|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cynamonowa przytulam
Zauważyłam że mamy jż jakiś stały rozkład dnia. Jest mniej wiecej tak: 7:00 pobudka, pielęgnacja, przebieranko z pizamki i mleczko 7:00-11:3o aktywność, w przerwie mleczko 11:30-15:00 drzemka 15:00 mleczko 15:10-18:30/19:00 drzemka 19:00-20:30 mleczko, aktywność 20:30 kąpiel, pielęgnacja, bajka, mleczko i długie usypianie ![]() 22:30 sen 2:00 mleczko 2:10-4:30 sen 4:30 mleczko 4:40-7:00 sen
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście pobudka nocna sie przesunęła
|
|
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie mamy problemow z $. Nie jestesmy bogaci, ale stac nas na normalne zycie. Zwlaszcza, ze w najblizszym czasie nie bedziemy nigdzie podrozowac bo na to szla gruba kasa. Tzn.ja nie bede bo Tz jedzie w ten weekend z kumplem sobie na mecz football amerykanski.
Denerwuje mnie to,ze jemu sie wydaje wszystko takie latwe, ale to nie on w nocy wstaje i nie spi. Jak mu mowi, ze spoko to ty tez wstajesz i ja go nakarmie, a ty sie z nim siedz i baw godzine lub wiecej bo czasem on spac nie chce to mowi no, ale wiesz teraz to jest twoja praca. To sorry mam miec poltorej etatu Tz nie pracuje na rano wiec z rana nie wstaje. Spi do poludnia i z reszta go nic w domu nie obchodzi praktycznie. Ma lajtowe zycie bo se na rowerek pojedzie bo musi byc w formie przeciez i ma milion meczy do ogladania. I tu o $ nie chodzi tylko o to, ze jego matka lubi innym czas organizowac i zawsze wszedzie sie wtraca. Siedzimy gadamy, a brat Tzta dostaje co jakis czas smsy. Tesciowa "z kim tam tak piszesz?" - pyta sie ona 26letniego faceta Matko moj syn ma jakis problem strasznie macha lapkami i sie wybudza ze snu. Nie moge spac przez to bo on lezy obok mnie ![]() Ma zamkniete oczy. Cos jeczy pod nosem pufa i wklada palce do buzi. Smoczek wezmie i se zaraz wyciaga, drapie sie po buzi i se wlosy wyrywa. Musze go zwiazac bo se krzywde zrobi wezmie jeszcze. Kurde nie wiem co mu jest. Moze baki go gnebia. Jesli tak to szpinak jest chyba temu winien :/ Iwonka- za 2mce.Sliczna strazniczka mala ![]() Domi- mysle, ze to normalne. Byc moze nie ma takiego odruchu ssania i moze wlasnie dlatego tak krotko ssa tez cyca. Kazde dziecko jest inne ![]() Spadam bo moj dziec mnie wykancza ta nadpobudliwoscia
|
|
#1324 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
Zwariuję.. próbowałam Małego przekonać do łóżeczka.. 5 razy wkładałam na śpiocha i z rykiem wyciągałam..uspokajałam i od nowa.. jak już myślałam, że zasnął na dobre to 5-10min i znowu ryk.. w końcu uśpiłam go cycem w łóżku naszym
No i koniec nauki spania w łóżeczku.. następna pewnie wieczorem po kąpaniu o ile sił mi wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- W ogóle to mam wrażenie, że się los na mnie zemścił od gadania 'jak będę miała dziecko, to nie będę uczyć noszenia, bujania, zasypiania na rękach, spania w naszym łóżku, cyckania smoka, cyckania piersi w celu uspokojenia/uśpienia'.. a teraz wszystko się ziściło i nie potrafię/nie mam siły mojego dziecka przekierować |
|
|
|
#1326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Malutka skrzeczy, wiec odpisze Ci szerzej jak sie nacycolimy, ok? nosek do gory tymczasem!!!Cytat:
Lilo po prostu zarzygana co karmienie po pas, ja zarzygana, lozko zarzygane... ona toleruje i pieknie odbekuje tylko mleczko AR no i cycusiowe mleczko ofkozzz. A kolkowy Bebilon nabyl moj maz, bo innego nie bylo akurat, a buckowi sie nie chcialo latac po miescie wieczorem. No i tak meczylysmy to mleko do dzis - na szczescie w koncu przyszlo 12 puszek AR
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- trzymajcie sie z Adasiem
A bierzesz zelazo? Kejt- za ssanie cyca dla Fi.Ja nie jem w nocy, ale slodycze tez jem. Mam to szczerze gdzies. Moj Tz na szczescie nie cierpi chudych lasek i lubi moje cialo takie jakie jest. To ja siebie gnebie i patrzec nie moge, a on mnie podziwia, ze sie tak super trzymam i wychwala jakby bylo co ![]() No, ale gdyby mnie nie akceptowal to by w morde dostal bo to nie jest wina kobiet , ze one rodza i dzieci nosza. Ja zgubilam 10kg i ok.10 mi zostalo. Moze to zrzuce niedlugo. Tyle, ze po cc latwo nie jest se zaczac cwiczyc itd. Geez ja zwariuje z tym dzieciem. Fiazo- ja tez duzo pije nic mi juz nie pozostalo. Ostatnio topie smutki w kawie mrozonej i ice tea bo wkurza mnie, ze karmi brak u mnie, a jezyk mi do dupy ucieka. Chyba zrobie tu bana na gadanie o karmi
|
|
#1328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku- mam nadzieję, że badania wszystko wyjaśnią i wszystko będzie ok. Trzymam za was mocno kciuki
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samantha- mój od urodzenia tak macha kończynami. Stęka przy tym strasznie, że spać nie można. Kokonię go i jest cisza. Ponoć do 6 miesiąca może tak być dlatego zamówiłam Woombie
|
|
#1331 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Nie każdemu służy to mleko. Z początku podawaliśmy jej zwykły Bebilon1 (razem z moim mlekiem), ale później nie chciała go pić, kolki miała i jak kupa się pojawiła to z wielkim płaczem. Dobrze, że tobie udało się trafić z tym mlekiem dla Lilo.
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Jestem o 480 zł lżejsza. Kupiłam Rotarix i szczepionkę 6w1. Jeszcze tylko Prevenar 240 zł. W mojej kochanej aptece o 40 zł taniej niż w przychodni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny sorry, ze zagladam i uciekam od razu, ale modle sie dzisiaj zeby ktos zabrał mojego wyjca chociaz na dwie godziny albo 2 minuty
![]() non stopy ryyyyyyyk i ryyyyyyk i tak zle i siak zle :/ powiesic sie idzie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1334 |
|
Konto usunięte
|
U nas plan dnia: ok.7-8 pobudka, karmionko, aktywność, za 3 h kolejne jedzonko i od tej pory średnio 1,5 h aktywności i 1,5 h snu. Oczywiście wszystko zależy od humoru Księcia. Spać idziemy tak ok. 20-21.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam jak Wasze Dzieci płaczą to wychodzi na to, ze nie mam pojęcia co to jest macierzyństwo
![]() Ale wcale nie jest mi z tym źle ![]() Jeden kosz wyprasowany został jeszcze tylko jedne;p ale nie chciało mi się prasować to posprzątałam;p Wreszcie wygląda jak dom a nie burdel;p A i wstawiłam drugie pranie co by mi się nie nudziło jak już wyprasuje ten drugi kosz ha ha h aha
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni zapomniałam wcześniej napisać, ze używamy rozmiaru 3 pampkow |
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie pieluch to kupiliśmy dziś 3 rosmanowskie i są mniejsze niż lidlowskie
Mam nadzieję, że w końcu nie będę musiała Młodego w nocy przebierać Bo u nas biedronki się wycwaniły i nie sprzedają dada 3 Ale za to kupiliśmy dziś łyżeczkę dla Gluciątka i w sobotę będzie szamał jabłuszko I kto wie co jeszcze bo zostaje przecież sam z Babcią---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
Może odechce mi się drugiego i Tż się ucieszy ![]() Dobra idę dalej ogarnąć, bo może mojemu Dziecku też się odwidzi i postanowi się w końcu obudzić? ha hah ah
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-09-11 o 17:11 |
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1340 |
|
Zakorzenienie
|
szybko wprowadzacie. My chyba zaczniemy od odrobiny glutenu w 5 miesiącu, a reszta później, od 6 miesiąca.
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może włącz mu TV, u mnie wczoraj podziałało ![]() Ciekawe czy to działa
|
|
#1343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Rodzice już poszli.. mama na wyjściu 'masz takie spokojne dziecko, cały czas śpi, ja nie wiem co Ty narzekasz..aniołek'
Tylko czekam aż ten aniołek mi się zbudzi...Cytat:
zazdroszczę aktywność z rana 4,5godz.? też długo.. mój jest coś jak u Perse.. 1-1,5 aktywności i 1-1,5 snu..albo krócej tego snu.. a aktywność to marudzenie Ja tylko wiem tyle, że jak dzieć wstanie..czasmi jest to ok. 8, czasami nawet po 9.. to po godz-1,5 muszę go położyć, bo strasznie marudzi, płacze..przy cycu zaśnie i później jego dzień wygląda różnie..nawet spacerów nie ma o podobnej porze.. raz ok.południa, innym razem 15-16.. jak go usypiam, to też trwa to tyle, że przyhcodzi kolejna pora karmienia.. normalnie misz masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak miś leżał w szpitalu to urodziło się dziecko ze wszystkimi ząbkami . Położna mówiła że będą musieli je wszystkie usunąć, bo strasznie się kaleczył
|
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedne maleństwo...
|
|
|
|
|
#1346 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(pomarzyć mozna )Cytat:
Ale od rana odliczam minuty to jej drzemki. Bo wiesz...u nas ta aktywność to tez marudzenie na przemian z rykiem ![]() Dobra wychodzę z domu. Wylaszczylam sie i od razu lepiej sie czuje ![]() Do pózniej
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdzielę, siedzę z Wami bo inaczej pójdę i go oddam gdzieś na czas skoków rozwojowych i potem niech mi go oddadzą
Wasze dzieci piszecie śpią po 1,5-2h... moje dziecko od 2 tygodni spi mniej wiecej po 3 minuty i ryk.. i tak od rana aż do 22 jest non stop zajmowanie się nim zadzwoniłam do Tzta i mu powiedziałam ze dzisiaj ide na fitness i chocby skały srały ma mnie zastapic bo inaczej popełnie sepuku
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Madi wszystkiego co najlepsze.
Moje spostrzeżenie: odkąd jesteśmy na cycu Alicja jest spokojniejsza. Dłużej potrafi spokojnie poleżec, więcej się uśmiecha. Na butli była bardziej skrzekliwa. Głowa mnie dziś boli. Rano wzielam apap. Teraz sie zdrzemnelam i od nowa czuje że coś mnie łupie. Nie wiem czy brać jeszcze czy odpuścić Ech... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Enlevee a Twój TŻ gdzie jest? A teściowa nie bierze Małego? Ja jestem zdana na siebie I kota
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:41.

Oczywiście pobudka nocna sie przesunęła 
za 2mce.

01.06.13 ->31
nosek do gory tymczasem!!!

Może włącz mu TV, u mnie wczoraj podziałało
Tylko czekam aż ten aniołek mi się zbudzi...
. Położna mówiła że będą musieli je wszystkie usunąć, bo strasznie się kaleczył