|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() teraz tak robią te sprzęty niestety
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to w takim razie ja mam już chyba ze 3 położne wg deklaracji
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie lepiej. Podjechałam do apteki i kupiłam sobie na tą afte jakiś tam preparat ( nie pamietam jak to sie nazywało) i leki na ciśnienie.. podjechałam do przychodni zapytać czy mnie jutro gin przyjmie to sie okazało ze on wziął 2 tygodnie wolnego (wg co za lekarz, na jakiej on cholera jest umowie skoro ciągle ma wolne?? ) wiec mam jutro na USG zapytać babki czy moze mi coś poradzić albo iść do rodzinnego. No ale rodzinny może mnie przyjąć koło 14:30 wiec nie zdąze na USG.. no wiec zapytam tej babki z USG ( chcieli mnie dzisiaj przyjąc ale miałam 15minut na dojazd bo lekarka kończyła prace a nie zdążyłabym.. a jutro od 14 przyjmuje) Potem na poprawe nastroju podeszłam do lumpka. Kupiłam sobie 2 sweterki i jeden golf bez rękawów, taki wełniany -fajny ;P i jedne takie geterki sobie kupiłam i dostałam możliwość wzięcia czegoś za złotówkę z 'kosza" a że nie było tam nic ciekawego tylko jakieś maskotki beznadziejne i torebki takie dla dziewczynek i pajace to wzięłam pajaca. Jedyny nie różowy. Hahaha, jest czerwony to nie majątek, choć pajac podoba mi się bardziej w dotyku niż w wyglądzie.. no ale nie jest źle ;P Jest zimno strasznie i leżę pod kocem, mam normalnie jakieś drgawki... Chyba jakiś kisiel albo budyń sobie zrobię, choć srasznie się boję..
|
|
#2137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W mieście moich rodziców położna też jest przypisana do ulic ![]() A ja sobie pójdę do lumpka może w piątek Trochę się boję ile kasy tam zostawię
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2139 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pralek i ogólnie sprzętów starszych to takie były najlepsze. Nie psuły się tak często i działały porządnie. Teraz robią masówkę i kładą nacisk na to aby sprzedać jak najwięcej, a co za tym idzie sprzęt nie jest tak dobry, bo jeśli miałby działać powiedzmy 10lat to większość producentów by upadła, bo nie miałby kto kupować ich sprzętów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spytaj się w przychodni do której jesteś zapisana z jaką położną mają podpisany kontrakt. Na pewno jakąś masz wpisaną w deklarację, a możesz o tym nie wiedzieć. |
||||
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się cieszę z tego powodu
|
|
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
Miss Triss zmiana danych nie jest traktowana jako ponowna deklaracja
Pytałam, moja mama też sprawdzała [pracuje w oddziale nfz]
|
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba wiem o którą Ci chodzi z funkcja Aqua Lock i systemem parowym. Ale one grubo ponad 2 tysiaki kosztują. A do tego jak dojdzie przedłużenie gwarancji to już ogóle pewnie ze 3 tys. się uzbiera ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chce mi się tam chodzić przez to że półtorej godziny muszę siedzieć na krzesełku a to dość męczące jest i kręgosłup odmawia mi posłuszeństwa... Poza tym jak już się wysiedzimy to przychodzi czas na ćwiczenia, a z tym bolącym kręgosłupem ciężko mi się chociażby zgiąć |
|||
|
|
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udane lumpkowe zakupy! Ja nie wiem jak jest po zmianie danych. Na panieńskie nazwisko zmieniałam w tym roku lekarza i położną (czyli pierwsza zmiana), a jak zaktualizuję moje dana z nazwiskiem męża i wypełnię deklarację to będzie się to liczyło od nowa jako pierwsza zmiana czy jako druga zmiana? |
|
|
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
A mi położna u której ostatnio wypełniałam deklarację zwróciła uwagę żeby sprawdzić czy nie mam już wybranej innej tam gdzie lekarz poz.
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc dla nich ta deklaracja jest jak aktualizacja danych. Nadal masz jedna darmową zmianę do wykorzystania
|
|
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Bosze jakie to skomplikowane
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aż napisałam do mamy smsa, a ona mi odpisała, że póki co, przepisy się nie zmieniły Co najwyżej- może byc tak, ze ta położna u której ostatnio wypełniałaś wniosek jest leniwa Bo placówka, gdzie wypełniasz deklarację, musi wysłać [bądź zawieźć osobiście] Twoja deklarację do odpowiedniego oddziału nfz. I może uznała, ze skoro już masz położną, to ona nie będzie jechać z papierami
|
|
|
|
|
#2153 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to pech z autem Z prezentami też mam zawsze problem ![]() Cytat:
co za babsko ![]() Cytat:
![]() za udane zakupyO budyń chyba też zrobię...chyba z rok nie jadłam
|
|||
|
|
|
#2154 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
kocyk, ale niech spada kupię gdzie indziej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na zajęcia chodziłam od czerwca więc już sporo wiem, teraz już po prostu nie mam sił żeby jeździć do miasta i siedzieć przez tyle czasu w jednej pozycji Im bliżej porodu tym bardziej muszę sobie odpuścić takie wypady bo coraz ciężej mi |
|
|
|
|
#2159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale mnie na tablicy też wkurzają ludzie... ostantio babka napisala ze odda cały wór ubranek na chlopca 0-6m za paczkę pampersów sleep&play czy jakoś tak a ze widziałam je w promocji za 36 zł to wstwierdziłam zapytam.. powiedziała ze jest po ok 10 sztuk body,kaftaników,spiochów, spodenek,bluzeczek i pajaców i ze dorzuca jakieś tam ksiażeczki to jej mówię ze spoko to jak bedzie z tą wymianą to mi potem napisała ze chce jednak 3 zł od sztuki ... (niby spoko cena, ale za tyle to w lumpie kupie i przy okazji zobacze jak wylądają.. )Cytat:
Cytat:
Moja siostra ledwo ze szpitala wyszła a następnego dnia o 8 rano w SOBOTĘ przyszła położna i zrobiła jej haje ze ona w piżamie i że my też jeszcze w piżamach siedzimy.. dziwna kobita.. ale potem wyluzowała
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

no ale dobra, to się pytam w takim razie jaką kwotę mam wpłacić na konto, a ona mi odpisuje, że już właśnie komuś wysłała, (w ciągu 10min????) i że nieaktualne... 

Trochę się boję ile kasy tam zostawię 

Pytałam, moja mama też sprawdzała [pracuje w oddziale nfz] 
co za babsko