Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-10, 23:12   #1921
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Melduję się wieczornie, przyznaję że przeleciałam Was "po łebkach". Nie mam sił już dzisiaj na nic, były u mnie koleżanki i dopiero niedawno skończyłam je odwozić Przyjechałam do domu i padłam do łóżka, czaję się żeby pójść spać ale stwierdziłam że jeszcze tutaj do Was zaglądnę i troszkę podczytam

Dobrej nocki mamusie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:14   #1922
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Mam dość oglądania pralko lodówek
Wróciliśmy z SR,dzisiaj na porodówce względny spokój,lekarz badał malucha który urodził się cc i tak fajnie kwilił za drzwiami.Na noworodkach urodzaj 5 dzisiejszych świeżynek i kilka dzieciaczków starszych. Słodkie

A i w końcu oglądaliśmy Maxi Cosi Mara Plus,spodobał mi się
2000 tysiaki
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42730444]A to może jutro porobię zdjęcia

Co do pralek, lodówek to kupowaliśmy od razu po ślubie i robiłam tak, że szukałam informacji w necie, opinii i potem sklepu internetowego, gdzie było najtaniej, a opinie też miał dobre. U nas niemal wszystko było kupione przez morele.net i odbieraliśmy osobiście w Lublinie. Ale teraz jest tyle akcji, że transport kurierem za 1gr, że można sobie zamówić do domu.
Teraz zamawiałam teściowej super pralkę Indesit, wyszło ją to 786zł A praleczka genialna [/QUOTE]
Powiem Ci że ja to nie mam szczęścia.U nas w mieście jest wielki problem ze wszystkim,mały wybór gdzie można sobie coś zamówić innego niż mają na stanie.A jak na złość zawsze sobie wybiorę model mało popularny
A jednak chcę zobaczyć dany model zanim kupię, albo chociaż potem jakby sie coś zepsuło mieć gwarancję że mogę do stacjonarnego sklepu odwieźć, a nie płacić za wysyłkę do sklepu internetowego.
Jest Media Markt ale ceny mają też "świetne"
I jeszcze teraz niektóre modele są dostępne na wyłączność tylko w danej sieci :/ i np lodówka na necie kosztuje 2900 a w Media Markt 3900.Paranoja

Kurcze człowiek by chciał wydać pieniądze i nawet nie może
Zadupie u nas totalne!

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Miki piękne kombinezony

a tak wogóle od dziś zostało mi 6 tygodniiiiiiii
a dopiero byłąm w 4 tygodniu ciąży jak się dowiedziałam,
coraz bliżej

Cytat:
Jesteś moim Bogiem, wkońcu koszula która mi się podobaaaaaaa i taka kupie, nawet 2 i jak cyc nie wypada to już wogóleeeeeeeeeeeeeeee
Ja kupowałam poprzez stronkę brzuchatki bo akurat nie mieli wtedy na All wystawione.Tam maja też mniejszą rozmiarówkę,na pewno xl jeszcze było.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Kombinezony Zimę mam już z głowy Pierwszy jest tak jakby ze sztruksu, drugi misiowaty na śliskiej podszewce.

Pierwszy 14 zł, drugi 17 zł.
Śliczne zdobycze

Ty masz naprawdę super tego lumpka
Zazdraszczam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:27   #1923
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A mnie jednak mloda zarazila. Już mi zimno, smarkowo i dreszczowo ; (

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to kuruj się zapobiegawczo domowymi sposobami

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mam dość oglądania pralko lodówek
Wróciliśmy z SR,dzisiaj na porodówce względny spokój,lekarz badał malucha który urodził się cc i tak fajnie kwilił za drzwiami.Na noworodkach urodzaj 5 dzisiejszych świeżynek i kilka dzieciaczków starszych. Słodkie

A i w końcu oglądaliśmy Maxi Cosi Mara Plus,spodobał mi się
2000 tysiaki
A to są takie 2 w 1
Żarcik współczuję, bo jak się czegoś szuka to zazwyczaj nic nie ma albo ceny kosmiczne
My tylko oglądaliśmy salę porodową, dzieciaczków nie widzieliśmy...

A nie ma gdzieś w necie taniej tego wózka??
Stary 2013-09-10, 23:29   #1924
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Byłam u GP. Tradycyjnie zmierzył ciśnienie 138/92 i posłuchaliśmy serduszka Siuśki ok i tak jak mówił jak nie mam innych objawów to samym ciśnieniem się nie przejmować tym bardziej, że w domu jest niższe.

Tu zawsze jest sporo promocji praktycznie rzadko kupuję coś w normalnej cenie

Super, ze humorek lepszy i power od rana

Uważam tak samo Mimo, że planuję turystyczne łóżeczko do salonu, to niania i tak się przyda. To zakup na kilka lat. Dla mnie najbardziej przyda się wieczorami, gdy córcia będzie już spała u siebie a my np. w salonie będziemy oglądali tv. Będe miała podgląd i nie trzeba będzie latać co chwilę na górę i sprawdzać.

Ostatnio w tesco widziałam już Mikołaje z czekolady i różne świąteczne słodycze

Super, że się wyspałaś ale swędzenia nie zazdroszczę
za tydzień...coraz bliżej Kochana - czekam na wiadomość
Małż wypatrzył te w Argosie, tylko kolor nam trochę nie odpowiada http://www.argos.ie/static/Product/p...ND+TRAVELL.htm

A u nas można Jednak w razie co mąż i tak by nie chciał

udanej wizyty, wcale dużo nie przytyłaś

Śliczne foteczki - w białej kiecce najładniejsze

Fajne koszule a pościel

Super
No i super że takie dobre wieści

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
u mnie jest równe 8 tygodni dzisiaj :P

no zobacz że jest śmieszny :P jak jakaś pipka wygląda czy coś

Mój jeszcze z dziurką małą. Ale kolor ma w środku brązowy,jakieś przebarwienie czy co

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Już wróciłam.
W Makro niestety nie byłam, więc nie powiem Wam jak z tymi promocjami, ale za to byłam w Biedronie i już są te paki pieluszek po niecałe 50zł. Kupiłam jedną taką paczkę i myślę, czy nie dokupić drugiej jak tak dużo schodzi pieluch na początku.
Musze się wybrać jutro

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
ooo! wreszcie ktoś nazwał moje myśli

Weronisiek gratuluję zakończenia remonciku

Miki fajne wdzianka

Cytat:
faktycznie coś ucichło na forum, czyżby wszystkie miały syndrom wicia gniazda?

wypiłam cole i mam czkawkę i dalej wydaje mi się że moja córka nie miała jeszcze czkawki, nie zaobserwowałam przynajmniej.

TŻ mi powiedział że w nocy jak śpie to pukam ręką po brzuchu ale w jakim celu to oboje nie wiemy, myślę że może młodzież wtedy się rusza coś mi niewygodnie, może dlatego

No właśnie 6 tyg, a ja nawet nie mam nic do torby. Trzeba się za nią zabrać.A ja jeszcze mam nadzieję że urodzę przed terminem
Cytat:
Jak już będą w domu to będzie połowa sukcesu. Potem szybko zostaną zamontowane i łazienka gotowa. Ja nie mogę się zdecydować na wybór szafy i łóżka, będę tak wybierać jeszcze z tydzień, zanim mi je zrobią i przywiozą to łoooo.

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Ja także nie zaobserwowałam jeszcze aby moje Dziecko miało czkawkę, albo po prostu nie potrafię rozpoznać tego momentu.
Ja to całą noc śpię z ręką na brzuchu, mąż mówi, że cały czas się głaszczę i czasem nawet mówię do Dzidzia przez sen.
6 tygodni to jeszcze wbrew pozorom dużo czasu, jak się zepniesz to w ciągu kilku dni skompletujesz całą zawartość torby do szpitala.
Jedna puka druga głaszcze

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No z tym bedzie gorzej bo poruszylam pare dni temu ten temat I o malo wojny nie bylo.
A jakie bylo jego zdziwienie wogole?
Co? Jak,? Jak ja sobie to wyobrazam?
Ze on ja dzgal bedzie? Ze jakby mi sie brzuch poruszyl w miedzyczasie to on by na zawal padł.

Wysmialam go I powiedzialam : jasne w sumie lepiej nie ryzykowac , zawsze moglaby cie w wacka ugrysc.

No wiec wiecej tego tematu nie porusze

Jakie tu dzisiaj teksty odchodzą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-10, 23:33   #1925
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Wymiękam.
Witam wieczornie, pół dnia mnie nie było bo tak tragicznie sie czuje. Wzięło mnie przed 12 i tak o 2 odpuściło a o 16 znów sie zaczęło. Ehh... mam nadzieje jednak ze w końcu jakoś mi to przejdzie bo jak nie nie jedno to drugie a w ogóle to przez te biegunki zbankrutuje na papierze

nie cytowałam bo nie mam siły szczerze. Piję mięte i mam nadzieje ze w końcu odpuści.. nic dzisiaj nie zjadłam praktyczni

Domii- piękna ta sesja i pięknie wyglądasz . Ja umówiłam się ze zrobie sobie taką małą sesyjkę, a nawet 'sesyjeczkę' jak tylko sie lepiej poczuje w weekend. Ale nie mam sie w co ubrac ... coś poszukam, i tak siedze non stop w domu

Któraś pytała z czym kurier- z anteną i okablowaniem do TV. bo jak pisałam wczesniej po którejś burzy rozpadła się antena i kabel i
musiałam kupić nowe bo byłam bez TV. NO i w końcu przywieźli, ale bez kabla Mąż znów musiał zrobić awanture i kurier musiał jechać i przywieźć ten kabel- obecnie mąż z bratem moim to zakładają.

Dziękuję za trzymanie kciuków! Przydały się
nie mogłam się powstrzymać

Wspólczuję że Cie tak trzyma

Czyli z premią do przodu?

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Kochane!
Ja już zmykam. Muszę wyjść jeszcze z psem na spacer i zrobić jakąś kolację, bo mój mąż odkąd przyjechaliśmy leży w łóżku i trzęsie się z zimna. Na razie ma stan podgorączkowy. Mam nadzieję, że nie złapał żadnego wirusa, bo jak on przyniesie chorobę do domu to później ja także jestem chora.
Miłej nocki życzę i kolorowych snów!
Zdrówka dla mężusia!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
rozpieszcza Cię, ja po pół puszki masy krówkowej bym była nieźle zasłodzona :x

mi się wczoraj zachciało uszek z barszczem i dzisiaj były
Uwielbiam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-10, 23:35   #1926
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Trele a skąd od razu taka diagnoza dla lapka?

Maomami wow! Jaka dużą dziewczynka! Ale teraz to większość robaczkow będzie tak ładnie rosla .

Moj brat tak stwierdzil , on troche ma wieksze pojecie. Mam tylko niebieskie tlo I komunikat : Bootable device was not found . wyslalam mu esa co to znaczy? A on Od razu mi odpisal : spadl Ci laptop?

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja do tej pory jestem w szoku ile waży, naprawdę nie spodziewałam sie że aż tyle.
Teraz jestem bardzo ciekawa ile jeszcze może przybrać do końca

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Ja niestety nie pomogę, bo nie mam takich zdolności i sama nie zabieram się za robienie ozdóbek. Mam dwie lewe ręce do takich prac
Ja w 34/35 tc jak sie dowiedzialam ze mloda ma juz 2700 tez pierwsze zapytalam ile moze jeszcze dobic do terminu a lekarka powiedziala max 1,5 kg

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:38   #1927
sorento
Rozeznanie

O rany dziewczyny, nadrabiałam Was od soboty na raty, a że weekend intensywny to dopiero dziś zdołałam
paulinaizabela za przepływy, ciśnienie i żeby maleństwo rosło ładnie i w brzuszku jak najdłużej siedziało
Trele_Morele Jak Tomcio wyskoczy w terminie to będę słać życzenia urodzinowe między skurczami
nemosek dzięki na informacje o karmieniu piersią
peppermint ale zgrabny brzuszek maluszek !!!!!! tak w ogóle chyba muszę skorzystać z Twojego doświadczenia i obczaić tego navingtona i , bo u nas problem taki sam-3 piętro bez windy, sąsiedzi niby w porządku ale czasem ktoś bramy nie domknie i w zeszłym roku komuś rower ukradli:/ a chyba akurat tego wózka nie było w sklepie, albo nie zauważyliśmy po prostu.
maoami wg naszych przemyśleń u nas łóżeczko Tomcia też będzie tak wystawać, czyli prostopadle do ściany i stwierdziliśmy, że to najlepsze ustawienie będzie. Zresztą gdzieś słyszałam, że taki maluszek nie powinien za bardzo zerkać w tył(w sumie nie wiem czemu) a jak tak postawimy wszystko co ciekawe będzie się działo z przodu lub z boku
weronisiek apartament pierwsza klasa!!! a do zakupu tej oliwki się przymierzam, zwykła mnie strasznie zirytowała, jak się po 2 praniach zapachu z sukienki nie mogłam pozbyć
lineczka Jeśli z owocami to prawda to nasz też będzie wielkoludkiem Lubi zwłaszcza brzoskwinie i arbuza bo zawsze jak je zjem to tance radości w brzuchu odstawia
adoosienka dobrze że już jesteście w domu oby do rozwiązania już bez szpitalnych przygód
kociak super zdjęcia!!!!
domi Twoje też !!! a to jak stoisz oparta o murek, ze spuszczoną głową i głaszczesz Jasia moje ulubione na miejscu Twego męża oprawiłabym w ramkę
rybko Ty to masz przeboje wybierz się do lekarza jak nie przejdzie, żebyś się nie odwodniła, bo potem łatwo się może jakaś pęcherzowa infekcja przyplątać
przy okazji mogę zameldować się oficjalnie
sorento - Kasia, OM 23.03.2013, TP- 28.12.2013 - Tomuś
waga maluszka 23t5d- 648g
maoami ładnie rośnie Zuziak

Co do sobotniej wyprawy rozpoznawczej , oglądaliśmy mnóstwo wózków, od x-landerów po jakąś polską firmę, której nazwy nie pamiętam, ale że zależy nam na tym, żeby był dość lekki i nie zajmował wiele miejsca po złożeniu bo dużo jeździmy, chyba zdecydujemy się na Mutsy. Tyle nam zeszło w tym sklepie, że stwierdziliśmy z TŻ , że dnia lenia ciąg dalszy i poszliśmy wypróbować kebab z jagnięciną
Za to niedziela była pracowita, pół dnia w kuchni siedzieliśmy i tworzyliśmy obiadek i przetwory Wieczorem w nagrodę miał być wieczór filmowy, ale w połowie filmu usnęłam , a efekt był taki, że obudziłam się w środku nocy i spać nie mogłam do 6 Teraz zaczynamy drugi tydzień ze szkołą rodzenia, wczoraj były ćwiczenia gimnastyczne dla pań, a dziś wspólne zajęcia z pielęgnacji noworodka, sama teoria , położna się biedna ugadała ponad 3 godziny. Za tydzień będzie praktyka w małych grupach, śmiała się, że będzie najbardziej na tatusiów naciskać, żeby się nauczyli kąpać i przewijać
Idę i ja spać, bo ziewam już strasznie, dobranoc wszystkim

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-10, 23:57   #1928
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

sól też można dawać do noska.
Ale co jest lepsze? Ktokolwiek wie coś na ten temat?
Mi sie wydaje że to i to jest dobre.Tylko że woda morska dociera chyba dalej do noska bo jednak jest w sprayu no i łatwiej aplikować.

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A no piwnicę to my też mamy ale nam się nigdy nie chciało schodzić, wszystko leżało u babci w spiżarni i przywoziło się zawsze po kilka słoików :P tyle, żeby do szafki weszło w piwnicy była graciarnia że tak powiem

ja się właśnie do karpia nigdy nie przekonałam :x dla mnie zawsze była jakaś inna ryba :x

a tak jeszcze powiedz mi, jak długo zamierzasz odczekać po Wigilii zanim wrócisz do karmienia?
Ja za karpikiem nie przepadam za bardzo,przeważnie jest łosoś.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
też tak planuje, z tym że może maly bedzie już na tyle duży że bede mogłą zjeść wszystko.. Nie odpuszczę grzybków, uszek i niektórych innych potraw... chyba ze bede musiała.
Lepsze pojemniki czy woreczki? woreczki zajmują mniej miejsca, ale tu w sklepach nigdzie niewidziłam natomiast pojemniki widziałam .. czy oprócz MIEJSCA ma to jakieś znaczenie ? ;>
Chyba nie

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Kurde ja tez mam taka zgage jakiej nigdy nie mialam!
Cala ciaze moze ze dwa razy mialam zgage I to pieciominutowke , wiec co to teraz jest ?

Majeczce rosną jeszcze dodatkowe włoski to dlatego

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kupowała na all reczniki dla dziecka? te z kapturem? Chodzi mi o to u kogo kupowałyście i czy są w miarę ok w dotyku

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Wszystko wszystko? W sensie: pieczone, smażone, grzyby itp? Hmmm.. to może to tylko taki mit z tym, żeby katować się dietką?
Ja polecam te http://allegro.pl/okrycie-kapielowe-...01282971.html.
Jest mega miły i mam nadzieję że wodę też będzie po praniu ładnie wciągały

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Nie wiem czy się wiąże, ale mi się skojarzyło Mówiłam, że uwielbiam rymowanki

Dzidzia, wybacz Ja też lubię takie bluzy, jak mam wyskoczyć do sklepu czy na spacer to idealna No i kiedyś w takiej bluzie z misiem to pół tatr obeszłam
Dogadałabyś się z moim tż -on uwielbia takie misiowate bluzy

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
My nie będziemy mieć baldachimu, po pierwsze mnie się to nie podoba, po drugie jakoś wydaje mi się że dopływ powietrza i bodźców jest o wiele mniejszy a po trzecie jakoś tak kojarzy mi się to ze zgromadzeniem kurzu

Śliczne zdjęcia

Kombinezony super za udane łowy

Dobrze że już lepiej, kurde Ty to masz przejścia w tej ciąży ciągle coś się Ciebie łapie, jak nie przeziębienie, to ciśnienie, to biegaczka, to mega zgaga oj Kacperek napewno Ci to wszystko wynagrodzi po stokroć

Ufff witam wieczornie, cały dzień spędziłam poza domem. Nadrobiłam Was, ale łatwo nie było, pół godziny mi to zajęło
My byliśmy dzisiaj na USG, bagatelka była tylko godzina opóźnienia, ale lekarz baaaardzo miły, taki młody ale naprawdę super wszystko tłumaczył.
I melduję że panna Zuzanna ( nadal jest dziewczynką ) wg OM dzisiaj ma 34 t 5 d a według USG wyszła jakoś tydzień młodsza bo termin nam pokazuje na 23.10. Wszystko ładnie się rozwija, serduszko 140 uderzeń na minutę, wszystkie narządy prawidłowe, przez całe badanie malutka ziewała i wkładała rączki do buźki, lekarz się śmiał że chyba chce sobie odgryźć kciuka Ułożona jest główką na dół, łożysko mam typu I, na przedniej ścianie.
Waga mojej małej kluski 34t5d 2348g !!!! Byłam w szoku jak się przypasła ale cieszę się że rośnie córcia
O kawałek babeczki

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
A mi spadl laptop I najprawdopodobniej poszedl mu dysk twardy jest za☠☠☠iscie

MAOMAMI - to duza dziewczynka ta Wasza Zuzka

Ups

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
a ja mam pytanie do Mamuś kreatywnych

z czego robiłyście/będziecie robić literki dla swoich robaczków? i potem czym je ozdabiać? niestety nie mam możliwości wyciąć drewnianych, więc myślałam o pleksie albo po prostu tekturze falistej i potem obkleić je kolorowym papierem samoprzylepnym i ozdobić
Nie mam pomysłu nawet
A może uszyjesz ?Bo przecież potrafisz
Cosik takiego http://peticado.pl/pl/produkt/zestaw.../literki-szyte

Cytat:

Maomami wow! Jaka dużą dziewczynka! Ale teraz to większość robaczkow będzie tak ładnie rosla .

To kuruj się,choróbsko teraz niepotrzebne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-10, 23:59   #1929
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
No może taki dzień ma. Ważne, że się rusza. Ja mam zasadę, że jak jednego dnia jest trochę leniwa, to czekam na dzień następny. Gdyby znowu była spokojna bardzo to pojechałabym na IP, ale jeszcze mi się nie zdarzyło tak.
A! od 20.09 w Lidlu mają być jakieś takie dłuższe tuniki i swetry do leginsów. Może coś będzie mogło udawać ciążowe
No właśnie rusza się, więc sama nie wiem o co mi chodzi, ale chyba ani razu nie dostałam dziś porządnego kopniaka. Pewnie jak położę się spać, wtedy się rozbryka

Trele to nieciekawie z tym laptopem. Może jeszcze uda się go uratować jakoś

Dzidzia współczuję, ale teraz się zacznie z przeziębieniami. Tylko patrzeć jak mnie coś złapie. U mnie to norma na jesieni. Wygrzej się porządnie pod kołdrą, może przejdzie.

Kochanego mam męża, zerwał się na chwilę z pracy, żeby kupić mi rennie. Zadzwonił żebym wyszła na taras, ja zaskoczona, a ten mi wrzuca renni. Już pochłonęłam i o niebo lepiej. Zrobię mu chyba dobre śniadanie jutro
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 00:04   #1930
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
to kuruj się zapobiegawczo domowymi sposobami

A to są takie 2 w 1
Żarcik współczuję, bo jak się czegoś szuka to zazwyczaj nic nie ma albo ceny kosmiczne
My tylko oglądaliśmy salę porodową, dzieciaczków nie widzieliśmy...

A nie ma gdzieś w necie taniej tego wózka??
Ty się nie nabijaj z nemoska bo mój mózg już się pali
A kurcze wiesz mogliby wymyslić opcje 2 w 1

Muszę dopiero poszukać,ale cenowo pewnie podobnie,tylko akcesoriów więcej.
Ja to jestem dobra x move odrzuciłam ze względu na cena a za mura się oglądam
Z tym że czuje się odrobineczkę usprawiedliwiona bo mura ma przynajmniej adaptery,kocyk i coś tam jeszcze, a x lander goły
No i dziadek zapowiedział sponsoring,ale czy to mu wyjdzie

I jeszcze co ja napisałam w poprzednim poście 2000 tysiaki
Oj czas ie położyć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 00:09   #1931
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
O rany dziewczyny, nadrabiałam Was od soboty na raty, a że weekend intensywny to dopiero dziś zdołałam
paulinaizabela za przepływy, ciśnienie i żeby maleństwo rosło ładnie i w brzuszku jak najdłużej siedziało
Trele_Morele Jak Tomcio wyskoczy w terminie to będę słać życzenia urodzinowe między skurczami
peppermint ale zgrabny brzuszek maluszek !!!!!! tak w ogóle chyba muszę skorzystać z Twojego doświadczenia i obczaić tego navingtona i , bo u nas problem taki sam-3 piętro bez windy, sąsiedzi niby w porządku ale czasem ktoś bramy nie domknie i w zeszłym roku komuś rower ukradli:/ a chyba akurat tego wózka nie było w sklepie, albo nie zauważyliśmy po prostu.
maoami wg naszych przemyśleń u nas łóżeczko Tomcia też będzie tak wystawać, czyli prostopadle do ściany i stwierdziliśmy, że to najlepsze ustawienie będzie. Zresztą gdzieś słyszałam, że taki maluszek nie powinien za bardzo zerkać w tył(w sumie nie wiem czemu) a jak tak postawimy wszystko co ciekawe będzie się działo z przodu lub z boku
weronisiek apartament pierwsza klasa!!! a do zakupu tej oliwki się przymierzam, zwykła mnie strasznie zirytowała, jak się po 2 praniach zapachu z sukienki nie mogłam pozbyć
lineczka Jeśli z owocami to prawda to nasz też będzie wielkoludkiem Lubi zwłaszcza brzoskwinie i arbuza bo zawsze jak je zjem to tance radości w brzuchu odstawia
adoosienka dobrze że już jesteście w domu oby do rozwiązania już bez szpitalnych przygód
kociak super zdjęcia!!!!
domi Twoje też !!! a to jak stoisz oparta o murek, ze spuszczoną głową i głaszczesz Jasia moje ulubione na miejscu Twego męża oprawiłabym w ramkę
rybko Ty to masz przeboje wybierz się do lekarza jak nie przejdzie, żebyś się nie odwodniła, bo potem łatwo się może jakaś pęcherzowa infekcja przyplątać

Co do sobotniej wyprawy rozpoznawczej , oglądaliśmy mnóstwo wózków, od x-landerów po jakąś polską firmę, której nazwy nie pamiętam, ale że zależy nam na tym, żeby był dość lekki i nie zajmował wiele miejsca po złożeniu bo dużo jeździmy, chyba zdecydujemy się na Mutsy. Tyle nam zeszło w tym sklepie, że stwierdziliśmy z TŻ , że dnia lenia ciąg dalszy i poszliśmy wypróbować kebab z jagnięciną
Za to niedziela była pracowita, pół dnia w kuchni siedzieliśmy i tworzyliśmy obiadek i przetwory Wieczorem w nagrodę miał być wieczór filmowy, ale w połowie filmu usnęłam , a efekt był taki, że obudziłam się w środku nocy i spać nie mogłam do 6 Teraz zaczynamy drugi tydzień ze szkołą rodzenia, wczoraj były ćwiczenia gimnastyczne dla pań, a dziś wspólne zajęcia z pielęgnacji noworodka, sama teoria , położna się biedna ugadała ponad 3 godziny. Za tydzień będzie praktyka w małych grupach, śmiała się, że będzie najbardziej na tatusiów naciskać, żeby się nauczyli kąpać i przewijać
A jaki model Mutsy ?

Tatusiowie staną na wysokości zadania i na pewno się sprawdzą
Żałuję tylko że swojego małża w akcji nie widziałam(ćwiczyłam wtedy) o musi być extra widok

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 00:36   #1932
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ty się nie nabijaj z nemoska bo mój mózg już się pali
A kurcze wiesz mogliby wymyslić opcje 2 w 1

Muszę dopiero poszukać,ale cenowo pewnie podobnie,tylko akcesoriów więcej.
Ja to jestem dobra x move odrzuciłam ze względu na cena a za mura się oglądam
Z tym że czuje się odrobineczkę usprawiedliwiona bo mura ma przynajmniej adaptery,kocyk i coś tam jeszcze, a x lander goły
No i dziadek zapowiedział sponsoring,ale czy to mu wyjdzie

I jeszcze co ja napisałam w poprzednim poście 2000 tysiaki
Oj czas ie położyć

O to super, że dziadzia furę sprawi możecie wybrać swój wymarzony i w razie co dorzucić trochę

Wyczaiłam to ale nie chciałam się czepiać

Sorento -
Wybór wózka ciężka sprawa...w waszym wypadku waga ma znaczenie, skoro będziecie dzwigać wysoko... z tych lekkich polecany tu był Tutek Grander.

Babku - dla męża

Dobrej nocki brzuchatki

za jutrzejsze wizyty

Stary 2013-09-11, 06:41   #1933
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

Dzień doberek mamuśki, ja już na nogach, zaraz trzeba się ubierać i zawieźć brata do szkoły, później fryzjer, potem z przyjaciółką na ostatnią przymiarkę sukni ślubnej dzisiaj pewnie będę dopiero jakoś popołudniu bo do tego jeszcze kilka mniejszych spraw do załatwienia.

Miłego dnia

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 06:57   #1934
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Melduję się wieczornie, przyznaję że przeleciałam Was "po łebkach". Nie mam sił już dzisiaj na nic, były u mnie koleżanki i dopiero niedawno skończyłam je odwozić Przyjechałam do domu i padłam do łóżka, czaję się żeby pójść spać ale stwierdziłam że jeszcze tutaj do Was zaglądnę i troszkę podczytam

Dobrej nocki mamusie
nie przelatuj nas

heja! :P

mdłości mi przeszły na całe szczęście
wczoraj zamiast oglądać Prawo Agaty to ja usnęłam ehh :/

idę sobie robić śniadanie i muszę ogarnąć trochę bo kurier ma przyjechać żeby miał gdzie postawić paczki

maomami, zapomniałam Ci napisać że Twoje dziecię spore już jest
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:25   #1935
aaby
Zakorzenienie

Melduję się dziewczynki!

Przeleciałam Wam w tempie ekspresowym , ale oczywiście nie pamiętam, co komu miałam napisać, a wyjątkowo nie chciało mi się zapisywać Wybaczcie ten jeden raz

Powiem tylko, że wszystkie zdjęcia i zakupy piękne A sesja brzuszkowa to już w ogóle nie mówię - zdecydowanie mój klimat Piękna pamiątka na lata!

Której wyłazi pępek? Dołączam się Też zaczyna wyłazić

Z rzeczy słabych:
- miałam dwa dni takie, że nie mogłam chodzić. Nie wiem, co się z tym dyskiem stało, ale każdy krok to były łzy z bólu Odpukać wczoraj już było lepiej i oby już się takie dni nie powtórzyły
- od 2 dni puchnę Nogi już od samego rana mam spuchnięte, i to nie tylko stopy czy kostki, ale łydki i nawet uda! Zwłaszcza prawa noga... Bosko, a do porodu taaaaaaak daleko Już widzę, ile mi waga pokaże na wizycie W każdym razie wkurza mnie ta opuchlizna niemiłosiernie... Mam tylko nadzieję, że to zbierająca się woda, a nie zatrucie

Z rzeczy lepszych:
- remont skończony! Już nawet sprzątanie poremontowane zaliczone, teraz można "wić gniazdo" Czyli jak będzie wena, to solidnie wysprzątać łazienkę, umyć panele w przedpokoju i jakoś te szafy zorganizować
- wczoraj zamówiliśmy 4 kółka dla Niny! Ostatecznie wybór padł na Mutsy Igo - tylko w wersji Lite. Byłam nastawiona na gondolę Comfort, zdecydowanie bardziej mi się podoba i nawet jest ciut głębsza (wg wymiarów niby tylko 2cm, ale wizualnie wydawało mi się więcej), no ale waga zwyciężyła... 1,8kg różnicy, jak złapałam obie naraz, to różnica ogromna! A jednak czeka mnie wnoszenie jej z małą na 3p. Troszkę mi żal, bo jakoś tak ta Comfort bardziej przypadła mi do gustu, ale myślę, że już przy drugim spacerze bym klęła pod nosem i marzyła o Lite
Kolor wózka silver na czarnym stelażu

...i tyle u mnie. Idę zrobić sobie śniadanko i kakao

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2013-09-11 o 07:27
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 07:52   #1936
ryba91
Zakorzenienie

Witam z rana ;P

Od 5 nie śpię całą noc bolał mnie brzuch i jajnik, ale chyba ze zmęczenia i wykończenia zasnęłam. Potem sie obudziłam i nie mogłam zasnąć. na dodatek moje ukochane kociaki nauczyły się wskakiwać na najwyższą szafę i ściągły mi nitki i inne tego typu rzeczy i taką sobie super zabawe wymyśliły ze nawet kawałka nitki mi nie zostawiły.. ahh te kociaki Obudzilam sie jak jakaś naćpana. Na prawdę. koty mnie nie zdenerwowały, śmiałam sie z tego co zrobily, poszłam do kuchni i stałam tam z 20 minut nie robiąc nic, a w głowie całkowita pustka i spokój.
Zrobiłam sobie 2 mięty, i jedną herbatkę żurawinową . Mięty już wypite- smaczne były ;D
Wyszłam na balkon a tam taka piździawica- MÓWIĘ WAM koniec świata będzie- w Suwałkach najcieplej dzisiaj

Póki co czuje się w miare ok, boli mnie brzuch i ten jajnik ale do zniesienia.

Jak za 2 godziny nadal bedzie taka pogoda to siedze w domu z d.upą do góry i nic nie robię, a jak sie poprawi to lece na jakieś zakupy.

Cytat:
My nie będziemy mieć baldachimu, po pierwsze mnie się to nie podoba, po drugie jakoś wydaje mi się że dopływ powietrza i bodźców jest o wiele mniejszy a po trzecie jakoś tak kojarzy mi się to ze zgromadzeniem kurzu

Śliczne zdjęcia

Dobrze że już lepiej, kurde Ty to masz przejścia w tej ciąży ciągle coś się Ciebie łapie, jak nie przeziębienie, to ciśnienie, to biegaczka, to mega zgaga oj Kacperek napewno Ci to wszystko wynagrodzi po stokroć

Ufff witam wieczornie, cały dzień spędziłam poza domem. Nadrobiłam Was, ale łatwo nie było, pół godziny mi to zajęło
My byliśmy dzisiaj na USG, bagatelka była tylko godzina opóźnienia, ale lekarz baaaardzo miły, taki młody ale naprawdę super wszystko tłumaczył.
I melduję że panna Zuzanna ( nadal jest dziewczynką ) wg OM dzisiaj ma 34 t 5 d a według USG wyszła jakoś tydzień młodsza bo termin nam pokazuje na 23.10. Wszystko ładnie się rozwija, serduszko 140 uderzeń na minutę, wszystkie narządy prawidłowe, przez całe badanie malutka ziewała i wkładała rączki do buźki, lekarz się śmiał że chyba chce sobie odgryźć kciuka Ułożona jest główką na dół, łożysko mam typu I, na przedniej ścianie.
Waga mojej małej kluski 34t5d 2348g !!!! Byłam w szoku jak się przypasła ale cieszę się że rośnie córcia
Ale już duża
Cytat:

to kuruj się! pod kocykiem, ciepła herbatka z miodem

Gratuluję skończonych remontów !

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Dla Fanek sówek- w TCHIBO są poduszki ( a raczej poszewki) w różne sówki. I w ogóle kolekcja z sówkami.
http://www.tchibo.pl/;jsessionid=129...78fe16396ed093
Stary 2013-09-11, 08:02   #1937
lineczka1989
Zakorzenienie

dobra wstawiłam kolejne pranie zostało mi jeszcze do wyprania pościel, kocyki, ręczniki, pieluchy i jedna pralka się pewnie nazbiera ciemnych ciuszków i chyba będzie na tyle :P a później prasowanie

w ogóle wczoraj TŻ mi taki komplement powiedział że aż mnie zaskoczył a mianowicie że pięnie wyglądam w ciąży i że brzuch mi pasuje i jest taki zgrabny i że tylko mi brzuszek rośnie a po mnie nie widac tych 10 albo i ze 12 kg które mam na plusie mówi ze napatrzył się wczoraj na ciężarne i wszytskie wyglądały brzydko a ja ani syfów, ani przebarwień ani nic
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-11, 08:07   #1938
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
A ja wlasnie skonczylam posiedzenie u siostry Tz a teraz cisne do mamybo przyszla moja paczka z poscielami

Faktycznie tu cisza ..
LINECZKA - wez koncz ten remont I pogon troche , bo ja mam ponoc rodzic w nastepnej czesci a ta sie ciagnie I ciagnie :P

posciele Majeczkowe czy Twoje? pochwal sie

Cytat:

Śliczne zdjęcia

niech rosnie zdrowiutka

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
kociak super zdjęcia!!!!

jaki ten musty?ja rozwazalam przy wyborze navingtona i wlasnie mutsy evo,bo tez lekki (niestety rozmiar gondoli dla mnie przemowil na navingtona)

a ja dziweczyny wczoraj juz sie nie odzywalam,bo wisielczy nastroj trzymal sie jakos do konca.SR-czesc teoretyczna to byly flaki z olejem,nuda straszna,tz gral na kom.cala godzine,pani opowiadala o zmianach w ciele kobiety-ale takie oczywiste i oklepane teksty,ze nawet mnie to nudzilo
pozniej cwiczenia oddechowe-uwielbiam je,naprawde mozna sobie polezec,odpoczac wsumie przy nich no i czuje,ze sa przydatne (dla rodzacych sn)...no a pozniej cos poszlo nie tak.byly cwiczenia takie relaksujaco rozciagajace i jakis stres mnie zlapal.poszlam siusiu przed tymi cwiczeniami,a co robilam jakis rozkrok mialam wrazenie,ze normalnie sie posikam,wiec w trakcie tych zajec wyszlam jeszcze raz(pomyslalam,ze mi po prostu potrzeb),wrocilam do cwiczen i znowu,wszelkie rozkroki odpadaly, balam sie normalnie. pozniej kocie grzbiety-tez nie bardzo.na rece wszystko ok,rozciaganie na siedzaco ok-kondycyjnie bez problemu tez dawalam rade...ale po tych wszystkich cwiczeniach tez nie czulam sie najlepiej. nie wiem jak to wytlumaczyc,ale cos mi mowi,zeby tych cwiczen nie robic.i zastanawiam sie,ze moze 34tc to juz ciutke przypozno na to wszystko?moze ulozenie "dupne" malucha tez sie przyczynia,nie mam pojecia....zapytam w przyszly wtorek rano na wizycie lekarza co on mysli o tych moich wygibasach,bo nacisk na pecherz mialam mega duzy.

wiec wrocilam jakas taka "ciezsza" po tej SR i o 22 juz lezalam w lozeczku :/ troche marudna,wiec nie chcialam juz malzonowi psuc humoru

a dzis lece na lumpkowy przeglad,chociaz pogoda mocno do dupy :/

zajrze pewnie kolo 12,buzki
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 08:08   #1939
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
dobra wstawiłam kolejne pranie zostało mi jeszcze do wyprania pościel, kocyki, ręczniki, pieluchy i jedna pralka się pewnie nazbiera ciemnych ciuszków i chyba będzie na tyle :P a później prasowanie

w ogóle wczoraj TŻ mi taki komplement powiedział że aż mnie zaskoczył a mianowicie że pięnie wyglądam w ciąży i że brzuch mi pasuje i jest taki zgrabny i że tylko mi brzuszek rośnie a po mnie nie widac tych 10 albo i ze 12 kg które mam na plusie mówi ze napatrzył się wczoraj na ciężarne i wszytskie wyglądały brzydko a ja ani syfów, ani przebarwień ani nic
koochany
Stary 2013-09-11, 08:19   #1940
lineczka1989
Zakorzenienie

mam dylemat muszę koniecznie dzisiaj zamówić sukienkę na wesela i znalazłam 4 TŻ wysłałam linki zeby je ocenił bo sama nie wiem którą wziąć:
1. http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...526559288.html
2. http://allegro.pl/sukienka-tunika-ci...507616136.html
3. http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...522991697.html ta mi się nie widzi z tyłu :P
4. http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...511500297.html

najbardziej podoba mi się 2 a chciałam mieć taką co i na sesyjkę brzuchową założę

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-11 o 08:21
Stary 2013-09-11, 08:28   #1941
peppermint patty
Rozeznanie

Ja glosuje na 3 lub 4 ladnie dekolt bedzie wygladal
Stary 2013-09-11, 08:57   #1942
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Lineczko dla mnie 2 i 3. Bardziej 3.

Ja wstalam już zasmarkana i polamana niestety .

Anoula myślałam o dokupieniu jakichś gadżetów pasmanteryjnych,
Ale wtedy nie będą tak okazałe.

Nemosku o szyciu też myślałam, ale kto mi sprzeda skrawkami "ciekawy" materiał. No i czym wypełnić? Kulkami od poduchy? Ech......

Widziałam, że można kupić literki z surowej sklejki, ale nie podoba mi się czcionka.

Musze jeszcze pomyśleć.

Wy macie przeboje z tymi wózkami. Nie wiem czy dziś umiałabym wybierać nowy.

Aaa pepper ja wczoraj miałam cały dzień taki,że co sie Ruszylam to miałam taaaakie pieczenie w pęcherzu i szczypanie w szyjce i kroku jakby miał młody zaraz wypaść. Wydaje mi się, że próbował się obkręcić ale szybko wrócił do pozycji wyjściowej.
No i od wczoraj znowu mocno mocze. O dziwo wstaje z toalety sucha, wytarta. Ledwo wyjdę i czuje jak sie mocze .

Aaa Trele dysk mógł sie po prostu wypiac.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-09-11 o 08:59
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:13   #1943
nasturcja7667
Zadomowienie

Się witam jeszcze z łóżeczka

Lineczka, póki pamiętam: moim zdaniem sukienka 3 lub 4. Bo w 2 to każdą fałdkę będzie widać ;P

Piorę sobie kożuszek na zimę przesunęłam guziki i zmieszczę się, aczkolwiek ostatni guzik jest tuż nad brzuchem, więc mi się - jak w kurtce- rozłazi Ale może w listopadzie jeszcze mrozów nie będzie

Nemosku, śliczny ten ręcznik!
Przy okazji: a ile ręczników dziecko potrzebuje? [wiem, głupie pytanie, ale serio nie wiem].

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Dzidziu, a nie myślałaś poszukać w necie [moze nawet na all] kogoś, kto szyje cos z filcu [ mój TŻ kiedyś zamówił siostrze etui na laptop z filcu, świetnie ozdobione, imieniem i cudami i dał z przesyłką chyba 20zł] i zamówić u niego te literki? Skoro robią kolczyki to może i litery?

A ja myślałam ozdobić filc takimi naszywkami jak się w pasmanterii. Widziałam w jednej takie małe samochodziki, może 1cm x1.5cm. Po 1,20zł były. I to na kleju pani mówiła, ze można. I do tego śmieszne guziki: kredki, autka, misie...
Tylko potem pomysł upadł, bo kurde nie mamy jeszcze imienia

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Ktosiula, dzięki za info odnośnie warsztatów Mam jeszcze pytanie: czy kobiety tam były z partnerami? Bo mój koniecznie chce iść [a właściwie: nie chce mnie puścić samej], i jestem pewna, ze zapisywałam się z osobą towarzyszącą.. Nawet do nich pisałam, ale mi nie odpisali na maila jeszcze.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:13   #1944
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Witam się w skończonym 29 tyg i rozpoczętym 30 Z tej okazji na wadze równe 55 kg, to mój rekord życiowy! Narazie 4 kg na plusie.
Wkurza mnie ta pogoda w kratkę. Zgodnie z tym co za oknem nic mi się nie chcę, a na zakupy by się przydało skoczyć... A wczoraj tak ładnie było... jednak jesień nas dopadnie...
Siedzę jak na szpilkach i czekam na kuriera z reklamacją łóżeczko, oby dotarło bez uszkodzeń i będzie można składać!

Cytat:
ja też bardzo bardzo lubię,
i czemu nikt wcześniej nie powiedział,że to edycja limitowana tych pieluch! że to z pszczółką Mają!!! idę jutro kupić

Cytat:

Łooo ale waży! Też bym się nie spodziewała, ale na koniec te dzieciaczki faktycznie szybko przybierają. Oklaski dla Zuzi za to jak pięknie pozowała

Cytat:

Oby się nie rozkręciło na dobre...

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Z rzeczy słabych:
- miałam dwa dni takie, że nie mogłam chodzić. Nie wiem, co się z tym dyskiem stało, ale każdy krok to były łzy z bólu Odpukać wczoraj już było lepiej i oby już się takie dni nie powtórzyły
- od 2 dni puchnę Nogi już od samego rana mam spuchnięte, i to nie tylko stopy czy kostki, ale łydki i nawet uda! Zwłaszcza prawa noga... Bosko, a do porodu taaaaaaak daleko Już widzę, ile mi waga pokaże na wizycie W każdym razie wkurza mnie ta opuchlizna niemiłosiernie... Mam tylko nadzieję, że to zbierająca się woda, a nie zatrucie

Z rzeczy lepszych:
- remont skończony! Już nawet sprzątanie poremontowane zaliczone, teraz można "wić gniazdo" Czyli jak będzie wena, to solidnie wysprzątać łazienkę, umyć panele w przedpokoju i jakoś te szafy zorganizować
- wczoraj zamówiliśmy 4 kółka dla Niny! Ostatecznie wybór padł na Mutsy Igo - tylko w wersji Lite. Byłam nastawiona na gondolę Comfort, zdecydowanie bardziej mi się podoba i nawet jest ciut głębsza (wg wymiarów niby tylko 2cm, ale wizualnie wydawało mi się więcej), no ale waga zwyciężyła... 1,8kg różnicy, jak złapałam obie naraz, to różnica ogromna! A jednak czeka mnie wnoszenie jej z małą na 3p. Troszkę mi żal, bo jakoś tak ta Comfort bardziej przypadła mi do gustu, ale myślę, że już przy drugim spacerze bym klęła pod nosem i marzyła o Lite
Kolor wózka silver na czarnym stelażu

...i tyle u mnie. Idę zrobić sobie śniadanko i kakao
Gratuluję zakupu wózka! Dobrze zrobilaś chyba z tą gondolą, jak masz ją taszczyć na górę to każdy kilogram się liczy.
za remont!
A bóli i puchnięcia współczuję.. Pij dużo wody i nogi trzymaj wysoko. Możesz też masować z dołu do góry, powinno to polepszyć przepływ limfy i krwi. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

Cytat:
Miło Jak niewiele do szczęścia potrzeba

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:13   #1945
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Nasturcja niezły pomysł .
Ale guzików ani elementów do urwania bym nie instalowala... ze względów bezpieczenstwa.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:15   #1946
89Beatka
Wtajemniczenie

Dzień dobryyyy pogoda się u nas popsuła ale na szczęście nie pada

Muszę zaraz pranie zrobić, później obiad, dziś naleśniki z serem.

W nocy tradycyjnie skurcze i córka chyba coś majstrowała przy szyjce bo czułam tam nacisk, ale szybko się skończyło.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 09:20   #1947
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Nasturcja niezły pomysł .
Ale guzików ani elementów do urwania bym nie instalowala... ze względów bezpieczenstwa.

Ja chciałam te literki dać na szafę, mamy bardzo wysoką, więc nie bałam się guzików, bo nie dosięgnąłby prędko. Nad łóżeczko bym nie dała, bo jakby wstał i łapnął, to znając geny z których wyrasta byłoby atrakcyjnie
Stary 2013-09-11, 09:27   #1948
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Ja glosuje na 3 lub 4 ladnie dekolt bedzie wygladal
Cytat:
Lineczko dla mnie 2 i 3. Bardziej 3.
Cytat:
Lineczka, póki pamiętam: moim zdaniem sukienka 3 lub 4. Bo w 2 to każdą fałdkę będzie widać ;P
dlaczego Wam się podobają te sukienki, które mi się widzią najmniej

Mya, przyjechały meble łazienkowe, oblukałam je i jak na razie stwierdzam że są fajne umywalka jest duża i nie jest wcale taka płytka, lusto może nie jest idealne bo nie jest duże ale ujdzie, kolor szafek jest taki jak na aukcji, ale nie są mega błyszczące tylko takie akurat, ale łapki chyba odciśnięte będzie widać no i dostałam kuon rabatowy na 50 zł przy następnych zakupach powyżej 700 zł
jak chcesz to mogę Ci fotkę cyknąć koloru frontów szafek, umywalki i lustra :P

no i mój kot skoczył panu do samochodu i był chętny tam zostać

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-11 o 09:31
Stary 2013-09-11, 09:31   #1949
nasturcja7667
Zadomowienie

Ale spokój
Czyżby serio wszystkie prasowały?
Stary 2013-09-11, 09:33   #1950
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
----------

Ktosiula, dzięki za info odnośnie warsztatów Mam jeszcze pytanie: czy kobiety tam były z partnerami? Bo mój koniecznie chce iść [a właściwie: nie chce mnie puścić samej], i jestem pewna, ze zapisywałam się z osobą towarzyszącą.. Nawet do nich pisałam, ale mi nie odpisali na maila jeszcze.
Byli panowie i to w dużych ilościach

Zaśpiewałam właśnie młodemu kołysanke:
"Nasz syneczek malutki, rośnie duży okraglutki.
Kopie mamę, kopie tatę i pożera nam wypłatę"

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości