|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
właśnie sama jestem zdziwiona że nie ma co czytać
![]() ja tam jeszcze nei prasuję :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
to super, chyba się też zdecydujemy na nią. Ale czekam na dane do konta z kredytem, bo coś dojść nie mogą![]()
|
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś długo czekacie, a to musieliście konto na kredyt zakładać? bo nam przelali na numer konta na który chcieliśmy idę sobie kisielek zrobić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 09:45 |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie z Majcią wcinamy malinówki Po wizycie u fryzjera czuję się jak nowo narodzona. Moja Majcia wariuje sobie i rano, i wieczorem. Co do literek, to ja zamówiłam na all drewniane z motywami Pszczółki Mai;-) czekam na przesyłkę. ryba91- łączę się z Tobą w bólu jajnika, nawet no-spa mi nie pomaga. Podejrzewam, że moja córcia majstruje przy nim rączkami. lineczka1989 - mi się podoba 1, bo jest prosta, zawsze można zaopatrzyć się w jakieś dodatki, ładna też jest 3;-) dzidziadziumdzia - kuruj się nasturcja7667 - ja na warsztatach byłam z moim mężem, sporo panów postanowiło towarzyszyć swoim paniom. Wszystkim Mamusiom gratki za tygodnie i wagi Kijanek;-) U mnie promocja pszczółkowych dada jest od 12.09. Wykupię chyba cały asortyment |
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, musieliśmy, bo całkiem sporo obniżyli nam oprocentowanie |
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
ale leje. No pogoda tragiczna, aż nie ma co robić..
sąsiadka suszy antene, bo jej nie odbiera paznokcie zaczęły mi pękać.. a miałam na prawdę twarde i mocne. aaa w Mcdonaldzie jest promo- 2xbig mac w cenie 1 a do tego ta karta z 'bonusem/zniżką' co to wtedy tak tanio wychodzi jakby ktoś chciał, ale nie namawiam, bo to niezdrowe jedzenie
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku
długo mnie nie było, bo mieliśmy okres przedszkolny i musiałam ogarnąć wyprawkę a w pierwszym tygodniu młody był już chory... dopiero dziś wrócił do przedszkola.Strasznie mi się podoba tytuł wątku ![]() U mnie wszystko ok tylko mam trochę stresów finansowych w domu. Wyprawka nie gotowa. Wszystko w lesie, ubranka nadal leżą na strychu i czekają na pranie i prasowanie... |
|
|
|
#1958 |
|
Wtajemniczenie
|
Sorki, że mało się odzywam, ale jestem taka śpiąca i nic mi sie nie chce, że wciąż leżę i śpię...
I jeszcze ta ponura, szara i ciemna aura za oknem :/ mimo wszystko miłego dzionka później wpadnę. Aha - dziś mam wizytę u doktorka o 16 |
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
Ja już po badaniach jutro wyniki i wizyta Wczoraj moja niunia w brzuszku jakiegoś szaleju się najadła, no tak szalała że myślałam że mi wyskoczy, ale najgorsze to że mi po pęcherzu chyba skakała i wszystkich wnętrznościach tak to bolało.. |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
doberek
![]() ja własnie zjadłam II śniadanie i piję kawkę Nasturcja ja nie mam co prasowć. no dobra znalazły by się nasze rzeczy do prasowania... u mnie pogoda do bani... pada cały czas |
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
To najpierw to co mam odpisać
![]() Rybcia po takiej nieprzespanej nocy spróbuj za dnia pospać i poodpoczywac no i jak biegaczka się nie skończy to marsz do lekarza ![]() Ktosiula 55kg? to moja waga marzeń :p Lineczka mi się podoba 2 i 4 ![]() Maomami zuzia ładnie rosnie ale pomysl też że w badaniu usg jest spory przedział błędu, 0, 5 kg ![]() Ja wczoraj po usg już się nie odezwalam bo lepilam pierogi z mięsem a dziś z kapustą i grzybkami... mały rośnie zdrowo, ma już 2520g proszę o wpisanie 34tc 3d, nie chciał pokazać buziaka, zakrywal się raczkami i piąstki mial zacisniete, wyglądał jak mały bokser hihi prawdopodobnie było to moje ostatnie usg...... a jutro już babyshower, nie mogę się doczekać
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#1962 |
|
Zadomowienie
|
Włączyłam pranie. Jeszcze nie dzieciowe, bo nie ma za bardzo co prać
![]() Muszę się uczyć do piątkowego egzaminu, ale mi się nie chceeeee Ciąża źle wpływa na karierę naukową ![]() Przypomniało mi się, ze na weekend do Teściów jedziemy... I pasowałoby coś upiec. Ale weny ni ma Chyba im chleb upiekę
|
|
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Nic mi się nie chce. Naleśniki już zrobione i jeden zjedzony. Założyłam sobie też maskę na twarz, i moge powiedzieć że jestem zielona
![]() I dalej nudy, może ogarnę w pokoju, w sumie nie ma dużo.
|
|
|
|
#1964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() taa a później i tak będzie 5 i tak :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wówczas miałabym same 5 i jedno 3.5 Jak na 11 egzaminów to nieźle I do tego jeszcze zaliczenia były ![]() Mam ochotę zrobić bigos. Nie tyle zjeść, co go zrobić. Chyba powinnam dokupić kolejny zamrażalnik...
|
|
|
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
Kopnijcie mnie w tyłek, jak jeszcze któraś da radę podnieść nogę, może to mnie zmotywuje
![]() Magalska, maoimami sporę już dzieciaczki macie, moje pewnie tyle samo ma
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-09-11 o 10:58 |
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy już się to pojawiło
coś dla fanek sówek ![]() http://kobiecegadzety.pl/10765,PROST...RODZIC%C3%93W_ |
|
|
|
#1969 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
no na pewno maluch powyżej 2 kg jest ![]() Zjadlam właśnie 3 monte ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale superanckie :P tylko że ja już zdecydowanie za dużo sówek będę miała kupuję te pudełka w Lidlu z sówkami na skarpeteczki i rajstopki Nelki coby mi miejsca w komodzie nie zabierały ![]() zamówiłam sukienkę tylko boję się że będę w niej wyglądała jak głupek a musiałam wziąć rozmiar 42 :mdlje:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 11:04 |
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak czytam wagi Waszych dzieci i mam wrażenie, że mój dzieć jest jakiś mały, no ale zobaczymy jak za tydzień na usg
|
|||
|
|
|
#1972 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
no i na pampersy z biedry tylko nie wiem ile kupić tych 2......Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Dzień doberek
za wizytujące ![]() Cytat:
![]() Także trochę przez pół biorę jego słowa.Nieraz już się przejechałam ![]() No nic zobaczymy Może akurat w tej kwestii sie wykaże ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oby już rwa przestała dokuczać
|
|||
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaby
za wybór wózka kiedy będziecie go mieć?Cytat:
A kociaki to zawsze sobie znajdą odpowiednia zabawę Jak mi brakuje tego podglądania,śmiania z ich wygłupów. Uwielbiam obserwować ich harce,na samo wspomnienie mordka mi się cieszy ![]() Cytat:
ale Ci strzelił gadkę
|
||
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
|
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam 3 chabrową
![]() Cytat:
![]() mam plan że na śluby będę zakładać buty na wysokim obcasie a na zmianę wezmę sobie baleriny, ciekawe ile wytrzymam
|
|
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Cytat:
bo wejść wejdzie ale miałam problem ze zdjęciem po całym dniu.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dzisiaj humorek Ci sie na pewno poprawi po zakupach |
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=Za3GLa w tej gazetce sobie poszukaj na 14 stronie :P
w sobotę wystawiłam na tablicę ogłoszenie że spradam grzejnik i dzisiaj ma pani przyjechać po niego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 11:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

no i dostałam kuon rabatowy na 50 zł przy następnych zakupach powyżej 700 zł
to super, chyba się też zdecydujemy na nią. Ale czekam na dane do konta z kredytem, bo coś dojść nie mogą

Po wizycie u fryzjera czuję się jak nowo narodzona. Moja Majcia wariuje sobie i rano, i wieczorem. 

później wpadnę.
Ślub 25.08.2012 
Chyba im chleb upiekę 

Troszkę mi żal, bo jakoś tak ta Comfort bardziej przypadła mi do gustu, ale myślę, że już przy drugim spacerze bym klęła pod nosem i marzyła o Lite
za wizytujące 
bo wejść wejdzie ale miałam problem ze zdjęciem po całym dniu....