ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 21:47   #1831
Kejthx
Zadomowienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Nie mogę się wbić w temat...
To też spamuje
Dobranoc
Stary 2013-09-10, 21:48   #1832
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
nie pogrążajmy się już, co?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

pospamowałam, czas na sen do jutra !
To ja też pójdę lepiej spać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:10   #1833
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Mmmmrau to i ode mnie masz kciuki. A co mi tam, synek tez potrzyma. A trzymamy za zdrowa dzidzie, bo to w koncu najwazniejsze.
Dzis cos nie czuje malego, ale nie martwie sie, bo na regularnosc ruchow mamy czas. Dobrze mowie?

No i dobranoc, ide spac. Karaluchy pod poduchy. :p

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:23   #1834
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Największa moja fobia i chyba większości matek zresztą nie do konca bez powodu, trzeba bardzo uważać, ale też nie da sie zapobiec wszystkiemu...
pewnie tez mialabym taka fobie,kiedys dotknelo to moja klezanke niestety i ostatnio moja kursantke..ale tu akurat potwierdzilo sie twierdzenie naukowcow ze smierc lozeczkowa prawdopodobnie bierze sie z zachowan matki przed/w trakcie ciązy , czytaj fajki,fajki,fajki,alkohol itd. Obie jaraly w ciazy dosc dlugo.
Z tego co wiem nie ma szans uratowac dziecka,bo nie ma objawow , dziecko sie nie dusi glosno, po prostu umiera i nie wazne czy rodzic ma lozeczko koło wlasnego czy 30 m dalej to nie strasz naszej cebuli...
Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość
kurde! :/ szkoda że akurat teraz jechał, ale tego nie przeskoczysz... Linka, ja wyczuwam że w kolejnym cyklu to się coś pięknego wydarzy wspomnisz moje słowa. Ja mam nosa do takich rzeczy!
co miesiąc mi to mowicie , juz wam nie wierze

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Mam tyle na głowie ostatnio, że nie wiem w co łapy włożyć

Spamuje!!!!!!!!!!!!
I tak nam idzie sprawnie ten wątek jakoś
wątek leci dzieki Wam!
dobrze ze masz tyle roboty , szybciej czas zleci do szpitala

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Wróciłam z zakupow ledwo żywa. A w sumie nie kupilam nic poza parą smoczkow i żelu pod prysznic dla męża. Ale za to kolezanka mi przyniosla detektor tetna plodu wiec zaraz ide wyproboac to ustrojstwo.
smoczków??zel dla męza?? eeee??? ja chyba musze Cie zabrac jednak na te lumpy dla siebie cos zrob!!!
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzięki laseczki
A z informacji to jedynie mam taką, że dziś znów wygrzebałam glucik z czerwoną kropką. I nic więcej.
Ale takie sytuacje już się u mnie działy (znaczy się właściwie w 1 cyklu), więc staram się nie brać tego tak strasznie serio
do lekarza cholero!!!!!!!! meza na badania!!!!! a nie w podwoziu grzebiesz! od grzebania se w ciąze nie zachodzi!!! pamietaj ze ja Ci czas odliczam zostały Ci 3 tyg a nie 4 już...

Wczoraj bylam w teatrze..sztuka pierwsza klasa..dzis dla odmiany poszlam z laskami do kina na film Woodiego Allena...tak badziewnego filmu nie widziałam nigdy..szmira jakich malo...boze ze ludzie za coś takiego płacą!!! to ja juz wole moje m jak miłosc...
test zrobiony , owu jeszcze nie ma..jest szansa ze mąz wróci w piatek i sie jeszcze załapie..te cholerne 5 cykli!
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 22:31   #1835
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
do lekarza cholero!!!!!!!! meza na badania!!!!! a nie w podwoziu grzebiesz! od grzebania se w ciąze nie zachodzi!!! pamietaj ze ja Ci czas odliczam zostały Ci 3 tyg a nie 4 już...
No tak Linka przypilnuje

Cytat:
test zrobiony , owu jeszcze nie ma..jest szansa ze mąz wróci w piatek i sie jeszcze załapie..te cholerne 5 cykli!
No, owu wie kiedy ma być poczeka na męża
Stary 2013-09-10, 23:57   #1836
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz pisze ale nie mialam glowy....mam nadzieje, że wybaczycie. Zatem oglaszam wszem i wobec , że nasza kruszynka przywitala swiat 5.09 o godz 12.10. Wazy 2640 i mierzy 52 cm. Porod naturalny... ok 10 godz skurczy i 20 min parcia od wczoraj jestesmy w domku. Mala jest przesliczna,,,ma tyyyyle wlosow i nazywa sie Dominika
Gratuluję!!!!! Dominiko witamy na świecie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
Na wstepie dziekuje za gratulacje wszystkim i teraz moge je juz przyjąć Beta wyszla 559 mIU/ml, co na mojej rozpisce daje 4 lub 5 tyg. Na usg nic nie widac, ale pojawila sieza to malenka paskuda torbiel na jajniku (cznnosciowa raczej). Ale ponoc mam sie nie martwic tym.

Za 3 dni mam zrobic kolejna betę i przyjsc na usg za 12 dni.

Dziekuje TZ no mial jakis wklad, ciezko mu odmowic hehe

Worek trzymam szeroko otwarty!!!!

Dzis rano wyszla nawet ciemniejsza, dziekuje!

Cudowny text, padlam na ryjek

nadal zcekam na taka wisniową kreche, ale cos nie chce wyjsc!

Dzieki!!!

Malgo nastepna musisz byc TY (I LINKA), bo teraz dziewczyny z endo zachodza, tak mowie JA, trzeci stopien endo i basta.

Teraz oczywiscie sie boje wszystkiego, co za kobiecy los...
Ja wiedziałam Jeszcze raz gratuluję, piękna beta

iza cieszę się, że wszystko jest ok, nie stresuj się tak kobieto
co racja to racja i potwierdzam, że nasze forumowe dzieciaczki są piękne

Ale dziewczyny poszalałyście z postami
a ja mam już dość, czuje się fatalnie i chcę żeby już była niedziela, żebym mogła zrobić test, albo pogodzić się że @ przyszła... nie mam już siły i cierpliwości, cyce bolą jakby mi ktoś odważniki jakieś do nich przyczepił, brzuch też boli ale jakoś tak inaczej nie skręca jak zawsze tylko jakoś tak ciągle jednostajnie boli wyniki męża dopiero w przyszłą środę....
A z dobrych informacji to przyszywana kuzynka jest w ciąży... dzwoniła do mnie i opowiadała jak pierwszy raz widziała bijące serduszko może mi jakieś ciążowe fluidy prześle

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:49   #1837
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dzień dobry
Możecie puścić kciuki, tempa zjeżdża w dól, idzie @. Czyli nic nowego
No to trza jednak tą armię badać ..
Stary 2013-09-11, 09:41   #1838
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
pewnie tez mialabym taka fobie,kiedys dotknelo to moja klezanke niestety i ostatnio moja kursantke..ale tu akurat potwierdzilo sie twierdzenie naukowcow ze smierc lozeczkowa prawdopodobnie bierze sie z zachowan matki przed/w trakcie ciązy , czytaj fajki,fajki,fajki,alkohol itd. Obie jaraly w ciazy dosc dlugo.
Z tego co wiem nie ma szans uratowac dziecka,bo nie ma objawow , dziecko sie nie dusi glosno, po prostu umiera i nie wazne czy rodzic ma lozeczko koło wlasnego czy 30 m dalej to nie strasz naszej cebuli...

smoczków??zel dla męza?? eeee??? ja chyba musze Cie zabrac jednak na te lumpy dla siebie cos zrob!!!

Co do śmierci łózeczkowej, to po poście Luny miałam strach w oczach. Nie boję się, to znaczy nie bałam się. Ale tak jak Linka mówi, nic w tej kwestii zrobić nie mogę. Bo to czy dziecko będzie obok czy kawałek dalej to nic nie da. Ja osobiście nie znam żadnego takiego przypadku i mam nadzieję, że tak pozostanie.

Co do zakupów to nie miałam wczoraj siły na latanie po sklepach. Czułam się jak napompowana, słabo mi było. Wróciłam ledwo żywa. I stwierdzam, że nie nadaję się już na takie eskapady po galeriach.

A owu Twoje to mówiłam, że poczeka do weekendu. Spokojnie. Luzik ciotka

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
a ja mam już dość, czuje się fatalnie i chcę żeby już była niedziela, żebym mogła zrobić test, albo pogodzić się że @ przyszła... nie mam już siły i cierpliwości, cyce bolą jakby mi ktoś odważniki jakieś do nich przyczepił, brzuch też boli ale jakoś tak inaczej nie skręca jak zawsze tylko jakoś tak ciągle jednostajnie boli wyniki męża dopiero w przyszłą środę....
A z dobrych informacji to przyszywana kuzynka jest w ciąży... dzwoniła do mnie i opowiadała jak pierwszy raz widziała bijące serduszko może mi jakieś ciążowe fluidy prześle
Zajmij się czymś Pati, bo rzeczywiście nam tu zwariujesz. A fluidki os kuzynki przyjmuj, jeszcze i ja Ci przesyłam.

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Możecie puścić kciuki, tempa zjeżdża w dól, idzie @. Czyli nic nowego
No to trza jednak tą armię badać ..
No to się Maru weź za tego swojego chłopa i zaprowadź go na badanie, bo to już rzeczywiście się robi nieciekawe. Koniecznie!

Witam,
Humor mam dziś nadal nie teges, ale chociaż samopoczucie fizyczne lepsze.
Lenia mam okrutnego i najchętniej to bym z łóżka nie wyłaziła.
Miłego dnia

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-11, 09:45   #1839
Kejthx
Zadomowienie

Hej, Witam się i miłego, spokojnego dnia!!!!!!!!!!!!!

Nie w nastroju jakoś, więc by nie psuć atmosfery zrywam się....
Stary 2013-09-11, 09:49   #1840
Linka1984
Zakorzenienie

a co tu dziś tak cicho?? halo halo? hop hop ?
Stary 2013-09-11, 10:03   #1841
monini2507
Zakorzenienie

HEJO
Witam się i ja też w kiepskim nastroju przez tą brzydką pogodę za oknem
A lenia mam niesamowitego w tym tyg do pracy mi się chodzić nie chce masakrycznie
Miłego dzionka laseczki
Santom weno mi zmień na 1 str na 25cs
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:14   #1842
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
a co tu dziś tak cicho?? halo halo? hop hop ?
Ja juz zapadam w sen zimowy...........

Pamparam spam!
Stary 2013-09-11, 10:21   #1843
bazile
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Umie któraś niemiecki, żeby mi napisać "Potwierdzam poprawność adredu e-mail. Z poważaniem"?

Dostałam maila z firmy meża sprawdzającego adres i chcę zaszpanować i odpisać

Zgłosiłam wreszcie do DKMS, że jestem ciężarna
ja sie nigdy nie uczylam niemca i ak ciezko mi sie za niego wziac.Ale jesli jeszcze aktualne to zapytam sie mojego TZta.
...juz zapytalam
Hiermit bestätige ich die Richtigkeit der E-Mail.
Mit freundlichen Grüßen

Cytat:
hm, szczerze mowiac to wiecej strachu jest w Twoim poscie niz Luny.Ona napisala ogolnie,aTy piszesz juz o konkretnych przypadkach.
Niestety ale coraz czesciej badania dowodza,ze takie przypadki-nie chce juz uzywac tych slow,bo brzmia strasznie- dzieja sie przez to,ze niemowlaki spia na brzuszku.I podobnie uwazam jak Luna lepiej miec w pierwszych tygodniach czy miesiachach lozeczko we wlasnej sypialni.

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-09-11 o 10:43
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:21   #1844
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Ja juz zapadam w sen zimowy...........

Pamparam spam!
ja powoli tez....nie znosze jesieni i poczatku zimy..do lutego bede zła,wredna,spiąca,leniwa, wyziębiona i w ogole wszystko co najgorsze..nie znosze temperatur poniżej 15 stopni , ubierania się w jakieś grube łachy , rajtuzy i inne takie..pfffffffff
Stary 2013-09-11, 10:37   #1845
IsiaG
Zadomowienie

Hej.
To ja też pomarudzę na pogodę. Szaro, zimno i jak spojrzałam na termometr to mnie zmroziło 12 st!!!A muszę iść do sklepu, nienawidzę takiej pogody!

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość

i tak sobie myslalam czemu chce dziewczynke a myślę jak o chłopcu. Skąd to takie dziwne sie bierze zaplątanie. Napewno będzie dwójka - parka... mam takie przeczucie coś. I czuję że w czwartek pojade i je potwierdze. Mogę liczyć na Wasze kciuki w czwartek żeby jedno było??
Nawet jeśli okaże się, że masz parkę to tu na pewno znajdzie się chętna na Twoje dziecię. Trzymam za czwartek. Pochwal się potem co i jak!

Cytat:

Pokaż tą zabawkę
Proszę bardzo. W załączniku.

Cytat:
Zgłosiłam wreszcie do DKMS, że jestem ciężarna
Nareszcie klask i:

Cytat:
Tu nie chodzi o to, żeby kogoś straszyć, ale każda matka ma chyba takie schizy, bo ja też mam. Jak Lidka była noworodkiem, to mimo, że nie palimy ani nie piłam a śmierć łóżeczkowa była dla mnie zmorą. Najchętniej to wtedy jak małpki nosiłabym małą koło siebie, żeby widzieć i czuwać. Teraz trochę zeszło mi schizowanie ale tego nie da się kontrolować. Bo rozsądek mówi, że to nie ma prawa się zdarzyć a serce drży w obawie. Zresztą zobaczysz...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie313A.jpg (21,2 KB, 26 załadowań)

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:51   #1846
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość

Tu nie chodzi o to, żeby kogoś straszyć, ale każda matka ma chyba takie schizy, bo ja też mam. Jak Lidka była noworodkiem, to mimo, że nie palimy ani nie piłam a śmierć łóżeczkowa była dla mnie zmorą. Najchętniej to wtedy jak małpki nosiłabym małą koło siebie, żeby widzieć i czuwać. Teraz trochę zeszło mi schizowanie ale tego nie da się kontrolować. Bo rozsądek mówi, że to nie ma prawa się zdarzyć a serce drży w obawie. Zresztą zobaczysz...
a mnie chodziło o to ,że cebula chce nauczyć dziecko ze ma swoj pokoj , nie musi miec lozka obok rodziców i chciałam ją wesprzeć szczerze mowiąc i przy okazji zaznaczyć ze jeśli chodzi o te przypadłośc o ktorej mowimy nie ma szans na uratowanie w razie w bedąc obok czy też daleko..

Oj Isiu chce zobaczyć , chcę !!!! zrob tak zebym mogłą to poczuć
Stary 2013-09-11, 11:00   #1847
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

Ja tez sie boje jak ognia tez smierci lozeczkowej, dlatego bardzo zastanawiam sie nad monitorem oddechu. Drogie to dziadostwo, ale chyba troche spokoju przyniesie.
Dzien dobry. U mnie tez mocno jesiennie sie juz zrobilo. Mam nadzieje, ze jak pojade do pl to pogoda sie poprawi troche, bo cos nie mam szczescia do pogody na urlopach
No i nadal czuje sie fatalnie, rzeczywiscie pierwszy trymestr jest do dupy, mam nadzieje, ze pozniej bedzie lepiej

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Isiu, ale ta Twoja ksiezniczka rozesmiana jest

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:26   #1848
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
a mnie chodziło o to ,że cebula chce nauczyć dziecko ze ma swoj pokoj , nie musi miec lozka obok rodziców i chciałam ją wesprzeć szczerze mowiąc i przy okazji zaznaczyć ze jeśli chodzi o te przypadłośc o ktorej mowimy nie ma szans na uratowanie w razie w bedąc obok czy też daleko..

Oj Isiu chce zobaczyć , chcę !!!! zrob tak zebym mogłą to poczuć

Będziesz w ciąży, zobaczysz, spoko loko.
A odnośnie cebulki, to jak się chce to się zrobi. My tak nauczyliśmy starszą, miała swój pokój, tam stało łóżeczko i tam spała. Przez 2 tygodnie....bo potem stwierdziłam, że mam za daleko do niej i latałam w nocy jak dusza potępiona sprawdzać czy oddycha i przenieśliśmy się do małej do pokoju. I tak było chyba do 5 lub 6 miesiąca jej życia. Potem wróciliśmy do siebie. Nie był to dla nas jakiś szczególny problem a mi było wygodniej podnieść tylko głowę i zerknąć czy wszystko ok. Teraz jest tak, że mamy inne mieszkanie i starsza ma swój pokój a mała jest z nami w sypialni. Z sypialni wyprowadzić się nie da a znowu mała nie może być w salonie. Za jakiś rok kupimy piętrowe łóżko i mała pójdzie do starszej.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-11, 12:32   #1849
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
A odnośnie cebulki, to jak się chce to się zrobi. My tak nauczyliśmy starszą, miała swój pokój, tam stało łóżeczko i tam spała. Przez 2 tygodnie....bo potem stwierdziłam, że mam za daleko do niej i latałam w nocy jak dusza potępiona sprawdzać czy oddycha i przenieśliśmy się do małej do pokoju. I tak było chyba do 5 lub 6 miesiąca jej życia. Potem wróciliśmy do siebie. Nie był to dla nas jakiś szczególny problem a mi było wygodniej podnieść tylko głowę i zerknąć czy wszystko ok. Teraz jest tak, że mamy inne mieszkanie i starsza ma swój pokój a mała jest z nami w sypialni. Z sypialni wyprowadzić się nie da a znowu mała nie może być w salonie. Za jakiś rok kupimy piętrowe łóżko i mała pójdzie do starszej.
Chciałabym aby mój plan wypalił, bo poważnie nie mam w sypialni miejsca na łóżeczko. Ewentualnie jakąś mini kołyskę bym jeszcze wcisnęła. Także plan jest taki a jak wyjdzie to się okaże.

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-11, 12:44   #1850
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
ja problemu mieć nie bede...mam 1 pokoj kawalerka która drzwi ma tylko w kibelku nie mam gdzie się/dziecka wypowadzić..no chyba ze do piwnicy większe mieszkanie na mnie czeka..ale za pare lat więc poki co trzeba lubieć co się ma
Stary 2013-09-11, 12:57   #1851
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Tak jesień za oknem ale chyba na wątku już też. Wybaczcie, bo widać moje pytanie zostało pominięte, nie spotkałam się z żadną odpowiedzią, nic się nie stało tak bywa, no ale zauważcie same, nasz wątek już niczego odnośnie starań nie uczy, przynajmniej przez ostatnie strony, i jedyne co podpowiadacie w kwestii zajścia jest to iż trzymacie za to kciuki... wybaczcie, nie mam pretensji, rozumiem że już prawie same mamusie tu są, w takim razie skoro nie porusza się już prawie wcale tematów z przed ciąży, to może warto zmienić tytuł wątku? Nie odbierajcie tego źle, no ale po prostu zwróciłam na to uwagę...
Stary 2013-09-11, 12:57   #1852
bazile
Zadomowienie

jesien ja jestem cieploludek i uwielbiam wiosne i lato.

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-09-11 o 20:57
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:40   #1853
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Tak jesień za oknem ale chyba na wątku już też. Wybaczcie, bo widać moje pytanie zostało pominięte, nie spotkałam się z żadną odpowiedzią, nic się nie stało tak bywa, no ale zauważcie same, nasz wątek już niczego odnośnie starań nie uczy, przynajmniej przez ostatnie strony, i jedyne co podpowiadacie w kwestii zajścia jest to iż trzymacie za to kciuki... wybaczcie, nie mam pretensji, rozumiem że już prawie same mamusie tu są, w takim razie skoro nie porusza się już prawie wcale tematów z przed ciąży, to może warto zmienić tytuł wątku? Nie odbierajcie tego źle, no ale po prostu zwróciłam na to uwagę...
masz rację oczywiscie ale trzeba to jakoś pogodzić gdyż jesteśmy mocno zżyte i nie chcemy robić z jednego watku dwóch. Ja uważam ze dotrwajmy do końca (w koncu dziwczyny przed sa zainteresowane tymi po ciązy!)tj do momentu aż wszystkie ze staraczek przejdą do etapu mamuś i wtedy definitywnie zmienimy nazwę wątku. A teraz póki co jak widać w tutule mamy towarzystwo mieszane staraczkowo-mamusiowe , myślę ze przy takiej małej ilości staraczej jeszcze pare tytułów i zrobimy same mamusie

a dla Ciebie porzuce to https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=697054

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

PYTANIE (pilne i ważne ) DO MAMUŚ :

1. Co dostało Wasze dziecię na chrzest od rodziców chrzestnych?? jak kasę to ile???
2. Ile kasy dali goście nie będący chrzestnymi??

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2013-09-11 o 13:05
Stary 2013-09-11, 14:59   #1854
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Przyjmujemy krytykę z pokorą i obiecujemy poprawę Wybacz

Cytat:
Cześć dziewczynki, czytam was i czytam ale niestety nie doradzę żadnej bo się zwyczajnie nie znam, zaczynam się przygotowywać do starań, i tak się zastanawiam, jeżeli biorę jeszcze tabletki, to kiedy po ich odstawieniu mogę zacząć mierzyć temp?

Ogólnie zaczęłam zdobywać informację, o ciąży w Austrii i już powoli przestaję się bać, już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy starania, chociaż też obawiam się tych pojedynczych kresek, mam nadzieję że mimo wszystko się uda, chociaż pewnie będę potrzebowała monitoringu cykli, bo niby skąd mam wiedzieć czy z prawego czy z lewego jajnika mam owulację, heh szkoda że mam od góry pod górkę, no ale może akurat trafimy
Anti, a jak to jest z twoją "podwójnością". Czy to oznacza, że musisz wiedzieć, z którego jajnika masz owu, żeby wiedzieć w którą pochwę strzelać? Kurka, to dla mnie jakaś abstrakcja jest. Ale może coś źle zrozumiałam...

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-11, 15:12   #1855
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

a ja uwazam, ze na kazdym watku tak bylo, jest i bedzie: przeciez to normalne, ze staraczki zachodza. a te ktore sie juz dlugo staraja: no coz, jakki temat moze byc im obcy, skoro starania trwaja powiedzmy rok? wszystkie watki: mamusiowe, staraczkowe, planowanie slubow nie polega tylko i wylacznie o rozmowie na tematy podane w tytulach, co nie?

nie pamietam czy sie buraczyna juz z Wami witala dzis wiec na wszelki wypadek: witam

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:17   #1856
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
masz rację oczywiscie ale trzeba to jakoś pogodzić gdyż jesteśmy mocno zżyte i nie chcemy robić z jednego watku dwóch. Ja uważam ze dotrwajmy do końca (w koncu dziwczyny przed sa zainteresowane tymi po ciązy!)tj do momentu aż wszystkie ze staraczek przejdą do etapu mamuś i wtedy definitywnie zmienimy nazwę wątku. A teraz póki co jak widać w tutule mamy towarzystwo mieszane staraczkowo-mamusiowe , myślę ze przy takiej małej ilości staraczej jeszcze pare tytułów i zrobimy same mamusie

a dla Ciebie porzuce to https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=697054

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

PYTANIE (pilne i ważne ) DO MAMUŚ :

1. Co dostało Wasze dziecię na chrzest od rodziców chrzestnych?? jak kasę to ile???
2. Ile kasy dali goście nie będący chrzestnymi??
Nie wysyłaj Anterii do innego wątku, toż ona tu od samiuśkiego początku jest. Ona pierwsza z pierwszych.

Odnośnie pytania nr 1, chrzestny dał sztabkę złota chyba 10 g. Chrzestna poprosiłam o elektroniczną nianię.
2. Różnie od 50 do 200 zł.

Ja jako chrzestna kupiłam matę edukacyjną a drugiemu dziecku krzesełko do karmienia i chyba kasę ale to było 13 lat temu i już nie pamiętam.

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-11, 15:29   #1857
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wysyłaj Anterii do innego wątku, toż ona tu od samiuśkiego początku jest. Ona pierwsza z pierwszych.

Odnośnie pytania nr 1, chrzestny dał sztabkę złota chyba 10 g. Chrzestna poprosiłam o elektroniczną nianię.
2. Różnie od 50 do 200 zł.

Ja jako chrzestna kupiłam matę edukacyjną a drugiemu dziecku krzesełko do karmienia i chyba kasę ale to było 13 lat temu i już nie pamiętam.
Wysłałam ją do mojego watku na ktorym się aktywnie udzielam i tam sa same staraczki - m.in od nas które tu się nie odnalazły bo byłyśmy za bardzo zżyte babo
zamowilam na all kocyk z metryczką , taki z mikrofibry jasniutki z misiem i wagę, datą, imieniem , godziną wzrostem szkrabka do tego ręcznik taki nieduzy z imieniem i aplikacją i chce wrzucic do tego kasę..ale nie wiem ile?? jako mama chrzestna..poradź kobietko
Stary 2013-09-11, 15:50   #1858
nuna2
Zakorzenienie

kochane, ja nie chce, żeby ktokolwiek stąd szedł, bo się do was przywiązałam

Byłyśmy z małą u rehabilitantki... Będziemy ćwiczyć... Mała ma przykurcze... Ale wszystko do wyćwiczenia...
Stary 2013-09-11, 15:51   #1859
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
Wysłałam ją do mojego watku na ktorym się aktywnie udzielam i tam sa same staraczki - m.in od nas które tu się nie odnalazły bo byłyśmy za bardzo zżyte babo
zamowilam na all kocyk z metryczką , taki z mikrofibry jasniutki z misiem i wagę, datą, imieniem , godziną wzrostem szkrabka do tego ręcznik taki nieduzy z imieniem i aplikacją i chce wrzucic do tego kasę..ale nie wiem ile?? jako mama chrzestna..poradź kobietko
Ja dałam jako chrzestna 500 zł i Biblie taką dla dzieci.... ale uważam, że na ile stać kogoś to daje, więc w sumie ile sama uważasz.
Stary 2013-09-11, 15:52   #1860
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Byłyśmy z małą u rehabilitantki... Będziemy ćwiczyć... Mała ma przykurcze... Ale wszystko do wyćwiczenia...
No to dobre wiadomości, trochę ćwiczeń i będzie jak nowa. Buziak dla Ciebie i Juli

No i spam dla Linki

A ja rosnę i rosnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości