|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
![]() a ja to zawsze kombinatorka jestem podpatrzyłam suknie w necie i przez chwilę obawiałam się, że będę wyglądać jak szara myszka, ale mi minęło bez moich ciągłych kombinacji życie byłoby zbyt proste
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Cytat:
![]() jasne, nie wymieniasz nikogo z nicka, ale ja pisałam, że nie będziemy się ubierać u nas, bo będzie niewygodnie, a Ty dosłownie odniosłaś się do tych słów. niepotrzebny nick, skoro bezpośrednio odpowiadasz na to, co ja napisałam. Ok, fajnie, że Twoi znajomi w imię jakichś wyższych (dla mnie bezsensownych) zasad, ubierali się u siebie w domu. Ale nie rozumiem czemu od razu jest to hipokryzją, głupotą i nie wiem, czym tam jeszcze. Skoro MAM możliwość ubrać się na spokojnie i nie obijać się o ludzi, to z niej korzystam. Jakbym nie miała (np. rodziny daleko mieszkające), to bym się ubierała u nas, ale jeżeli mam do wyboru: mieć spokój i wygodę, a jej nie mieć, to korzystam z pierwszej opcji. Zamieszkałam z TŻtem, bo chciałam rozpocząć z nim nowe życie. Nie oznacza to jednak, że mój dom rodzinny nie jest już waznym dla mnie miejscem. BA! Jak wychodziliśmy na 2 wesela w tym roku, to oboje ubieraliśmy się właśnie u mojej mamy. Więc skoro na czyjeś wesele ubierałam się u niej (bo coś potrzebowałam, miałam coś zrobić itd.), to tym bardziej na swoje też mogę. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Aha, jeszcze dodam, że nie wyobrażam sobie wychodzenia od nas, bo TŻ potrzebuje jakieś no nie wiem.. pół godziny (?) przygotowań? Prysznic, umycie zębów, golenie i ubranie się. Ja pewnie wstanę wczesnie, potem przyjedzie makijażystka, fryzjer itd. I co, skoro on jeszcze nie będzie ubrany, to co mam z nim zrobić, na balkonie zamknąć? A jak się ubierze? W drugim pokoju go zamknąć, niech tam siedzi nie wiem, ze swoim świadkiem?(gdzie notabene drugi pokój to sypialnia, więc mamy w niej praktycznie tylko łóżko i szafkę nocną). A ja w salonie ze świadkową, mamą, fotografem, fryzjerem, makijażystką? Bez sensu. |
|
|
|
|
#813 |
|
BAN stały
|
Ja szukam zapro do 3 zł, ale do tego jeszcze dokupuję personalizowane znaczki i może perłowe koperty, ale wszystkie są za duże do moim wstępnie wybranych zaproszeń
![]() Druga sprawa to - mieszkamy razem, ale ja na noc wracam do mojego rodzinnego domu bo mam POLTRA Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-10 o 19:17 |
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaką wódkę macie zamiar kupić???
My wahamy się pomiedzy dwoma: Lubelska trzy zboża i Premium... piłyście? Macie zdanie na ich temat? Co prawda dopiero w weekend będziemy próbować, no ale może coś doradzicie
|
|
|
|
#815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i tak jak mówiłam wczesniej, kazda ma swój powód dla niej samej istotny i tyle, poza tym rozumiem co do mnie mówisz, jest to baaardzo logiczne i sensowne. Nie jest moim celem przekonywanie kogokolwiek do zmiany zdania, a jedynie przedstawienie punktu swojego widzenia. Mogę?
|
|
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że to twoje zdanie, ale moje jest takie, że trzeba tak żyć, aby było nam dobrze. mam ochotę na welon, bo jest ładną ozdobą, to go założę. chcę białą suknię, to ją będę miała , bo nie chcę odstawać od innych PMek, a jednocześnie mieszkam sobie z moim narzeczonym, bo to sprawia, że jestem szczęśliwa. i nie mam żadnych wyrzutów sumienia, że sobie wybieram jednocześnie 'tradycję' i 'nowoczesność' i żeby było jasne, nie zraniłaś mnie swoją wypowiedzią, nie oburzyłam się, nie ma tu żadnej zawiści - tak normalnie sobie dyskutuję tylko rozumiem twoje zdanie, ale mam inne
|
|
#817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mega mnie to ciekawi
|
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nasza menadżerka sali mówiła, że teraz prawie wszyscy kupują Stocka, bo niby 'dobrze wchodzi' my jak na razie myśleliśmy o Finlandii albo czarnym Smirnoffie, ale w sumie nie mamy jeszcze podjętej decyzji.
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Kaes, nie znam tych wódek
My kupujemy STOCKA Verunka, jasne, że możesz wyrazić swoje zdanie, tylko zaczęłaś takim tonem, jakbyśmy co najmniej popełnialy zbrodnię i chciałabyś nas nawrócić
|
|
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
KaEs my w tym momencie mamy na oku: Wyborową, Białego Smirnoffa, Stocka, Żubrówkę Białą i Pana Tadeusza
a na czym skończymy to się okaże z tych co wymieniłaś nam Lubelską 3 zboża i średnia jest jak dla mnie ale koneserem nie jestem co do ubierania i wychodzenia ja mieszkam razem z TŻ w Warszawie, ale oboje pochodzimy z Końskich i tam też będzie ślub i wesele zawsze jak jeździmy na weekend to ja do siebie i TŻ do siebie, przed ślubem pewnie pojedziemy w środę albo wtorek i też będziemy w swoich domach z których będziemy wychodzić (mimo tego, że w Warszawie mieszkamy razem to w Końskich nie, pewnie po ślubie to się zmieni i będziemy raz u mnie raz u TŻ)
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-09-10 o 19:51 |
|
|
|
#821 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
A goście są dorośli Tzn. wiesz, u nas na Poltra chodzi się kilka razy w roku, do sąsiadów, do rodziny, do znajomych i każdy wie ile może, czy w ogóle może itd, ja np. piję tylko dwa kieliszki jak u kogoś jestem i na drugi dzień idę na wesele Także tym się nie martwię, martwię się czy któryś sąsiad nie zasiedzi się np. do drugiej, ale no nic, wygonię najwyżej Teraz u mojej kuzynki polter był do 23 na szczęście, może i u mnie tak będzie A tak w ogóle to z założenia Polter jest dla niezaproszonych, tylko jakoś tak się ostatnio przyjęło, że przychodzą też niektórzy zaproszeni |
||
|
|
|
#822 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zauważyłam, że jak przeglądam zaproszenia to wisi mi to jak one będą wyglądały, takie najprostsze, najzwyklejsze i pewnie najpopularniejsze za 1 zł mi pasują No i cena mi pasuje bardzo ![]() ![]() Cytat:
My myślimy póki co nad stockiem albo Panem Tadeuszem. Mamy jechać do makro niebawem i się rozejrzeć.
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie to są dosyć nowe wódki... (tak w sklepie mówią) właśnie trwa przedwczesna degustacja i smakują obie...
nie są "palące" i są tanie 16,17 zł ![]() jeszcze podsunę pomysł na tego Stocka, a jak on wypada cenowo? my mamy dość dużo butelek do zakupienia, w granicach 250, bo jak już Wam pisałam: bramki i na odchodne każdej parze. Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-09-10 o 19:56 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
#824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieszkamy razem i ja idę do rodziców na noc, a tż zostaje u nas. U mnie będzie pewnie trzaskanie szkła, spotkania z sąsiadami i rodziną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro idę na 1 przymiarki do dwóch saloników w mieście. Nie liczę na żadne cuda, ale muszę w końcu coś zacząć mierzyć Trzymajcie kciuki za moje biodra i brzuszysko
|
|||
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
My od początku zdecydowani jesteśmy na Pana Tadzia. Ja wódki w ogóle nie piję, więc co do smaku się nie wypowiem, ale na innych weselach był często Pan Tadzio
|
|
|
|
#826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam sie. ja tez wybieram tradycje i nowoczesnosc nie widze w tym nic zlego. Mieszkam z TZ od roku. jestesmy razem juz dlugo. moja rodzina nie jest zgorszona, a nawet jesli ktos sobie gada pod nosem to nic mnie to nie obchodzi ja jestem szczesliwa i TZ tez. On za zadne skarby nie chcialby wrocic mieszkac ze swoja toskyczna mamusia slub mamy w Polsce, ja wychodze od siebie, a TZ bedzie albo u rodziny, albo u nas ( w domu mojego brata np). My wszycy jestesmy juz jedna wielka familja ( oprocz tesciowki ona sama sie wykluczyla |
|
|
|
|
#827 |
|
Rozeznanie
|
my chyba Stocka. ale jeszcze nie na 100%
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
no troche was nadrobilam w niedziele lecimy na targi slubne mam nadxieje ze bedzie cos fajnego a w poniedzialek do salonu cindarella przymiezac sukienki nie mam czasu pisac slewas nadrabiam
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- My też myślimy o Stocku
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o wychodzenie z domu, to ja wychodzę od siebie, Tż od siebie, ale w końcu mieszkamy oddzielnie, więc to normalne że nie mamy innej opcji
Nie mniej jednak, jeśli mieszkalibyśmy razem, też pewnie wolałabym wyjść osobno, tak jak dziewczyny pisały. Tymbardziej jeśli ktoś faktycznie nie ma miejsca w domu, miałabym siedzieć na kupie z 10 osobami? O nie Pozatym ja się ściśle trzymam tego, że mój wygląd i ubiór w dniu wesela będzie całkowitym zaskoczeniem dla mojego Tż, więc na bank nie ubierałabym się ,malowała i czesała przy nim. A jeśli ktos mieszka razem, a na slub wychodzi osobno ze swoich domów, to nie odbieram wcale tego " na pokaz " , poprostu to są ich rodzinne domy, tam sie wychowali, jest to miłe uczucie, bynajmniej ja tak mysle, jeśli ktos juz tam nie mieszka, ale ma możliwość wyjścia stamtąd tak oficjalnie " po raz ostatni" ![]() Odnosnie wódki - Pan Tadeusz
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę miała Soplicę
![]() Mamy dylemat z winem. musimy zacząć degustować ![]() w ogole, ile win powinnismy kupić na 40 osób?? |
|
|
|
#832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli wiesz, że rodzina lubi wino to myślę około hym 8 butelek? U Nas mało kto wino lubi, w sumie bierzemy je tylko ze względu na teściową więc na 100 osób bedzie max 6 butelek.
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja chyba was opuszczę narazie i wrócę dopiero po przymiarkiach, nie mam kompletnie o czym pisać póki co.
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
u nas wydaje mi się że średnio będą lubili.
no ale z 10 kupię od wypadku. tylko teraz znów jakie???????? półsłodkie i półwytrawne? samo słodkie?? białe, różowe, czerwone aj...;/ Edytowane przez alloffkowa Czas edycji: 2013-09-10 o 21:14 |
|
|
|
#835 | |
|
Zadomowienie
|
magister z socjologii w końcu
![]() Cytat:
a dlaczego żadna z was nie wzieła pod uwagę Bolsa? zmienił butelke i jest śliczna
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Bols podobno się popsuł.
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wódkę to na bank Stock, wino jeszcze nie wiemy. Sądzę że pewnie jakieś CinCin, albo coś w tym stylu
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie u mnie jest taka sama sytuacja. Podejrzewam, że dzień wcześniej będzie tzw. trzaskanie (ale to jeszcze nie wiem gdzie, pewnie w moim rodzinnym domu, u rodziców), po wszystkim pojedziemy z TŻtem do naszego mieszkania na noc i potem już wg planu jak pisałam. Razem zjemy śniadanie, wyszykuje się do fryzjera, on do swoich rodziców i wyjdziemy z domów i spotkamy się dopiero u moich rodziców na błogosławieństwie. Również nie mam z tym żadnego problemu, że mieszkamy razem i nie uważam tego za robienie szopki.Poza tym mało jest w dzisiejszych czasach prawiczków i dziewic oraz par, które mieszkają osobno. Ja czułabym się źle mając 24 lata i mieszkać z rodzicami im na głowie i czekać na ślub, żeby było wg tradycji... a po ślubie co? Szukanie mieszkania na gwałt? Dla mnie ważniejsze było najpierw usamodzielnienie się, własny kąt, praca a dopiero potem ślub, ale ja to może jestem jakaś inna ![]() btw. widzę, że moje pytanie wywołało "małą" dyskusję
|
|
|
#839 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi bols nigdy nie smakował
alloffkowa mi się wydaję że białe i czerwone półsłodkie i półwytrawne Krooliczek to wina duż bierzecie, my tylko tak symbolicznie. Łącznie na 100 osób wódki, 6 wina i jakieś inne alkohole whisky, możę koniak itd ale ile tych innych jeszcze nie wiemy. Whisky pewnie więcej od wina bo jednak dużo chłopów u Nas lubi
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapamiętam tą opinię kurcze, my za bardzo na tej wódce się nie znamy... powodzenia na przymiarkach - czekamy na relację bo wódka nie ma smakować, tylko ryj wykręcać - tak mówi mój dziadek
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

podpatrzyłam suknie w necie i przez chwilę obawiałam się, że będę wyglądać jak szara myszka, ale mi minęło 

a na czym skończymy to się okaże 

zgadzam sie. ja tez wybieram tradycje i nowoczesnosc