|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
ehh, przykro mi bardzo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1174 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się wzruszyłam. Cieszę się bardzo! ![]() Cytat:
Jestem bardzo ciekawa jak navington będzie Ci się sprawował - bo to był mój typ i prawie już go kupiliśmy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ooo, szkoda |
||||
|
|
|
|
#1175 |
|
Podróżniczka
|
Cześć dziewczyny
Dzięki jeszcze raz za wczorajsze wszystkie kciuki i za gratulacje Natalka - nosz kurde A którego dc miałaś owulkę ? Może się przesunęła i stąd jeszcze negatyw ? Od spadku i skoku minęło 3 dni ? Bo tyle to minimum żeby zaczął wytwarzać sie hcg. Kurcze ciągle nie mogę uwierzyć, ten skok i spadek aż się prosiło o implantację Jeszcze mam nadzieję, że to za wcześnie na test, jak odstawisz progesteron i za 2 dni nie przyjdzie @ ponów test Ewcik - przecież plemniczki potrafią przetrwać 3 dni a czasem i dłużej, nie ma co na razie skreślać cyklu na straty ![]() Aga - bardzo podobają mi sie białe łóżeczka. Sama bym takie chciała Mamy po chrześnicy już łóżeczko dopiero co z niego wyrosła, ale jest brązowe i pewnie nie można go bezpiecznie pomalować na biało ![]() A pościel jest śliczna ![]() Następną wizytę chciałabym już umówić do tego lekarza na NFZ, za 2 tyg kończy mi się luteina, więc pewnie pójdę po receptę i trochę z nim pogadam tak wstępnie
|
|
|
|
|
#1176 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() natalka - tak mi przykro ![]() agi - bardzo fajne zakupy lineczka - bardzo fajny przepis \Ja dziś mam do załatwienia na czw wymianę grzejników i mam nadzieję, że uda mi się dograć wszystko ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- magdzia - bardzo się cieszę z Twojej wizyty. Niesamowite uczucie co?
|
|
|
|
|
#1177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie nie wiem co zrobić...
|
||
|
|
|
|
#1178 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka
tak jak madzia pisze póki nie ma @ jest nadzieja więc ![]() ula no głównie o tym że to zbiorowisko kurzu i że trzeba bardzo często prać choć w sumie już wcześniej wiedziałąm że nie będe raczej brała baldachimu bo z łóżeczkiem będziemy może troszke kursować po sypialni i do tego mamy skosy więc wygodniej jednak bez a że przytulniej to masz racje jakiś konkretny był powód że zrezygnowaliście z navingtona? jak czytałam opinie na forach to często dziewczyny pisały o wadach wózka które dla mnie np są zaletą także stąd mój wybór a i może wstawisz jakieś aktualne foto księżniczki bo pewnie urosła juz ![]() madzia dzięki ![]() Briliant a Wy jakiś remont macie czy tylko te grzejniki wymieniacie? tymczasem ide tetrowe pieluszki wyprać ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Natalka a dlaczego nie wiesz co z clo?? czy brać czy co??
|
|
#1179 |
|
Podróżniczka
|
Natalka - przykro mi na prawdę
Jednak zobacz jak się sprawa dalej potoczy. A jak przyjdzie ta paskudnica to bierz Clo. ![]() Brilliant - jak siedziałam w gabinecie już po badaniu to o niczym innym nie myślałam tylko żeby jeszcze raz zobaczyć jak pika Pewnie wskoczyłabym jeszcze raz na fotel Myślałam, że pęknę tak bardzo chciałam już powiedzieć TŻtowi (akurat nie mógł ze mną pojechać bo siedział w pracy dłużej ) Wspaniałe uczucie
|
|
|
|
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
natalka - a rozmawiałaś z Twoją ginką? Udało Ci się?
|
|
|
|
|
#1181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Cytat:
Także chyba wezmę bo szkoda mi właśnie cyklu... ) Zazdraszczam pozytywnie wizyty i bijącego serducha ) Brilliant Kasiu a czy Ty czasem nie jeździć do Poznania na Polną do tej ginki?? Pytam bo właśnie do poznania będę leciała na IUI po nowym roku i chce się już rozejrzeć co i jak ;P Nie mam do niej zadzwonić jak dostanę@ |
||
|
|
|
|
#1182 | |
|
Wtajemniczenie
|
agi - tylko grzejniki wymieniamy, ale żebym nie przepłacała to muszę mieć wyliczone durne współczynniki dla spółdzielni i nikt nie umie mi pomóc, więc robię z siebie cały czas kretynkę, że nie umiem sobie poradzić z tą wymianą, więc jakoś powoli dowiaduję się wszystkiego
magdzia - ojjj jak pomyślę, kiedy to było a co do Twojego TSH to ciekawe skąd taka różnica? Robiłaś w różnych lab? Ale cieszę się, że wszystko ok ![]() Ciekawe jak nasza ninquelote?? Za chwilkę ma termin ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Tylko nie wiem czy koszt wizyty by Ci pasował
|
|
|
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Natalyyya tak mi przykro
ja za 10 dni bede ogladac pewnie swoja I ![]()
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1185 |
|
Podróżniczka
|
Natalka - nawet jak pęcherzyki rosną to czasem mogą nie osiągać odpowiedniej wielkości do pęknięcia itd. po to też jest Clo przyśpiesza owulkę i sprawia, że pęcherzyki są lepsze jakościowo. Dlatego nie ma się nad czym zastanawiać tylko trzeba brać. Wiadomo, że czasem cudów nie działają, ale lepiej spróbować niż tego nie zrobić.
A później tak jak piszesz umówić sie na wizytę i zobaczyć jak sytuacja Aga - jakoś emocje nie mogą mnie opuścić Biorę lutkę 50 mg dowcipnie 2x1 tabl. Ginek kazał odstawić dupka i zostać na luteinie skoro na razie nic się nie dzieje i nie ma plamień.
|
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja i tak bede szla prywatnie ....Ewcia nie zycze ci tego i uwiez ze nie koniecznie tak bedzie wybaczcie ze bez polskich znakow ale pisze z pracy
|
|
|
|
|
|
#1187 |
|
Podróżniczka
|
Brilliant - ginek twierdzi, że jak ft4 idzie w górę to tsh spada i że to normalne na tym etapie ciaży. Stąd spadło mi przez ten tydzień. Robiłam w jednym labie. Sama teraz nie wiem czy dobre są takie wyniki bo nigdzie nie mogę znaleźć interpretacji czy tsh w normie a wysokie ft4 szkodzi na płód ?
|
|
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Podróżniczka
|
Ewcik - nie mów tak i nie trać nadziei
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- No ja myślę ![]() |
|
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- w ogole to dzis jestem sama w salonie i dopiero pierwsza klientka na 12!!! mam nadzieje ze mi tu szefowa nie wparuje ;D |
|
|
|
|
|
#1191 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
To masz luzy amerykańskie A właściwie irlandzkie Kurcze a ja jutro znowu do pracy tak strasznie mi się nie chce wracać
|
|
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zauważyłam ze jeżeli chodzi o opinie o wózkach to może tylko z 5 komentarzy na 90 było pozytywnych, bo ludzie nie piszą o pozytywach danego wózka czy negatywach jak czytałam opinie o x-a to jak TŻ to czytał to myślałam że padnie ze śmiechu ludzie takie rzeczy wymyślali i podciągali pod wady że nawet dla takiego laika wóżkowego jak ja trochę naciągane były :PEwcik, nie nastawiaj się od razu na I kreskę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 10:44 |
|
|
|
|
|
#1193 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka
każdy ma prawo mieć chwile zwątpienia ale nie wolno się poddwać nigdy pamiętaj a clo ja bym wzieła na Twoim miejscu ![]() madzia hehe no nie dziwie się a jak tż zareagował na wieść o bijącym serduszku?? macie foto z usg??kurde dziewczyny powiedzcie jak to jest - teraz jak mogłabym się opychać bez wyrzutów sumienia to albo nie mam apetytu albo jak już jem to wszystko jakby dietetyczne i mało kaloryczne ot jak teraz 3 dziń opycham się biedronkowym pomysłem na drugie śniadanie i mogłabym wcinać bez końca
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cóż, jeżeli chodzi o szpital to jak dla mnie masówka... Ale pielęgniarki miłe i nie marudzą. No i rzesze studentów. Ja z racji mojego charakteru i sytuacji przez jaką tam byłam to bardzo się męczyłam i chciałam do domu nie wiem co więcej mogę napisać |
|
|
|
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=lineczka1989;427255 44]
Cytat:
no hehe ja wole zdecydowanie jak jest ruch w pracy wtedy dzien mi leci pedzikiem a tak bedzie sie dluzylo... ... Madzia a kiedy chcesz isc na zwolnienie ? Czy chcesz popracowac troche? |
|
|
|
|
|
#1196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1197 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=lineczka1989;427255 44]
Cytat:
tak jak piszesz ja słuchałam wypowiedź jednych z ekspertów wózkowych który mówił np. o małych kółkach przednich w navingtonie że sprawiają że wózeczek jest zwrotny i można prowadzić jedną ręką a dziewczyny pisały że jak np. na spacer się wybrały gdzieś do lasu to kółka jakby miały się połamać a to wózeczek typowo miejski jest ot trzeba było zablokować żeby się nie skręcały i tyle. więc przestałam czytać opinie i kupiłam kierując się własnymi odczuciami ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- madzia a dlaczego nie chciałaś na L4?? a dziewczyny pamiętacie jak mówiłam że zus mnie troszke kontroluje żądając co rusz jakiś dokumentów to żeby było śmieszniej nawet do mojej ginki napisali z prośbą o podanie przyczyny L4 hehe śmiała się jak mi to mówiła i stwierdziła że porąbane te ich wymogi i kontrole
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
Natalka + taki że możesz z nami posiedzieć
|
|
#1199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hhehAgusia jak to Ci smakuje to jedz .Na zdrowie! Cytat:
Bo to szpital kliniczny dlatego... Kurde chyba nie chcilabym zeby mi jakis student/studentka robily badanie... aaaa kysz
|
||
|
|
|
|
#1200 |
|
Wtajemniczenie
|
agi - jedz ile chcesz
ja z tego założenia wychodzę coraz częściej bo przecież w ciąży nie jest się całe życie więc trzeba korzystać póki można ![]() lineczka, agi - ja chyba też bym się nie kierowała opiniami na necie, tylko uwagami producenta i czy wózek ma to co ja bym chciała żeby miał ludzie lubią przesadzać w komentarzach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

- 09.06.2006

ja nie miałam żadnych nadziei po teście niedzielnym
Smutno mi nie jest raczej jestem zmieszana i nie wiem co robić dalej czy brac to clo czy nie...
Normalnie pulsujący mały pikselek gdzieś u góry fasolki
się wzruszyłam. Cieszę się bardzo!
hehe ja tam wierze że wkońcu się Tobie uda 
A którego dc miałaś owulkę ? Może się przesunęła i stąd jeszcze negatyw ? Od spadku i skoku minęło 3 dni ? Bo tyle to minimum żeby zaczął wytwarzać sie hcg. Kurcze ciągle nie mogę uwierzyć, ten skok i spadek aż się prosiło o implantację