Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 13:22   #991
Agrafka86
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dziewczyny dzięki za opisy.
Stokrotka brawa sa wagę:thumbup:

Właśnie sobie uświadomiłam,że zacznę ostatni rok na studiach, a nie będę miała co z Małym zrobić:banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:26   #992
paulinka777
Raczkowanie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Witam się Mamusie!
Ja znowu z doskoku, ale przez ostatni tydz walczyliśmy z ulewaniem i przybieraniem na wadze i są postępy!
Malutka przybrała przez tydz 290g (tyle samo przybrała wcześniej przez 3 tyg!) także już jesteśmy spokojniejsi. Stosujemy GastrotussBaby. Amelka kończy jutro 8 tygodni i waży 4580g. Ulewania też jest troszkę mniej, więc jesteśmy dobrej myśli.
DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI!

Nadrobiłam Was, ale odpisywać już nie mam jak, bo Amelka się wybudza.
Na szybko tylko do KEJT- gdzie zapisałaś się na bioderka? Bo my ten sam rejon Wa-wy to Ci tylko podpowiem, że dzwoniłam do 3 poradni (Balkonowa, Dąbrowszczaków i jeszcze gdzieś na Pradze Południe) to najszybszy termin mieli na Dąbrowszczaków. Była różnica 1,5 miesiąca z tą na Balkonowej. Także ewentualnie możesz tam próbować jak coś.

I mam jeszcze jedno pytanie:
Czy któraś stosuje dietę bezglutenową przy KP?
Stary 2013-09-10, 13:26   #993
AgaPlast
Zadomowienie

iwona jak masz czas i mozliwosc to idz. ulzysz małej a poza tym nie wiadomo co to za wysypka. Mi położna powiedziała ze tradzik ale mała wysypywało gorzej z godziny na godzine zazwyczaj po jedzeniu. Zrobiły sie ropne pryszczyki i czerwone plamy i miała je dosłownie wszedzie na całej twarzy główce szyjce nawet w nosku zaczeły jej sie robic i na powiekach. Raczej jej nie swedziało ale wyglądała okropnie. dzisiaj po 24 godz. i 3 aplikacjach masci jest o niebo lepiej i małej jakos humorek tez wrócił
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:29   #994
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Moje słońce ma dziś dzień śpiocha już drugą drzemkę ucina, ale co chwile otwiera oczka i luka czy aby na pewno jestem z nim w pokoju .
Porobiłam już wszystko, obiad ugotowany, grzybki zrobione, posprzątane, naczynia zmyte i co tu robić nudzi mi się już. Babie to się jednak nie dogodzi dziecko nie śpi to źle, dziecko śpi to jeszcze gorzej
Franio tez ma dzis taki dzien a matka wciąż lenia w tyłku

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Witam się Mamusie!
Ja znowu z doskoku, ale przez ostatni tydz walczyliśmy z ulewaniem i przybieraniem na wadze i są postępy!
Malutka przybrała przez tydz 290g (tyle samo przybrała wcześniej przez 3 tyg!) także już jesteśmy spokojniejsi. Stosujemy GastrotussBaby. Amelka kończy jutro 8 tygodni i waży 4580g. Ulewania też jest troszkę mniej, więc jesteśmy dobrej myśli.
DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI!

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:30   #995
karolajn1987
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=RP4abiHdQpc
Stary 2013-09-10, 13:30   #996
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Moje słońce ma dziś dzień śpiocha już drugą drzemkę ucina, ale co chwile otwiera oczka i luka czy aby na pewno jestem z nim w pokoju .
Porobiłam już wszystko, obiad ugotowany, grzybki zrobione, posprzątane, naczynia zmyte i co tu robić nudzi mi się już. Babie to się jednak nie dogodzi dziecko nie śpi to źle, dziecko śpi to jeszcze gorzej
relaksuj się albo utnij sobie drzemkę

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

to ja sie pochwale, że od porodu schudłam już 2kg jeszcze 10 zostało no ale ja wciaży nabrałam masy az 25kg takze jestem z siebie dumna widocznie coś ta dieta działa
najważniejsze, że waga spada

Cytat:
Twee - ja wybieram glutki patyczkiem do ucha, gruszkę stosowałam tylko jak miał katarek i gluciochy szły ładnie ale suche wogle się nie dają wyciągnąć gruszką

Czy waszym brzdącom też ciągle zsuwają się skarpetki? Mój Szymcio tak wierzga nogami że ciągle musze mu je zakładac bo je skopuje, chyba będe mu musiała opatentować skarpetki na szelkach
mojemu też spadają, jak wymyślisz taki patent to daj znać
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny po cc kiedy zaczelyscie ćwiczyć?
Ja jestem 2,5 tyg po i nic mnie juz nie boli. Zastanawiam sie czy mogłabym pojeździć chociaż na rowerku treningowym bo na brzuszki to wiem ze za wcześnie
ja bym jeszcze poczekała do końca połogu czasami człowiek coś za szybko zrobi a potem są tego efekty, spokojnie, jeszcze zdążysz poćwiczyć

w sobotę idziemy na wesele i zastanawiam się ile muszę pokarmu uzbierać na jedno karmienie, il przeciętnie dzieci jedzą z piesi? 90 ml wystarczy? kiedyś któraś pisała o jakimś sposobie 7-5-3, to sposób na odciąganie?

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:33   #997
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dzięki za radę tak zrobię
En moj je 150 i 5 miarek. Wtedy wychodzi 170 wlasnie..

Misio dzis konczy 2 miesiace!!!

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:39   #998
magolina
Wtajemniczenie

Tż był z wynikami Adasia u pani doktor w związku z tą niską hemoglobiną i mamy w rozpoznaniu wpisaną anemię i skierowanie do poradni hematologicznej 31 października mamy wizytę. Troszkę się martwię

Cytat:
Mago my idziemy juz teraz na USG bioderek bo tak nam lekarz w szpitalu zalecił ze po 2 tyg. I my idziemy prywatnie bo nie możemy czekać na NFZ. A wizyta nie az tak strasznie droga bo 60 zł.
No i Tż się zapytał pediatry i spokojnie możemy robic usg 17.09 już nas umówił. Wizyta 100 zł

Tweed i Sarna
- dzięki za opisy

Ghia
- oby było już teraz tylko lepiej

Stokrotka
- hmmm na zaczerwienione gardełko od razu antybiotyk???? cos mi tu nie pasuje, ja bym nie podała tego leku, tylko skonsultowala to z innym lekarzem

Aga ja część macierzyńskiego już dostałam a rodziłam 15.08.

Ona za 2 kg mniej

Cytat:
Tweed ja codziennie psikam Mai nosek woda morska(ona to lubi) i nosek ma czysciutki i fajnie sie jej oddycha

Zapomniałam sie pochwalić ze założyłam dzis dżiny z przed ciazy które wtedy były ciasnawe a teraz sa w sam raz
Szkoda ze nie wiem ile mi kg spadło bo nie mam wagi a chodzi za mną slodkie więc pewnie nabiore masy
W domu nic nie ma więc wyjadam wisnie z kompotu
Adaś nienawidzi wody morskiej
za dzinsy, ja nawet nie próbuje się wbić w swoje, choć według mojej wagi zostały mi 3 kilo do zrzucenia i będę miała wagę sprzed ciązy
Ale watpie, że zrzucę, bo żre jak opętana

właśnie pije karmi
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:41   #999
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Szymek się obudził jak usłyszał śmiech tego bobasa

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:44   #1000
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Swoja droga, jak ja probuje nagrać Robaczka to on przestaje gadać i sie usmiechać, lezy nieruchomo

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Tż był z wynikami Adasia u pani doktor w związku z tą niską hemoglobiną i mamy w rozpoznaniu wpisaną anemię i skierowanie do poradni hematologicznej 31 października mamy wizytę. Troszkę się martwię

Adaś nienawidzi wody morskiej
za dzinsy, ja nawet nie próbuje się wbić w swoje, choć według mojej wagi zostały mi 3 kilo do zrzucenia i będę miała wagę sprzed ciązy
Ale watpie, że zrzucę, bo żre jak opętana

właśnie pije karmi
bedzie dobrze

I tak w srodku dnia pic alkohol chyba nieprzystoj

Franuś
Stary 2013-09-10, 13:46   #1001
jakierka
Zadomowienie

Dzien dobry, przynajmniej sie przywitam

U nas trwa walka z maruda, Edek placze i nie za bardzo wiadomo dlaczego. Chyba mial gleboko zapchany nosek, dzis odciagalam mu gluty czyms w stylu fridy. A przed chwila musialam go owinac i o dziwo zasnal. Byl na tyle zmeczony marudzeniem, ze jak tylko przysnal to raczkami sam siebie wybudzal. Zobaczymy jak dlugo pospi
Tak poza tym, mamy dzis 3tygodnie

Milego dnia, lece poczytac spam
Stary 2013-09-10, 13:48   #1002
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

w sobotę idziemy na wesele i zastanawiam się ile muszę pokarmu uzbierać na jedno karmienie, il przeciętnie dzieci jedzą z piesi? 90 ml wystarczy? kiedyś któraś pisała o jakimś sposobie 7-5-3, to sposób na odciąganie?
Ja tak ściagam metoda 77-55-33 czyli 7 minut z jednej, 7 z drugiej, potem po 5 minut i po 3. Sama się kiedyś zastanawiałam, ile Adaś zjada w ciągu jednego karmienia, jak mam za dużo i ściagam to daje mu z butli ok 100-110 ml a potem i tak muszę dokarmić cyckiem więc chyba mu mało

Cytat:
Matko poryczałam się ze śmiechu zwykła kartka a ile radochy

Cytat:

najlepszego.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:52   #1003
AgaPlast
Zadomowienie

magnolia trzymam kciukasy zeby anemia sobie poszła
My bioderka mamy 25 09 a 30. idziemy na szczepienia. Juz zapowiedzaiałam ze tz pójdzie bo ja sie tam zapłacze i zdecydowałam sie na płatne bo mniej wkłuc no i mimo wszystko bierzemy rota bo strach o ta mała kruszynke.

Ja w spodnie sprzed ciazy jeszcze nie wchodze - mam jakies 4kg na plusie i biodra mi sie rozlazły :0 ale podejzewam ze przy tej diecie eliminacyjnej która mnie własnie dopadła to zjade i to grubo ponizej wagi.
w przy okazji własnie machnełam mleko ryzowe - dla zainteresowanych - 100 g brazowego ryzu zalewamy zimną woda żródlana-nie mineralna albo mozna przestudzona przegotowana kranówka , odstawiamy na 2-3 godz. miksujemy dodajac 4 szklanki równiez zimnej żródlanej wody i gotowe ja troche dosładzam . A i ta wode po moczeniu odlewmy.

Mleko migdałowe- 150g migdałow mozna sparzyc i obrac moczymy przez noc w 3 szkl. wody rano odlewamy płuczemy do blendera 4 szkl. wody równiez żródlanej lub przegotowanej i miksujemy kilka min.

obydwa mleka trzeba odcedzic najlepiej przez pieluche. ja dodawałam cukier waniliowy. Migdałowe jest mega pyszne a miazge mozna wykorzystac do ciasteczek albo dodac troche mleka i zrobic twarozek np. do nalesników.

To sie rozpisałam kulinarnie ale to tak dla potrzeb tych na diecie co by nie zbankrutowały przy kupowaniu mleka roslinnego.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:53   #1004
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki. Ja z doskoku bo u nas za dlugo nie moze byc przeciez dobrze. Antos mial w srode szczepienia a od piatku zaczal sie dziwnie zachowywac. Mial napady krzyku nawet nie placzu spadl mu apetyt zrobil sie drazliwy w niedziele to sie juz tak darl ze sie przerazilismy pojechalismy do lekarza dzis robimy badania i po poludniu znowu lekarz. On twierdzi ze niby to nie szczepionki bo reakcja za pozno ale ja nie wiem :banghead: Nie mam pojecia co sie dzieje z Antosiem do tego nasilily sie problemy z brzuszkiem a juz bylo tak fajnie. Znowu sie strasznie martwie o niego. Lekarz znowu mowi ze nic wielkiego sie nie dzieje bo Antek w 5 dni przybral 200 gram ale ja widze po nim ze cos mu dolega :banghead:
Trzymajcie znowu magiczne kciuki za Antosia.

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
O 9 byliśmy na pobraniu krwi. Tym razem obyło się bez płaczu praktycznie, bo robiła je pielegniarka która pracowała kiedyś na noworodkach. Ostatnio tak nam dziecko wymęczyli, że zwyzywaliśmy babę od góry do dołu. Jak wyniki będą ok. szczepimy w przyszłym tygodniu.
za wyniki

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A po cycu czas na prasówkę he he he

sarna twee dzięki za opis porodu

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące odciągniętym mlekiem lub mieszanie

Co z dłuższymi wyjściami? Bo w niedzielę jedziemy pewnie na pół dnia do moich rodziców, tam wezmę laktator, więc bez większego problemu, ale co np. z chrzcinami lub dłuższym spacerem, gdzie się nie będę mogła doić? Wtedy przygotować MM? Jak Wy to rozwiązujecie?
ja na spacer zawsze biorę mm, na chrzcinach najpierw podkarmiłam z piersi a potem dodałam butla to przespał mi całą imprezę

tweedledee my czekamy aż koza bliżej będzie i albo paluszkami wyciągamy albo gruchą

Cytat:
dziewczyny po cc kiedy zaczelyscie ćwiczyć?
Ja jestem 2,5 tyg po i nic mnie juz nie boli. Zastanawiam sie czy mogłabym pojeździć chociaż na rowerku treningowym bo na brzuszki to wiem ze za wcześnie
ja za leniwa i nie ćwiczę, nadrabiam na spacerach

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

U nas trwa walka z maruda, Edek placze i nie za bardzo wiadomo dlaczego. Chyba mial gleboko zapchany nosek, dzis odciagalam mu gluty czyms w stylu fridy. A przed chwila musialam go owinac i o dziwo zasnal. Byl na tyle zmeczony marudzeniem, ze jak tylko przysnal to raczkami sam siebie wybudzal. Zobaczymy jak dlugo pospi

EN mój też tak przybrał i widzę, że potrzebuje więcej, ale ile to nie powiem bo z piersi, ale teraz jedna mu nie wystarcza, w nocy je mi mniej

Dziękuje wszystkim paniom za życzenia

mąż robił u mnie w szafce szpiega bo myślał, że mu coś kupiłam
powiedziałam, że on mi nie kupił nic to i ja mu nie kupię i na tym się skończyło

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:54   #1005
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

za 2 m-ce jutro Zuzia swietuje
pisz co tam u was słychac bo coś mało CIe tutaj,jak Marcelkowi podobają sie paseczki w łóżeczkowej pościeli???

Cytat:

za 3 tygodnie- poważny wiek i cierpliwości do marudki życze
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:55   #1006
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jakość bardzo dobra! mój mąż ma jedną koszulkę już chyba z rok, czarna a koloru nie utraciła, napisy się nie zdrapują,nie pękają, nawet jak żelazkiem przejadę Koszulki sporo kosztują, ale naprawdę jakość rewelacyjna!
A mąż swoją nową butelkową zachwycony
No to super, teraz pozostaje nam tylko wybrać wzór.

Cytat:
ale się uśmiałam.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:55   #1007
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Neni wciąż zapominam, ale teraz wlazłam do klubu i mi zdjecia Iwonki przypomniały skradłam Twoj patent na kąpiel w owiniętej pieluszce i dziecko ani razu od tego momentu nie zapłakało w sumie nie wiem co konkretnie chciałam - w każdym razie działa

Franuś
Stary 2013-09-10, 13:57   #1008
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Ja też 5 miarek w 150 ml wody.

za wiek

Cytat:
Głowa do góry- mój też ma anemie. Groziło mu przetaczanie krwi, ale dostaliśmy żelazo, kwas foliowy i wit. B i wyniki sie poprawiły. Będzie dobrze

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:58   #1009
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Mi spodnie sprzed ciąży spadają z tylka :P

Też bym była sceptyczna wobec antybiotyku... To czym ta lekarka chce leczyć np ropna angine?..

Mojego wszystkie skarpety uciskaja i ma ślady po nich :/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 13:58   #1010
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
magnolia trzymam kciukasy zeby anemia sobie poszła
My bioderka mamy 25 09 a 30. idziemy na szczepienia. Juz zapowiedzaiałam ze tz pójdzie bo ja sie tam zapłacze i zdecydowałam sie na płatne bo mniej wkłuc no i mimo wszystko bierzemy rota bo strach o ta mała kruszynke.

Ja w spodnie sprzed ciazy jeszcze nie wchodze - mam jakies 4kg na plusie i biodra mi sie rozlazły :0 ale podejzewam ze przy tej diecie eliminacyjnej która mnie własnie dopadła to zjade i to grubo ponizej wagi.
w przy okazji własnie machnełam mleko ryzowe - dla zainteresowanych - 100 g brazowego ryzu zalewamy zimną woda żródlana-nie mineralna albo mozna przestudzona przegotowana kranówka , odstawiamy na 2-3 godz. miksujemy dodajac 4 szklanki równiez zimnej żródlanej wody i gotowe ja troche dosładzam . A i ta wode po moczeniu odlewmy.

Mleko migdałowe- 150g migdałow mozna sparzyc i obrac moczymy przez noc w 3 szkl. wody rano odlewamy płuczemy do blendera 4 szkl. wody równiez żródlanej lub przegotowanej i miksujemy kilka min.

obydwa mleka trzeba odcedzic najlepiej przez pieluche. ja dodawałam cukier waniliowy. Migdałowe jest mega pyszne a miazge mozna wykorzystac do ciasteczek albo dodac troche mleka i zrobic twarozek np. do nalesników.

To sie rozpisałam kulinarnie ale to tak dla potrzeb tych na diecie co by nie zbankrutowały przy kupowaniu mleka roslinnego.
pewnie wychodzi smaczne, ale ja zbyt leniwa jestem i nie chciałoby mi się bawić

Franuś
Stary 2013-09-10, 14:06   #1011
Neni1984
Zakorzenienie

Hej
Piszę jedną ręką, bo syn na mnie wisi

Nie dość, że od rana kwęka to te szczepienia dziś mieliśmy... Już u pediatry był ryk, a na szczepieniach to masakra-aż pierwszy raz zobaczyłam jego łezki My też łzy w oczach.
Mieliśmy dziś 5w1, żółtaczkę i pneumo.
Teraz zostałam znów sama z Małym, oby nie miał gorączki

Zaraz ponadrabiam, co u Was

Mały waży 5800
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:10   #1012
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się Mamusie!
DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI!

Nadrobiłam Was, ale odpisywać już nie mam jak, bo Amelka się wybudza.
Na szybko tylko do KEJT- gdzie zapisałaś się na bioderka? Bo my ten sam rejon Wa-wy to Ci tylko podpowiem, że dzwoniłam do 3 poradni (Balkonowa, Dąbrowszczaków i jeszcze gdzieś na Pradze Południe) to najszybszy termin mieli na Dąbrowszczaków. Była różnica 1,5 miesiąca z tą na Balkonowej. Także ewentualnie możesz tam próbować jak coś.

I mam jeszcze jedno pytanie:
Czy któraś stosuje dietę bezglutenową przy KP?
na Dąbrowszczaków. jeszcze jest Poborzańska i też na listopad zapisy.

Muszę mojemu głodomorowi dawać więcej mleka, bo po 120 dziś wyje, ale przystawiam go dzielnie do cycków

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:14   #1013
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam sie pochwalić ze założyłam dzis dżiny z przed ciazy które wtedy były ciasnawe a teraz sa w sam raz
S

Cytat:
Czy waszym brzdącom też ciągle zsuwają się skarpetki? Mój Szymcio tak wierzga nogami że ciągle musze mu je zakładac bo je skopuje, chyba będe mu musiała opatentować skarpetki na szelkach

Mojej też co chwilę poprawiam lub zakładam od nowa
Cytat:

to ja sie pochwale, że od porodu schudłam już 2kg jeszcze 10 zostało no ale ja wciaży nabrałam masy az 25kg takze jestem z siebie dumna widocznie coś ta dieta działa

Cytat:
Witam się Mamusie!
DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI!

Cytat:

I jesczze moja Lilunia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00500.jpg (43,8 KB, 34 załadowań)
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:21   #1014
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Wczoraj po 130ml jego normalnej dawki postanowiłam mu dorobic jeszcze 40ml, zjadł wszystko ze smakiem i szybko poszedł spać bez płaczu o 22. Ile Wasze dzieci wciągają mleka??
u mnie na puszce jest info, że maluszki 7-8 tygodniowe powinny pić 170 ml porcje (150 ml wody+ 5 miarek mm). młodsze (5-6 tyg) 135 ml (120 ml wody+ 4 miarki). Więc Twojemu Tomaszkowi może faktycznie potrzeba już więcej.
Nasza je obecnie 135 ml porcje, 6x dziennie.
Stary 2013-09-10, 14:22   #1015
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Nie dość, że od rana kwęka to te szczepienia dziś mieliśmy... Już u pediatry był ryk, a na szczepieniach to masakra-aż pierwszy raz zobaczyłam jego łezki My też łzy w oczach.

Mały waży 5800
Znowu?

Wspołczuje płaczu i za wagę

Już wiem o co miałam pytać.
Wczoraj jak poszłam zważyć małego do przychodni to trafiłam na położną, która przychodziłą do nas i tam sobie gadałyśmy i mówie jej, że po ostatnim szczepieniu Franek strasznie płakał przez kilka godzin i nie dało się go uspokoić, a ona do mnie, że tak jest przeważnie po tych szczepionkach na NFZ i żebym przemyslała i wzieła kolejnym razem skojarzone bo dzieci po nich nie płacza

I teraz moje pytanie - jak to bylo u Was? Czy rzeczywiście po tych NFZ-towskich dzieciaki potrafią płakać cały dzień? Czy te które były szczepione skojarzonymi to Wasze Maleństwa były spokojne?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

I jesczze moja Lilunia
jak ona rośnie widać już prawie drugą bródkę

Franuś
Stary 2013-09-10, 14:29   #1016
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj jak poszłam zważyć małego do przychodni to trafiłam na położną, która przychodziłą do nas i tam sobie gadałyśmy i mówie jej, że po ostatnim szczepieniu Franek strasznie płakał przez kilka godzin i nie dało się go uspokoić, a ona do mnie, że tak jest przeważnie po tych szczepionkach na NFZ i żebym przemyslała i wzieła kolejnym razem skojarzone bo dzieci po nich nie płacza

I teraz moje pytanie - jak to bylo u Was? Czy rzeczywiście po tych NFZ-towskich dzieciaki potrafią płakać cały dzień? Czy te które były szczepione skojarzonymi to Wasze Maleństwa były spokojne?
Ja szczepiłam tymi na NFZ i Michaś płakał. Moja siostra szczepiła skojarzonymi dwóch swoich synków i obaj też płakali, jeden dodatkowo raz czy dwa (ma już dwa latka, więc sporo kluć za sobą) nawet gorączkował, więc z moich obserwacji to ściema.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:31   #1017
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

I jesczze moja Lilunia

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
u mnie na puszce jest info, że maluszki 7-8 tygodniowe powinny pić 170 ml porcje (150 ml wody+ 5 miarek mm). młodsze (5-6 tyg) 135 ml (120 ml wody+ 4 miarki). Więc Twojemu Tomaszkowi może faktycznie potrzeba już więcej.
A ile zalecają dla 12 tyg.?

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:32   #1018
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

Neni wciąż zapominam, ale teraz wlazłam do klubu i mi zdjecia Iwonki przypomniały skradłam Twoj patent na kąpiel w owiniętej pieluszce i dziecko ani razu od tego momentu nie zapłakało w sumie nie wiem co konkretnie chciałam - w każdym razie działa
O to sobie tez przypomnialam ze pieluszka u nas super działa w kąpieli. Wcześniej był ryk a teraz blogi spokój

Neni fajnie ze juz macie za sobą te przeklęte szczepienia. Oby Kubus dobrze sie po nich czuł

W klubie nieśmiały uśmiech mojej córeczki. Po jedzeniu zawsze szczerzy sie szeroko, cos takiego
A przy okazji. Juz 2 razu zaobserwowalam jak maja jednocześnie se uśmiecha szeroko i wydaje dźwięk jakby starała sie głośno zasmiac i jej ciało tak podskakuje jak u dorosłego gdy sie w głos śmieje. No mówię wam, komicznie to wyglada. Ja przy tym płacze ze śmiechu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:33   #1019
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

oby dalsza czesc dnia była lepsza!

Cytat:
za wizytę i żeby anemia poszła precz!

Cytat:

Dzięki

dla Marcelka!!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej

Mały waży 5800
Na pewno nie bedzie miał gorączki!
za wagę!

Cytat:
I jesczze moja Lilunia

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
O super, dzięki za info!

Cytat:

I teraz moje pytanie - jak to bylo u Was? Czy rzeczywiście po tych NFZ-towskich dzieciaki potrafią płakać cały dzień? Czy te które były szczepione skojarzonymi to Wasze Maleństwa były spokojne?[COLOR="Silver"]
G*wno prawda
myślę, że to jest kwestia bardzo indywidualna jak organizm zareaguje na szczepionkę. Mój mały płakał minutę dosłownie po wkłuciu i obyło się bez płaczów całodniowych, bez gorączki i bez paracetamolu.
Myślę, że powiedziała Ci to dlatego, żebyś kupiła skojarzone, bo oni za to też zbierają "punkty". Każdy rodzic powinien podjąć własną decyzję czym szczepi dzieci, ale takie bzdury opowiadane przez osoby, które powinny być kompetentne i niestronnicowe mnie bardzo denerwują
Mój syn przynajmniej jest żywym przykładem na to, że nic się nie działo po szczepionkach na NFZ.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:38   #1020
lachryma
Zakorzenienie

margos- prasowka wymiata
tweed- ja daję wodę morską bezpośrednio do noska, a potem aspirator. robię tak codziennie po kąpieli i mała ładnie oddycha.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości