Początkujące włosomaniaczki :) - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 13:55   #3541
Lana Del Rey
Rozeznanie

Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez Leili Pokaż wiadomość
A jaki kolor włosów masz? Ta z olejami faktycznie nie kiepska ale nie najlepsza, jakoś ciężko mi po niej rozczesać włosy, dobra jest też ta do wypadających bardzo bardzo mięciuskie włosy sa po niej... aż za miękkie a cenowo no jest różnica jak za 250 ml płacę koło 17 zł w aptece a 500ml 23 zł no to jest ale jak jest promocja w superpharm to tez tam małe kupuje tylko akurat mam z 30 km do najbliższego więc tylko czsami tam jestem.
To ja z takim efektem miękkich włosów mam właśnie po tej z proteinami mlecznymi To ja się faktycznie rozejrzę za tymi 500ml w aptece. No bo np w hebe to 250ml kosztuje 20zł...
Lana Del Rey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:06   #3542
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Zapach bananowy ma... mega

Różowa Isana??? No nie mów że masz jeszcze moją ukochaną z babasuu? Czemu oni ja wycofali... To była jedyna drogeryjna odżywka po której miałam śliczne proste włoski bez prostowania...

A do drugiego O co używasz?
Różowa z pszenicą - "Połysk jedwabiu", zakochałam się w niej O babassu mogę tylko pomarzyć No a do drugiego O używam właśnie Kallosa Color i trzymam przez kilkanaście minut w czasie kiedy biorę prysznic, a potem spłukuję

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-10 o 14:08
_ruDzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:11   #3543
Aysell
Wtajemniczenie

Kupię sobie : http://www.alledrogeria.pl/product.php?id_product=1019

Aysell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:31   #3544
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _ruDzik Pokaż wiadomość
Różowa z pszenicą - "Połysk jedwabiu", zakochałam się w niej O babassu mogę tylko pomarzyć No a do drugiego O używam właśnie Kallosa Color i trzymam przez kilkanaście minut w czasie kiedy biorę prysznic, a potem spłukuję
No to mnie namówiłaś na jedno i drugie, ale na isane poczekam aż będzie w promocji. Na razie kupie kallosa color chyba litr bioetike i stapiza repair. Ciekawa jestem innego Stapiza maski tej do blond dla ochłodzenia koloru, ale nigdzie nie mogę znaleźć do niej składu. Nikt nic nie wie o niej?

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Aysell Pokaż wiadomość
czego oni nie wymyślą hihi ciekawe jak się na to kręci
Leili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:32   #3545
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:
Napisane przez kropelkaa Pokaż wiadomość
dzień dobry
u mnie trochę pochmurno, ale na razie nie pada chociaż

daj znać co upolowałaś pewnie i tak kupię jak będę tam przy okazji chociaż miałam teraz już nic nie kupować i zacisnąć pasa

ja też cały czas szukam swojej fryzury do spania, po koczku nie mam ładnych fal tylko spuszone włosy sterczące każdy w swoją stronę

może być ciekawa szkoda, że to Kauflanda mam daleko przy okazji bardzo fajny blog

też coś takiego szukam moje włosy okropnie reagują na wilgoć, jutro akurat ma caly dzień padać i muszę jakoś ogarnąć te włosy, bo już wiem co się będzie działo na dworze

nie wiedzialam, że Latte jest też w małych słoiczkach

teraz w Naturze będzie w promocji za 14,99
Od kiedy?

Zastanwiam sie nad kuracja Joanna Rzepa. Strasznie mi sie przetluszczaja wlosy i mam sklonnosc do lupiezu. Ktos uzywal?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:33   #3546
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lana Del Rey Pokaż wiadomość
To ja z takim efektem miękkich włosów mam właśnie po tej z proteinami mlecznymi To ja się faktycznie rozejrzę za tymi 500ml w aptece. No bo np w hebe to 250ml kosztuje 20zł...
na allegro też chyba są lub w sklepach internetowych
Stary 2013-09-10, 14:35   #3547
Lana Del Rey
Rozeznanie

A co stosujecie jako przyśpieszacz porostu włosów? Do mojej wymarzonej długości brakuje mi jeszcze 15cm. A przydałoby się i tak pociąć końcówki ze2cm... Jak na razie używam Joanny Rzepy i tabletki Asystor

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 14:50   #3548
kropelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
o ciekawe tylko jakis filmik instruktażowy czy coś by się przydał

Cytat:
A co stosujecie jako przyśpieszacz porostu włosów? Do mojej wymarzonej długości brakuje mi jeszcze 15cm. A przydałoby się i tak pociąć końcówki ze2cm... Jak na razie używam Joanny Rzepy i tabletki Asystor
jak na razie u nas na wątku modny jest Jantar i Kozieradka

CzasKomety od 12.09
kropelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 14:57   #3549
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
No to mnie namówiłaś na jedno i drugie, ale na isane poczekam aż będzie w promocji. Na razie kupie kallosa color chyba litr bioetike i stapiza repair. Ciekawa jestem innego Stapiza maski tej do blond dla ochłodzenia koloru, ale nigdzie nie mogę znaleźć do niej składu. Nikt nic nie wie o niej?

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

czego oni nie wymyślą hihi ciekawe jak się na to kręci
Bioetikę gorąco polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=bfr45Ab4T0c ogromny plus : włosy są w środku tego czegoś, przez co nie będę nimi trzeć o poduszkę i nie będą rano takie potargane Mam nadzieję, że się sprawdzą. Gwiazdki sobie zamówię, nie serduszka, szkoda, że nie ma zwykłych okrągłych.
Cytat:
Seboradin, lotion z czarną rzodkwią [czerwony] - genialny. Raz w roku robię kurację trzy miesiące, długość wtedy nagle skacze do przodu A teraz kozieradkę wcieram, ale jeszcze nie wiem, czy pomoże.
W każdym razie [podzielę się radością, haha ] wydawało mi się, że włosy stanęły w miejscu, a urosły [końcówki mam cieniuteńkie, ale najdłuższe są do paska u spodni!] Więc spokojnie zetnę co najmniej 5 cm, jak nie 10. A cieniowanych już tak nie widać i włosy wyglądają na wygładzone, chociaż odpuściłam trochę z pielęgnacją zanim do Was przyszłam cieszę się z nich, chyba pierwszy raz cieszę się aż tak

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
[...]
Wyżej wstawiłam mi się podoba taki pomysł, zamówię dzisiaj, dam znać jak wypróbuję

Stary 2013-09-10, 15:01   #3550
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
Są urocze

Cytat:
Odżywki i szampony Isana, oprócz bawełny są w promocji akurat teraz, 4zł/300 ml, chyba do jutra

Cytat:
Ja wcieram Jantar od miesiąca, dzisiaj kończę kurację, a wewnętrznie stosuję Vitapil Polecam Ci ściąć te 2 cm. Jak masz porozdzielane końcówki to włosy będą się łamać i z zapuszczania nici, a potem będzie większy ból bo trzeba będzie ściąć więcej Ostatnio urżnęłam sobie sama 1 cm i nawet samopoczucie się poprawiło
Mi brakuje +/- 20 cm (mam nieregularne włosy, z przodu krótsze, z tyłu dłuższe), marzę o włosach za biust

Nie mogę się zebrać, żeby kupić gorzałkę i nastawić ją na 2 tygodnie żeby przeszła ziołami. Marzy mi się wcierka własnej produkcji

Aysell, ten Seboradin jest dostępny w Ross lub Naturze?

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-10 o 15:05
Stary 2013-09-10, 15:04   #3551
Leili
Rozeznanie

Cytat:
Bioetikę gorąco polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=bfr45Ab4T0c ogromny plus : włosy są w środku tego czegoś, przez co nie będę nimi trzeć o poduszkę i nie będą rano takie potargane Mam nadzieję, że się sprawdzą. Gwiazdki sobie zamówię, nie serduszka, szkoda, że nie ma zwykłych okrągłych.

Seboradin, lotion z czarną rzodkwią [czerwony] - genialny. Raz w roku robię kurację trzy miesiące, długość wtedy nagle skacze do przodu A teraz kozieradkę wcieram, ale jeszcze nie wiem, czy pomoże.
W każdym razie [podzielę się radością, haha ] wydawało mi się, że włosy stanęły w miejscu, a urosły [końcówki mam cieniuteńkie, ale najdłuższe są do paska u spodni!] Więc spokojnie zetnę co najmniej 5 cm, jak nie 10. A cieniowanych już tak nie widać i włosy wyglądają na wygładzone, chociaż odpuściłam trochę z pielęgnacją zanim do Was przyszłam cieszę się z nich, chyba pierwszy raz cieszę się aż tak

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Wyżej wstawiłam mi się podoba taki pomysł, zamówię dzisiaj, dam znać jak wypróbuję
Daj daj koniecznie ze zdjęciem zakręconych

Ja na podkręcenie wzrostu łykam wiesiołek i calcium pantothenicum, z wcierkami marnie mi szło. Mam Jantar i seboradin żeńszeniem ale jakoś mi nie po drodze z pamiętaniem żeby wcierać lub po prostu mi się nie chce. Leniuch ze mnie

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Są urocze

Odżywki i szampony Isana, oprócz bawełny są w promocji akurat teraz, 4zł/300 ml, chyba do jutra
O masz.... to pewnie jutro polecę może jeszcze się załapię... lub dziś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-10, 15:13   #3552
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:
Są urocze
[...]
Aysell, ten Seboradin jest dostępny w Ross lub Naturze?
Owszem
Nie, w SP, ale jest tam droższy [ok. 28 zł]. Ja kupuję go tu : http://allecco.pl/produkt-Pielegnacj...4381,1017.html , może jest u Ciebie stacjonarnie ta apteka w innych aptekach też widziałam.
Cytat:
Daj daj koniecznie ze zdjęciem zakręconych
[...]
Ok, jak ładnie wyjdą, postaram się zrobić zdjęcie

Stary 2013-09-10, 15:19   #3553
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
O masz.... to pewnie jutro polecę może jeszcze się załapię... lub dziś
Na pewno się nie zawiedziesz, daj znać jak się spisuje

Cytat:
Owszem
Nie, w SP, ale jest tam droższy [ok. 28 zł]. Ja kupuję go tu : http://allecco.pl/produkt-Pielegnacj...4381,1017.html , może jest u Ciebie stacjonarnie ta apteka w innych aptekach też widziałam.
Ani SP ani Allecco u mnie stacjonarnie nie ma Coś czuję, że to będzie kolejna wcierka po przerwie po Jantarze, skusiłaś mnie Wliczę to w październikowe wydatki

Pani filolog
Stary 2013-09-10, 15:27   #3554
Leili
Rozeznanie

Cytat:
ok

Ani SP ani Allecco u mnie stacjonarnie nie ma Coś czuję, że to będzie kolejna wcierka po przerwie po Jantarze, skusiłaś mnie Wliczę to w październikowe wydatki
A Hebe ? Też tam jest
Stary 2013-09-10, 15:29   #3555
Lana Del Rey
Rozeznanie

Jantar się u mnie kompletnie nie sprawdził, więc nie kupię go ponownie. A na Seboradin lotion z czarną rzodkwią czaję się już od początku włosomaniactwa i najwyższy czas go kupić Też już marzę o włosach za biust - I cel
Stary 2013-09-10, 15:35   #3556
barylka666
Zadomowienie

Właśnie wróciłam do domu, siedzę z olejem na głowie i zaraz będę nadrabiać

O: olej łopianowy z kiełkami pszenicy i jojobą NK (ok.20min)
M: Barwa tataro-chmielowa
O: glutek lniany (ok.45min)
Oh: Alterra brzoza + CHI

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

annsia, wiitaaj
Jesteś taką moją "włosową siostrą" mamy podobne włosy

barylka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 15:37   #3557
_ruDzik
Raczkowanie

Cytat:
A Hebe ? Też tam jest
Niestety nie, za to jest pełno innych drogerii, jakoś to przeżyję Pozostaje mi zamówić w necie albo w aptece doz, których mam kilka pod nosem Z tym, że tam ten Seboradin kosztuje 25 zł. Ale o to będę się martwić w październiku

Cytat:
Jantar się u mnie kompletnie nie sprawdził, więc nie kupię go ponownie. A na Seboradin lotion z czarną rzodkwią czaję się już od początku włosomaniactwa i najwyższy czas go kupić Też już marzę o włosach za biust - I cel
O tak, I cel Potem będę wyznaczać sobie większe, ogólnie to marzą mi się lśniące włosy do połowy tyłka

Pani filolog

Edytowane przez _ruDzik
Czas edycji: 2013-09-10 o 15:40 Powód: dopisek
Stary 2013-09-10, 15:40   #3558
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładna sukienka

Ja niestety mam tak samo...

Dziękuje Szkoda że nie ma z kim pogadać tak "w realu" Przynajmniej tu możemy się wyżalić i porozmawiać

Stary 2013-09-10, 15:49   #3559
Aysell
Wtajemniczenie

Cytat:

mam nadzieję, że się u Ciebie sprawdzi teraz też z nim startuję po kozieradce [zobaczę, jak ona zadziała, jeśli dobrze - będę ją stosować jak wszystko trzy miesiące, a potem kupię Seboradin].
Cytat:
Niestety nie, za to jest pełno innych drogerii, jakoś to przeżyję Pozostaje mi zamówić w necie albo w aptece doz, których mam kilka pod nosem Z tym, że tam ten Seboradin kosztuje 25 zł. Ale o to będę się martwić w październiku

O tak, I cel Potem będę wyznaczać sobie większe, ogólnie to marzą mi się lśniące włosy do połowy tyłka
A mi do paska u spodni wszystkie równe
Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Dziękuje Szkoda że nie ma z kim pogadać tak "w realu" Przynajmniej tu możemy się wyżalić i porozmawiać
Tak, ja uwielbiam ten wątek i Was też uwielbiam

Stary 2013-09-10, 15:53   #3560
Jace
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny.
Odebrałam paczkę, więc dzisiaj po myciu Wax (jakoś dziwnie pachnie, ale przeżyję), a przed myciem olej na godzinkę. Dzisiaj tak mi się nic nie chce, że najchętniej poszłabym spać. Chyba te ciągłe zmiany pogody źle na mnie wpływają

A, i zakupiłam sobie Garniera AiK, bo skończyły mi się odżywki d/s i chciałam zobaczyć, czy naprawdę jest taki dobry jak wszyscy piszą. Zaopatrzyłam się też w żel do włosów z bielendy (paskudnie pachnie, fe), bo brat coś tam mruczał, że mu chyba ktoś podkrada jego
Stary 2013-09-10, 15:55   #3561
Figlak
Zadomowienie

Ja chyba wypróbuję kuracje przeciw wypadaniu z blogu Eve. Kurcze u mnie włosy lecą straszliwie i to od 2 lat już. Mam ich zaledwie garstkę, miałam wybrać się do lekarza ale może spróbuję jeszcze tych rosyjskich/ukraińskich kosmetyków.
Kusza mnie też rosyjskie maski, ale to już za duży wydatek by był, bo na kuracje i tak pójdzie ponad 100 zł :/
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 16:15   #3562
Lana Del Rey
Rozeznanie

Cytat:
O to mi akurat wystarczy tylko do wcięcia w talii, już dalej to za długie dla mnie Kurczę, kiedyś już takie miałam, to głupia ścięłam Jeszcze te 15 - 20cm...
Stary 2013-09-10, 16:15   #3563
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Początkujące włosomaniaczki :)

Cytat:

jak na razie u nas na wątku modny jest Jantar i Kozieradka

CzasKomety od 12.09
Ja hejtuje kozieradke

Dzieki

Jak tak mowicie o tej Isanie, to chyba zajde do Rossmana, mam po drodze do domu. Ale nie wiem, jaka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 17:13   #3564
CrystalNatasha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Ja chyba wypróbuję kuracje przeciw wypadaniu z blogu Eve. Kurcze u mnie włosy lecą straszliwie i to od 2 lat już. Mam ich zaledwie garstkę, miałam wybrać się do lekarza ale może spróbuję jeszcze tych rosyjskich/ukraińskich kosmetyków.
Kusza mnie też rosyjskie maski, ale to już za duży wydatek by był, bo na kuracje i tak pójdzie ponad 100 zł :/
Nie próbuj żadnych kosmetyków tylko biegiem do lekarza! Kto wie co jest przyczyną wypadania?
Stary 2013-09-10, 17:15   #3565
barylka666
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrystalNatasha Pokaż wiadomość
Nie próbuj żadnych kosmetyków tylko biegiem do lekarza! Kto wie co jest przyczyną wypadania?

Zgadzam się Lepiej zrób najpierw badania czy wszystko jest okej

Stary 2013-09-10, 17:20   #3566
Lana Del Rey
Rozeznanie

U mnie też trochę włosów wypada... To chyba takie jesienne wypadanie. Ja od siebie polecam naftę kosmetyczną z olejkiem rycynowym, kiedyś u mnie wyeliminowało gubienie włosów do zera.
Stary 2013-09-10, 17:39   #3567
Isfet
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też trochę włosów wypada... To chyba takie jesienne wypadanie. Ja od siebie polecam naftę kosmetyczną z olejkiem rycynowym, kiedyś u mnie wyeliminowało gubienie włosów do zera.
Jak stosujesz naftę? Czytałam że nie powinno się jej nakładać na skalp i na dłużej niż 20min.
Stary 2013-09-10, 17:47   #3568
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Mogłabyś mi napisać na pw jak się sprawdziły? Też zastanawiam się nad ich kupnem ale najpierw muszę kupić TT.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 18:03   #3569
Lana Del Rey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isfet Pokaż wiadomość
Jak stosujesz naftę? Czytałam że nie powinno się jej nakładać na skalp i na dłużej niż 20min.
na dłużej niż 20 minut to rzeczywiście nie, ja wcieram w skalp, bo niby jak miałoby inaczej podziałać na wzmocnienie cebulek i wypadanie włosów? Trzymanie dłużej niż 0,5h rzeczywiście może podrażnić skórę głowy, ale ja nie miałam tego problemu. Co ma zadziałać to zadziała w ciągu 15-20min.
Stary 2013-09-10, 18:57   #3570
Blondyna66
Zadomowienie

Cytat:

O, polar, chyba faktycznie nie elektryzuje włosów, kiedyś miałam taką chustkę. Dzięki
Musze zrobić test polara na włosach

Cytat:
Dziwnie się nosi tę czapkę, jak już się dowiesz, że jest w niej królik
Mi już trochę przechodzi ten blond, a już miałam ochotę lecieć po farbę TŻ chyba by zwariował
Ja bym oddała :P

Cytat:
dzień dobry

daj znać co upolowałaś pewnie i tak kupię jak będę tam przy okazji chociaż miałam teraz już nic nie kupować i zacisnąć pasa

ja też cały czas szukam swojej fryzury do spania, po koczku nie mam ładnych fal tylko spuszone włosy sterczące każdy w swoją stronę

teraz w Naturze będzie w promocji za 14,99
Nic nie upolowałam, bo nie byłam A co do koczka to tez tak mam..wychodzi mi pofalowane siano :P

Cytat:
Napisane przez barylka666 Pokaż wiadomość
Racja. I bardzo mnie to cieszy, że chociaż tutaj jest tyle fajnych osób, które mają taką samą obsesję jak Ty

Cytat:

Tak, ja uwielbiam ten wątek i Was też uwielbiam
Dołączam się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości