|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
Ja lubię śliwkę ale taka ciemniejszą jako cień do powiek,tak mi się skojarzyło
|
|
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam pszczółkowy, jak niektóre sówkowy;-) Pościel w pszczółki, literki z Pszczółką Mają i Maja w brzuchu;-) |
|
|
|
|
#2015 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne, a kotek jak zagląda heheh
|
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wiem
![]() Za dużego wyboru nie ma,chyba tylko jeden widziałam ten wózek ale dalekkkkkkkko ode mnie. |
|
|
|
#2018 | |
|
Rozeznanie
|
upolowalam,zaraz wrzuce fotki,wygniecione te ciuszki,ae to tylko pogladowo
![]() Cytat:
a kot widac bardzo zainteresowany umywalka
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
był kurier przyniósł mi firanki do pokoiku malucha, zamówiłam 2, zaglądam a tam jedna, no jak mnie to denerwuje....
|
|
|
|
#2020 |
|
Rozeznanie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
ImageUploadedByWizaz Forum1378893885.133531.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378893893.288987.jpgImageUploadedByWizaz Forum1378893905.445642.jpg
Pierwszy pajac glownie ze wzgledu na tatusia,ktory bankowo bedzie zachwycony.pozatym fajnie,bo jest nowiusienki,te biale kosteczki sa welurkowe,wiec nie ma obawy przed spraniem,no i firma-mamas&papas-lubie takie rodzyneczki ![]() Te dwie bluzeczki z drugiego glownie ze wzg.na napisy wzielam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra-biorę się za sprzątanie
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
to akurat był Rudy bo Rysiek gdzieś sobie polazł :P
no ciekawski :P Cytat:
muszę poszukać jakiegoś uczesania prostego bo chyba szkoda mi kasy na fryzjera :P
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podepnij włosy, moze odrobinę skręc i wepnij kwiatka czy jakąś ozdobe i będzie |
|
|
|
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Laseczki!
Ale mam dzisiaj leniaaa! Normalnie nic mi się nie chce. Ledwo s\śniadanie zjadłam, na spacer z psiorem nie chce mi się wyjść bo pada, nawet on wyjrzy za drzwi i wraca się do domu, napiłabym się kawy, ale nie chce mi się zrobić, muszę dzisiaj definitywnie wybrać i zamówić pralkę, ale mi się nie chce i meble by pasowało zamówić. Niech mnie któraś kopnie w du** tak porządnie! Poczytałam Was, ale nie chce mi się cytować. wizyt, wspaniałych zakupów i dużych dzieciaczków!
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
No nie
![]() Masz racje,wkleiła kawałek szafki i brodzik zadowolona |
|
|
|
#2028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja ciężarnych nie biję |
|
|
|
|
#2029 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie jeszcze przy samym końcu USG będziesz miała, przynajmniej, żeby sprawdzić ułożenie.Czekamy na relację z imprezki! Ciekawe jakie gifty Ci się trafią ![]() Wczoraj oglądałam filmiki na mamazone i podawali że w 30 tyg długość ciemieniowo-siedzeniowa wynosi ok. 26 cm, przyłozyłam linijkę do brzucha i doszłam do wniosku, że nie ma bata. W moim brzuchu się takie duże dziecko napewno nie mieści :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyszło łóżeczko, całe i zdrowe. Mąż mi napisał, że wieczorem składamy. Mam nadzieję, że będzie nam się chciało bp z SR wrócimy późno. Ale raczek złożymy bo jestem nieźle podjarana z tego co widzę TŻ też
|
|
#2030 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z puchnięciem mam to samo jest czasem masakra aż czuje jak mi czasem palce albo stopy rozsadza teraz siedzę w domu cały czas to nawet nie myślę o zakładaniu biżuterii ale aż się boję co zastanę jak do tego przyjdzie ![]() Nie wiem... ale ja mam czasem takie dni kiedy zaczynam odczuwać totalne zmęczenie byciem w ciąży... a tu jeszcze 3 miesiące do porodu. Mam dość zgagi, której nigdy nie miałam, brzuch mi co raz bardziej przeszkadza, już się nawet normalnie do TŻ przytulić nie mogę bo brzuch i trzeba kombinować (wiem, że wszystkie to macie), a przez to wszystko dopada mnie dołek, że przecież nie powinnam tak... że zła ze mnie mama, że nie cieszę się z tego stanu... Cytat:
http://img.pakamera.pl/i1/5/890/rozn..._487562890.img http://2.bp.blogspot.com/-uhU3efSGsa...200/joseph.JPG http://art-madam.pl/zdjecie/imie-z-f...tfwgdlpycf.jpg http://2.bp.blogspot.com/-WZflcj2x1G...40/litery3.jpg (ja dla chłopca zrobiłabym coś w tym stylu i taki bardziej ozdobny: http://www.andrzejszymerowski.netgal...es/Franiom.jpg wszystkie z samego filcu Cytat:
U mnie jest ten sam problem, że nie mogę teraz robić literek bo nie mamy imienia ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
zmieniłam jak mnie TŻ ochrzanił czemu ja cały czas na obcasach chodzę ![]() Cytat:
po cichu się chwale, że chyba mamy wóz dla Małej, TŻ wygrał wczoraj licytację, duży zestaw z fotelikiem i isofixem i dodatkowymi gadżetami. W sobotę jedziemy odebrać, ale TŻ powiedział, że jak będzie w złym stanie to odmawia zapłaty i wracamy bez wózka. Jak będę go miała u siebie to dopiero się pochwalę ![]() Witamy się (w końcu) w III TRYMESTRZE jak się TŻ dowie co zjadłam na śniadanie to mnie okrzyczy bo tylko ciasto ze śliwkami
|
||||||
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do fryzury to tak jak pisała Beatka - ja tak zawsze robiłam jak szłam na wesela, na które nie chciałam iść do fryzjera. Lekko pokręcić tak za uchem podpiąć i jakiegoś kwiatka czy piórko duże i fryz gotowy ![]() peppermint, fajne te z tymi napisami. Ten kościotrupek jakoś mniej mi się podoba Wstawiłam pierwsze dzidziusiowe pranie. Ale jak dobrze pójdzie to wyjdą mi tylko dwie tury - jedno białe i jeden kolor (mam dużą pralkę - 6 kg wsadu). Później to w zasadzie zostanie mi tylko jeszcze ta pościel + prześcieradła jak już kupię. A sama tak patrzę na tą pościel i chyba jestem bliższa tej Safari, bo tak sobie przypomniałam, że przecież chcę naklejki na mebelki kupić właśnie takie jakieś zwierzaczki to by się zgrało wszystko razem
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie poproszę bratową TŻ ona fryzjerka to mi może coś wykombinuje jak się jej będzie chciało :P
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie musisz mnie wcale bić, ale kopniak na rozpęd by się przydał.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za III trymestr, teraz już poleci z górki. ![]() Jak tylko kupicie ten wózek to koniecznie się pochwal. |
||
|
|
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam jeszcze brodzika, dopiero w sobotę będę miała :P
Cytat:
za trymestr jaki wóz będziecie oglądać? ![]() wiecie co, jak czytam jak Wy się źle czujecie, ciężko Wam, jesteście zmęcone to aż mi jest przykro że tak przechodzicie ciążę a dla mnie nie jest udręką brzuch, że czuję się bardzo dobrze (poza jakimiś chwilowymi dolegliwościami) na nic nie narzekam itd
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() literki śliczne tylko ja nie umiałabym takich zrobić |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2038 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2039 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
stawiam na x-mova Cytat:
podrzućcie mi jakiś pomysł na obiad nie dość że nie mam pomysłu to na dodatek w portfelu mam ze 25 zł, w sklepie mogę zapłacić kartą od 20 zł a TŻ zabrał samochód i nie mogę do bankomatu podjechać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 12:41 |
|||
|
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też coś czuję, że imię wybierzemy po porodzie. Na razie modlę się aby udało nam się wcześniej poznać płeć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

za tydzień

jeszcze raz tzrymam
Nogi już od samego rana mam spuchnięte, i to nie tylko stopy czy kostki, ale łydki i nawet uda! Zwłaszcza prawa noga... Bosko, a do porodu taaaaaaak daleko 
jest czasem masakra aż czuje jak mi czasem palce albo stopy rozsadza
chyba ze zdolna jesteś