Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 10:34   #4081
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
nigdy nie mam problemów z bączkami po takim obiadku a to duuuży plus co do zakręcenia to miałam dziś robić na obiad ryż zapiekany z jabłkami i dzwonię do męża i mówię mu: " Nie mamy jabłek więc może zamiast jabłek zjemy ryż z truskawkami. Bo ryż mamy w domu. To po pracy skocz do sklepu i kup ten ryż...tzn jabłka." I mój mężulo zgłupiał i pyta się Ty wiesz co Ty do mnie mówisz? to co w końcu mam kupić i co mamy na obiad?! A ja mu na to - to zjedzmy ten bigos z wczoraj bo go jeszcze trochę zostało

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cały gar 5 litrowy ugotowałam zapraszam;p
No to się dogadaliscie
Mój mąż też nie rozumie mojego języka
Stary 2013-09-10, 10:35   #4082
kefii
Wtajemniczenie

Ja dalej zabiegana ale
Bedzie kolejny chłopczyk czyli potwierdziło sie to co lekarz mówił. Najważniejsze mały zdrowy ładnie rośnie i jest w środkowych granicach wiec średniaczek mały.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:38   #4083
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Kefii gratuluję chłopczyka

Nie mogę doczekać się już wizyty w czwartek dziś tyle ciuszków na allegro obejrzałam już miałam ochotę kupić ale poczekam jeszcze do czwartku
Stary 2013-09-10, 10:40   #4084
_Shiloh_
Wtajemniczenie

U mnie linia nigra jest, ale nie zbyt wyrazna. Co do pępka to zaczyna powoli się spłycać.

W ogóle to wczoraj złożyliśmy ten wózek co dostaliśmy za darmo. Jest z firmy mamas&papas model pliko pramette. Czytałam trochę w necie i opinie na jego temat są podzielone. Jedne mamy piszą, że świetny w prowadzeniu, lekki itp. Inne zaś, że ciężko się prowadzi, koła "latają"

W każdym razie przekonam się na własnej skórze, z tego co zauważyłam wczoraj jest rzeczywiście lekki, (8,5 kg.)i równie lekko się prowadzi. Łatwo się składa, No, ale wiadomo po pierwszym spacerku będę już wiedzieć. Jeśli nie będzie nam odpowiadał to spacerówkę już kupimy zupełnie inną.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:46   #4085
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shizuka48 Pokaż wiadomość
Dziękuję! Właśnie najczęściej słyszę coś w stylu co jest nie tak z moją głową i jak mogę tak skrzywdzić swoje własne dziecko.. Ale byłam od kilku lat już uparta że jeżeli będę miała kiedyś dziewczynkę to Polę, a chłopczyka właśnie Gucia A co do TŻ to był warunek - jego nazwisko, moje imię
Witaj

No nie wierzę, my też mieliśmy wybrane imiona Gustaw i Pola
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:49   #4086
Akkma
Zadomowienie

Zauważyłam, że pojawiło się dosyć mocne owłosienie na moim brzuchu
Stary 2013-09-10, 10:50   #4087
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
U mnie też
Stary 2013-09-10, 10:51   #4088
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ja dalej zabiegana ale
Bedzie kolejny chłopczyk czyli potwierdziło sie to co lekarz mówił. Najważniejsze mały zdrowy ładnie rośnie i jest w środkowych granicach wiec średniaczek mały.
Gratulacje imię już jest? jak z mamą?

Shizuka48 witaj
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:53   #4089
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość

Mam to samo, u mnie kreska to idzie ale z włosów Zdjęć wam oszczędzę
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:54   #4090
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
U mnie też
Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Mam to samo, u mnie kreska to idzie ale z włosów Zdjęć wam oszczędzę
Zmieniamy się w małpie mamy

Całe szczęście, że te włoski kolorystycznie są podobne do skóry na brzuchu
Stary 2013-09-10, 10:57   #4091
J0zefina
Raczkowanie

Dzień dobry

melduję się po połówkowym
i będzie dziewczynka czyli tak jak z małżem od początku myśleliśmy
tylko trochę malutka mi się wydaje bo tylko 350g ale mam porównanie tylko do chłopca, który maluchem nie był

co do terminu połówki to pani w rejestracji mówiła nam że do 24tyg można spokojnie robić.

Nattallie kocham to że kochasz jeść bo to znaczy że nie jestem sama

co do spania w oddzielnym pokoju malucha od początku, choć bardzo chciałam to u nas nie było szans bo początkowo nie mieliśmy drugiego pokoju , dwa nasz szkrab nie należał do dzieciaczków pięknie noc przesypiających, tzn zasypiał ślicznie bez kołysania w łóżeczku ale w nocy budził się często i czasem zostawał z nami w łóżku bo do 1,5 roku był karmiony nawet 3-4 razy w nocy więc rzeczywistość zweryfikowała nasze plany

Cytat:
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy? Termin mam na 12 lutego 2014, urodzi się chłopczyk imieniem Gucio )
witaj gratuluję synka a imię oczywiście kojarzy mi się z bają, ale kojarzy dobrze

i odnośnie Marty znam super Martę, moją przyjaciółkę na odległość, czego bardzo żałuję (jak juz wymyślimy jak zbliżyć nasze miasta to drżyj ziemio )
i uważam że nie ma brzydkich imion, są tylko takie, które nam się miło lub niemiło kojarzą a napisanie przyszłej mamie że imię wybrane dla jej dzidzi jest brzydkie jest niegrzeczne

Upadły aniołku super wyglądasz w tej kiecce (czy ze mną jest wszystko ok? bo chyba mnie kręcisz )

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:01
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 10:59   #4092
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Gratulacje imię już jest? jak z mamą?

Shizuka48 witaj
Imie wybrane ale jeszcze nie zdradze, na drugie bedzie miał Michał po wujku co miał być jego chrzesnym. Z mamą troszke lepiej wyniki złe ale mama czuje sie lepiej jest w miare unowrmowana i chyba weźmiemy ją do domu a lekarz bedzie do niej dojeżdżał. Ale to narazie plany czekamy na wyniki badań. Ja sie szykuje na wesele w sobote
A mały wazy około 450g

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:00   #4093
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
A i dziewczyny orientujecie się czy te skarpetki dostane stacjonarnie w sklepie h&m http://allegro.pl/hm-nowe-skarpetki-...415139127.html ? Chciałam je kupić i nie wiem czy zamówić na allegro czy przejechać się do sklepu a do sklepu mam 30 km więc nie tak źle .

wiszą

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:03   #4094
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
i uważam że nie ma brzydkich imion, są tylko takie, które nam się miło lub niemiło kojarzą a napisanie przyszłej mamie że imię wybrane dla jej dzidzi jest brzydkie jest niegrzeczne
Dodatkowo uważam, że po prostu to co jednej osobie się podoba, niekoniecznie musi drugiej. O gustach się nie dyskutuje. Mnie, np. nie podoba się ogólna moda na "zagraniczne" imiona. Mam kuzynkę, która ma Brandona, Roxanę i Nicolę. Nigdy nie powiedziałam jej, że mnie się nie podobają te imiona, bo to po pierwsze nie moje dzieci, nie moja sprawa no i to niegrzeczne
Stary 2013-09-10, 11:07   #4095
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
Ja jeszcze kreski nie mam, ale pępek zmienił trochę kształt (ale nie wyszedł do przodu). TŻ wczoraj na niego spojrzał i powiedział, że wygląda jakby był... smutny
Mój mąż wywalił ostatnio z zafascynowaniem ale ty masz jędrne piersi ;p heheh do tej pory się śmieje najlepsze jest to że moje piersi nie powiększyły się ani troszeczkę i raczej na brak jędrności nie narzekałam nigdy, no ale teraz są jędrniejsze faktycznie

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-09-10, 11:11   #4096
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny naprawdę bym się nie spodziewała tylu miłych komentarzy . W domu tylko słyszę , że brzuch mam wielki i już . Jedynie od czasu do czasu mąż powie , że ślicznie wyglądam .
Kefii trzymam kciuki za mamę żeby było coraz lepiej
Jozefina gratuluję córy ( kobiet jeszcze nie kręciłam dobrze wiedzieć heheh )

Która to od dwóch dni o bigosie gada będzie lanie bo mam straszna ochotę na bigosss taki kwaśniutki
Stary 2013-09-10, 11:15   #4097
J0zefina
Raczkowanie

Cytat:
Mój mąż wywalił ostatnio z zafascynowaniem ale ty masz jędrne piersi ;p heheh do tej pory się śmieje najlepsze jest to że moje piersi nie powiększyły się ani troszeczkę i raczej na brak jędrności nie narzekałam nigdy, no ale teraz są jędrniejsze faktycznie
znam to

Cytat:
Dodatkowo uważam, że po prostu to co jednej osobie się podoba, niekoniecznie musi drugiej. O gustach się nie dyskutuje. Mnie, np. nie podoba się ogólna moda na "zagraniczne" imiona. Mam kuzynkę, która ma Brandona, Roxanę i Nicolę. Nigdy nie powiedziałam jej, że mnie się nie podobają te imiona, bo to po pierwsze nie moje dzieci, nie moja sprawa no i to niegrzeczne

chyba mam shiz ciążowy
obkupiłam sie wczoraj owocami, jabłka melony, brzoskwinie, marchewka (wg unii to też owoc ) i banany i o te nieszczęsne banany właśnie chodzi. Ostatnio kupowałam w biedronce i wydały mi się dziwne wczoraj robiłam zakupy w realu a banany jakby sfermentowane skórka ładna, żółta, w środku banan wyglądem przypomina siebie a jednak nie przechodzą.
Edit:
I żeby nie było że poprostu mnie odrzuca od tego smaku to dodam że synek tez nie chciał choć banany lubi ??

se se se
a ja właśnie podgrzałam sobie bigos w weekend z domku dostałam i gdyby nie Wy to zapomniałabym o nim a tak czytam czytam i mnie oświeciło

Edytowane przez J0zefina
Czas edycji: 2013-09-10 o 11:17
J0zefina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:21   #4098
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny w ogóle przedstawiam Wam mój brzuch w 21tc wieczorny Chyba mam największy brzuch na wątku naprawdę wyglądam jakbym miała niebawem rodzić . Na razie mam 4 kg na plusie .
W ogóle nigdy nie sądziłam , że będe tak wyglądać w ciąży naprawdę czuję się bardzo atrakcyjnie chociaż każdy mi dogryza , że mam wielki brzuch
Ja widzę piękna przyszła mamę .
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:29   #4099
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Ja jadłam bigosik w sobotę ale też mi ochoty narobiłyscie
Mama nam zawsze w słoiki pakuje i mam jeszcze pare słoików może się później skusze
Narazie zjadłam 2 jabłka i trochę suchych płatków... na obiad będzie zupa fasolowa z dużą ilością majeranku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 11:34   #4100
vacuity
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was robiła badania moczu - posiew, oraz fast obciążenie glukozą prywatnie? Ile mniej więcej to kosztuje?
Ja za posiew płaciłam 30 zł plus 6 zł za pojemniczek.

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Polowkowe między 18-21 tc sie robi bodajze ?
Ja idę na nie jutro właśnie i już obgryzam paznokcie z lekkiego stresiku
Ja będę miała połówkowe w 22 tygodniu - lekarz uważa że takie jest najbardziej miarodajne, więc się potulnie zgodziłam

upadly_aniol00 śliczny brzuszek i śliczna sukienka dostałam podobną od bratowej (choć to specjalna, ciążowa, ma miejsce na brzuszek którego jeszcze nie wypełniam) i mam nadzieję, że będzie pasowała akurat na Boże Narodzenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Któraś mama pokazała fajne krzesełko z opcja leżaczka. Bardzo mi sie spodobało to rozwiązanie. Mam małe mieszkanko a u mnie stało krzesełko i lezaczek więc dwa razy więcej miejsca zabierało, a oba mebelki bardzo przydatne.
Ja chyba nie zarejestrowałam tego tematu krzesełko plus leżaczek Ale fajnie że istnieje coś takiego - w naszej kawalerce każdy metr jest na wagę złota

Cytat:
Hej, czy mogłabym dołączyć do waszej grupy? Termin mam na 12 lutego 2014, urodzi się chłopczyk imieniem Gucio )
Witamy kolejna lutowa mama

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Narazie zjadłam 2 jabłka i trochę suchych płatków... na obiad będzie zupa fasolowa z dużą ilością majeranku
Eh.... Fasolowa, marzenie... Coś czuję że będzie jutro A ja zrobiłam krupnik. Jem pierwszy raz od dobrych dziesięciu lat. Prawdziwa ciążowa zachcianka I ciągle się zastanawiam - jak mogłabym tyle lat nie jeść takiej pysznej zupy?

Cieszę się, że w końcu nadrobiłam i mam czas by coś napisać Na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu lekarz zrobił szybkie USG i powiedział, że stawia na dziewczynę - niby mówił, by się tym jeszcze nie sugerować, że to przypuszczenia i mówi mi, bo byłam bardzo ciekawa, ale powiem Wam, że jestem po prostu... zdziwiona Od początku ciąży było dla mnie tak naturalne, że urodzi się chłopak, że teraz czuję głównie zaskoczenie choć nie powinno tak być, bo sama się wkręciłam w to, że w środku jest synek, miałam po prostu przeczucie... Chyba niezbyt dobre, jak się okazuje Ale jeszcze nie wpisujemy, poczekam na połówkowe

A z innej beczki to powiem Wam, że moje piersi szaleją ostatnio Rozmiar urósł raz dwa w ciągu tygodnia chyba, wcześniej stały w miejscu (co mnie cieszyło, bo wcale większych nie potrzebuję ), brodawki zaczęły zmieniać kolor, ale nie całe, tylko częściowo (wygląda to tak, jakby z połowy sutka odpłynęła mi krew i skoncentrowała się w drugiej połowie -szałowo po prostu) a na dodatek zauważam ostatnio co dzień rano plamkę na koszulce na prawej piersi - a więc coś leci. I tu pytanie do dziewczyn, u których wystartowała laktacja - śpicie w staniku? Zakładacie wkładki laktacyjne? Nie uśmiecha mi się zmieniać co dzień koszulki do spania, a to przeciekanie raczej już nie zniknie
Stary 2013-09-10, 11:34   #4101
nattalli
Rozeznanie

Cytat:

Która to od dwóch dni o bigosie gada będzie lanie bo mam straszna ochotę na bigosss taki kwaśniutki

heheh to ja ale gadam tak bo naprawdę pyszny wyszedł weźcie się zwalcie do mnie wszystkie na mieszkanie, miłośniczki bigosu
czym chata bogata ;p

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-09-10, 11:39   #4102
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Naprawdę teraz to zjadłabym bigos na samą myśl aż mi ślinka cieknie będę musiała pomarudzić mamie Albo jutro sama zrobie i tak jadę do miasta to może bym kupiła wszystko na bigos albo na zasmażaną kapustę hmmmmm pyszności ! Chyba jednak do męża napiszę żeby mi kapuste kiszoną kupił
Stary 2013-09-10, 11:48   #4103
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

Też tak uważam, każdy zna kogoś jakiegoś tam o danym imieniu ale to nie powód, żeby uogólniać. Ja spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami odnośnie imienia Róża, że wiejskie, że dla takiej ze wsi a ja odpowiadam a ja co jakaś mieszczańska jestem? burżuazja czy co, że mam królewskie imię nadawać . Tylko uważam też, że są imiona, które są już nieużywane typu Genowefa, czy inne które są ładne ale nie chciałabym, żeby moje dziecko czuło się jak intruz z powodu imienia. Ewentualnie będzie czuła się jak wieśniaczka
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 11:51   #4104
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
heheh to ja ale gadam tak bo naprawdę pyszny wyszedł weźcie się zwalcie do mnie wszystkie na mieszkanie, miłośniczki bigosu
czym chata bogata ;p
O kurcze ale bym bigosik zjadła. Musze do teścia uderzyć po prośbie

Powiem wam że w niedziele poszlismy do rodziców męża. Kiedyś już pisałam że oni są średnio zaangażowani i zainteresowani nami i naszym synkiem a właściwie teraz juz synkami
Ale teściowa kupiła dzidziusiowi kocyk. Tak mnie zaskoczyła że szok...Ona zawsze gada ze kasy nie ma i nic nigdy nie kupuje. Alek jak sie urodził to kupiła mu skarpetki i paczke nawilżonych chusteczek, a tu taka niespodzianka. W dodatku kocyk bardzo ładny, biały w brązowe misiaki. Tak mi się miło zrobiło że normalnie przez chwile nawet ja lubiłam
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:52   #4105
Lusso
Raczkowanie

Cześć
2 tygodnie mnie nie było ale wchodziłam co jakiś czas i podczytywałam.
Tż w domku ciągle to przy komputerze się siedzieć nie chce jakoś :P
U mnie wszystko super maleństwo kopie jak oszalałe nawet Tatuś czuje i się śmieje że to nie możliwe że ona taka maluśka a tak tam fika
w piątek trzynastego mam wizytę :O dobrze że nie na 13 tylko kontrola i umówię się dopiero na połówkowe 19.09 albo 26.09 oczywiście wole 19 bo już dawno nie widziałam i jestem ciekawa co u niej
Dziś jestem w 21 tygodniu i przytyłam od początku 3,5 kg tylko

Śliczne macie brzuszki dziewczyny
Gratuluję dobrych wyników i poznania płci
Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 11:55   #4106
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lusso Pokaż wiadomość
w piątek trzynastego mam wizytę :O dobrze że nie na 13 i

w piątek 13 o godz 12 zdałam prawo jazdy parę lat temu było śmiesznie ale dobrze

26.05.2013 II kreseczki

Stary 2013-09-10, 11:57   #4107
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Też tak uważam, każdy zna kogoś jakiegoś tam o danym imieniu ale to nie powód, żeby uogólniać. Ja spotkałam się z wieloma negatywnymi opiniami odnośnie imienia Róża, że wiejskie, że dla takiej ze wsi a ja odpowiadam a ja co jakaś mieszczańska jestem? burżuazja czy co, że mam królewskie imię nadawać . Tylko uważam też, że są imiona, które są już nieużywane typu Genowefa, czy inne które są ładne ale nie chciałabym, żeby moje dziecko czuło się jak intruz z powodu imienia. Ewentualnie będzie czuła się jak wieśniaczka
Mi się jakoś Różyczka ze wsią nie kojrzy bo niby dlaczego
Ludzie mają różne dziwne skojarzenia bardziej mi się ze wsią kojarzy Pela albo Zdzichu
Stary 2013-09-10, 11:58   #4108
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

My w piątek 13 podpisujemy umowę na kupno mieszkania
Stary 2013-09-10, 12:10   #4109
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My w piątek 13 podpisujemy umowę na kupno mieszkania
W piątek 13 tj. niebawem mój TŻ kończy 30 lat
Stary 2013-09-10, 12:13   #4110
Akkma
Zadomowienie

Idę pierwszy raz ćwiczyć gimnastykę ciążową. Moja wytrzymałość jest na minusie, więc jak w ciągu godziny się nie odezwę to znaczy że padłam z wycieńczenia!
Trzymajcie kciuki!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości