|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Nie mogę się wbić w temat...
To też spamuje ![]() Dobranoc
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Mmmmrau to i ode mnie masz kciuki. A co mi tam, synek tez potrzyma. A trzymamy za zdrowa dzidzie, bo to w koncu najwazniejsze.
Dzis cos nie czuje malego, ale nie martwie sie, bo na regularnosc ruchow mamy czas. Dobrze mowie? No i dobranoc, ide spac. Karaluchy pod poduchy. :p
|
#1834 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Z tego co wiem nie ma szans uratowac dziecka,bo nie ma objawow , dziecko sie nie dusi glosno, po prostu umiera i nie wazne czy rodzic ma lozeczko koło wlasnego czy 30 m dalej to nie strasz naszej cebuli... Cytat:
Cytat:
dobrze ze masz tyle roboty , szybciej czas zleci do szpitala Cytat:
dla siebie cos zrob!!!Cytat:
Wczoraj bylam w teatrze..sztuka pierwsza klasa..dzis dla odmiany poszlam z laskami do kina na film Woodiego Allena...tak badziewnego filmu nie widziałam nigdy..szmira jakich malo...boze ze ludzie za coś takiego płacą!!! to ja juz wole moje m jak miłosc... ![]() test zrobiony , owu jeszcze nie ma..jest szansa ze mąz wróci w piatek i sie jeszcze załapie..te cholerne 5 cykli! |
|||||
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Linka przypilnuje ![]() Cytat:
poczeka na męża
|
|
#1836 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dominiko witamy na świecie Cytat:
Jeszcze raz gratuluję, piękna beta iza cieszę się, że wszystko jest ok, nie stresuj się tak kobieto ![]() co racja to racja i potwierdzam, że nasze forumowe dzieciaczki są piękne Ale dziewczyny poszalałyście z postami ![]() a ja mam już dość, czuje się fatalnie i chcę żeby już była niedziela, żebym mogła zrobić test, albo pogodzić się że @ przyszła... nie mam już siły i cierpliwości, cyce bolą jakby mi ktoś odważniki jakieś do nich przyczepił, brzuch też boli ale jakoś tak inaczej nie skręca jak zawsze tylko jakoś tak ciągle jednostajnie boli wyniki męża dopiero w przyszłą środę.... A z dobrych informacji to przyszywana kuzynka jest w ciąży... dzwoniła do mnie i opowiadała jak pierwszy raz widziała bijące serduszko
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Możecie puścić kciuki, tempa zjeżdża w dól, idzie @. Czyli nic nowego ![]() No to trza jednak tą armię badać ..
|
#1838 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do zakupów to nie miałam wczoraj siły na latanie po sklepach. Czułam się jak napompowana, słabo mi było. Wróciłam ledwo żywa. I stwierdzam, że nie nadaję się już na takie eskapady po galeriach. A owu Twoje to mówiłam, że poczeka do weekendu. Spokojnie. Luzik ciotka ![]() Cytat:
Cytat:
Witam, Humor mam dziś nadal nie teges, ale chociaż samopoczucie fizyczne lepsze. Lenia mam okrutnego i najchętniej to bym z łóżka nie wyłaziła. Miłego dnia
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Witam się i miłego, spokojnego dnia!!!!!!!!!!!!!
Nie w nastroju jakoś, więc by nie psuć atmosfery zrywam się....
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu dziś tak cicho?? halo halo? hop hop ?
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
HEJO
Witam się i ja też w kiepskim nastroju przez tą brzydką pogodę za oknem A lenia mam niesamowitego w tym tyg do pracy mi się chodzić nie chce masakrycznie Miłego dzionka laseczki Santom weno mi zmień na 1 str na 25cs |
|
|
|
#1842 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz zapadam w sen zimowy...........
![]() Pamparam spam!
|
#1843 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...juz zapytalam Hiermit bestätige ich die Richtigkeit der E-Mail. Mit freundlichen Grüßen Cytat:
Niestety ale coraz czesciej badania dowodza,ze takie przypadki-nie chce juz uzywac tych slow,bo brzmia strasznie- dzieja sie przez to,ze niemowlaki spia na brzuszku.I podobnie uwazam jak Luna lepiej miec w pierwszych tygodniach czy miesiachach lozeczko we wlasnej sypialni. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-11 o 10:43 |
||
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
ja powoli tez....nie znosze jesieni i poczatku zimy..do lutego bede zła,wredna,spiąca,leniwa, wyziębiona i w ogole wszystko co najgorsze..nie znosze temperatur poniżej 15 stopni , ubierania się w jakieś grube łachy , rajtuzy i inne takie..pfffffffff
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej.
To ja też pomarudzę na pogodę. Szaro, zimno i jak spojrzałam na termometr to mnie zmroziło 12 st!!! Cytat:
. Trzymam za czwartek. Pochwal się potem co i jak!Proszę bardzo. W załączniku. Nareszcie ![]() ![]() klask i:Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy okazji zaznaczyć ze jeśli chodzi o te przypadłośc o ktorej mowimy nie ma szans na uratowanie w razie w bedąc obok czy też daleko..Oj Isiu chce zobaczyć , chcę !!!! zrob tak zebym mogłą to poczuć
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sie boje jak ognia tez smierci lozeczkowej, dlatego bardzo zastanawiam sie nad monitorem oddechu. Drogie to dziadostwo, ale chyba troche spokoju przyniesie.
Dzien dobry. U mnie tez mocno jesiennie sie juz zrobilo. Mam nadzieje, ze jak pojade do pl to pogoda sie poprawi troche, bo cos nie mam szczescia do pogody na urlopach ![]() No i nadal czuje sie fatalnie, rzeczywiscie pierwszy trymestr jest do dupy, mam nadzieje, ze pozniej bedzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Isiu, ale ta Twoja ksiezniczka rozesmiana jest |
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz w ciąży, zobaczysz, spoko loko. A odnośnie cebulki, to jak się chce to się zrobi. My tak nauczyliśmy starszą, miała swój pokój, tam stało łóżeczko i tam spała. Przez 2 tygodnie....bo potem stwierdziłam, że mam za daleko do niej i latałam w nocy jak dusza potępiona sprawdzać czy oddycha i przenieśliśmy się do małej do pokoju. I tak było chyba do 5 lub 6 miesiąca jej życia. Potem wróciliśmy do siebie. Nie był to dla nas jakiś szczególny problem a mi było wygodniej podnieść tylko głowę i zerknąć czy wszystko ok. Teraz jest tak, że mamy inne mieszkanie i starsza ma swój pokój a mała jest z nami w sypialni. Z sypialni wyprowadzić się nie da
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kawalerka która drzwi ma tylko w kibelku większe mieszkanie na mnie czeka..ale za pare lat więc poki co trzeba lubieć co się ma
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jesień za oknem ale chyba na wątku już też. Wybaczcie, bo widać moje pytanie zostało pominięte, nie spotkałam się z żadną odpowiedzią, nic się nie stało tak bywa, no ale zauważcie same, nasz wątek już niczego odnośnie starań nie uczy, przynajmniej przez ostatnie strony, i jedyne co podpowiadacie w kwestii zajścia jest to iż trzymacie za to kciuki... wybaczcie, nie mam pretensji, rozumiem że już prawie same mamusie tu są, w takim razie skoro nie porusza się już prawie wcale tematów z przed ciąży, to może warto zmienić tytuł wątku? Nie odbierajcie tego źle, no ale po prostu zwróciłam na to uwagę...
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
jesien
ja jestem cieploludek i uwielbiam wiosne i lato.
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-11 o 20:57 |
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
staraczkowo-mamusiowe , myślę ze przy takiej małej ilości staraczej jeszcze pare tytułów i zrobimy same mamusie ![]() a dla Ciebie porzuce to https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=697054 ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- PYTANIE (pilne i ważne ) DO MAMUŚ :1. Co dostało Wasze dziecię na chrzest od rodziców chrzestnych?? jak kasę to ile??? 2. Ile kasy dali goście nie będący chrzestnymi?? Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-09-11 o 13:05 |
|
|
|
|
#1854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wybacz ![]() Cytat:
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwazam, ze na kazdym watku tak bylo, jest i bedzie: przeciez to normalne, ze staraczki zachodza. a te ktore sie juz dlugo staraja: no coz, jakki temat moze byc im obcy, skoro starania trwaja powiedzmy rok? wszystkie watki: mamusiowe, staraczkowe, planowanie slubow nie polega tylko i wylacznie o rozmowie na tematy podane w tytulach, co nie?
nie pamietam czy sie buraczyna juz z Wami witala dzis wiec na wszelki wypadek: witam
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Odnośnie pytania nr 1, chrzestny dał sztabkę złota chyba 10 g. Chrzestna poprosiłam o elektroniczną nianię. 2. Różnie od 50 do 200 zł. Ja jako chrzestna kupiłam matę edukacyjną a drugiemu dziecku krzesełko do karmienia i chyba kasę ale to było 13 lat temu i już nie pamiętam.
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ktorym się aktywnie udzielam i tam sa same staraczki - m.in od nas które tu się nie odnalazły bo byłyśmy za bardzo zżyte babo zamowilam na all kocyk z metryczką , taki z mikrofibry jasniutki z misiem i wagę, datą, imieniem , godziną wzrostem szkrabka do tego ręcznik taki nieduzy z imieniem i aplikacją i chce wrzucic do tego kasę..ale nie wiem ile?? jako mama chrzestna..poradź kobietko
|
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, ja nie chce, żeby ktokolwiek stąd szedł, bo się do was przywiązałam
![]() Byłyśmy z małą u rehabilitantki... Będziemy ćwiczyć... Mała ma przykurcze... Ale wszystko do wyćwiczenia...
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i spam dla Linki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

zresztą nie do konca bez powodu, trzeba bardzo uważać, ale też nie da sie zapobiec wszystkiemu...

Dominiko witamy na świecie
TZ no mial jakis wklad, ciezko mu odmowic hehe 

nie skręca jak zawsze tylko jakoś tak ciągle jednostajnie boli 

klask i:
i przenieśliśmy się do małej do pokoju. I tak było chyba do 5 lub 6 miesiąca jej życia. Potem wróciliśmy do siebie. Nie był to dla nas jakiś szczególny problem a mi było wygodniej podnieść tylko głowę i zerknąć czy wszystko ok. Teraz jest tak, że mamy inne mieszkanie i starsza ma swój pokój a mała jest z nami w sypialni. Z sypialni wyprowadzić się nie da