Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 12:17   #721
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Nie mam kiedy nawet nadrobić (

Dzisiaj mamy sesje narzeczeńską Ciekawe jak to wszystko wyjdzie
Oo super powodzenia! Daj znac jak sie wam podobalo

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Dzien dobry sliczne
Ja dzis mam wazny dzien - ide sie przywitac z nowym uniwerkiem kiedys sie Was pytalam co wybrac - niezla prace, malo platna, ale calkiem prestizowa, czy studia - na ktore marzylam sie dostac. Wybralam edukacje. TZ sie cieszy, rodzina tez, a najbardziej ja
(teraz studiuje i pracuje, a raczej dorabiam )

mysza93 znam ten bol. Kiedy masz wesele? Napisz do mnie na priva. Przez przeboje z moim zespolem, stalam sie "zespolowa" ekspertka. Napisz do kogo dzwonilas, jak sie nic nie zdubluje to Ci podesle kilka. Sa super tylko problemem byla cena, albo termin.

kiedy zabieracie sie organizacje podrozy "poslubnej"? Liczycie na lasta, czy chcecie wczesniej, zeby nie wyprzedali wszystkich fajnych miejsc?

ulala pamietam! Super, fajnie ze jestes szczesliwa to najwazniejsze!

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
Ja właśnie dlatego, że mam mały biust to nie wyobrażam sobie życia bez stanika -> oczywiście push up-a

w takim staniku czuję się sexy i pewna siebie a kiedy facet mi go zdejmie to pfff..... to tak jakby uszło ze mnie powietrze

hehe a ja odwrotnie, strasznie mi sie podoba chodzenie bez stanika ale tylko jak sie ma male piersi. Kiedys zauwazylam to u jakiejs francuskiej modelki i kurna seksi to wyglada, oczywiscie nie do wszystkiego i nie zawsze. Nie pozwolilabym sobie na cos przezroczystego czy luznego zeby mi cyc wyskoczyl, ale do niektorych bluzek jak sie tak piers rysuje pod materialem to fajnie wyglada

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
enzunio Zdrowiej
A jeśli ta sukienka ma lepiej zaprojektowany dekolt niż ta ze zdjęcia, będzie naprawdę piekna

ane3kaa Udanej sesji - mam nadzieję, że będziecie mieli dużą frajdę

poznanianka Sprawdź tutaj:
Lista dobrych stanikowych sklepów
Mapa sklepow
I do poczytania polecam Lobby małobiuściastych

madzixx80 Fajnie, że masz dużo okazji do świętowania

A u mnie panika. Od rana wydzwaniają mama i siostra, bo mój siostrzeniec (stary 25 letni chłop ) chyba się oświadczył swojej lubej. I prawdopodobnie w przyszłym roku będą mieli ślub. To byłby już trzeci w 2014 (oprócz własnego, nasz jak dotąd najpóźniej ze wszystkich). TŻ trochę kręci nosem, że nie wypada, żeby Młody brał ślub przed nami; ja w strachu, że wybiorą datę, która pokrywa się z innymi uroczystościami, na które chcemy iść.

o masakra tez bym swirowala! Daj znac co wyjdzie!

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też panikowałam jak mój brat oświadczył się miesiąc po naszych zaręczynach, ale ja pierwsza wybierałam datę i my mamy w czerwcu, brat we wrześniu. Coś słyszę, że drugi mój brat ma w planach zaręczyny w grudniu. Miejmy nadzieję, że rodzice nie będą mieli w tym samym roku ślubów całej swojej trójki Dwa śluby w jednym roku córki i syna wystarczą

aaaa kosmos trzy sluby to w ogole szalenstwo

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
stary???? proszę Cię, nie załamuj mnie

to ja mam 25 lat a wszystko wskazuje na to, że zostanę starą panną.

Nie pisałam Wam tutaj na forum, ale już Wam piszę.
Z moim (chyba jeszcze) TŻ przechodzimy obecnie bardzo poważny kryzys.
Zbyt poważny aby nasz ślub się odbył w przyszłym roku.
Być może pobierzemy się kiedyś, być może się rozstaniemy.

Dlatego też przestałam się tu namiętnie udzielać.
No i muszę poprosić exist aby mnie wywaliła z kalendarza

oczywiście i tak zostanę tu z Wami i będę Was podczytywała i wspierała
no, i tyle
O rety.... kochana trzymaj sie mocno! Jestes madra dziewczynka , wiec wierze ze to sluszna decyzja. Lepiej teraz odwlec niz potem sie rozwodzic chwile po slubie. Dobrze ze nie robisz nic na sile. Trzymaj sie mocno, mocno, przytulam do malego cyca

Od poniedzilku mamy urlop dwa tyodnie chcialabym gdzies pojehac. Nie mamy za bardzo kasy na szalenstwa wiec chociaz kilka dni i na razie w gre wchodza tatry, baltyk, albo lwow

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:20   #722
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Witam się dziś
ze spraw ślubnych zamówiłam próbki zaproszeń

i pytałam w kwiaciarni jaka cena bukietu, który wstępnie by mnie interesował :P eustomy i białe róże, albo same eustomy Pani powiedziała mi 150 zł więc tragedii nie ma

Tyciata co tu dużo mówić..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:20   #723
enzunio
BAN stały

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
chodziło mi o to, w jaki sposób sobie dobrałaś kolor
aaa w ciemno, no może nie w ciemno, ale ktoś na wizażu o karnacji podobnej do mojej czyli niezłego bladziocha wziął ten to też wzięłam i to był strzał w 10. Na początku wydaje się pomarańczowy, ale jak się go dobrze wsmaruje to nogi wyglądają jak jedwab

Nie wiem czy sama nie robić zaproszeń, mam próbkę przed sobą i jest śliczna, ale trochę za cienki papier... co teraz?

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-10 o 12:21
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:24   #724
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cornflower_girl, dziękuję za linki

Przezduzeem, zapomniałam sie przywitać Witaj

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:30   #725
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Witam
Nie nadążam za wami dziewczyny

Ze spraw ślubnych narazie nic nowego się u nas nie dzieje, dlatego też nie piszę za dużo ostatnio
Dziś Matki Boskiej Pieniężnej, a kasy już nie ma...

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:37   #726
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nie wiem czy sama nie robić zaproszeń, mam próbkę przed sobą i jest śliczna, ale trochę za cienki papier... co teraz?
Może zapytaj czy jest szansa na grubszy papier? Jakiej grubości jest ten, który dostałaś?? Z tego co się orientowałam to zalecane minimum to 250 g a dobry papier (typowy do zaproszeń) to 300 g.
Stary 2013-09-10, 12:38   #727
Verunka
Zadomowienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Aco do podrozy poslubnej jeszcze... my raczej po slubie ogrniemy temat, slubujemy w maju wiec luzik jest czas. Trzyma nas kasa wiec dopiero z funduszy kopertowych wyjedziemy ale tez nie napalamy sie na nic konkretnego bo jest tyle miejsc na swiecie s ktorych nie bylismy ze luzik... marzy nam sie portugalia, hiszpania -barcelona... albo kresy, albo balkany.. gruzja! No zobaczymy pomyslow jest duzo

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:43   #728
cashmere
Zakorzenienie

alloffkowa Gratuluję zakupu! Świetna suknia w rewelacyjnej cenie! Ja też bym ucięła ramiączko. Jak będziesz ją miała dobrze dopasowaną to nie powinna spadać, a takie delikatne ramiączko i tak by pewnie mało pomogło

przezduzeem witaj niezłe macie tempo

enzunio Ale już masz wszystko zaplanowane ze szczegółami!

Atomoowka

Również gratuluję zakupu!

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja przez ostatnie 3 wesela testowałam różne fryzury - z puszczonych całkiem włosów rezygnuję, bo fryzura ładnie wygląda tylko na początku, po kilku godzinach tańca wygląda nieciekawie.
Zdecyduję się na połączenie fryzury czesanej z częścią wypuszczonych lekko kręconych włosów na bok. Akurat nie mam teraz fotki pod ręką, ale coś w takim stylu
Załącznik 5400676Załącznik 5400680
Lewa strona cała uczesana, obowiązkowo gdzieś warkocz, bo lubię , a prawa strona puszczona na bok i pokręcona, bo bez puszczonych włosów czuję się łyso

Tylko gdzie ten welon wpiąć
Świetna fryzura ta z pierwszego zdjęcia też mi się podobają takie!

Dziewczyny na którą godzinę umawiacie się na make up? Mam ślub o 16.00 i myślę nad 11, a fryzjer na 9.00. Jak myślicie?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 12:48   #729
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Może zapytaj czy jest szansa na grubszy papier? Jakiej grubości jest ten, który dostałaś?? Z tego co się orientowałam to zalecane minimum to 250 g a dobry papier (typowy do zaproszeń) to 300 g.
Pytałam, nie ma szans, to 250. Zaproszenia ładne, w sumie jedyne jakie mi się spodobały w tej cenie... One byłyby fajne jakby miały jeszcze środek wyklejany grubym papierem, jeśli wiesz o czym mówię

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

enzunio Ale już masz wszystko zaplanowane ze szczegółami!

Dziewczyny na którą godzinę umawiacie się na make up? Mam ślub o 16.00 i myślę nad 11, a fryzjer na 9.00. Jak myślicie?
No ja wiem jak to wygląda Jakbym nic w życiu do roboty nie miała

Ja myślałam nad 13... Ślub o 16. Myślisz, że późno? Bo ja chcę jeszcze obiad zjeść przed wyjściem, bo mi zawsze w kościele burczy w brzuchu i wszyscy słyszą
Stary 2013-09-10, 13:02   #730
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Pytałam, nie ma szans, to 250. Zaproszenia ładne, w sumie jedyne jakie mi się spodobały w tej cenie... One byłyby fajne jakby miały jeszcze środek wyklejany grubym papierem, jeśli wiesz o czym mówię
Nie wiem o czym mówisz kurcze ja też myślałam nad 250 ale widzę, że muszę kupić chyba 300 g.

Cytat:
Ja myślałam nad 13... Ślub o 16. Myślisz, że późno? Bo ja chcę jeszcze obiad zjeść przed wyjściem, bo mi zawsze w kościele burczy w brzuchu i wszyscy słyszą
Ja będę miała o 17 mszę i planuję ok. 9 wybrać się do fryzjera a ok 12 zrobić makijaż, wolę spokojnie posiedzieć godzinę gotowa, niż stresować się i poganiać makijażystkę, że nie ma czasu. U nas będzie jeszcze błogosławieństwo, jakaś mała sesyjka w ogrodzie więc wolę wcześniej się za to zabrać wszystko.
Stary 2013-09-10, 13:04   #731
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Ślub mam o 15:00:
Fryzjer: 9:00
Kosmetyczka: 11:00

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:09   #732
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
poza tym przykład liszowskiej pokazuje, że nie ma co udawać, że człowiek jest zwiewną leliją z małym cycem...
Masakra Chyba nikt życzliwy jej nie doradzał...
Myślałam żeby nie zakładać stanika (chociaż nie wiem jeszcze jaką będę mieć suknie) ale teraz to się siedem razy dobrze zastanowię

Tycikata trzymaj się w tych trudnych chwilach!

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

No ja wiem jak to wygląda Jakbym nic w życiu do roboty nie miała

No właśnie zobaczyłam że malujesz się o 13.00 i zaczęłam się zastanawiać. Z jednej strony może lepiej wcześniej i na spokojnie. No i trzeba brać zawsze pod uwagę opcję poślizgu w czasie, by się dodatkowo nie stresować. A z drugiej strony poźniej zrobiony makijaż dłużej będzie wyglądał idealnie. No nie wiem

jestem mamą
Stary 2013-09-10, 13:15   #733
madzixx88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Aco do podrozy poslubnej jeszcze... my raczej po slubie ogrniemy temat, slubujemy w maju wiec luzik jest czas. Trzyma nas kasa wiec dopiero z funduszy kopertowych wyjedziemy ale tez nie napalamy sie na nic konkretnego bo jest tyle miejsc na swiecie s ktorych nie bylismy ze luzik... marzy nam sie portugalia, hiszpania -barcelona... albo kresy, albo balkany.. gruzja! No zobaczymy pomyslow jest duzo

my będziemy myśleć wcześniej bo naszym marzeniem jest wycieczka do Stanów, to trochę załatwiania będzie stwierdziliśmy, że zaszalejemy na honeymoon, potem nie wiadomo czy będzie okazja

kurczę dalej nie mamy fotografa, stresuje mnie już to muszę przysiąść w tym tyg i się zdecydować w koncu ...
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:17   #734
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ale Ci zazdroszczę! Ja mam nadzieję, że jak pójdę w październiku dopłacić resztę kasy za suknię to pozwolą mi ją jeszcze raz zmierzyć
No już się nie mogę doczekać najchętniej w ogóle bym jej nie zdejmowala
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Ślub mam o 15:00:
Fryzjer: 9:00
Kosmetyczka: 11:00
Ja też mam ślub o 15
Pobudka 7.00
Prysznic 7.15
Śniadanie 7.30
Strojenie samochodu 8.00
Fryzjer 10.00
Kosmetyczka 12.00
Ubieranie 13.30
Błogosławieństwo 14.15
Wyjazd do kościoła 14.30
Ślub 15.00

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:22   #735
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cashmere, ja mam ślub o 16.
Wizażystkę mam na 12.30, mowiła, że godzina starczy.
A fryzjera jeszcze nie mam, ale chce na 9.30 lub 10.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:26   #736
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie też ślub na 16, a rozkład dnia:
7.00 pobudka
7.15 kąpiel
8.00 śniadanie
9.00 fryzjer
10.15 make up
12-13 kontrola sali i kościoła (?)
14.30 ubieranie
15.15 błogosławieństwo
15.45 wyjście do kościoła

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:28   #737
misia880
Zakorzenienie

wydaje mi sie ze godzina na fryzjera moze byc malo.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:29   #738
Ad rem
Zadomowienie

hihihi ile Twoja fryzjerka układała to cudne upięcie, które wstawiałaś ostatnio?

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-10, 13:31   #739
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze godzina na fryzjera moze byc malo.
Mi babki powiedziały że 60-70 min starczy. Make up mam w tym samym miejscu.

Stary 2013-09-10, 13:34   #740
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Mi babki powiedziały że 60-70 min starczy. Make up mam w tym samym miejscu.
ale znając życie tio będzie obsuwa czasowa i znaim usiądziesz na fotel to wiesz.... ja 2 godziny rezerwuje na fryzjera minimum, a makijaż mam na 14 (ślub o 17)
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:34   #741
Ad rem
Zadomowienie

Ja mam o tyle dobrze, że kosmetyczka przyjedzie do mnie, a na 12:00 wpisałam siostrę, więc w razie czego jakby fryzjer nie zdążył z fryzurą, siostrę umaluje o 11:00 a mnie o 12:00

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-10, 13:39   #742
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ale znając życie tio będzie obsuwa czasowa i znaim usiądziesz na fotel to wiesz.... ja 2 godziny rezerwuje na fryzjera minimum, a makijaż mam na 14 (ślub o 17)
To mnie nie martwi bo mam spory zapas czasu. Niech się martwią te które mają na 12, jak tak u każdej będzie obsuwa...

Stary 2013-09-10, 13:41   #743
cashmere
Zakorzenienie

Hmmm teraz myślę czy jednak na makijaż nie umowić się na 12.

jestem mamą
Stary 2013-09-10, 13:43   #744
gornek
Zakorzenienie

Przyszly w koncu probki zaproszen z Ameli, fakt sa bardzo estetycznie wykonane, wiec moge smialo zamawiac
Ja tez mam slub na 16, z fryzejrem i kosmetyczka mam o tyle dobrze, ze sa w jednym miejscu, 2 sprawa mam dosc krotkie wlosy bo nawet nie do ramion, wiec az tak dlugo mi fryzury ukladac nie beda, o ile w ogole cos da sie zrobic z tych włosow, do maja i tak zapuszczam :d Rozkladu dnia na dzien dzisiajszy nie znam, bo dla mnie to za szybko planowac co sie bedzie robilo w tym dniu, skoro nawet nie wiem co bede robila jutro
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:46   #745
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Przyszly w koncu probki zaproszen z Ameli, fakt sa bardzo estetycznie wykonane, wiec moge smialo zamawiac
a ktory zestaw zamawiałaś?
Stary 2013-09-10, 13:48   #746
gornek
Zakorzenienie

2, bo tam tylko bylo jedno z zaproszen ktore mnie interesowalo
Stary 2013-09-10, 13:52   #747
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
2, bo tam tylko bylo jedno z zaproszen ktore mnie interesowalo
ten?
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

jesli tak to ja mysle nad tym na dole na środku... jak jest wykonane? naprawde zachwyca tak jak na zdjeciu? prosze o subiektywna opinie

Edytowane przez swiat_katarzyny
Czas edycji: 2013-09-10 o 13:53
Stary 2013-09-10, 13:55   #748
gornek
Zakorzenienie

Dokladnie ten, zaproszenie z wierzchu ładne co wybrałas, jednak w srodku jest biała gładka kartka, wiec troche mnie to zniesmaczylo, bo nie podobaja mi sie takie srodki, Wole zeby mialy jakas fakture a nie gladkie lepiej w srodku wyglada kolor ecru
Stary 2013-09-10, 13:58   #749
enzunio
BAN stały

Aj, bo ja w sumie nie zaznaczyłam, że do mnie i makijażystka i fryzjerka przyjeżdża (fryzjerka układała moją fryzurę prawie 2h)
Stary 2013-09-10, 14:00   #750
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie ten, zaproszenie z wierzchu ładne co wybrałas, jednak w srodku jest biała gładka kartka, wiec troche mnie to zniesmaczylo, bo nie podobaja mi sie takie srodki, Wole zeby mialy jakas fakture a nie gladkie lepiej w srodku wyglada kolor ecru
ale papier jest srebrny-perłowy tak? to w srodku nie jest juz perłowy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości