|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
ja sie chyba tez zakreciłam :P
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
swiat_katarzyny - nie, nie bierzemy ślubu kościelnego
kasia1201 - "sprawdzanie się" przed ślubem w postaci wspólnego mieszkania przed ślubem, jak najbardziej ma sens. Sorry, już nie bądźmy takimi bohaterkami, co to NA DOBRE I NA ZŁE będą trwać przy facecie, nawet jak jest beznadziejnie W imię czego?Stety lub niestety, ja znam sporo par, które rozstały się właśnie po wspolnym zamieszkaniu... Jednak co innego jest spotykać się na randkach na mieście, powiedzmy 3x w tygodniu, a co innego jest mieć siebie na co dzień 24h/dobę, trzeba dzielić się obowiązkami, ogarniać dom. Niektórych zwyczajnie to przerasta. No i ja, tak jak justynkie po prostu CHCIAŁAM zamieszkać z TŻtem. Bardzo nas do tego ciągnęlo, chcieliśmy po prostu być razem ze sobą blisko, budzić się i zasypiać blisko siebie. U nas wspólne mieszkanie zmieniło nasz związek, ale na plus. Ale akurat i ja i on jesteśmy takimi osobami, które ogarniają chatę, tu się dogadujemy bez problemu. Ale co by było, gdyby on był syfiarzem, a ja pedantką? Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. I velika dobrze napisała - rozwodów nie było, bo 'co ludzie powiedzą', a nie dlatego,że naszym dziadkom, czy rodzicom zawsze bylo tak cudownie w małżeństwie. PannaIzabela - te pierwsze zapro fajne! enzunio - o raaaany, ale Ci skoczyła gorączka biedaku |
|
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14
Hej, hej przegapiłam nowy wątek
a on już trwa od kilku dni...Nie bijcie, proszę ![]() Nie wiem co się dzieje ale ostatnio kompletnie nie mam na nic czasu i komputera praktycznie nie dotykam.Daje znać że żyje. W piątek byłam na panieńskim, była MEGA zabawa! A w sobotę idziemy na wesele do brata Tż i wtedy już powinno być trochę spokojniej. Także wrócę do Was z relacją A, no i tytuł świetny! pomysłodawczyni za kreatywność!Buziaki dla wszystkich PM-ek 2014 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja chcę ślub o 17, zabawa do białego rana (5-6), ale to już zależy od gości, wiadomo. A poprawiny na 14 goście śpiący w hotelu mogą sobie wykupić śniadanie za 20zł, jak wstaną wcześniej i poczują głód
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mieszkamy razem z A., nie będziemy wychodzić razem z mieszkania czy też od rodziców, ze względu na dystans (slub jest w Edynburgu, moi mieszkają w Krakowie, TŻ w południowej Angli). Ja będę nocować w hotelu, w którym mamy wesele, a A. w naszym mieszkaniu. Co do wracania do domów rodzinnych mimo mieszkania razem, gdybym miała możliwość to pewnie tak bym zrobiła, można się wyciszyć, spędzić czas z rodzicami itp. Zamówiliśmy wczoraj obrączki! Białe złoto, półokrągłe, proste bez żadnych zdobień, moja 2.5 mm, mojego A. 5mm
|
|
#936 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie przesadzili z cenami, co mnie z kolei bardzo zdziwiło tyle wesela kosztują, moje nawet wyjdzie więcej Cytat:
nie takie kościste jak mają modelki ![]() u mnie tak samo brzydko A i oczywiście Kochana gratuluję zarejestrowania taaaaaaaak się cieszę, że wszystko rusza ![]() Dziewczyny u Nas po ślubie tez pewnie ruszy się z testami ciążowymi
|
||
|
|
|
#937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że jeszcze komuś pomogłam
|
|
#938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------
[/COLOR] gratki!! edytuj posta o enzunio bo sie robi zamieszanie!!!Cytat:
ooo czekamy na efekty ![]() Cytat:
dokladnie duzo ludzi sie nie rozwodzilo i zalowalo zmarnowanego zycia. lepiej jak sie ludzie nie rozumieja i nie kochaja rozstac i dac sobie szanse na cos lepszego. Cytat:
enzunio 42stopnie..? kobieto nie zartuj tak wiecej :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-09-11 o 11:24 |
|||
|
|
|
#939 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam, nasza forumowa koleżanka z chłopakiem mogą mi za 5 stówek grać na weselu (dj+saksofon), ale nie wiem czy podołam finansowo... Niby 5 stówek to nie jest dużo, ale... czy ktoś się będzie bawił? Byłam na dwóch weselach, gdzie na drugi dzień grał zespół, na jednym się bawili, na drugim orkiestra grała sama dla siebie... Cytat:
hehehemissmalezji, rozniosło mnie na małe kawałeczki, ponoć przelatywałam TŻtowi przez ręce... ogólnie to niewiele pamiętam co się działo Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-11 o 11:28 |
||
|
|
|
#940 |
|
Winter is coming
|
ups
już poprawiłam
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
serdecznie przepraszam za off top - ale jesli któraś z dziewczyn zna dobrego ginekologa ze ŚLĄSKA okolice bielsko,tychy,katowice,so snowiec,bedzin, bytom, ledziny pszczyna. to poprosze o namiar ;(
potrzebuje pilnie a moja gin mnie odesłała z kwitkiem.. |
|
|
|
#942 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co z fotografem nie tak? Brak wolnego terminu, ceny? Skąd jesteście - łatwiej będzie doradzić ![]() Cytat:
Bardzo pięknie dobrany kolor, stylizacja :brawo: Ad rem, buciki będą bardzo fajne ![]() To tak żartobliwie, sama mam 27 lat, młodsza nie będę. Dziewczyny, nie bierzcie tego do siebie, naprawdę ![]() Cytat:
Weselne klasyki to Wyborowa, Stock, Żubrówka Biała. U nas będzie któraś z tych wódek. Najważniejsze, żeby nie wyglądała i smakowała jak najtańszy spiryt ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia ![]() Gratulacje Powodzenia z własną działalnością - dobrych i fajnych klientów ![]() Cytat:
Ja miałam idealny plan na buty, ale niestety okazało się, że ich sprowadzenie wyjdzie bardzo drogo. Inna sprawa, że przy mierzeniu sukienek wyszło, że wybór określonego modelu wymusza styl obuwia. Z butami wstrzymam się do zakupu sukienki.Cytat:
Mnie samą bardzo korci na taką sesję - właśnie jako punkt wyjścia do zaproszeń ![]() kasia - z tego co napisałaś - masz wspaniałego TŻ-ta ![]() Panna Izabela Świetne te zaproszenia. Ja bym brała pół na pół ![]() Cytat:
Rozumiem racje zarówno tych czekających z mieszkaniem do ślubu (oraz z innymi rzeczami) oraz tych chcących być bliżej siebie przed ślubem. Mam pytanie odnośnie zaproszeń na wesele oraz zaproszeń na wesele Zapraszacie do kościoła tylko tych gości, co będą na weselu, czy nie-weselników też? Robicie coś dla takich osób? Jak z wieczorem panieńskim - będą tylko te kolezanki, które pojawią się na weselu? Zawsze uważałam, że to miło i sympatycznie jak dostanie się samo zaproszenie na uroczystość kościelną ( rzadko kto dysponuje ogromnymi funduszami i zaprasza na wesele wszystkich znajomych). Ale odkąd sezon ślubny w pełni i dostaje zaproszenia na slub przez fb, to mi sie odechciewa. Chodzę tylko na nieliczne uroczystości kościelne, zazwyczaj bliższych mi osób. I na koniec - nietypowe zlecenie dla fotografa ślubnego
|
|
#943 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Na wieczorze kawalerskim będą też ci, którzy nie będą na weselu, a z moim wieczorem jak będzie to jeszcze nie wiem... bo w ogóle nie wiem czy się odbędzie w tym momencie... |
|
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Cornflower rozdamy zawiadomienia dla tych osób, które nie zostaną zaproszone na wesele. Nie chcę późniejszych nieporozumień, gdy ktoś dostanie zapro do kościoła i będzie mi się pchał na salę (wiem, że byłoby to bardzo możliwe, bo rodzina duuuża a wesele małe).
Panieńskiego/kawalerskiego nie robimy, a na butelki przyjdzie kto chce.
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
My do kościoła prawdopodobnie zaprosimy kolegów z pracy.
Odnośnie wieczoru panieńskiego, my nie planujemy. Może zorganizujemy jedną wspólną imprezę przed ślubem ale na pewno nie będzie oddzielnych wieczorów. Oboje wyznajemy zasadę że ślub nic nie zmienia między nami w sensie towarzyskim, po ślubie TŻ równiez będzie wychodził z kolegami na piwo więc upicie się tylko dla idei jest dla nas bez sensu. Nie mówiąc jiuż o tancerkach ero czy zadaniach dla PM.
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też jestem hipokrytką w takim razie, bo idę w welonie bo mi się welony mega podobają, a dziewicą nie jestem
Cytat:
ale to było juz daaaaawno, z 5 lat temu
|
|
|
#947 |
|
Rozeznanie
|
my nie robimy butelek bo nie ma gdzie my bedziemy miec blogoslawienstwo u mojej babci w domu a to bardzo maly domek natomiast bedzie kawalerski I panienski tydzien przed wyjazdem do polski
![]() ja welon chce u nas jest raczej tak ze welon mozna miec ale wianka nie jak juz sie mieszka z facetem czy ma sie dziecko to ksiadz informuje jedynie ze wianek nie wypada
Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-09-11 o 11:43 |
|
|
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że rodzina wiedziałaby, gdzie przyjść - rozumiem. Ale że np. znajomi? Skąd by wiedzieli, gdzie mają się usadzić do obiadku?
|
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(na szczęście żadnych typowych "gadżetów" związanych z wieczorem panieńskim). A później poszłyśmy do klubu potańczyć, ot taki babski wypad i to mi się baardzo podobało
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wieczory kawalerskie - chłopaki się umawiają na paintball/ gokarty, szaleją a potem idą wypić piwo - dlaczego zabraniać ?Mam wrażenie, że to stereotyp - jak wieczór panienski/ kawalerski to koniecznie striptiz i picie do nieprzytomności.
|
|
#952 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a z tym pogrubionym to się zgadzam ![]() Cytat:
ale ja bym nie chciała tylko we dwoje, potrzebuję też bliskich, szczególnie rodziców i babci, żeby byli ze mną w tym wyjątkowym dniu ![]() z fotografem to jest tak, że się nie możemy zdecydować a właściwie ja mam podjąć decyzję, bo TŻ teraz ma mętlik w pracy i stwierdził, że mi zaufa w 100% spotkaliśmy się już z 3, ale jakoś do końca nam nie pasowali, nie wiem, może mam za duże wymagania. jedna kobitka fajne fotki robiła, ale jej osobowość do mnie nie przemawia i coś czuję, że ciężko by było jesteśmy z Łodzi i mamy spory wybór jeszcze, ale wiem, ze szybko muszę się zdecydować bo zaraz mogą mieć zajęty termin. Najbardziej mi się podobają zdjęcia fotografa ze Szczecina, który robił zdjęcia na ślubie koleżanki ale nie dosyć, że sam bierze niezłą kwotę to jeszcze tyle za paliwo mu płacić, nocleg..Jeśli chodzi o zaproszenia to zapraszamy też gości tylko na ślub do Kościoła zapraszania przez fb, choć to podobno modne nie będę uskuteczniać i robić wydarzenia ![]() ja też chodzę tylko na uroczystości bliższych osób, które zadzwonią i osobiście zaproszą a nie wyślą link to fb ![]() co do wieczoru panieńskiego to ja zaproszę tylko te osoby co będą na weselu uważam, że inne dziewczyny by się poczuły dziwnie idąc tylko na panieński a nie na wesele ![]() tak mówicie o tych wieczorach panieńskich, zadaniach dla PM hehe a ja akurat mam do tego sentyment bo podczas wieczoru panieńskiego koleżanki , już jak byłyśmy na mieście poznałam swojego przyszłego męża
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2013-09-11 o 11:52 |
||||
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
my na przykład zapraszamy na sam ślub do kościoła: mojego Tżta ludzi z pracy i z mojej mamy pracy(bo taka tradycja już u niej
)
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja natomiast nie chcę panieńskiego bo to byłoby trudne logistycznie, ściągnąć do Gd wszystkie koleżanki. Więc pewnie wyszłaby totalna klapa.
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jedna ciotka, która nie będzie zaproszona, powiedziała coś takiego do mojej Mamy "chrzestną nie jestem, więc mniejszy wydatek" - jak dostałaby zapro tylko do kościoła, to podejrzewam, że pojechałaby na salę, razem ze wszystkimi, dlatego chcę uniknąć takich sytuacji. Tym bardziej, że u mnie w rodzinie czekają na wesele, bo cytuję słowa tej samej ciotki " U N. już się skończyły komunie, teraz czas na wesela!" Także tego, rozdam zawiadomienia nie-weselnikom
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2013-09-11 o 11:57 |
|
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
A my z kolei zapraszamy na ślub tych, którzy beda tez na weselu. Oczywiście, jeśli ktos ma zyczenie przyjść na uroczystość, a nie ejst zaproszony, to prosze bardzo, ale u nas jest zwyczaj składania życzeń i wręczania prezentów/kopert pod kościołem..nie chciałabym, żeby ktoś sobie pomyślał, że zapraszam go tylko na ślub, żeby dał koperte i poszedł sobie
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli to ten Przemek Białek fotograf ze Szczecina, to kojarzę. Zdjęcia niesamowite. Znajoma zamówiła go na ślub gdzieś w okolicach Zakopca Ostatnio mnie zaskoczyły jego sesje plenerowo - buduarowe
|
|
#960 |
|
BAN stały
|
U mnie panieński się pogmatwał, bo koleżanka która miała go organizować w okolicach panieńskiego będzie rodziła i
Mój wymarzony panieński to albo jakieś kręgle, albo ścianka wspinaczkowa, albo park linowy, czujecie klimat? A moja "świadkowa" raczej z tych imprezowych... Tak więc nie wiem czy sama sobie czegoś nie zorganizuję. A mój TŻ może sobie nawet na striptiz iść
Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2013-09-11 o 12:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

W imię czego?
a on już trwa od kilku dni...Nie bijcie, proszę 
i komputera praktycznie nie dotykam.
pomysłodawczyni
za kreatywność!

) Takze dziekuje 

a wy jakie miejsca polecacie? koniecznie ciepłe kraje
muszę przysiąść w tym tyg i się zdecydować w koncu ...
Na weselach mało bywam i miałam inną wizję poprawin-obiad pogaduchy i powolne rozjeżdżanie się do domów. Stąd mi takie straaasznie długie się wydawały.