|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() fajne te paputki, moze tez cos takiego kupie, dopoki chodzic nie bedzie ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- wszystkie promocje akurat jak na wioske pojechalam ale z drugiej strony to chociaz kasy nie wydam ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- a w ogole zapomnialam napisac, ze nowe fotki w albumie
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-10 o 08:45 |
|
|
|
|
#3092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
)Jakie piękne ![]() poka buty ![]() Cytat:
![]() ja uważam że to nie jest złe wyjście. Lepsze to niż nietrafiony prezent, z którym nie wiadomo co zrobić kurde co oni tak szaleją z tymi promocjami![]() Melduję iż u nas pogoda do Witamy się po średnio przespanej nocy. Pobudki: 21.30 (wtedy ją dopiero nakarmiłam i przebrałam) a potem 1, 4, o 5,30 zarządziła pobudkę i gotowość do zabawy Na szczęście po pół godziny dała się przekonać że jeszcze noc i spałyśmy do 8.Planuję dziś pójść do biedronki i do mojego lumpa (nowy towar uzależniłam się chyba )
|
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny co słychać... moja mała właśnie zasneła. więc troche mam czasu dla was a szczególnie gdy prawie wszyscy są w domu więc ja dziś nie piore nie sprzatam nie gotuje ...
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moschino I love love ![]() ciężką noc mieliśmy ![]() jeszcze w pracy jakieś zamieszanie - jak dobrze że tylko jeszcze jutro tu jestem
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Zadomowienie
|
was też co chwile stąd wywala....u nas ostatnio noce są ni to złe ni dobre ale za to dzień jak zostaje sama z małą to nic nie mogę zrobic bo ona ciągle płacze a jak jest więcej osób bo nawet jak nikt nie zwraca na nia uwagi to sama sie bawi. zębów u małej też nie widać .... ostatnio nic nie chce móić tylko ciagle baba i baba... ale za to koło mebli to prawie biega i ciagle by cos jadła.
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#3097 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Rozpisałam się, wylogowało mnie i wszystko poszło się...
Dzięki dziewczyny ![]() Cytat:
Myję szczoteczką Jordana z włosiem. Mam też taki trójpak z Rossmana, ale ta pierwsza bardziej przypadła Izie do gustu. Cytat:
![]() 100 lat Cytat:
Cytat:
Wiem, że nie ma najlepszych składów, ale jakoś mnie służy.Wykasowało mi się odnośnie odparzeń. Moim zdaniem bardzo ważne jest wietrzenie i nie zapinanie pampka póki wilgoć nie odparuje. U mnie wietrzenie robię jak np. jest po kąpieli, kładę na przewijak, podkładam pampka i zakładam górę. Nie jest to długie, a naprawdę u mojej jest różnica. Jak nie mam czasu to robią się zaczerwienienia. Na nie polecam maść zieloną Linomag. Polecam również jak jesteś w domu zmywać te chusteczki wodą, bo ja sama miałam na nie uczulenie i uważam że nie są delikatne. Z kolei te które miałam o lepszych składach nie spełniały swojej podstawowej funkcji mycia. Musiałam trzeć nimi żeby zetrzeć kupkę, a to też podrażnia. Ja używam chusteczek wyłącznie do kupki i na wyjścia. Jak jestem gdzieś poza domem i są siuśki to też przemywam chusteczką, ale nie za każdym razem. Wszystko zależy jak tam się sprawy mają. Jak jest sucho to tylko zakładam nowego pampka. Wydaje mi się, że ten mocz nie jest taki straszny, gorsze jest nie zmycie chusteczki. Poza tym zmieniam pampki w dzień co max 4 godziny lub nawet częściej jak jest mokro. W nocy wiadomo nie będę jej budzić - no chyba że jest kupa to nie zostawiam jej. Czytałam kiedyś o tym co tam jest w środku w tych pampersach. Nie pamiętam dokładnie o co już chodziło, ale z tego co zapamiętałam to im krótszy kontakt wilgotnego pampersa ze skórą to lepiej. Generalnie wilgoć nie wpływa dobrze, ale tam w środku to nie jest tylko bawełna ![]() Ale się rozpisałam ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas też jak nie było to nie było. A po pierwszej jedynce poszła druga, a teraz idzie górna. Współczuję tylko gorszego samopoczucia ![]() Dzięki za info
|
|||||
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
ja na zaczerwienienia na pupie to zasypke stosuje jak sa mocniejsze wtedy same majtunie i niech biega a czasami bez majtek zależe od pory dnia
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas dziś okropna noc Adaś postanowił o pierwszej w nocy wstać i się bawić przez 2 i pół godziny
|
#3100 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jagnna - no to kup chyba je nawet na allegro kiedyś widziałam Ale może prościej przez ten sklep? Nie wiem tylko jakie koszty dostawy, bo kupowałam stacjonarnie.Butki takie: http://www.agito.pl/fly-london-franc...48-492522.html chyba na żywo są trochę jaśniejsze -- Jagnna, znalazłam licytację na allegro ![]() http://allegro.pl/sterntaler-kozaczk...515361735.html takie kup teraz też są Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-09-10 o 10:58 |
||
|
|
|
#3101 | ||
|
Zakorzenienie
|
moja biega na czworakach :Fdobrze że z małą jest lepiej. Oby jej całkiem przeszło Cytat:
a nie zasika ci domu![]() Cytat:
![]() Ula odmówiła współpracy i do tej pory nie miała "porannej" drzemki. Nie mam kiedy zrobić obiadu
|
|
#3102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
ja normalnie jestem trupem
![]() a znajomi jeszcze zaprosili nas na piwko pod wieczór ![]() muszę po pracy wdepnąć do rossmanna - nie ma co prawda funduszy by robić zapasy ale chociaż mleka sobie na miesiąc kupię skoro promocja
|
|
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Tyle mam do powiedzenia na temat dzisiejszej nocy. A nie. Jeszcze to Znowu pobudki praktycznie co godzinę. Uśpić też się nie dała normalnie. M.A.S.A.K.R.A. Jestem dziś zombi. Dobrze, że przyszedł pradziadek i porwał ją na spacer. Trochę ogarnęłam chałupę i biorę się w ramach relaksu za kolczyki. No w sumie Wy macie porównanie ![]() Cytat:
![]() Wafelkowy potwór Nie wiem ale z tej rosmanowej zamierzam skorzystać Niestety jako utrzymanka muszę wtłoczyć tą koncepcję do głowy tżta a jest ciężko bo obecnie podświadomie generuję w nim potrzebę zakupu nowego łóżka z promocji w ikea i nie wiem czy jego móżdżek przetrawi aż dwie spore kosztowo potrzeby Chociaż... jakbym się z nim bzyknęła może by łyknął ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3107 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3108 | |
|
Wtajemniczenie
|
yhm
Ale o ile że dla dziewczynek pod sukienkę/tunikę jeszcze kumam cele ozdobne to dla chłopca po co tzn na pampersa i pod spodenki? ale po co Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
są takie małe majtunie... te co ja mam to już ciut małowate. moja na czworaka też biega
|
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to z kolei nie lubię chodzić po domu w piżamie. Muszę się rano ogarnąć, bo inaczej się czuję jakbym była umierająco chora i nic mi się nie chce.
![]() Nie ubieram się jak jestem naprawdę chora. Nie lubię też chodzenia w majtkach czy staniku po mieszkaniu. Muszę być całościowo ubrana. Ale nie chodzę też po domu jakoś wyjściowo ubrana - spodnie mam zwykle od dresu i jak wychodzę to zmieniam. Tak już mam
|
|
|
|
#3111 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez kiedys znalazlam nowy stanik i rozmiar byk ok a jakosc jeszcze lepsza Cytat:
![]() Cytat:
wiadomo nikt nie daje leków codziennie ![]() najlepiej byłoby, żeby nie było potrzeby stosować ani jednego, ani drugiego dobrze wiedziec ![]() Cytat:
słodziutki nasz Czaruś jest ![]() wafelek wymiata ![]() Cytat:
![]() ale sie nie oplaca leczyc dzis wizyta u psychologa i co Tomi zakatarzony, Mati mniej ale tez, mnie rowniez nie ominelo i TZ ![]() w sobote widzielismy sie z kuzynka TZ i jej maly byl zakatarzony masakrycznie, wirusik przeszedl na nas ![]() wizyta odwolana, zeby dzieci w osrodku nie pozarazac oby sie skonczylo tylko na katarze Sola dobrze, ze temp spadla Izie ![]() taki jednorazowy skok to faktycznie moze byc zwiazany z zabkami od wczorajszego ranka nie mamy cieplej wody ![]() kurka dopiero w czwartek bedzie |
|||||
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może być koszulka i same majty latem ale jednak ![]() podobnie - ledwo próg przekroczę to zakładam strój tzw "domowy" zwłaszcza teraz to jest dobre bo i tak chodzę zapluta resztkami jedzenia czy śliną
|
|
|
|
|
#3114 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam taką poprzednią noc.---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Uwielbiam się rano wyprysznicować.
|
||||
|
|
|
#3115 | |||
|
Wtajemniczenie
|
pierwsze słyszę ![]() Cytat:
dokładnie. Jakieś takie suche były... mi się coś obiło, że tam jest coś co pochłania wilgoć, jakieś kulki żelowe czy cuś ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
serio
![]() a w sumie jak inaczej dbać o higienę wewnątrz buźki?
|
|
|
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
od 12 wrzesnia w biedrze dady 4 108 sztuk za 50zl
jakas edycja limitowana z pszczolka Maja
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
ja w ogóle nie dbałam
póki zębów nie było ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- ta promocja w rossmanie to od dziś czy od jutra ?
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Sola Tyś ekspertka
![]() Pytanie mam co do kaszy jaglanej, jak ją podawać? Chodzi o formę obiadową dla wszystkich, nie o kaszkę dla Mati. Lepiej do zup (np. krupnikopodobnych) czy jako dodatek do mięsa lub warzyw? Jak ją przyrządzić, żeby dobrze smakowała? Właśnie jaka jest w smaku, co przypomina? Nie cierpię np. kaszy gryczanej wolę jęczmienną. Jest tak samo wyrazista jak gryczana? Czy może jeszcze gorsza ![]() Zawsze na zakupach o niej zapominam, jakoś nie "rzuca" się mi ona w oczy. Pomóż ![]() ładnie proszę
|
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
trzeba bedzie sie przejść ... bardzo często sa w biedrze promocje na dady ja ostatnio z dada kupiłam ubranka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

Dom ogarnąć to nie ma różnicy co mam na tyłku
a spacer czasem na lenia odbywam w ogródku, u nas na zadupiu mogłabym nago chodzić i tak nikt by mnie nie zobaczył... więc pomykam w piżamie 

ale z drugiej strony to chociaz kasy nie wydam

Na szczęście po pół godziny dała się przekonać że jeszcze noc i spałyśmy do 8.
)