|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
polecam dada premium jeden!! w pierwszej ciazy dziewczyny na mamusiowym robily rozne doswiadczenia miedzy pampersami a dadami jedynkami praktycznie nie bylo roznicy,naprawde polecam,ja z lenka od poczatku do konca uzywalam biedronkowych dad i bylam zadowolona ..zreszta ja jestem zdania ze jesli dziecko nie ma ucak w zulenia i wgl to jak najbardziej dady,bo i pampersy go*no idzie lepiej ciucha dzidziusiowi zakupic![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- zastanawiam sie tylko czy te dady 1 beda w jesieni bo one nie zawsze sa wlasnie...z lenka jak rodzilam w okresie letnim byly a pozniej (nie wiem moze nie zwracalam uwagi) przez jakis czas ich nie widzia;am!...no nie wiem moze ktoras sie orietnuje czy one wychodza jakos "sezonowo ?"
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Malinko ale dada premium 1 wychodzą za sztukę tak samo cenowo jak pampers.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1713 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Jak np urodzisz wieczorem to wykąpią dopiero rano albo jak rano to dopiero wieczorem.Tak jest przynajmniej u mnie. Nieraz noworodek ma w pachwinkach,paszkach, fałdkach resztę mazi płodowej.Ale zawsze możesz przetrzeć chusteczką. |
|
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
lineczka lepiej nie wiedziec,tym bardziej ze kazda przechodzi porod inaczej..lepiej isc nieswiadoma!!!am jak szlam na sale porodowa z usmiechem na twarzy..podczas porodu tylko nie bylo do smiechu ale pozniej-radosc nie do opisania wiec mysle ze i tak warto!no a jakby inaczej?!
pamiet.ja mialam zle doswiadczenie z tym krwotokiem,w sumie reakcja lekarzy byla ok,ale sama mysl ze to mogloby sie powtorzyc..
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
może mieć i ktoś z rodziny
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wstawiłam dzieciowe pranie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 11:31 |
|
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidziadziumdzia nie wiem wlasnie ile jest pampersow w pampersach ale wiem jedno ze sa o wiele drozsze bynajmniej pozniej te 2 czy 30-ki i przede wszystkim glownie chodzilo mi o to ze dady nie sa zle...
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka porod idealny to taki kiedy jedziesz ze skurczami do szpitala...ja niestety bylam juz na wywolaniu wiec sie omeczylam...3 dni lezalam i czekalam....w tym czasie niektore pzychodzily,rodzily i wychodzily do domu..ja sie olezalam.
nie wiem ale wydaje mi sie ze jak juz sie zacznie uzywac jednych pampersow to ciezko przejsc na te tansze,ogolnie inne ale to moje zdanie zeby nie bylo.
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Malinko wyżej tak. Zgadzam sie bo też używałam dady, choć dopiero od 3. Teraz mam kupiony dwupak 2 w zapasie.
pampers Premium jest 78szt za 40zl w promo. W biedronce 28szt za 14zl. Wychodzi dokładnie na to samo. Tak samo zwykle żółte pampki newborn-jest 43szt za 22-23zl. Natomiast później lub poza promo jak najbardziej też polecam dady i toujoursy z lidla. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja mam nadzieję że dostanę skurczy, wody mi odejdą pojadę do szpitala i za 2 godziny mała już na świecie będzie wiem marzenia ściętej głowy ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- podejrzewam że jak przez moje ręce przewinęłoby się tyle dzieciów to też bym tak robiła i się nie bała przecież ile by im się schodziło jakby miały dopieścić każdego malucha
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1726 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a jak jest z waszymi ze tak powiem "kupami" bo ja ostatnio mam mega rzadka sprawe
i ogolnie jakos tak wiecie jak przed samym porodem-luzno
|
#1727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak byś wysłała TŻ na zakupy jak wczoraj Domi swojego tatę.
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję wszystkich tygodni
|
|
|
|
|
#1729 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka ale ja marze o tym samym
nie tylko ty i jedyna mysl mnie pociesza ze "podobno" przy drugim troche lzej idzie...w sumie polecam wam filmiki na mamzone.pl tam fajnie lekarze sie wypowiadaja kiedy przec itd ..ja mialam z tym troche problem,przy partych mialam wielka potrzebe parcia wlansie wiadome a jeszcze nie moglam..opisuja jak trzeba sie zachowac..
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-09-10 o 11:42 |
|
|
|
#1730 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie nie chciałabym zabierać powietrza, widoków małemu i widoków nam ![]() Położnej nie wykupuję, bo tam gdzie będę rodzić mam chrzestną oddziałową. Teraz możecie mi zazdrościć Ale ogólnie u nas w mieście jest taka moda na wykupywanie położnych. Pewnie też bym wykupiła, choć nie uważam, że to konieczne. Cytat:
Jeszcze w razie gdyby był niemiły, to chciałabym, żeby przeczytał ten wpis i wiedział, że wystarczyło trochę kultury Choć wątpię żeby Twój uczeń śledził nasz wątek Cytat:
Cytat:
![]() A noworodkowa będzie kosztować 650 zł. Może i sporo, ale ja kocham takie pamiątki, a jej zdjęcia i podejście bardzo mi się podobają. U mnie kolejna nocka prawie calutka nieprzespana Mąż żeby mi się przypodobać, po feralnej dla niego imprezce, wymyślił sobie wczoraj romantyczną kolacje przy pizzy Ale jest też plus tych moich ostatnich nocy, mianowicie doszłam do wniosku, że nawet kiedy się nie wyśpię, potrafię normalnie funkcjonować. Właściwie mogłabym rzec, że czuję całkiem normalnie dzisiaj. |
||||
|
|
|
#1731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masówka Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
Już nie chodzi o sam fakt porodu ale opieki nad Wami Organizm się przyzwyczaja do nieprzespanych nocek
|
||||
|
|
|
#1732 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie!
Poleżałam dzisiaj do 9 i teraz się zdziwiłam jak spojrzałam na zegarek, że już ta godzina. Dzisiaj trochę ładniej za oknem, więc nastrój odrazu inny. Prasowanko już mam za sobą, zaraz pójdę odkurzać. Wczoraj Domii mi zrobiła ochotę na frytki więc muszę sobie dzisiaj usmażyć Akurat mielone wczoraj zrobiłam na zapas to będę miała obiad z głowy ![]() To teraz się wypowiem w kilku sprawach. Daga - dla mnie baldachim to kurzołap, ale zrobisz jak zechcesz, na Twoim miejscu prałabym go minimum co 2 tygodnie. Położnej nie opłacam, od tego mam ukochanego męża, który mi poda wodę i pomasuje plecy. Cytat:
A ja myślę Rybko, że dobrze, że nie poszłaś. Ostatnio kiepsko się czujesz, tylko byś się wymęczyła. Wasze zdrowie najważniejsze! Cytat:
Poza tym jak było kosmetykach JJ to można bylo wygrać zestaw, położna zadała pytanie, trzeba było się zglosić (kto pierwszy) i poprawnie odpowiedzieć. Na prezentacji tego sklepu z gadżetami rozdawali kupony, trzeba było wypełnić i losowali: laktator ręczny, adapter do pasów i coś jeszcze. Ale ten sklep to był z naszych okolic więc w innych miastach może być inaczej. Nasturcja jak wyżej. Ja sobie przygotowałam na kartce właśnie odpowiedź, ale oni rozdali te małe karteczki i to zbierali więc skróciłam moją twórczość do dwóch zdań i wpisałam na karteczkę. Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42725471]Hej, Będę smęcić ;p Ostrzegam więc.. Nie mogłam zasnąć przez pół nocy, ogarnęła mnie całkowicie myśl, że urodzę za wcześnie- do tego mój mąż zamiast się taką perspektywą przejąć to zajęty jest teraz całkowicie czymś innym i oczekuje, że i ja się zafascynuje tym tematem. Ale tak szczerze... ma to gdzieś, nic nie jest dla mnie teraz ważniejsze niż dziecko, to, że przybyło mi 10kg, w nocy ciężko mi oddychać i gdy on już dawno śpi to ta nadal przewracam się z boku na bok- z bólem bo ledwo mogę zarzucić nogę na bok tak mnie boli spojenie łonowe :/ Spojrzałam wczoraj w lustro i stwierdziłam, że wyglądam jak w dniu porodu Oli- nie to, że wizualnie bo wtedy byłam jak pączek na twarzy, ale w oczach... już całkiem wymęczona i bez sił. Dziś jakoś mi słabo, w głowie się kręci, jak dziś mi Ola nie da poleżeć to chyba wykituję... niania elektroniczna - tak samo, nie wiem właściwie po co ona jest? Przecież przy małym dziecku i tak się raczej pilnuje to po co jakiś taki wydatek? [/QUOTE] Strasznie ci współczuję samopoczucia, najgorsze, że pewnie się diametralnie nie poprawi już. Co do nani to się nie zgodzę. Ja np mieszkam w domu, na piętrze mam sypialnie i tam łóżeczko, na dole kuchnie, salon, biuro. W domu większość czasu będę sama z dzieckiem, a obiad trzeba ugotować, posprzątać itd. W kuchni gotując nie usłyszę małego jak zacznie kwilić, nie będę też biegać na górę co 2 minuty. Poza tym będę spokojniejsza jak sobie spojrzę na monitorek i zobaczę, że młody grzecznie śpi i wszystko jest ok. W małym mieszkaniu faktycznie może się nie przydać. Cytat:
|
|
#1733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tymi pampersami, to ja już nic nie wiem. Będę mieć około 140 tych jedynek. Myślicie, że mogę przejść od razu na 2? I jaka jest mniej więcej cena tych pieluszek dada 2? Bo chciałabym wyhaczyć jakąś promocję i kupić sobie na zapas. Któraś pisała, że ma być jakaś promocja w biedrze. Coś ktoś więcej na ten temat?
|
||
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Babku normalna cena za pieluchy dada to 29zl za paczke. Rozmiar nr 2 to 78sztuk. W promocji kupujesz 2 paczki za 50zl czyli 25 za pake.
A co do poloznych-u nas jeszcze jest tak, ze jeśli danej poloznej akurat przypada dyzur w chwili kiedy rodzisz, to już nie masz jej na wylacznosc. Niestety. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- A jeśli chodzi o zmiany rozmiarow pieluch-my zmienialismy jak zaczęły nam kupy wyplywac plecami albo bokami nie patrzylismy na te wagowe rozpiski. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Ktosiula Dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasem jak coś nie wie to dzwoni do mnie przez skype i pokazuje czy na pewno to chciałam Kiedyś kupował mi koszulki w Szwecji,włączył skype, pokazywał modele a ja wybierałam
|
|
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak patrzę na gazetkę z Makro i chusteczki pampers są w promocji, 6 opakowań x 56/64 szt po 23 zł z groszami czyli się opłaca no i te pampersy różne rodzaje po 33,6 zł i chusteczki zNivea też w promocji i nie pamiętam czy któraś pisała o promocji na Dzidziusia mleczko do prania i proszek, obydwa duże za 18,52 i jeszcze Jelp za 12,72
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-10 o 12:22 |
|
|
|
|
#1738 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż ja także nie mam na co narzekać.
|
||
|
|
|
#1739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry dziewczyny
|
|
|
|
|
#1740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:16.

lepiej ciucha dzidziusiowi zakupic
?"

powiem Wam ze dla mnie te praktyki w niektórych szpitalach są dziwne 

tygodnia!

) , powiedziano mi na uczelni, że mam złożyć wniosek i dołączyć załączniki np. opinię lekarza, badania itp.
Ogólnie nie chciałabym zabierać powietrza, widoków małemu i widoków nam
Mąż żeby mi się przypodobać, po feralnej dla niego imprezce, wymyślił sobie wczoraj romantyczną kolacje przy pizzy 
?