Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 14:14   #2071
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Chyba gorszy dzień Ci się trafił
Mówisz o Elei?

Mura też się składa do małych rozmiarów

Oby wózek okazał się ok!!!

No i świętujemy

tak właśnie o Elei
ja mam nadzieję, że wyjdzie z tym wózkiem i będzie już spokój w tym temacie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Za jakieś 2-3 tyg idziemy na USG coś ala genetyczne i moze wtedy się dowiemy, a jeśli nie to chyba do porodu nie będziemy wiedzieć.
no to powodzenia żeby Dzidzia chciała pokazać co ma między nogami

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało od tego wózkowego oglądania spiął mi się brzuch a mój mąż tak patrzy, stuka w brzuch i mówi: Tomasz, my tu wybieramy Twoje pierwsze 4 kółka i tylko dla Ciebie a ty się stawiasz??? No weź przestań!! I wiecie, że pomogło
Tomek słucha tatusia albo to faktycznie 4 kółka działają na facetów

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Anoula widziałam te imiona . Na allegro szukałam inspiracji i znalazłam. Dla Młodego też jeszcze nie wiem, bo imienia ni ma. Ale Alisie będę niedługo szyła. Będzie pszczółka, motylek, kwiatek. Dziś jeśli nie padnę wieczorem na pisk to będę wszystko zamawiać.
jak zrobisz to się pochwal

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
I do dziewczyn z Krakowa:
Która jutro idzie na te warsztaty?
Ja jednak nie... stwierdziliśmy z mężem, że musimy w końcu pobyć ze sobą i mnie zabrał do Rabki i kategorycznie domawia, żebym jeździła teraz sama do Krakowa bo Rabczańscy busiarze są niebezpieczni, po ostatnich bólach brzucha też nie chce żebym sama prowadziła samochód. Ale liczę, że opowiecie z maomami i z issią jak było
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:15   #2072
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Takie drewniane literki co są dostępne na allegro są dość drogie. Jeśli imię jest króciutkie to jeszcze się opłaca, ale przy dłuższym imieniu suma za literki jest dość duża.
Przez Was zaczęłam szukać takich literek, oglądać zdjęcia i jestem coraz bardziej nimi zauroczona.

Świetny tekst męża! Tomaszek słucha się tatusia już od początku.

Dla mnie także 200zł wydać na SR to troszkę za dużo, ale dzięki jednej naszej koleżance - Kabrieli - chodzę na bezpłatne zajęcia.
Poszukaj może znajdziesz coś darmowego.
Są darmowe SR, ale trzeba podpisać "umowę" z położną. W sensie: deklarację położnej. A ja wolę położną z tej przychodni, gdzie chodzę do gina, bo jest świetna I ma bardzo spokojne podejście, wiem, że jak przyjdzie po porodzie to nie na inspekcję, a żeby pomóc
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:17   #2073
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
to zaraz cyknę

może któraś chce Quinni http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...tml#59671230e0
Bleeee .. Zielony z rozowym - paskuda!

Jak ja Was dogonie dzis z tego telefonu to ja nie wiem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:18   #2074
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja już po obiedzie ledwo się ruszam, pomijając ze i tak się ledwo ruszam, pooglądam jakiś film chyba albo bajkę, a pewnie usnę

ale spokój dziś na forum, dziwnie tak.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:19   #2075
peppermint patty
Rozeznanie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Bleeee .. Zielony z rozowym - paskuda!

Jak ja Was dogonie dzis z tego telefonu to ja nie wiem

A jak twoj "latajacy" lapek?

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:19   #2076
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Ja już po obiedzie ledwo się ruszam, pomijając ze i tak się ledwo ruszam, pooglądam jakiś film chyba albo bajkę, a pewnie usnę

coś ostatnio w ogóle tu ucichło, ale co się dziwić jedne remontują inne prasują i tak schodzi
Stary 2013-09-11, 14:20   #2077
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Anoula widziałam te imiona . Na allegro szukałam inspiracji i znalazłam. Dla Młodego też jeszcze nie wiem, bo imienia ni ma. Ale Alisie będę niedługo szyła. Będzie pszczółka, motylek, kwiatek. Dziś jeśli nie padnę wieczorem na pisk to będę wszystko zamawiać.
ja się zastanawiam czy nie zrobić takich literek bo koszt na all jest spory, łatwiej zamówić filc, tylko nie wiem czym to wypełnić i zszyć...

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:21   #2078
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak wygląda kolor mebli plus dodatkowo umywalka z moim ciekawskim Rudym kocurem :P
Bardzo ładny kolor tych mebli a jaka bedzie w koncu podloga bo chyba przeoczyłam?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-11, 14:23   #2079
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
no to powodzenia żeby Dzidzia chciała pokazać co ma między nogami
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Jak już będę znała konkretną datę badania to poproszę Was o trzymanie kciuków coby Bąbelek ładnie nóżki rozłożył i pozwolił popatrzeć.
Cytat:
Są darmowe SR, ale trzeba podpisać "umowę" z położną. W sensie: deklarację położnej. A ja wolę położną z tej przychodni, gdzie chodzę do gina, bo jest świetna I ma bardzo spokojne podejście, wiem, że jak przyjdzie po porodzie to nie na inspekcję, a żeby pomóc
Zmienić lekarza czy położną możesz dwa razy w roku bezpłatnie. Więc na trwanie SR podpisujesz deklarację u tamtej kobietki, a po skończeniu wracasz do swojej ulubionej położnej z przychodni. Ja tak właśnie zrobię.
Cytat:

Jak uśniesz to przynajmniej odpoczniesz. Bajkę jakąś to i ja bym obejrzała tylko nie wiem jaką i kiedy.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:27   #2080
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć. Jak już będę znała konkretną datę badania to poproszę Was o trzymanie kciuków coby Bąbelek ładnie nóżki rozłożył i pozwolił popatrzeć.

Zmienić lekarza czy położną możesz dwa razy w roku bezpłatnie. Więc na trwanie SR podpisujesz deklarację u tamtej kobietki, a po skończeniu wracasz do swojej ulubionej położnej z przychodni. Ja tak właśnie zrobię.

Jak uśniesz to przynajmniej odpoczniesz. Bajkę jakąś to i ja bym obejrzała tylko nie wiem jaką i kiedy.
a właśnie jest temat o położnych to Was zapytam. Bo mój lekarz zaproponował, zebyśmy na następnej wizycie wybrali położną. Ale nie do końca wiem na czym to polega jak się ma swoją położną? Ogranicza sie to tylko do momentu porodu? Ona przyjeżdza jak "jej" dziewczyna rodzi?
Stary 2013-09-11, 14:27   #2081
Miss Triss
Zadomowienie

Potrzebuję pomocy w wyborze pralki!

Wybrałam już markę, ale nie mogę zdecydować się na model między dwoma.
Różnica jest taka, że jedna z nich ma więcej programów prania i funkcję "mniej zagnieceń" i jest droższa o 200zł, a poza tym to wszystko to samo co ta tańsza.
Nie wiem czy brać tańszą czy droższą. Pomóżcie plis!
Stary 2013-09-11, 14:29   #2082
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Różnica jest taka, że jedna z nich ma więcej programów prania i funkcję "mniej zagnieceń" i jest droższa o 200zł, a poza tym to wszystko to samo co ta tańsza.
Mój TŻ zawsze mówi, że im mniej elektroniki tym mniej się może zepsuć. Czasem im prostszy sprzęt to później jest go łatwiej (względnie taniej) naprawić.
Stary 2013-09-11, 14:32   #2083
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

Funkcja mniejj zagnieceń u mnie powoduje właśnie więcej Więc dla takiej funkcji bym pralki nie brała- i tak po praniu trzeba ubrania prasować. Tańszą bo jak się popsuje to nie będzie Ci tak żal
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:35   #2084
anulka2205
Wtajemniczenie

Gratuluję tygodni i Trymestrów

Dzidzia zdrówka

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Lineczko- tak dostałam

Trele- mój to twierdzi ze ten brzuch mój to połowa pozycji odpada więc...
a tak w ogóle mamy zakaz bzykania, ale facet jak facet, wytrzymał już długo no ale ostatnio gin powiedział ze szyjka zamknięta wiec raz na miesiac można bo lepiej nie ryzykować i powiedziałam mojemu że jak zda prawko to wtedy będzie ten 1 raz w miesiacu

Jutro wybieram sie na zakupki, bo mój jedzie na jazdy wiec do wieczora siedze sama, może coś kupię na sesję

a tak poza tym czuje sie jakoś lepiej

GRATULUJE WSZYSTKICH WIZYT i TYGODNI
Przepraszam Was że tak zrzędzę ciągle ;( humor mam ok, ale samopoczucie nie najlepsze... i mozę to przez to ;(
no to chłopak prawko ma w kieszeni przy takiej motywacji

Cytat:
Mamy piwnicę 9m2 przynależną do mieszkania I TŻ mi biega ze słoikami
Ja sobie nie wyobrażam nie zjeść karpia smażonego Może nie być choinki, ale karpik musi być!
Poza tym: ja wychodzę z założenia, ze skoro już wymyślono te laktatory, to własnie na takie okazje Wiadomo, uczelnia to taka sama dobra okazja - podobnie jak np. wyjście do jakiegoś urzędu czy fryzjera
popieram w całej rozciągłości

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
My nie będziemy mieć baldachimu, po pierwsze mnie się to nie podoba, po drugie jakoś wydaje mi się że dopływ powietrza i bodźców jest o wiele mniejszy a po trzecie jakoś tak kojarzy mi się to ze zgromadzeniem kurzu

Śliczne zdjęcia

Kombinezony super za udane łowy

Dobrze że już lepiej, kurde Ty to masz przejścia w tej ciąży ciągle coś się Ciebie łapie, jak nie przeziębienie, to ciśnienie, to biegaczka, to mega zgaga oj Kacperek napewno Ci to wszystko wynagrodzi po stokroć

Ufff witam wieczornie, cały dzień spędziłam poza domem. Nadrobiłam Was, ale łatwo nie było, pół godziny mi to zajęło
My byliśmy dzisiaj na USG, bagatelka była tylko godzina opóźnienia, ale lekarz baaaardzo miły, taki młody ale naprawdę super wszystko tłumaczył.
I melduję że panna Zuzanna ( nadal jest dziewczynką ) wg OM dzisiaj ma 34 t 5 d a według USG wyszła jakoś tydzień młodsza bo termin nam pokazuje na 23.10. Wszystko ładnie się rozwija, serduszko 140 uderzeń na minutę, wszystkie narządy prawidłowe, przez całe badanie malutka ziewała i wkładała rączki do buźki, lekarz się śmiał że chyba chce sobie odgryźć kciuka Ułożona jest główką na dół, łożysko mam typu I, na przedniej ścianie.
Waga mojej małej kluski 34t5d 2348g !!!! Byłam w szoku jak się przypasła ale cieszę się że rośnie córcia

Cytat:
Chciałabym
Wówczas miałabym same 5 i jedno 3.5 Jak na 11 egzaminów to nieźle I do tego jeszcze zaliczenia były

Mam ochotę zrobić bigos. Nie tyle zjeść, co go zrobić. Chyba powinnam dokupić kolejny zamrażalnik...
A nie chcesz zamiast do teściów wpaść na weekend do mnie? Byś się wyżyła w kuchni

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-09-11 o 14:37
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:36   #2085
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam w pochmurną środę
Od rana miałam powera to sprzątnęłam kuchnię, wytarłam kurze, poodkurzałam i zrobiłam pranko. Teraz siedzę i nadrabiam Może jeszcze później łazienki przelecę, zobacze czy mi sie jeszcze będzie chciała, jak nie to zostaną na jutro. Dziś oprócz odstawienia i przywiezienia małża z pracy - nie ruszam sie z domu.

AabyOby te gorsze dni się już nie powtórzyły i współczuję puchnięcia

za zakup bryki - super jest!

Ryba
I jak teraz się czujesz?? Odpoczywaj dużo

Lineczka miło usłyszeć takie słowa od męża

Sukienkę śliczną wybrałaś, moje typy to były 3 i 4

Cytat:
Ja wstalam już zasmarkana i polamana niestety .

Ja wczoraj miałam cały dzień taki,że co sie Ruszylam to miałam taaaakie pieczenie w pęcherzu i szczypanie w szyjce i kroku jakby miał młody zaraz wypaść. Wydaje mi się, że próbował się obkręcić ale szybko wrócił do pozycji wyjściowej.
No i od wczoraj znowu mocno mocze. O dziwo wstaje z toalety sucha, wytarta. Ledwo wyjdę i czuje jak sie mocze .
Kuruj sie Kochana

Ojć ciekawe od czego tak masz?? doczytałam, że papierki dziś dostaniesz - sprawdź co to.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja wczoraj po usg już się nie odezwalam bo lepilam pierogi z mięsem a dziś z kapustą i grzybkami... mały rośnie zdrowo, ma już 2520g proszę o wpisanie 34tc 3d, nie chciał pokazać buziaka, zakrywal się raczkami i piąstki mial zacisniete, wyglądał jak mały bokser hihi prawdopodobnie było to moje ostatnie usg...... a jutro już babyshower, nie mogę się doczekać
udanej wizyty, duży już Bruno!
Udanej imprezki

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę na warsztaty "Mamo to ja" - także mam nadzieję wygrać fotelik
I w końcu chcę zamówić pościel. Za każdym razem podoba mi się co innego.
Teraz na tapecie te dwie:
http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...522940084.html wzór 4, ten ze zwierzątkami z Safari
http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...537120065.html ten z ptaszkami (tylko nie wiem co na to mąż)

I tak myślę, że jakbym się zdecydowała na tą Safari to wtedy kupiłabym też na zmianę poszewki: http://allegro.pl/posciel-do-lozeczk...530790021.html te beżowe coby kolorystycznie pasowało

Która Wam się bardziej widzi?
Safari

PeppermintSuperanckie łowy

Cytat:
Z puchnięciem mam to samo jest czasem masakra aż czuje jak mi czasem palce albo stopy rozsadza teraz siedzę w domu cały czas to nawet nie myślę o zakładaniu biżuterii ale aż się boję co zastanę jak do tego przyjdzie

Nie wiem... ale ja mam czasem takie dni kiedy zaczynam odczuwać totalne zmęczenie byciem w ciąży... a tu jeszcze 3 miesiące do porodu. Mam dość zgagi, której nigdy nie miałam, brzuch mi co raz bardziej przeszkadza, już się nawet normalnie do TŻ przytulić nie mogę bo brzuch i trzeba kombinować (wiem, że wszystkie to macie), a przez to wszystko dopada mnie dołek, że przecież nie powinnam tak... że zła ze mnie mama, że nie cieszę się z tego stanu...

po cichu się chwale, że chyba mamy wóz dla Małej, TŻ wygrał wczoraj licytację, duży zestaw z fotelikiem i isofixem i dodatkowymi gadżetami. W sobotę jedziemy odebrać, ale TŻ powiedział, że jak będzie w złym stanie to odmawia zapłaty i wracamy bez wózka. Jak będę go miała u siebie to dopiero się pochwalę

Witamy się (w końcu) w III TRYMESTRZE :jupi
Współczuję puchnięcia
To pewnie gorszy dzień, głowa do góry - jutro będzie lepiej
Super - czekamy co to za fura i oby okazała się w świetnym stanie

III trymestru
Stary 2013-09-11, 14:36   #2086
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Nasturcja z Twoją ripostą na pewno wygrasz . Tez mi się marzy, ale to pewnie mało realne .chlip chlip..

A na zmianę nastroju na jędzowaty-dziś dowiedzieliśmy się, że ten koleś który nas na kasę wykiwał został podany do sądu przez Zarządcę lokalu, który wynajmował . Oczywiście za niepłacenie.
My też za kilka miesięcy mamy taki zamiar.

Oliwa zawsze sprawiedliwa i na wierzch wypływa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:42   #2087
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe TŻ stwierdził ostatnio żeby córce dać imię które w kalendarzu jest gdzieś blisko żeby kupować jeden prezent

Cierpliwosci co do wózka w weekend będzie wszystko jasne

Co do obiadu... Ja to bym zjadła jakiś makaron, z sosem pomidorowym najchętniej

Macie dodatkową niepewność, a kiedy jest szansa się dowiedzieć?

Jak zawsze przy urządzaniu wnętrz jest problem :x dlatego jak zrobię sama to tylko zostanie mi wybór kolorów na głowie hihi

To zapraszam do Londonu
Ze mialam dzis 30 min na wyprawkenie chlopa do pracy , to u mnie na obiad malutkie swiderki , mieso mielone z indyka I SOS pomidorowy pikantny ;D

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Wiecie co, jak nie wygram fotelika, to się załamię. Zacznę im tam beczeć normalnie
TŻ mi mówi, że to nie jest dobry pomysł, żebyśmy szli tam, gdzie są konkursy. Bo jak sobie coś umyślę, a tego nie dostaję to ryczę. Ostatnio mu się poryczałam, bo byliśmy w biedrze i nie było już bułek
Ty to jestes aparatka !
Idz I rycz ile wlezie moze choc na litosc cos wylapiesz?
No bo byka to chyba nie bedzie na takich warsztatach :mysle:

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
I na te i na te. Jutro na Mamo to ja. Nawet nie chodzi o nakręcanie się , ale o hormony. Autentycznie, przed ciążą, to nie wiem kiedy ostatni raz płakałam. Nawet na pogrzebach byłam twarda. A teraz kurde, otwieram lodówkę i nie ma np. pasztetu, a ja miałam na niego ochotę i nic nie mogę na to poradzić, ale ryczę jak zarzynane prosię Mam tak od kilku tygodni. Na uczelni wczoraj nie mogłam włączyć kompa, żeby ocenę chłopaczkowi wpisać i mi się broda trzęsła, a oczy szkliły.

Teraz sie smieje ale ja tak mialam na samym poczatku, ryczalam o wszystko

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-11, 14:46   #2088
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
a właśnie jest temat o położnych to Was zapytam. Bo mój lekarz zaproponował, zebyśmy na następnej wizycie wybrali położną. Ale nie do końca wiem na czym to polega jak się ma swoją położną? Ogranicza sie to tylko do momentu porodu? Ona przyjeżdza jak "jej" dziewczyna rodzi?
Co do tego to ja nie mam pojęcia. U mnie w przychodni jest tylko jedna położna i ona jest tak jakby z automatu wpisywana każdej ciężarnej. Ale czy ona będzie podczas porodu w szpitalu czy jej praca kończy się przed porodem i ewentualnie jakieś wizyty domowe to nie mam pojęcia.
Cytat:
Mój TŻ zawsze mówi, że im mniej elektroniki tym mniej się może zepsuć. Czasem im prostszy sprzęt to później jest go łatwiej (względnie taniej) naprawić.
Z jednej strony Twój mąż ma rację, ale trzeba wziąć pod uwagę, że teraz większość sprzętów jest robiona w taki sposób aby wytrwała tylko do końca gwarancji, a później psuje się wszystko po kolei, a naprawy sa bardzo kosztowne.
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42748184]Funkcja mniejj zagnieceń u mnie powoduje właśnie więcej Więc dla takiej funkcji bym pralki nie brała- i tak po praniu trzeba ubrania prasować. Tańszą bo jak się popsuje to nie będzie Ci tak żal [/QUOTE]
Mój mąż też uważa, że ta funkcja to jest pic na wodę żeby tylko podnieść cenę. Do tej pory mieliśmy pralkę ok 20-letnią bez żadnych takich bajerów i jakoś żyłam i ubrania nie były jakoś bardzo pogniecione.

Dziękuję Wam za pomoc!
Po powrocie męża z pracy będziemy zamawiać pralkę, a wybór padł na bąbelki -> http://www.oleole.pl/pralki/samsung-...w2w.bhtml#opis
Stary 2013-09-11, 14:47   #2089
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
To zapraszam do Londonu
Ze mialam dzis 30 min na wyprawkenie chlopa do pracy , to u mnie na obiad malutkie swiderki , mieso mielone z indyka I SOS pomidorowy pikantny ;D
kuszące, zwłaszcza że sos pikantny
Stary 2013-09-11, 14:48   #2090
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Nasturcja z Twoją ripostą na pewno wygrasz . Tez mi się marzy, ale to pewnie mało realne .chlip chlip..

A na zmianę nastroju na jędzowaty-dziś dowiedzieliśmy się, że ten koleś który nas na kasę wykiwał został podany do sądu przez Zarządcę lokalu, który wynajmował . Oczywiście za niepłacenie.

Wy wszystkie marzycie o jednym I tym samym foteliku ?
Potem pol watku bedzie na fochu jak jedna z Was wygra ? )

A cwaniakowi dobrze tak !!
Tez bym mu jeszcze dowaliła !!

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-11, 14:52   #2091
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja żadnej deklaracji nie wypełniałam a SR za darmo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 14:52   #2092
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Tak mi się przypomniało od tego wózkowego oglądania spiął mi się brzuch a mój mąż tak patrzy, stuka w brzuch i mówi: Tomasz, my tu wybieramy Twoje pierwsze 4 kółka i tylko dla Ciebie a ty się stawiasz??? No weź przestań!! I wiecie, że pomogło
Grzeczny Tomcio

Cytat:

No i super, dostanie za swoje

Cytat:
Dziękuję Wam za pomoc!
Po powrocie męża z pracy będziemy zamawiać pralkę, a wybór padł na bąbelki -> http://www.oleole.pl/pralki/samsung-...w2w.bhtml#opis
Super wybór
Stary 2013-09-11, 14:53   #2093
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
A jak twoj "latajacy" lapek?

Nie zyje ;(

Jutro ma podjechac moj brat , otworzyc go I sprawdzic czy dysk sie tylko odpiol czy umarł ..

Najlepsze jest to ze tydzien temu skasowalam ubezpieczenie na laptop I telefon . Tak to bym go dzis zaniosla I w poniedzialek bylby zrobiony cokolwiek mu jest

Teraz telefonu sie boje wziasc do reki zeby I on nie siadl

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-11, 14:53   #2094
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
To co to było na zdjęciu,aaaa pewnie umywalka tak?
tak, to była umywalka
brodzik będzie taki jednak: http://tablica.pl/oferta/brodzik-asy...m-ID2oXYl.html wyższy jest niż ten ultra płaski

Cytat:
Nie wmawiaj sobie bo wiesz siła sugestii może okazać się bardzo silna.I Nelce jeszcze coś urośnie
i co, stwierdzi że "o zrobię mamusi i tatusiowi niespodziankę i pokaże im fiutka?"
Cytat:
Wiecie co, jak nie wygram fotelika, to się załamię. Zacznę im tam beczeć normalnie
TŻ mi mówi, że to nie jest dobry pomysł, żebyśmy szli tam, gdzie są konkursy. Bo jak sobie coś umyślę, a tego nie dostaję to ryczę. Ostatnio mu się poryczałam, bo byliśmy w biedrze i nie było już bułek
ja też się popłaczę jakby udało się wygrać bratowej TŻ
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
jejku jak dużo z Was chodzi na SR
nie martw się, ja nie chodzę
Cytat:
Bardzo ładny kolor tych mebli a jaka bedzie w koncu podloga bo chyba przeoczyłam?

biała gładka podłoga i białe ściany (na tych płytkach ściennych są srebrne nieregularne paski w sensie takie krzywe )
Cytat:

ja bym była za tańszą opcją bo i tak prasujesz i tak więc wg mnie to zbędny bajer

zrywałam tapetę z mamą :mdlej:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:55   #2095
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Jak tylko taka roznica - to ja bym brala tansza

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-11, 15:01   #2096
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Bajkowa dziewczyna

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:

Też rozkminiam ten problem i cały czas nie wiem co wybrać.skłaniam sie ku LG albo Samsung.
Jest tyle modeli że oczopląsu można dostać,a niektóre różnią się tylko klasą energetyczną np a najśmiszniejsze jest to że czasem róznica w zużyciu prądu na rok wynosi 5 Ah czyli groszowe sprawy.
Producenci mącą :
Co bierzesz po uwagę?

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Jak z samochodem

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
A nie chodziło mu o wybranie położnej środowiskowej?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:

Nasze kciuki działają cuda

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-11, 15:01   #2097
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wy wszystkie marzycie o jednym I tym samym foteliku ?
Potem pol watku bedzie na fochu jak jedna z Was wygra ? )
wiesz tu nie chodzi o to że jak można wygrać to się każda napala
Cytat:
Jutro ma podjechac moj brat , otworzyc go I sprawdzic czy dysk sie tylko odpiol czy umarł ..
jakbyś była bliżej to mój TŻ by Ci zajrzał do lapka
mój netbook spadl już chyba z 5 razy i nic mu nie jest :P parę razy ja go przez przypadek skopałam z łóżka bo nie wiedziałam że tak leży
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-09-11 o 15:04
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:02   #2098
peppermint patty
Rozeznanie

Na TLC zaczena sie wlasnie "historia narodzin" , popatrze,chociaz swiat odlegly od naszych panstwowych szpitali

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:02   #2099
sorento
Rozeznanie

Tak odnośnie SR, parę informacji od położnej z wczorajszych zajęć, o których w sumie nie pomyślałam, ale ja blondynka jestem więc.. Może się komuś przyda
1.Faktycznie weszło jakieś zalecenie, żeby maluszka zaraz po porodzie nie kąpać(dopiero w drugiej dobie), bo maź płodowa to dla niego najlepszy balsam ochronny jaki może być. Warunek:poród musi być "czysty" jak to się pani wyraziła, czyli jak są zielone wody czy duże krwawienie to kąpią.
2.Skóra noworodka jest bardzo przepuszczalna(jak siateczka) i maluszek chłonie to co dobre i co złe równomiernie, skóra zaczyna się uwarstwiać ok 3 tygodnia dopiero. Dlatego na pierwszy miesiąc zalecają te płyny do kąpieli z emolientami, potem można próbować zwykłych tańszych. I z tego samego względu uwaga, że jak maluszkowi wyskoczy jakieś uczulenie na kosmetyk w tych pierwszych 3 tygodniach, to też nie wyrzucać wszystkiego tylko spróbować jeszcze raz jak będzie miał miesiąc-wtedy jest odpowiedź skóry bardziej miarodajna.
3.Wyprać swoje szpitalne koszulki do karmienia w dziecinnym płynie-bo zawsze maluszek pyszczkiem dotyka jakiejś części koszulki a efekt może być taki, że dziecko wygląda jakby wpadło twarzą w pokrzywy
4. Przewijać zawsze PRZED karmieniem, nigdy nie bezpośrednio po jedzeniu(nawet jak słyszymy podczas karmienia, że coś mu wychodzi drugą stroną bo się skończy wymiotami(podczas przewijania pupka do góry, naciska się brzuszek i zwrot gotowy).
5.Jakby dzieć miał uczulenie na proszek, wyprać rzeczy w szarym mydle(może być w płynie), powinno pomóc.
6. I pani polecała maść (nie krem) Bephanten, na brodawki i pupkę + coś z tlenkiem cynku na odparzenia ewentualne.

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:02   #2100
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi o to, ze wybrana położna przychodzi do Ciebie do domu po porodzie. Ma doglądać rany, pomagać w opiecie nad dzieckiem

Cytat:
Ja żadnej deklaracji nie wypełniałam a SR za darmo
Bo ja o tych darmowych krakowskich mówię

Mój syn jest dziwny- zmusił mnie, żebym zrobiła barszczyk z proszku i przejadała go zwykłym pasztetem I jest przeszczęśliwy w brzuchu

Trele - na szczęście Dzidzia poluje na fotelik w Bydgoszczy a ja w Krakowie

Ej.. żal mi tego chłopaka, który wypłacał kasę ze skradzionego portfela z katastrofy smoleńskiej. On wypłacał, bo kurde nie miał. W Rosji bieda niesamowita.. Kasę zwrócili z nawiązką... A chłopak wylądował w kolonii karnej, czyli gułagu

Edytowane przez nasturcja7667
Czas edycji: 2013-09-11 o 15:05
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości