|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
wiecie co.. boję się że jutro moja Nela okaże się chłopcem ![]() w ogóle wczoraj na pudelku przeczytałam że Górniakowa gdzieś powiedziała że jak będzie miała kiedyś córkę to ją nazwie Nela
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-11 o 12:46 |
|
|
|
|
#2042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() A kosteczki nie świecą w ciemności? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Starczy? |
||
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
A komplementy Od meza cudowne zeby tak kazdy sie Od czasu do czasu wysilil Wstalam I ja. Pobudka w nocy tylko raz , wiec do przezycia ale tak mnie strasznie boli w kroku. Mam nadzieje ze na koniec nie rozchodzi mi sie spojenie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty się martwisz, że Nela okaże się chłopaczkiem, a ja od początku ciąży mam zagwozdkę co noszę w brzuchu i nie wiem jakie ubranka kupować.
|
|
|
|
|
#2045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajne są te literki ale weź bądź tu mądra i się na jakieś zdecyduj ![]() za trymestr!!
|
|||
|
|
|
#2046 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
Mówisz o Elei? Mura też się składa do małych rozmiarów Oby wózek okazał się ok!!! No i świętujemy ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mam wyrzuty małż pakuje pudła a ja siedzę
|
|
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2050 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Cierpliwosci co do wózka w weekend będzie wszystko jasne ![]() Co do obiadu... Ja to bym zjadła jakiś makaron, z sosem pomidorowym najchętniej ![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem co bym zrobiła jakbym tak miała całą ciążę np leżeć ![]() Postanowiłam sobie że muszę być jak najbardziej mobilna do końca! Kiedy w końcu poznacie płeć? ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś obiadu nie robię, bo jadę do teściowej
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, jak nie wygram fotelika, to się załamię. Zacznę im tam beczeć normalnie
![]() TŻ mi mówi, że to nie jest dobry pomysł, żebyśmy szli tam, gdzie są konkursy. Bo jak sobie coś umyślę, a tego nie dostaję to ryczę. Ostatnio mu się poryczałam, bo byliśmy w biedrze i nie było już bułek
|
|
|
|
#2055 | ||
|
Zadomowienie
|
Za jakieś 2-3 tyg idziemy na USG coś ala genetyczne i moze wtedy się dowiemy, a jeśli nie to chyba do porodu nie będziemy wiedzieć.
![]() Cytat:
Też chciałabym jak najdłużej być samodzielna i mobilna. ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Tak, tego było mi trzeba. Cytat:
Idziesz na te warsztaty Bezpieczny Maluch czy Mamo to ja? |
||
|
|
|
#2056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tak od kilku tygodni. Na uczelni wczoraj nie mogłam włączyć kompa, żeby ocenę chłopaczkowi wpisać i mi się broda trzęsła, a oczy szkliły.
|
|
|
|
|
#2057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
powodzenia życzę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mocno trzymam kciuki żebyś jednak wygrała ten fotelik, a jeśli nie to coś równie superowego tak na otarcie łez. ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Super, szkoda tylko, że mamusia tego chyba psychicznie nie przeżyje, bo co nie oglądam to patrzę na neutralne kolorki i wzory żeby w razie czego pasowało pod dziewczynkę i chłopczyka. Chociaż nie powiem, bo kupiłam już w ciuszku kilka różowych ubranek, ale także kilka w samochodziki. ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Mój psiuń właśnie stwierdził, że koniecznie musimy wyjść na dwór mimo, że pada i wieje, a pancia nie ma gumiaczków, bo on musi siku. ![]() I tak długo wytrzymał, bo od wczoraj wieczór nie wychodził. Wracam za ok. pół godzinki, chyba, że bardzo zimno na dworze to szybciej.
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w ten "uroczy" deszczowy dzień!
nemosek oglądaliśmy Mutsy Evo i Igo ![]() paulinaizabela dzięki, musimy w takim razie pomacać jeszcze Tutka aaby za wózek, o opcji Lite w gondoli chyba nam sprzedawca nie wspomniał![]() ktosiula kołysanka the best ![]() ![]() ![]() lineczka sukienka bardzo ładna a kolor![]() peppermint ciuszki cudne Tak mi się przypomniało od tego wózkowego oglądania spiął mi się brzuch a mój mąż tak patrzy, stuka w brzuch i mówi: Tomasz, my tu wybieramy Twoje pierwsze 4 kółka i tylko dla Ciebie a ty się stawiasz??? No weź przestań!! I wiecie, że pomogło
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Anoula widziałam te imiona
. Na allegro szukałam inspiracji i znalazłam. Dla Młodego też jeszcze nie wiem, bo imienia ni ma. Ale Alisie będę niedługo szyła. Będzie pszczółka, motylek, kwiatek. Dziś jeśli nie padnę wieczorem na pisk to będę wszystko zamawiać.Przy okazji szukania tutoriali trafiłam na przecudną torebkę z filcu . Cuda.A tak to pozostaje mi czerpać z cudzych pomysłów. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2062 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w ogóle nie myśl o tym że są jakieś konkursy, przetłumacz sobie że wygranie czegokolwiek graniczy z cudem, tym większa będzie radość z ew. wygranejCytat:
---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Idę wstawić obiadek już ta godzina a ja żem głodna
|
||
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Sorento, bo nie pamiętam czy pytałam lub czy było już o tym pisane:
Ty jesteś z Krakowa, prawda? I gdzie chodzisz do SR? I do dziewczyn z Krakowa: Która jutro idzie na te warsztaty? |
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Idę jeść barszczyk z uszkami
i gołębie
|
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na jutrzejsze warsztaty się nie wybieram bo właśnie koliduje z SR.
|
|
#2067 |
|
Wtajemniczenie
|
jejku jak dużo z Was chodzi na SR
|
|
|
|
#2068 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Nasturcja z Twoją ripostą na pewno wygrasz
. Tez mi się marzy, ale to pewnie mało realne .chlip chlip..A na zmianę nastroju na jędzowaty-dziś dowiedzieliśmy się, że ten koleś który nas na kasę wykiwał został podany do sądu przez Zarządcę lokalu, który wynajmował . Oczywiście za niepłacenie.My też za kilka miesięcy mamy taki zamiar. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia, oby
|
|
|
|
|
#2070 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez Was zaczęłam szukać takich literek, oglądać zdjęcia i jestem coraz bardziej nimi zauroczona. ![]() Cytat:
Tomaszek słucha się tatusia już od początku.Cytat:
Poszukaj może znajdziesz coś darmowego. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

wizyt, wspaniałych zakupów i dużych dzieciaczków!
a chciałam mieć taką co i na sesyjkę brzuchową założę 

KCIUKI DLA ANI 
Pewnie jeszcze przy samym końcu USG będziesz miała, przynajmniej, żeby sprawdzić ułożenie.

i gołębie
. Oczywiście za niepłacenie.