Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 19:09   #811
KaEs
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
skoro teraz mieszkasz w domu, to z niego wychodzisz. Dla mnie to naprawde jest proste i mysle, ze jakby dziewczyny czytaly to bez emocji to tez by to ogarnely, ale wiem ze dochodzą kwestie emocjonalne i robi sie sajgon

Ja juz jakis czas temu wybrałam, Anasthesia miała chyba wybierac, ale mówiła ze zdecyduje sie na tą co ja, chyba ze chodziło o kogos innego jeszcze

A Ty co zas kombinowałas z kiecką?
no to mi się pokićkało
a ja to zawsze kombinatorka jestem podpatrzyłam suknie w necie i przez chwilę obawiałam się, że będę wyglądać jak szara myszka, ale mi minęło bez moich ciągłych kombinacji życie byłoby zbyt proste

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:13   #812
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
I nie: że jak sie nie ma gdzie ubrac, to trzeba było razem nie zamieszkiwać, ALE: jak sie razem zamieszkało przed slubem i była to dojrzała decyzja to dlaczego w niej nie wytrwać i nie pójść tym tropem dalej, tylko cofać się do czegoś, co się notabene odrzuciło.
Dokładnie tak napisałaś, dlatego się do tego odniosłam

jasne, nie wymieniasz nikogo z nicka, ale ja pisałam, że nie będziemy się ubierać u nas, bo będzie niewygodnie, a Ty dosłownie odniosłaś się do tych słów. niepotrzebny nick, skoro bezpośrednio odpowiadasz na to, co ja napisałam.

Ok, fajnie, że Twoi znajomi w imię jakichś wyższych (dla mnie bezsensownych) zasad, ubierali się u siebie w domu. Ale nie rozumiem czemu od razu jest to hipokryzją, głupotą i nie wiem, czym tam jeszcze.

Skoro MAM możliwość ubrać się na spokojnie i nie obijać się o ludzi, to z niej korzystam. Jakbym nie miała (np. rodziny daleko mieszkające), to bym się ubierała u nas, ale jeżeli mam do wyboru: mieć spokój i wygodę, a jej nie mieć, to korzystam z pierwszej opcji.

Zamieszkałam z TŻtem, bo chciałam rozpocząć z nim nowe życie. Nie oznacza to jednak, że mój dom rodzinny nie jest już waznym dla mnie miejscem.

BA! Jak wychodziliśmy na 2 wesela w tym roku, to oboje ubieraliśmy się właśnie u mojej mamy. Więc skoro na czyjeś wesele ubierałam się u niej (bo coś potrzebowałam, miałam coś zrobić itd.), to tym bardziej na swoje też mogę.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Aha, jeszcze dodam, że nie wyobrażam sobie wychodzenia od nas, bo TŻ potrzebuje jakieś no nie wiem.. pół godziny (?) przygotowań? Prysznic, umycie zębów, golenie i ubranie się.
Ja pewnie wstanę wczesnie, potem przyjedzie makijażystka, fryzjer itd.

I co, skoro on jeszcze nie będzie ubrany, to co mam z nim zrobić, na balkonie zamknąć? A jak się ubierze? W drugim pokoju go zamknąć, niech tam siedzi nie wiem, ze swoim świadkiem?(gdzie notabene drugi pokój to sypialnia, więc mamy w niej praktycznie tylko łóżko i szafkę nocną).

A ja w salonie ze świadkową, mamą, fotografem, fryzjerem, makijażystką? Bez sensu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:15   #813
enzunio
BAN stały

Ja szukam zapro do 3 zł, ale do tego jeszcze dokupuję personalizowane znaczki i może perłowe koperty, ale wszystkie są za duże do moim wstępnie wybranych zaproszeń

Druga sprawa to - mieszkamy razem, ale ja na noc wracam do mojego rodzinnego domu bo mam POLTRA i nie wiem czy TŻ też na noc nie zostanie u nich

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-10 o 19:17
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:17   #814
KaEs
Wtajemniczenie

Jaką wódkę macie zamiar kupić???
My wahamy się pomiedzy dwoma: Lubelska trzy zboża i Premium... piłyście? Macie zdanie na ich temat? Co prawda dopiero w weekend będziemy próbować, no ale może coś doradzicie

Stary 2013-09-10, 19:18   #815
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak napisałaś, dlatego się do tego odniosłam

jasne, nie wymieniasz nikogo z nicka, ale ja pisałam, że nie będziemy się ubierać u nas, bo będzie niewygodnie, a Ty dosłownie odniosłaś się do tych słów. niepotrzebny nick, skoro bezpośrednio odpowiadasz na to, co ja napisałam.

Ok, fajnie, że Twoi znajomi w imię jakichś wyższych (dla mnie bezsensownych) zasad, ubierali się u siebie w domu. Ale nie rozumiem czemu od razu jest to hipokryzją, głupotą i nie wiem, czym tam jeszcze.

Skoro MAM możliwość ubrać się na spokojnie i nie obijać się o ludzi, to z niej korzystam. Jakbym nie miała (np. rodziny daleko mieszkające), to bym się ubierała u nas, ale jeżeli mam do wyboru: mieć spokój i wygodę, a jej nie mieć, to korzystam z pierwszej opcji.

Zamieszkałam z TŻtem, bo chciałam rozpocząć z nim nowe życie. Nie oznacza to jednak, że mój dom rodzinny nie jest już waznym dla mnie miejscem.

BA! Jak wychodziliśmy na 2 wesela w tym roku, to oboje ubieraliśmy się właśnie u mojej mamy. Więc skoro na czyjeś wesele ubierałam się u niej (bo coś potrzebowałam, miałam coś zrobić itd.), to tym bardziej na swoje też mogę.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Aha, jeszcze dodam, że nie wyobrażam sobie wychodzenia od nas, bo TŻ potrzebuje jakieś no nie wiem.. pół godziny (?) przygotowań? Prysznic, umycie zębów, golenie i ubranie się.
Ja pewnie wstanę wczesnie, potem przyjedzie makijażystka, fryzjer itd.

I co, skoro on jeszcze nie będzie ubrany, to co mam z nim zrobić, na balkonie zamknąć? A jak się ubierze? W drugim pokoju go zamknąć, niech tam siedzi nie wiem, ze swoim świadkiem?(gdzie notabene drugi pokój to sypialnia, więc mamy w niej praktycznie tylko łóżko i szafkę nocną).

A ja w salonie ze świadkową, mamą, fotografem, fryzjerem, makijażystką? Bez sensu.
w takim razie zrobiłam to bezwiednie, nie miałam zamiaru odnosic sie do Twojej sytuacji, nawet o tym nie pomyslałam. Zatem jesli poczułas sie urazona, to przepraszam, nie było to moim celem

i tak jak mówiłam wczesniej, kazda ma swój powód dla niej samej istotny i tyle, poza tym rozumiem co do mnie mówisz, jest to baaardzo logiczne i sensowne.
Nie jest moim celem przekonywanie kogokolwiek do zmiany zdania, a jedynie przedstawienie punktu swojego widzenia. Mogę?

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:19   #816
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi mi o to, ze nie da sie tak wybierac z kazdego garnka tego co mi smakuje. Jak sie na cos decyduje, to sie decyduje i juz. Wiem, ze to jest niewygodne co pisze, ale ja jestem w zyciu mocno kategoryczna i bardzo szczera, wiec wiem ze to moze byc trudne i kłujące, ale no nie wiem. Niekoniecznie uwazam, zebysmy musiały sobie we wszystkim przytakiwac i sie w odniesieniu do wszystkiego usmiechac.
dlaczego nie, ja nie mam z tym problemu wiem, że to twoje zdanie, ale moje jest takie, że trzeba tak żyć, aby było nam dobrze. mam ochotę na welon, bo jest ładną ozdobą, to go założę. chcę białą suknię, to ją będę miała , bo nie chcę odstawać od innych PMek, a jednocześnie mieszkam sobie z moim narzeczonym, bo to sprawia, że jestem szczęśliwa. i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, że sobie wybieram jednocześnie 'tradycję' i 'nowoczesność'

i żeby było jasne, nie zraniłaś mnie swoją wypowiedzią, nie oburzyłam się, nie ma tu żadnej zawiści - tak normalnie sobie dyskutuję tylko rozumiem twoje zdanie, ale mam inne
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:19   #817
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Ja szukam zapro do 3 zł, ale do tego jeszcze dokupuję personalizowane znaczki i może perłowe koperty, ale wszystkie są za duże do moim wstępnie wybranych zaproszeń

Druga sprawa to - mieszkamy razem, ale ja na noc wracam do mojego rodzinnego domu bo mam POLTRA i nie wiem czy TŻ też na noc nie zostanie u nich
słyszałam o poltrze ale nie przezyłam, powiedz: nie boisz sie ze sie spijecie - wy, rodzice, siwadkowie, gosci czy ktokolwiek i rano bedzie ciezko? mega mnie to ciekawi

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:21   #818
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
My wahamy się pomiedzy dwoma: Lubelska trzy zboża i Premium... piłyście? Macie zdanie na ich temat? Co prawda dopiero w weekend będziemy próbować, no ale może coś doradzicie
my z tż wódki prawie w ogóle nie pijemy, więc się nie znamy ale nasza menadżerka sali mówiła, że teraz prawie wszyscy kupują Stocka, bo niby 'dobrze wchodzi' my jak na razie myśleliśmy o Finlandii albo czarnym Smirnoffie, ale w sumie nie mamy jeszcze podjętej decyzji.
Stary 2013-09-10, 19:21   #819
Dotka90
Zakorzenienie

Kaes, nie znam tych wódek Tzn. nie piłam nigdy.
My kupujemy STOCKA

Verunka, jasne, że możesz wyrazić swoje zdanie, tylko zaczęłaś takim tonem, jakbyśmy co najmniej popełnialy zbrodnię i chciałabyś nas nawrócić
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:24   #820
KasiaK_080290
Zadomowienie

KaEs my w tym momencie mamy na oku: Wyborową, Białego Smirnoffa, Stocka, Żubrówkę Białą i Pana Tadeusza a na czym skończymy to się okaże
z tych co wymieniłaś nam Lubelską 3 zboża i średnia jest jak dla mnie ale koneserem nie jestem

co do ubierania i wychodzenia
ja mieszkam razem z TŻ w Warszawie, ale oboje pochodzimy z Końskich i tam też będzie ślub i wesele
zawsze jak jeździmy na weekend to ja do siebie i TŻ do siebie, przed ślubem pewnie pojedziemy w środę albo wtorek i też będziemy w swoich domach z których będziemy wychodzić

(mimo tego, że w Warszawie mieszkamy razem to w Końskich nie, pewnie po ślubie to się zmieni i będziemy raz u mnie raz u TŻ)

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-10 o 19:51
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:25   #821
enzunio
BAN stały

Cytat:
Nie znam, ja mam Żubrówkę

Cytat:
słyszałam o poltrze ale nie przezyłam, powiedz: nie boisz sie ze sie spijecie - wy, rodzice, siwadkowie, gosci czy ktokolwiek i rano bedzie ciezko? mega mnie to ciekawi
My pić nie możemy, rodzice nie powinni, świadkowie niby też, ale niech robią co chcą A goście są dorośli Tzn. wiesz, u nas na Poltra chodzi się kilka razy w roku, do sąsiadów, do rodziny, do znajomych i każdy wie ile może, czy w ogóle może itd, ja np. piję tylko dwa kieliszki jak u kogoś jestem i na drugi dzień idę na wesele Także tym się nie martwię, martwię się czy któryś sąsiad nie zasiedzi się np. do drugiej, ale no nic, wygonię najwyżej Teraz u mojej kuzynki polter był do 23 na szczęście, może i u mnie tak będzie

A tak w ogóle to z założenia Polter jest dla niezaproszonych, tylko jakoś tak się ostatnio przyjęło, że przychodzą też niektórzy zaproszeni
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:44   #822
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

No właśnie ja też szukam do 3 zł max zaproszeń, choć w sumie mi zaproszenia są zupełnie obojetnę, więc w sumie coraz bardziej skłaniam się do opcji zaproszeń z allegro za 1 zł już z kopertą.
Zauważyłam, że jak przeglądam zaproszenia to wisi mi to jak one będą wyglądały, takie najprostsze, najzwyklejsze i pewnie najpopularniejsze za 1 zł mi pasują No i cena mi pasuje bardzo

Cytat:
Nie znam tych wódek.

My myślimy póki co nad stockiem albo Panem Tadeuszem.
Mamy jechać do makro niebawem i się rozejrzeć.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 19:53   #823
KaEs
Wtajemniczenie

No właśnie to są dosyć nowe wódki... (tak w sklepie mówią) właśnie trwa przedwczesna degustacja i smakują obie... nie są "palące" i są tanie 16,17 zł

jeszcze podsunę pomysł na tego Stocka, a jak on wypada cenowo?

my mamy dość dużo butelek do zakupienia, w granicach 250, bo jak już Wam pisałam: bramki i na odchodne każdej parze.

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-09-10 o 19:56 Powód: dopisanie informacji
Stary 2013-09-10, 20:07   #824
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któraś ślub na 13:00 ?? Bo ja tak właśnie mam i nie wiem jak ogarnąć plan dnia

Z tego co piszecie to ok.1,5-2h trzeba zarezerwować na fryzjera, na makijażystkę myślę, że 1h starczy spokojnie. Do fryzjera mam dwie minutki pieszo. Makijażystkę z kolei chcę zamówić do domu, aby umalowała przy okazji mamę, teściową (jeśli będzie chciała), świadkową (moją siostrę). Wydaje mi się, że znając mnie nie będę mogła od wczesnych godzin spać i pewnie jeszcze rano będę musiała pojechać na salę do naszego apartamentu zawieść co trzeba i ogarnąć ostatnie sprawy i sprawdzić czy wszystko jest dopilnowane (choć mimo wszystko wolałabym dzień przed już mieć to ogarnięte i spokój ducha, żeby w dzień ślubu się nie denerwować niepotrzebnie). Droga z domu do kościoła to ok. 20 minut.

08:00-09:30 - fryzjer
10:00-11:00 - makijaż
11:15 - ubieranie
12:00 - błogosławieństwo
12:30 - wyjazd do kościoła

Kąpiel, relaks w wannie i takie tam dzień wcześniej, rano przed fryzjerem szybka kąpiel lub prysznic przed samym wyjściem, żeby po fryzjerze już się nie pluskać, aby fryzura nie ucierpiała

Czy tak będzie ok? Coś byście zmieniły???

Pytanie nr 2:

Dziewczyny mieszkające ze swoimi TŻtami - jak ogarniacie błogosławieństwo, ubieranie i wszystko? Wychodzicie ze swojego mieszkania oboje? Czy z TŻtem do swoich mam się "wprowadzacie" dzień przed, czy po prostu w dzień ślubu rano?? My mieszkamy od 3 lat razem. Mama TŻta mieszka trzy bloki dalej od nas. Moi rodzice 5 minutek samochodem, także nie wiem jak to zorganizować
Ja mam ślub na 13 i w podobnych granicach czasowych planuję ten dzień. Wszystko ma blisko i nie potrzebuję kilku dodatkowych godzin żeby siedzieć w całym rynsztunku i czekać na tż

My mieszkamy razem i ja idę do rodziców na noc, a tż zostaje u nas.

U mnie będzie pewnie trzaskanie szkła, spotkania z sąsiadami i rodziną

Cytat:
pewnie mnie zjedziecie, ale uwazam, ze jak sie razem mieszka to takie wynoszenie sie do rodziców, zeby wyjsc ze swojego domu jest mega na pokaz i wychodzi sztucznie... to tak jakby udawac, ze wcale razem sie nie mieszka i ze przeciez ciagle sie jest dziewicą.... sratatata. Wychodzenie z domu moim zdaniem miało sens i symbol, kiedy młodzi mieszkali osobno i to było jakby to ostatnie wyjscie, bo od nastepnego dnia juz byli małżeństwem i wynosili sie na swoje. Uwazam, ze jak sie razem mieszka to nie ma co robic szopki i trza wychodzic od siebie po prostu. A ze nie ma atmosfery, ze nie ma sie jak ubrac, no cóż... trza było razem nie mieszkac, albo rybki, albo akwarium.
Ja w tym szopki nie widzę żadnej

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
my z tż wódki prawie w ogóle nie pijemy, więc się nie znamy ale nasza menadżerka sali mówiła, że teraz prawie wszyscy kupują Stocka, bo niby 'dobrze wchodzi' my jak na razie myśleliśmy o Finlandii albo czarnym Smirnoffie, ale w sumie nie mamy jeszcze podjętej decyzji.
Czarny Smirnoff to zło ! Ostatnio mieliśmy po tym kaca jak stąd do Honolulu

Jutro idę na 1 przymiarki do dwóch saloników w mieście. Nie liczę na żadne cuda, ale muszę w końcu coś zacząć mierzyć Trzymajcie kciuki za moje biodra i brzuszysko
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:13   #825
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
My od początku zdecydowani jesteśmy na Pana Tadzia. Ja wódki w ogóle nie piję, więc co do smaku się nie wypowiem, ale na innych weselach był często Pan Tadzio

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:20   #826
ParisParisienne
Rozeznanie

Cytat:
dlaczego nie, ja nie mam z tym problemu wiem, że to twoje zdanie, ale moje jest takie, że trzeba tak żyć, aby było nam dobrze. mam ochotę na welon, bo jest ładną ozdobą, to go założę. chcę białą suknię, to ją będę miała , bo nie chcę odstawać od innych PMek, a jednocześnie mieszkam sobie z moim narzeczonym, bo to sprawia, że jestem szczęśliwa. i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, że sobie wybieram jednocześnie 'tradycję' i 'nowoczesność'

i żeby było jasne, nie zraniłaś mnie swoją wypowiedzią, nie oburzyłam się, nie ma tu żadnej zawiści - tak normalnie sobie dyskutuję tylko rozumiem twoje zdanie, ale mam inne
zgadzam sie. ja tez wybieram tradycje i nowoczesnosc nie widze w tym nic zlego. Mieszkam z TZ od roku. jestesmy razem juz dlugo. moja rodzina nie jest zgorszona, a nawet jesli ktos sobie gada pod nosem to nic mnie to nie obchodzi ja jestem szczesliwa i TZ tez. On za zadne skarby nie chcialby wrocic mieszkac ze swoja toskyczna mamusia
slub mamy w Polsce, ja wychodze od siebie, a TZ bedzie albo u rodziny, albo u nas ( w domu mojego brata np). My wszycy jestesmy juz jedna wielka familja ( oprocz tesciowki ona sama sie wykluczyla )
ParisParisienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:21   #827
vixena
Rozeznanie

my chyba Stocka. ale jeszcze nie na 100%
Stary 2013-09-10, 20:32   #828
martucha0205
Rozeznanie

no troche was nadrobilam w niedziele lecimy na targi slubne mam nadxieje ze bedzie cos fajnego a w poniedzialek do salonu cindarella przymiezac sukienki nie mam czasu pisac slewas nadrabiam

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:49   #829
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Pytanie nr 2:

Dziewczyny mieszkające ze swoimi TŻtami - jak ogarniacie błogosławieństwo, ubieranie i wszystko? Wychodzicie ze swojego mieszkania oboje? Czy z TŻtem do swoich mam się "wprowadzacie" dzień przed, czy po prostu w dzień ślubu rano?? My mieszkamy od 3 lat razem. Mama TŻta mieszka trzy bloki dalej od nas. Moi rodzice 5 minutek samochodem, także nie wiem jak to zorganizować
My mieszkamy razem i właśnie się nad tym zastanawiać jak to rozwiązać. W sumie wolałabym chyba wychodzić z naszego domu. Tu jest zdecydowanie więcej miejsca i byłoby wygodniej, niż w moim rodzinnym. Tam nie wyobrażam sobie nas, rodziców, dziadków, kamerzystę i fotografa przy błogosławieństwie... Z drugiej strony wolałabym, żeby TZ zobaczył mnie już całkowicie wyszykowaną. Jednak chyba mimo wszystko zdecyduję się na wyjście z naszego wspólnego domu. Ewentualnie zrobimy, że TZ będzie wychodził z domu od rodziców (mieszkają blisko nas), no i tam już nie ma problemu z miejscem.

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
No właśnie ja też szukam do 3 zł max zaproszeń, choć w sumie mi zaproszenia są zupełnie obojetnę, więc w sumie coraz bardziej skłaniam się do opcji zaproszeń z allegro za 1 zł już z kopertą.
Zauważyłam, że jak przeglądam zaproszenia to wisi mi to jak one będą wyglądały, takie najprostsze, najzwyklejsze i pewnie najpopularniejsze za 1 zł mi pasują No i cena mi pasuje bardzo
No to mamy takie samo podejście

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

My też myślimy o Stocku

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:50   #830
czekooczekolada
Zakorzenienie

jeśli chodzi o wychodzenie z domu, to ja wychodzę od siebie, Tż od siebie, ale w końcu mieszkamy oddzielnie, więc to normalne że nie mamy innej opcji
Nie mniej jednak, jeśli mieszkalibyśmy razem, też pewnie wolałabym wyjść osobno, tak jak dziewczyny pisały. Tymbardziej jeśli ktoś faktycznie nie ma miejsca w domu, miałabym siedzieć na kupie z 10 osobami? O nie
Pozatym ja się ściśle trzymam tego, że mój wygląd i ubiór w dniu wesela będzie całkowitym zaskoczeniem dla mojego Tż, więc na bank nie ubierałabym się ,malowała i czesała przy nim.
A jeśli ktos mieszka razem, a na slub wychodzi osobno ze swoich domów, to nie odbieram wcale tego " na pokaz " , poprostu to są ich rodzinne domy, tam sie wychowali, jest to miłe uczucie, bynajmniej ja tak mysle, jeśli ktos juz tam nie mieszka, ale ma możliwość wyjścia stamtąd tak oficjalnie " po raz ostatni"

Odnosnie wódki - Pan Tadeusz

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-10, 20:52   #831
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja będę miała Soplicę
Mamy dylemat z winem. musimy zacząć degustować
w ogole, ile win powinnismy kupić na 40 osób??
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 20:58   #832
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja będę miała Soplicę
Mamy dylemat z winem. musimy zacząć degustować
w ogole, ile win powinnismy kupić na 40 osób??
Wiesz to pewnie zależy ile mniej więcej osób bedzie pilo.
Jeżeli wiesz, że rodzina lubi wino to myślę około hym 8 butelek?

U Nas mało kto wino lubi, w sumie bierzemy je tylko ze względu na teściową więc na 100 osób bedzie max 6 butelek.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-10, 21:05   #833
missmalezji
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja chyba was opuszczę narazie i wrócę dopiero po przymiarkiach, nie mam kompletnie o czym pisać póki co.

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:06   #834
alloffkowa
Zakorzenienie

u nas wydaje mi się że średnio będą lubili.
no ale z 10 kupię od wypadku.
tylko teraz znów jakie????????
półsłodkie i półwytrawne? samo słodkie??
białe, różowe, czerwone aj...;/
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-09-10 o 21:14
Stary 2013-09-10, 21:12   #835
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:

zgadzam się tak socjologicznie to ujęłaś
magister z socjologii w końcu

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Verunka, ale ja np. nie zamierzam się na noc nigdzie wynosić. Normalnie śpimy razem, a rano każde jedzie, do swojego domu rodzinnego.
To też jest be i fuj i niedobre, czy jestem już w połowie dobra, bo jednak wspólna noc, ale potem 'odstawiam szopkę' i jadę do mamy, żeby móc się jak człowiek ubrać i mieć normalne zdjęcia?
a bierzesz ślub kościelny? jesli tak to musicie spac w różnych pokojach przed ślubem inaczej nie da rady

a dlaczego żadna z was nie wzieła pod uwagę Bolsa? zmienił butelke i jest śliczna
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:18   #836
alloffkowa
Zakorzenienie

Bols podobno się popsuł.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-09-10, 21:26   #837
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Wiesz to pewnie zależy ile mniej więcej osób bedzie pilo.
Jeżeli wiesz, że rodzina lubi wino to myślę około hym 8 butelek?

U Nas mało kto wino lubi, w sumie bierzemy je tylko ze względu na teściową więc na 100 osób bedzie max 6 butelek.
My na 50 osób planujemy 100 flaszek wódki i około 20 flaszek wina

A wódkę to na bank Stock, wino jeszcze nie wiemy. Sądzę że pewnie jakieś CinCin, albo coś w tym stylu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 21:29   #838
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
trzeba tak żyć, aby było nam dobrze. mam ochotę na welon, bo jest ładną ozdobą, to go założę. chcę białą suknię, to ją będę miała , bo nie chcę odstawać od innych PMek, a jednocześnie mieszkam sobie z moim narzeczonym, bo to sprawia, że jestem szczęśliwa. i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, że sobie wybieram jednocześnie 'tradycję' i 'nowoczesność'
Zgadzam się z Tobą w 100% Dokładnie u mnie jest taka sama sytuacja. Podejrzewam, że dzień wcześniej będzie tzw. trzaskanie (ale to jeszcze nie wiem gdzie, pewnie w moim rodzinnym domu, u rodziców), po wszystkim pojedziemy z TŻtem do naszego mieszkania na noc i potem już wg planu jak pisałam. Razem zjemy śniadanie, wyszykuje się do fryzjera, on do swoich rodziców i wyjdziemy z domów i spotkamy się dopiero u moich rodziców na błogosławieństwie. Również nie mam z tym żadnego problemu, że mieszkamy razem i nie uważam tego za robienie szopki.

Poza tym mało jest w dzisiejszych czasach prawiczków i dziewic oraz par, które mieszkają osobno. Ja czułabym się źle mając 24 lata i mieszkać z rodzicami im na głowie i czekać na ślub, żeby było wg tradycji... a po ślubie co? Szukanie mieszkania na gwałt? Dla mnie ważniejsze było najpierw usamodzielnienie się, własny kąt, praca a dopiero potem ślub, ale ja to może jestem jakaś inna

btw. widzę, że moje pytanie wywołało "małą" dyskusję
Stary 2013-09-10, 21:30   #839
Atomoowka
Wtajemniczenie

Mi bols nigdy nie smakował

alloffkowa mi się wydaję że białe i czerwone półsłodkie i półwytrawne

Krooliczek to wina duż bierzecie, my tylko tak symbolicznie.
Łącznie na 100 osób wódki, 6 wina i jakieś inne alkohole whisky, możę koniak itd ale ile tych innych jeszcze nie wiemy. Whisky pewnie więcej od wina bo jednak dużo chłopów u Nas lubi

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2013-09-10, 21:35   #840
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Czarny Smirnoff to zło ! Ostatnio mieliśmy po tym kaca jak stąd do Honolulu

Jutro idę na 1 przymiarki do dwóch saloników w mieście. Nie liczę na żadne cuda, ale muszę w końcu coś zacząć mierzyć Trzymajcie kciuki za moje biodra i brzuszysko
o, to dobrze że mówisz zapamiętam tą opinię
kurcze, my za bardzo na tej wódce się nie znamy...

powodzenia na przymiarkach - czekamy na relację

Cytat:
Mi bols nigdy nie smakował
bo wódka nie ma smakować, tylko ryj wykręcać - tak mówi mój dziadek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości