Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 09:05   #3151
judkama
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

Judka- zdrówka dla Was wszystkich.U nas też nie ma wody od wczoraj do dzisiaj do 22-ale dzieci kąpałam- wodę w czajniku zagrzałam
ja i TZ sie wykapalismy w garach wode sobie zagrzalismy, a dzieciakow i tak codziennie nie kapiemy, to stwierdzilismy ze jeden dzien roznicy im nie zrobi

u nas leje brrrr

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:17   #3152
T'ai
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

Uwaga.
Na wycieczkę do Moonie jedziemy już jutro. Biore lapa, ale cholera wie jak będzie z czasem i internetem. W związku z powyższym może być mnie mniej do niedzieli. Dziś wieczorem będę się troszkę pakowac, więc też zaglądnę symbolicznie
bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
ś

ja mam tyle samo do powiedzenia na temat dzisiejszego popołudnia ryk jęk i pisk chyba zęby sama nie wiem coś szybko mu wychodzą, mamy już 8

a ja mam jutro maraton od 8 do min 18 jedna szkoła, druga szkoła i rada

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Hej
Oliwierka wzięło choróbsko wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.
biedny
niech szybko wraca do zdrowia
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Biedny maluszek
Ja już sama nie wiem czy u nas to na ząbki czy jakiś wirus panuje, bo słyszę, że dużo osób choruje. Ja też czułam dzisiaj jakby coś mnie brało, ale ratuję się jak mogę. Chyba, że to po prostu zmęczenie z poprzedniej nocy. Ale Izą wygląda, że jest ok. Pod wieczór katar był zdecydowanie mniejszy niż rano. Temperatury dzisiaj już na szczęście nie miała.
oby cię nie wzięło
dobrze że z Izą ok

jak Jan w domu 19 ostatnio śpi tak wczoraj szalał z koleżanką do 21 i nie wiem jak on wytrzymał
mamy do domu jakieś 5-7 min piechotą to go posadziliśmy w wózku żeby nie przysypiał, a on i tak zasnął na siedząco jak go niosłam po schodach to mi dalej kimał na ramieniu
po 22 obudził się z płaczem i już myślałam że czeka nas kolejna kiepska noc ale uspokoił się i potem już nie było pobudek
za to dziś po 8 musiałam go budzić
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:27   #3153
dzika_kaka
Zakorzenienie

U ns nocka dziś lepsza pod względem częstotliwości pobudek ale za to o 3:54 się pannie bawić zachciało. Została skutecznie zignorowana

Cytat:
Uwaga Uwaga!
W C&A w dniach 9.09 11.09 jest darmowa dostawa
Na promocje z c&a ja się więcej złapać nie dam

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Hej
Oliwierka wzięło choróbsko wczoraj wieczorem dostał dużej gorączki aż go dreszcze złapały i wymioty, po czopku się uspokoiło. Pojechaliśmy na pogotowie pediatryczne do szpitala, tam szybko badanie z krwi no i wyszedł stan zapalny, lekarka przepisała antybiotyk. Dzisiaj się rozwinęło - okropny katar, chrypka, kaszel i cały czas wraca gorączka dobija do ok. 38,5 daję czopki, bo paracetamol w syropie wczoraj zwymiotował, a nurofen dziś wypluł. Śpi ze mną w łóżku, bo w łóżeczku ciągle się budzi z płaczem. Bidulek mój sprawdza, czy jestem obok.
Ojej Zdrówka dla maluszka!

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Nie byłam w Hotelu Jura nigdy, w zasadzie to dopiero sprawdziłam co to i gdzie to, a tu się okazuje że w samiuśkim "centrum" Ot się ukryło to za sklepem

Stresa to mam jak mi pasażerskie kręcą kółka w holdingu nad Pyrzowicami, nisko nisko, tak że widzę kółka gołym okiem... bo mieszkamy idealnie na podejściu...
O i hotel majom I sklep

Kochana ja tuż koło Okęcia mieszkałam 3 lata także rozumiem

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Z powodu braku cieplej wody nie byla kapana, to troche mi zajechalo oscypkiem

Właśnie dzwonił do mnie pradziadzio Ewkowy, że przychodzi na spacer Idziemy jeść kaszkę i szykować dziecko do wyjścia. Tak to ja se mogę dzieci wychowywać

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:29   #3154
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja i TZ sie wykapalismy w garach wode sobie zagrzalismy, a dzieciakow i tak codziennie nie kapiemy, to stwierdzilismy ze jeden dzien roznicy im nie zrobi

u nas leje brrrr
to Jan też miał 2 dni "dzień dziecka" bo nas wczoraj nie było

u mnie pochmurno, ciekawe czy się rozpada
Stary 2013-09-11, 09:39   #3155
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:

Co to są hole?

wyciągarka z liną na np. łące. Na jednym końcu liny paralotniarz, drugi koniec liny przyczepiony do bębna. Zwijanie liny powoduje unoszenie się paralotniarza Potem jak już jest w górze i łapie noszenie to się wyczepia. Lina na spadochronku spada na łąkę.

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:17   #3156
musso4
Zakorzenienie

dobry
cytaty wcięło

już wiem czemu dziec ostatnio taki marudny był, szły 4 zęby na raz trzy już widać, czwarty lada dzień i będziemy mieli 6

co do ciuchów, to jak pracowałam poza domem to po przyjściu z pracy przebierałam się, w ciuchy podomowe, potem jak zaczęłam pracować w domu to chodziłam w tych ciuchach i w pewnym momencie doszłam do wniosku, że chodzę w lumpach a wyjściówki leżą wyrzuciłam te łachy i chodzę w tym w czym mogę wyjść do ludzi oczywiście na co dzień nie zakładam eleganckich kiecek i szpilek, ale dżinsy i bluzki/tuniki lub wygodne sukienki
Stary 2013-09-11, 10:26   #3157
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
bawcie się dobrze

biedny
niech szybko wraca do zdrowia

oby cię nie wzięło
dobrze że z Izą ok

jak Jan w domu 19 ostatnio śpi tak wczoraj szalał z koleżanką do 21 i nie wiem jak on wytrzymał
mamy do domu jakieś 5-7 min piechotą to go posadziliśmy w wózku żeby nie przysypiał, a on i tak zasnął na siedząco jak go niosłam po schodach to mi dalej kimał na ramieniu
po 22 obudził się z płaczem i już myślałam że czeka nas kolejna kiepska noc ale uspokoił się i potem już nie było pobudek
za to dziś po 8 musiałam go budzić
Mnie się jeszcze nie przydarzyło budzenie rano

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
U ns nocka dziś lepsza pod względem częstotliwości pobudek ale za to o 3:54 się pannie bawić zachciało. Została skutecznie zignorowana
Widzę, że dokładnie zapamiętałaś godzinę

Cytat:
wyciągarka z liną na np. łące. Na jednym końcu liny paralotniarz, drugi koniec liny przyczepiony do bębna. Zwijanie liny powoduje unoszenie się paralotniarza Potem jak już jest w górze i łapie noszenie to się wyczepia. Lina na spadochronku spada na łąkę.
Aha
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 10:58   #3158
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
już wiem czemu dziec ostatnio taki marudny był, szły 4 zęby na raz trzy już widać, czwarty lada dzień i będziemy mieli 6

co do ciuchów, to jak pracowałam poza domem to po przyjściu z pracy przebierałam się, w ciuchy podomowe, potem jak zaczęłam pracować w domu to chodziłam w tych ciuchach i w pewnym momencie doszłam do wniosku, że chodzę w lumpach a wyjściówki leżą wyrzuciłam te łachy i chodzę w tym w czym mogę wyjść do ludzi oczywiście na co dzień nie zakładam eleganckich kiecek i szpilek, ale dżinsy i bluzki/tuniki lub wygodne sukienki
Gonicie Majkowego Adasia z tymi zębami

Co do ciuchów to mnie też tak raz tknęło, że chodzę jak ostatni dziad i zrobiłam selekcję, najgorsze syfy powywalałam. Po czym znalazłam sobie nowe wygodne ulubione ubrania, w których znowu od tamtego czasu chodzę na okrągło i już są ściachane i znowu wyglądam jak dziad. Muszę znowu zrobić selekcję I odrosty

Cytat:
Widzę, że dokładnie zapamiętałaś godzinę
Pamiętam również, że patrząc na zegarek użyłam sformułowania "że która, ku.rva?!"

Stary 2013-09-11, 11:20   #3159
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Gonicie Majkowego Adasia z tymi zębami

Co do ciuchów to mnie też tak raz tknęło, że chodzę jak ostatni dziad i zrobiłam selekcję, najgorsze syfy powywalałam. Po czym znalazłam sobie nowe wygodne ulubione ubrania, w których znowu od tamtego czasu chodzę na okrągło i już są ściachane i znowu wyglądam jak dziad. Muszę znowu zrobić selekcję I odrosty

Pamiętam również, że patrząc na zegarek użyłam sformułowania "że która, ku.rva?!"
kurcze Majkowy nas przegonil, my wciaz mamy tylko 6 od poczatku lipca

tez tak robie z ciuchami

mowisz, ze okazalas swoje niezadowolenie dość dosadnie

Cytat:
dobry
cytaty wcięło

za zeby

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-11, 11:32   #3160
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Mnie się jeszcze nie przydarzyło budzenie rano
jakbym nie musiała do pracy lecieć to bym go nie obudziła
Stary 2013-09-11, 12:00   #3161
moonie_85
Wtajemniczenie

Jagnna, dostałaś moją wiadomość na priv? Bo już drugą wysłałam, ale nie widzę znów w "wysłanych" i nie wiem gdzie ją wcięło
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:22   #3162
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Jagnna, dostałaś moją wiadomość na priv? Bo już drugą wysłałam, ale nie widzę znów w "wysłanych" i nie wiem gdzie ją wcięło
może nie masz zaznaczonej opcji, żeby zapisywać wysłane wiadomości

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-11, 13:22   #3163
villemi
Zadomowienie

Hej!
pogoda beznadziejna, leje od rana non stop

nocka tez nie za ciekawa, Czarus ciagle jeczal przez sen, mleko musialam mu 2 razy robic o 23 i o 2, o 4 zaczal jeczec, bo przesikal pieluche i byl mokry, jak go zaczelam przebierac to zaczal plakac i sie calkiem wybudzil
zalozylam czystego pampersa i za chwile kupsko walnal nie wiem kiedy zasnal, bo ja padlam pierwsza
ale ostatecznie pospalismy do 9

co do pieluchto to te bella happy kupilam kiedys na promocji za 25 zl w polo markecie rozmiar 4 i jakos srednio mi przypasowaly, wiecej nie kupie
teraz akurat kupilam babydream fun&shit w rossmanie rozmiar 4 i musze stwierdzic, ze wcale nie takie shit sa, rozmiar 3 byl beznadziejny, ale 4 nam pasuje o dziwo

Jaggna zapomnialam powiedziec, ze nosidlo ratuje mi zycie w poniedzialek zapakowalam Czarusia na plecy, wyrzucilam z nim smieci, ponosilam sobie torby do samochodu (z 4 pietra)
przy okazji sasiadke "dobra rade" spotkalismy co powiedziala, ze "jej corce lekarz zabronil nosic w czyms taki dziecka" moze ten lekarz mial na mysli jakies "wisiadla" albo dziecko mialo cos z kregoslupem albo biodrami i dlatego tak powiedzial

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

wczoraj kupilam na allegro 3pak pajacow za 35zl i 7pak bodziakow za 29 z primarku, co kiedys wrzucalam link, pewnie jutro przyjdzie to dam znac czy warto kupic, bo cena super, zobaczymy jak jakosc
bo te bodziaki co w smyku kupilam za 30zl 5pak to masakra jakas, nigdy wiecej nie kupie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

zdrowka dla Oliwierka

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
wlasnie zauwazylam, ze wiekszosc z Was nie kapie dzieciaczkow codziennie i ja chyba tez tak teraz bede robic, bo u Czarusia ciagle jakis suche placki i podraznienia na skorze
moze rzadsza kapiel mu bardziej posluzy, bo do tej pory kapalam codziennie
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:37   #3164
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
nocka tez nie za ciekawa, Czarus ciagle jeczal przez sen, mleko musialam mu 2 razy robic o 23 i o 2, o 4 zaczal jeczec, bo przesikal pieluche i byl mokry, jak go zaczelam przebierac to zaczal plakac i sie calkiem wybudzil
zalozylam czystego pampersa i za chwile kupsko walnal nie wiem kiedy zasnal, bo ja padlam pierwsza
ale ostatecznie pospalismy do 9

co do pieluchto to te bella happy kupilam kiedys na promocji za 25 zl w polo markecie rozmiar 4 i jakos srednio mi przypasowaly, wiecej nie kupie
teraz akurat kupilam babydream fun&shit w rossmanie rozmiar 4 i musze stwierdzic, ze wcale nie takie shit sa, rozmiar 3 byl beznadziejny, ale 4 nam pasuje o dziwo

Jaggna zapomnialam powiedziec, ze nosidlo ratuje mi zycie w poniedzialek zapakowalam Czarusia na plecy, wyrzucilam z nim smieci, ponosilam sobie torby do samochodu (z 4 pietra)
przy okazji sasiadke "dobra rade" spotkalismy co powiedziala, ze "jej corce lekarz zabronil nosic w czyms taki dziecka" moze ten lekarz mial na mysli jakies "wisiadla" albo dziecko mialo cos z kregoslupem albo biodrami i dlatego tak powiedzial

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

wczoraj kupilam na allegro 3pak pajacow za 35zl i 7pak bodziakow za 29 z primarku, co kiedys wrzucalam link, pewnie jutro przyjdzie to dam znac czy warto kupic, bo cena super, zobaczymy jak jakosc
bo te bodziaki co w smyku kupilam za 30zl 5pak to masakra jakas, nigdy wiecej nie kupie

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

zdrowka dla Oliwierka

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

wlasnie zauwazylam, ze wiekszosc z Was nie kapie dzieciaczkow codziennie i ja chyba tez tak teraz bede robic, bo u Czarusia ciagle jakis suche placki i podraznienia na skorze
moze rzadsza kapiel mu bardziej posluzy, bo do tej pory kapalam codziennie

wspolczuje nocki

oglabys jeszcze raz wrzucic linka do tych bodziaków
potrzebuje paru na krotki rekaw

nie kapie, bo kiedys dermatolog mowila, ze sie tak niepotrzebnie narusza bariere ochronna skory

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-11, 14:06   #3165
villemi
Zadomowienie

Cytat:
wspolczuje nocki

oglabys jeszcze raz wrzucic linka do tych bodziaków
potrzebuje paru na krotki rekaw

nie kapie, bo kiedys dermatolog mowila, ze sie tak niepotrzebnie narusza bariere ochronna skory
http://allegro.pl/show_item.php?item=3533298867

w c&a sa 5paki za ta sama cene, a dzis chyba darmowa wysylka

Edytowane przez villemi
Czas edycji: 2013-09-11 o 14:09
Stary 2013-09-11, 14:56   #3166
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3533298867

w c&a sa 5paki za ta sama cene, a dzis chyba darmowa wysylka
wlasnie zrobilam tam zakupki

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-11, 15:03   #3167
villemi
Zadomowienie

kupilam ostatnio chusteczki nawilzane bambino, bo akurat w promocji byly i mi chyba Czarusia uczulily
badziew jeden
wlasnie zauwazylam takie drobne czerwone krosteczki na pupce, w miejscach gdzie się chusteczek używa
Stary 2013-09-11, 15:26   #3168
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
kupilam ostatnio chusteczki nawilzane bambino, bo akurat w promocji byly i mi chyba Czarusia uczulily
badziew jeden
wlasnie zauwazylam takie drobne czerwone krosteczki na pupce, w miejscach gdzie się chusteczek używa
To moją uczuliły chusteczki Johnsona też kupione gdzieś w promocji. Skończyły jako szmatki do ścierania kurzu
Stary 2013-09-11, 16:08   #3169
villemi
Zadomowienie

Cytat:
To moją uczuliły chusteczki Johnsona też kupione gdzieś w promocji. Skończyły jako szmatki do ścierania kurzu
u nas johnsony akurat ok
a te bambino to właśnie do sprzatania zuzyje
Stary 2013-09-11, 16:08   #3170
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

to nam pediatra tak samo radził żeby nie kąpać codziennie
w szpitalu i położna która była w domu na wizycie też tak mówili
Stary 2013-09-11, 16:28   #3171
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
u nas johnsony akurat ok
U nas Bambino z kolei nie powodowały uczulenia, ale jakoś nie do końca coś tam mi w nich pasowało

------

Ja kąpię codziennie ( poza jakimiś takimi sytuacjami, gdzie nie ma nas w domu itp) , ale tak jak pisałam wcześniej nie szaleję z ilością płynu do kąpieli. Ale jak ktoś ma problemy skórne u dziecka to rzeczywiście lepiej chyba ograniczyć kąpiele niż smarować tysiącem balsamów.
Iza ma skórę normalną, niczym nie muszę jej smarować, a dodatkowo traktuję to jako taki codzienny rytuał
Stary 2013-09-11, 16:55   #3172
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kąpię codziennie ( poza jakimiś takimi sytuacjami, gdzie nie ma nas w domu itp) , ale tak jak pisałam wcześniej nie szaleję z ilością płynu do kąpieli. Ale jak ktoś ma problemy skórne u dziecka to rzeczywiście lepiej chyba ograniczyć kąpiele niż smarować tysiącem balsamów.
Iza ma skórę normalną, niczym nie muszę jej smarować, a dodatkowo traktuję to jako taki codzienny rytuał
to tak jak u nas, tylko teraz już głowy niemyję codziennie, tylko co 2 dzień, chyba że się zamoczy
Stary 2013-09-11, 17:00   #3173
judkama
Zakorzenienie

kupilam 2 mega paki dady
mam nadzieje, ze na troche wystarczy
zraz bede robic racuchy drozdzowe z twarogiem

a jutro, jesli maluchom sie nie pogorszy i bedzie pogoda to pojedziemy do wlocka na zawody balonowe a po drodze na grzybyi obiad do tesciowej

synuś
córeczka
synuś
Stary 2013-09-11, 17:01   #3174
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
My też kąpiemy codziennie, bo to dla młodej radocha. I też jakby taka zapowiedź spanka

----------------
byłam w rossmanie wydałam 92 zł już po odliczeniu rabatu fakin szit a wcale dużo nie kupiłam
Stary 2013-09-11, 17:50   #3175
dzika_kaka
Zakorzenienie

Był pradzidek. Spacerował 3 godzinki
Była moja mama. Przyniosła siatkę ciuchów i zabawek
Nie ma tżta. Dzwonię z pytaniem kiedy wraca a ten, że się na 18:30 zapisał do lekarza. Kur.va ale żeby zadzwonic poinformować to już nie łaska. A ja przecież musze do rossmana zdążyć bo od południa leje i nie byłam jeszcze

Cytat:
wlasnie zauwazylam, ze wiekszosc z Was nie kapie dzieciaczkow codziennie
My kąpiemy codziennie, no chyba, że wracamy do domu późno. Ale tak jak pisała Sola - Ewka też nie ma problemów ze skórą. I nie nadużywamy kosmetyków. Za to kąpiel z zabawkami to jest wielka radocha więc nie będę dziecku odmawiać No i to przywilej tatusia, taki ich wieczorny czas.

Cytat:
u nas johnsony akurat ok
U nas bambino i johnsony były ok. W ogóle jakoś nie narzekam na żadne chusteczki specjalnie, może poza Dadami, bo za wilgotne. I Huggiesy się kiepsko wyciągały. Ale jeśli chodzi o jakość to nie mam faworytów. A skoro nie mam faworytów to też nie przepłacam i jadę na promocyjnych czteropakach babydream przy okazji okazuje się, że mają dobry skład

Cytat:
zraz bede robic racuchy drozdzowe z twarogiem
Opitoliłabym

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
byłam w rossmanie wydałam 92 zł już po odliczeniu rabatu fakin szit a wcale dużo nie kupiłam
Coś nakupowała?

Stary 2013-09-11, 18:07   #3176
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
to u mnie wczoraj wyszło 130, z rabatem stówa
ale wzięłam 4 paki mleka takie 600g i 2 kaszki
Stary 2013-09-11, 18:36   #3177
villemi
Zadomowienie

Cytat:
to u mnie wczoraj wyszło 130, z rabatem stówa
ale wzięłam 4 paki mleka takie 600g i 2 kaszki
ja az tak nie szalalam kazalam mamie kupic 3 puszki mleka 800g i kleik ryzowy, to jakos 80zl po rabcie wyszlo
Stary 2013-09-11, 18:54   #3178
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
ja az tak nie szalalam kazalam mamie kupic 3 puszki mleka 800g i kleik ryzowy, to jakos 80zl po rabcie wyszlo
podobnie poszalałaś
Stary 2013-09-11, 19:21   #3179
villemi
Zadomowienie

Cytat:
podobnie poszalałaś
zapas do końca miesiąca jest
a wlasnie, ile mleka Wam idzie na tydzień? bo u nas puszka 800g na.5 dni.starcza

Czarus tradycyjnie swojego obiadku nie chcial zjesc, ale ode mnie z talerza troche skubnal
Stary 2013-09-11, 20:01   #3180
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
zapas do końca miesiąca jest
a wlasnie, ile mleka Wam idzie na tydzień? bo u nas puszka 800g na.5 dni.starcza

Czarus tradycyjnie swojego obiadku nie chcial zjesc, ale ode mnie z talerza troche skubnal
teraz kupuję te po 600g to jakoś na 6 dni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości