|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dziewczyny dzięki za opisy.
Stokrotka brawa sa wagę:thumbup: Właśnie sobie uświadomiłam,że zacznę ostatni rok na studiach, a nie będę miała co z Małym zrobić:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam się Mamusie!
Ja znowu z doskoku, ale przez ostatni tydz walczyliśmy z ulewaniem i przybieraniem na wadze i są postępy! Malutka przybrała przez tydz 290g (tyle samo przybrała wcześniej przez 3 tyg!) także już jesteśmy spokojniejsi. Stosujemy GastrotussBaby. Amelka kończy jutro 8 tygodni i waży 4580g. Ulewania też jest troszkę mniej, więc jesteśmy dobrej myśli. DZIĘKUJEMY ZA KCIUKI! Nadrobiłam Was, ale odpisywać już nie mam jak, bo Amelka się wybudza. Na szybko tylko do KEJT- gdzie zapisałaś się na bioderka? Bo my ten sam rejon Wa-wy to Ci tylko podpowiem, że dzwoniłam do 3 poradni (Balkonowa, Dąbrowszczaków i jeszcze gdzieś na Pradze Południe) to najszybszy termin mieli na Dąbrowszczaków. Była różnica 1,5 miesiąca z tą na Balkonowej. Także ewentualnie możesz tam próbować jak coś. I mam jeszcze jedno pytanie: Czy któraś stosuje dietę bezglutenową przy KP?
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
iwona jak masz czas i mozliwosc to idz. ulzysz małej a poza tym nie wiadomo co to za wysypka. Mi położna powiedziała ze tradzik ale mała wysypywało gorzej z godziny na godzine zazwyczaj po jedzeniu. Zrobiły sie ropne pryszczyki i czerwone plamy i miała je dosłownie wszedzie na całej twarzy główce szyjce nawet w nosku zaczeły jej sie robic i na powiekach. Raczej jej nie swedziało ale wyglądała okropnie. dzisiaj po 24 godz. i 3 aplikacjach masci jest o niebo lepiej i małej jakos humorek tez wrócił
|
|
|
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#996 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najważniejsze, że waga spadaCytat:
![]() Cytat:
w sobotę idziemy na wesele i zastanawiam się ile muszę pokarmu uzbierać na jedno karmienie, il przeciętnie dzieci jedzą z piesi? 90 ml wystarczy? kiedyś któraś pisała o jakimś sposobie 7-5-3, to sposób na odciąganie?
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
En moj je 150 i 5 miarek. Wtedy wychodzi 170 wlasnie..
Misio dzis konczy 2 miesiace!!! |
|
|
|
#998 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tż był z wynikami Adasia u pani doktor w związku z tą niską hemoglobiną i mamy w rozpoznaniu wpisaną anemię i skierowanie do poradni hematologicznej
31 października mamy wizytę. Troszkę się martwię![]() Cytat:
![]() Tweed i Sarna - dzięki za opisy ![]() Ghia - oby było już teraz tylko lepiej ![]() Stokrotka - hmmm na zaczerwienione gardełko od razu antybiotyk???? cos mi tu nie pasuje, ja bym nie podała tego leku, tylko skonsultowala to z innym lekarzem Aga ja część macierzyńskiego już dostałam a rodziłam 15.08. ![]() Ona za 2 kg mniej ![]() Cytat:
![]() za dzinsy, ja nawet nie próbuje się wbić w swoje, choć według mojej wagi zostały mi 3 kilo do zrzucenia i będę miała wagę sprzed ciązy![]() Ale watpie, że zrzucę, bo żre jak opętana właśnie pije karmi
|
||
|
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga, jak ja probuje nagrać Robaczka to on przestaje gadać i sie usmiechać, lezy nieruchomo ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
I tak w srodku dnia pic alkohol chyba nieprzystoj |
|||
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, przynajmniej sie przywitam
![]() U nas trwa walka z maruda, Edek placze i nie za bardzo wiadomo dlaczego. Chyba mial gleboko zapchany nosek, dzis odciagalam mu gluty czyms w stylu fridy. A przed chwila musialam go owinac i o dziwo zasnal. Byl na tyle zmeczony marudzeniem, ze jak tylko przysnal to raczkami sam siebie wybudzal. Zobaczymy jak dlugo pospi Tak poza tym, mamy dzis 3tygodnie ![]() Milego dnia, lece poczytac spam
|
#1002 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepszego.
|
||
|
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
magnolia trzymam kciukasy zeby anemia sobie poszła
![]() My bioderka mamy 25 09 a 30. idziemy na szczepienia. Juz zapowiedzaiałam ze tz pójdzie bo ja sie tam zapłacze i zdecydowałam sie na płatne bo mniej wkłuc no i mimo wszystko bierzemy rota bo strach o ta mała kruszynke. Ja w spodnie sprzed ciazy jeszcze nie wchodze - mam jakies 4kg na plusie i biodra mi sie rozlazły :0 ale podejzewam ze przy tej diecie eliminacyjnej która mnie własnie dopadła to zjade i to grubo ponizej wagi. w przy okazji własnie machnełam mleko ryzowe - dla zainteresowanych - 100 g brazowego ryzu zalewamy zimną woda żródlana-nie mineralna albo mozna przestudzona przegotowana kranówka , odstawiamy na 2-3 godz. miksujemy dodajac 4 szklanki równiez zimnej żródlanej wody i gotowe ja troche dosładzam . A i ta wode po moczeniu odlewmy.Mleko migdałowe- 150g migdałow mozna sparzyc i obrac moczymy przez noc w 3 szkl. wody rano odlewamy płuczemy do blendera 4 szkl. wody równiez żródlanej lub przegotowanej i miksujemy kilka min. obydwa mleka trzeba odcedzic najlepiej przez pieluche. ja dodawałam cukier waniliowy. Migdałowe jest mega pyszne a miazge mozna wykorzystac do ciasteczek albo dodac troche mleka i zrobic twarozek np. do nalesników. To sie rozpisałam kulinarnie ale to tak dla potrzeb tych na diecie co by nie zbankrutowały przy kupowaniu mleka roslinnego.
|
|
|
|
#1004 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wynikisarna twee dzięki za opis porodu Cytat:
tweedledee my czekamy aż koza bliżej będzie i albo paluszkami wyciągamy albo gruchą Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() EN mój też tak przybrał i widzę, że potrzebuje więcej, ale ile to nie powiem bo z piersi, ale teraz jedna mu nie wystarcza, w nocy je mi mniej Dziękuje wszystkim paniom za życzenia mąż robił u mnie w szafce szpiega bo myślał, że mu coś kupiłam powiedziałam, że on mi nie kupił nic to i ja mu nie kupię i na tym się skończyło |
||||||
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 m-ce jutro Zuzia swietuje ![]() pisz co tam u was słychac bo coś mało CIe tutaj,jak Marcelkowi podobają sie paseczki w łóżeczkowej pościeli??? Cytat:
za 3 tygodnie- poważny wiek i cierpliwości do marudki życze
|
||
|
|
|
#1006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neni wciąż zapominam, ale teraz wlazłam do klubu i mi zdjecia Iwonki przypomniały skradłam Twoj patent na kąpiel w owiniętej pieluszce i dziecko ani razu od tego momentu nie zapłakało w sumie nie wiem co konkretnie chciałam - w każdym razie działa
|
|
|
|
|
#1008 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
za wiek ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1009 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Mi spodnie sprzed ciąży spadają z tylka :P
Też bym była sceptyczna wobec antybiotyku... To czym ta lekarka chce leczyć np ropna angine?.. Mojego wszystkie skarpety uciskaja i ma ślady po nich :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Piszę jedną ręką, bo syn na mnie wisi ![]() Nie dość, że od rana kwęka to te szczepienia dziś mieliśmy... Już u pediatry był ryk, a na szczepieniach to masakra-aż pierwszy raz zobaczyłam jego łezki My też łzy w oczach. Mieliśmy dziś 5w1, żółtaczkę i pneumo. Teraz zostałam znów sama z Małym, oby nie miał gorączki ![]() Zaraz ponadrabiam, co u Was Mały waży 5800
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę mojemu głodomorowi dawać więcej mleka, bo po 120 dziś wyje, ale przystawiam go dzielnie do cycków
|
|
|
|
|
#1013 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mojej też co chwilę poprawiam lub zakładam od nowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jesczze moja Lilunia |
|||||
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Nasza je obecnie 135 ml porcje, 6x dziennie.
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wspołczuje płaczu i za wagęJuż wiem o co miałam pytać. Wczoraj jak poszłam zważyć małego do przychodni to trafiłam na położną, która przychodziłą do nas i tam sobie gadałyśmy i mówie jej, że po ostatnim szczepieniu Franek strasznie płakał przez kilka godzin i nie dało się go uspokoić, a ona do mnie, że tak jest przeważnie po tych szczepionkach na NFZ i żebym przemyslała i wzieła kolejnym razem skojarzone bo dzieci po nich nie płacza ![]() I teraz moje pytanie - jak to bylo u Was? Czy rzeczywiście po tych NFZ-towskich dzieciaki potrafią płakać cały dzień? Czy te które były szczepione skojarzonymi to Wasze Maleństwa były spokojne? ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- widać już prawie drugą bródkę
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Neni fajnie ze juz macie za sobą te przeklęte szczepienia. Oby Kubus dobrze sie po nich czuł W klubie nieśmiały uśmiech mojej córeczki. Po jedzeniu zawsze szczerzy sie szeroko, cos takiego ![]() A przy okazji. Juz 2 razu zaobserwowalam jak maja jednocześnie se uśmiecha szeroko i wydaje dźwięk jakby starała sie głośno zasmiac i jej ciało tak podskakuje jak u dorosłego gdy sie w głos śmieje. No mówię wam, komicznie to wyglada. Ja przy tym płacze ze śmiechu
|
|
|
#1019 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i żeby anemia poszła precz!Cytat:
dla Marcelka!!Cytat:
![]() za wagę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że to jest kwestia bardzo indywidualna jak organizm zareaguje na szczepionkę. Mój mały płakał minutę dosłownie po wkłuciu i obyło się bez płaczów całodniowych, bez gorączki i bez paracetamolu. Myślę, że powiedziała Ci to dlatego, żebyś kupiła skojarzone, bo oni za to też zbierają "punkty". Każdy rodzic powinien podjąć własną decyzję czym szczepi dzieci, ale takie bzdury opowiadane przez osoby, które powinny być kompetentne i niestronnicowe mnie bardzo denerwują ![]() Mój syn przynajmniej jest żywym przykładem na to, że nic się nie działo po szczepionkach na NFZ.
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
margos- prasowka wymiata
tweed- ja daję wodę morską bezpośrednio do noska, a potem aspirator. robię tak codziennie po kąpieli i mała ładnie oddycha.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

nudzi mi się już. Babie to się jednak nie dogodzi dziecko nie śpi to źle, dziecko śpi to jeszcze gorzej 
no ale ja wciaży nabrałam masy az 25kg
tak zrobię 

31 października mamy wizytę. Troszkę się martwię

My też łzy w oczach.