![]() |
#961 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kubuś bardzo się cieszy na rodzeństwo więc napewno mi pomoże.
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas dziś paskudnie, właśnie tak jesiennie ![]() Rzadko wpadam bo z synkiem siedzę non-stop. W piątek będzie miał 1rok i 7miesięcy ![]() ![]() Wyznaczyłam sobie dziś wizytę - na 28.09 o godzinie 10 ![]() ![]() Co do małych różnic mąż ma siostrę młodszą o w rok i 2 miesiące i jakoś dawali radę ![]() A rozstępy - praktycznie nie miałam, dopóki w ostatnim miesiącu ciąży nie zaczęłam puchnąć jak balon bo dostałam gestozę :/ i w ciągu tygodnia przybyło mi 10 kg opuchlizny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
Ja też słyszałam, że mustele jest dobry
![]() Dwakolory, zdrówka! Kubuś to bardzo ładne imię ![]() I u nas jesiennie ![]() Umówiłam się na wizytę - na 02.10 na 16:30. Teraz i ja zaczynam mieć stracha. Jakoś bez ustalonego terminu, nie myślałam o tym ![]() Bety jednak nie będę robić...koszt to 45zł ![]() ![]() No i nie wiem kiedy ja Was wszystkie spamiętam ![]() ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-11 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry widze, ze jakos watek troszke ruszył, moze sie w koncu uda mi wbic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
Magdi, spamiętasz. Nie stresuj się. Ja bety nie robiłam ani za 1 ani teraz, wystarczy że za gina zapłacę, bo po poprzedniej ciąży ginekologom na NFZ bardzo ładnie dziękuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U mnie zzzzzzzimno. Będę musiała na dniach pojechać do domu rodzinnego i przywieźć sobie ubranka zimowe, bo u siebie prawie nic nie mam ![]() Cytat:
![]() Anessa, ![]() Lolitka, jak wypadła wizyta ![]() to chwilkę po mnie, ja na 17:15 ![]() No i współczuję choróbska ![]() ![]() Zastanawiam się nad zrobieniem spacerku dla zdrowotności... nie chce mi się, ale muszę się trochę ruszać, bo za ok 8 miesięcy zginę ![]() A wy ćwiczycie jakoś, albo chodzicie na spacerki itp.? (poza sprzątaniem domu). Ja mam taką fajną, wielką piłę do ćwiczeń z wypustkami masującymi. Przed ciążą ciągle na niej coś ćwiczyłam (głównie brzuszki, pompki, scyzoryki i mostki) ale teraz leży w kącie, a ja nie wiem czy dalej mogę ćwiczyć tak jak do tej pory...
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale mój syn to "chłop jak dąb" ![]() Ja podejrzewam że u Nas to genetyczne bo moja mama też ma straszne rozstępy na brzuchu. A co do podejścia to długo było bardziej na minus i dołujące. Dopiero jak faceci w rodzinie zaczęli mi mówić że świetnie wyglądam, że nie mam się czego wstydzić, ża każdy rozstęp to duma syna itp. to zmieniłam tok myślenia. Stwierdziłam że mają rację ![]() Też jestem normalnej postury mam 174cm wzrostu i 65 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To bardzo podobnie do mnie... Ja mam 175 cm wzrostu i 63kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
BAN stały
|
Witam wszystkie mamusie
![]() Jak tam samopoczucie dzisiaj? U nas też zimno brrr. U mnie póki co objawów ciążowych zero. Tylko też coś mnie lekki katar dopadł ![]() ![]() Aaa i wczoraj umówiłam się do gina. Wizytę mam 30.09 o godz 10 ![]() Trochę duuużo czasu jeszcze, ale stwierdziłam, że pójdę dopiero jak już coś będzie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Rozeznanie
|
Dzięki. Zmoich wyliczeń wynika, że w piątek będzie 4 tydzień dopiero. Termin u mnie to maj, ale dokładnie nie wiem jeszcze- miałam bardzo nieregularne miesiączki. Poszłam do ginka leczyć się, a wyszłam w ciąży. Pani dr zrobiła mi kontrolne usg by sprawdzić moje jajniki a tu pach: fasolka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Magdi, tak naturalnie, 2-3 strony wstecz opisywalam swoj porod masakra.
U mnie w domu bylo tak Brat, rok roznicy drugi brat, trzy lata i Ja, cztery lata siostra,11 lat brat, w 1dziedzinstwie jedni uciekalismy od drugich i nikt sie nie chcial z nikim bawic, teraz z rodzenstwem kontaktmam na rowni ale tez niesuper bliski, a braciszka najmlodszego traktujei tesknie jak do swojego. Moze dlatego ze jak mial 9 miesiecy mama wyjechala na pol roku do ameryki i wtedy sie zajmowalam nim bardzo duzo, teraz on mi pomaga przy synku przyjezdza czasem na weekendy,super sie dogaduje tez z moim mezem mowi ze dla niego jest lepszy niz bracia, bo na babcie niestety w pilnowaniu liczyc nie moglam, a jesli juz to szybciej tesciowa mnie poratowala niz matka czy siostra. 8mouse, mialam dokladnie tak samo jak Ty w pierwszej ciazy, bo bylam na kontrolnej wizycie w trakcie leczenia, pamietam okres mialam w polowie lipca a dopiero kolo polowy wrzesnia sie dowiedzialam,ze jestemw ciazy.
cionza ![]() Edytowane przez Czarnula204 Czas edycji: 2013-09-11 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Coś mnie dziś w kręgosłupie łupie ;/ Dziecko mi śpi, obiad mam zrobiony więc chyba też skorzystam z okazji i pójdę się zdrzemnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Czarnula, dobrze liczę, że między pierwszym a ostatnim bratem jest 23 lata różnicy ? Sporo
![]() A ja wróciłam ze spacerku. Pogoda zrobiła się fajniutka i aż nie chciało mi się wracać (spacerek trwał może pół godzinki) ale zgłodniałam ![]() TŻ dzisiaj wraca wcześniej, po 15-tej, więc może razem sobie gdzieś pójdziemy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki słyszałam o mustele. Muszę sobie to zakupić. ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
też się obawiam przeziębienia bo mąż chory... A w pracy u nas L4 jest dość źle traktowane... Więc modle się by mnie nie dopadło. Bo jeszcze nie informowałam w pracy o moim skarbie ![]()
![]() |
#976 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też używałam mustele w pierwszej ciąży. Nie wiem czy to od kremu, ale nie miałam żadnych rozstępów. Myślę, że to też kwestia genetyczna. Moja mama też nie miała po ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie
nie mogę cały czas się doliczyć w którym tc jestem. OM - 22 lipiec. 02.09 byłam u gin i powiedziała mi że jestem w 4tc 06.09 też byłam u gin i wtedy mi powiedziała że jestem w 5 tc. Jak mam się tego doliczyć. Dziś jestem w 6 czy 5 tc? Pomóżcie... A nigdy nie miałam regularnych @ więc nie wiem ile trwa mój cykl:/
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak orientacyjnie chociaż będziesz wiedzieć. Generalnie tygodnie liczysz od ostatniej miesiączki (pierwszego dnia), niezależnie od długości cyklu. I liczy się niby tak że 5ty tydzień to skończone 4 tygodnie + dni. Ale czasem w szpitalach liczą tylko te skończone czyli masz 4 tydzień aż nie minie 7 dni. Rozstępy nie zawsze są genetyczne, moja mama do tej pory ani jednego, ja też bym nie miała, gdyby nie choroba na koniec, powodująca wielkie puchnięcie, a niestety mam i smarowanie by tu nic nie dało, ja sprawę ignoruję. Są to są, nie znikną już ![]() Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2013-09-11 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Obiad robię na 12 bo wtedy Oskar je. Dziś jedno danie to TŻ sobie musi odgrzać.
![]() ![]() Czasem obiad robię z przerwami a bo to Oskar prowadzi mnie do zabawek itp. Ale generalnie da radę ogarnąć ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Ja w poprzedniej ciąży korzystałam z tego kalkulatora i dokładnie wyliczył mi termin porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
Vampirka, oh walnelam sie 15 lat ode mnie wiec 11 od mojej siostry czyli od brata najstarszego19 lat, ale to i tak duzzo .
Justyna, kurcze mi jak licze wychodzi wiecej ale wiesz jak lekarze licza? Np 4 tydz i 5 dzien to jeden lekarz Ci powie ,ze to czwarty a drugi ze to 5 tydzien, ale to sie liczy do gory wiec 5 .a moze Ci poprostu ostatnio podala to co wyliczylo usg tam tez zawsze jest napisane.
#981 |
Raczkowanie
|
Witajcie Mamusie i Cioteczki
![]() ![]()
#982 |
Rozeznanie
|
Wiola, Keshha
Bardzo się cieszę że na wizytach wszystko dobrze. Mam mało czasu żeby pisać ale staram się wszystko czytać i cały czas trzymam kciuki. Lolitka, Kandaluska Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty U mnie dziś też brzydka pogoda, cały czas zanosi się na deszcz.. Cierpliwie czekam na kolejną wizytę i staram się myśleć pozytywnie. Strasznie jestem na siebie zła za to że poszłam na wizytę tak wcześnie tzn tygodniowo niby dobrze ale pęcherzyk był jeszcze dość mały żeby można było wszystko dobrze zobaczyć. Justyna Mamy bardzo podobnie terminy OM ja małam 21.07 i zgadzam się że licząc od ostatniej @ jesteś dziś w 7t2d. Z usg chyba zawsze wychodzi inny tydzień mi na wizycie w 7t1d usg wyliczyło że jestem w 6t2d |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#985 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja za pierwszym razem robiłam, ale miałam pakiet w Lux Medzie to badanie miałam w pakiecie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Miminek;42735600]Jak narazie udało mi się wyłapać, że Vampirka ma kolejną wizytę i usg 24.09 - ja również
![]() ja tez mam wizyte 24.09 juz niemoge sie doczekac . to jest nas 3 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
BAN stały
|
Magdi555 dzięki
![]() To mi wg tej stronki co Nikii89 podała tp wyszedł na 16.05 ![]() A obecnie jestem w 5 tc. |
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
BAN stały
|
Magdi555 wybrałaś już imię dla dziewczynki? Jakie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wcześniejszy podawał mi 15.05 ![]() Tak, od dawna mam swój typ - Tosia (Antonina) ![]() Dla chłopca Tosiek ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.