Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 15:51   #1321
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cynamonowa przytulam

Zauważyłam że mamy jż jakiś stały rozkład dnia. Jest mniej wiecej tak:
7:00 pobudka, pielęgnacja, przebieranko z pizamki i mleczko
7:00-11:3o aktywność, w przerwie mleczko
11:30-15:00 drzemka
15:00 mleczko
15:10-18:30/19:00 drzemka
19:00-20:30 mleczko, aktywność
20:30 kąpiel, pielęgnacja, bajka, mleczko i długie usypianie
22:30 sen
2:00 mleczko
2:10-4:30 sen
4:30 mleczko
4:40-7:00 sen

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 15:59   #1322
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Cynamonowa przytulam

My tez mieliśmy praktycznie stały rozkład nia, aż wszystko się przewróciło. Jedynie stałymi elementami jest poranny spacer po 9 tak do 12, jak leje to wtedy wystawiamy sie na balkon i kąpiel po 19. I kiedyś Franek jadł po kąpieli mleko i zasypiał, budził sie rano o 5:30, a teraz zasypia po 20:30 i budzi sie o 7h Oczywiście pobudka nocna sie przesunęła

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:03   #1323
Samantha7
Zakorzenienie

Nie nie mamy problemow z $. Nie jestesmy bogaci, ale stac nas na normalne zycie. Zwlaszcza, ze w najblizszym czasie nie bedziemy nigdzie podrozowac bo na to szla gruba kasa. Tzn.ja nie bede bo Tz jedzie w ten weekend z kumplem sobie na mecz football amerykanski.
Denerwuje mnie to,ze jemu sie wydaje wszystko takie latwe, ale to nie on w nocy wstaje i nie spi. Jak mu mowi, ze spoko to ty tez wstajesz i ja go nakarmie, a ty sie z nim siedz i baw godzine lub wiecej bo czasem on spac nie chce to mowi no, ale wiesz teraz to jest twoja praca. To sorry mam miec poltorej etatu
Tz nie pracuje na rano wiec z rana nie wstaje. Spi do poludnia i z reszta go nic w domu nie obchodzi praktycznie.
Ma lajtowe zycie bo se na rowerek pojedzie bo musi byc w formie przeciez i ma milion meczy do ogladania. I tu o $ nie chodzi tylko o to, ze jego matka lubi innym czas organizowac i zawsze wszedzie sie wtraca.

Siedzimy gadamy, a brat Tzta dostaje co jakis czas smsy. Tesciowa "z kim tam tak piszesz?" - pyta sie ona 26letniego faceta

Matko moj syn ma jakis problem strasznie macha lapkami i sie wybudza ze snu. Nie moge spac przez to bo on lezy obok mnie
Ma zamkniete oczy. Cos jeczy pod nosem pufa i wklada palce do buzi. Smoczek wezmie i se zaraz wyciaga, drapie sie po buzi i se wlosy wyrywa.
Musze go zwiazac bo se krzywde zrobi wezmie jeszcze.
Kurde nie wiem co mu jest. Moze baki go gnebia. Jesli tak to szpinak jest chyba temu winien :/

Iwonka- za 2mce.
Sliczna strazniczka mala

Domi- mysle, ze to normalne.
Byc moze nie ma takiego odruchu ssania i moze wlasnie dlatego tak krotko ssa tez cyca.
Kazde dziecko jest inne

Spadam bo moj dziec mnie wykancza ta nadpobudliwoscia

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:06   #1324
Belushi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
Mam pytanko kobietki: kiedy pierwszy raz dalyscie smoczka Malenstwu? Ja nadal podchodze do tego z wielka rezerwa,ludzie pisza I mowia,ze to zlo,dac smoka. Mlody skonczyl 3 tyg wczoraj. Moze tylko do snu,bo on potrafi ssac piers,lecz nie jesc,by spokojnie zasnac. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dajecie czy sie bronicie? Widzialam na kilki fotkach w klubie,ze niektore dzieciaczki mialy smoka w buzce. Duzo uzywacie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja dałam smoczka jakoś 4 dnia życia. Bo mój był strasznym ssakiem a ja nie karmiłam piersią więc się biedny męczył i próbował ssać wszystko. A teraz ma ten smoczek i raz zasypia z nim a czasami bez, w dzień też nie zawsze chce go mieć, także są dni kiedy ma go jakieś 10 minut

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nie bronię nikogo bo nie zależy mi na żadnym z nich, ale Oli jesteś dorosłą mądrą kobietą i wiesz, że wina zwykle leży po obu stronach. Rękoczynów nic nie usprawiedliwia, ale skoro do nich doszło druga strona też musiała mieć coś za uszami.
Owszem uważam, że on nie za bardzo nadaje się na ojca, znam jednego, który też pięknie mówił, a drugie życie prowadził równolegle, potem zniknął na rok, a po roku nagle dziecko chce... Z drugiej strony zastanawiam się, czy w ogóle oboje nadają się na rodziców. Jakby nie patrzeć S. przedstawił też jakiś obraz B.
Jak dla mnie sprawa trudna i żadne rozwiązanie nie będzie dobre!
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Fakt, w ciąży nie miałam zbytniej ochoty na sex i przytulaski z TŻ, ale nie mógł narzekać. A teraz? Masakra. Chyba się pod tym względem nie dobraliśmy.
Wiem, że w ciąży trochę przytyłam, ciało się zmieniło. Ale dbam o siebie. Schudłam ponad 20 kg od czasu porodu i waga ciągle spada. Codziennie robię makijaż i fryzurę. Dzisiaj poszłam do fryzjera podciąć włosy. Nie chodzę w domu w wyciągniętych dresach.
Więc nie wiem o co kaman. Przy porodzie nie był, więc traumy nie ma.

No koszmar, a mleko? Chyba przez ten cały stres, kłótnie po prostu susza w piesiach. Przy odciąganiu tylko minimalnie. Nawet nie odciągnę 20 ml. Już nawet nie próbuję. laktacja zanika. Dla mnie to lepiej. Nie muszę się męczyć z laktatorem, wkładkami do stanika. A mała przez to mm robi częściej kupki i sie nie męczy tak bardzo. fakt, mleko to spory wydatek

Do Pucka? A przepraszam, że spytam macie tu rodzinę? Bo jak pozwiedzać to szczerze powiem, że nudy tu u nas. Dziura zabita deskami.

A co do Belushi i SaturninK to musicie sprawę załatwić między sobą.
Pewnie część racji ma ona i on.
Mam takie samo zdanie co Oliath, facet który uderzył kobietę a zwłaszcza w ciąży to dla mnie imitacja mężczyzny
Nie wiem czy nadaję się na matkę, ale robię wszystko co umiem, żeby zapewnić dziecku potrzebne rzeczy. Nie byłam gotowa na ciążę i owszem miałam na początku myśli żeby usunąć bo przerosła mnie ta sytuacja, ale podjęłam decyzję, że urodzę i jej nie żałuję. Mam nadzieję że podołam macierzyństwu i dam radę dobrze wychować Piotrka. Poza tym, ja się za świętą nie uważam, bo każdy popełnia większe lub mniejsze błędy, na razie jestem tutaj zupełnie nową osobą, ale myślę że za jakiś czas poznacie mnie trochę lepiej i tyle.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny wczoraj na próbę odciągnęłam swoje mleczko i mój tz próbował je podać małej.
i wyobraźcie sobie, że ona nie chce ciągnąć butli(
nie umie wogóle tego ssać, wypluwa z buzi, nawet nie próbuje ssać((

a jak palec wkładam do jej buzi to ssa, swoje rączki ssa, rękawy ssa, cyca ssa,
a smoczka ani butelki nie((

czy to normalne?
co mam robić?
Może smoczej jest nie taki i dlatego nie chce ssać? Mój na początku też wybrzydzał
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Chwalę się bo nie mogę się powstrzymać

Filip obudził się 2 h po butli i przystawiłam go do cycka, później do drugiego i spał 3 h!!! Cycki bolą, no ale może się nauczymy w końcu karmić...
Teraz ssał 15 min. jednego i zasnął, przy odbiciu się obudził i odłożyłam go do łóżeczka. Zobaczymy.

Domi, może to kwestia smoczka butelki?

Mi też lecą włosy i codziennie przeklinam białą podłogę w łazience :P

Dziś robię na obiad spaghetti - w końcu trzeba rozszerzyć dietę.
Gratuluję udanego karmienia

Piotruś
Belushi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:12   #1325
dzoan
Zakorzenienie

Zwariuję.. próbowałam Małego przekonać do łóżeczka.. 5 razy wkładałam na śpiocha i z rykiem wyciągałam..uspokajałam i od nowa.. jak już myślałam, że zasnął na dobre to 5-10min i znowu ryk.. w końcu uśpiłam go cycem w łóżku naszym bo zaraz moi rodzice przyjadą i znowu ojciec będzie mi ględził, że pewnie coś Małemu jest, że tak ryczy, bo to przecież nienormalne by dziecko ciągle płakało (dla niego 'ciągle' to przez czas jego wizyty), daj mu lepiej butlę, pewnie nie masz pokarmu i bla bla bla..doprowadza mnie tym do szału..a on zamiast się zamknąć, to mam wrażenie, że w pewnym momencie już do pośmiania się ze mnie tak gada..
No i koniec nauki spania w łóżeczku.. następna pewnie wieczorem po kąpaniu o ile sił mi wystarczy

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

W ogóle to mam wrażenie, że się los na mnie zemścił od gadania 'jak będę miała dziecko, to nie będę uczyć noszenia, bujania, zasypiania na rękach, spania w naszym łóżku, cyckania smoka, cyckania piersi w celu uspokojenia/uśpienia'.. a teraz wszystko się ziściło i nie potrafię/nie mam siły mojego dziecka przekierować

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:13   #1326
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Kp. Sama nie wiem- jak odciągam mleko to jest spora warstewka tłuszczu...
Mam masakrycznego doła Wygląda na to, że głodzę swoje dziecko- wystarcza mu tyle byle tylko przeżyć
Witaj mm...

Malutka skrzeczy, wiec odpisze Ci szerzej jak sie nacycolimy, ok? nosek do gory tymczasem!!!
Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Oj tam..oj tam Bebilon na kolki nie taki straszny. Anula pije go, aż się uszy trzęsą i dzieki temu mamy kupki codziennie lub do drugi dzień i bez okropnego płaczu. Ale fakt to mleko jest nie fajne w smaku.
Raz spróbowałam swojego mleka i było słodkie.

Jak czytam ile niektóre dzieci robią dziennie kupek to aż w szoku jestem..

Ojej...trzymamy kciuki.
Kochana, nie o smak mi chodzi, a o ulewanie przepotworne po nim Lilo po prostu zarzygana co karmienie po pas, ja zarzygana, lozko zarzygane... ona toleruje i pieknie odbekuje tylko mleczko AR no i cycusiowe mleczko ofkozzz. A kolkowy Bebilon nabyl moj maz, bo innego nie bylo akurat, a buckowi sie nie chcialo latac po miescie wieczorem. No i tak meczylysmy to mleko do dzis - na szczescie w koncu przyszlo 12 puszek AR stad moja radosc ;D
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:21   #1327
Samantha7
Zakorzenienie

Cynamonku- trzymajcie sie z Adasiem
A bierzesz zelazo?

Kejt- za ssanie cyca dla Fi.

Ja nie jem w nocy, ale slodycze tez jem. Mam to szczerze gdzies. Moj Tz na szczescie nie cierpi chudych lasek i lubi moje cialo takie jakie jest. To ja siebie gnebie i patrzec nie moge, a on mnie podziwia, ze sie tak super trzymam i wychwala jakby bylo co
No, ale gdyby mnie nie akceptowal to by w morde dostal bo to nie jest wina kobiet , ze one rodza i dzieci nosza.

Ja zgubilam 10kg i ok.10 mi zostalo. Moze to zrzuce niedlugo. Tyle, ze po cc latwo nie jest se zaczac cwiczyc itd.

Geez ja zwariuje z tym dzieciem.

Fiazo- ja tez duzo pije nic mi juz nie pozostalo.
Ostatnio topie smutki w kawie mrozonej i ice tea bo wkurza mnie, ze karmi brak u mnie, a jezyk mi do dupy ucieka.
Chyba zrobie tu bana na gadanie o karmi

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:23   #1328
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Cynamonku- trzymajcie sie z Adasiem
A bierzesz zelazo?

Kejt- za ssanie cyca dla Fi.

Ja nie jem w nocy, ale slodycze tez jem. Mam to szczerze gdzies. Moj Tz na szczescie nie cierpi chudych lasek i lubi moje cialo takie jakie jest. To ja siebie gnebie i patrzec nie moge, a on mnie podziwia, ze sie tak super trzymam i wychwala jakby bylo co
No, ale gdyby mnie nie akceptowal to by w morde dostal bo to nie jest wina kobiet , ze one rodza i dzieci nosza.

Ja zgubilam 10kg i ok.10 mi zostalo. Moze to zrzuce niedlugo. Tyle, ze po cc latwo nie jest se zaczac cwiczyc itd.

Geez ja zwariuje z tym dzieciem.

Fiazo- ja tez duzo pije nic mi juz nie pozostalo.
Ostatnio topie smutki w kawie mrozonej i ice tea bo wkurza mnie, ze karmi brak u mnie, a jezyk mi do dupy ucieka.
Chyba zrobie tu bana na gadanie o karmi
wiedziałam, że czegoś mi w mężowych zakupach brakowało... karmi!!!!!

Stary 2013-09-11, 16:35   #1329
Anulka_p
Zakorzenienie

Cynamonku- mam nadzieję, że badania wszystko wyjaśnią i wszystko będzie ok. Trzymam za was mocno kciuki
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:37   #1330
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Cześć
U nas dupa- Adaś w ciągu ostatnich dwóch tygodni przybrał 90 gramów a w ciągu ostatnich 4 tygodni łącznie 320gramów
Jutro mamy wizytę u lekarza chociaż coś czuję, że nic z niej nie wyniknie Na chwilę obecną jestem skłonna spakować siebie i Młodego i lecieć do Polski porobić badania Nie wiem o co chodzi- Adaś je chętnie w dzień co 2 godziny minimum 10minut, w nocy co 3-4 godziny. Pieluszek mokrych mamy 6-8 na dzień (ale takich mocno zmoczonych), kupka minimum raz na 2 dni a teraz każdego dnia.
Przez ostatnie 2 tygodnie Adaś zwymiotował nam tylko raz(albo 2razy- generalnie znacząca poprawa od ostatniego ważenia) więc to nie przez wymioty Mały nie przybiera na wadze.
Jedynym pomysłem, który przychodzi mi do głowy jest to, że wciąż mam mocną anemię i przez to Adasiek ma mniej żelaza we krwi co powoduje słaby przyrost wagi...
Chce mi się wyć
Jak wróciliśmy do domu to się poryczałam przy Młodym a on wtedy spojrzał na mnie i zaczął się tak cudownie uśmiechać- moje Słoneczko biedne...
moje dziecko nie przybierało na wadze po urodzeniu i był dokarmiany mm (także przez sondę). U nas winna była jakaś infekcja (bezobjawowa)- nie wiadomo jaka bo z posiewów nic nie wyszło. Po 3 dniach antybiotyku zaczął przybierać nawet 100 g na dobę! Zbadacie się i szybko nadrobicie.

Samantha- mój od urodzenia tak macha kończynami. Stęka przy tym strasznie, że spać nie można. Kokonię go i jest cisza. Ponoć do 6 miesiąca może tak być dlatego zamówiłam Woombie

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:42   #1331
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Cynamonowa przytulam

Mamy podobny plan dnia..
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Kochana, nie o smak mi chodzi, a o ulewanie przepotworne po nim Lilo po prostu zarzygana co karmienie po pas, ja zarzygana, lozko zarzygane... ona toleruje i pieknie odbekuje tylko mleczko AR no i cycusiowe mleczko ofkozzz. A kolkowy Bebilon nabyl moj maz, bo innego nie bylo akurat, a buckowi sie nie chcialo latac po miescie wieczorem. No i tak meczylysmy to mleko do dzis - na szczescie w koncu przyszlo 12 puszek AR stad moja radosc ;D
Wiem, wiem...że twój mąż kupił Bebilon Comfort. Czytałam o tym .
Nie każdemu służy to mleko. Z początku podawaliśmy jej zwykły Bebilon1 (razem z moim mlekiem), ale później nie chciała go pić, kolki miała i jak kupa się pojawiła to z wielkim płaczem.
Dobrze, że tobie udało się trafić z tym mlekiem dla Lilo.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:53   #1332
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Jestem o 480 zł lżejsza. Kupiłam Rotarix i szczepionkę 6w1. Jeszcze tylko Prevenar 240 zł. W mojej kochanej aptece o 40 zł taniej niż w przychodni.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:57   #1333
enlevee
Zakorzenienie

dziewczyny sorry, ze zagladam i uciekam od razu, ale modle sie dzisiaj zeby ktos zabrał mojego wyjca chociaz na dwie godziny albo 2 minuty
non stopy ryyyyyyyk i ryyyyyyk i tak zle i siak zle :/
powiesic sie idzie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:57   #1334
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

U nas plan dnia: ok.7-8 pobudka, karmionko, aktywność, za 3 h kolejne jedzonko i od tej pory średnio 1,5 h aktywności i 1,5 h snu. Oczywiście wszystko zależy od humoru Księcia. Spać idziemy tak ok. 20-21.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:04   #1335
Margosia__
Zakorzenienie

Jak czytam jak Wasze Dzieci płaczą to wychodzi na to, ze nie mam pojęcia co to jest macierzyństwo
Ale wcale nie jest mi z tym źle
Jeden kosz wyprasowany został jeszcze tylko jedne;p ale nie chciało mi się prasować to posprzątałam;p Wreszcie wygląda jak dom a nie burdel;p

A i wstawiłam drugie pranie co by mi się nie nudziło jak już wyprasuje ten drugi kosz ha ha h aha

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:04   #1336
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny sorry, ze zagladam i uciekam od razu, ale modle sie dzisiaj zeby ktos zabrał mojego wyjca chociaz na dwie godziny albo 2 minuty
powiesic sie idzie
u nas to samo

Neni zapomniałam wcześniej napisać, ze używamy rozmiaru 3 pampkow
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:08   #1337
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
u nas to samo

Neni zapomniałam wcześniej napisać, ze używamy rozmiaru 3 pampkow
u nas tak jest od jakichs 5 dni- tygodnia.. no k*rwa koszmar po prostu, non stop ryczy a mnie niedługo odeślą do wariatkowa

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-11, 17:09   #1338
Margosia__
Zakorzenienie

Odnośnie pieluch to kupiliśmy dziś 3 rosmanowskie i są mniejsze niż lidlowskie

Mam nadzieję, że w końcu nie będę musiała Młodego w nocy przebierać

Bo u nas biedronki się wycwaniły i nie sprzedają dada 3

Ale za to kupiliśmy dziś łyżeczkę dla Gluciątka i w sobotę będzie szamał jabłuszko I kto wie co jeszcze bo zostaje przecież sam z Babcią

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
u nas tak jest od jakichs 5 dni- tygodnia.. no k*rwa koszmar po prostu, non stop ryczy a mnie niedługo odeślą do wariatkowa
Chcesz się zamienić na tydzień na synów?
Może odechce mi się drugiego i Tż się ucieszy

Dobra idę dalej ogarnąć, bo może mojemu Dziecku też się odwidzi i postanowi się w końcu obudzić? ha hah ah

Mały

Edytowane przez Margosia__
Czas edycji: 2013-09-11 o 17:11
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:12   #1339
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Chcesz się zamienić na tydzień na synów?
Może odechce mi się drugiego i Tż się ucieszy

Dobra idę dalej ogarnąć, bo może mojemu Dziecku też się odwidzi i postanowi się w końcu obudzić? ha hah ah
Margosia chętnie się zamienię żeby odpocząć i przy okazji sprawdzić, czy Ty tak nie piszesz żeby tylko nas wkurzyć jakie to Twoje dziecko jest anielskie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-11, 17:28   #1340
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

Ale za to kupiliśmy dziś łyżeczkę dla Gluciątka i w sobotę będzie szamał jabłuszko I kto wie co jeszcze bo zostaje przecież sam z Babcią
szybko wprowadzacie. My chyba zaczniemy od odrobiny glutenu w 5 miesiącu, a reszta później, od 6 miesiąca.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:33   #1341
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
szybko wprowadzacie. My chyba zaczniemy od odrobiny glutenu w 5 miesiącu, a reszta później, od 6 miesiąca.
wszakże my juz praktycznie tylko na mm, lekarz nam powiedział ostanio, że od 4 miesiąca możemy już zacząć wprowadzać soczki, jakieś zupki. To dopiero będzie zabawa

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:39   #1342
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Margosia chętnie się zamienię żeby odpocząć i przy okazji sprawdzić, czy Ty tak nie piszesz żeby tylko nas wkurzyć jakie to Twoje dziecko jest anielskie
Ciekawe o co tym dzieciom chodzi. Szczerze współczuję, ja w takie dni mam ochotę wyskoczyć z okna Może włącz mu TV, u mnie wczoraj podziałało

Ciekawe czy to działa

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-11, 17:43   #1343
dzoan
Zakorzenienie

Rodzice już poszli.. mama na wyjściu 'masz takie spokojne dziecko, cały czas śpi, ja nie wiem co Ty narzekasz..aniołek' Tylko czekam aż ten aniołek mi się zbudzi...

Cytat:
sporo czasu masz dla siebie..drzemki długie zazdroszczę aktywność z rana 4,5godz.? też długo.. mój jest coś jak u Perse.. 1-1,5 aktywności i 1-1,5 snu..albo krócej tego snu.. a aktywność to marudzenie

Ja tylko wiem tyle, że jak dzieć wstanie..czasmi jest to ok. 8, czasami nawet po 9.. to po godz-1,5 muszę go położyć, bo strasznie marudzi, płacze..przy cycu zaśnie i później jego dzień wygląda różnie..nawet spacerów nie ma o podobnej porze.. raz ok.południa, innym razem 15-16.. jak go usypiam, to też trwa to tyle, że przyhcodzi kolejna pora karmienia.. normalnie misz masz

Cytat:
powiesic sie idzie
szczerze współczuję

Cytat:
Jak czytam jak Wasze Dzieci płaczą to wychodzi na to, ze nie mam pojęcia co to jest macierzyństwo
Jeden kosz wyprasowany został jeszcze tylko jedne;p ale nie chciało mi się prasować to posprzątałam;p Wreszcie wygląda jak dom a nie burdel;p

A i wstawiłam drugie pranie co by mi się nie nudziło jak już wyprasuje ten drugi kosz ha ha h aha
Margoś takie dziecię jakie Ty masz, to jak wygrana w totka

Stary 2013-09-11, 17:54   #1344
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
wszakże my juz praktycznie tylko na mm, lekarz nam powiedział ostanio, że od 4 miesiąca możemy już zacząć wprowadzać soczki, jakieś zupki. To dopiero będzie zabawa
Franuś będzie miał już ząbki to można od razu kanapki Jak miś leżał w szpitalu to urodziło się dziecko ze wszystkimi ząbkami . Położna mówiła że będą musieli je wszystkie usunąć, bo strasznie się kaleczył

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-11, 18:05   #1345
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Franuś będzie miał już ząbki to można od razu kanapki Jak miś leżał w szpitalu to urodziło się dziecko ze wszystkimi ząbkami . Położna mówiła że będą musieli je wszystkie usunąć, bo strasznie się kaleczył
o rany..nie wiedziałam, że to możliwe biedne maleństwo...

Stary 2013-09-11, 18:06   #1346
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
My tez mieliśmy praktycznie stały rozkład nia, aż wszystko się przewróciło. Jedynie stałymi elementami jest poranny spacer po 9 tak do 12, jak leje to wtedy wystawiamy sie na balkon i kąpiel po 19. I kiedyś Franek jadł po kąpieli mleko i zasypiał, budził sie rano o 5:30, a teraz zasypia po 20:30 i budzi sie o 7h Oczywiście pobudka nocna sie przesunęła
A co sie stało ze sie zmienio? Mi odpowiada taki rozkład dnia, oby Mai sie nie odwidzilo (pomarzyć mozna)

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

sporo czasu masz dla siebie..drzemki długie zazdroszczę aktywność z rana 4,5godz.? też długo.. mój jest coś jak u Perse.. 1-1,5 aktywności i 1-1,5 snu..albo krócej tego snu.. a aktywność to marudzenie

Ja tylko wiem tyle, że jak dzieć wstanie..czasmi jest to ok. 8, czasami nawet po 9.. to po godz-1,5 muszę go położyć, bo strasznie marudzi, płacze..przy cycu zaśnie i później jego dzień wygląda różnie..nawet spacerów nie ma o podobnej porze.. raz ok.południa, innym razem 15-16.. jak go usypiam, to też trwa to tyle, że przyhcodzi kolejna pora karmienia.. normalnie misz masz
:
No popołudnia mam fajne
Ale od rana odliczam minuty to jej drzemki. Bo wiesz...u nas ta aktywność to tez marudzenie na przemian z rykiem Maja skupi sie na czymś max 3 minuty. Ale to zrozumiałe, w końcu ma dopiero 2,5 tygodnia

Dobra wychodzę z domu. Wylaszczylam sie i od razu lepiej sie czuje
Do pózniej

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:09   #1347
enlevee
Zakorzenienie

ja pierdzielę, siedzę z Wami bo inaczej pójdę i go oddam gdzieś na czas skoków rozwojowych i potem niech mi go oddadzą

Wasze dzieci piszecie śpią po 1,5-2h... moje dziecko od 2 tygodni spi mniej wiecej po 3 minuty i ryk.. i tak od rana aż do 22 jest non stop zajmowanie się nim zadzwoniłam do Tzta i mu powiedziałam ze dzisiaj ide na fitness i chocby skały srały ma mnie zastapic bo inaczej popełnie sepuku

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-11, 18:20   #1348
taribari
Zadomowienie

Cytat:
ja pierdzielę, siedzę z Wami bo inaczej pójdę i go oddam gdzieś na czas skoków rozwojowych i potem niech mi go oddadzą

Wasze dzieci piszecie śpią po 1,5-2h... moje dziecko od 2 tygodni spi mniej wiecej po 3 minuty i ryk.. i tak od rana aż do 22 jest non stop zajmowanie się nim zadzwoniłam do Tzta i mu powiedziałam ze dzisiaj ide na fitness i chocby skały srały ma mnie zastapic bo inaczej popełnie sepuku
współczuję z całego serca. Dajesz mu więcej żarcia? Może go skokoń i na siłę ululaj? Będzie miał w☠☠☠☠ na max ale może pomoże. U mnie działa.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-09-11, 18:22   #1349
mela1234
Zakorzenienie

Madi wszystkiego co najlepsze.

Moje spostrzeżenie: odkąd jesteśmy na cycu Alicja jest spokojniejsza. Dłużej potrafi spokojnie poleżec, więcej się uśmiecha. Na butli była bardziej skrzekliwa.

Głowa mnie dziś boli. Rano wzielam apap. Teraz sie zdrzemnelam i od nowa czuje że coś mnie łupie. Nie wiem czy brać jeszcze czy odpuścić Ech...
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:29   #1350
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Szkoda, że tak daleko mieszkasz, bo bym Cię znalazła i nakopała do tyłka
Cytat:
Trzymam za Ciebie kciuki i pozdrawiam

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Enlevee a Twój TŻ gdzie jest? A teściowa nie bierze Małego?

Ja jestem zdana na siebie I kota
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości