|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
![]() Trzymam za to, żeby Jaś miał co jeść z Twoich piersi Nie martw się! Wiesz, to taki miś z ruszającymi się rękami i nogami, więc jest czym manewrować
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
![]() Wszystkie zachwycone jesteśmy włoskami Jasia
|
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, c
Cytat:
i jednak wiekszosc osob umiarkowanie oswieconych jest w tym temacie i rozumie takie sytuacje..A decydujac sie na dziecko akceptujesz wszystko co ciaza i porod ze soba niesie wiec jak nie masz predyspozycji to nie decyduj sie na dziecko.. przeciez nikt nikogo do rodzenia nie zmusza (przynajamniej w tych nornalnych rodzinach). A co do faceta przy sn - ja osobiscie sama nie wiem czy chce zeby byl. Wyjdzie w praniu. Wiem ze nie jest tego zwolennikiem ale powiedzial ze bedzis caly czas za sciana i jak tylko zechce to przyjdzie wesprzec. Choc drugiej fazie chyba nie podola ciezko sie jednoznacznie wypowiedziec bo wszystko zalezy od wypowiedzi argumentow i charakteru mysle.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Cytat:
Cytat:
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Wam powiem, że im bliżej tym bardziej spanikowana jestem.
|
#1266 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
poza tym ja też jestem tylko człowiekiem, i tak jak pisałam, nie mam silnej psychiki, więc powinno mi się wybaczyć jeśli po porodzie będe miała silną depresję i traumę - bo przeciez wcale nie wiem co mnie czeka
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
mysle ze czas skonczyc ten temat.
bo i tak kazdy robi jak zechce, ale uwazam ze fochy i zmuszanie faceta nie przyniosa nikomu nic dobrego. inwersja odejscie faceta od rodziny po przezyciu ktore bylo powyzej jego mozliwosci psyxhicznych porownalabym wlasnie do depresji. nie kazdy musi sobie z tym.poradzic jakby wszystko bylo takie proste i przyjemne to bym swoim dyplomem podtarla sobie tylek bo nikt by nie potrzebowal ludzi z moim zawodem.
|
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie to są subiektywne odczucie i każdy przechodzi je inaczej. |
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E myślę, że rano, czyli jakieś 15h "po" to za wcześnie na wstawanie. Cytat:
Gratuluję, że tak udało Ci się szybko rozkręcić i już maluszka nosisz! super! napawa mnie to optymizmem Mały widać wkurzył się, że głodny a mleczka mało. Nie martw się. Na pewno się rozkręci laktacja. Głowa do góry |
||
|
|
|
#1272 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Re: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2
Cytat:
Raczej mysli się o tym, że chce się miec dziecko, wychować, kochać, wspierać. Nie mysli sie o tym, ze porodu się nie zniesie. Ja przez całą ciążę o nim nie myslalam, dopiero teraz przy końcówce. Już nawet wymyślili chorobę na lęk przed porodem, w wyniku, którego nie chce sie mieć dzieci http://kobieta.wp.pl/kat,26333,title...?ticaid=11148d
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-10 o 21:14 |
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
|
|
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak, czas skończyć ten temat. Madziuchna, trzymam kciuki za jutro!
|
|
|
|
|
#1275 |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X
tylko, ze takie rzeczy juz nie są wybaczane i akceptowane przez społeczeństwo
wtedy się mówi, że kobieta przecież przysięgała, że na dobre i złe albo co to za matka wyrodna jest, że własnego dziecka nie akceptuje, że nie potrafi się zająć, że niedojrzała
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy I
Cytat:
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
To chyba normalne
![]() Cytat:
![]() Ja tylko jestem zwolenniczką tego, żeby spróbował, jeśli kobieta tego potrzebuje ![]() On może "nie dać rady" albo "nie umieć potem myśleć o kobiecie seksualnie", a ona może "czuć się rozczarowana, że nie dał rady" i "uważać, że jest niemęski, bo nie podołał". No i tyle ![]() Cieszę się, że nie mam z moim takich problemów Chociaż awaryjnie mam przyjaciółkę, co miała ze mną rodzić, jakby tż nie wyszedł ze szpitala
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2
Cytat:
Poza tym, tylko głupi człowiek się nie boi. Taka moja dygresja
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy,
Cytat:
Mnie to raczej przeraża, bo to jednak operacja i robienie jej na "widzimisię" kobiety mnie właśnie, zwyczajnie, przeraża.
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy
Cytat:
przez ograniczonych ludzi tak jest to traktowane tak samo facet : co za c.pa ze nie wytrzymal widoku porodu albo slabeusz., miekka psycha itp ale jak ktos ma.szerszy horyzont to potrafi zrozumiec kazda z tych sytuacji ja podziwiam ludzi ktorzy potrafia sie zajac np chorym.na sm ale nie gardze tymi ktorzy sie poddali, rozumiem ze ich to przeroslo dlatego wkurza mnie kategoryczne mowienie ze jak zrobil dziecko to ma byc przy porodzie itp. bo dla mnie to jest wlasnie przyklad ograniczonego myslenia w kwestii ludzkiej psychiki
|
|
|
#1281 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
a jak siły odzyska, to widać nagromadziło mu się za dużo jeszcze i powtórki trzeba ![]() zamykając temat, bo jak wiele różnych tematów społecznych i ten jest dla mnie drażliwy... Snow wyszła dziś do domu, bierze jeszcze przeciwbóle i się powoli ogarniają, bo "jest kosmos"
|
|
|
#1282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ktoś miał 1 poród łatwy i śmieje się z mojego strachu, to mam ochotę
|
|
|
#1283 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
niż iść na żywioł i żeby mnie to zaskoczyło, że jest gorzej niz myślałam. żeby potem nie doszło do sytuacji, że to ja byłam tą co nie dała rady i przez, którą stało się nieszczęście. no wokół mnie nikt tego nie rozumie. mam tylko gadane, że jak zwykle się nakrecam, a potem wychodzi lepiej. zgadza się! ale jak próbowałam przy czymkolwiek nie nakręcać się, nie stresować, to potem miałam takie akcje, że dałam ciała w konkretych sytuacjach.
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
No i znów cała dyskusja jest sprowadzona do tego żeby nie zmuszać faceta
No i super, proszę męża o pomoc ale w razie jakby się bał to mam go nie zmuszać i nie strzelać focha Nie rozumiem sprowadzenia obecności męża w pierwszej fazie porodu do rangi odgryzienia pepowiny zębami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() wróciłam właśnie z ktg, mały wiercił się niemożliwie, zamiast pół godziny leżałam godiznę.... i uwaga odnotowaliśmy jeden skurcz na 3o i drugi na 40 czyli szał pałmiałam rozmowę z anastezjologiem, babka niby miła a wyraz twarzy taki wredny, że aż bolało swoją droga nie wiem czy mnie zaczęcała do ZZO czy odradzała tak dziwnie mówiła, że bardoz pomaga, ale może zwolnić akcję, ale że pomaga, ale mogą byc jakieś komplikacje i będzie potzrebna operacja ![]() i rozmowa z ginkiem dała mi duzo do myślenia i tu właśnie wchodzi temat wątku gorący jak widzę spytał się jak widzę swój poród, czy rodzinny czy nie podczas rozmowy gdzie widział, że nie jesteśmy zdecydowani powiedział, że z racji tego, że naoglądał się dużo reakcji na takie porodyy, raczej odradza z różnych względów, min takich ze facet patrzy onaczej na kobiete pod wzgledem seksualnosci i to nie ma żadnego porówniania , że nie każdy facet sobie daje radę, że jednak radziłby by tż był pod salą jutro będę rozmawiać o tym z moim tżem... aha ciekawostka dla wrocławianek! ![]() w ciągu necąłych 2 tyg brochów przyjął ponad 100 porodów, ![]() także zamknięcie kamieńskiego wpłynęło bardzo na obłożenie innych szpitalo Cytat:
|
|
#1286 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
i teksty, że "nie bój się, no po prostu trzeba wejść, przeżyć to, urodzić i wyjść" - super odkrywcze to. A najlepsze, że gadają to ludzie, którzy nigdy tego nie przeżyli, u mnie najczęściej ojciec i tż. W ogóle jak słyszę teksty mojego ojca, to mnie to rozwala. "Aaa, no Twojej matce coś w nocy się zaczęło, no to pojechała karetką, no i następnego dnia urodziła. Nooo, źle nie było. W końcu dała radę" A co miała nie dać, miała powiedzieć, że **uj, nie rodzę, wychodzę? Właśnie dlatego świadomy facet i ojciec powinien uczestniczyć w tym, żeby wiedział, że to wcale nie jest takie NIC.
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1288 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I każda się boi i było by dziwne gdyby się nie bała skoro prawie zawsze wiąże się to z takim trudem i bólem. Naturalna rzecz się bać.. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1289 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc. Ide spac poki maly spi.
Pa
|
|
|
|
#1290 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
To nie ZOO.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

podczytywalam Was troszke, ale nie bardzo mialam kiedy odpisac. U nas calkiem ok, dzisiaj juz pierwszy raz wstalam- bylo bardzo ciezko 5razy sie zbieralam zeby sie wogole podniesc z lozka bo takie mialam zawroty i swisty w glowie, noi niedobrze mi bylo... ale po 5probach siadania na lozku wkoncu wstalam i poszlam sie umyc. Teraz smigam sobie jak talala, najgorzej tylko podczas wstawania noi siadania.
dalam mu prawa piers, ssal z 15 min i zaczal okropnie plakac, wiec wzielam go na rece, uspokoil sie ale ewidentnie szukal cyca wiec sie polozylismy i dalam mu druga piers, possal znowu z 10/15 min i zaczal tak okropnie plakac 
za to, żeby Jaś miał co jeść z Twoich piersi
Nie martw się! 

i jednak wiekszosc osob umiarkowanie oswieconych jest w tym temacie i rozumie takie sytuacje..

[/RIGHT]