Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 12:43   #2041
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja ogólnie też się czuję bardzo dobrze, nie miałam do tej pory żadnych większych dolegliwości oprócz ostatnio zgagi i tych zawrotów głowy i tez mi jest bardzo smutno i współczuję wszystkim, które maja problemy ciążowe. Ale nie martwcie się dziewczynki, po porodzie może będzie tak, że te które ciężko przechodziły ciążę będą miały dzieciaczki spokojne, a my dostaniemy prawdziwe diabełki.
ej ej ja chcę spokojne dziecko

wiecie co.. boję się że jutro moja Nela okaże się chłopcem i będzie musiał mieć tapetę w sówki, różowe ciuszki i sówki- naklejki przyklejone nad łóżeczkiem/ komodą dobrze ze wózek w razie co mamy uniwersalny

w ogóle wczoraj na pudelku przeczytałam że Górniakowa gdzieś powiedziała że jak będzie miała kiedyś córkę to ją nazwie Nela
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-11 o 12:46
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:45   #2042
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Załącznik 5402992Załącznik 5402993Załącznik 5402994

Pierwszy pajac glownie ze wzgledu na tatusia,ktory bankowo bedzie zachwycony.pozatym fajnie,bo jest nowiusienki,te biale kosteczki sa welurkowe,wiec nie ma obawy przed spraniem,no i firma-mamas&papas-lubie takie rodzyneczki

Te dwie bluzeczki z drugiego glownie ze wzg.na napisy wzielam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Świetne łupy
A kosteczki nie świecą w ciemności?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Dzień dobry Laseczki!
Ale mam dzisiaj leniaaa! Normalnie nic mi się nie chce. Ledwo s\śniadanie zjadłam, na spacer z psiorem nie chce mi się wyjść bo pada, nawet on wyjrzy za drzwi i wraca się do domu, napiłabym się kawy, ale nie chce mi się zrobić, muszę dzisiaj definitywnie wybrać i zamówić pralkę, ale mi się nie chce i meble by pasowało zamówić.

Niech mnie któraś kopnie w du** tak porządnie!

Poczytałam Was, ale nie chce mi się cytować.
wizyt, wspaniałych zakupów i dużych dzieciaczków!

Starczy?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:46   #2043
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam dylemat muszę koniecznie dzisiaj zamówić sukienkę na wesela i znalazłam 4 TŻ wysłałam linki zeby je ocenił bo sama nie wiem którą wziąć:
1. http://allegro.pl/sukienka-ciazowa-s...526559288.html
2. http://allegro.pl/sukienka-tunika-ci...507616136.html
3. http://allegro.pl/jesien-ciazowa-suk...522991697.html ta mi się nie widzi z tyłu :P
4. http://allegro.pl/ciazowa-sukienka-k...511500297.html

najbardziej podoba mi się 2 a chciałam mieć taką co i na sesyjkę brzuchową założę
Mi sie baaaardzo podoba nr 2
A komplementy Od meza cudowne zeby tak kazdy sie Od czasu do czasu wysilil

Wstalam I ja. Pobudka w nocy tylko raz , wiec do przezycia ale tak mnie strasznie boli w kroku.

Mam nadzieje ze na koniec nie rozchodzi mi sie spojenie?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:47   #2044
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

wiecie co.. boję się że jutro moja Nela okaże się chłopcem i będzie musiał mieć tapetę w sówki, różowe ciuszki i sówki- naklejki przyklejone nad łóżeczkiem/ komodą dobrze ze wózek w razie co mamy uniwersalny
Ja także chcaiałbym mieć spokojne dziecko, ale jak będzie okaże się dopiero po porodzie.
Ty się martwisz, że Nela okaże się chłopaczkiem, a ja od początku ciąży mam zagwozdkę co noszę w brzuchu i nie wiem jakie ubranka kupować.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:49   #2045
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

muszę poszukać jakiegoś uczesania prostego bo chyba szkoda mi kasy na fryzjera :P
na yt jest pełno filmików, ale ja np. jestem z tych co nawet jak widzę filmik to nic mi nie wychodzi
Cytat:
Dzień dobry Laseczki!
Ale mam dzisiaj leniaaa! Normalnie nic mi się nie chce. Ledwo s\śniadanie zjadłam, na spacer z psiorem nie chce mi się wyjść bo pada, nawet on wyjrzy za drzwi i wraca się do domu, napiłabym się kawy, ale nie chce mi się zrobić, muszę dzisiaj definitywnie wybrać i zamówić pralkę, ale mi się nie chce i meble by pasowało zamówić.

Niech mnie któraś kopnie w du** tak porządnie!
!
"lekki kopniaczek na zachętę"
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
co do pępka mój już zaczął znikać jakieś 2 miesiące temu, ciężko to było na początku zaakceptować ale już powoli się do niego przyzwyczajam.
Z puchnięciem mam to samo jest czasem masakra aż czuje jak mi czasem palce albo stopy rozsadza teraz siedzę w domu cały czas to nawet nie myślę o zakładaniu biżuterii ale aż się boję co zastanę jak do tego przyjdzie

Nie wiem... ale ja mam czasem takie dni kiedy zaczynam odczuwać totalne zmęczenie byciem w ciąży... a tu jeszcze 3 miesiące do porodu. Mam dość zgagi, której nigdy nie miałam, brzuch mi co raz bardziej przeszkadza, już się nawet normalnie do TŻ przytulić nie mogę bo brzuch i trzeba kombinować (wiem, że wszystkie to macie), a przez to wszystko dopada mnie dołek, że przecież nie powinnam tak... że zła ze mnie mama, że nie cieszę się z tego stanu...

Ja ogólnie jestem zwolenniczką minimalizmu, więc nigdy nie chcę przesadzać z dekoracjami, jakieś tam wyobrażenie literek które chciałabym zrobić już mam, ale stwierdziłam, że zobaczę co na ten temat mówi wujek google (tylko literki dla chłopców wklejam):
http://img.pakamera.pl/i1/5/890/rozn..._487562890.img
http://2.bp.blogspot.com/-uhU3efSGsa...200/joseph.JPG
http://art-madam.pl/zdjecie/imie-z-f...tfwgdlpycf.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-WZflcj2x1G...40/litery3.jpg (ja dla chłopca zrobiłabym coś w tym stylu
i taki bardziej ozdobny:
http://www.andrzejszymerowski.netgal...es/Franiom.jpg
wszystkie z samego filcu
też dobry pomysł nie trzeba się męczyć z wycinaniem tych małych dekoracji
U mnie jest ten sam problem, że nie mogę teraz robić literek bo nie mamy imienia

Witamy się (w końcu) w III TRYMESTRZE
Ja też czasami jestem zmęczona ciążą, szczególnie wieczorami jak mała szaleje po jajnikach i nie mogę się ułożyć na brzuchu. To normalne myślę.
Fajne są te literki ale weź bądź tu mądra i się na jakieś zdecyduj
za trymestr!!
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 12:54   #2046
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

Starczy?
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Jeeeej dzięki dziewczyny, wiedziałam, że na Was to zawsze mogę liczyć. Zaczynam od kawki i zacznę wybierać pralki, może się w końcu na jakąś zdecyduję.
Stary 2013-09-11, 13:00   #2047
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mama by chciała go tylko podglądać to się załonił, a co! Dobra waga Pewnie jeszcze przy samym końcu USG będziesz miała, przynajmniej, żeby sprawdzić ułożenie.
Czekamy na relację z imprezki! Ciekawe jakie gifty Ci się trafią

Wczoraj oglądałam filmiki na mamazone i podawali że w 30 tyg długość ciemieniowo-siedzeniowa wynosi ok. 26 cm, przyłozyłam linijkę do brzucha i doszłam do wniosku, że nie ma bata. W moim brzuchu się takie duże dziecko napewno nie mieści :P

Jesteś dziwna

PTAAASZKI!

Superowe zakupy

Przyszło łóżeczko, całe i zdrowe. Mąż mi napisał, że wieczorem składamy. Mam nadzieję, że będzie nam się chciało bp z SR wrócimy późno. Ale raczek złożymy bo jestem nieźle podjarana z tego co widzę TŻ też
Pewnie że złóżcie,też bym nie wytrzymała

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
co do pępka mój już zaczął znikać jakieś 2 miesiące temu, ciężko to było na początku zaakceptować ale już powoli się do niego przyzwyczajam.
Z puchnięciem mam to samo jest czasem masakra aż czuje jak mi czasem palce albo stopy rozsadza teraz siedzę w domu cały czas to nawet nie myślę o zakładaniu biżuterii ale aż się boję co zastanę jak do tego przyjdzie

Nie wiem... ale ja mam czasem takie dni kiedy zaczynam odczuwać totalne zmęczenie byciem w ciąży... a tu jeszcze 3 miesiące do porodu. Mam dość zgagi, której nigdy nie miałam, brzuch mi co raz bardziej przeszkadza, już się nawet normalnie do TŻ przytulić nie mogę bo brzuch i trzeba kombinować (wiem, że wszystkie to macie), a przez to wszystko dopada mnie dołek, że przecież nie powinnam tak... że zła ze mnie mama, że nie cieszę się z tego stanu...

Ja ogólnie jestem zwolenniczką minimalizmu, więc nigdy nie chcę przesadzać z dekoracjami, jakieś tam wyobrażenie literek które chciałabym zrobić już mam, ale stwierdziłam, że zobaczę co na ten temat mówi wujek google (tylko literki dla chłopców wklejam):
http://2.bp.blogspot.com/-WZflcj2x1G...40/litery3.jpg (ja dla chłopca zrobiłabym coś w tym stylu
i taki bardziej ozdobny:
wszystkie z samego filcu
U mnie jest ten sam problem, że nie mogę teraz robić literek bo nie mamy imienia

Jejku jakie te Wasze dzieciaczki już duże gratulacje

ja na swoim zapomniałam, że mam buty na zmianę zmieniłam jak mnie TŻ ochrzanił czemu ja cały czas na obcasach chodzę

no z murą 4 plus chyba moze byc problem, też nie zdecydowałabym się na 4 bo jest budka niezabudowana przy rozłożeniu siedziska na płasko. Też mi się ten wózek podobał, ale znaleźliśmy inne maxi cosi, któe się świetnie kompaktowo składa

po cichu się chwale, że chyba mamy wóz dla Małej, TŻ wygrał wczoraj licytację, duży zestaw z fotelikiem i isofixem i dodatkowymi gadżetami. W sobotę jedziemy odebrać, ale TŻ powiedział, że jak będzie w złym stanie to odmawia zapłaty i wracamy bez wózka. Jak będę go miała u siebie to dopiero się pochwalę

jak się TŻ dowie co zjadłam na śniadanie to mnie okrzyczy bo tylko ciasto ze śliwkami
Chyba gorszy dzień Ci się trafił
Mówisz o Elei?

Mura też się składa do małych rozmiarów

Oby wózek okazał się ok!!!

No i świętujemy

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
nie mam jeszcze brodzika, dopiero w sobotę będę miała :P

za trymestr

jaki wóz będziecie oglądać?

wiecie co, jak czytam jak Wy się źle czujecie, ciężko Wam, jesteście zmęcone to aż mi jest przykro że tak przechodzicie ciążę a dla mnie nie jest udręką brzuch, że czuję się bardzo dobrze (poza jakimiś chwilowymi dolegliwościami) na nic nie narzekam itd
To co to było na zdjęciu,aaaa pewnie umywalka tak?

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
fajne są takie małe warkoczyki na boku, do ucha i jakiś kwait wpięty, no ale ktos tego warkoczyka musi zrobić chyba ze zdolna jesteś
A może pokręcić loki na prostownicy?Też fajnie wyglądają

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 13:01   #2048
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
to zrób tyle rodzai imion o których myślicie i w razie co już będa a resztę sprzedasz :P

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

aleś tajemnicza :P

stawiam na x-mova

ja i zdolność

podrzućcie mi jakiś pomysł na obiad nie dość że nie mam pomysłu to na dodatek w portfelu mam ze 25 zł, w sklepie mogę zapłacić kartą od 20 zł a TŻ zabrał samochód i nie mogę do bankomatu podjechać
Ja właśnie zamówiłam catering bo mi się nie chce nic robić.

I mam wyrzuty małż pakuje pudła a ja siedzę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 13:01   #2049
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

Wstalam I ja. Pobudka w nocy tylko raz , wiec do przezycia ale tak mnie strasznie boli w kroku.

Mam nadzieje ze na koniec nie rozchodzi mi sie spojenie?

mnie już dawno spojenie boli, czasami to mam chyba tam dziurę na pół metra i chodzić sie nie da
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:01   #2050
Anoula
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
to zrób tyle rodzai imion o których myślicie i w razie co już będa a resztę sprzedasz :P

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

aleś tajemnicza :P

stawiam na x-mova

ja i zdolność

podrzućcie mi jakiś pomysł na obiad nie dość że nie mam pomysłu to na dodatek w portfelu mam ze 25 zł, w sklepie mogę zapłacić kartą od 20 zł a TŻ zabrał samochód i nie mogę do bankomatu podjechać
Hehe TŻ stwierdził ostatnio żeby córce dać imię które w kalendarzu jest gdzieś blisko żeby kupować jeden prezent

Cierpliwosci co do wózka w weekend będzie wszystko jasne

Co do obiadu... Ja to bym zjadła jakiś makaron, z sosem pomidorowym najchętniej

Cytat:
Ja ogólnie też się czuję bardzo dobrze, nie miałam do tej pory żadnych większych dolegliwości oprócz ostatnio zgagi i tych zawrotów głowy i tez mi jest bardzo smutno i współczuję wszystkim, które maja problemy ciążowe. Ale nie martwcie się dziewczynki, po porodzie może będzie tak, że te które ciężko przechodziły ciążę będą miały dzieciaczki spokojne, a my dostaniemy prawdziwe diabełki.

Ja też coś czuję, że imię wybierzemy po porodzie. Na razie modlę się aby udało nam się wcześniej poznać płeć.
Macie dodatkową niepewność, a kiedy jest szansa się dowiedzieć?

Cytat:
na yt jest pełno filmików, ale ja np. jestem z tych co nawet jak widzę filmik to nic mi nie wychodzi

Ja też czasami jestem zmęczona ciążą, szczególnie wieczorami jak mała szaleje po jajnikach i nie mogę się ułożyć na brzuchu. To normalne myślę.
za trymestr!!
Jak zawsze przy urządzaniu wnętrz jest problem :x dlatego jak zrobię sama to tylko zostanie mi wybór kolorów na głowie hihi

Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:06   #2051
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też coś czuję, że imię wybierzemy po porodzie. Na razie modlę się aby udało nam się wcześniej poznać płeć.
Wczoraj widziałam w szpitalu na patologii 2 dziewczyny z naprawdę małymi brzuszkami .
Nie wiem co bym zrobiła jakbym tak miała całą ciążę np leżeć
Postanowiłam sobie że muszę być jak najbardziej mobilna do końca!

Kiedy w końcu poznacie płeć?

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:

w ogóle wczoraj na pudelku przeczytałam że Górniakowa gdzieś powiedziała że jak będzie miała kiedyś córkę to ją nazwie Nela
Nie wmawiaj sobie bo wiesz siła sugestii może okazać się bardzo silna.I Nelce jeszcze coś urośnie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 13:06   #2052
Lilith890502
Zakorzenienie

ja dziś obiadu nie robię, bo jadę do teściowej

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:07   #2053
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jeeeej dzięki dziewczyny, wiedziałam, że na Was to zawsze mogę liczyć. Zaczynam od kawki i zacznę wybierać pralki, może się w końcu na jakąś zdecyduję.
I widzisz od razu gadasz lepiej

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 13:07   #2054
nasturcja7667
Zadomowienie

Wiecie co, jak nie wygram fotelika, to się załamię. Zacznę im tam beczeć normalnie
TŻ mi mówi, że to nie jest dobry pomysł, żebyśmy szli tam, gdzie są konkursy. Bo jak sobie coś umyślę, a tego nie dostaję to ryczę. Ostatnio mu się poryczałam, bo byliśmy w biedrze i nie było już bułek
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:11   #2055
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Macie dodatkową niepewność, a kiedy jest szansa się dowiedzieć?
Za jakieś 2-3 tyg idziemy na USG coś ala genetyczne i moze wtedy się dowiemy, a jeśli nie to chyba do porodu nie będziemy wiedzieć.
Cytat:
Wczoraj widziałam w szpitalu na patologii 2 dziewczyny z naprawdę małymi brzuszkami .
Nie wiem co bym zrobiła jakbym tak miała całą ciążę np leżeć
Postanowiłam sobie że muszę być jak najbardziej mobilna do końca!

Kiedy w końcu poznacie płeć?
Moja znajoma od 19tc miała skurcze, leżała w szpitalu kilkukrotnie, brała leki na podtrzymanie ciąży i miała kategoryczny zakaz dotykania i głaskania brzuszka. Bardzo jej wtedy współczułam, ale wszystko dobrze się skończyło i Malutka ma już 13 miesięcy.
Też chciałabym jak najdłużej być samodzielna i mobilna.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
I widzisz od razu gadasz lepiej
Tak, tego było mi trzeba.
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, jak nie wygram fotelika, to się załamię. Zacznę im tam beczeć normalnie
TŻ mi mówi, że to nie jest dobry pomysł, żebyśmy szli tam, gdzie są konkursy. Bo jak sobie coś umyślę, a tego nie dostaję to ryczę. Ostatnio mu się poryczałam, bo byliśmy w biedrze i nie było już bułek
Ale się nakręcasz. Lepiej iść z przekonaniem, że nic się nie wygra, bo jeśli coś wygrasz będziesz szczęśliwa, a jeśli jednak nic nie wygrasz rozczarowanie będzie mniejsze.
Idziesz na te warsztaty Bezpieczny Maluch czy Mamo to ja?
Stary 2013-09-11, 13:16   #2056
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Za jakieś 2-3 tyg idziemy na USG coś ala genetyczne i moze wtedy się dowiemy, a jeśli nie to chyba do porodu nie będziemy wiedzieć.

Moja znajoma od 19tc miała skurcze, leżała w szpitalu kilkukrotnie, brała leki na podtrzymanie ciąży i miała kategoryczny zakaz dotykania i głaskania brzuszka. Bardzo jej wtedy współczułam, ale wszystko dobrze się skończyło i Malutka ma już 13 miesięcy.
Też chciałabym jak najdłużej być samodzielna i mobilna.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Tak, tego było mi trzeba.

Ale się nakręcasz. Lepiej iść z przekonaniem, że nic się nie wygra, bo jeśli coś wygrasz będziesz szczęśliwa, a jeśli jednak nic nie wygrasz rozczarowanie będzie mniejsze.
Idziesz na te warsztaty Bezpieczny Maluch czy Mamo to ja?
I na te i na te. Jutro na Mamo to ja. Nawet nie chodzi o nakręcanie się , ale o hormony. Autentycznie, przed ciążą, to nie wiem kiedy ostatni raz płakałam. Nawet na pogrzebach byłam twarda. A teraz kurde, otwieram lodówkę i nie ma np. pasztetu, a ja miałam na niego ochotę i nic nie mogę na to poradzić, ale ryczę jak zarzynane prosię Mam tak od kilku tygodni. Na uczelni wczoraj nie mogłam włączyć kompa, żeby ocenę chłopaczkowi wpisać i mi się broda trzęsła, a oczy szkliły.
Stary 2013-09-11, 13:23   #2057
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mi sie baaaardzo podoba nr 2
A komplementy Od meza cudowne zeby tak kazdy sie Od czasu do czasu wysilil
mój się tak od czasu do czasu wysila tylko :P
Cytat:
Ja także chcaiałbym mieć spokojne dziecko, ale jak będzie okaże się dopiero po porodzie.
Ty się martwisz, że Nela okaże się chłopaczkiem, a ja od początku ciąży mam zagwozdkę co noszę w brzuchu i nie wiem jakie ubranka kupować.
widocznie dziecko chce żebyście mieli niespodziankę
Cytat:
za trymestr!!
następna chce na brzuchu się układać do spania powodzenia życzę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:30   #2058
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
I na te i na te. Jutro na Mamo to ja. Nawet nie chodzi o nakręcanie się , ale o hormony. Autentycznie, przed ciążą, to nie wiem kiedy ostatni raz płakałam. Nawet na pogrzebach byłam twarda. A teraz kurde, otwieram lodówkę i nie ma np. pasztetu, a ja miałam na niego ochotę i nic nie mogę na to poradzić, ale ryczę jak zarzynane prosię Mam tak od kilku tygodni. Na uczelni wczoraj nie mogłam włączyć kompa, żeby ocenę chłopaczkowi wpisać i mi się broda trzęsła, a oczy szkliły.
Te hormony to robią z nami co tylko chcą. Z normalnej kobiety potrafią zrobić potwora - krzyczącą i rzucającą czym popadnie heterę albo płaczącą i tkliwą kobietkę. Wkurza mnie to, że nie możemy same nad sobą zapanować. Ja także często mam takie huśtawki hormonalne i mam nadzieję, że niedługo się to skończy.
Mocno trzymam kciuki żebyś jednak wygrała ten fotelik, a jeśli nie to coś równie superowego tak na otarcie łez.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

Super, szkoda tylko, że mamusia tego chyba psychicznie nie przeżyje, bo co nie oglądam to patrzę na neutralne kolorki i wzory żeby w razie czego pasowało pod dziewczynkę i chłopczyka. Chociaż nie powiem, bo kupiłam już w ciuszku kilka różowych ubranek, ale także kilka w samochodziki.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Mój psiuń właśnie stwierdził, że koniecznie musimy wyjść na dwór mimo, że pada i wieje, a pancia nie ma gumiaczków, bo on musi siku.
I tak długo wytrzymał, bo od wczoraj wieczór nie wychodził.
Wracam za ok. pół godzinki, chyba, że bardzo zimno na dworze to szybciej.
Stary 2013-09-11, 13:32   #2059
daga 13
Raczkowanie

Cytat:

i taki bardziej ozdobny:
wszystkie z samego filcu

Jejku jakie te Wasze dzieciaczki już duże gratulacje

ja na swoim zapomniałam, że mam buty na zmianę zmieniłam jak mnie TŻ ochrzanił czemu ja cały czas na obcasach chodzę

no z murą 4 plus chyba moze byc problem, też nie zdecydowałabym się na 4 bo jest budka niezabudowana przy rozłożeniu siedziska na płasko. Też mi się ten wózek podobał, ale znaleźliśmy inne maxi cosi, któe się świetnie kompaktowo składa

po cichu się chwale, że chyba mamy wóz dla Małej, TŻ wygrał wczoraj licytację, duży zestaw z fotelikiem i isofixem i dodatkowymi gadżetami. W sobotę jedziemy odebrać, ale TŻ powiedział, że jak będzie w złym stanie to odmawia zapłaty i wracamy bez wózka. Jak będę go miała u siebie to dopiero się pochwalę

jak się TŻ dowie co zjadłam na śniadanie to mnie okrzyczy bo tylko ciasto ze śliwkami
Bardzo fajne te literki, miałam zamawiać drewniane, ale pomyślę i może sama zrobię takie, oczywiście jak już dojdziemy do porozumienia odnośnie imienia
daga 13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:34   #2060
sorento
Rozeznanie

Witam się w ten "uroczy" deszczowy dzień!
nemosek oglądaliśmy Mutsy Evo i Igo
paulinaizabela dzięki, musimy w takim razie pomacać jeszcze Tutka
aaby za wózek, o opcji Lite w gondoli chyba nam sprzedawca nie wspomniał
ktosiula kołysanka the best
lineczka sukienka bardzo ładna a kolor a kotek bo ja straszna kociara jestem
peppermint ciuszki cudne

Tak mi się przypomniało od tego wózkowego oglądania spiął mi się brzuch a mój mąż tak patrzy, stuka w brzuch i mówi: Tomasz, my tu wybieramy Twoje pierwsze 4 kółka i tylko dla Ciebie a ty się stawiasz??? No weź przestań!! I wiecie, że pomogło

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:35   #2061
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Anoula widziałam te imiona . Na allegro szukałam inspiracji i znalazłam. Dla Młodego też jeszcze nie wiem, bo imienia ni ma. Ale Alisie będę niedługo szyła. Będzie pszczółka, motylek, kwiatek. Dziś jeśli nie padnę wieczorem na pisk to będę wszystko zamawiać.

Przy okazji szukania tutoriali trafiłam na przecudną torebkę z filcu ale to już chyba wyższa szkoła jazdy. Gdybym miała nieco więcej wyobraźni, to mogłabym się tym zajmować w wolnych chwilach . Cuda.
A tak to pozostaje mi czerpać z cudzych pomysłów.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:39   #2062
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo masakra no to faktycznie hormony dają czadu, u mnie jak narazie nie ma takich napadów A w ogóle nie myśl o tym że są jakieś konkursy, przetłumacz sobie że wygranie czegokolwiek graniczy z cudem, tym większa będzie radość z ew. wygranej
Cytat:
mój się tak od czasu do czasu wysila tylko :P

następna chce na brzuchu się układać do spania powodzenia życzę
nie tyle co ułóżyć na brzuchu, co położenie się na lewy bok bądź chociaż troszkę na plechach ale wszystko mnie tam ciągnie.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Idę wstawić obiadek już ta godzina a ja żem głodna
Stary 2013-09-11, 13:40   #2063
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 13:46   #2064
nasturcja7667
Zadomowienie

Sorento, bo nie pamiętam czy pytałam lub czy było już o tym pisane:
Ty jesteś z Krakowa, prawda? I gdzie chodzisz do SR?

I do dziewczyn z Krakowa:
Która jutro idzie na te warsztaty?
Stary 2013-09-11, 13:48   #2065
nemosek
Zakorzenienie

Idę jeść barszczyk z uszkami i gołębie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 13:55   #2066
sorento
Rozeznanie

Cytat:
Sorento, bo nie pamiętam czy pytałam lub czy było już o tym pisane:
Ty jesteś z Krakowa, prawda? I gdzie chodzisz do SR?

I do dziewczyn z Krakowa:
Która jutro idzie na te warsztaty?
Tak, z Krakowa. A na SR chodzimy przy szpitalu Narutowicza, podsyłam linka jak jesteś zainteresowana http://narutowicz.krakow.pl/szkolarodzenia.php

A na jutrzejsze warsztaty się nie wybieram bo właśnie koliduje z SR.

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 13:57   #2067
kyte
Wtajemniczenie

jejku jak dużo z Was chodzi na SR
Stary 2013-09-11, 13:58   #2068
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Nasturcja z Twoją ripostą na pewno wygrasz . Tez mi się marzy, ale to pewnie mało realne .chlip chlip..

A na zmianę nastroju na jędzowaty-dziś dowiedzieliśmy się, że ten koleś który nas na kasę wykiwał został podany do sądu przez Zarządcę lokalu, który wynajmował . Oczywiście za niepłacenie.
My też za kilka miesięcy mamy taki zamiar.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:03   #2069
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak, z Krakowa. A na SR chodzimy przy szpitalu Narutowicza, podsyłam linka jak jesteś zainteresowana http://narutowicz.krakow.pl/szkolarodzenia.php

A na jutrzejsze warsztaty się nie wybieram bo właśnie koliduje z SR.
Heh, fajnie wygląda po opisie, ale 200zł to na razie zbyt dużo. Może TŻ weźmie jakieś dodatkowe zlecenie, to wtedy

Dzidzia, oby
Stary 2013-09-11, 14:10   #2070
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daga 13 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne te literki, miałam zamawiać drewniane, ale pomyślę i może sama zrobię takie, oczywiście jak już dojdziemy do porozumienia odnośnie imienia
Takie drewniane literki co są dostępne na allegro są dość drogie. Jeśli imię jest króciutkie to jeszcze się opłaca, ale przy dłuższym imieniu suma za literki jest dość duża.
Przez Was zaczęłam szukać takich literek, oglądać zdjęcia i jestem coraz bardziej nimi zauroczona.
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało od tego wózkowego oglądania spiął mi się brzuch a mój mąż tak patrzy, stuka w brzuch i mówi: Tomasz, my tu wybieramy Twoje pierwsze 4 kółka i tylko dla Ciebie a ty się stawiasz??? No weź przestań!! I wiecie, że pomogło
Świetny tekst męża! Tomaszek słucha się tatusia już od początku.
Cytat:
Heh, fajnie wygląda po opisie, ale 200zł to na razie zbyt dużo. Może TŻ weźmie jakieś dodatkowe zlecenie, to wtedy
Dla mnie także 200zł wydać na SR to troszkę za dużo, ale dzięki jednej naszej koleżance - Kabrieli - chodzę na bezpłatne zajęcia.
Poszukaj może znajdziesz coś darmowego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości