Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 09:15   #3091
villemi
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
No co Ty, luz, w piżamie cały dzień często mi się zdarza pomykać Dom ogarnąć to nie ma różnicy co mam na tyłku a spacer czasem na lenia odbywam w ogródku, u nas na zadupiu mogłabym nago chodzić i tak nikt by mnie nie zobaczył... więc pomykam w piżamie
Na zakupy nie wychodzę bo nie mam sklepu

Na jesień już kupiłam takie za kostkę, traperkowate, kiedyś wklejałam linka. Nie są ocieplane, takie skórkowe na jesień akurat. Ale pod warunkiem, że będzie chodził już (a sądzę że będzie). Kupiłam też ostatnio takie dla niechodka, albo na siedzenie w nosidle czy w wózku, jak rękawiczki na stopy: http://www.sterntaler.com/baby/engl/...huh/?card=9552 szare
mam nadzieję, że się sprawdzą bo są cieplutkie
A jak będzie chodzić to wtedy dokupię zimowe jakieś ocieplane i nieprzemakalne, ale się jeszcze nie rozglądałam, zobaczymy jaki rozmiar będzie za te kilka miesięcy.
ja tez lubie dlugo w pizamie chodzic za czasow szkolnych w weekend i wakacje tez sie caly dzien zdarzylo

fajne te paputki, moze tez cos takiego kupie, dopoki chodzic nie bedzie

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
W Rossmanie jutro i pojutrze żywność dla dzieci -25% !
wszystkie promocje akurat jak na wioske pojechalam ale z drugiej strony to chociaz kasy nie wydam

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

a w ogole zapomnialam napisac, ze nowe fotki w albumie

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-09-10 o 08:45
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:23   #3092
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Ej, nie wiem co to za płytka, omija mnie coś istotnego? Do jakich kuchenek to jest?

Kupiłam też ostatnio takie dla niechodka, albo na siedzenie w nosidle czy w wózku, jak rękawiczki na stopy:

I muszę się pochwalić, wygrałam buty
do gazowych. Ma za zadanie rozproszyć ogień, żeby się dania/przetwory nie paliły (wyguglałam)

Jakie piękne kupiłabym to Uli

poka buty

Cytat:
Ej to też w sumie łatwe

U mnie w rodzinie się tak utarło w ostatnich latach, że sobie dajemy kasę, żeby ucelować w prezent dobrze.

[/COLOR]W Rossmanie jutro i pojutrze żywność dla dzieci -25% !
nie porywam się na trudne

ja uważam że to nie jest złe wyjście. Lepsze to niż nietrafiony prezent, z którym nie wiadomo co zrobić

kurde co oni tak szaleją z tymi promocjami

Melduję iż u nas pogoda do
Witamy się po średnio przespanej nocy. Pobudki: 21.30 (wtedy ją dopiero nakarmiłam i przebrałam) a potem 1, 4, o 5,30 zarządziła pobudkę i gotowość do zabawy Na szczęście po pół godziny dała się przekonać że jeszcze noc i spałyśmy do 8.
Planuję dziś pójść do biedronki i do mojego lumpa (nowy towar uzależniłam się chyba )

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:25   #3093
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej dziewczyny co słychać... moja mała właśnie zasneła. więc troche mam czasu dla was a szczególnie gdy prawie wszyscy są w domu więc ja dziś nie piore nie sprzatam nie gotuje ...
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:39   #3094
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
nowe fotki w albumie

fota z rożkiem faworyt

Stary 2013-09-10, 09:47   #3095
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość

nigdy nic takiego nie robiłam
szczoteczkę z włosiem mamy

no to już wiesz czemu jesteś takim śpiochem

jakie???
no tak mówili żeby przemywać od urodzenia bo resztki mleka itd

moschino I love love

ciężką noc mieliśmy
jeszcze w pracy jakieś zamieszanie - jak dobrze że tylko jeszcze jutro tu jestem
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 09:55   #3096
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

was też co chwile stąd wywala....u nas ostatnio noce są ni to złe ni dobre ale za to dzień jak zostaje sama z małą to nic nie mogę zrobic bo ona ciągle płacze a jak jest więcej osób bo nawet jak nikt nie zwraca na nia uwagi to sama sie bawi. zębów u małej też nie widać .... ostatnio nic nie chce móić tylko ciagle baba i baba... ale za to koło mebli to prawie biega i ciagle by cos jadła.

Stary 2013-09-10, 09:59   #3097
Sola1
Zakorzenienie

Rozpisałam się, wylogowało mnie i wszystko poszło się...

Dzięki dziewczyny Miałam jej dać coś na zbicie, ale okazało się, że nie było takiej potrzeby. Wykąpałam ją w takiej mocno ciepłej kąpieli i temperatura spadła. Od razu mi usnęła i spała całą noc. Myślałam, że będzie się budzić, ale spała do 6ej. Dzisiaj póki co nadal nie ma temperatury, ma tylko katar. Widzę, że jest lepiej, ale zobaczymy co będzie dalej

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
a miałam was pytać dziewoje czy myjecie jeszcze buźki w środku gazikiem?
Jan ostatnio tak zaciska usta że nie ma szans
tyle co zęby jeszcze daje sobie potraktować szczoteczką
a do tych pierwszych szczoteczkę macie silikonową czy z włosiem
Ja w ogóle nie myłam, bo moja sobie nie dawała. Jak była potrzeba to dawałam wodę do popicia, żeby sobie przepłukała buzię.
Myję szczoteczką Jordana z włosiem. Mam też taki trójpak z Rossmana, ale ta pierwsza bardziej przypadła Izie do gustu.

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
No i bym zapomniała - w Biedronce 20% zniżki na artykuły spożywcze dla dzieci!!!!! Byłam dzisiaj i nakupiłam słoiczków
Potwierdzam

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam się urodzinowo
niestety nic nie stawiam, bo do tyry za 2h
100 lat : roza:

Cytat:
Tż wrócił z pracy z kwiatami - bez prezentu, bo stwierdził, że nie wie co mi kupić - romantycznie zaproponował, że mi kase przele

Cytat:

No, ale wolę to i tak - niż prezent od innych znajomych - dostałam całą torbę kosmetyków pielęgnacyjnych Nivea - a ja niecierpię tej marki i unikam jak ognia.. cóż - będzie jak znalazł komuś opchnąć pod choinkę
Ja z kolei zawsze wracam do Nivei Wiem, że nie ma najlepszych składów, ale jakoś mnie służy.

Wykasowało mi się odnośnie odparzeń. Moim zdaniem bardzo ważne jest wietrzenie i nie zapinanie pampka póki wilgoć nie odparuje.
U mnie wietrzenie robię jak np. jest po kąpieli, kładę na przewijak, podkładam pampka i zakładam górę. Nie jest to długie, a naprawdę u mojej jest różnica. Jak nie mam czasu to robią się zaczerwienienia. Na nie polecam maść zieloną Linomag.
Polecam również jak jesteś w domu zmywać te chusteczki wodą, bo ja sama miałam na nie uczulenie i uważam że nie są delikatne. Z kolei te które miałam o lepszych składach nie spełniały swojej podstawowej funkcji mycia. Musiałam trzeć nimi żeby zetrzeć kupkę, a to też podrażnia. Ja używam chusteczek wyłącznie do kupki i na wyjścia. Jak jestem gdzieś poza domem i są siuśki to też przemywam chusteczką, ale nie za każdym razem. Wszystko zależy jak tam się sprawy mają. Jak jest sucho to tylko zakładam nowego pampka. Wydaje mi się, że ten mocz nie jest taki straszny, gorsze jest nie zmycie chusteczki. Poza tym zmieniam pampki w dzień co max 4 godziny lub nawet częściej jak jest mokro. W nocy wiadomo nie będę jej budzić - no chyba że jest kupa to nie zostawiam jej. Czytałam kiedyś o tym co tam jest w środku w tych pampersach. Nie pamiętam dokładnie o co już chodziło, ale z tego co zapamiętałam to im krótszy kontakt wilgotnego pampersa ze skórą to lepiej. Generalnie wilgoć nie wpływa dobrze, ale tam w środku to nie jest tylko bawełna
Ale się rozpisałam

Cytat:
Aż mi się słabo zrobiło
U Ewki też trochę nieprzyjemnie się robi z karmieniem przez te zęby A poza tym dziś była masakra z usypianiem. Posmarowałam dziąsełka, dałam czopek i nic. Płacz i płacz. I nie jestem pewna, bo skubana nie da się wymacać, ale chyba poza jedynkami idzie jej też jedna dwójka. Czyli jakby 3 na raz
Brawa za ząbki
U nas też jak nie było to nie było. A po pierwszej jedynce poszła druga, a teraz idzie górna.
Współczuję tylko gorszego samopoczucia

Cytat:

Pusto tu bez Ciebie, dobrze, że jesteś

Cytat:

Dzięki za info
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:07   #3098
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

ja na zaczerwienienia na pupie to zasypke stosuje jak sa mocniejsze wtedy same majtunie i niech biega a czasami bez majtek zależe od pory dnia

Stary 2013-09-10, 10:10   #3099
Pokrzywka19
Zakorzenienie

hej

u nas dziś okropna noc Adaś postanowił o pierwszej w nocy wstać i się bawić przez 2 i pół godziny
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:56   #3100
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Moonie
- płyta do zwykłych kuchenek gazowych
A Ty o jakie buty się wzbogaciłaś?
Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
do gazowych. Ma za zadanie rozproszyć ogień, żeby się dania/przetwory nie paliły (wyguglałam)

Jakie piękne kupiłabym to Uli

poka buty
Kurde, ja mam niestety elektryczną kuchenkę, gazu u nas niet. I jak to na elektrycznych nie da się na tym porządnie gotować

Jagnna - no to kup chyba je nawet na allegro kiedyś widziałam Ale może prościej przez ten sklep? Nie wiem tylko jakie koszty dostawy, bo kupowałam stacjonarnie.

Butki takie: http://www.agito.pl/fly-london-franc...48-492522.html chyba na żywo są trochę jaśniejsze

--
Jagnna, znalazłam licytację na allegro
http://allegro.pl/sterntaler-kozaczk...515361735.html

takie kup teraz też są

Edytowane przez moonie_85
Czas edycji: 2013-09-10 o 10:58
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:25   #3101
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
ale za to koło mebli to prawie biega i ciagle by cos jadła.
moja biega na czworakach :F

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Rozpisałam się, wylogowało mnie i wszystko poszło się...
dobrze że z małą jest lepiej. Oby jej całkiem przeszło

Cytat:
ja na zaczerwienienia na pupie to zasypke stosuje jak sa mocniejsze wtedy same majtunie i niech biega a czasami bez majtek zależe od pory dnia
biega bez majtek a nie zasika ci domu

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
nas dziś okropna noc Adaś postanowił o pierwszej w nocy wstać i się bawić przez 2 i pół godziny
o ludzie

Ula odmówiła współpracy i do tej pory nie miała "porannej" drzemki. Nie mam kiedy zrobić obiadu Wezmę ją do krzesełka w kuchni, może coś tam ruszę. A potem do wózka, i do Biedronki

Stary 2013-09-10, 11:31   #3102
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Hm, ja nawet nie wiedziałam, że są majtki dla takich maluchów... ale może to dla tego, że ja mam chłopca, a fikuśne majciochy to pewnie dla dziewczynek są
Stary 2013-09-10, 11:32   #3103
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Jagnna - no to kup
a kupie

Stary 2013-09-10, 11:41   #3104
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Hm, ja nawet nie wiedziałam, że są majtki dla takich maluchów... ale może to dla tego, że ja mam chłopca, a fikuśne majciochy to pewnie dla dziewczynek są
takie zwykle majteczki dla malutkich chlopcow tez sa
Stary 2013-09-10, 11:41   #3105
T'ai
Zakorzenienie

ja normalnie jestem trupem
a znajomi jeszcze zaprosili nas na piwko pod wieczór

muszę po pracy wdepnąć do rossmanna - nie ma co prawda funduszy by robić zapasy ale chociaż mleka sobie na miesiąc kupię skoro promocja
Stary 2013-09-10, 11:44   #3106
dzika_kaka
Zakorzenienie

Tyle mam do powiedzenia na temat dzisiejszej nocy.
A nie. Jeszcze to
Znowu pobudki praktycznie co godzinę. Uśpić też się nie dała normalnie. M.A.S.A.K.R.A. Jestem dziś zombi. Dobrze, że przyszedł pradziadek i porwał ją na spacer. Trochę ogarnęłam chałupę i biorę się w ramach relaksu za kolczyki.

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Lekarka w sumie jedna z rozsądniejszych do tej pory
No w sumie Wy macie porównanie

Cytat:
ja tez lubie dlugo w pizamie chodzic

Ja śpię w gatkach i staniku, mieszkam na 1 piętrze i nie mam firanek więc chodzenie cały dzień "w piżamie" u mnie nie wchodzi w grę

Wafelkowy potwór

Cytat:
kurde co oni tak szaleją z tymi promocjami
Nie wiem ale z tej rosmanowej zamierzam skorzystać Niestety jako utrzymanka muszę wtłoczyć tą koncepcję do głowy tżta a jest ciężko bo obecnie podświadomie generuję w nim potrzebę zakupu nowego łóżka z promocji w ikea i nie wiem czy jego móżdżek przetrawi aż dwie spore kosztowo potrzeby Chociaż... jakbym się z nim bzyknęła może by łyknął

Cytat:
u nas dziś okropna noc Adaś postanowił o pierwszej w nocy wstać i się bawić przez 2 i pół godziny

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:53   #3107
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem ale z tej rosmanowej zamierzam skorzystać Niestety jako utrzymanka muszę wtłoczyć tą koncepcję do głowy tżta a jest ciężko bo obecnie podświadomie generuję w nim potrzebę zakupu nowego łóżka z promocji w ikea i nie wiem czy jego móżdżek przetrawi aż dwie spore kosztowo potrzeby Chociaż... jakbym się z nim bzyknęła może by łyknął

no to Dzika do roboty

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
ja normalnie jestem trupem
a znajomi jeszcze zaprosili nas na piwko pod wieczór

muszę po pracy wdepnąć do rossmanna - nie ma co prawda funduszy by robić zapasy ale chociaż mleka sobie na miesiąc kupię skoro promocja
uff, a mnie wlasnie oswiecilo, ze moja mama do miasta dzis jedzie, to tez mi zrobi zapas mleka
Stary 2013-09-10, 11:55   #3108
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
takie zwykle majteczki dla malutkich chlopcow tez sa
yhm Ale o ile że dla dziewczynek pod sukienkę/tunikę jeszcze kumam cele ozdobne to dla chłopca po co tzn na pampersa i pod spodenki? ale po co

Cytat:
Ja śpię w gatkach i staniku, mieszkam na 1 piętrze i nie mam firanek więc chodzenie cały dzień "w piżamie" u mnie nie wchodzi w grę

No dobra, ja śpię bez niczego więc mówiąc piżama miałam na myśli coś co na siebie wrzucam idąc do kuchni gdzie mam wielkie okno wprost na (rzadko uczęszczaną ale jednak) drogę

Stary 2013-09-10, 11:57   #3109
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

są takie małe majtunie... te co ja mam to już ciut małowate. moja na czworaka też biega

Stary 2013-09-10, 12:18   #3110
Sola1
Zakorzenienie

Ja to z kolei nie lubię chodzić po domu w piżamie. Muszę się rano ogarnąć, bo inaczej się czuję jakbym była umierająco chora i nic mi się nie chce.
Nie ubieram się jak jestem naprawdę chora.
Nie lubię też chodzenia w majtkach czy staniku po mieszkaniu. Muszę być całościowo ubrana. Ale nie chodzę też po domu jakoś wyjściowo ubrana - spodnie mam zwykle od dresu i jak wychodzę to zmieniam. Tak już mam
Stary 2013-09-10, 12:19   #3111
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Chwalę się.
Byłam dziś w "moim" lumpie (-50%) i kupiłam sobie bluzkę szyfonową, morelową, w stylu retro, nie wiem gdzie w niej będę chodzić, poza tym o rozmiar za mała, ale strasznie mi się spodobała
I stanik- pierwszy raz w życiu kupiłam stanik w lumpie, ale wygląda na nowy. I jeszcze żakiet dla Uli (będzie za jakiś czas, a póki co ponosi go Uli kuzynka) i leginsy i spodenki. Za wszytsko zapłaciłam 29zł
I w związku z powyższym mąż się na mnie wkurzył bo dał mi pół h wychodnego, a nie było mnie godzine
A po tym wszystkim pojechaliśmy do teściów i go opierdzielili, że ma mnie przeprosić
Amen.
Idę się wyprysznicować
fajowe lumpy
tez kiedys znalazlam nowy stanik i rozmiar byk ok
a jakosc jeszcze lepsza

Cytat:
W ogóle musze pochwalić dziś Adasia pół dnia jak byliśmy w domu i sobie raczkował to tu to tam to gdzie się tylko wdrapał to ćwiczył, jak wstał żeby usiąść, bo zazwyczaj to wyglądało tak że wstał np przy meblach i nie wiedząc jak dalej wrócić do raczkowania leciał do tyłu i później był ryk a dzisiaj zauważyłam juz że wyczaił o co chodzi.

Cytat:
Nurofen przeciwzapalny, ale za to paracetamol mniej daje po wątrobie i jest "lżejszy" dla organizmu
czasem jednak lepiej dać nurofen szczególnie przy infekcjach i jeśli się robi stan zapalny dziąseł

wiadomo nikt nie daje leków codziennie
najlepiej byłoby, żeby nie było potrzeby stosować ani jednego, ani drugiego

Cytat:
dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Może i nie musi ale krzywdy też jej ćwiczeniami nie zrobię, tym bardziej że niektóre poprzednie ćwiczenia polubiła i stały się zabawą.
Chodzi też ogólnie o wzmocnienie jej.
Nie chcę zaniedbać niczego.
masz racje, nie zaszkodzi jej pare cwiczen

Cytat:

słodziutki nasz Czaruś jest

wafelek wymiata

Cytat:
Planuję dziś pójść do biedronki i do mojego lumpa (nowy towar uzależniłam się chyba )
to sie leczy
ale sie nie oplaca leczyc

dzis wizyta u psychologa i co
Tomi zakatarzony, Mati mniej ale tez, mnie rowniez nie ominelo i TZ
w sobote widzielismy sie z kuzynka TZ i jej maly byl zakatarzony masakrycznie, wirusik przeszedl na nas

wizyta odwolana, zeby dzieci w osrodku nie pozarazac

oby sie skonczylo tylko na katarze

Sola dobrze, ze temp spadla Izie
taki jednorazowy skok to faktycznie moze byc zwiazany z zabkami

od wczorajszego ranka nie mamy cieplej wody
kurka dopiero w czwartek bedzie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:20   #3112
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
yhm Ale o ile że dla dziewczynek pod sukienkę/tunikę jeszcze kumam cele ozdobne to dla chłopca po co tzn na pampersa i pod spodenki? ale po co
A jak przewieje klejnoty to co wtedy?
Stary 2013-09-10, 12:24   #3113
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to z kolei nie lubię chodzić po domu w piżamie. Muszę się rano ogarnąć, bo inaczej się czuję jakbym była umierająco chora i nic mi się nie chce.
Nie ubieram się jak jestem naprawdę chora.
Nie lubię też chodzenia w majtkach czy staniku po mieszkaniu. Muszę być całościowo ubrana. Ale nie chodzę też po domu jakoś wyjściowo ubrana - spodnie mam zwykle od dresu i jak wychodzę to zmieniam. Tak już mam
ja to się na dodatek jakaś nieświeża czuję i lubię wziąć prysznic i coś narzucić
może być koszulka i same majty latem ale jednak
podobnie - ledwo próg przekroczę to zakładam strój tzw "domowy"
zwłaszcza teraz to jest dobre bo i tak chodzę zapluta resztkami jedzenia czy śliną
Stary 2013-09-10, 12:30   #3114
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

Sola dobrze, ze temp spadla Izie
taki jednorazowy skok to faktycznie moze byc zwiazany z zabkami
Właśnie zastanawiam się czy to też nie te zęby.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
od wczorajszego ranka nie mamy cieplej wody
kurka dopiero w czwartek bedzie
To niefajnie

Cytat:

Tyle mam do powiedzenia na temat dzisiejszej nocy.
A nie. Jeszcze to
Znowu pobudki praktycznie co godzinę. Uśpić też się nie dała normalnie. M.A.S.A.K.R.A. Jestem dziś zombi. Dobrze, że przyszedł pradziadek i porwał ją na spacer. Trochę ogarnęłam chałupę i biorę się w ramach relaksu za kolczyki.
Współczuję Ja miałam taką poprzednią noc.

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
ja to się na dodatek jakaś nieświeża czuję i lubię wziąć prysznic i coś narzucić
może być koszulka i same majty latem ale jednak
podobnie - ledwo próg przekroczę to zakładam strój tzw "domowy"
zwłaszcza teraz to jest dobre bo i tak chodzę zapluta resztkami jedzenia czy śliną
Prysznic tak samo Uwielbiam się rano wyprysznicować.
Stary 2013-09-10, 12:38   #3115
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak mówili żeby przemywać od urodzenia bo resztki mleka itd
pierwsze słyszę
Cytat:
Wykasowało mi się odnośnie odparzeń. Moim zdaniem bardzo ważne jest wietrzenie i nie zapinanie pampka póki wilgoć nie odparuje.
U mnie wietrzenie robię jak np. jest po kąpieli, kładę na przewijak, podkładam pampka i zakładam górę. Nie jest to długie, a naprawdę u mojej jest różnica. Jak nie mam czasu to robią się zaczerwienienia. Na nie polecam maść zieloną Linomag.
Polecam również jak jesteś w domu zmywać te chusteczki wodą, bo ja sama miałam na nie uczulenie i uważam że nie są delikatne. Z kolei te które miałam o lepszych składach nie spełniały swojej podstawowej funkcji mycia. Musiałam trzeć nimi żeby zetrzeć kupkę, a to też podrażnia. Ja używam chusteczek wyłącznie do kupki i na wyjścia. Jak jestem gdzieś poza domem i są siuśki to też przemywam chusteczką, ale nie za każdym razem. Wszystko zależy jak tam się sprawy mają. Jak jest sucho to tylko zakładam nowego pampka. Wydaje mi się, że ten mocz nie jest taki straszny, gorsze jest nie zmycie chusteczki. Poza tym zmieniam pampki w dzień co max 4 godziny lub nawet częściej jak jest mokro. W nocy wiadomo nie będę jej budzić - no chyba że jest kupa to nie zostawiam jej. Czytałam kiedyś o tym co tam jest w środku w tych pampersach. Nie pamiętam dokładnie o co już chodziło, ale z tego co zapamiętałam to im krótszy kontakt wilgotnego pampersa ze skórą to lepiej. Generalnie wilgoć nie wpływa dobrze, ale tam w środku to nie jest tylko bawełna
Ale się rozpisałam
właśnie tak robimy

dokładnie. Jakieś takie suche były...

mi się coś obiło, że tam jest coś co pochłania wilgoć, jakieś kulki żelowe czy cuś
Cytat:
my mamy takie z Zary. Ubierałam nieraz na pampka do sukienki ale ogólnie rzadko, bo jak było na tyle ciepło, że mogła mieć gołe nóżki to nie chciałam dodatkowo ogrzewać tyłka majtkami, więc i tak w samym pampku latała
Cytat:
też dziś jadę do rossmana

Stary 2013-09-10, 12:44   #3116
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę
serio
a w sumie jak inaczej dbać o higienę wewnątrz buźki?
Stary 2013-09-10, 13:04   #3117
villemi
Zadomowienie

od 12 wrzesnia w biedrze dady 4 108 sztuk za 50zl
jakas edycja limitowana z pszczolka Maja
Stary 2013-09-10, 13:19   #3118
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
serio
a w sumie jak inaczej dbać o higienę wewnątrz buźki?
ja w ogóle nie dbałam póki zębów nie było

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

ta promocja w rossmanie to od dziś czy od jutra ?
Stary 2013-09-10, 14:22   #3119
judkama
Zakorzenienie

Sola Tyś ekspertka
Pytanie mam co do kaszy jaglanej, jak ją podawać?
Chodzi o formę obiadową dla wszystkich, nie o kaszkę dla Mati.
Lepiej do zup (np. krupnikopodobnych) czy jako dodatek do mięsa lub warzyw?
Jak ją przyrządzić, żeby dobrze smakowała?
Właśnie jaka jest w smaku, co przypomina?
Nie cierpię np. kaszy gryczanej wolę jęczmienną.
Jest tak samo wyrazista jak gryczana? Czy może jeszcze gorsza
Zawsze na zakupach o niej zapominam, jakoś nie "rzuca" się mi ona w oczy.
Pomóż ładnie proszę

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:32   #3120
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

Cytat:
od 12 wrzesnia w biedrze dady 4 108 sztuk za 50zl
jakas edycja limitowana z pszczolka Maja
trzeba bedzie sie przejść ... bardzo często sa w biedrze promocje na dady ja ostatnio z dada kupiłam ubranka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości