|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
w garach wode sobie zagrzalismy, a dzieciakow i tak codziennie nie kapiemy, to stwierdzilismy ze jeden dzien roznicy im nie zrobi ![]() u nas leje brrrr
|
|
|
|
|
#3152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() niech szybko wraca do zdrowia ![]() Cytat:
![]() dobrze że z Izą ok jak Jan w domu 19 ostatnio śpi tak wczoraj szalał z koleżanką do 21 i nie wiem jak on wytrzymał ![]() mamy do domu jakieś 5-7 min piechotą to go posadziliśmy w wózku żeby nie przysypiał, a on i tak zasnął na siedząco jak go niosłam po schodach to mi dalej kimał na ramieniu ![]() po 22 obudził się z płaczem i już myślałam że czeka nas kolejna kiepska noc ale uspokoił się i potem już nie było pobudek ![]() za to dziś po 8 musiałam go budzić
|
||||
|
|
|
#3153 | ||||
|
Zakorzenienie
|
U ns nocka dziś lepsza pod względem częstotliwości pobudek ale za to o 3:54 się pannie bawić zachciało. Została skutecznie zignorowana
![]() Na promocje z c&a ja się więcej złapać nie dam Cytat:
Zdrówka dla maluszka!Cytat:
I sklep ![]() Kochana ja tuż koło Okęcia mieszkałam 3 lata także rozumiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie dzwonił do mnie pradziadzio Ewkowy, że przychodzi na spacer
|
||||
|
|
|
#3154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie pochmurno, ciekawe czy się rozpada
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
wyciągarka z liną na np. łące. Na jednym końcu liny paralotniarz, drugi koniec liny przyczepiony do bębna. Zwijanie liny powoduje unoszenie się paralotniarza
Potem jak już jest w górze i łapie noszenie to się wyczepia. Lina na spadochronku spada na łąkę.
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() cytaty wcięło ![]() już wiem czemu dziec ostatnio taki marudny był, szły 4 zęby na raz trzy już widać, czwarty lada dzień i będziemy mieli 6![]() co do ciuchów, to jak pracowałam poza domem to po przyjściu z pracy przebierałam się, w ciuchy podomowe, potem jak zaczęłam pracować w domu to chodziłam w tych ciuchach i w pewnym momencie doszłam do wniosku, że chodzę w lumpach oczywiście na co dzień nie zakładam eleganckich kiecek i szpilek, ale dżinsy i bluzki/tuniki lub wygodne sukienki
|
|
#3157 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ciuchów to mnie też tak raz tknęło, że chodzę jak ostatni dziad i zrobiłam selekcję, najgorsze syfy powywalałam. Po czym znalazłam sobie nowe wygodne ulubione ubrania, w których znowu od tamtego czasu chodzę na okrągło i już są ściachane i znowu wyglądam jak dziad. Muszę znowu zrobić selekcję I odrosty ![]() Pamiętam również, że patrząc na zegarek użyłam sformułowania "że która, ku.rva?!"
|
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez tak robie z ciuchami ![]() ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakbym nie musiała do pracy lecieć to bym go nie obudziła
|
|
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagnna, dostałaś moją wiadomość na priv? Bo już drugą wysłałam, ale nie widzę znów w "wysłanych" i nie wiem gdzie ją wcięło
|
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
może nie masz zaznaczonej opcji, żeby zapisywać wysłane wiadomości
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!
pogoda beznadziejna, leje od rana non stop nocka tez nie za ciekawa, Czarus ciagle jeczal przez sen, mleko musialam mu 2 razy robic o 23 i o 2, o 4 zaczal jeczec, bo przesikal pieluche i byl mokry, jak go zaczelam przebierac to zaczal plakac i sie calkiem wybudzil zalozylam czystego pampersa i za chwile kupsko walnal ale ostatecznie pospalismy do 9 co do pieluchto to te bella happy kupilam kiedys na promocji za 25 zl w polo markecie rozmiar 4 i jakos srednio mi przypasowaly, wiecej nie kupie teraz akurat kupilam babydream fun&shit w rossmanie rozmiar 4 i musze stwierdzic, ze wcale nie takie shit sa, rozmiar 3 byl beznadziejny, ale 4 nam pasuje o dziwo Jaggna zapomnialam powiedziec, ze nosidlo ratuje mi zycie w poniedzialek zapakowalam Czarusia na plecy, wyrzucilam z nim smieci, ponosilam sobie torby do samochodu (z 4 pietra) przy okazji sasiadke "dobra rade" spotkalismy co powiedziala, ze "jej corce lekarz zabronil nosic w czyms taki dziecka" moze ten lekarz mial na mysli jakies "wisiadla" albo dziecko mialo cos z kregoslupem albo biodrami i dlatego tak powiedzial---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- wczoraj kupilam na allegro 3pak pajacow za 35zl i 7pak bodziakow za 29 z primarku, co kiedys wrzucalam link, pewnie jutro przyjdzie to dam znac czy warto kupic, bo cena super, zobaczymy jak jakosc bo te bodziaki co w smyku kupilam za 30zl 5pak to masakra jakas, nigdy wiecej nie kupie ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- zdrowka dla Oliwierka ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
moze rzadsza kapiel mu bardziej posluzy, bo do tej pory kapalam codziennie |
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje nocki ![]() oglabys jeszcze raz wrzucic linka do tych bodziaków ![]() potrzebuje paru na krotki rekaw nie kapie, bo kiedys dermatolog mowila, ze sie tak niepotrzebnie narusza bariere ochronna skory |
|
|
|
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w c&a sa 5paki za ta sama cene, a dzis chyba darmowa wysylka
Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-09-11 o 14:09 |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
kupilam ostatnio chusteczki nawilzane bambino, bo akurat w promocji byly i mi chyba Czarusia uczulily
![]() badziew jeden ![]() wlasnie zauwazylam takie drobne czerwone krosteczki na pupce, w miejscach gdzie się chusteczek używa |
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a te bambino to właśnie do sprzatania zuzyje
|
|
|
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu i położna która była w domu na wizycie też tak mówili |
|
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Bambino z kolei nie powodowały uczulenia, ale jakoś nie do końca coś tam mi w nich pasowało
![]() ------ Ja kąpię codziennie ( poza jakimiś takimi sytuacjami, gdzie nie ma nas w domu itp) , ale tak jak pisałam wcześniej nie szaleję z ilością płynu do kąpieli. Ale jak ktoś ma problemy skórne u dziecka to rzeczywiście lepiej chyba ograniczyć kąpiele niż smarować tysiącem balsamów. Iza ma skórę normalną, niczym nie muszę jej smarować, a dodatkowo traktuję to jako taki codzienny rytuał
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
kupilam 2 mega paki dady
![]() ![]() mam nadzieje, ze na troche wystarczy ![]() zraz bede robic racuchy drozdzowe z twarogiem a jutro, jesli maluchom sie nie pogorszy i bedzie pogoda to pojedziemy do wlocka na zawody balonowe |
|
|
|
#3174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------------- byłam w rossmanie wydałam 92 zł już po odliczeniu rabatu fakin szit a wcale dużo nie kupiłam
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Był pradzidek. Spacerował 3 godzinki
![]() Była moja mama. Przyniosła siatkę ciuchów i zabawek ![]() Nie ma tżta. Dzwonię z pytaniem kiedy wraca a ten, że się na 18:30 zapisał do lekarza. Kur.va ale żeby zadzwonic poinformować to już nie łaska. A ja przecież musze do rossmana zdążyć bo od południa leje i nie byłam jeszcze Cytat:
No i to przywilej tatusia, taki ich wieczorny czas.U nas bambino i johnsony były ok. W ogóle jakoś nie narzekam na żadne chusteczki specjalnie, może poza Dadami, bo za wilgotne. I Huggiesy się kiepsko wyciągały. Ale jeśli chodzi o jakość to nie mam faworytów. A skoro nie mam faworytów to też nie przepłacam i jadę na promocyjnych czteropakach babydream przy okazji okazuje się, że mają dobry skład ![]() Opitoliłabym ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wzięłam 4 paki mleka takie 600g i 2 kaszki
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
zapas do końca miesiąca jest
![]() a wlasnie, ile mleka Wam idzie na tydzień? bo u nas puszka 800g na.5 dni.starcza ![]() Czarus tradycyjnie swojego obiadku nie chcial zjesc, ale ode mnie z talerza troche skubnal |
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.

w garach wode sobie zagrzalismy, a dzieciakow i tak codziennie nie kapiemy, to stwierdzilismy ze jeden dzien roznicy im nie zrobi
brrrr

ryk jęk i pisk
sama nie wiem 

wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.

Klaudia 16.10.2009