługo. inaczej pewnie leciałabyś już na IP żeby powstrzymać te skurcze

aaa... i tak w ogóle, to poczytałam sobie o porodach z bólami krzyżowymi, które nie ustają wcale przez cały czas trwania porodu. nie czuje się skurczy brzucha, bo ból pleców je zabija i boli ciągle, bez ustanku.
na prawdę muszę sie pomodlić, żeby ominęły mnie takie doświadczenia.
Stary 2013-09-10, 09:31   #818
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
A ja tu widzę żyrafkę W każdym razie najlepszy wybór.

Dziękuję za te słowa jakoś mi się lepiej zrobiło Moja lekarka jest z tych mało panikujących, no ale przecież ciąża to nie choroba i nie ma co szukać dziury w całym. Nie ma profitów za znajdywanie problemów u pacjentek. Bardzo dużo ciężarnych do niej chodzi, wiec to o czymś świadczy. Wydaje mi się, że ona robiąc usg sprawdza co uważa za najważniejsze, ale o wszystkim mi nie mówi. Wyniki badań mam dobre i żadnych niepokojących objawów, więc faktycznie nie ma co dobierać sobie do głowy

dokładnie tak czasem tez się zastanawiam czemu mój gin wszystkiego mi nie mowi bo tu dziewczyny dużo pisza o przepływach itd. może nie było jeszcze potrzeby o tym wspominać i na kolejnej wizycie mi powie cos więcej bo to już będzie jakos 36 tydzień, mysle tez ze mój gin tez wie co robi bo ma tyle pacjentek ze szokja też nie miałam przykładowo kilku badań robionych raz toxo, na kolejnej wizycie gbs nie miałam hiv :/ chyba ze zleci jeszcze żeby zrobić ale ufam mu i uważam że krzywdy mi i malutkiej nie zrobi zwłaszcza że też wyniki mam ok oprócz tej anemii która i tak po 4 tygodniach zniknęła także nie ma co się dołować
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:31   #819
83monia
Zakorzenienie

powiem wam ze jeszcze 1 ciaze to bym jakos do dnia porodu przetrzymala, druga juz gorzej (sama sobie zrobilam rozwarcie w 7 miesiacu bo podbieglam z wieeeelkim juz brzuchem na placu zabaw do lecącego prosto w huśtające sie hustawki syna... i tym stresem i wysilkiem mialam rozwarcie z ktorym łazilam do konca...), a teraz to wogole lipa, bo od miesiaca jak siedze dluzej (a mam siedzaca prace) to mam skurcze że hoho! a do tego niby sie oszczedzam, a i tak rozwarcie mam...

no i tyle sie mowi ze kiedys to kobiety chodzily do pracy do konca itd. ale nie mowi sie ile bylo wczesniakow, ciaz obumarlych, problematycznych, ze nie powiem o ilosci szwow czy problemach przy porodzie dzieki "kochanej" wtedy sluzbie zdrowia, ktora potrafila przywiazywac(!) do łóżek nawet podczas porodu... lub dzieki porodom w domu bo daleko... wiec chyba dla tych lepszych statystyk warto dbac o siebie teraz.

poza tym czy ja wiem czy tak wszyscy harowali do konca? ogladalam kiedys film o afrykanskim dziecku i ciazy jego matki. tam wlasnie ciezarnej pomagano itd. owszem - pracowala, ale mniej niz inni, po porodzie otoczona byla opieka, wszyscy pomocni, ze mozna bylo dojsc do siebie, potem az do kilku lat killka osob zajmowalo sie dziecmi a nie ze kazdy zdany na siebie jak w cywilizowanych krajach... wszyscy tam zyja szczesliwie i dzieci i matki usmiechniete... wiec wydaje mi sie ze i w czasach przed plaga l4 ciazowego nie robiono niewolnikow z ciezarnych a starano sie zeby ciaze spokojnie szły. tym bardziej mnie to rpzekonuje ze wtedy byl rpzepis ze ciezarna w kolejce sie przepuszcza a teraz zalezy to tylko od dobrego wychowania kolejkowiczow...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:34   #820
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
dokładnie tak czasem tez się zastanawiam czemu mój gin wszystkiego mi nie mowi bo tu dziewczyny dużo pisza o przepływach itd. może nie było jeszcze potrzeby o tym wspominać i na kolejnej wizycie mi powie cos więcej bo to już będzie jakos 36 tydzień, mysle tez ze mój gin tez wie co robi bo ma tyle pacjentek ze szokja też nie miałam przykładowo kilku badań robionych raz toxo, na kolejnej wizycie gbs nie miałam hiv :/ chyba ze zleci jeszcze żeby zrobić ale ufam mu i uważam że krzywdy mi i malutkiej nie zrobi zwłaszcza że też wyniki mam ok oprócz tej anemii która i tak po 4 tygodniach zniknęła także nie ma co się dołować
Mój z pierwszej ciąży też niewiele mówił, bo było w normie

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:34   #821
misia332
Zakorzenienie

chyba umrę ze strachu. Poczekam do 13, bo niby coś tam się rusza, ale ja mam już takiego schiza, że szok.

Stary 2013-09-10, 09:38   #822
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
nie rodze

tutaj mozna zaszalec

To i tak luksus,że w szpitalu.

Moja mama wychowała się na wsi i w dowodzie w miejscu urodzenia ma podaną nazwę tejże. Mój musk kiedyś tego nie zczaił i zapytałam to zdziwiona, gdzie kiedyś był tam szpital. A moja mama na to "ale ja się w domu urodziłam":brzyd al:

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Moja teściowa przy pierwszym dziecku miała dokładnie tak samo. Opowiada to za każdym razem Jeszcze mówiła, że nawrzeszczała na babkę w autobusie, która coś jej chciała tam pomóc
Moja T. też. Była wtedy położną i zaczęła rodzić na porodówce Ale to z pierwszym dzieckiem (szwagierka była wcześniakiem zresztą), bo z następnymi to już leżała.

A z kolei moja Mama oboje nas przenosiła i myła okna itp. żebyśmy w końcu chcieli wyjść.
Przy moim bracie byli biednymi studentami, także do szpitala szli na nogach
A ze mną już był luksus, rodziłam się w tym szpitalu, w którym i ja urodzę i była przy tym moja ciocia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:38   #823
rusałka_1
Zakorzenienie

Cześć
U mnie tez dziś lepszy nastrój, chyba dlatego że słońce od rana a nie szaro i ponuro jak wczoraj

Wstawiłam drugą (z 10) pralek dzidziusiowych - może uda się dziś suszyć na dworze (u was też tego tyle było? liczę już wszystko ciuszki, kocyki pieluszki itp.?)

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ej dziewczyny, bo nie możemy się zdecydować z TZ na czapke. Mamy mieć foty w szpitalu w drugiej dobie po urodzeniu (od tego chłopka: http://firstdayphoto.com/#/favorites/) i chcemy jakąś fajną czapke dla Poli kupić Pomóżcie wybrać, bo ja już nie wiem (a i tak zrobiliśmy już sporą selekcję) :
1. http://www.melondipity.com/collectio...ucts/catherine
2. http://www.melondipity.com/collectio...cts/sugar-bear
3. http://www.melondipity.com/collectio...roducts/harper
4. http://www.melondipity.com/collectio...cts/miss-kitty
Jak dla mnie 3 lub 4

inwersja, wiktom, ewacia za rozkręcenie akcji

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

Wieczorem wizyta, zobaczymy co u naszej Kluseczki..

A ja witam się w 36tc a więc i w 9 (miejmy nadzieję że "i ostatnim") miesiącu!
Powodzenia na wizycie
i gratulacje za 9 miesiąc

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:40   #824
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
powiem wam ze jeszcze 1 ciaze to bym jakos do dnia porodu przetrzymala, druga juz gorzej (sama sobie zrobilam rozwarcie w 7 miesiacu bo podbieglam z wieeeelkim juz brzuchem na placu zabaw do lecącego prosto w huśtające sie hustawki syna... i tym stresem i wysilkiem mialam rozwarcie z ktorym łazilam do konca...), a teraz to wogole lipa, bo od miesiaca jak siedze dluzej (a mam siedzaca prace) to mam skurcze że hoho! a do tego niby sie oszczedzam, a i tak rozwarcie mam...

no i tyle sie mowi ze kiedys to kobiety chodzily do pracy do konca itd. ale nie mowi sie ile bylo wczesniakow, ciaz obumarlych, problematycznych, ze nie powiem o ilosci szwow czy problemach przy porodzie dzieki "kochanej" wtedy sluzbie zdrowia, ktora potrafila przywiazywac(!) do łóżek nawet podczas porodu... lub dzieki porodom w domu bo daleko... wiec chyba dla tych lepszych statystyk warto dbac o siebie teraz.

poza tym czy ja wiem czy tak wszyscy harowali do konca? ogladalam kiedys film o afrykanskim dziecku i ciazy jego matki. tam wlasnie ciezarnej pomagano itd. owszem - pracowala, ale mniej niz inni, po porodzie otoczona byla opieka, wszyscy pomocni, ze mozna bylo dojsc do siebie, potem az do kilku lat killka osob zajmowalo sie dziecmi a nie ze kazdy zdany na siebie jak w cywilizowanych krajach... wszyscy tam zyja szczesliwie i dzieci i matki usmiechniete... wiec wydaje mi sie ze i w czasach przed plaga l4 ciazowego nie robiono niewolnikow z ciezarnych a starano sie zeby ciaze spokojnie szły. tym bardziej mnie to rpzekonuje ze wtedy byl rpzepis ze ciezarna w kolejce sie przepuszcza a teraz zalezy to tylko od dobrego wychowania kolejkowiczow...
ze wszystkim się zgodze, wiadomo, że w różnych środowiskach bywało różnie
ale biorąc pod uwagę tutaj, nasze poletko, to na pewno było inaczej niż teraz
babcia tż'ta też opowiadała, że za jej czasów to dzień przed porodem robiło się w polu

z tymi statystykami tez prawda

choć dzisiaj też do róznych lekarzy mozna trafić, bo jak usłyszałam, że koleżanka w 7mc-u miała już 4palce rozwarcia i jej lekarz mówił, że ok, to mało nie padłam. nie oszczędzała się, nie pracowała, ale śmigała normalnie w ciązy.
urodziła dzień po tp, w ciągu 3h. jak przyjechała do szpitala, to miała już 9 palców rozwarcia!

biorąc pod uwagę, to, że to pierwsze ciąża była i w każdej kolejnej rozwarcie robi się szybciej, to jeśli pójdzie do tego samego lekarza żeby prowadził jej ciążę, to albo będzie poród jeszcze większym ekspresem, albo wcześniak.

tylko niestety ona nie ma świadomości tego, że jednak coś nie do końca w porządku było z jej ciążą. nie wie,że w sumie sporo szczęścia miała.
Stary 2013-09-10, 09:41   #825
rusałka_1
Zakorzenienie

misiu to możesz idź na IP, jak się tak stresujesz?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:41   #826
tassia
Zakorzenienie

Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX

no wlasnie babcia mi opowiadala ze porod straszny a jeszcze gorszy strach bo wiele dzieci rodzilo sie martwych i nikt nie wiedzial dlaczego, nie raz slyszalo sie zeby kobieta umarla przy porodzie
mowila ze.moj tata tez urodzil sie siny i nie oddychal i nikt jej nie powiedzial dlaczego
tylko go wytrzepali, trzasneli w tylek i juz
to jej mowoe ze.moze zachlusnal sie.wodami plodowymi
i dopiero babcie.po 50latach od porodu oswiecilo. mowi ze wtedy takiej wiedzy nikt nie mial, a personel medyczny to byla swietosc broniaca dostepu do informacji

inwersja ja tp mam za 12dni wiectak czy siak juz blisko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
Stary 2013-09-10, 09:42   #827
agravka
Wtajemniczenie

dziewczyny , najnowsze opisy porodow piekne, pryczalam sie przy obydwu... dzielne jestescie naprawde
ide spakowac torbe, bo tato mowi, ze to mogl byc czop i ze powinnam byc spakowana, tz tez krzyczy na mnie za ta torbe, wiec ide... ale nie wiem co zabrac...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:43   #828
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
misiu to możesz idź na IP, jak się tak stresujesz?
parę razy się ruszył, może się stresuje, bo moje dziecko ma zazwyczaj adhd, a dzisiaj taki spokojny.

Stary 2013-09-10, 09:43   #829
bojatoja
Zakorzenienie

Hej
Dziewczyny super opisy

Zastanawialiśmy się z mężem kiedy robić chrzciny i chyba będą 12 października (muszę dopasować się do rodzeństwa- większość za granicą, albo na drugim końcu pl).
I właśnie zastanawiam się nad tortem, a dokładniej nad dekoracją na tort. Będę zamawiać z allegro. Którego bobasa wybrać?
1. http://allegro.pl/bobasek-na-skrzydl...466136202.html
2. http://allegro.pl/cbobas-na-skrzydla...521167369.html
Podoba mi się jeszcze ten ale chce mieć niebieski napis i kwiatuszki więc chyba nie będzie pasował: 3. http://allegro.pl/bobas-na-listku-c-...515607098.html
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:43   #830
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
no wlasnie babcia mi opowiadala ze porod straszny a jeszcze gorszy strach bo wiele dzieci rodzilo sie martwych i nikt nie wiedzial dlaczego, nie raz slyszalo sie zeby kobieta umarla przy porodzie
mowila ze.moj tata tez urodzil sie siny i nie oddychal i nikt jej nie powiedzial dlaczego
i dopiero babcie.po 50latach od porodu oswiecilo. mowi ze wtedy takiej wiedzy nikt nie mial, a personel medyczny to byla swietosc broniaca dostepu do informacji
no właśnie...
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:46   #831
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:

inwersja ja tp mam za 12dni wiectak czy siak juz blisko

spoko, spoko.. obstawiam koniec tego albo początek przyszłego tyg

swoją drogą to strasze, że robili taką rzeźnię
Stary 2013-09-10, 09:47   #832
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny , najnowsze opisy porodow piekne, pryczalam sie przy obydwu... dzielne jestescie naprawde
ide spakowac torbe, bo tato mowi, ze to mogl byc czop i ze powinnam byc spakowana, tz tez krzyczy na mnie za ta torbe, wiec ide... ale nie wiem co zabrac...

I słusznie, ja od miesiąca mam spakowaną mniej-więcej
A co do listy to na 1 stronie jakaś jest, może Ci pomoże co zabrać

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
parę razy się ruszył, może się stresuje, bo moje dziecko ma zazwyczaj adhd, a dzisiaj taki spokojny.
Obserwuj go kochana, moja też miała taki dzień pomimo jej adhd

Stary 2013-09-10, 09:47   #833
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czeszko

Larysa i Angel super opisy

Asiek i Madzia gratuluje szczesliwego rozpakowania

ja wczoraj po poludniu pobieglam na miasto, zrobilam zakupy, cos zjadlam i ogarnelam chate i przyszla kolezanka...posiedzialysm y i poklachalysmy prawie do 21 i potem poszlam jeszcze przygotowac malzowi obiad na dzis bo bierze sobie do pracy.... kolo 22 chwycily mnie tak jakby skurcze, nawet bolesne temu mysle ze skurcze bo niby bylam zagrozona porodem przedwczesnym i wszyscy mi wmawiali ze mam skurcze ale tak na prawde to ja do dnia dzisiejszego nie wiem co to znaczy skurcz... nio wiec wczoraj chyba mialam skurcze tyle ze trwaly od 22 do ok. 0.30 i to od poczatku co 5 minut albo nawet czesciej a czasem tak ze mi sie brzuch napinal i byl napiety przez 3 minuty a potem puszczal i za minute znowu sie napinal... troche to bolalo, juz nawet zastanawialam sie czy nie powinnam jechac na ip bo na szkole rodzenia powiedzieli ze trzeba jechac jak przez 2 h beda skurcze co 5 minut, ale nie chcialam tztowi nocy zarywac bo taka wizyta to minimum 2 h a tz po falszywym alarmie musi isc do pracy nio wiec wzielam nospe i stwierdzilam ze poczekam troche dluzej bo ani czop ani wody mi nie odchodza na razie... nio i dobrze zrobilam bo wszystko rozeszlo sie tak jak przyszlo :P

nio i w sumie to bardzo dobrze sie czuje i moglabym jeszcze jakis czas w tej ciazy pochodzic haha ale wkurzaja mnie z zewszad dochodzace pytania czy aby juz urodzilam.... jutro termin i beda mnie wkurzac jeszcze bardziej :P

Edytowane przez SAMBAdiJANEIRO
Czas edycji: 2013-09-10 o 09:49
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:47   #834
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Cześć
U mnie tez dziś lepszy nastrój, chyba dlatego że słońce od rana a nie szaro i ponuro jak wczoraj

Wstawiłam drugą (z 10) pralek dzidziusiowych - może uda się dziś suszyć na dworze (u was też tego tyle było? liczę już wszystko ciuszki, kocyki pieluszki itp.?)

Jak dla mnie 3 lub 4

inwersja, wiktom, ewacia za rozkręcenie akcji

Powodzenia na wizycie
i gratulacje za 9 miesiąc
ja zrobilam 12 pralek, bedzie jeszcze jedna plus jakies 4pralki sa u mojej mamy ale to sa ciuchy 3-6miesiecy wiec zrobi sie pozniej
ale u mnie dlatego tak duzo ze.np koldry i ochraniacze pralam a to byly ze 4pralki plus kocyki itp.
nie liczac ochraniaczy z wozka i fotelika

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość

na pierwszej stronie masz liste i przykladowa torbe matal

[/RIGHT]
Stary 2013-09-10, 09:51   #835
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Hej
Dziewczyny super opisy

Zastanawialiśmy się z mężem kiedy robić chrzciny i chyba będą 12 października (muszę dopasować się do rodzeństwa- większość za granicą, albo na drugim końcu pl).
I właśnie zastanawiam się nad tortem, a dokładniej nad dekoracją na tort. Będę zamawiać z allegro. Którego bobasa wybrać?
1. http://allegro.pl/bobasek-na-skrzydl...466136202.html
2. http://allegro.pl/cbobas-na-skrzydla...521167369.html
Podoba mi się jeszcze ten ale chce mieć niebieski napis i kwiatuszki więc chyba nie będzie pasował: 3. http://allegro.pl/bobas-na-listku-c-...515607098.html

Jestem za nr1

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czeszko

Larysa i Angel super opisy

Asiek i Madzia gratuluje szczesliwego rozpakowania

ja wczoraj po poludniu pobieglam na miasto, zrobilam zakupy, cos zjadlam i ogarnelam chate i przyszla kolezanka...posiedzialysm y i poklachalysmy prawie do 21 i potem poszlam jeszcze przygotowac malzowi obiad na dzis bo bierze sobie do pracy.... kolo 22 chwycily mnie tak jakby skurcze, nawet bolesne temu mysle ze skurcze bo niby bylam zagrozona porodem przedwczesnym i wszyscy mi wmawiali ze mam skurcze ale tak na prawde to ja do dnia dzisiejszego nie wiem co to znaczy skurcz... nio wiec wczoraj chyba mialam skurcze tyle ze trwaly od 22 do ok. 0.30 i to od poczatku co 5 minut albo nawet czesciej a czasem tak ze mi sie brzuch napinal i byl napiety przez 3 minuty a potem puszczal i za minute znowu sie napinal... troche to bolalo, juz nawet zastanawialam sie czy nie powinnam jechac na ip bo na szkole rodzenia powiedzieli ze trzeba jechac jak przez 2 h beda skurcze co 5 minut, ale nie chcialam tztowi nocy zarywac bo taka wizyta to minimum 2 h a tz po falszywym alarmie musi isc do pracy nio wiec wzielam nospe i stwierdzilam ze poczekam troche dluzej bo ani czop ani wody mi nie odchodza na razie... nio i dobrze zrobilam bo wszystko rozeszlo sie tak jak przyszlo :P

nio i w sumie to bardzo dobrze sie czuje i moglabym jeszcze jakis czas w tej ciazy pochodzic haha ale wkurzaja mnie z zewszad dochodzace pytania czy aby juz urodzilam.... jutro termin i beda mnie wkurzac jeszcze bardziej :P
Szkoda,że się rozeszło. Ale może pisane jest Ci urodzić jutro?Może Bartuś też terminowy

CHodź dużo, wykorzystaj TŻa

Stary 2013-09-10, 09:51   #836
83monia
Zakorzenienie

a wiecie ze nadal przy lozkach porodowych sa pasy do nóg przynajmije u nas widzialam. jak spytalam po co to lekarz mi wytlumaczyl ze czesto po porodzie przy szyciu kobiety chca kopac (wcale sie nei dziwie) albo maja jakies mimowolne ruchy nog ze zmeczenia i nie mozna normalnie szyc, wiec wtedy trzeba przytrzymac te nogi jakoś... ale to info sprzed 5 lat, wiec nie wiem jak jest teraz...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:53   #837
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,

Cytat:
spoko, spoko.. obstawiam koniec tego albo początek przyszłego tyg

swoją drogą to strasze, że robili taką rzeźnię
no wiecej nie ma do wyboru
ja nie chce 11,13,14,15,17
reszta moze byc
wiec albo dzis albo w poniedzialekciekawe co Maciej na to
w sumie z.nim bylam umowiona na 21 ale lekarz.chyba chce inaczej

[/RIGHT]
Stary 2013-09-10, 09:54   #838
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a wiecie ze nadal przy lozkach porodowych sa pasy do nóg przynajmije u nas widzialam. jak spytalam po co to lekarz mi wytlumaczyl ze czesto po porodzie przy szyciu kobiety chca kopac (wcale sie nei dziwie) albo maja jakies mimowolne ruchy nog ze zmeczenia i nie mozna normalnie szyc, wiec wtedy trzeba przytrzymac te nogi jakoś... ale to info sprzed 5 lat, wiec nie wiem jak jest teraz...
niby logiczne
choc na prawde wygladac moze jak narzedzie tortur

ciekawa jestem czy któraś i jesli tak, to która urodzi tego 24.09
ja wczesniej chciałam, ale myśle, że moja psychika nie wytrzyma 2-tygodniowego przeterminowania
Stary 2013-09-10, 09:56   #839
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
no wiecej nie ma do wyboru
ja nie chce 11,13,14,15,17
reszta moze byc
wiec albo dzis albo w poniedzialekciekawe co Maciej na to
w sumie z.nim bylam umowiona na 21 ale lekarz.chyba chce inaczej

Jeszcze Ci czwartek zostaje

Ja nie chcę dzisiaj, jutro ani w czwartek Jakoś mi daty nie siadają Wczorajsza jeszcze była fajna, no ale po ptokach.

Stary 2013-09-10, 09:56   #840
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X

Cytat:
niby logiczne
choc na prawde wygladac moze jak narzedzie tortur

ciekawa jestem czy któraś i jesli tak, to która urodzi tego 24.09
ja wczesniej chciałam, ale myśle, że moja psychika nie wytrzyma 2-tygodniowego przeterminowania
a dlaczego akurat wtedy?

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości