Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 11:00   #931
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Zaraz zaraz, czy Enzunio to......?
Czy tylko ja o tym nie wiedziałam? Coś przegapiłam?
ja sie chyba tez zakreciłam :P

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:00   #932
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

swiat_katarzyny - nie, nie bierzemy ślubu kościelnego Więc nawet seksik z rana możemy sobie zafundować A to jest dla mnie MEGA odstresowywacz, więc kto wie

kasia1201 - "sprawdzanie się" przed ślubem w postaci wspólnego mieszkania przed ślubem, jak najbardziej ma sens.
Sorry, już nie bądźmy takimi bohaterkami, co to NA DOBRE I NA ZŁE będą trwać przy facecie, nawet jak jest beznadziejnie W imię czego?
Stety lub niestety, ja znam sporo par, które rozstały się właśnie po wspolnym zamieszkaniu...
Jednak co innego jest spotykać się na randkach na mieście, powiedzmy 3x w tygodniu, a co innego jest mieć siebie na co dzień 24h/dobę, trzeba dzielić się obowiązkami, ogarniać dom. Niektórych zwyczajnie to przerasta.

No i ja, tak jak justynkie po prostu CHCIAŁAM zamieszkać z TŻtem. Bardzo nas do tego ciągnęlo, chcieliśmy po prostu być razem ze sobą blisko, budzić się i zasypiać blisko siebie. U nas wspólne mieszkanie zmieniło nasz związek, ale na plus. Ale akurat i ja i on jesteśmy takimi osobami, które ogarniają chatę, tu się dogadujemy bez problemu.
Ale co by było, gdyby on był syfiarzem, a ja pedantką? Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć.

I velika dobrze napisała - rozwodów nie było, bo 'co ludzie powiedzą', a nie dlatego,że naszym dziadkom, czy rodzicom zawsze bylo tak cudownie w małżeństwie.

PannaIzabela - te pierwsze zapro fajne!

enzunio - o raaaany, ale Ci skoczyła gorączka biedaku Wiem,jak jest, bo ja jak już choruję konkretnie, to mam 40-41 stopni, koszmar :/
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:00   #933
aneczka25057
Rozeznanie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Hej, hej przegapiłam nowy wątek a on już trwa od kilku dni...Nie bijcie, proszę
Nie wiem co się dzieje ale ostatnio kompletnie nie mam na nic czasu i komputera praktycznie nie dotykam.
Daje znać że żyje. W piątek byłam na panieńskim, była MEGA zabawa! A w sobotę idziemy na wesele do brata Tż i wtedy już powinno być trochę spokojniej. Także wrócę do Was z relacją
A, no i tytuł świetny! pomysłodawczyni za kreatywność!
Buziaki dla wszystkich PM-ek 2014

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:06   #934
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ale co?? Bo ja nie wiem o co chodzi

Ja chcę ślub o 17, zabawa do białego rana (5-6), ale to już zależy od gości, wiadomo. A poprawiny na 14 goście śpiący w hotelu mogą sobie wykupić śniadanie za 20zł, jak wstaną wcześniej i poczują głód

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:06   #935
rabbitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Są wady, które mogą zabić miłość. I lepiej, moim zdaniem, sprawdzić przed ślubem jak nam się razem mieszka niż potem przeżyć szok i męczyć się w małżeństwie albo dążyć do szybkiego rozwodu. Nie jestem zwolenniczką męczeństwa w imię miłości. Jeśli do siebie nie pasujemy to po co się męczyć?
Zgadzam się w 100%. Nie chcę się rozpisywać na publicznym forum, ale gdybym nie zamieszkała z moimy ex (byliśmy zaręczeni) to byłabym już rozwódką.
Mieszkamy razem z A., nie będziemy wychodzić razem z mieszkania czy też od rodziców, ze względu na dystans (slub jest w Edynburgu, moi mieszkają w Krakowie, TŻ w południowej Angli). Ja będę nocować w hotelu, w którym mamy wesele, a A. w naszym mieszkaniu. Co do wracania do domów rodzinnych mimo mieszkania razem, gdybym miała możliwość to pewnie tak bym zrobiła, można się wyciszyć, spędzić czas z rodzicami itp.

Zamówiliśmy wczoraj obrączki! Białe złoto, półokrągłe, proste bez żadnych zdobień, moja 2.5 mm, mojego A. 5mm zdjęć nie mam bo czas realizacji 4 tygodnie.

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:10   #936
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziś w dzień dobry tvn ma być materiał "ile kosztuje polskie wesele" :P właśnie widziałam reklamę.
widzałam

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
tam przesadzają z cenami

J

nie przesadzili z cenami, co mnie z kolei bardzo zdziwiło tyle wesela kosztują, moje nawet wyjdzie więcej każdy region ma swoje ceny no i niestety tego się nie przeskoczy... w innych miastach jest taniej, w innych drożej...

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Strasznie chcialabym zobaczyc! Kocham odkryte plecki

Dziolchy ale lejeeeeee zimno brzydko i fuj! A mnie sie dopiero od pon urlop szykuje

.
Ja też kocham odkryte, ale u kogoś nie takie kościste jak mają modelki

u mnie tak samo brzydko

A i oczywiście Kochana gratuluję zarejestrowania taaaaaaaak się cieszę, że wszystko rusza

Dziewczyny u Nas po ślubie tez pewnie ruszy się z testami ciążowymi

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:15   #937
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Bardzo nas obchodza a jeszcze bardziej mnie, bo szukalam fajnej firmy z Warszawy jakby moja Amelia nie wypalila ( albo byla za droga po przeliczeniu ) Takze dziekuje
nie ma sprawy cieszę się, że jeszcze komuś pomogłam

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:22   #938
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Własmie zarejestrowałam firme padam dobrej nocki wszystkim całusy!!

gratki!! edytuj posta o enzunio bo sie robi zamieszanie!!!

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My już po sesji narzeczeńskiej było super i naprawdę każdej z was polecam zrobić sobie sesje

ooo czekamy na efekty

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Mniej rozwodów było, bo była inna mentalność i ludzie często godzili się żyć w nienawiści, bo "co ludzie powiedzo" niż się rozstać, bo toi wstyd, hańba i sromota ;]
A ja jestem hipokrytką i bardzo mi z tym dobrze, welon też będę miała
I ja akurat popieram justynkie co do mieszkania przed ślubem, poza tym w dzisiejszych czasach to często konieczność, a nie fanaberia młodej pary.

dokladnie duzo ludzi sie nie rozwodzilo i zalowalo zmarnowanego zycia. lepiej jak sie ludzie nie rozumieja i nie kochaja rozstac i dac sobie szanse na cos lepszego.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Pogotowie w nocy do mnie przyjechało, ale obciach, wszyscy sąsiedzi na balkonach
Ale uwaga po strzale w dupsko z 42 stopni - 37,7 i żyję (jakoś), tylko dupa mnie boli

Ja oprócz wódki i wina kupię jeszcze trochę żubrówki palonej, trochę żubrówki z trawką i może jeszcze inne alko?

Dajnie to wygląda, tylko bez piwa, piwo dopiero na poprawiny postawię

Panna Izabela, ja się wyłamię - 2 są bardziej eleganckie

enzunio 42stopnie..? kobieto nie zartuj tak wiecej :/

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:24
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:23   #939
enzunio
BAN stały

Cytat:
o mamo , dobrze, że już lepiej!!! Zdrowiej kochana
Panna Izabela, ja jestem za nr 2 piękne są!!!
Ja mam poprawiny w formie drugiego wesela, z zespołem itp. To ukłon w stronę teściów i rodziców, bo chcieli, to niech mają, a niech mi ktoreś spróbuje jęczeć, że zmęczone. Ja jakoś dam radę

Ja też się zastanawiam, nasza forumowa koleżanka z chłopakiem mogą mi za 5 stówek grać na weselu (dj+saksofon), ale nie wiem czy podołam finansowo... Niby 5 stówek to nie jest dużo, ale... czy ktoś się będzie bawił? Byłam na dwóch weselach, gdzie na drugi dzień grał zespół, na jednym się bawili, na drugim orkiestra grała sama dla siebie...

Cytat:
hehehe

missmalezji, rozniosło mnie na małe kawałeczki, ponoć przelatywałam TŻtowi przez ręce... ogólnie to niewiele pamiętam co się działo niezła faza... To chyba jednak nie klima...

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:28
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:24   #940
velika
Winter is coming

ups już poprawiłam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:24   #941
misia880
Zakorzenienie

serdecznie przepraszam za off top - ale jesli któraś z dziewczyn zna dobrego ginekologa ze ŚLĄSKA okolice bielsko,tychy,katowice,so snowiec,bedzin, bytom, ledziny pszczyna. to poprosze o namiar ;(
potrzebuje pilnie a moja gin mnie odesłała z kwitkiem..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:26   #942
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dziekuje, ale to jeszcze nie to nosze rozmiar 40 na dole a na górze 38 (a było 42/40) jak zejde do 38 na dole to sie uspokoję
Podejrzałam Twojego bloga - oprócz tego, że stylizacje są bardzo ciekawe, to uważam, że figurę masz bardzo ładną.

Cytat:
my liczymy na first minute początkowo planowalismy grecję, ale nie wiem czy nie za mało egzotyczna.... chcielibyśmy się zmieścić w 2500 na głowę na minimum 10 dni, no i zależy nam na wysokim standardzie, także nie wiem czy to mozliwe.... a wy jakie miejsca polecacie? koniecznie ciepłe kraje
Grecja ma swój klimat, o ile nie wybierzecie jakiegś typowego resortu (blokowisko przy plaży ...). Chorwacja jest bardzo piękna, sama chciałabym tam pojechać w podróż poślubną.

Cytat:
Aco do podrozy poslubnej jeszcze... my raczej po slubie ogrniemy temat, slubujemy w maju wiec luzik jest czas. Trzyma nas kasa wiec dopiero z funduszy kopertowych wyjedziemy ale tez nie napalamy sie na nic konkretnego bo jest tyle miejsc na swiecie s ktorych nie bylismy ze luzik... marzy nam sie portugalia, hiszpania -barcelona... albo kresy, albo balkany.. gruzja! No zobaczymy pomyslow jest duzo
Mam podobnie. Na tapecie są wydatki, jak się uda coś zaoszczędzić /znaleźć w kopercie coś ponad pokrycie koszów wesela, to wybieramy się w podróżť last minute. Podobnie jak Wy - Bałkany, Gruzja, czy Krym. O ile egzotyka daleka ma swój urok, to jednak miesiąc miodowy chciałabym mieć wolny od stresów związanych z szokiem kulturowym.

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
my będziemy myśleć wcześniej bo naszym marzeniem jest wycieczka do Stanów, to trochę załatwiania bedzie stwierdziliśmy,że zaszalejemy na honeymoon, potem nie wiadomo czy będzie okazja

kurczę dalej nie mamy fotografa, stresuje mnie już to muszę przysiąść w tym tyg i się zdecydować w koncu ...
Fajny plan - znajoma postanowiła połączyć przyjemne z pożytecznym - wzięła z narzeczonym ślub na Bali. Oczywiście tylko oni we dwoje, ale przeszczęśliwi z powodu podróży, leniwego miesiąca miodowego w tak pięknym miejscu. I zdjęcia plenerowe mają nieziemskie.

A co z fotografem nie tak? Brak wolnego terminu, ceny? Skąd jesteście - łatwiej będzie doradzić

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Co do zaproszeń mniej więcej do jakiej kwoty szukacie zaproszeń?
Ja jak byłam ostatnio u siostry ciotecznej na weselu to oni robili sami bo im taniej wyszło, bo powiedzieli,że oni nie brali w ogóle pod uwagę zaproszeń tańszych niż 15 zł. Jak dla mnie to mega duża za kawałek papierka, ale co kto lubi pewnie
Strasznie drogie. Biorąc pod uwagę, że bardzo skomplikowane techniki druku i ekskluzywne papiery mogą kosztować ok 5 zł/ sztuka, to doliczcie sobie 10 zł za projekt. Przy 50 zamówionych sztukach robi się 500 zł za projekt (wcale nie indywidualny, bo z szablonu).
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
10.05.2014
Bardzo pięknie dobrany kolor, stylizacja :brawo:

Ad rem, buciki będą bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
stary 25letni chłop? No coś Ty to ja też z moim Tżetem stara
To tak żartobliwie, sama mam 27 lat, młodsza nie będę. Dziewczyny, nie bierzcie tego do siebie, naprawdę

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
Jaką wódkę macie zamiar kupić???
My wahamy się pomiedzy dwoma: Lubelska trzy zboża i Premium... piłyście? Macie zdanie na ich temat? Co prawda dopiero w weekend będziemy próbować, no ale może coś doradzicie
Nie piłam Weselne klasyki to Wyborowa, Stock, Żubrówka Biała. U nas będzie któraś z tych wódek. Najważniejsze, żeby nie wyglądała i smakowała jak najtańszy spiryt

Cytat:
My pić nie możemy, rodzice nie powinni, świadkowie niby też, ale niech robią co chcą A goście są dorośli Tzn. wiesz, u nas na Poltra chodzi się kilka razy w roku, do sąsiadów, do rodziny, do znajomych i każdy wie ile może, czy w ogóle może itd, ja np. piję tylko dwa kieliszki jak u kogoś jestem i na drugi dzień idę na wesele Także tym się nie martwię, martwię się czy któryś sąsiad nie zasiedzi się np. do drugiej, ale no nic, wygonię najwyżej Teraz u mojej kuzynki polter był do 23 na szczęście, może i u mnie tak będzie

A tak w ogóle to z założenia Polter jest dla niezaproszonych, tylko jakoś tak się ostatnio przyjęło, że przychodzą też niektórzy zaproszeni
Tak fajnie piszesz o Polterze( Poltrze), że żałuję, że nie jestem ze Śląska i nie będę mieć czegoś takiego

Tak w ogóle, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia

Cytat:
Własmie zarejestrowałam firme padam dobrej nocki wszystkim całusy!!
Gratulacje Powodzenia z własną działalnością - dobrych i fajnych klientów

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość

Dzis zakupilam buty. Co prawda wahalam sie, bo maja odkryta piete, ale rodzice potwierdzili, ze ladne i ze odkryta pieta nie przeszkadza (balam sie, ze moze ktos cos powie, ze nie wypada, wiecie jak to jest )
Ale sa juz moje. Proste na plaskim obcasie.

A wy dziewczyny, jakie buty planujecie miec w ten najwazniejszy dzien?
bardzo lubię buty z odkrytą piętą Ja miałam idealny plan na buty, ale niestety okazało się, że ich sprowadzenie wyjdzie bardzo drogo. Inna sprawa, że przy mierzeniu sukienek wyszło, że wybór określonego modelu wymusza styl obuwia. Z butami wstrzymam się do zakupu sukienki.

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
My już po sesji narzeczeńskiej było super i naprawdę każdej z was polecam zrobić sobie sesje
Fajnie to wygląda Mnie samą bardzo korci na taką sesję - właśnie jako punkt wyjścia do zaproszeń

kasia - z tego co napisałaś - masz wspaniałego TŻ-ta

Panna Izabela Świetne te zaproszenia. Ja bym brała pół na pół

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
kasia1201 - "sprawdzanie się" przed ślubem w postaci wspólnego mieszkania przed ślubem, jak najbardziej ma sens.
Sorry, już nie bądźmy takimi bohaterkami, co to NA DOBRE I NA ZŁE będą trwać przy facecie, nawet jak jest beznadziejnie W imię czego?
Stety lub niestety, ja znam sporo par, które rozstały się właśnie po wspolnym zamieszkaniu...
Jednak co innego jest spotykać się na randkach na mieście, powiedzmy 3x w tygodniu, a co innego jest mieć siebie na co dzień 24h/dobę, trzeba dzielić się obowiązkami, ogarniać dom. Niektórych zwyczajnie to przerasta.
Ja akurat z tych niemieszkających przed ślubem (ale też święta nie jestem). Staram się spędzać z TŻ-tem dużo czasu, także przy prozaicznych rzeczach - zakupy, sprzątanie, przeprowadzka, wspólne gotowanie. Uważam, że da się kogoś dobrze poznać bez konieczności wspólnego mieszkania. Pary, które chcą z tym zaczekać z powodów religijnych naprawdę nie muszą być skazane na niedopasowanie. Akurat myślę, że takie niedopasowanie wychodzi na jaw nawet bez zamieszkania razem, tylko z racji zakochania się pewnych znaków ostrzegawczych nie dostrzega.
Rozumiem racje zarówno tych czekających z mieszkaniem do ślubu (oraz z innymi rzeczami) oraz tych chcących być bliżej siebie przed ślubem.

Mam pytanie odnośnie zaproszeń na wesele oraz zaproszeń na wesele

Zapraszacie do kościoła tylko tych gości, co będą na weselu, czy nie-weselników też? Robicie coś dla takich osób? Jak z wieczorem panieńskim - będą tylko te kolezanki, które pojawią się na weselu?

Zawsze uważałam, że to miło i sympatycznie jak dostanie się samo zaproszenie na uroczystość kościelną ( rzadko kto dysponuje ogromnymi funduszami i zaprasza na wesele wszystkich znajomych). Ale odkąd sezon ślubny w pełni i dostaje zaproszenia na slub przez fb, to mi sie odechciewa. Chodzę tylko na nieliczne uroczystości kościelne, zazwyczaj bliższych mi osób.

I na koniec - nietypowe zlecenie dla fotografa ślubnego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg e2adfbadb067838c2d0d4a83ef7630c5,641,0,0,0.jpg (72,8 KB, 35 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:35   #943
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

Zapraszacie do kościoła tylko tych gości, co będą na weselu, czy nie-weselników też? Robicie coś dla takich osób? Jak z wieczorem panieńskim - będą tylko te kolezanki, które pojawią się na weselu?

Zawsze uważałam, że to miło i sympatycznie jak dostanie się samo zaproszenie na uroczystość kościelną ( rzadko kto dysponuje ogromnymi funduszami i zaprasza na wesele wszystkich znajomych). Ale odkąd sezon ślubny w pełni i dostaje zaproszenia na slub przez fb, to mi sie odechciewa. Chodzę tylko na nieliczne uroczystości kościelne, zazwyczaj bliższych mi osób.
Tylko tych, którzy będą na weselu, reszta i tak się dowie, my zawsze całą grupą ze studiów chodzimy na śluby naszych koleżanek, raz nawet założyliśmy kitle i zrobiliśmy bramę (jestem po kier. med.).

Na wieczorze kawalerskim będą też ci, którzy nie będą na weselu, a z moim wieczorem jak będzie to jeszcze nie wiem... bo w ogóle nie wiem czy się odbędzie w tym momencie...
Stary 2013-09-11, 11:36   #944
nasturcja1308
Rozeznanie

Cornflower rozdamy zawiadomienia dla tych osób, które nie zostaną zaproszone na wesele. Nie chcę późniejszych nieporozumień, gdy ktoś dostanie zapro do kościoła i będzie mi się pchał na salę (wiem, że byłoby to bardzo możliwe, bo rodzina duuuża a wesele małe).

Panieńskiego/kawalerskiego nie robimy, a na butelki przyjdzie kto chce.

nasturcja1308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:39   #945
justynkie
Wtajemniczenie

My do kościoła prawdopodobnie zaprosimy kolegów z pracy.
Odnośnie wieczoru panieńskiego, my nie planujemy. Może zorganizujemy jedną wspólną imprezę przed ślubem ale na pewno nie będzie oddzielnych wieczorów. Oboje wyznajemy zasadę że ślub nic nie zmienia między nami w sensie towarzyskim, po ślubie TŻ równiez będzie wychodził z kolegami na piwo więc upicie się tylko dla idei jest dla nas bez sensu. Nie mówiąc jiuż o tancerkach ero czy zadaniach dla PM.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:39   #946
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
A ja jestem hipokrytką i bardzo mi z tym dobrze, welon też będę miała
ja też jestem hipokrytką w takim razie, bo idę w welonie bo mi się welony mega podobają, a dziewicą nie jestem

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Odnośnie welonu - ksiądz powiedział mojej koleżance (która miała dzieciątko przed ślubem), że w obecnych czasach welon nie jest już symbolem, tylko ozdobą i to czy go założy czy nie tylko od niej zależy. Także koleżanka szła w welonie do ślubu.
ja znowu znam przypadek, gdzie ksiądz powiedział Młodej że nie może w welonie być w Kościele, bo po raz była po cywilnym już dluzsza chwile i mieszkala z mezem a po dwa mieli małe dziecko. I ona welon na sali ubrała ale to było juz daaaaawno, z 5 lat temu

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-11, 11:41   #947
martucha0205
Rozeznanie

my nie robimy butelek bo nie ma gdzie my bedziemy miec blogoslawienstwo u mojej babci w domu a to bardzo maly domek natomiast bedzie kawalerski I panienski tydzien przed wyjazdem do polski

ja welon chce u nas jest raczej tak ze welon mozna miec ale wianka nie jak juz sie mieszka z facetem czy ma sie dziecko to ksiadz informuje jedynie ze wianek nie wypada

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014

Edytowane przez martucha0205
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:43
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:43   #948
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
Cornflower rozdamy zawiadomienia dla tych osób, które nie zostaną zaproszone na wesele. Nie chcę późniejszych nieporozumień, gdy ktoś dostanie zapro do kościoła i będzie mi się pchał na salę (wiem, że byłoby to bardzo możliwe, bo rodzina duuuża a wesele małe).
Zdarza się takie wpraszanie? To zwyczajne chamstwo

To, że rodzina wiedziałaby, gdzie przyjść - rozumiem. Ale że np. znajomi? Skąd by wiedzieli, gdzie mają się usadzić do obiadku?

Stary 2013-09-11, 11:43   #949
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
My do kościoła prawdopodobnie zaprosimy kolegów z pracy.
Odnośnie wieczoru panieńskiego, my nie planujemy. Może zorganizujemy jedną wspólną imprezę przed ślubem ale na pewno nie będzie oddzielnych wieczorów. Oboje wyznajemy zasadę że ślub nic nie zmienia między nami w sensie towarzyskim, po ślubie TŻ równiez będzie wychodził z kolegami na piwo więc upicie się tylko dla idei jest dla nas bez sensu. Nie mówiąc jiuż o tancerkach ero czy zadaniach dla PM.
Ja właśnie ostatnio byłam na panieńskim, gdzie nie było takich "mądrych" zabaw Pm'ka miała tylko test wiedzy o swoim TŻcie i jak odpowiedziała poprawnie dostała upominek (na szczęście żadnych typowych "gadżetów" związanych z wieczorem panieńskim). A później poszłyśmy do klubu potańczyć, ot taki babski wypad i to mi się baardzo podobało

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:46   #950
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
my liczymy na first minute początkowo planowalismy grecję, ale nie wiem czy nie za mało egzotyczna.... chcielibysmy sie zmieścic w 2500 na głowę na minimum 10 dni, no i zależy nam na wysokim standardzie, także nie wiem czy to mozliwe.... a wy jakie miejsca polecacie? koniecznie ciepłe kraje
Grecja, a zwłaszcza Kreta to cudowne miejsce A ludzie... Uwielbiam Greków i Włochów, są sympatyczni i zawsze łatwo się z nimi dogaduję. A nocne życie we Włoszech to w ogóle moja totalna miłość. Zjechałam wiekszość południowej Europy, ale najlepiej wspominam właśnie Włochy i Kretę [chociaż mają słabsze plaże-malutkie...]. Za to mój przyjaciel na wypoczynek gorąco poleca(ł?) Egipt-podobno nigdzie indziej się tak nie odpoczywa. Tylko że on preferuje wypoczynek "na leniwca", ja mimo wszystko lubię się wyrwać na zwiedzanie na kilka dni w ciągu urlopu.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:46   #951
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ja właśnie ostatnio byłam na panieńskim, gdzie nie było takich "mądrych" zabaw Pm'ka miała tylko test wiedzy o swoim TŻcie i jak odpowiedziała poprawnie dostała upominek (na szczęście żadnych typowych "gadżetów" związanych z wieczorem panieńskim). A później poszłyśmy do klubu potańczyć, ot taki babski wypad i to mi się baardzo podobało
Wlaśnie większość panieńskich, na jakich byłam, polegają na babskich pogaduchach, testach wiedzy o wybranku/ umiejętności, jakimi powinna się zona wykazać. Sama bym chciała podobny
A wieczory kawalerskie - chłopaki się umawiają na paintball/ gokarty, szaleją a potem idą wypić piwo - dlaczego zabraniać ?

Mam wrażenie, że to stereotyp - jak wieczór panienski/ kawalerski to koniecznie striptiz i picie do nieprzytomności.

Stary 2013-09-11, 11:46   #952
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
A, to faktycznie dwa wesela Na weselach mało bywam i miałam inną wizję poprawin-obiad pogaduchy i powolne rozjeżdżanie się do domów. Stąd mi takie straaasznie długie się wydawały.
ja też miałam początkowo inną wizję poprawin, ale od wszystkich się nasłuchałam, że wesele Młodym to tak ucieka, jakby 2 godzinki trwało, stres też jest do tego, a dopiero na poprawinach gdy już pierwsze emocje opadną to dopiero jest zabawa, człowiek się może wyluzować

Cytat:
Pogotowie w nocy do mnie przyjechało, ale obciach, wszyscy sąsiedzi na balkonach
Ale uwaga po strzale w dupsko z 42 stopni - 37,7 i żyję (jakoś), tylko dupa mnie boli
jejku...zdrówka życze!!

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
madzixx to cos w podobie do nas my mamy nadzieje miec slub ns 16 okolo 18 mysle ze bedziemy na sali z orkuestra zalatwilismy ze graja do 5 i poprawiny od 15 do ostatniego goscia czyli do okolo 12 moze 1 w nocy u nas wesele to jak by 2 dni zabaw pierwsze wesele jest dla gosci a a w niedziele dla panstwa mlosdych zeby tez sobie mogli wypic
to dłużej będziecie miec
a z tym pogrubionym to się zgadzam

Cytat:
Fajny plan - znajoma postanowiła połączyć przyjemne z pożytecznym - wzięła z narzeczonym ślub na Bali. Oczywiście tylko oni we dwoje, ale przeszczęśliwi z powodu podróży, leniwego miesiąca miodowego w tak pięknym miejscu. I zdjęcia plenerowe mają nieziemskie.

A co z fotografem nie tak? Brak wolnego terminu, ceny? Skąd jesteście - łatwiej będzie doradzić

I na koniec - nietypowe zlecenie dla fotografa ślubnego
ojj na Bali to super rzeczywiście ale ja bym nie chciała tylko we dwoje, potrzebuję też bliskich, szczególnie rodziców i babci, żeby byli ze mną w tym wyjątkowym dniu

z fotografem to jest tak, że się nie możemy zdecydować a właściwie ja mam podjąć decyzję, bo TŻ teraz ma mętlik w pracy i stwierdził, że mi zaufa w 100% spotkaliśmy się już z 3, ale jakoś do końca nam nie pasowali, nie wiem, może mam za duże wymagania. jedna kobitka fajne fotki robiła, ale jej osobowość do mnie nie przemawia i coś czuję, że ciężko by było jesteśmy z Łodzi i mamy spory wybór jeszcze, ale wiem, ze szybko muszę się zdecydować bo zaraz mogą mieć zajęty termin. Najbardziej mi się podobają zdjęcia fotografa ze Szczecina, który robił zdjęcia na ślubie koleżanki ale nie dosyć, że sam bierze niezłą kwotę to jeszcze tyle za paliwo mu płacić, nocleg..

Jeśli chodzi o zaproszenia to zapraszamy też gości tylko na ślub do Kościoła sama byłam kilka razy tak zapraszana, np przez koleżanki z liceum, z którymi teraz nie jesteśmy w mega bliskiej zażyłości zapraszania przez fb, choć to podobno modne nie będę uskuteczniać i robić wydarzenia ja też chodzę tylko na uroczystości bliższych osób, które zadzwonią i osobiście zaproszą a nie wyślą link to fb

co do wieczoru panieńskiego to ja zaproszę tylko te osoby co będą na weselu uważam, że inne dziewczyny by się poczuły dziwnie idąc tylko na panieński a nie na wesele
tak mówicie o tych wieczorach panieńskich, zadaniach dla PM hehe a ja akurat mam do tego sentyment bo podczas wieczoru panieńskiego koleżanki , już jak byłyśmy na mieście poznałam swojego przyszłego męża

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:52
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:46   #953
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
ja tez bylam na jednym rowniez bylo to o wiedzy swojego tz u nas bylo ze za kazda bledna odpowiedz musiala zaspiewac kolysanke (byla w ciazy) ubaw byl fajny posiedzielismy potanczylismy wypilismy troche I bylo fajnie miala tewz duzo roznych innych fajnych zabaw ale nie jakies glupiomadre

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:52   #954
hihihi
Zakorzenienie

my na przykład zapraszamy na sam ślub do kościoła: mojego Tżta ludzi z pracy i z mojej mamy pracy(bo taka tradycja już u niej )

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:55   #955
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlaśnie większość panieńskich, na jakich byłam, polegają na babskich pogaduchach, testach wiedzy o wybranku/ umiejętności, jakimi powinna się zona wykazać. Sama bym chciała podobny
A wieczory kawalerskie - chłopaki się umawiają na paintball/ gokarty, szaleją a potem idą wypić piwo - dlaczego zabraniać ?

Mam wrażenie, że to stereotyp - jak wieczór panienski/ kawalerski to koniecznie striptiz i picie do nieprzytomności.
Ja nie zabraniam. Oboje nie chcemy. Akurat kolegów TŻ znam i wiem że atrakcje typu pani do towarzystwa to ich specjalność. Nawet gdyby TŻ powiedział że nie chce to by załatwili, święcie przekonani że nie chce = ja zabroniłam ale on chce. Słyszałam opowieści z takich imprez i naprawdę, ani ja ani TŻ nie byliśmy tym zachwyceni.
Ja natomiast nie chcę panieńskiego bo to byłoby trudne logistycznie, ściągnąć do Gd wszystkie koleżanki. Więc pewnie wyszłaby totalna klapa.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 11:55   #956
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Zdarza się takie wpraszanie? To zwyczajne chamstwo

To, że rodzina wiedziałaby, gdzie przyjść - rozumiem. Ale że np. znajomi? Skąd by wiedzieli, gdzie mają się usadzić do obiadku?
no właśnie u mnie zapraszamy tylko najbliższych nam ludzi - dziadkowie, rodzice, chrzestni, rodzeństwo i kilku znajomych.

jedna ciotka, która nie będzie zaproszona, powiedziała coś takiego do mojej Mamy "chrzestną nie jestem, więc mniejszy wydatek" - jak dostałaby zapro tylko do kościoła, to podejrzewam, że pojechałaby na salę, razem ze wszystkimi, dlatego chcę uniknąć takich sytuacji.
Tym bardziej, że u mnie w rodzinie czekają na wesele, bo cytuję słowa tej samej ciotki " U N. już się skończyły komunie, teraz czas na wesela!" Także tego, rozdam zawiadomienia nie-weselnikom

Edytowane przez nasturcja1308
Czas edycji: 2013-09-11 o 11:57
Stary 2013-09-11, 11:55   #957
Ad rem
Zadomowienie

A my z kolei zapraszamy na ślub tych, którzy beda tez na weselu. Oczywiście, jeśli ktos ma zyczenie przyjść na uroczystość, a nie ejst zaproszony, to prosze bardzo, ale u nas jest zwyczaj składania życzeń i wręczania prezentów/kopert pod kościołem..nie chciałabym, żeby ktoś sobie pomyślał, że zapraszam go tylko na ślub, żeby dał koperte i poszedł sobie

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:00   #958
nasturcja1308
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A my z kolei zapraszamy na ślub tych, którzy beda tez na weselu. Oczywiście, jeśli ktos ma zyczenie przyjść na uroczystość, a nie ejst zaproszony, to prosze bardzo, ale u nas jest zwyczaj składania życzeń i wręczania prezentów/kopert pod kościołem..nie chciałabym, żeby ktoś sobie pomyślał, że zapraszam go tylko na ślub, żeby dał koperte i poszedł sobie
To się rozumie samo przez się - weselnicy do kościoła i na salę, dla reszty zawiadomienia i jeśli chcą to niech przyjdą nie to nie.

Stary 2013-09-11, 12:00   #959
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
ojj na Bali to super rzeczywiście ale ja bym nie chciała tylko we dwoje, potrzebuję też bliskich, szczególnie rodziców i babci, żeby byli ze mną w tym wyjątkowym dniu
Akurat rozumiem tę potrzebę

Cytat:
z fotografem to jest tak, że się nie możemy zdecydować a właściwie ja mam podjąć decyzję, bo TŻ teraz ma mętlik w pracy i stwierdził, że mi zaufa w 100% spotkaliśmy się już z 3, ale jakoś do końca nam nie pasowali, nie wiem, może mam za duże wymagania. jedna kobitka fajne fotki robiła, ale jej osobowość do mnie nie przemawia i coś czuję, że ciężko by było jesteśmy z Łodzi i mamy spory wybór jeszcze, ale wiem, ze szybko muszę się zdecydować bo zaraz mogą mieć zajęty termin. Najbardziej mi się podobają zdjęcia fotografa ze Szczecina, który robił zdjęcia na ślubie koleżanki ale nie dosyć, że sam bierze niezłą kwotę to jeszcze tyle za paliwo mu płacić, nocleg..
Fakt, lepiej teraz zarezerwować. Przeglądałaś oferty na welonik.pl? Moim zdaniem poszukiwania warto zacząć od tego miejsca. Na pewno ktoś z Łodzi albo okolic się znajdzie. Ew. sąsiednie województwo.

Jeśli to ten Przemek Białek fotograf ze Szczecina, to kojarzę. Zdjęcia niesamowite. Znajoma zamówiła go na ślub gdzieś w okolicach Zakopca Ostatnio mnie zaskoczyły jego sesje plenerowo - buduarowe

Stary 2013-09-11, 12:03   #960
enzunio
BAN stały

U mnie panieński się pogmatwał, bo koleżanka która miała go organizować w okolicach panieńskiego będzie rodziła i

Mój wymarzony panieński to albo jakieś kręgle, albo ścianka wspinaczkowa, albo park linowy, czujecie klimat? A moja "świadkowa" raczej z tych imprezowych... Tak więc nie wiem czy sama sobie czegoś nie zorganizuję.

A mój TŻ może sobie nawet na striptiz iść ale on nie lubi takich klimatów, swojemu świadkowi zorganizował paintball i teraz liczy na coś podobnego od niego (gokarty czy coś), no zobaczymy

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-11 o 12:05
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości